• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

yaklaşık 3-4 ay önce arada yazıyordum.belki hatırlayanlar olur.24 şubat annesiyim. benim ceylinimde 1 yaşına bastı ve bıdık bıdık yürüyo çok şükür.bilgisayarımız bozuldu hala yapılacak bekliyo. bende ceylinle ilgilenmekten saten nete giremiyom pek fazla.bi mutluluğumu paylaşayım sizinle şuan ağrıda ablamın yanındayım yiğenim var 7 aylık kızımla güzel günler geçiriyoruz valla.normalde istanbulda oturuyorum.10 günlüğüne geldik buraya.yolculuğumuz uçakla geçti.maşallah kızım hiç üzmedi 2 saatte geldik.neyse hepinize slmlar yolluyorum.görüşmek dileğiyle.

herkese selam

uzun zamandır giremiyordum, tüm bebişlerin ilk yaşlarını kutlarım.

sidelya 19.02 doğumlu , öneden hazırlıklarımızı yapmştık evi özel cici süslerle donatmıştık ama kuzum yaşgünü öncesi gece çok ateşlendi acile gittik , yaş günümüz hasta geçti, allah sağlık versin , boğaz enfeksiyonu olmuş dediler 3 gün ateşliydi, çok korktuk üzüldük.

yürümekten korkan bebişler için bir tavsiyede bulunayım, bizimde cesaretimiz yoktu , yürüse bile elimizi tutmak istiyordu, annem pazar filesini aldı kollarına geçirdi, önce arkasından fileyi tutarak varlığımı hissettirdim, yürümeye başlayınca gevşettim, yavaş yavaş kendi yürümeye başlayınca çıkardım.

hatırlarsınız belki vajina yapışması sorunumuz vardı, operasyonla açılcak dediler korkmuştum, bir krem var onu sürdüm gerdirme masajı ile açıldı, bir daha kapanmaz umarım, ama arkadaşımın kızında da varmış , krem ile açılmamış, jin. e sormuş adet döneminde açılır kendiliğinden demişler, 5 yaşında problemlem yaşamamış hiç, başına gelen varsa bilgi veriyim dedim.

hatun hala mamalarını ağzından atıyo bide üstüne basıyo :( yemek seçiyo şimdiden, ödül veriyormuş bir arkadaş bir de bu yöntemi deniyim.

arkadaşlar bebişi çiçek geçiren varmı aranızda, sizede danışmak istiyorum.sidelya 1 ay önce omuzunun arkasında 4,5 tane isilik kadar ucu hafif küçük beyaz pembemsi kabartıları olmuştu.dr a gittik her gün yıkayın terlediği için oluyo demişti ve o dönemden beri çok sık terliyo.10 gün sonra ateşi 39,5 oldu, antibiyotk kullandık, 3 gün sonra sırtında boynunda yüzünde kırmızı farklı boyutlarda pembemsi kabartılar oldu,kaşınması vardı acile gittik, alerji dedi,antibiyotiği kestik, o günden beri her sabah özellikle sırtında isilik gibi ucu hafif beyaz çıkıyo, kendiliğinden sönüyo, dr umuz alerjiir dedi, yeni birşey vermiyorum ne alerji yapar bilemedim ilk defa oldu, kv çiçek bence ateşide oyüzdendi kaç dr anlamadı diyo, birde geçen hafta çiçek aşısı vurdurduk, hala oluyo.çiçek olduktan sonra aşı anlamsızmış, of çok uzun oldu sıktım iyice, çiçek geçirenler en azından benzer durumlar mı diye karşılaştırabilir belki diye ayrıntılı yazdım.

bizim sekiiiiiiiiiizzzz:52: 4altta , 4üstte...:16:

varmı artıraannnn:21:

bizim onikiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii :):32::32::32::16::16::16::9::9::9::9:
4 altta 8 yukarda :):1::1::1::1:

bizde dun kızımla 7 saat otobüsle yolculuk yaptık çkale-ist aarası harika geçti yolculuk su otobüslere tv koymuşlar iyiki çok raahat ettim.

