• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

günaydın güzel anneler :79:
bu sabah sadece sağ göğsümü emdi kızım sola geçirince uyudu emmedi bende sağdım hemen emdiği göğsümden 30 diğerinden 60 ml çıktı yani benim sol göğsüm daha az süt üretiyo sizce napabilirim diyorum ki hep solu emzireyim ilk sonra sağa geçireyim emme bitince de sağı sağayım diyorum sizce ii olur mu?
bide lansinohun saklama poşetleri steril dimi ben direkt koydum sterile benzer bişiler yazıyodu üstünde ama ing yoktu :44:

günaydın güzel anneler :79:
bu sabah sadece sağ göğsümü emdi kızım sola geçirince uyudu emmedi bende sağdım hemen emdiği göğsümden 30 diğerinden 60 ml çıktı yani benim sol göğsüm daha az süt üretiyo sizce napabilirim diyorum ki hep solu emzireyim ilk sonra sağa geçireyim emme bitince de sağı sağayım diyorum sizce ii olur mu?
bide lansinohun saklama poşetleri steril dimi ben direkt koydum sterile benzer bişiler yazıyodu üstünde ama ing yoktu :44:

günaydın canım poşetler steril merak etme bide bi göğüs daha az süt toplarmış yani yapıcak bişi yok yediklerin sütünü arttırır ama diğeri yine az olur diğer göğsüne göre

günaydın güzel anneler

bugünüde sabah ettik çok şükür gece eşim 12:30dan 3e kadar baktı emire gerçi uyuyordu ama oda tedirgin olmuş yatmamış ben uyudum sayesinde azıcık kendime geldim öyle bi uyumuşumki kafamda yastık yok üzerimde örtü ama uyuduğum en tatlı uykuydu ağzımın suları aka aka uyumuşum :27: ben uyandım eşim gitti uyumaya emir uyandı 5 kadar yatmadı yatırdım tekrar uyudum bu sferede 6:30 emir ağladı acıkmıştı galiba bende pışpışlayıp uyuttum çocuğu uyku sersemi sonra içime oturdu açsa diye kalktım emzirmeye çalıştıma ama emmedi uyuyyor dişye bende sağdım biberonla verdim hem uyudu hemde cokur cokur çekti pek bi mutluydu savaşmadan yemek yiyordu oda biliyor işini :69:
bu arada krem işe yarıyor kızlar emir zorlanmadaan pırtlıyor gerçi onun gaz sıkıntısı pek yoktu kaka sorunu var ama yapıcak galiba doktor yapmaya çalışırsa işe yarıyor demişti oda ıkınıp duruyor poposuna yağ sürdüm azıcık rahat yapsın diye bakalım yapacakmı

Son düzenleme:

canım ben eylülde 6 ay adet görmemiştim
kardeşimde bebekten 1.5 yıl sonra adet gördü
oluyor öyle
seninki pek erken olmuş oğlunda
benim kanamam hala az az devam ediyor pzt 1 ay olacak

bu arada eşin öğretmenmi canım
eşi öğretmen olanların doğum parası eşinin hesabına yatıyor dedi bizim memur
sanki doğumu o yapıyor:47:sen kendi hesabıma yattı demiştinde ondan sordum

almayan cocuk almıyor canım ya
bizim kızada hepsini almıştık markalı markasız bakkal memesi bile verdik dediğin gibi kayınvalidem lokumla recelle verdi onları yalayıp yutup tükürüyordu Eylül :1:

ben termosa 10dk kaynamış sogumus suyu koyuyorum ne kadar mama yapacaksam okadarını ılıtıp veriyorum gün boyunca

manikkk maşallah bebişine canım:nazar:gözdeatı geçmiş olsun sizede:nazar:

ben evde kimyonlu rezene çayı yapıyorum canım

ayyy işe yaradığına pek sevindim
öp minik ayaklarını elvinimin:16:

