• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

gunaydın kızlar
benım oglum uyurken ustunu cok acıyor uyku tulumu almayı dusundum ama yuz ustu uyuyor ve cok donuyor onunla rahat edebılırmı acab auyku tulumu alanlar ne kulllanıyorsunuz?
ben mothercareda walk and sleeper dıye bı urun gordum bırd ıkeada varmıs sız ınceledınızmı bu urunlerı?:emir_bebek:

benim kızımda uyurken üzerini cok acıyo hatta kafasına geçiriyo bütün vucudu acıkta kalıyo şimdiye kadar askılı ayak kısmı cuval:) gibi olan tulumlardan kullanıyordum şimdi kolları üşür die bebettonun ayaklı uzun kollu tulumunu aldım mothercareda almak isterdim ama malesef burda yokkkkkkkk:((

herkese günaydın annişler umarım huzurlu uykulu bol yemeli bir gün olur!kızlar bşey sorucam bebişleri nasıl besliyosuuz yani mama sandalyesinde mi oturarak mı yatarak mı?benimoğlum mama sandalyesine oturuyo amaçok alıştığı söylenemz mama sandalyesinin 3 aşaması olsa da sırt kısmı için dimdik oturuyo arkasına yaslanmıyo yarısı ağzına yarısı dışarı gidiyo yediklerinin çok zor oluyo yani be de alışamadım işin kolayına kaçıp ana kucağına oturtup orda yediriyorum hemen arkasına yaslanıveriyo bir de dün çorba yaparken haşladığım sebzelerden elimle verdim ezerek yedi ama elimle verip yediği şey muhtemelen kaşıkla verdiğimden daha az ama çorba hline getirince içmedi offf yaaa!br de ufacık ekmek içi koparıp verdim onu çok seviyo minik minik ama yararı olur mu ki tam türk erkeği olucak anlaşılan ekmekçi!bir de bakıcıya bşlayan arkadaşlar var mı? ben işe başlamak istiyorum 2.dönem ama hem çalışıp hem çocuk ev işi nasıl olucak acaba?

biz mama sandalyesinde yiyoruz yemegimizi ama dediğin gibi yarısı ağzına yarısı üzerine dökülüyo iştahla yediğinde mama sandalyesini kullanıyorum corbasını içmek istemezse emzirme yastığımız vardı yüksek olunca onda yatırıyorum corbayı öyle yediriyorum dökkkmeeedennn:)))ekmegi dediğin gibi ver sabaha kadar yesin valla arkadasım bende 2. dönem başlıcam acısı düştü içime çalış eve gel iş yap yemek bide bakıcımız eve gelecek evi öyle dağınıkta bırakamam utanırım:60: kendisi yemek,temizlik yapmıcxak cocuga bak bişey istemiyorum dedim eeee bide ona yemek yapmak gerekirrr benn napcam bilmiyorum tek cocukta bunları düşünüyorum 2 cocuklu olanlar napıyolar ben billlmiyorummmmm:52::52:

kızlar aranızda saçları benim gibi çok fazla dökülen varmı???yaklaşık 1 aydır haddinden fazla saçım dökülüyo birde çok zayıfladım..kilo alamıyorum. saçlarımada dur diyemiyorum yakında kel kalcam:43: ufff ufff
billdiğiniz bitkisel bişeyler varsa yardımcı olurmusunuz

benimde saclarım dökülüyo bide kızım cekiştirip duruyo:((gecen gün tvde sacla ilgili konustu bi uzman hamileleik sonrassı ve menepozda dökülmeler normal dio anlatısına göre bu aylarda artık dökülme duracakmıs benim biraz azaldı bide ben bitkisel bakım yağlarından kullanıyorum haftada bir.