Son düzenleme:
merhaba kızlaaar bizim miniğin de 12.dişi cıkmıs baska var mı blmiyorum..baktırmıyo ki
Boy 77, kilo 9200 ama kilosunu artık takmıyorummmm,cünküü kahvaltı hariç tüm öğünlerini güzelyiyo çokk şükürr artık kilo almasa da takmam :DD
Allah kolaylık versin cümlesinee

selam annişler umarım herkes iyidir. uzun zamandır girmedim kk ya. Oğluş 14 aylık oldu 10 aylıkken adım attı 11. ayda yürümeye başladı. Ama diş konusunda biraz tembel. daha 4 dişimiz var ve değişik şekilde çıktı. üstteki ilk sırada değil.2 numaralı diş altta 3 diş var. Henüz tam katı yiyemiyor öğürmesi var. Bu hafta hastalıkla uğraştık ateş öküsürük balgam ant. kullanıyoruz. Tüm yeme düzeni bozldu. Boyu 79 cm. kilo 11 di ama 10,5 oldu bu hafta. Oğlan çocukları kızlardan daha geç anlıyorlar kızıma göre oğlumun anlaması daha az. El becerisi daha az. Sizinkiler nasıl. Allah hepsine sağlık sıhhat versin.
Yemek konusunda önerileriniz bekliyorum arkadaşlar katı şeyleri nasıl alıştırıcam bilmiyorum.

selm arkadaşlar...
bende 2011 şubat annesiyim:)
benim bebişiminde henüz 1dişi var...tek dişli canavarım:)

ama yaşından önce yürüdü maşşallah kendi başına hiç koltuklara tutunmadan.
şimdi durduramıyoruz poposu yer görmüyo:)

Arkadaşlar herkese selamlar öncellikle. Bende işlerin yoğunluğundan pek giremiyorum ama aklım kalbim hep burada. Hamileliğim burada geçti diyebilirim. ÇağlayanÇiçek, Sürmeli, Metehan'ın annesi (özür dilerim ismini unuttum), Gözde aklımda kalan arkadaşların isimleri. Ama artık paylaşım eskisi gibi değil bende bir blog açtım (daha önce adresini vermiştim efe büyürken diye beklerim) Hepimize Allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin diyorum. Oğlumun 9 dişi var, yürüyor, bütün gün ayakta bu hafta bir de çığlık modası çıktı vara yoğa bağırıyor. Ağzı kalabalık sanki ha konuştu ha konuşacak gibi. Evde olan annelerin koşturması ayrı bizim gibi çalışanları aynı ama gerçekten hepimizin işi zor, kolay gelsin. Herkese sevgiler...

artık yürüyoruz ama parkelrin üstünde kayıyoruz :) kızım çok sinirli oldu b,irsey dediğimde ellerini sıkıp bağırıyor parmağıyla ııı yapıyor bana.. kardeşim yeni seyler öğretiyor bugun annen sana ne yapck diyoruz papa diyip elini kafasına vuruyor:1::1: tam bir cadı oldu :47::39: bal kızım

maşaallahh yürüyen yürüyene yaa.. benim kızım geç yürüyecek sanırsam

cutie canım hoşgeldin.. blogunu ziyaret edeceğim.. oğlışunada maşallah:55:

bizde aşımızı yaptırdık biraz geç oldu ama hastalığından dolayı geciktirdik.. neyseki ateşi çıkmadı çıkmazda umarım

maşaallahh yürüyen yürüyene yaa.. benim kızım geç yürüyecek sanırsam

cutie canım hoşgeldin.. blogunu ziyaret edeceğim.. oğlışunada maşallah:55:

bizde aşımızı yaptırdık biraz geç oldu ama hastalığından dolayı geciktirdik.. neyseki ateşi çıkmadı çıkmazda umarım