önce 90ml mamayı ver 1-2 saat sonra kendi sütünü ver canım

ayy ne güzel senin bebiştede işe yaradığına sevindim canım

aramıza hoşgeldin canım ay ben bisürü şey deniyorum
biraz arttı eskiden iki göğsümden toplam 15-20 ml süt geliyordu şimdi 60ml ye ulaştı ama hepsini hergün tükettiğim için hangisi fayda etti bilmiyorum
marketten fayrouz veya maltana alıp günde 1-2 şişe içiyorum
1 bardak meyve suyuna bildiğimiz kurumayayı 1 çay kaşığı koyup hemen karıştırıp içiyorum
1 kibrit kutusundan az olmamak üzere helva yiyorum
humana çayı içiyorum 2 bardak
rezene ve ısırgan çayı içiyorum günde 1 er veya 2 şey bardak
en az 2-3 lt su tüketiyorum
hoşaf türü tüketiyorum
günde 1 kere sağıyorum
yemekten hiç kesmedim herşeyi yiyorum
inşallah seninde artar canım
ama buna ragmen yinede günde 2-3 kez mama veriyorum mecburen

şenaycım sende yukardaki yazdıklarımı deneyebilirsin canım
inşallah bol bol sütümüz olur:nazar:

1 çay kaşıgı rezene ile 1 çay kaşığı kimyonu yarım çay bardağı su ile kaynatıp 1-2 dakika 3 çay kaşığı kadar veriyorum gerisinide ben içiyorum günde 1 -2 kez veriyorum ama zararı olmaz 3-4 te verebilirsin

babys sen doğum parasıo almıştın değilmi
eşin öğretmenmi
eşi öğretmen olanlar için sanırım onların hesabına yatıyormuş
sen benim hesabıma para yattı demiştinde onddan sordum

fatmacım benim de eşimin hesabına yattı

arkadaşlar hastaneden bebeğim 1 aylık olduğunda hem aşısı için hem de kaçla röntgeni için randevu verdiler bize.. şu ana kadar ben kalça röntgenini pek okumadım çektireni.. ama önemliymiş haberiniz olsunn.. benim bir arkadaşımın çekilmediği ve fsark edilmediği için 7 aylık kızını ameliyat ettiler çokkk üzülmüştü.. geri gitti malesef bi kaç ay çocuk..

Arkadaslar olmaz demeyin mutlaka cektirin kalca röntgenini. Bize hastanede 4. gün cektirdiler. Ne yazik ki oglusumuzda kalca cikigi cikti. Ama cok erken teshis edildigi icin 3 ay kiyafetin üstünden kullanilan bez gibi bi aparat verdiler. Erken teshis edilince %95 ameliyata gerek duyulmadan tedavi edilebiliyormus. Arastirildigi taktirde genelde kiz cocuklarinda- normal dogum sonucu- genetik- veya anne karninda bebegin yanlis durusundan kaynaklaniyormus. Benim oglum sezeryanla dünyaya geldi, sülalemizdede kimsede yok kalca cikigi ama olabiliyor iste. Biz cok üzüldük. Bu bebege takilan bez gibi aparat bebegin bacaklarinin ayri kalmasini sagliyor. Basta oglumu biraz huzursuz etmisti ama alistik cok sükür. Amacim sizi korkutmak degil ama mutlaka yaptirin testleri. Ilerde pisman olmayin. Bizede dua edin anneler. Oglumu o bezle görmek ve o %5 ihtimal cok canimizi yakiyo.

anammm ne çok özlemişim sizi yahuuu..
1 haftadır giremiodummm.. 90 sf birikmişşşş ne bilgiler kaynayıp gitmiştir arada şimdi burda herkesten bişeyler öğreniorum vallaa..
bebişlerimide annecikleride kocaman öpüyorummmmmm

Son düzenleme:
yarım çay bardağı zeytinyağına 1 çay kaşığı karbonat dök ve karıştır erisin karbonat sonra onu her gün kaşlarına ve varsa saç diplerine sür.15-20 dk beklet sonra bi havluyla ovala hafifçe.Sonra yıka.Sonrada bebek fırçasıyla tara dökülüyolar.ama seninki kaş olduğu için fırça büyük gelir kendi kaş fırçan varsa onunlada yapabilirsin.Ama gözlere dikkat.Çok yoksa sadece bebeyağıda uygulayabilirsin karışım yerine.

Bize 2. ayda dediler kalça ultrasonu için.

