• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

sağol canım, takip ediyorum şimdilik süt emdiği gibi çıkıyor renkli değil inş sadece hızlı emdiği içindir.

benimki 5dk.da emiyor yaklaşık 50-60cc falan. tabi bu kadar hızlı emincede yarısını kusuyor. tek göğüsten emip bırakıyor. 20-25dk. sonra alt alıp dğer göğsümü veriyorum bir 50cc de ordan emiyor 5dk.da.

maşallah canım seninki baya hızlı emiyormuş biz keyif yaspıyoruz 2 saat memede.

ayy kızım uyudu bende yatacağım dün geceden beri belki toplamda 3 saat anca uyumuşumdur
demin çok moralim bozuldu ya
bir arkadas aradı biraz önce bebek görmeye gelecekmiş vs konusurken falan telefonda sütümü sordu bende yine çok az yine mama takviyesi yapıyorum dedim
salak şey ne dedi bana yaa
o cüsseden nasıl süt çıkmıyor hayret dedi
şişmanımya ben aklı sıra laf çarptırıyor ne alakası varsa yani sütle kilonun
bende aşırı derecede bozuldum ama sütün kiloyla alakası yokki dr lar bile söylüyor dedim ama telefonu kapatınca hüngür hüngür ağladım ya akşam akşam moralimi sıfır yaptı kadın
neden insanların hassas oldugu konularla dalga geçilirki ya
ben kimseyi kıramam kimsenin kötüde olsa huyuna suyuna tipine laf etmem aksine yok öyle değil vs diye moral veririm ama gel görki başkaları böyle olmuyor:43::58:

Son düzenleme:
40ınız hayırlı olsun canım ben geçen hafta kızımı babannesine bırakmıştım sütümü de sağmıştım 1 ögünde 90 cc içmiş canım kilosu da ii maşallah bizimki 20-40 dak arası emiyo

teşekkür ederim canım.sanki 90 çok gibi geldi ben bu gün 70 verdim sağdığım sütten bayıldı kaldı o bile fazla geldi,gözler kapanı verdi.

ayy kızım uyudu bende yatacağım dün geceden beri belki toplamda 3 saat anca uyumuşumdur
bir arkadas aradı biraz önce bebek görmeye gelecekmiş vs konusurken falan telefonda sütümü sordu bende yine çok az yine mama takviyesi yapıyorum dedim
bende aşırı derecede bozuldum ama sütün kiloyla alakası yokki dr lar bile söylüyor dedim ama telefonu kapatınca hüngür hüngür ağladım ya akşam akşam moralimi sıfır yaptı kadın
ben kimseyi kıramam kimsenin kötüde olsa huyuna suyuna tipine laf etmem aksine yok öyle değil vs diye moral veririm ama gel görki başkaları böyle olmuyor:43::58:

ne patavatsız ne terbiyesiz insanlar varya,boşver canım moral bozmana deymez zaten böyle insanlardan arkadaş falanda olmaz.ağlamakta sana yakışmamış,birdaha sakın böyle şeyler için moralini bozma.

ayyy çok sinir oldum fatmacım ne alaka yani laf söyledi balkabağı derler bizde takma sen boşver canım :47: bazıları senin kadar hassas ve düşünceli olamıyo işte

teşekkür ederim canım.sanki 90 çok gibi geldi ben bu gün 70 verdim sağdığım sütten bayıldı kaldı o bile fazla geldi,gözler kapanı verdi.

canım 3 saat gidiyo o az emerse 1 saate uyanıp tekrar emiyo benim tombiğim :nazar:

kızlar göğüslerimin ucu yok manuel pompayla sağdığımda 1-2 kaşık ancak çıkıyo.medelanın elektrikli pompasından alacağım iyimidir ki.bebeğimde süt gelmiyo diye silikon uçla bile almıyo.hem uç çıkartıp hemde damarları açarmıki acaba.

Canım bence al benimkini çıkardı. Bir göğsümün ucu çok küçüktü. İlk başlarda silikon uçla veriyordum ama zor oluyordu. Silikon ucu dezenfekte et. Hava almasın diye ısla. Çok uğraştırdı pompa göğüs ucumu çıkarttı. Medela swing kullanıyorym ben memnunum.

