günaydınnnn herkese çok teşekkürler emir durmadığı için alıntı yapamadım
MANİK canım çok gheçmiş olsun inş bişey yoktur canım eltimin çocuğunada aynı şeyisöylediler ama doktor şişen yere demir para bağla daha fazla şişmesin demişti ne kadar doğrudur bilemiyorum
buarada bugün oğlum beni çok mutlu etti 53 günlüğüz ve 13 hastanesi bir haftada evde normal şekilde kakasını yapmıştı sonra kesildi yapmadı birdaha hep biz yaptırdık bugün ilk defa kendi yuaptıı oda çok mutlu oldu besbelli yaptıktan sonra gülücükler saçtı evimin neşesi hayatımın anlamı şimdide o rahatlıkla uyuyor paşam
Sevimcim size de geçmiş olsun canım. İnşallah sonuçları iyi çıkar.
Manik çok geçmiş olsun canım marım ameliyata gerek kalmaz.İyi düşün iiyi olsun inş. bir an önce iyileşir meleğin.
Kızlar ben hala kabızım kanamam var geçmio bi türlü kan ilacı kullanıyorum ferro sanol o yapıyo olabilir mi?
Ay kızlar şu an ne oldu biliyor musunuz? Kayınvalidem aradı Asya'yı merak etmiş. Konuşurken tamam kızım hadi ev telefonu çalıyor dedi. kapattık. 2 dk sonra yine aradı . Kızım Kaan'ın ögretmeni aradı annesine babasına ulaşamadım elini makas kesti dedi. Ter boşaldı üstümden. Aradım hemen okulu. Minicik bir şey tetanoz aşısı olmuşmuydu diye sordu. Ay kalbim çarptı bir an. Meger onun için aramış. Ama ne belim tel ne ev teli, ne de eşimi aramamış direkt babaanneyi aramış.
Allah'tan önemli bir şey degil. Nasıl korktum anlatamam
Manik çok geçmiş olsun canım marım ameliyata gerek kalmaz.İyi düşün iiyi olsun inş. bir an önce iyileşir meleğin.
Kızlar ben hala kabızım kanamam var geçmio bi türlü kan ilacı kullanıyorum ferro sanol o yapıyo olabilir mi?
Sağolum kızlar sizlerde olmasınız kafayı yiyicem zaten burdaki herkes kardeşim gibi hepinizi çok seviyorum...
Manikcim sıkma canını. Kasık fıtıgı bile olsa çok da zor bir ameliyat degil canım. Ben 2 dogumumda 2 kere oldum :) Allah daha kötüsünden korusun...
Para bağlama olayını göbek fıtığı için duymuştum ama kasık fıtığı için geçerlimidir bende bilemiyorum.Bakalım bi ultrason sonucunu alalımda haftaya.Çok hayati bişey olsa doktor acilen ultrason randevusu alın derdi halbuki kalça ultrasonuyla birlikte yaptırırsınız dedi.Böyle düşünerek avutuyorum kendimi.günaydınnnn herkese çok teşekkürler emir durmadığı için alıntı yapamadım
MANİK canım çok gheçmiş olsun inş bişey yoktur canım eltimin çocuğunada aynı şeyisöylediler ama doktor şişen yere demir para bağla daha fazla şişmesin demişti ne kadar doğrudur bilemiyorum
Sağol melocum zaten dün benim üzüntüm onada yansıdı sanırım bütün gün uyumadı sonunda fatmanın rezene kimyon tarifini yapıp 5 çay kaşığı içirdim öyle uyudu yavrucum Fatmadan Allah razı olsun valla...hale üzmee kendini yapacak bişey yoksa tek elden gelen bebişe destek olmak canım sütü giderse daha bitkin düşer selincik..
Valla artık napacağımızı şaşırdık iyi olsular diye her yolu deniyoruz napalım.Zaten cıvık kaka yapıyolar ne varsa o kadar ıkınacak anlamıyorumGeçmiş olsun cnm. Kasık fıtığı olacağını sanmıyorum. Ikınmaktan çatlak olmuştur yenidoğanlarda görülüyormuş bizimki de bi sıra baya ıkınıyordu suratı kıpkırmızı olmuştu ağladı. Poposuna kulak çöpüyle zeytinyağı sürdüm. O zaman daha rahat yaptı. Çok kullanmamak lazımmış zeytinyağını alışkanlık yapabilirmiş hemşire arkadaşım söledi.. İçini ferah tut cnm Olumlu düşün. İnşallah hayırlısıyla düzelir.