Sürmeli Hoşbuldum bende. Sen Türkiye'desin artık değil mi? Kızının fotosunu görmek isterim valla sakıncası yoksa. Maşallah hepsine :nazar:

uzun bir aradan sonra herkese selamlar
arkadaşlar 1. yaş günü tüm bebeklerin kutlu olsun aileleriyle sağlıklı mutlu geçmesiyle...
bizde 16.02 de yaşımızı kutladık, yürüyoruz herşey yolunda tek sıkıntımız pişik sorunumuz o da ara ara oluyor. buarada arkadaşlar inek sütüne geçtiniz mi bu geçiş dönemini nasıl geçiriyorsunuz.biz cuma dr gitcez onun kontrolünde geçeceğiz.

arkadaşlar 1. yaş günü tüm bebeklerin kutlu olsun aileleriyle sağlıklı mutlu geçmesiyle...
bizde 16.02 de yaşımızı kutladık, yürüyoruz herşey yolunda tek sıkıntımız pişik sorunumuz o da ara ara oluyor. buarada arkadaşlar inek sütüne geçtiniz mi bu geçiş dönemini nasıl geçiriyorsunuz.biz cuma dr gitcez onun kontrolünde geçeceğiz.

pişik için zeytinyağı çok iyi geliyor 1 gecede geçiriyor. ben sürekli kullanırım pişik olduğundA

Sürmeli Hoşbuldum bende. Sen Türkiye'desin artık değil mi? Kızının fotosunu görmek isterim valla sakıncası yoksa. Maşallah hepsine :nazar:

3jjvt.jpg
Iste benim nazli melegim teyzesi.. evet artik ankarada ikamet etmekteyim:32:

ayy pisik bizdede var yaa.. nasil gececek bilmiyorum bende:50:

inek sutune ben gectim.. valla taze taze iciriyorum hemde.. :34:

pişik için zeytinyağı çok iyi geliyor 1 gecede geçiriyor. ben sürekli kullanırım pişik olduğundA

deneyecegim bende

gunaydın kızlar pısıkten bahsetmıssınız ohalde bebıklerde ınek sutu alerjısı labılır mutlaka takıp edın ınek sutu turevı yıyecekler yedıgı zaman oluyor ve artıyorsa pısık bı sure bu yıyeceklere ara verın bızde oyle mesela bız hala yogurt sut yıyemıyoruz:(

3jjvt.jpg

deneyecegim bende

herkese slmm...

dila çok tatlı olmuş maşşallah annesii....

kızlar ben işteyim ve kızımı çok özledim ve ona bikaç bişi karaladım...sizinlede paylaşsammı saçmamı oldu bilmemkii...

