ay ilk kızımda pudra hemen geçirivermişti bunda işe yaramadı
her bebeğin cildi farklı tabiki
bende popolin krem alayım önce olmazsa hametan alacagım
aaa evde niveanın kremi var önceden bi opnu deneyeyimde
bide bu almanyadan gelen penaten kreme harika hiç pişik yapmaz diyolardı pehh yaptı işteee
merhabalar.pişik için bir tavsiyem olacaktı.benım oğlumda pişik olmuştu.çeşitli kremler (hametan da dahil) ve pudra denedim geçmedi. ablam bana vazelini önerdi.sonuç gercekten muhtesem.bir iki gün içinde geçti.her açmamda sürüyorum pamuk gibi maşalllah oğlumun poposu.
sağol canım hemen uygulamaya başlıyorum
inşallah bizdede hemen işe yarar
evet fatmacımında dediği gibi ben de saç kurutmayla çözüm buldum
heheh bakalım bu ay kaç tl fatura ödeyeceğiz???
selam kızlar nasılsınız
selam canım bizler iyiyiz şükür sen nasılsın ?
bugün elvin de1 aylık oldu (ezginazla birlikte fns93)
sabah sağlık ocağına aşıya gittik.
hava harikaydı ..kızım da arabayı pek sevdi zaten eve gitmek istemedik.
e bebek mağazasına gittik ordan emzirme önlüğü aldım fatmacım sen de görmüştüm.dünkü misafir konvoyunda çok ihtiyacım oldu bir de senin dediğin biberondan aldım anticolik yazıyor
ordan çıktık
babaanneye sürpriz yaoalım dedik.onlarda evde yokmuş.o zaman yemeğe gidelim dedik.kızım da uyumuştu.uzun zamandır ilk kez yemeğe çıktık güzeldi.
NUR
gaz için bana sab simplex ve wind salbe krem iyi geldi 1-2 gündür rahatım canım
SEDA
benim eşimde öyleydi ilk zamanlar şimdi düzeldi şükür yok sa hiç çekilmiyorlar pin pin
1. ayımız hayırlı olsun canım
inşallah memnun kalırsın biberondan ben çok memnunum
emzirme önlüğüde hem dışarda hem misafir yanında çok işe yarıyor canım
bana sitede 2-3 kişi dışında kimse cevap yazmıyor ama ben herkesi cevaplıyorum bilgim dahilinde herkese destek olup önerilerde bulunuyorum
bugün çok duygusal gördüm kendimi yaaa
sizin için çok güzel açıklayıcı bilgiler olan bir site buldum kızlar daha önce link vermiştim kaçıranlan için tekrar
2. Ay Bebek Gelişimi | Zamane Bebek
günaydınn çok kötü bi gece geçirdik bu gece emir kakasını yapamadı yine eşim kulak çubuğuyla oynadı yok fitil attı yok çocuk yapmıyor kakasını gazını çıkarmıyor çıldırdı resmen bide kusmaya başladı yapışkan bi şekilde kafayı yiyecektim doktora gidiyoruz hep aynı şeyler çarşambaya ünv hastanesine götürcem özzellerde paramızla rezil oluyoruz herkes saçma sapan şeyler söyleyip bişiler verdi kabızlığı için görümcem kayısı yaptı eşim zorla içirdi çocuğa 2 kaşık omu dokundu kimyon rezene verdim omu dokundu yoksa güündüz terasta güneşlendirdi eşim biraz fazla kaldı havamı çaprtı ama yavrum mahvoldu peşinden bende öldüm öldüm dirildim sabaha kadar yazık bu minicik bedenleriyle neler yaşıyolar gece 1.5dan sonra rahat uyudu ama sabah yine emdiğini kustu şimdi uyuyor zaten kafasını kaldırmaya mecali yok dünden sonra
uyumamakta direniyor canımşenay emrem nasıl
bu site güzelmiş gerçekten canım, teşekkürler
geçmiş olsun canım ya ne cahillik bu anlamdım gitti. sanki kocaman insan da gazı için kayısı vermişler pes doğrusu
uyumamakta direniyor canım) tam uyuyor ağzından emziği alıyorum hoopp uyanıyor hemen. emzikle uyutmak da istemiyorum ama bu sefer bırakıcam bakalım.