Canım haftasına göre değişiyo.2-4 haftalar arası 90 ml, 4. haftadan sonra 120 ml içiyolar genelde ama bebekten bebeğe değişir.Sen haftasına göre bu ölçülerde sağ zaten doymazsa aranır fazla gelirsede kusar merak etme.Iyi aksamlar kizlar. Benim bir sorum olcak. Bende tavsiyeleriniz üzere meledanin elektrikli süt pomposini aldim. Deneyecegim birazdan. Benim sormak istedigim bebislerinize kac ml süt yetiyo. Yani doymasi icin kac ml süt sagiyorsunuz? Ne kadarini iciyor? Oglumu doyuramiyorum
saol canım sonuçların büyük bi ksmı yarın çıkıcak geri kalan bi tahlilde 30unda çıkıcak yaın çıkıcakları salı göstericez inş temiz çıkar
Evet canım demir ilacı yapıyor. Benim de oldum olsaı kabızlık sorunum var. Aynı zamanda kansızlıkta var ama kullanmıyorum sırf iyice kabız olmayayım diye...
İlerde bebeklere de ferro sanol verecekler. Onlar da alışana kadar kabız olacak[/
Off yaa ben de kansızım ama kullanmiim bari kanamam da var çünküBen dayanamıyorsam bebeğim nasıl dayanıcak buna
Sevimcim kendi derdimden senin mesajınıda yeni gördüm sizede çok geçmiş olsun çok zormuş hastanelerde dolanmak ben bi günde tükendiğimi hissettim Allah tüm bebeklere acil şifalar versin.
merhaba kızlar
ya sabah uyandığında kızımın gözüne kirpik kaçmış olduğunu gördüm.ne yapabilirim.canını yakmıyor heralde şimdilik çünkü ağlamıyor.nasıl alabilirim kirpiği yada kendisi çıkarmı acaba.
yardımcı olun nolur.
valla bende aynı durumdayım kabızlık mahvettı benı nedense sonra kanamam oluyo kadın olmak çok zorr...Manik çok geçmiş olsun canım marım ameliyata gerek kalmaz.İyi düşün iiyi olsun inş. bir an önce iyileşir meleğin.
çok gecmiş olsun....Ay kızlar şu an ne oldu biliyor musunuz? Kayınvalidem aradı Asya'yı merak etmiş. Konuşurken tamam kızım hadi ev telefonu çalıyor dedi. kapattık. 2 dk sonra yine aradı . Kızım Kaan'ın ögretmeni aradı annesine babasına ulaşamadım elini makas kesti dedi. Ter boşaldı üstümden. Aradım hemen okulu. Minicik bir şey tetanoz aşısı olmuşmuydu diye sordu. Ay kalbim çarptı bir an. Meger onun için aramış. Ama ne belim tel ne ev teli, ne de eşimi aramamış direkt babaanneyi aramış.
Allah'tan önemli bir şey degil. Nasıl korktum anlatamam
benımde öyle oldu temız bır tulbentle yavaşçana aldık :)merhaba kızlar
ya sabah uyandığında kızımın gözüne kirpik kaçmış olduğunu gördüm.ne yapabilirim.canını yakmıyor heralde şimdilik çünkü ağlamıyor.nasıl alabilirim kirpiği yada kendisi çıkarmı acaba.
yardımcı olun nolur.
Günaydın herkese.Herkes iyidir umarım.
Biz de dün geceye kadar iyiydik ama dün gece çok kötü geçti. Yemek yedik mutfakta bulaşıkları toplarlıyordum. Eşim de çocuklarla oturma odasındaydı. sonra birden Asya'nın aglama sesini duydum. Eşim Kaan'a ne yaptın diye soruyordu. İçeri girdim. meger eşim Asya'nın burnunu aspiratörle temizlemiş, elindeki peçeteyi sehpaya koyayım diye bir an arkasını dönmüş o anda Kaan ne yaptıysa artık söylemiyor da çocuk o saatten bu yana bir yeri agrışımış belli yani için için agladı yavrumArtık gece 3.00'de calpol verdim sonra yarım saat sonra uyudu. Açtık baktık her yerine ama ne oldugunu anlamadık. Kaan da ben bir şey yapmadım deyip agladı yavrum.
Anlayacagını çok stresli bir zaman geçirdik.
Kızlar ben atık gaz ilacı falan vermiyorum. Sanki onu verince daha da çok gazlanıyor huysuzlanıyor gibime geliyor. Vermeyince daha iyi...Sadece rezene milupa çayı veriyorum. Fatmacım sen sormuşsun ben yarım çay bardagına bir çay kaşıgı koyuyorum. 5-6 kaşık veriyorum..
Zincoyu oglumda kullanmıştık ama aşırı kusmasına sebep olmuştu.
Manikcim sıkma canını. Kasık fıtıgı bile olsa çok da zor bir ameliyat degil canım. Ben 2 dogumumda 2 kere oldum :) Allah daha kötüsünden korusun...
Bu arada torba yasadan dolayı dogum iznni birleştiren var mı?İlçe mem benimkini reddetmiş. 21 Nisan'da göreve başlıcam sonra da heyet raporu alacagım. Bakalım artık...
Mapuci senin kızla benimkinin huyları hemen hemen aynı. Tek fark bizimki altı açılınca çok seviniyor :)
Ya kızlar kızımın parmak aralarında deri döküntüleri var. Eldivenlerini çıkarttım hava alsın diye. Sizde de oldu mu?