Cnm bnm 2. ay cok gec gibi geldi bana. Bence baska doktorlarada danismalisin. Cunki kalca cikiginin tedavisi icin en uygun zaman ilk 3 ay denildi bize. Ne kadar erken farkedilirse o kadar iyiymis. Insallah hic bir bebisimizde cikmaz kalca cikigi. Zarar verecegim korkusuna bezini degistiremez oldum. Allah kimseye yasatmasin. Neyse bunada sükür. Göremeyebilirdi, duyamayabilirdi.. Gecici birsey Allah'in izniyle ..

hayırlı geceler kızlar
bugün aşımızı olduk hebatit B çok şükür ateş falan yapmadı yapmıyomuş buaşşı zaten hemşiremiz öle dedi buarada sağlık ocağında yaptırıyorum bence en güzeli devlette olmasdı özellerdense
kilomuzda maaşallah 4700 olmuş çok şükür sütüm az gibi düşünüyodum aslında çünkü çok sık emiyo doymuoymu diyodum ama kilo alımına bakarsam 1500gr almış çok şükür bir ayda:nazar:Allahım hepsini korusun sağlık sıhat verisn yavrularımıza
kızlar bide oğlumun kaşlarında konak oldu hep yara gibi görünüyo napıcam ya baktıkça çok üzülüyorum yüzüne acımıyodur ama görüntüsü yara gibi :(

canım zeynebin alın ve kaşlrında da oldu ben hergün bebeyağı sürdüm 3 günde geçti

merhaba arkadaşlarlar yaa benim aklımda bişi var:)
hastanedeki hemşireler bana ilk bir ay sütyen takma demişlerdi 1 ay boyunca süt kanalları açılıyor kapanmasın engellenmesin filan demişti
ben de hiç takmıyorum zaten taksam da düz penye bişi bu emzirme sütyenleri
ama böyle de memeler sarkıyormuşş hep emzirenler öyle söylüyorlar
çocuktan sonra sarktı göğüslerim diyorlar.
şimdiden ben bunu sanki hissediyorum zaten çok büyüdüler :) yerçekimine karşı koyamiicaklar..
bu sorunu düşündünüz mü hiç
napsak ki var mıdır hem destekli balenli hem de emzirme şekli olan çamaşırlar..:)
inşallah uzuuun bir süre de emzirmek istiyorum benn:)

canım bende onu düşünüyodum kaç gündür :44: benim göğüsler büyüdü ve ağırlaştı 1 ay boyunca emzirme atleti kullandım 5 gündür normal sütyen takıyorum sarkmasın die ama onda da emzirmek zor önden kopçası açılıyo ama çok zorlanıyorum emzirirken gece takmıyorum ama çok ağırlar rahat edemiyorum şimdiden aşağı doğru meyletmişler :84:

manikcim ben gelincede kimse olmuyo :kkk: geçmişten alıntı yapıyom artık
alocum kalça testini bize 2.ayda dediler bekliyoz
mapuçi benimde sütüm gece bollaşıyo sabah emdikten sonra sağıyorum ben bana uyku süt yapıyo bide gündüz uyuyabilsem tam süper olacak saçlarına da maşallah canım kestir rahatlarsın benim kız saç çekmeye başladı bile :9:

günaydın güzel anneler..
bebişimi uyuttum..kahvaltımı yaptım ve geldim:))))
kızım 3 gündür kakasını yapmamıştı..dün gece öyle bir yapmış ki.bezi açınca ne yapacağımı şaşırdım..hemen eşimi çağırdım..poposunu yıkadık..sonra emzirdim mışıl mışıl uyudu..su ii geliyor rahatlıyor..
kızlar kalan sütünüzü hep sağıyorsunuz sanırım..ben sağamıyorum yaa...:((((( dün elimle sıktım anca 1 yemek kaşığı çıktı..sütüm az ve kızıma anca yetiyor diye kalan sütü sağmıyorum..yanlış mı yapıyorum acaba..