siz de gezmişsiniz ne güzel yemekler falan yenmiş afiyet olsun Melocumm, elvinimi öp benim için
kızlar bu arada yasese, burcu, yaseminkamu girmiyor ne zamandır, bu arkadaşlar benim farkettiklerim. merak ettim, bebekler tüm vaktimizi alıyor artk. sabahtan beri acık pc benim de,
gören tüm gün burdayım sanır ama bu arada 3 kez emzirdim 3 kez altt 1 kez de üst değiştik)
kızlar dün sabah 1 kez, öğlen 1 kez, bugün de öğlen 1 kez oğlum fıskırta fıskırta kustu. ama öyle böyle değil ikimizde de üst baş yataklar falan kirlendi. çok hızlı emiyor, ardından boğulur gibi ses çıkarıp kusuyor. böyle birşey yaşayan var mı? çok korktuk. acaba hızlı emdiği için mi oluyor yoksa başka bişey mi? her zaman bu şekilde kıtlıktan çıkmış gibi emiyor aslında ama bu iki gündür boğuluyor emerken. durdurup emmeyi çekiyorum bu sefer de sinir olup ağlıyor
Canım kusma konusunda bişey diyemiycem ama benm bebekte emerken boğulcak gibi oluyodu çareyi silikon göğüs ucu kullanmakta buldum.İlk başta onunla veriyorum sonra süt azalınca normal veriyorum.kızlar dün sabah 1 kez, öğlen 1 kez, bugün de öğlen 1 kez oğlum fıskırta fıskırta kustu. ama öyle böyle değil ikimizde de üst baş yataklar falan kirlendi. çok hızlı emiyor, ardından boğulur gibi ses çıkarıp kusuyor. böyle birşey yaşayan var mı? çok korktuk. acaba hızlı emdiği için mi oluyor yoksa başka bişey mi? her zaman bu şekilde kıtlıktan çıkmış gibi emiyor aslında ama bu iki gündür boğuluyor emerken. durdurup emmeyi çekiyorum bu sefer de sinir olup ağlıyor
Merakla bekliyorum canım.canım bugün %100 kanal açan ve sütü kesinlikle artıran(?) bi tarif öğrendim yarın eşim aktardan alacak yapayım fayda görürsem hemen burayaa yazacağım
inşallah olur dua edinde
Ben medikalciden aldım doğum sonrası korse diye ORSA mıydı neydi adı ama pek memnun olduğumu söyleyemeyeceğim.Çok uzun göğüs altımdan belimin altı kısmına kadar geliyor ve cırt cırtlı.Cırtları açılmıyor ama takarken zorlanıyorum.Birde dışarda kıyafet altına giyilebilcek bişey değil gibi.doğumdan sonra korse takan arkadaşlar hangi marka aldınız bir de doğum sonrası için özel bir korse mi var acil cevap birazdan dışarı çıkacağım almam lazım malum sık sık çıkılmıyor dışarı
Canım kutunun üzerinde açıldıktan sonra 1 ay içinde tüketilmesi önerilmektedir yazıyor oda serin yerde muhafaza edildiğinde.Bizim ev kaloriferli olduğundan ben 3 haftası dolunca atmıştım kalanı.ben hastaneden çıkınca aptamil 1 almıştım 1 kere verdik metehana açtık yani kutuda duruyo bozulurmuki bişi olurmuki mamaya.ne olur ne olmaz duruyoo
Ben elde sabunla yıkıyorum biraz çitileip sadece bulaşık olan yerini sonra kalorifere seriyorum kuruyor sonrada hooop bebeğin kirli torbasına...kızlar bebeğinizin çiş ve kaka olan kıyafetlerini direk makinaya mı atıyorsunuz?ben önce 3 defa elimde yıkıyorum sonra atıyorumm amaa yetişemiyorumm
benim oğlumda o şekilde kusuyordu.bende cok endişelendim fakat günde bir kere fışkırır tarzda kusması normalmış fakat gün içerisinde 1 den fazla olursa mutlaka bir doktora götürülmesi gerekiyormuş.bebek reflüsü olabiliyormuş.
ben zaten sürekli silikon uçla emziriyorum canım, normal almadı hiç göğsümü, neden böyle oldu bu çocuk bilmiyorumCanım kusma konusunda bişey diyemiycem ama benm bebekte emerken boğulcak gibi oluyodu çareyi silikon göğüs ucu kullanmakta buldum.İlk başta onunla veriyorum sonra süt azalınca normal veriyorum.
...
kızlar bugün aşıya götürdüm oğlumu 14 şubat doğumlu.Dr.aşısını yapmadı perşembe günü getirin dedi gün olarak hesaplayınca 28 günlük oluyo bende anlamadım
kızlar bugün aşıya götürdüm oğlumu 14 şubat doğumlu.Dr.aşısını yapmadı perşembe günü getirin dedi gün olarak hesaplayınca 28 günlük oluyo bende anlamadım
kızlar dün sabah 1 kez, öğlen 1 kez, bugün de öğlen 1 kez oğlum fıskırta fıskırta kustu. ama öyle böyle değil ikimizde de üst baş yataklar falan kirlendi. çok hızlı emiyor, ardından boğulur gibi ses çıkarıp kusuyor. böyle birşey yaşayan var mı? çok korktuk. acaba hızlı emdiği için mi oluyor yoksa başka bişey mi? her zaman bu şekilde kıtlıktan çıkmış gibi emiyor aslında ama bu iki gündür boğuluyor emerken. durdurup emmeyi çekiyorum bu sefer de sinir olup ağlıyor
kızlar göğüslerimin ucu yok manuel pompayla sağdığımda 1-2 kaşık ancak çıkıyo.medelanın elektrikli pompasından alacağım iyimidir ki.bebeğimde süt gelmiyo diye silikon uçla bile almıyo.hem uç çıkartıp hemde damarları açarmıki acaba.
