• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

bi an üstüme baktım...omzum kusmuk,kollarım ağız suyu ve süt ,üstümde hepsinden var...
oysaki sabah giymiştim kıyafetlerimi(kıyafet dediğimde eşofman)

hamile kıyafetlerini gardroba kaldırdım.diğerlerini çıkardım

ha aklıma gelmişken ben bimdeki likralı atletlerden aldım onları alttan değilde üstten sıyırıp emzirmek çok rahat oluyor sırtm belim açılmıyor aklınızda olsun:79:

canım ben de dün gece aynı senin durumundaydım.baktım bakımsızlık almış başını gidiyor sabah erkenden kuaförümü aradım gelicem beni hemen çıkarabilir misin dedim(tabi bu 2-3 saati buldu ama değdi)o da sağolsun gel dedi saçımı boyatıp fön çektirdim kaşlarımı düzelttirdim
düzgün kıyafetler giyinip eskiye yakın bir hale döndüm.eşim görünce sen sık sık fön çektir dedi adam da bıktı paçoz halimden

slm kızlar nasılsnz?
ben bgn daha iiyim çok şükür.
ama sbh çıldırck gbydm eşim uyuyo yanımda kafasına gözüne patlatasım geldi walla çocuk cırlayıp duruyo uyumuyo,hiiççç adamın umrunda değil kabağı devirmiş yatıyodu:47:
ben ölüyorm uykuszluktan hiç oralı olmuyo.
neyse uygarım sabah 7 den 11 buçuğa kadar gözünü bile kkırpmadı,mızıldadı durdu,e haliyle ben de onun gönlünü yapmaya çalıştm,babamızda uyudu..
snra oğlum uyuyunca bana bi dankk geldi böyle,giyindm bi güzel uyandrdm kocamı ddm ben çıkıormhava alıcam sen bak oğllana uyuyo zaten,altı temz karnı tok,gazını çıkardım,uyanırsa da ilgilenrsn,ağlarsa emziğini fln verirsn.. ee bulmuşum böyle havayı zaten işlerim de vardı dışarda:37:
ohh çıktım hava mis gbi.. migrosa gittim günlük ped ve normal ped aldm.
bu arada artık günlük pede geçtim ben:66:
şükürler olsn popiş azcık hava aldı yahu:64:
aa bu arada dikişlerim de tamamen iyileşti benm,20. gün flndı sanırım bi baktm orda sadece çizgi şeklinde minicik bi iz var,kanamam da bitsin ohh değmeyin keyfime:64:
neyse bi de ateşölçer alıcaktm da bi türlü bi karar verememiştim.
migrosta sinbonunki 20 tl ye düşmüş,kulaktan ölçer,oda su vs sıcaklığı fln da ölçüyo.
sinbo ama bakalım belki iidir dedim atladım ucuz bulunca:1:
denedik gelince,doğru ölçüm yapıodu ama bakalım zaman göstericek:37:
snra bi emzirme sütyeni daha alıcaktm gittim onu aldım. ilk aldıklarım nbbydi,bi de önden açılan destekli almıştm ama önden açılan pek kullanışlı olmadı walla,yada ben beceremedm bilmiorm:33:
neyse bgn le jardin in emzirme sütyenini aldm daha rahata benziyo dikişi çokk az ve yumuşak dikiş yerleri,nbbnin sertti dikiş yerlerinden rahatsz oluyodm,bi de tam göğüs ucuma denk geliodu acıtıyodu bazen,bakalım bunu da yıkayıp takayım inşallah iidir tahmin ettiğim gbi..
neyse snra da kahvaltılık simit pohaça vs aldm sallana sallana geldm eve:32:
anammm benm kocada surat beş karış:33:
aman çok da umrumda rahatladm walla:27:
hem alışsn çnkü yaknda spor salonuna başlıcm oğluyla böyle sık sık başbaşa kalıcaklar:34:
naptı ağladımı ddm,hem de nasıl ddi. neyse ben sigara içim çıkamadm sigara içmeye ddi,balkona çıktı bu,ayy bi girdim çocuk mışıl mışıl uyuyooo,ddm hani ağlıyodu çocuk? uyuyo buuu!
seni bekliomuş demek uyumak için ddi,ben de yedim sankiii:33:

ayy bu erkekler de garip ya,sanki o lohusa:37:
kiii akşam kendisi de arkadaşının veda yemeğine gdicek,ben bişi diomuyum:37:

neyse snra evi süpürttüm bi güzel,ben de sildim,toz alıcam o kaldı,amannn yaparımm,keyfm yernde bgn walla:27:
umrumda diil kimse..:1:
maşşallah kıskandım valla :) benımde oğlum dun gece 4e kadar yatmadı benım kocaya kızdım gelde sen bıraz salla dedım ama senın ıçın çok uzuluyorum cnm ama napıyım dedı tekrardan uyudu gunahım boynuna dedım umrundamı sankı yatmaya dvm bin erkeği toplasanız bı anne etmez vallahı ....
şundaki keyfe bakarmısınız
yatağına koysam uyanacak biliyorum.:37:neyse kucağımda uyumasından iyidir.dün bütün akşam ya benim yada annemin kucağında uyuduuuu
maşallah cnm çok tatlı...
keşke göğüslerimizde bi gösterge olsa kızlar :37: içinde ne kadar süt var ne kadarı gitti ne kadar kaldı o göstergeden görsekte uğraşmasak dimi :1: çok fantastik düşündüm ama güzel olurdu bee

valla çok ıyı olurduda valla ben tartı gıbı ellerımle tartıyorum anlıyorum var veya yok ama bu haftadan berı çok azaldı sütüm oyuzden mamaya başlıycam....