Cnm bana da her gelen yüzn bembeyaz zayıfladın mı sen? Kendine bakmıyorsun kendine bak. Halbuki acayip yiyorum. Ama uykusuzluk yorgunluk insanı beyaz gösteriyor. Bu sözlerde çok sıkılmıştım ki bugün eşim de aynısını dedi. Ayy sinir oldum daha nasıl bakacam kendime bilmiyorum. Bütün gün evdeyim sıkıldım bunaldım. Bunlar yetmiyor muş gibi kendiene bak bebeğe de bak. Çok kolay sanki annem gitti yalnızım. Yarın annemi çağırcam çıkacam dışarı kendime kıyafet alacam kuaföre gideceğim. Böyle olmayacak. Kızlar bu arada benim gece terlemem devam ediyor. Bu beni acayip zayıflattı. Kilo almak istiyorum. Hamile kaldığım kiloya hemen geri döndüm. Vermemek için yiyorum. İnanın kilo almak çok zor istesem de alamıyorum. İnsanların çok zayıofsın demesinden sııkıldım.:14:

canım her kafası olanda nasıl yeterince beyin yoksa her cüsselide de süt olmayabilir sıkma sen canını belki senii kıskandığı birşey vardır da bu şekilde çıkarıyodur. ya da gerçekten düşüncesizdir ne yazık ki eşşeklik baki kalır. Hem veririz kiloları sonuçta lohusasın sen ve hamileyken azıcık da kilo aldın!! azıcık büyüsün minik kızında sonra sıkı bir diet yaparsın senin kilolar gider de onun beyin yerine gelmez

kızlar pişik konusunda bir önerim var mathercare mağazasında sudocream diye pişik geçirici bir krem var ve bence çok iyi denemenizi tavsiye ederim,biz prima bez kullanıyoruz hugges natural ıslak mendil kullanıyoruz onlardanda çok memnunum, birde yine mathercare likid pudrası pişik önlemek için süper biraz mathercare reklamı gibi oldu ama paylaşmak istedim : )

günaydınlar herkese

hafta içi artık o kadar yorulmuştum ki dün eşime dedim canım annenler gelmesin bu hafta çok yorgunum sen bak bebişe ben dinleneyim biraz dedim o da ok dedi ama yine misafirden başımızız alamdık eşim hayır diyemez kimseye hem c.tesi hem pazar misafirimiz vardı ben hazırlık yapıım diye eşime veriyorum zeynebi o ya kız kucağında internet başında yada tv ye bakıyo sinir oluyorum yaa ilgilensene işte tüm hafta göremiyosun çocuğunu şarkı söyle konuş bişiler yap (ki benim kız bakar dinler güler tepki verir yanii)

sonra dün gelen misafirlerden birinin 1.5 yaşında kzı var 2.side karnında zeynep onlar gelince uyandı bizde yanımıza aldık kucağımda duruyo benim uyukluyo bi türlü dalamadı ağlamaya başladı bizde emzik verdik kadın başladı aaa emzik mi veryosunuz şukadarcık çocuğa biz karşıyız kesinlikle vermedik die ben de durmuyo napiim kucağa alıştırdılar böyle oyalanıyo hem sadece uyumadan önce veriyorum deim ama gidinceye kadar emziğime taktıı kızım ağlıyoo emziği düşmüştür diyip dalga geçio eşimede kocası sen daha baba olamamışsın emaneten tutuyon demesin mi eşim bi bozuldu bi üzüldü tüm gece keyfi yoktu kızı alamadı onlar bişi dicek die ayy ne düşüncesiz insanlar varya
ayrıca o kadın yüzünden emzik konusunda endişelenir oldum acaba vermekle kötü mü ettim die emzik verenler siz ne düşünüyosunuz nette araştırdım 1. aydan sonra 6. aya kadar verilmesinin hiç bi sakıncası yok dio uzmanlar :44:

canım boşver sen onları ağzı olan konuşuyo doktorlar bir yaşına kadar emzik verebilirsiniz bir yaşından sonra çene yapısı bozulabileceği için sakıncalı diyor anne için acayip kolaylık bizde alıştırmaya çalışıyoruz yoksa bazen sırf keyif için saatlerce oyalanıyo meme ağızda bekliyo.