benim oğlum cnmmm öyle böyle değil her beslenmeden sonra fışkırarak kusuyor ve mamayı emerkende tıkanıyordu. Çok hızlı çekiyordu. Doktora götürdüm tüm tahlilleri yapıldı kan idrar hatta kaka:) şükür herşey ii çıktı. Ameliyatta üşüttüğüne bağlı olarak kusuyor dedi doktorumuz son ihtimAl. Bence kusma dewam ederse doktora bir götür derim. 2 çorba kaşıktan fazla ve sıvı şekilde fışkırarak kusması dikkate alınması gerekmiş. Rengi sarı kahve weya yeşilse özellikle en yakın sağlıık kuruluşuna gidilmeliymiş. Takip et kusmaların sıklığını. Geçmiş olsun.
iyi akşamlar kızlar nasılsınız.biz iyi olmaya çalışıyoruz oğlum çok iyi şükürler olsunda ben göğsümün derdine düştüm gece gündüz sağıyorum,acayip zonkluyor dayanamıyorum artık gerçekten piskolojim bozuldu.bebeğimlede yeterince ilgilenemiyormuşum gibi geliyor canım çok sıkılıyor.neyse iyi şeylerden bahsedeyim bugün 40 mız çıktı.sabah güzelce banyomuzu yaptık bir kovanın içine 40 tane minik taş,alyansımı attık o suyla hem oğlum yıkndı hemde ben.sonrada ev sahibimize 40 uçurmaya gittik.oturduk baya sıpa hiç huysuzluk çıkrmadı maşallahevde olsa ne uyurdu ne bişey yatırınca cin oluyor mübarek kucağımda uyuyor yatağa yatırınca uyanıyor bu sıpalar neden böyle yapıyor hiç anlamadım.bu arada ev sahbimiz oğlumu dede yaptı unla yüzüne sakal yaptı.ak sakallı dede olana kadar yaşasın ömrü uzun olsun diye,3 yumurta verdi birde oğlumu güzel bir tulum almış birde yelek örmüş sağolsun,öyle böyle derken akşam oldu işte.şimdi elimde pompa hem süt sağıyorum hem size yazıyorum.bu arada sadece 3 saat uykuyla duruyorum düngece çok gazımız vardı saat 3 te yattık sabahta 6 da kalktı sıpa.şimdi dedesi bakıyor.ya bu arada kızlar acaba bir bebek 1 öğünde kaç cc anne sütü almalı biliyormusunuz.15 dk dan fazla emzirmeyin diyorlar ya sanki bana çok kısa gibi geliyor acaba kaç cc emiyordur 1 kerede
benimkini yaptılar bugün:26:
iyi akşamlar kızlar nasılsınız.biz iyi olmaya çalışıyoruz oğlum çok iyi şükürler olsunda ben göğsümün derdine düştüm gece gündüz sağıyorum,acayip zonkluyor dayanamıyorum artık gerçekten piskolojim bozuldu.bebeğimlede yeterince ilgilenemiyormuşum gibi geliyor canım çok sıkılıyor.neyse iyi şeylerden bahsedeyim bugün 40 mız çıktı.sabah güzelce banyomuzu yaptık bir kovanın içine 40 tane minik taş,alyansımı attık o suyla hem oğlum yıkndı hemde ben.sonrada ev sahibimize 40 uçurmaya gittik.oturduk baya sıpa hiç huysuzluk çıkrmadı maşallahevde olsa ne uyurdu ne bişey yatırınca cin oluyor mübarek kucağımda uyuyor yatağa yatırınca uyanıyor bu sıpalar neden böyle yapıyor hiç anlamadım.bu arada ev sahbimiz oğlumu dede yaptı unla yüzüne sakal yaptı.ak sakallı dede olana kadar yaşasın ömrü uzun olsun diye,3 yumurta verdi birde oğlumu güzel bir tulum almış birde yelek örmüş sağolsun,öyle böyle derken akşam oldu işte.şimdi elimde pompa hem süt sağıyorum hem size yazıyorum.bu arada sadece 3 saat uykuyla duruyorum düngece çok gazımız vardı saat 3 te yattık sabahta 6 da kalktı sıpa.şimdi dedesi bakıyor.ya bu arada kızlar acaba bir bebek 1 öğünde kaç cc anne sütü almalı biliyormusunuz.15 dk dan fazla emzirmeyin diyorlar ya sanki bana çok kısa gibi geliyor acaba kaç cc emiyordur 1 kerede
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?