canım ben de dün gece aynı senin durumundaydım.baktım bakımsızlık almış başını gidiyor sabah erkenden kuaförümü aradım gelicem beni hemen çıkarabilir misin dedim(tabi bu 2-3 saati buldu ama değdi)o da sağolsun gel dedi saçımı boyatıp fön çektirdim kaşlarımı düzelttirdim
düzgün kıyafetler giyinip eskiye yakın bir hale döndüm.eşim görünce sen sık sık fön çektir dedi adam da bıktı paçoz halimden

bızde aynı durumdayız anca çocuklara yetıyom valla sonra akşama kadar cocuk emzır kızınla oyna temızlık yap yemek yap ben dun nasılsan ertesı gune dvm edıyorum aynı halde...bı kırkım cıksın çok ışım var :(

bugün yarı kırkımız çıktı.20 günlük olduk.tabi 20. gün bunalımı depresyonu ergenlik tripleriyle birlikte.gece biraz yordu beni gece değilde daha doğrusu akşam mızırdandı durdu.

bugün yıkadık annemle güzelcee.emzirdimm uyudu şimdi.

öğlen kapı çaldı bu arada açtım elinde koca bi orkideyle çiçekci
tabi benim tip kayık.tam meteyi yıkayacaktık onla boğuşuyodum altımda pjama üstümde yelek saç baiş desen anlatmaya bile gerek yok :37: çocuk şöyle bi süzdüü seda hanıma dedi benim dedim bidaha baktııı :52: Allah Allah bu tipe kim çiçek yollarki dedi heral de içinden :1: neyse çiçeği uzattı imza iistedi falan

ayyy canım kocam bana çiçek yollamışş.pek şaşırdım ne yalan söliimm hiç beklemiyodum durup duruken.iki gündür biraz fazla bunaldım oda işi vardı arkadaşlarıyla ilgili problemlerler falan 2 gün geç geldi eve 1 saat falan bende iyice depresyona girdim sen beni beğenmiyon ilgilenmiyosun dışarı çıkmaya başladın falan diye.içine dert olmuş üzüldüm sıkıldım diye ilgi yapıo bana.
Valla oda olmasa hakkaten zor geçecek bu süreç.bi bahar gelse bi bebekler büyüse hayırlısıyla.Rabbim sağlık afiyet versin yeterki.cümlemize

ne şanslısın be seda.... sinir oluytom ben bu hafta kocama...hatta öldürmek istiyom yer yer:95: hamileyken ne iyiydi...ilgi sevgi 10 numaraydı...şimdi durup durup laf sokuyo...beni hem çirkin buluyo hem salak...şişmanım diye ince ince laf sokuyo...sonra ben kızınca ben seni seviyyooom...sevme böyle seveceksen istemiyom...uyuz ediyo beni...nasıl vercem ben bu kiloları...dahada 20miz çıkmadı...evden bile çıkamıyom nasıl kilo vercemki...çok moralim bozuk çoook:84:

ayyyy...misler gibi banyo yaptım ,saçlarımı züleştirdim..ytertemiz pijamalarımı giydim uzandım.elvini emzirip yatırmıştım

dün itibariyle diyetime de başladım bakalım 12 kilo gitmişti zaten
buseeemmmm

canım aynı şey ben de de oluyor ama eminim sen çok daha ağır şeyler yaşadığın için zordur canımm,yardım alman en güzeli hem fiziksel hem manevi yoruldun sen

ayy kızlar amma cok yazmışsınız şükür hepsini bitirdim
akıllı kızım uyuyoda ondan:1:
pişiğimiz vardı aşağıdaki formül hemen geçirdi hemde poposu yumuşacık oldu tavsiye ederim
pişik kreminden daha çok memnun kaldım artık hep yapıp kullanırım hemde cok doğalll
iki kaşık zeyitinyagını kızdırın
soguduktan sonra birkaba boşaltın
ve içine iki kaşık su koyun
ve çalkalayın beyazlaşana kadar
sık skık sürebilirsiniz hiç bir zararı yok

meraba kızlar gecmısı okuyamadım ama gece esım ve oglum uyuyunca okucam..

bugün oğluma ıkıncı defa mevlut yaptık:)) bırını benım evımde yapmıstık bırınıde bugun annemın evınde yaptık..annem çok özenıyordu bıde orda yapmak ıstedı..neyse orda mevlut bıttıkten sonra oglum aglamaya basladı bırtaz emzırdım ama tabı aglamaya devam edınce mama verdım.orda yıne buyuklerden bırı kızım daha kuçucuk bu mama nıye verıyorsun dıyo bende yetmıyo dedım ıcım parcalanarak.olsun sen sık sık emzır dedı yeter o falan yıne bılındık cumleler ...o kadar uzuldumkı yıne...o yuzden kalabalık ortama gırmek ıstemıyorum ya anlatamama kızlar hatta evden cıkmak yorum yapaıcak bırısının gelmesını bıle ıstemıyorum evıme..napıcam ben ya...hamıleleık donemı boyunca hep sut gelıcek ve emıcek dıye dusundum hatta boyle bır sorun yasıycam aklımdan bıle gecmemıstı..sımdıyse sureklı acaba yetıyomu mamayı bıraktırsam yetermı ..hadı bugun mama vermıyım deyıp sonra dayanamayıp vermekle gunlerım gecıyo..ınanaın aglıyorum.artık dayanamıyorum ben ya.. o kadar ıcıme dert oldukı..sınırlerım bosalıyooo o lafı her duydugumda ...ben sankı keyfımden mı verıyorum ..offf offf..ıyıkı buraya yazmaya basladım yoksa kafayı yıyıcem..artık kımseye de sormak ıstemıyorum bu konuda bısıler..çünkü kime sorsam benım yetıyordu dıyoo o zman daha da kotu oluyorum.eltım zaten..benım hıc ole olmadı dıyo her defasında delırıyorum...bırazdan esım gelıcek ağladıgımı anlarsa kızar yıne olsun napalım dıyo.üzülme takma kafana dıyo ama olmuyo ıste..sureklı beynımı kemırıyo bu dusunce..ammada uzun yazdım gıdıp yuzumu yıkayım...eşim birazdan gelir...gece yazarım yıne kızlar ıyı aksamlar...