Fatmacım sen yakınmışsın ama aşkolsun ben sana hep cevap vermeye çalışıyorum.Bu arada NUK un dediğin biberonu aldım ancak iki sorunum var 1. si bebek o biberonu emerken üst kısmı dudağının üstüne dayanıyor ve orayı kıpkırmızı yapıyor gerçi emmeden sonra geçiyo ama seninkindede varmı bu durum.Bide ne taraf üste gelicek biberondan içerke anlamadım.Böyle hava çıkışı sağlayan delik yerimi üste bakacak? Yoksa Nuk yazan kısmımı? Hadi bu kadar soru sordum bisde senin sorularını cevaplayayım.
1.Evet pişik için yazdığın doğru bide çok pişği olan bi arkadaş hametan diye sanırım bi krem yada merhem kullanmıştı iyi geldi diyodu ama sen önce zeytin yağını dene derim.
2. O sivilceler anne sütünün yağlı olmasından kaynaklanıyormuş.Doktor elleme kendiliğinden geçer sadece su ve pamukla sil yüzünü demişti.
3.Ferro sanol bilidğim kadarıyla demir ilacı aslında demir ilacına daha geç başanıyor diye biliyorum ama senin doktorun öyle uygun görmüş olabilir.

çok sağol canım cevabın için hemetanı aldırayım yarın eşime bide onu deneyelim

selam kızlar
oğlumu yıkadık emzirdim uyuyo şimdi.arada sesler çıkarıyo uykusunda ama uyuyo yanii

bişi sorucam size.oğlumun burnunda sümükcükler var sankii.çok ilerde bişiyle alınabilecek gibi diil.ama sanki arada bıurnunu tıkıyo gibi hırıldıyoo.onu nasıl temizleyebilirim
serum fizyolojikten bahsediyodunuz bir ara. nasıl kullanılıyor o bana bi yardımcı olsanız.burnu iyice tıkanmasın

fatmacımm biraz melankolikleşmişiz sanırım.sen tecrübeli annelerimizdensin senin verdiğin tüm bilgiler inan çok işimize yarıyor.kendi adıma eğer görmediğim durumlar olduysa hepinize sadece sen diil kusura bakmayın durumumuz malum bazen pc açık kalıyo meteyle ilgilnirken sonra gelip bakmadan kapatıyorum mecbur

canım bi sprey olanı bvirde damla şeklinde olanı var damla şeklimdekini al daha rahat kullanırsın burnuna damlatıyorsun kolay yani.

1. hametan ı bende tek geçerim burda kızlardan duymuştum.bende kullandım 1 hafta olmadan yatıştırdı iyi geldi.bide kaka yaptığında yıka poposunu krem sür.

2. o sivilcelerden bizdede var hatta oğlum ergenliğe girdi 20. gününde 40ındada bıyıkları çıkacak diye dalga geçiyorum.kendiliğinden geçiyo canım bişi yapmadım ben

3. bize vermedi sadece demir için damla verdi doktor.günde 3 damla.devit ten.başka bişi yok kullandığımız

sağol canım cevapların için ferroyu soracağım tekrar doktora

slm kızlar..geçmişe baktım biraz ama alıntı yapamadım.
feeble sendin canım sanırım pişikten şikayet eden hemen söyleyim hametan bepanten,trosid ve pudra denedim.kaç kere bez değiştirdim POPOLİN krem fayda etti bize.tek gecede geçirdi.doğduğu ilk günlerden beri vardı pişik sorunumuz.
gaz içinde NEO BABY GRİPE WATER şurubumuz bitkiselmiş türkiyede yaygın değil fazla ama bizde işe yaradıingilizce forumlara baktım orda da olumlu yorumlar var.araştırın derim
daha öncede yazdım aynı şeyleri ama belki birinin işine yarar diye tekrar edip duruyorum.
seda sütü peynir yapıp geri verme esprine bayıldım.gercekten sütün yaradığının işaretiymiş.öyle yapmaya başladıktan sonra güzel kilo aldı kızım..

canım hemetanı bir deneyimde geçmezse popolini deneyim.

ayyy sinir oldum gerçekten bu insanlar ya çok kötü yada ağzından çıkanı fark edemeyecek kadar salak töbe töbe salla canım takma sen hiç onları...