biz mama sandalyesinde yiyoruz yemegimizi ama dediğin gibi yarısı ağzına yarısı üzerine dökülüyo iştahla yediğinde mama sandalyesini kullanıyorum corbasını içmek istemezse emzirme yastığımız vardı yüksek olunca onda yatırıyorum corbayı öyle yediriyorum dökkkmeeedennn:)))ekmegi dediğin gibi ver sabaha kadar yesin valla arkadasım bende 2. dönem başlıcam acısı düştü içime çalış eve gel iş yap yemek bide bakıcımız eve gelecek evi öyle dağınıkta bırakamam utanırım:60: kendisi yemek,temizlik yapmıcxak cocuga bak bişey istemiyorum dedim eeee bide ona yemek yapmak gerekirrr benn napcam bilmiyorum tek cocukta bunları düşünüyorum 2 cocuklu olanlar napıyolar ben billlmiyorummmmm:52::52:
nemı yapıyoruz anca bu saatte oturabılıyoruz....ıkı oldumu zor valla bıde okula başladımı tamamdır ben öğlene kadar anca kızımı hazırlıyorum ondan sonra okula bırak sonra iş güç...bazen saçımı toplayacak vaktım yok desem ınanırmısın :37::37:
canım benim ilk doğumdan sonra aynı senin gibi şikayetlerim vardı inanılmaz dökülüyodu ve zayıflıyodum
dökülen saçlarımı sayıyodum günde 400-500 tel:53::53::53:
dr gittim cildiye ye bana günde ortalama 150 tel dökülmesi normal demişti
sen hiç saydın mı kaç tel dökülüyo bi de kilon kaç:26:
bi de bazı testler yapmıştı tiroitlerimde sorun çıktı dökülmesi o yüzdenmiş
dahiliyeye falan gönderdi başka testler de yapıldı sonuç ''hashimato tiroiti''denen bi hastalık:14:
o günden beri tiroit hormonu kullanıyorum şikayetlerim bitti
ailende tiroit rahatsızlığı falan da varsa genetik geçişli canım bilgin olsun
bence bi doktora git tiroit hormonlarına baktır sağlık ocağında da bakıyolar
ben rutin kontrollerim için sağlık ocağına gidiyorum
benımde cok dökülüyo ailede tiroitte var bende gıdıyım hafta başı kontrole:44:
kızlar slm aslında çok eski üyeyim ama pek konulara cvp vermediğimden benı tanımıyorsunuz.yazdıklarınızı takip ediyorum.geçen 2.hamilelikten şüphelenıyorum diye yazmıştım dün test yaptım 2.çizgiyi gördüm.moralim çok bozuk hiç hazır değilim.aileden herkes sakın 2.ciyi yapma diyolardı şimdi kime ne anlatcam bilemiyorum.o kadar dıkkat etmeme karşı nasıl oldu bu hayret ediyorum.benim yerimde olsanız ne yapardınız ben çıkmaza girdim.

cnm sakın bı saçmalık yapma nasibi varmış gelmış ne guzel ışte beraber buyurler ıyı düşün ıyı olsun allah tamamına erdirsin...

selam kızlar ben mart annesiyim aslında fakat bizim topikte kimsecikler yok sorunum şu oğlumun alt iki dişi çıktı ve tüm gücüyle ısırıyor emerken yaklaşık 20 gündür böyleyiz bir ara unuttu gibi oldu uyumaya yakın sakinken flaln emzirerek atlattığımı sanmıştım fakat biraz önce kanatıncaya kadar sıktı zor kurtardım kendimi kızıyorum anlamıyor ki daha 7. ayımız bile bitmedi meme koruyucu ile de emmiyor emzik biberon bile almadı varsa yoksa emmek istiyor tok olsa bile meme ona oyuncak oluyor. ne yapabilrim kanattığı yeri bantlasam bir yerde okudum ya bantı koparır ya da nefes borusuna kaçarsa diye korkuyorum szi bir adım daha öndesinizz var mı fikirleriniz....
bağırmaktan anlamaıyorlar canım bizim dişimiz yok 8.ayımız dolacak ama saçımı çektiğinde bağırdım tepki verdim oyun sanıyor sessiz kalmak en iyi çözüm galiba ben öyle yaptım saçımı çekmiyoryo o zaman
kızlar slm aslında çok eski üyeyim ama pek konulara cvp vermediğimden benı tanımıyorsunuz.yazdıklarınızı takip ediyorum.geçen 2.hamilelikten şüphelenıyorum diye yazmıştım dün test yaptım 2.çizgiyi gördüm.moralim çok bozuk hiç hazır değilim.aileden herkes sakın 2.ciyi yapma diyolardı şimdi kime ne anlatcam bilemiyorum.o kadar dıkkat etmeme karşı nasıl oldu bu hayret ediyorum.benim yerimde olsanız ne yapardınız ben çıkmaza girdim.