amaaann takma kafaya ya bende 2. kızımı büyütüyorum ilk kızımda sütüm çok olmadığı için mama takviyesi yapıyordum yemediğim şey içmediğim şey kalmamıştı nolduuuu??
kızım yine büyüdü aşırı hasta falanda olmuyor maşallah çokta zeki üstelik
yediğim onca şeyden 15 kilo aldım doğum sonrası lohusalıkta ve o bana yapıştı kaldı 4 sene

şimdi 2. bebeişimi doğurdum yine sütüm yetmiyor yine mama takviyesi yapıyorum yine yemediğim içmediğim şey kalmıyor ( bebeğim için canım sağolsun 20 kg da alırım )
ama bu sefer farklı olarak ne yapıyorum biliyormusun
millete kulak tıkıyorum
ilk kızımda senin gibi ağladım durdum ben istemezmiydim çıkar memeyi emzir heryerde
gecenin köründe biberona mama yap su ısıt yok termosu yok emziği katynat vs vs vs
şunu ye süt olur böyle yap süt olur aaaaa neden emzirmiyosun bol bol emzir emzirdikçe gelir
aslında süt yok diye bişey yokmuş vs vs vs
bizim toplumda herkes çok bilmiş şekerim salla gitsin kimseyi dinleme
bir anne bebeğine sütün yetip yetmediğini gayet iyi anlar
içn rahat olsun
tamam bizde emzirmek isterdik ama sütümüz olmadıysa suçumuz ne?

Ay sinir oluyorum şu insanlara ya sanane kardeşim sanane..Hem bu mantıkla düşünecek olursak hiç sütü olmayan anneler atsınlar kendilerini köprüden aşağı ne alaka yani.Mama ile beslenen bebeklerin diğerlerinden nesi eksik allahaşkına.Kimse anne sütünün yararını görmezden gelmiyor ama yok ilerde hastalık riski olur yok dayanıksız olur hepsi hikaye.Ben bu tür serzenişte bulunanlara hemen soruyorum cep teli kullanıyormuyuz evet.Bebek yanımızdaykende tel ile konuşuyomuyuz evet.Eee mama bunlardan dahamı zararlı boşversenize ya.Banada bi arkadaş gelmişti bebek ziyaretine küçük kızı yüzünden bebeğim uyanmıştı ve uyuyamıyodu.Kızı bebeğe bişeyler fırlattığı için! Bende ana kucağına aldım sallıyorum.Bana demezmi ay sallamaya mı alıştırıyon çok çekersin. O an ona senin salak kızın olmasa sallamama gerek kalmayacaktı demeyi çok isterdim ama diyemedim.Onun yerine "ben çok mazoşitim böyle sallayarak kendime eziyet çektirmeyi seviyorum " dedim.Anlayana tabi.Farkındamısınız kızlar etrafımızda boğazlanacısa çok insan var.Boşver canım sen onları.Süleyman Demirelin tabiriyle "sütümüz vadıda biz mi vermedik" :19:
.

manikcim hay agzına sağlık
duygularıma tercüme olmuşsun dediğin gibi:sütümüz vadıda biz mi vermedik" :19:

arkadaşlar bu rezene kimyon karışımnı günde kaç kez verebiliriz hani bi arkadaş vermişti tarifi yarım çay
bardağı suda kaynatıp 3 çay kaşığı veriyoduk ya günde kaç kez verebiliriz acaba?

günde 3 kere 3 er kaşık verdiğim oldu benim

canım nuby kullanıyorum ben anne memesi gibi olanından silikon ve geniş uçlu ucu memeye benziyo zaten dokusu da benziyo

kızlar noluyo size yaaa çıkın şu depresyondan Allah Allah yaa kaynanan gelsin sen iş buyur ona anne ben bebekle ilgileniyorum bi pilav yapıversene falan evin tüm işini yaptır çaktırmadan. Ayrıca altını mı değiştirmedi bebeğin ay anne ben çok sıkıştım şunun altını değiştiriver lütfen de. bi kez deiştirdimi arkası gelir. hatta ay ben bi duş aliim de gir banyoya 40 dakika çıkma keyfine bak. o ilgilenmeyi öğrensin oturmasın öyle. Sen yönet durumu kimsenin yapmasını bekleme.

ay çiçekcim biz tecrübelenmişiz iyice
bende yönetmek anlamında değil ama bu sefer çok rahattım
görümceme kayınvalideme teslim ediyorum bebişi
kayınvalidem yemek bulaşık vs yaptı Allah razı olsun
görümsem dsüpürge vs bebeğin altını alıverirmisin dedim bi gaz çıkartacak varmı dedim herkes koştu yani bu lohusalığım baya bi iyi geçti ama yarın gidiyorlar napcaz bilmem artık tekim bundan sonraaaa:44::44:

:4:

pötibör bisküvi ve meyve suyu, rezene çayı, hoşaf komposto meyve suyu, kereviz salatası süper süt yapıyor hele pötibör e meyve suyu tek geçtiklerim . gögüs ucu için emzirdikten sonra ucuna kendi sütünüzden sürün kuruyuncaya kadar havalandırın geçer :) ( kereviz salatası 1 kereviz 1 elmarendesi yoğurda ekleyin 1 avuç ceviz ekleyip afiyetle yiyin)

ay bi kereviz kaldı denemediğim onuda deneyeyim küsmesin bari:1:
sağol bu arada inşallah işe yarar canım

selam kızlarrr ben geldim acayip uykusuzummm, bunalımdayım, gece saat 3 olmadan uyumuyor benim oğlan sabah altıda geri kalkıyo emzirip yine yatırıyorum bir saat sonra yine kalkıyo sonrada cin gibi bakıyo gündüzde sürekli uyuyoo bende gündüz uyuyamıyorum artık konuşurken saçmalamaya başladım uykusuzluktan :59: annemin gitmesinede bir hafta kaldı çok kaygılıyım ne yapacağım annem olmadan diye kaynana gelecek annem gidince 20 gün kalacak ama hanımım doğumdan sonra ilk gün yanımda kaldı ne bi çocuğun altını değiştirdi ne bi gazını çıkardı nede bana yardımcı oldu devirdi yattı sabaha kadar uyudu, sonra bide küsüp surat yapıp evine gitti. :59: şimdi kara kara düşünüyorum ne yapacağım nasıl dayanacağım diye sıkıntıdan sütüm azaldı iki gündür geceleri doymuyo yavrum mama veriyorum doktor kaşıkla verin diyo ama bas bas bağırıyo çocuk bilemiyoki kaşıkla yemeyi :59: biberon alacağım ama hangisini alayım bilemedim anne memesi gibi olanları varmış ayy pek cahilim bu konuda yardımcı olun lütfennn!!!!

Hepsiburada.com : Nuk First Choice Cam Biberon-240 ML-silikon Emzikli | Anne / Bebek / Çocuk

Nuk First Choice Cam Biberon-240 ML-silikon Emzikli anne memesi gibi anti kolik hiç gaz yapmıyor kesinlikle tavsiye ederim canım

Arkadaşlar oğlum 2 gündür resmen AGU diyorrrrrrr kendi kendine AGUlanıyorr elleriyle oynuyor etrafı çok bilinçki izliyor harika bişi bu benim için çok mutluyum.. Şuan bebeğim düzeltilmiş 1 aylık.

ay maşallah altug pasaya
ya busem düzeltilmiş 1 aylık nasıl yani normalde 1 aylıkmı olması gerek demek???

hepimiz aynı sıkıntıları yasıyruz hem kaynana hem eş herkes bir garip ya kaynanam gitti tam yanlız kalacam rahat edeceğim dedim bebeğim hastalandı akciger enfeksiyonu dediler 3 gündür küvezde benide yanına almıyrlar sadece emzirmek için kucagıma alıyrm cok zoruma gidiyr ağlayınca esim söyleniyor yeter artık aglama diye hersey üstüme geliyor ailelere haber vermedim bu halde kimseyi cekemem bebeklerimiz kendine gelse düzenimizi bir otuttursak bende önce esimden baslıyacam ayar vermeye.....

çok geçmiş olsun canım
:71::nazar:

mama veren arkadaşlar bebeğinize azda olsa anne sütü veriyomusunuz 1-2 kaşıkta olsa.
herkes bişey söylüyo emzir emzir diye sanki ben istemiyorum bebeğimi emzirmeyi.göğsümün ucu hiç yok.geçen yılda ameliyat oldum gögüslerimden meme asimetrisinden dolayı.
bi kaç gün emdi bebeğim silikon uçlarla süt gelmiyo diye almıyoda göğsümü.sağsam 2 kaşık anca çıkıyo.mama veriyorum bende.mamayla büyüyen çocuklar çok kilolu olurmuş sağlıklı olmazmış hep hastalanırmış vss.20 gün tam depresyondaydım yeni yeni kendime geliyorum.dün kuaföre gittim saçlarımı kestirdim boyattım havada güzeldi azcıkta hava aldım biraz moralim düzeldi.

benim kızım hem beni emiyort hem mama alıyor
sen bi iki kaşık bile olsa mutlaka sütünüde ver mamayıda o senden alıcağını alsın annesi sonuçta anne sütü çok faydalı biliyoruz:nazar:,

çok şükür biraz uyudu yavrum...
satt 12de uyudu sonra 2buçukta uyandı emdi yatırdım tekrar

uyutmakta zorlanan arkadaşlar saç kurutma bir mucize oluyor zaman zaman deneyin derim.