kızlar ben mamayı başından beri suyu kaynatıp sıcakken mamayı içine atıp çalkalayıp sonra soğutuyorum soğuk suyun altında biberonda ama herkes başka türlü yapıyormuş benimki yanlış mı nasıl yapayım sizce ? soğukken mama eriyormu ?

bu tip insanlara sinir oluyorum düşüncesiz insanlar yaa bozma moralini fatmacım aklı sıra şaka yapmaya çalışmış kilonla ilgili.cüssene kurban olsun senn:7:sende kızın uyuyoken uyu dinlen iyicee

kızlar lütfen bilenler acil cavaplasın mama yapıcam şimdi bari doğrusu nasılsa öyle yapayım diyorum

kızlar ben mamayı başından beri suyu kaynatıp sıcakken mamayı içine atıp çalkalayıp sonra soğutuyorum soğuk suyun altında biberonda ama herkes başka türlü yapıyormuş benimki yanlış mı nasıl yapayım sizce ? soğukken mama eriyormu ?

Canım ben de öyle yapmıştım. Mamanın üzerinde de öyle yazıyordu. Mutlaka bileğine dök de sıcaklığına bak. Geçen annem olmuş bu diyerek dışından baktı. İçi kapkaynardı.

kayınvalidem ve görümcem gittiler eşim otogara bindirmeye gitti şimdi
arkalarından bu kadar aglayacağımı tahmin etmezdim
Allah razı olsun 15 gündür kılımı kıpırdatmadılar
ev ıpıssız kaldı yine
gurbetlik ne zor ya:58:
hem lohusalığın verdiği duygusallıkta var
şimdiden ağlıyorum kızlarım ilerde gurbet ellere düşerse ben naparım diye:43::43::58::58:

ayy kıyamaamm.. sen bide şimdi iki çocukla uğraşıcaksın.. Neyse ki tecrübelisin canım Allah yardımcın olsun..

birde kızlar doktorum sezaryenden sonra hemen korse kullanmaya başla demişti gün içinde ara ara taktığım halde bayağı toparlandı göbeğim.ağrım olur diye korkumdan kullanmak istemedim önce ama tam tersi takınca göbeği tuttuğu için daha rahat yürüyorum ağrım az oluyo şiddetle tavsiye edilir...

bende kullanmak istiorum ama nasıl bişi kullanıosunuz kızlar yaa. sadece göbek kısmını saranmı yoksa bide göğüs altından başlayıp kalçalarıda saranar varmıs sanırım öle bişimi

ben hastaneden çıkınca aptamil 1 almıştım 1 kere verdik metehana açtık yani kutuda duruyo bozulurmuki bişi olurmuki mamaya.ne olur ne olmaz duruyoo

canım ben tam bi ay olarak biliorum hatta bi aydan bi gün fazla durmamalıymışş

ay çok bunaldım ya kızım ağlıyo sürekli kucağımda dalar gibi oluyo yatağında en fazla 15 dakka sonra gözler boncuk boncuk...emiyo emdiğini kusuyo...eşim iştee yalnızımmmm
annemi aradım dersten çıkmış etüde girmek üzreymiş anlattım böyle böyle diye olurr böyle normaldir bişi olmaz dediii fıtık oldum iyice eşim aradı ağladım ağlarım kapattım adamcağız napcaksa

annem gidince bende böle olucam heralde.. kızımla beraber bende oturur ağlarım sanırım.. huyundan deilde derdi olurda ağlarsa ve anlamazsam die korkuyorum..

elektrik süpürgesini çalıştırmayı denedinmi
sabah ben o şekilde uyuttum tabi biraz elektrik parası yüklü gelecek onu göze alacaksın:)

daha neler duycaz.. ahh bu çocuklar.. :1:

bugün elvin de1 aylık oldu (ezginazla birlikte fns93)

sabah sağlık ocağına aşıya gittik.
hava harikaydı ..kızım da arabayı pek sevdi zaten eve gitmek istemedik.

e bebek mağazasına gittik ordan emzirme önlüğü aldım fatmacım sen de görmüştüm.dünkü misafir konvoyunda çok ihtiyacım oldu bir de senin dediğin biberondan aldım anticolik yazıyor

ordan çıktık
babaanneye sürpriz yaoalım dedik.onlarda evde yokmuş.o zaman yemeğe gidelim dedik.kızım da uyumuştu.uzun zamandır ilk kez yemeğe çıktık güzeldi.