birde medela sağma makinası, braun ateş ölçer alcm..bunları alabileceğim güvenli bir site var mı..netten almak istiyorum:))))

ayyyyy...zorllaaa daldı şimdi. yavrum uyuyor ama karnına giren gaz sancısıyla çığlıkla uyanıyor kıyamam yaa...neyse 4.kez uyuyp yatırdım ama bu sefer gazı çıkıp uyudu.biraz dinlenir herhalde

milupanın rezene çayını aldım bundan bebişe ne kadar veriyoruz kızlar

canım üzerinde 1 tatlı kaşığına 100mg su yazıyor bende muallakta kaldım acaba sorupta kullanan varmı bide milupanın gece çayı var bebekler için gece çok rahatlatıyor benim sıpamı şaka maka ev ilaç çay yağlar birsürü şeyle doldu daha şimdidenn mutfakta benim çaylarım emirin çayları ve eşimin çayları bir rafı kaplamıoş durumda bi sepette ilaçlar bi sepette yağlar :1:

günaydın güzel anneler..
bebişimi uyuttum..kahvaltımı yaptım ve geldim:))))
kızım 3 gündür kakasını yapmamıştı..dün gece öyle bir yapmış ki.bezi açınca ne yapacağımı şaşırdım..hemen eşimi çağırdım..poposunu yıkadık..sonra emzirdim mışıl mışıl uyudu..su ii geliyor rahatlıyor..
kızlar kalan sütünüzü hep sağıyorsunuz sanırım..ben sağamıyorum yaa...:((((( dün elimle sıktım anca 1 yemek kaşığı çıktı..sütüm az ve kızıma anca yetiyor diye kalan sütü sağmıyorum..yanlış mı yapıyorum acaba..

birde medela sağma makinası, braun ateş ölçer alcm..bunları alabileceğim güvenli bir site var mı..netten almak istiyorum:))))

aynen canım.az önce o kadar çok emdiki kalanı sağayım dedim 1 kaşık çıkmadı bile ama koydum poşete

hepsi burada dan çok alışveriş yaptım ben canım

Arkadaslar olmaz demeyin mutlaka cektirin kalca röntgenini. Bize hastanede 4. gün cektirdiler. Ne yazik ki oglusumuzda kalca cikigi cikti. Ama cok erken teshis edildigi icin 3 ay kiyafetin üstünden kullanilan bez gibi bi aparat verdiler. Erken teshis edilince %95 ameliyata gerek duyulmadan tedavi edilebiliyormus. Arastirildigi taktirde genelde kiz cocuklarinda- normal dogum sonucu- genetik- veya anne karninda bebegin yanlis durusundan kaynaklaniyormus. Benim oglum sezeryanla dünyaya geldi, sülalemizdede kimsede yok kalca cikigi ama olabiliyor iste. Biz cok üzüldük. Bu bebege takilan bez gibi aparat bebegin bacaklarinin ayri kalmasini sagliyor. Basta oglumu biraz huzursuz etmisti ama alistik cok sükür. Amacim sizi korkutmak degil ama mutlaka yaptirin testleri. Ilerde pisman olmayin. Bizede dua edin anneler. Oglumu o bezle görmek ve o %5 ihtimal cok canimizi yakiyo.

Cnm bnm 2. ay cok gec gibi geldi bana. Bence baska doktorlarada danismalisin. Cunki kalca cikiginin tedavisi icin en uygun zaman ilk 3 ay denildi bize. Ne kadar erken farkedilirse o kadar iyiymis. Insallah hic bir bebisimizde cikmaz kalca cikigi. Zarar verecegim korkusuna bezini degistiremez oldum. Allah kimseye yasatmasin. Neyse bunada sükür. Göremeyebilirdi, duyamayabilirdi.. Gecici birsey Allah'in izniyle ..

canım çok geçmiş olsun kalıcı olmaz inş
şuana kadar kızımı 6 dr gördü hepsi de kalça usg si için 2. ayda dediler ve burda diğer arkadaşlara da ööle demişler umarım hiç kimsede bişi çıkmaz ve senin oğlunda iileşir

Canım bizde de olma ihtimali vardı. 2 defa ultrason çekildi. 2.sinde düzelme olmuş. Dr umuz çift bez bağlamamızı söyledi. Hala da çift bez kullanıyoruz.1,5 aylık olunca tekrar ultrason çekilecek. Canım Allahın izniyle düzelir. Bizimde ilk gittiğimizde bir kalçasında vardı. 10 gün sonra gittik düzelmiş dedi dr. Sen de olumlu düşün.