öğlen iyice yoruldu dondye yatırdım saç kurutmayı da açtım been yemeğimi yedim mutfakta o da yattı..

haaa...en önemlisi sevimcim yine harika bir öneri beşiğin altına pijamamın üstünü serdim o da yuttu..epey sakinledi falan sonra anladı galiba ama şimdi mışıl mışıl uyuyor yavrum

kendimin çakmasını yaptım yaaaa..:27:

melocumm bende yazmıştım daha önce atletinizi bebeğin yanına koyun vs diye kaçırmuışsın sanırım sen
ay gülmekten öldüm çakma lafına bu arada:1::1::1:

gözdecim biz jenny nin anakucağını aldk 70 tl ydi. daha doğrusu eşim almış,bana jenny için biraz yüksek geldi fiyatı ama:S
yanlz nasıl monte edilio onu bilmiorm ben:26:

hanifecim ya bende sağma mak. almayı düşünüyorm da medelaya baktm netten fln,sen kaça aldn cnm,e-bebekte kampanya var 125 tl ama uygn mu deilmi bilemedim.
bide kraft buldm 90 tl ama medela daha ii heralde.
ya geceleri gülle gibi oluyo göğüslerim wc ye giderken fln orangutan gbi yürüyorum:1:
bazen de yanıyo böyle:S

ben kraftınkini kullanıyorum ama pek beğenmedim yaa
sanki gücü az gibi geldi bana

kızlar size bişi sorcam bu oto koltuğu olarakda kullanılan anakucakları varya onların hepsi emniyet kemeriylemi monte ediliyo yoksa direkt araca takılabilenleride varmı bu konuda hiç bi araştırma yapmamıştım şimdi arabayla döncez konyaya 1 hafta içinde almam gerekiyo internetten bakıyorum burda kadir has çocuk dünyası var ama en uygun 180 lira dediler internette 50-60 liralık bişey almayı düşünüyorum ne önerirsiniz??

civilimde baby2 go var başka marka var 65 tl çok uygun fazla vermene gerek yok ben kızımda 1.5-2 yıl kullandım pilsandı

slm anneler bişey sorcam sıze acil cvp beklıyorum...hem emzıren hemde mama veren anneler hangı sıklıkta ne aralıkla nekdar cc verıyosunuz mamaya başlıycam bende sütüm az..napıyım bebeğe mama başlasammı memeyı bırakmaz dımı mamaya başlarsam bıberon düşünüyorum bıde...yardım beklıyorum...

kesinlikle yukarda arkadaşa önerdiğim biberonu almanı tavsiye ederim kesinlikle beni bırakmadı gaz hiç olmuyor anne memesine benzer uclu
nuk anti kolik
ben bebek çok ağlayınca veriyorum günde en fazla 3 kere 60 ml

Bu arada arkadaşlar bebeğim 4.900 olmuşş boyuda 54 cm ve bu bizim için mükemmel bişi.. Çok çook süper gelişio yawrucum (maşallah) sanırım hırs yaptı arkadaşlarına yetişmek için:D 1 kilodan 5 kiloya çıkıncaaa nasıl kocaman gelio gözümee kuzucum anlatamam..

maşallah busecim bizimkilere yetişti oğlusun
depresyon bendede var kızım 4 yaşını geçti erkende doğmadı ama nedense bazen düşünürüm kafayı yicek gibi olurum ama hala onu kaybetme korkusu vs var
annelik işte kolay değil
helede seninki hiç kılay değil
ayların stresi yorgunluğu çıkıyor
sen sağlam durki bebeğinde hastalanmasın annesi

bızde aynı durumdayız anca çocuklara yetıyom valla sonra akşama kadar cocuk emzır kızınla oyna temızlık yap yemek yap ben dun nasılsan ertesı gune dvm edıyorum aynı halde...bı kırkım cıksın çok ışım var :(

ay bende ilkkez yanlız günümü pazartesi yaşayacağım
2 aydır evde hep birileri vardı
bugün ilkkez mutfaga girdim hiçbişey yerinde değil herşeyin yeri değişmiş çoook işim var cokk
kızım küçük kızım ev işleri inşallah çıldırmammmm:44::44::27:
ayyyy...misler gibi banyo yaptım ,saçlarımı züleştirdim..ytertemiz pijamalarımı giydim uzandım.elvini emzirip yatırmıştım

dün itibariyle diyetime de başladım bakalım 12 kilo gitmişti zaten
buseeemmmm

canım aynı şey ben de de oluyor ama eminim sen çok daha ağır şeyler yaşadığın için zordur canımm,yardım alman en güzeli hem fiziksel hem manevi yoruldun sen

ay bende pazartesi başlıcam sen neler yapıyorsun bildiğimiz dietlerdenmi az ve sıkmı yiyorsun??

Bu arada arkadaşlar bebeğim 4.900 olmuşş boyuda 54 cm ve bu bizim için mükemmel bişi.. Çok çook süper gelişio yawrucum (maşallah) sanırım hırs yaptı arkadaşlarına yetişmek için:D 1 kilodan 5 kiloya çıkıncaaa nasıl kocaman gelio gözümee kuzucum anlatamam..

:nazar: maşallah canım bak yetişmiş bizimkilere aluğcuk

gözdecim sen dön de şu havalar da ısınsın buluşuruz.

inş canım ayın 22sinde ordayız inş nisan bi gelsin havalarda güzelleşir o zamana iyi olur

Hoşgeldin DEPRESYON..
Ben de depresyonlular arasına katıldım sanırım, farkında olmadan farkına wara wara durumumun şuanlık:(( ama benimkisi üst baş zaman azlığı vb durumlar değil.. Oğlum kaybedicem die aklım çıkıyor:( Yaşadıklarım şimdi patlak verdi sanırım. Gece boyunca gözümü kırpmıyorum oğluma bişi olur duyamam diye.. 5 dk uyusam sanki saatlerce uyuyup kalmışım gibi yataktan fırlıyorum ve hemen bebeğimi kucağıma alarak nefesini kontrol ediyorum.. Sonrada oturup ağlıyorum:(( oğlum son 3 gecedir mışıl mışıl uyuyor ama ben asla uyuyamıyorum.. Sanırım yardım almalıyım.. Yaşadıklarım çok ağır geldi..
sen yapma canım çok şükür atlattınız o gğnleri topla kendini