Hüzünçiçegi canım ne güzel dua etmişsin. Kocaman bir amin diyorum :)
Kızlar bu arada ben günden güne zayıflıyorum yine ya. En son 49'dum. Sabah tartıldım gözlerime inanamadım 45 kiloyum. Halbuki yiyorum da. Benim yediklerimi başkası yese heralde bir 150 kilo falan olur yani...
Bu arada ne güzel misaf,rler agırlanmış.. Bizim ve eşim,n okulundan da gelecekler. Ama gözümde çok büyüyor. Çünkü burada bebek görmeye gidildiğinde ev sahibi en az 10 çeşit ikram hazırlıyorNe yapıcam bilmiyorum
kıslar bısı sorucam yaa bı kac gun once kızımın yuzunde ısılık gıbı bısıler cıkmıstı.Doktora goturdum doktor isilik diil egzama olmus dıger bı adı atopik yapılı egzama coık uzuldum yavrumun yuzu doldu kıpkırımızı oldu hergun bakınca aglayasım gelıomerhem verdı kasıntısı ıcın gecelerı cok kasınıyo..okadar mınık kı ona olanlar bana olsun dıom derdını bıle anlatamıyo bugunde cildiyeye goturucem kızımı cunku cocuk doktorunun verdıgı merhem cok işe yaradı gozukmuyo nolur dua edın kızlar mınık bebegımın sıkıntısı gecsın o guzel yuzunu sıvılcesız gorım bebegını...Aranızda benım gıbı sorun yasayan varmı kızlar.Buarada doktor terletme,kalın gıydırme,yunlu battanıye veya yelek gıydırme dedı bıde sut sut urunlerı tuketme dedı ama ben zaten yaklasık bebegım dogdundan berı gaz yapıo dıe yemıodum oyusden onun doktugunu dusunmuorum muhtemelen terledı oyusden yayıldı.
ilk zamanlar doktor bana zeytinyağlı kulak çubuğuyla uyar demişti ama o sadece ilk zamanlar öğrensin diye mi geçerliydi bilmiyorum.bir arkadaşım 12 gün yapamamıştı bizim bebeğimiz korkma demişti.öyle çok ıkınıpta yapamadığı zaman bir iki kaşık kimyon veriyorum ben yapıyor sonrasında :))slmm kızlarr kızım w2 gündür kakasını ypmıyorr gazını cıkartıyor ama kakasını yapmadı acaba kabızmı oldu kullandıgım gaz ilacımı aptı bkliyormmasj yapıyorum ama yok ıkınıp duruyor arada ilaıda kestim akşmdan beri vermedimm ne yapcağımı bilemiyorum şimdi yardım edinn
bizim gecemizde aynıydı.biraz bağırdı biraz baktı ama uyumadı bir türlü..40ları yaklaştıkça huylarımı değişiyor nedir ?? bir ara ben gazı çıksın diye yüz üstü yatırdım uyuyakalmışım nasıl korktum uyanınca içim yandı..selam kızlar
zor bela uyuttum yine meteyi.deli gibi uykusu var gözleri kapanıyooo tam kapanırken birden açıyo gözlerini uyumamak iiçin direniyo.dün gecede zorla uyuttuk pışpışlaya pışpışlaya.sürekli emdi süt bitti sinirlendi bende gerildim emzikle uyuttuk.neyseki 2 saat uyudu çok dua ettim.2 saatte süt geldi uyandı emdi falan.gerildim ama
sonra 5 te uyandı emdi yine uyumadı öylee kucağımda bakıştık 2 saat boyunca ağlamadıda çipil çipil baktı öyle.7de falan uyudu anca.
bikaç gündür böyle bi huy çıktı bizdede uyumuyoruz huysuzlanmıyor ama uyumuyoda
geçmiş olsun güzelim bizde sivilceler var ama sorun etmedim ben.bilemiyorum etmelimiyim ??kıslar bısı sorucam yaa bı kac gun once kızımın yuzunde ısılık gıbı bısıler cıkmıstı.Doktora goturdum doktor isilik diil egzama olmus dıger bı adı atopik yapılı egzama coık uzuldum yavrumun yuzu doldu kıpkırımızı oldu hergun bakınca aglayasım gelıomerhem verdı kasıntısı ıcın gecelerı cok kasınıyo..okadar mınık kı ona olanlar bana olsun dıom derdını bıle anlatamıyo bugunde cildiyeye goturucem kızımı cunku cocuk doktorunun verdıgı merhem cok işe yaradı gozukmuyo nolur dua edın kızlar mınık bebegımın sıkıntısı gecsın o guzel yuzunu sıvılcesız gorım bebegını...Aranızda benım gıbı sorun yasayan varmı kızlar.Buarada doktor terletme,kalın gıydırme,yunlu battanıye veya yelek gıydırme dedı bıde sut sut urunlerı tuketme dedı ama ben zaten yaklasık bebegım dogdundan berı gaz yapıo dıe yemıodum oyusden onun doktugunu dusunmuorum muhtemelen terledı oyusden yayıldı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?