2011 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Benım oglumda huysuzlukta senınkıyle yarısır canım emın olablırsın ama ben kendım yaptım bu cocugu boyle ek gıdaya gecıtıgmız donemden berı hep zorla yemek yedırmeye calıstım coxugu sınır ettım resmen sımdı zorlamıyorum ama ıs ısten gectı sonra calısıyorum dıye aman uzulmesın aglamasın hep uzerıne dustum bır sanıye cocugu bıs bırakmadım kendı kendıne oyalanmayı kendı kendıne uyumayı vs ogetmedım arkadasıda ogretmenıde ben oldum sımdı ben yanındaysam asla benı bırakmıyorum bır bulasık mak dahı bosaltamıyorum sureklı bacaklarıma dolanıyor sabahları daha gozunu acar acmaz kı bu genelde 6-6:3* arası oluyor elımden tutup zorla cekıstırıyor benı salona goturtuyor oyun oynamaya baslıyoruz vs vs..
bu sebeplerden oturu bende bır ıkıncı dusunmuyorum dusunemıyorum yoksa cocugumu kardessız bırakmakta ıstemıyorum bence dunyada en guzel sey kardes kım ne derse desın ama maalesef suan ıcın ımkansızzz

slm cnm bende senin gibi ikinciyi isteyenlerdenim:) ama sadece istiyorum cesaret edemiyorum 2 yaş 2.5 yaş farkı çok güzel bence benmde kardeşimle öyle ve çok güzel oluyo ama işte :):):)
hayırlısı olsun diyelim
tuvalet eğitimi için çok erken değilmi tatlım sende ii biliyosundur gerçi ama tabi yavaş yavaş çişlerini tuvalete yaptırmak ii olur aslında hahahahah pepedeki gibi çişimiz tuvalette kakamız tuvalette artık kimse yapmıcak altındaki beze ahhh ne ii olur hem madden hem manen:)bende yazın ara ara tuvalete oturtucam alışmları olungunlaşma olmadığı için imkansız ama yavaştan ısınma turları olsun bunlar:) buarada suçiçeği aşısı kaç aylık herhangi bi öenmi varmı belli vakitte mi gerek illla buaralar yapılmazmı bende yaptırayım inş Rabbim hepsine sağlık versin kimbilir başka bi ayın klubünde hamiş anneler olarak yazışırız:):)

canım doktorumuza su çiçeği aşısını sorduğumda 13 aydan sonra 2 yaşına kadar yaptırmamızı tavsiye etmişti. 15 ay kontrolüne götürdüğüm zaman kızımın aşısını yaptırmayı düşünüyorum..
Kızıma lazımlık aldım bebeğini oturtuyor.çişş çişş diyor çişini yaptırıp oyun oynuyor.tuvaletini öğretmeye çalışmıyorum ama lazımlıktan korkmaması için böyle oyunlar oynuyoruz. bazende çişş diyor bakıyorum kakasını yapmış oluyor.

hnımlar uzun zamandır giremiyorum siteye umarm sizler ve bbişler iyisinizdir.
sçiçeği aşısı 12.aydan sona her ay yapılabilirmiş anck en uygun dnem 15.ay dedi doktorumuz ve şunu ekledi.bir çocuk suçiçeğini 9 yaşa kadar sıkıntsız geçirrir.eğer 8-9 yaşa kdar suçiçeği olmasa yaptır dedi.kendi kızına suçiçeği aşısı yapmamış.e böyle söyleyince bendeyaptırmama kararı aldım.sağlık bakanlığı 2014 te aşı takvimine alıcakmış suçiçeğini.karar sizin tabi.

cnm teşk. ederim cevabın için
kızına da maaşallah ya yerim ben bu akıl küplerini bebişine çiş yaptırıyo demek:):) işte kız çocuklarda bu anaç yapı doğuştan var:)hepsine sağlıklı uzun ömürler versin Rabbim ve inş ikinci de banada bi prenses nasip eder prensime kardeş:)

sanki benim duygularımı anlatmışsın hiç bi zaman tek başına kalmadı ve şu an asla tek başına kalmak istemiyo çıldırıyo resmen mutfağa geçtiğim zaman bacaklarıma yapışıyo hareket etmek şöyle dursun kıpırdayamıyorum bile bide ben de çalışıyorum annem bakıyo yazık kadının hali kalmıyo çok moralim bozuluo bende 6 kardeşim bende kardeşsiz bırakmak asla istemiyorum ama büyüyünce söylüycem senin yüzünden yapamadık diycem