NUR
gaz için bana sab simplex ve wind salbe krem iyi geldi 1-2 gündür rahatım canım

SEDA
benim eşimde öyleydi ilk zamanlar şimdi düzeldi şükür yok sa hiç çekilmiyorlar pin pin

daha dün şafak sayarken bugün bir aylık oldular bile zaman çabuk geçior dimi:)
aşı ateş yaptımı melocum bizim aşımızda prşembe ve ateşlenmesinden korkuyorum ağladımı elvinim?

benimkini yaptılar bugün:26:

beni de 17 sinde çağırdılar 28 günlük oluyo daha :26:

dengesizliğin böylesiii.. boşver fatmacım takma böle patavassızları ağzı olan konuşurr..

canım soğukken deilde ılıkken mamayı kat bebeğin içebilceği sıcaklıkta

kızlar acil bişey sorcam.madela marka pompa kullananlar sizdede filtre kısmında pıhtı şeklinde birşeyler çıkıyormu böyle sümüğümsü,yoksa sadece bendemi var acaba kanallarım tıkalıydı açıldığı içinmi öyle pıhtılar çıkıyor.

kızlar acil bişey sorcam.madela marka pompa kullananlar sizdede filtre kısmında pıhtı şeklinde birşeyler çıkıyormu böyle sümüğümsü,yoksa sadece bendemi var acaba kanallarım tıkalıydı açıldığı içinmi öyle pıhtılar çıkıyor.
hayır canım bende öyle bişey olmadı.

kızlar lütfen bilenler acil cavaplasın mama yapıcam şimdi bari doğrusu nasılsa öyle yapayım diyorum

ben ılıkken koyuyorum mamayı

iyi akşamlar kızlar nasılsınız.biz iyi olmaya çalışıyoruz oğlum çok iyi şükürler olsunda ben göğsümün derdine düştüm gece gündüz sağıyorum,acayip zonkluyor dayanamıyorum artık gerçekten piskolojim bozuldu.bebeğimlede yeterince ilgilenemiyormuşum gibi geliyor canım çok sıkılıyor.neyse iyi şeylerden bahsedeyim bugün 40 mız çıktı.sabah güzelce banyomuzu yaptık bir kovanın içine 40 tane minik taş,alyansımı attık o suyla hem oğlum yıkndı hemde ben.sonrada ev sahibimize 40 uçurmaya gittik.oturduk baya sıpa hiç huysuzluk çıkrmadı maşallah:nazar:evde olsa ne uyurdu ne bişey yatırınca cin oluyor mübarek kucağımda uyuyor yatağa yatırınca uyanıyor bu sıpalar neden böyle yapıyor hiç anlamadım.bu arada ev sahbimiz oğlumu dede yaptı unla yüzüne sakal yaptı.ak sakallı dede olana kadar yaşasın ömrü uzun olsun diye,3 yumurta verdi birde oğlumu güzel bir tulum almış birde yelek örmüş sağolsun,öyle böyle derken akşam oldu işte.şimdi elimde pompa hem süt sağıyorum hem size yazıyorum.bu arada sadece 3 saat uykuyla duruyorum düngece çok gazımız vardı saat 3 te yattık sabahta 6 da kalktı sıpa.şimdi dedesi bakıyor.ya bu arada kızlar acaba bir bebek 1 öğünde kaç cc anne sütü almalı biliyormusunuz.15 dk dan fazla emzirmeyin diyorlar ya sanki bana çok kısa gibi geliyor acaba kaç cc emiyordur 1 kerede

cnm yaa ben pompayla çkmeye başlayalı bu seferde göğsümdki yara arttı .artık çekipte içiriyorum çünkü göğsüm tıkanık emir de iyi çekemiyo.ortalama 100 cc filan çıkıyo ama yetmiyo mama alıcaz tereddütte kaldım.ayrıca bu bizdeki durum mastit mi ameliyat filan diyo araştırdımda korktum açıkcası.birde benim göğüsümde ktle gibi durup açılmayan bi kanal var ne kadar uğraşsam açılmıyo cerrah a gitmeyede korkuyorum

Back