Yani şuanda bebeğim 1 aylık. Doktora gittiğimizde düzeltilmiş 1 ay diyor doktor.. Doğduğu günden bugüne aslında 3 aylık ama asıl doğması gereken tarih 14-15 şubat olduğu için o tarihten hesap edliyor. Gelişimi falan 1 aylık çocukla kıyaslanıyor. Erken doğduğu için anne karnında geçmesi gereken süreyi saymıyorlar. Mesela ameliyat olurkende düzeltilmiş 1 haftalık bebek olarak kayıtlara geçip ameliyat oldu:)

fatmacım bugün yediklerim bunlar mesela

sabah
çeyrek yufka arası 1kk kaşar-2dilim sucuk
domates salatalık
çay

ara
1 bardak humana
1 çatal ıspanaklı börek(1 ısırık:))

öğle
6 tane çubuk gibi banvit köfte(bimden)
yoğutlu kabak salatası 1 kabaktan
1minik dilim t.b ekmek

ara
1 portakal

akşam
4 galeta 2 dilim örgü peynir
1bardak vişne suyu

bol bol su ve bitki çaylarımmmmm

fatmacım bugün yediklerim bunlar mesela

sabah
çeyrek yufka arası 1kk kaşar-2dilim sucuk
domates salatalık
çay

ara
1 bardak humana
1 çatal ıspanaklı börek(1 ısırık:))

öğle
6 tane çubuk gibi banvit köfte(bimden)
yoğutlu kabak salatası 1 kabaktan
1minik dilim t.b ekmek

ara
1 portakal

akşam
4 galeta 2 dilim örgü peynir
1bardak vişne suyu

bol bol su ve bitki çaylarımmmmm

ayyy baya baya rjim gibi bu
melocum sütün azalmasın sonra canım
ay ben dayanamam suan emzirirken bu kadar az yemeye yaaa
Allah kolaylık versin sana canım :):16:

ayyy baya baya rjim gibi bu
melocum sütün azalmasın sonra canım
ay ben dayanamam suan emzirirken bu kadar az yemeye yaaa
Allah kolaylık versin sana canım :):16:

sütümde azalma hissedersem hemen bırakırım zatenn fatmacım
ama hiç acıkmadım ben yaa..sık sık yediğimden herhall

kızlar size bişi sorcam bu oto koltuğu olarakda kullanılan anakucakları varya onların hepsi emniyet kemeriylemi monte ediliyo yoksa direkt araca takılabilenleride varmı bu konuda hiç bi araştırma yapmamıştım şimdi arabayla döncez konyaya 1 hafta içinde almam gerekiyo internetten bakıyorum burda kadir has çocuk dünyası var ama en uygun 180 lira dediler internette 50-60 liralık bişey almayı düşünüyorum ne önerirsiniz??

baby 2 go var bende ben memnunum emniyet kemeriyle baglanıyor nette gecen gün 70 liraydı gayet güzel tavsiye ederim.birde emniyet kemeriyle baglanmayanlar isofixli oluyor onlar altında ayrıca özel bazasıyla satılıyor ve daha pahalı sonucta uzun süre kullanılmıyor bence daha ilerki yaslarda kullanacagın oto koltugunu isofixli alırsın bunu normal alsan olur

slm kızlar nasılsınız benim kızım yarın tam bir aylık oluyor çok şükür kiloda alıyor ama ben sürekli acaba doyuyormu diye düşünmekten kendimi alamıyorum doydugunu nasıl anlıyorsunuz ben sadece anne sütü veriyorum kilo alımıda normal oldugu için doktorumuz anne sütü yeterli geliyor dedi sadece anne sütüne devam edelim dedi ama emdikten bir saat sonra acıkıyor acaba doyurucu değilmi benim dütüm yoksa normal mi sizin bebişleriniz ne kadar sıklıkla acıkıyor bana acil cvb verin neolur yardıma ihtiyacım var kayınvalideme sorsam sütün yok ondan der diye sormak istemiyorum ne olun çok taktım kafaya birde şubat 28 çektiği için bir aylık oldu dedi sağlık ocagı dün ikinci hepatit b aşışını yaptılar kızım igneden sonra sabaha kadar ıhladı uyuyor uykusunun arasında hasta insanlar gibi ıhhh ıhhh diye ses çıkardı agrısımı vardı acaba anlayamadım ben kendimi çok tecrübesiz hissediyorum ve çok üzlüyorum

canım çok uygunmuş ben aciliyetim olduğu için araştıramadım önce netten sipariş ettim 140 liraydı sonra baktım geleceği yok,iptal ettim bu gün konyada aradık buluk iyatı 130 lira senin fiyat uygunmuş düşünme al bence.ayrıca göğüs uçlarınıda acıtmıyor makina çok güzel.benimkiler yara olduğu halde fazla acımıyor.
canm konyada nerden aldın medala pompayı bende alacagım ama malum gezmeye vakit yok direk eşime söyleyeyim o gidip alsın