aman içimden geldi sizinlede paylaşıyorumm,belki saçma gelebilir ama çok özledim bugün kuzumu bişiler yazdım işte....
Bana her zaman böyle gel…hayatıma doğan en parlak yıldız…o parlayan gözlerine her baktığımda acaba yıldız mı koysaydım ismini diyorum… Annecim sen geldiğinde beri her şey pırıl pırıl,her şey daha anlamlı daha mutlu….. öyle bir zamanda geldin ki meleğim bunu ifade edemem sana…rabbimin nekadar adaletli ve nekadar büyük olduğunu birkezdaha bu çoşkuyla anladım….
Hiç zor bir bebek olmadın annecim,annenin doğum sonrası bazı sıkıntıları oldu sana süt verebilmek için çok direndim,hayatımda tatmadığım ve inşallah birdaha tatmayacağım acılar çektim,şikayet etmiyorum sakın yanlış anlama, benim için ne kadar değerli olduğunu anlatıyorum…çok şükür 10 ay emzirebildim seni, her damlası helal olsun yarasın kuzucuğuma….
Sen hiç üzmedin ama beni, hep güler yüzlüsün,hep mutlusun ,dişlerinde problemsiz çıkıyor,beni hiç uykusuz bırakmadın,hele ben hastaysam o gece uyanmıyorsun bile annem:nazar::nazar::nazar:….sen sen bana Allah ımın bir lütfu musun annem? Sen benim ödülüm müsün annem? Hep böyle problemsiz hep böyle mutlu,sağlıklı ol ve babanda bende hep sağlıkla ve mutlulukla senin başında olalım rabbim seni kimselere muhtaç etmesin kimsenin eline bırakmasın annenle babanla bir ömür mutlu yaşa annemmm….rabbim ayırmasın bizi kuzummmm…
Geceleri seni uyuturken önce seni güldürüyorum ki gülerek uyu gülerek uyan diye..uykunda bile mutlu ol diye…ve sen tam dalacağın zaman o pamuk boynunun kokusunu içime çekerek öpüp duamı ettikten sonra yerine alıyorum seni kuzum….
Ve en çok büyürken senin yanında olamadığım için üzülüyorum…aslına bakarsan aman aman sıkıntımız yok ama okadar emek vererek okudum, ananen ve deden kendilerinden okadar fedakarlık ederek bizleri okuttular ki onlarında benim de emeğime kıyamadığım için ama en önemlisi geleceğimiz için çalışıyorum annem…sana güzel ciciler,oyuncaklar,mamalar alabilmek için rabbim her zaman sağlık versin de biz çalışalım yavrum….
Baban sana aşık kızım… az kaldı babanın doğumgününe. Bugün sordum ne yapmak istersin diye, kızımla baş başa yemek yemek sonra da onunla elele dolaşmak diyor,,,pabucumu dama attın kuşum beniiimmmm….şaka bi tarafa baban çok düşkün sana her gece yatağını yastığını kabartıyor,düzeltiyor jilet gibi bir yatak yaptıktan sonra seni yerine alıyor,ve saati kurup her saat başı kalıyor üzerini açtınmı diye…çok şanslısın maşallah annecim tabi o daha şanslı senin gibi bir prensesi olduğu için,,,çok çocuk isteyen baban sana ihanet edeceğini düşündüğü için başka çocuk yapmayalım diyor..ama sen merak etme ben rabbimin izniyle bir kardeş yapmak istiyorum inşallah sana birde oğluşumuz olsun dimi annemmm:16:
işteyken böyle seni çok özlediğimde yazayım annem ben rahatlıyorum böyle:16: seni çooookk seviyorum kelebeğim…:nazar::nazar::nazar:

aman içimden geldi sizinlede paylaşıyorumm,belki saçma gelebilir ama çok özledim bugün kuzumu bişiler yazdım işte....
Bana her zaman böyle gel…hayatıma doğan en parlak yıldız…o parlayan gözlerine her baktığımda acaba yıldız mı koysaydım ismini diyorum… Annecim sen geldiğinde beri her şey pırıl pırıl,her şey daha anlamlı daha mutlu….. öyle bir zamanda geldin ki meleğim bunu ifade edemem sana…rabbimin nekadar adaletli ve nekadar büyük olduğunu birkezdaha bu çoşkuyla anladım….
Hiç zor bir bebek olmadın annecim,annenin doğum sonrası bazı sıkıntıları oldu sana süt verebilmek için çok direndim,hayatımda tatmadığım ve inşallah birdaha tatmayacağım acılar çektim,şikayet etmiyorum sakın yanlış anlama, benim için ne kadar değerli olduğunu anlatıyorum…çok şükür 10 ay emzirebildim seni, her damlası helal olsun yarasın kuzucuğuma….
Sen hiç üzmedin ama beni, hep güler yüzlüsün,hep mutlusun ,dişlerinde problemsiz çıkıyor,beni hiç uykusuz bırakmadın,hele ben hastaysam o gece uyanmıyorsun bile annem:nazar::nazar::nazar:….sen sen bana Allah ımın bir lütfu musun annem? Sen benim ödülüm müsün annem? Hep böyle problemsiz hep böyle mutlu,sağlıklı ol ve babanda bende hep sağlıkla ve mutlulukla senin başında olalım rabbim seni kimselere muhtaç etmesin kimsenin eline bırakmasın annenle babanla bir ömür mutlu yaşa annemmm….rabbim ayırmasın bizi kuzummmm…
Geceleri seni uyuturken önce seni güldürüyorum ki gülerek uyu gülerek uyan diye..uykunda bile mutlu ol diye…ve sen tam dalacağın zaman o pamuk boynunun kokusunu içime çekerek öpüp duamı ettikten sonra yerine alıyorum seni kuzum….
Ve en çok büyürken senin yanında olamadığım için üzülüyorum…aslına bakarsan aman aman sıkıntımız yok ama okadar emek vererek okudum, ananen ve deden kendilerinden okadar fedakarlık ederek bizleri okuttular ki onlarında benim de emeğime kıyamadığım için ama en önemlisi geleceğimiz için çalışıyorum annem…sana güzel ciciler,oyuncaklar,mamalar alabilmek için rabbim her zaman sağlık versin de biz çalışalım yavrum….
Baban sana aşık kızım… az kaldı babanın doğumgününe. Bugün sordum ne yapmak istersin diye, kızımla baş başa yemek yemek sonra da onunla elele dolaşmak diyor,,,pabucumu dama attın kuşum beniiimmmm….şaka bi tarafa baban çok düşkün sana her gece yatağını yastığını kabartıyor,düzeltiyor jilet gibi bir yatak yaptıktan sonra seni yerine alıyor,ve saati kurup her saat başı kalıyor üzerini açtınmı diye…çok şanslısın maşallah annecim tabi o daha şanslı senin gibi bir prensesi olduğu için,,,çok çocuk isteyen baban sana ihanet edeceğini düşündüğü için başka çocuk yapmayalım diyor..ama sen merak etme ben rabbimin izniyle bir kardeş yapmak istiyorum inşallah sana birde oğluşumuz olsun dimi annemmm:16:
işteyken böyle seni çok özlediğimde yazayım annem ben rahatlıyorum böyle:16: seni çooookk seviyorum kelebeğim…:nazar::nazar::nazar:

Canımmm ne güzel şeyler yazmışsın çok duygulandım,pıt pıt akıyor yaşlar.
Güzel kızın ve eşinle uzun,sağlıklı,mutlu yıllar dilerim.:nazar:

3jjvt.jpg

deneyecegim bende

Sürmelicim prensesin çok tatlı maşallah Allah nazarlardan korusun:nazar:

İnek sütünü akşam yatarken mi veriyorsunuz?
Nasıl tatlandırıyorsunuz peki?
Ben inek sütünden yoğurt mayalıyorum,çok nadir akşam maması pişiriyorum.Genellikle 1+sütle yapıyorum.

Bir de arkadaşlar akşam öğününde bebişlerinize ne yediriyorsunuz?
Biz halen tamamen ev yemeğine geçemedik,beğenmediği zaman milupanın gece mammasını yapıyorum.

Uyku sorunu olan bebişlerin annesi bu sorumda size;çare bulabildiniz mi?Ben ne yazık ki bulamadım ,artık vitaminlerle ayakta duruyorum yoksa işyerinde resmen uyukluyorum.Hepinizin önerilerini bekliyorum

Canımmm ne güzel şeyler yazmışsın çok duygulandım,pıt pıt akıyor yaşlar.
Güzel kızın ve eşinle uzun,sağlıklı,mutlu yıllar dilerim.:nazar:

Canım benim seni ağlatmak istemezdim böyle bi duygu patlaması oldu birden:emir_bebek:,sende çalışıyorsun beni anlarsın çalışan anneler ne kadar yoğun olurlarsa olsunlar hep akılları bebeklerinde,mesela bugün kızımla konuşmadım arayamıyorumda uyuyordur diye ama içim içimi yiyor konuşamadım diye,,,

güzel dileklerin içinde ayrıca tşk ederim,aminnnnn:nazar:

Back