hayırlısı olsun güzelim..ekonomik durumun şartların iyiyse doğur çıksın aradan ikisi bir büyüsün be çalışmıyor olsam ya da yanımda ailem olsa doğururdum :))

ayy ne güzel işte ikisi birden büyürler kesinlikle aldırmayı düşünme:20:
bir kaç ay zorluk çekersin ama hem birbirlerine arkadaş olurlar sahiplenirler:70:

selam kızlar ben mart annesiyim aslında fakat bizim topikte kimsecikler yok sorunum şu oğlumun alt iki dişi çıktı ve tüm gücüyle ısırıyor emerken yaklaşık 20 gündür böyleyiz bir ara unuttu gibi oldu uyumaya yakın sakinken flaln emzirerek atlattığımı sanmıştım fakat biraz önce kanatıncaya kadar sıktı zor kurtardım kendimi kızıyorum anlamıyor ki daha 7. ayımız bile bitmedi meme koruyucu ile de emmiyor emzik biberon bile almadı varsa yoksa emmek istiyor tok olsa bile meme ona oyuncak oluyor. ne yapabilrim kanattığı yeri bantlasam bir yerde okudum ya bantı koparır ya da nefes borusuna kaçarsa diye korkuyorum szi bir adım daha öndesinizz var mı fikirleriniz....
tepki verirsen oyun zannedip devam eder biliyorum tepkisiz kalmak da çok zor o acıya ama dayanmaya çalış görmezden gelirsen bırakır diye düşünüyorum
kaç tel dökülüyo die hiç saymadım ama sölediğim gibi çok fazla dökülüyo..kilom içinde doktora gittim tam 5 tüp kan verdim bütün değerlere baktılar..herşey normal çıktı sadece beklenmedik romatizma olduğunu öğrendim ben ne için gittim ne çıktı...şuan 44 kiloyum..doktor sadece6 kilo alman yeterli olacak dedi..64 le doğuma girdim 54 le çıktım.. bi başladım vermeye 44 e kadr düştüm..iştah şurubu yazmak istedi doktor ama emzirdiğim için yazamadı...sölediğin gibi tekrar gitsemmi acaba bi doktora...
sen bilirsin tabi ama tekrar bi baktırmakta fayda var:34:
kızlar kaç gündür kassıklarımda bir ağrı varr bacaklarıma doğru iniyor.. arda bir belimde ağrıyor üşüttümmü acaba
adet olamaz daha 2 haftam var adetime offf:5::14:
geçmiş olsun cnm bu hava değişiminden ben de nasibini alanlardanım:1:
hayırlı pazarlar arkadslarr:)
grip asısı hakkında bılgısı yada fıkrı olan varmı bebıslerımıze yaptırmalımıyız:1:
ben de merak ediyorum bu konuyu
gerçi bizimki iyi bi grip geçirdi geçenlerde ama yine de yaptırmak gerekir mi yoksa bağışıklık kazanmış mıdır acep:44:

Son düzenleme:
benımde cok dökülüyo ailede tiroitte var bende gıdıyım hafta başı kontrole:44:

bence de git inşallah bişey çıkmaz ama bişi varsa bile erken öğrenmiş olursun da tedavine başlarsın
dr bana genetik geçişli deyince ben oğluşuma da baktırmıştım ama çok şükür onda çıkmadı
kızım doğduktan 3 ay sonra ona da baktırdım çok hafif ''tsh''yüksek çıkmıştı(6.89) (sağlık ocağında baktırdım bu arada)
ordaki dr bana değerler yüksek bi çocuk endokrinoloji uzmanına götür dedi:52:ben de önce bizim dr a götürdüm
bu değerler(0.02 - 4.02)erişkin değerleri dedi bebeklerde durum erişkinler gibi değil1 yaşına kadar 7'ye kadar çıkması normal dedi
ama üst sınıra yakın olduğu için 6 ayını doldurduğunda tekrarlayalım dedi tekrarladık bu sefer normal değerlerdeydi:66::32:
sonucu da yaz bana iyi haberlerle inşallah

kızlar aranızda saçları benim gibi çok fazla dökülen varmı???yaklaşık 1 aydır haddinden fazla saçım dökülüyo birde çok zayıfladım..kilo alamıyorum. saçlarımada dur diyemiyorum yakında kel kalcam:43: ufff ufff
billdiğiniz bitkisel bişeyler varsa yardımcı olurmusunuz

Günaydın arkadaşlar
1 saat uykuyla işe geldim resmen sersem gibiyim :(((

Gökcelik, benimde saçım çok dökülüyor cnm.Hipotiroid hastasıyım tiroid hastalarında daha fazla dökülme oluyor istersen hormonlarına bir baktır.Hipertiroid hastalarındada yani nodül olanlarda zayıflamada oluyor.Benim rahatsızlığımda kg vermek imkansıza yakın :(((İnşallah birşey çıkmaz.