canım bende onu düşünüyodum kaç gündür :44: benim göğüsler büyüdü ve ağırlaştı 1 ay boyunca emzirme atleti kullandım 5 gündür normal sütyen takıyorum sarkmasın die ama onda da emzirmek zor önden kopçası açılıyo ama çok zorlanıyorum emzirirken gece takmıyorum ama çok ağırlar rahat edemiyorum şimdiden aşağı doğru meyletmişler :84:
:9:[/QUOTE]
Canım bende tam bunuu soracaktım. Şu an emzirme atleti kullanıyorum ama daha önceden destekli kullanıyordum. Desteksiz rahat edemiyorum ama emzirmek de zor oluyor. Ne yapacağız yaww :19:

Bir de benim kız açlığına dayanamıyor. Uyandıktan 1-5 dk içinde emmek istiyor. Hastanede emzirme odasında emzirdim . Ama diyelim dışardayım emzirme odası da yoksa ne yapacağım. Ağlamasına da dayanamıyorum. Sütümü sağıp yanımda taşıyayım diyorum onun için de termos mu alacağım sıcaklığını korusun diye?

Bir de şöyle sorunumuz var dün sütümü sağdım bizim kız uyandı bende biberonla vereyim dedim. Biberonu almadı hanımefendi.Daha önceden aynı biberonla verirdim alırdı dün almadı. Yüzünü buruşturup diliyle çıkarttı biberonu. Dışarıya çıktığımda da aynısını yaparsa yandık.:17:

canım üzerinde 1 tatlı kaşığına 100mg su yazıyor bende muallakta kaldım acaba sorupta kullanan varmı bide milupanın gece çayı var bebekler için gece çok rahatlatıyor benim sıpamı şaka maka ev ilaç çay yağlar birsürü şeyle doldu daha şimdidenn mutfakta benim çaylarım emirin çayları ve eşimin çayları bir rafı kaplamıoş durumda bi sepette ilaçlar bi sepette yağlar :1:

onu okudum ama bu 100 ml hepsi çocuğa verilmez herhalde yaaa..çok fazla
doktor tavsiyesiyle kullanan var mı ki?

aynen zaten gaz ilaçlarına servet ödedik ne alırsan 30 tl :1:

Canım bizde de olma ihtimali vardı. 2 defa ultrason çekildi. 2.sinde düzelme olmuş. Dr umuz çift bez bağlamamızı söyledi. Hala da çift bez kullanıyoruz.1,5 aylık olunca tekrar ultrason çekilecek. Canım Allahın izniyle düzelir. Bizimde ilk gittiğimizde bir kalçasında vardı. 10 gün sonra gittik düzelmiş dedi dr. Sen de olumlu düşün.

:9:
Canım bende tam bunuu soracaktım. Şu an emzirme atleti kullanıyorum ama daha önceden destekli kullanıyordum. Desteksiz rahat edemiyorum ama emzirmek de zor oluyor. Ne yapacağız yaww :19:

Bir de benim kız açlığına dayanamıyor. Uyandıktan 1-5 dk içinde emmek istiyor. Hastanede emzirme odasında emzirdim . Ama diyelim dışardayım emzirme odası da yoksa ne yapacağım. Ağlamasına da dayanamıyorum. Sütümü sağıp yanımda taşıyayım diyorum onun için de termos mu alacağım sıcaklığını korusun diye?

Bir de şöyle sorunumuz var dün sütümü sağdım bizim kız uyandı bende biberonla vereyim dedim. Biberonu almadı hanımefendi.Daha önceden aynı biberonla verirdim alırdı dün almadı. Yüzünü buruşturup diliyle çıkarttı biberonu. Dışarıya çıktığımda da aynısını yaparsa yandık.:17:[/QUOTE]

aynen ...hep emzirme odasıolan yerlere gitmiyoruz ki...,
hımmm biberona sağıp taşımayı düşünmemiştim ama ben hiç biberon vermedim nasıl olur acaba
bu fikir beni korkutuyor ve bunaltıyor.
dışarı çıkamayacağım herhalde..
çünkü benim kızım ya uyuyor uyanıkken de ağlıyor..öyle yatırıp sakin sakin durduramıyorum

Back