ayy kızlar amma cok yazmışsınız şükür hepsini bitirdim
akıllı kızım uyuyoda ondan:1:
pişiğimiz vardı aşağıdaki formül hemen geçirdi hemde poposu yumuşacık oldu tavsiye ederim
pişik kreminden daha çok memnun kaldım artık hep yapıp kullanırım hemde cok doğalll
iki kaşık zeyitinyagını kızdırın
soguduktan sonra birkaba boşaltın
ve içine iki kaşık su koyun
ve çalkalayın beyazlaşana kadar
sık skık sürebilirsiniz hiç bir zararı yok

amaaann takma kafaya ya bende 2. kızımı büyütüyorum ilk kızımda sütüm çok olmadığı için mama takviyesi yapıyordum yemediğim şey içmediğim şey kalmamıştı nolduuuu??
kızım yine büyüdü aşırı hasta falanda olmuyor maşallah çokta zeki üstelik
yediğim onca şeyden 15 kilo aldım doğum sonrası lohusalıkta ve o bana yapıştı kaldı 4 sene

şimdi 2. bebeişimi doğurdum yine sütüm yetmiyor yine mama takviyesi yapıyorum yine yemediğim içmediğim şey kalmıyor ( bebeğim için canım sağolsun 20 kg da alırım )
ama bu sefer farklı olarak ne yapıyorum biliyormusun
millete kulak tıkıyorum
ilk kızımda senin gibi ağladım durdum ben istemezmiydim çıkar memeyi emzir heryerde
gecenin köründe biberona mama yap su ısıt yok termosu yok emziği katynat vs vs vs
şunu ye süt olur böyle yap süt olur aaaaa neden emzirmiyosun bol bol emzir emzirdikçe gelir
aslında süt yok diye bişey yokmuş vs vs vs
bizim toplumda herkes çok bilmiş şekerim salla gitsin kimseyi dinleme
bir anne bebeğine sütün yetip yetmediğini gayet iyi anlar
içn rahat olsun
tamam bizde emzirmek isterdik ama sütümüz olmadıysa suçumuz ne?

manikcim hay agzına sağlık
duygularıma tercüme olmuşsun dediğin gibi:sütümüz vadıda biz mi vermedik" :19:

günde 3 kere 3 er kaşık verdiğim oldu benim

ay çiçekcim biz tecrübelenmişiz iyice
bende yönetmek anlamında değil ama bu sefer çok rahattım
görümceme kayınvalideme teslim ediyorum bebişi
kayınvalidem yemek bulaşık vs yaptı Allah razı olsun
görümsem dsüpürge vs bebeğin altını alıverirmisin dedim bi gaz çıkartacak varmı dedim herkes koştu yani bu lohusalığım baya bi iyi geçti ama yarın gidiyorlar napcaz bilmem artık tekim bundan sonraaaa:44::44:

ay bi kereviz kaldı denemediğim onuda deneyeyim küsmesin bari:1:
sağol bu arada inşallah işe yarar canım

Hepsiburada.com : Nuk First Choice Cam Biberon-240 ML-silikon Emzikli | Anne / Bebek / Çocuk

Nuk First Choice Cam Biberon-240 ML-silikon Emzikli anne memesi gibi anti kolik hiç gaz yapmıyor kesinlikle tavsiye ederim canım

ay maşallah altug pasaya
ya busem düzeltilmiş 1 aylık nasıl yani normalde 1 aylıkmı olması gerek demek???

çok geçmiş olsun canım
:71::nazar:

benim kızım hem beni emiyort hem mama alıyor
sen bi iki kaşık bile olsa mutlaka sütünüde ver mamayıda o senden alıcağını alsın annesi sonuçta anne sütü çok faydalı biliyoruz:nazar:,

melocumm bende yazmıştım daha önce atletinizi bebeğin yanına koyun vs diye kaçırmuışsın sanırım sen
ay gülmekten öldüm çakma lafına bu arada:1::1::1:

ben kraftınkini kullanıyorum ama pek beğenmedim yaa
sanki gücü az gibi geldi bana

civilimde baby2 go var başka marka var 65 tl çok uygun fazla vermene gerek yok ben kızımda 1.5-2 yıl kullandım pilsandı

kesinlikle yukarda arkadaşa önerdiğim biberonu almanı tavsiye ederim kesinlikle beni bırakmadı gaz hiç olmuyor anne memesine benzer uclu
nuk anti kolik
ben bebek çok ağlayınca veriyorum günde en fazla 3 kere 60 ml

maşallah busecim bizimkilere yetişti oğlusun
depresyon bendede var kızım 4 yaşını geçti erkende doğmadı ama nedense bazen düşünürüm kafayı yicek gibi olurum ama hala onu kaybetme korkusu vs var
annelik işte kolay değil
helede seninki hiç kılay değil
ayların stresi yorgunluğu çıkıyor
sen sağlam durki bebeğinde hastalanmasın annesi

ay bende ilkkez yanlız günümü pazartesi yaşayacağım
2 aydır evde hep birileri vardı
bugün ilkkez mutfaga girdim hiçbişey yerinde değil herşeyin yeri değişmiş çoook işim var cokk
kızım küçük kızım ev işleri inşallah çıldırmammmm:44::44::27:

ay bende pazartesi başlıcam sen neler yapıyorsun bildiğimiz dietlerdenmi az ve sıkmı yiyorsun??

sağol bılgı ıçın baktım hemen bıberona zaten :( napalım mecburen mamaya başlıycaz bızde kaynanam geldı mamayı gördu aman neden verıyon senı emsın ee ama yatmıyo çocuk sabah kadar aç olduğu ıçın napıyım dedım ben kızımda başkalarını dınledım ama vermedım zararlı çıktım ama burda sızden aldığım destek ve bılgılerle oğluma yapmıycam aynı şeyı...
buarada benımde kızım 4 yaşında canım yvarum sen nasıl yapıyosun çocukları senın kız nasıl kardeşine karşı varmı bı tavsıyen banada....