Ben teyzemin tavsiyesi ile defne sabunu kullanmaya başladım hem saçıma hem de vücuduma.Hem saçlarımdaki dökülmeler azaldıhem de bacaklarımdaki sivilciler denemeni tavsiye ederim.

günaydın bayanlarr

canım kepek ekmegi yiyebiliyor mu yani sindirebiliyorlar mı druna sormusmuydun ben tam bugday veriyorum

hüzünciçegi

Bebe Bisküvisi

2 yemek kaşığı irmik
100 gram oda sıcaklığında tereyağ
1 yumurta sarısı
1 yemek kasgı yogurt
pekmez
yarım çay kaşığı tarçın
aldıgı kadar tam bugday unu

kızlar yaa tarif ve menuleri bi topicde toplasak arada kaynıyo bazıları

Tarif için teşekkürler cnm

sağolun kızlar inş üşütmşümdür dr gitmedim pembefidanın kaderni yaşıcam diye korkuyorum hahaha:9:

canım moralini bozmahiiç bence, bak bendeşüpheleniyorum diye yazmıştım,testyaptım negatif vallahi üzüldüm keşke olsaydı dedim,halbukiçokkorkuyrdum olursa nasılolur filan... boşver şu hayatta en büyük miras evlatlarımız, maddi sıkıntıya gelince bebek gerçekten kısmeti ile geliyor rabbim daraltmıyor, yani kısacası hoşgelmiş sefalar getirmiş annesiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii...............

canım moralini bozmahiiç bence, bak bendeşüpheleniyorum diye yazmıştım,testyaptım negatif vallahi üzüldüm keşke olsaydı dedim,halbukiçokkorkuyrdum olursa nasılolur filan... boşver şu hayatta en büyük miras evlatlarımız, maddi sıkıntıya gelince bebek gerçekten kısmeti ile geliyor rabbim daraltmıyor, yani kısacası hoşgelmiş sefalar getirmiş annesiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii...............

buarada herkese güünaayydıınnnn....

kızlar günaydın!umarım herkes iyidir..benim canımçok sıkkın yaa nedeni sezeryan izim! ya epilasyona gittiğimde içime kurt düşürdü kuaförüm ya senin izin farklı bi dra git diye ben nerden biliim herkesinki öyle sanıyodum benim izim ala kırmızımsı ve kalınlaştı hafif pütürlü sonra interette araştırdım cilt çok hassas olduğunda ameliyat izi kapanırken fazla salgılanan bi maddeden dolayı bu tür durumlar yaşanıyomuş offf dra da gidicem ama internnette çözümü operasyon diyo ama ben yaptırırmıyım kesin çözüm mü bilmiyorm korkuyorum acaba tut ki drum da aynı şeyi dedi çözüm olarrak ama daha kötü olursa ! offf napçamm yaaa ben iz zamanla azaıcak diye beklerken offf yaa eşim de diyo ki rahatsız olcak bişey yok bence diyee ama aranızda böyle bişey yaşayan var mı acaba? çok mu taktım acaba ? bir de benim dikişim baya aşağıda yani iç çamaşırının falan baya aşağısında offf ne biliyim yaaa bir akıl verin nolur!

kızlar günaydın!umarım herkes iyidir..benim canımçok sıkkın yaa nedeni sezeryan izim! ya epilasyona gittiğimde içime kurt düşürdü kuaförüm ya senin izin farklı bi dra git diye ben nerden biliim herkesinki öyle sanıyodum benim izim ala kırmızımsı ve kalınlaştı hafif pütürlü sonra interette araştırdım cilt çok hassas olduğunda ameliyat izi kapanırken fazla salgılanan bi maddeden dolayı bu tür durumlar yaşanıyomuş offf dra da gidicem ama internnette çözümü operasyon diyo ama ben yaptırırmıyım kesin çözüm mü bilmiyorm korkuyorum acaba tut ki drum da aynı şeyi dedi çözüm olarrak ama daha kötü olursa ! offf napçamm yaaa ben iz zamanla azaıcak diye beklerken offf yaa eşim de diyo ki rahatsız olcak bişey yok bence diyee ama aranızda böyle bişey yaşayan var mı acaba? çok mu taktım acaba ? bir de benim dikişim baya aşağıda yani iç çamaşırının falan baya aşağısında offf ne biliyim yaaa bir akıl verin nolur!

sen dedikten sonra baktımda benimki çok belirgin değil yani renk olarak hani çamaşır lastiği iz yapar ya öyle gibi

ilk defa duydum.pek bi bilgim yok ama senin kaygın estetik açıdanmı.sağlık açısından bi sakıncası varmıymış yani öyle olmasının

eğer yoksa boşuna dert ediyosun derim varsın iz olsun teee nerde o :)) eğer sağlık açısından bi sıkıntı yoksa ben hiçç ellemem valla

Back