merhaba cnm aynı duyguları bende yaşıyorum inan çok zor çalışıyorum ve kızıma üst kattaki komşum bakıyor akşam gittim mi hiç rahat bırakmıyor çünkü bebişlerimiz bizi özlüyor hep bizimle olmak istiyorlar ama bence ne olursa olsun kardeşsiz bırakmak ona en büyük haksızlık çünkü bu dünyada en güzel şeylerden birisi de insanın kardeşi olması bence sıkılsa üzülse bunalsa bin kötüde olsa anne baba olmadığı zamanlarda kardeştir en azından ben böyle düşünüyorum hayırlısı tabi herşeyin haa bu arada benim kız o kadar hareketli ki maşallah bakan komşumuz bu beni yaşlandırdı ben ilerde torun falan bakamıcam diyor :)))

kızlar evet haklısınız bız calısıyoruz ve cocuklarımız bızı ozluyor bu ısın acıkcası bu bıze nazlanıyorlar falan fılan..
ama bızlerde bır bıreyız sahsen ben butun hayatımı bu duygularla ve yorgunluklarla gecırmeyı goze alamıyorum bazen oyle bır an gelıyor kı ben sınırden aglıyorum ya da yavrıma cıglık cıglıga bagrıyorum kı bu hale geldıgıme ben bıle sasırıyorum ama zaten butun gun ıs stresı ve yorgunluguyla eve gelıp ustune bırde yemek yememe uyumama
huysuzlukla ugrasınca cokta haksız sayılmıyorum oyle degıl mı?
ozetleyecek olursam evet yavrumu cok sevıyorum o benım herseyım ama kendı kapasıteme donup baktıgımda ıkıncı bır cocugu yapmak benım ıcın tamamen kendını bılmezlık olur.:18:

kızlar hatırlayanınız vardır belki şuan ikinciye hamileyim.kızım şuan 15. ayını bitirdi.5.5 aylık hamileyim.planladığımız ve istediğimiz bir hamilelik.ikinci kızım doğduğunda aralarında tam 18 ay olacak.sizler şanslısınız anneleriniz yanınızda.ben hem kaynanamdan hem annemden çok uzaktayım.bakıcıya muhtacım.buna rağmen arayı fazla açmak istemedik.3 yaşından sonra kızımı kreşe vermek istiyorum.ikinciyi ozaman düşünseydik annem kardeş geldi diye beni gönderiyor düşüncesine kapılsın istemedim.2-2,5 yaşındayken artık bezden kurtıulma ve bebeklikte çıkma dönemi.o dönem de kardeşini gördükçe kıskançlıktan dolayı başa sarabilirdi.tuvalaet,yemek alışkanlığı vs.bize göre en uygun zaman dilimi bu aralar.kendi imkanlarımızdan çok kızımın psikolojisini düşünerek hareket ettik.inş. doğru bir karardır.çok ama çok zor olacğını biliyorum.sadece allahtan sağlık diliyorum.
ayrıca bir arkadaş yazmış sevgim ikiye bölünsün istemiyorum diye.sevginizi çocuklarınıza pay etmektense iki ile çarpın çoğalsın:)
bütün bebişleri öptüm

kesinlikle sana katılıyorum tatlım
kaşka ben de senin gibi yapsaydım çocuklarımın aralarını

Ne güzel ikisi aynı anda büyür biraz zahmetli olur ama ilerde rahat edersin. bende istiyorum ama ertelemek zorunda kalıyoruz tayin işimiz var bu sene.

tamamen haklısın,haklıyız. bazen uslu çocukları görünce bile ben sinirden ağlıycak gibi oluyorum benimde yiyen uyuyan 1dakika olsun kendi başına oynayan bi kızım olsaydı şimdiye ikinciyi çok tan düşünmüş olurdum onların varlığı çok çok anlatılmaz bi duygu ewet ama ben artık kendimi feda etmekten ve üzülmekten gerçekten çok yoruldum hakikaten benim kapasitemi oldukça doldurdu kızım huysuzluk, uykusuzluk, yememe herşey dahil resmen Allah kızıma ve bana sağlıklı uzun ömür wersin tabi hepimize

Rabim hepsine sağlıklı uzun ömürler versin gelen bebişin kolaylığınıda yine verir Allah tabi annelik çok farklı çok fedakarlık gerektiren bişey tarifi yok gerçekten herkesin gönlüne göre olsun inş:)
paşama kardeşi düşünmeye başlıcaz bikaç ay sonra tabi kısmet nezman olursa artık hayırlşısı

Rabbim ayarlamıştır herseyi. kızın umarım uslu bir kız olur

olur cnm rabbim bizim istediğimiz neyi vermediki bugüne kadar allah gönlüne göre versin inş

amin cnm haklısın annelik çok güzel aynı zamanda çok fedakarlık gerektiriyor rabbim olmayan isteyen herkese nasip etsin inş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…