slm kızlar nasılsınız benim kızım yarın tam bir aylık oluyor çok şükür kiloda alıyor ama ben sürekli acaba doyuyormu diye düşünmekten kendimi alamıyorum doydugunu nasıl anlıyorsunuz ben sadece anne sütü veriyorum kilo alımıda normal oldugu için doktorumuz anne sütü yeterli geliyor dedi sadece anne sütüne devam edelim dedi ama emdikten bir saat sonra acıkıyor acaba doyurucu değilmi benim dütüm yoksa normal mi sizin bebişleriniz ne kadar sıklıkla acıkıyor bana acil cvb verin neolur yardıma ihtiyacım var kayınvalideme sorsam sütün yok ondan der diye sormak istemiyorum ne olun çok taktım kafaya birde şubat 28 çektiği için bir aylık oldu dedi sağlık ocagı dün ikinci hepatit b aşışını yaptılar kızım igneden sonra sabaha kadar ıhladı uyuyor uykusunun arasında hasta insanlar gibi ıhhh ıhhh diye ses çıkardı agrısımı vardı acaba anlayamadım ben kendimi çok tecrübesiz hissediyorum ve çok üzlüyorum

slm cnm
valla bende senın gıbı düşündüğüm için mamaya başlmayı düşünüyorum sütümün az geldığını düşünüyorum ama madem doktor sana bebeğin gelişimi iyi sütün yterlı dıyosa doktorunu dınle benım oğlumda topuk kanı alındığında uykusunda bıle bı ağlardı altını değiştirene kadar bağırırdı yavrum o iğne acısından normasldır bence sıkma canını tecrubesız olduğunuda düşünme kendıne ne kadar guvenırsen bebeğın okadar ıyı olur sorarak öğrenerek herşeyın ustesınden gelırsın cnm...

slm cnm
valla bende senın gıbı düşündüğüm için mamaya başlmayı düşünüyorum sütümün az geldığını düşünüyorum ama madem doktor sana bebeğin gelişimi iyi sütün yterlı dıyosa doktorunu dınle benım oğlumda topuk kanı alındığında uykusunda bıle bı ağlardı altını değiştirene kadar bağırırdı yavrum o iğne acısından normasldır bence sıkma canını tecrubesız olduğunuda düşünme kendıne ne kadar guvenırsen bebeğın okadar ıyı olur sorarak öğrenerek herşeyın ustesınden gelırsın cnm...

desteğin için çok saol canım ilk bebek olmasının verdiği bir panik endişe var düşün yani kustugu zaman bile elim ayağım birbirine giriyor(bir kere kustugunda agzı burnu tıkandı bana kusmustu)inş. bunların üstesinden gelicem allahım yardım edecektir birkere daha anlıyorum annelik kolay değil

canım bebeğin doymasa ağlar memeyi bırakmaz emmek ister sinirlenir falan.
benimkide bazen sürekli emmek istiyor bazende 2 saat aramıyo hiç.belli olmuyo.zaten doyunca memeyi bırakıyo yada ağzında öylece tutuyo çekmiyo.bende doyduğunu düşünüyorum ama tabi her istediğinde veriyorum yinede o isterse emiyo(genelde istiyo pek nadir öyle reddettiği :37:)
bende kendimi çok tecrübesiz hissediyordum hatta sürekli altını annem değişiyor üstünü başını o değişiyordu ben hiç yapamayacakmışım gibi geliyordu
altı değişeceği zaman annemi çağırıyodum.geceleri bi üst değişmeye kalksak resmen savaşıyoduk
baktım öyle olacak gibi değil biraz kendime güvendim tabi oğlumda biraz büyüyüp daha ele avuca gelmesininde etkisi var.artık daha kendime güveniyorum daha rahatım.üzülme sen annesin her durumda her şartta bebeğine bakabilecek güç ve bilgi var sende.sadece kendimize güvenelim yeter gerisi zaten kendiliğinden geliyoo

desteğin için çok saol canım ilk bebek olmasının verdiği bir panik endişe var düşün yani kustugu zaman bile elim ayağım birbirine giriyor(bir kere kustugunda agzı burnu tıkandı bana kusmustu)inş. bunların üstesinden gelicem allahım yardım edecektir birkere daha anlıyorum annelik kolay değil

ılk bebek endışesını ıyı bılırım cnm kızım doğduğunda ben bunu nasıl buyutucem bu buyumuez dıye hep ağlardım ama çok şükür şuanda 4 yaşında cnm yavrum amma ve lakın şaunda oğlumdan çekıyorum bacım uyumuyo memeyle kavga edıyo sütüm aktımı tutmuyo gıcık oğlum sütümde azaldı onada üzülüyorum kusma konusunda hep dıkkatlı olmak lazım valla ıkıncısınde bıle kustuğu zaman oğlum benım elım ayağım bırbırıne gırıyo oğlanı ne tarafa yatırcam ne yapcam dıye acayıp elım ayağım bırbırıne gırıyo ama en ıyısı soğukkanlı olmak en azından ıkıncı çocuğumda daha soğukkanlıyım ılkıne göre :) valla kız bebeği olanlar çok şanslı cnm kızım keşke gene kuçulsede yenıden buyutsem :) oğlan benı uzuyoda :)

Back