- 10 Haziran 2009
- 4.619
- 62
- 118
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
su kimyon ve rezene tarifi ne kadar işe yaradı tesekkür ederim size birsey sorucm arkadaslar sütünüzün az oldugunu yada gögsünüzde bittigini nasıl anlıyorsunuz?ben sütüm yetiyormu yetmiyormu emin olamıyorum gögüste süt bitse sıkınca hiç gelmezmi?birde ben bir gögsümden emzirirken diger gögsümden süt akıyor öyle az degil ped sırılsıklam oluyor sütyenim ıslanıyor atlet falan hepsi ıslanıyor üzülüyorum süt bosa gidiyor dye nasıl önleyebiliirm akmasını
canım ya bende pek anlayamıyorum ama bende o kadar ıslatıcak kadar akmıyo mesela bence sneın sutun yetıyordur canım..bırde şu rezeneyle kımyonu nasıl yapıyorsun ben bugun yaptım ama kafama gore koydum.bırer kasık gıbı ne kadar kaynatıyorsun bıde gunde kac defa ıcıyorsun..
burda bir arkadasımız vermişti tarifii yarım cay bardagı suya 1er cay kasıgı rezene ve kimyon koyup 2 dk kaynatıp sogutuyordu ben bugun denedim 1 defa verdim kızım emdikten sonra bagırmaya basladı verdim 3 cay kasıgı kadar gazı cıktı.kızıma büyütemiyormusum gibi geliyor acaba ayda kac kilo alması gerek bebeklerin kayınvalidem sütün yokmu cocuk küçük falan diyorlar bunalıma girdim resmen sürekli sütüm varmı yetecekmi diye düşnüyorum
sevgili sevim_li Allah rızası için o kremin adıını şurada yazarsan acaip sevaba gireceksin benim oğlan da gazdan duramıyo uyku denen bişey yokayyyyyy bugün bizde öyleydik sabah 10dan şu saat oldu hala böyle şimdi uyudu artık kafayı sıyırıyordum en sonunda o ağladı ben ağladım bide arada dalınca bi inlemeye başlıyor doktora gittik alel acele pimpirikli kocam sayesinde ilaçlarımızı değiştirdi bi krem verdi adını hatırlamıyorum recete eşimde nöbetci eczanede yoktu yarın alıcak gaz sancısını hemen kesiyor dedi kimyon özünden yapılmışl içmekten daha hızlı kesiyomuş gazı bakalım yarın görüvcezzz
sevgili sevim_li Allah rızası için o kremin adıını şurada yazarsan acaip sevaba gireceksin benim oğlan da gazdan duramıyo uyku denen bişey yok
canım ben de kullandığım şuruptan memnunum daha önce de yazdım..neo baby gripe water !!!bitkisel bir ürünmüş..yine de çok vermemeye çalışıyorum..gündüzleri rezene ve kimyon veriyorum geceleri şuruptan veriyorum..bir iki ıhh mıhh ediyor ama iyiyiz genel olarak ....
Merhaba kızlar bizim kız iyice huy degiştirdi
Dün sabah 10.00'dan ertesi sabah 5'e kadar uyumadı.5'de yattı, yarım saat arayla uyuyor uyanıyor
Çok yorgun ve uykusuzum. Oglum da hasta. Dün okula göndermemiştim. O da epey yordu
Hale maşallah kızına Keşke hiç büyümeseler. Oglumda hemen büyüsün isterdim şimdi keşke hiç büyümese diyorum. Çünkü zaman hızla akıp gidiyor.
Bebek arabası oglumda hiç almadım ben. Çünkü ihtiyaç duymadık. Her yere arabayla gidiyorduk. Zaten nisanda dogmuştu. 5 aylık falanken havalar sogudu vs. evden çıkarmadık pek. Bir sonraki yaz da yürüyordu zaten :) Ama şimdi baston puset alacagım. Alışveriş merkezinde falan iyi olur...
40'ı çıkan arkadaşlar ben hala adet olmadım. Oglumda 45. gün olmuştum. 48 gün oldu tık yok. Kanamam da öyle çok olmadı benim. dogumdan sonra 3 gün sürmüştü...
aynen yaaa.ve memede uyuyor doğduğundan beri artık o uyuyana kadar benim memenin ucu pörsüyor iyice
10 tane emzik oldu.avent,chicco,wee,nuk....birkaç tane daha ama almıyor yaa..reçele batırıp verdim lokumla verdim onunla da almıyor
gece bazen süt sağana kadar mama hazır olsun istiyorum yatmadan hazırlayıp beklesin istiyorum termosa koymayı o yüzden sordum gece hazırlayana soğutana kadar süt de sağıyorum ama ağlasın istemiyorum..
ben termosa 10dk kaynamış sogumus suyu koyuyorum ne kadar mama yapacaksam okadarını ılıtıp veriyorum gün boyunca
manikkk maşallah bebişine canımgözdeatı geçmiş olsun sizede
slmm kızlarr bebeğin gaz problemi için bitisel çay olarak ne veriyordunuz rezene diye hatırlıyorumm yardım edin dü gece ikiden beri ayaktayızz hala uyumadıkk
ben evde kimyonlu rezene çayı yapıyorum canım
ben fatmanın tarifini dnedim çok işe yaradı.
rezene ve kimyonu iyice kaynatıp soğutup 3 çay kaşığı verdim 10 dakika sonra rahatladı
busee...şu senin pratik bilgilerine hayranıımmmm
hepimizden önce anne oldun kaptın olayı
ayyy işe yaradığına pek sevindim
öp minik ayaklarını elvinimin
canım bende senin gibi yapıyorum önce emziriyorum ardından 90ml mama veriyorum günde 7 yada 8 defa ama endişeliyim doktor anne sütü ile mamayı aynı öğünde verme dedi nedenini bilmiyorum ama benim oğlan anne sütünden sonra mama almazsa kesinlikle doymyor ve ağlıyor sende durum nasıl acele cevap yazarmısın çok sevinirim
önce 90ml mamayı ver 1-2 saat sonra kendi sütünü ver canım
su kimyon ve rezene tarifi ne kadar işe yaradı tesekkür ederim size birsey sorucm arkadaslar sütünüzün az oldugunu yada gögsünüzde bittigini nasıl anlıyorsunuz?ben sütüm yetiyormu yetmiyormu emin olamıyorum gögüste süt bitse sıkınca hiç gelmezmi?birde ben bir gögsümden emzirirken diger gögsümden süt akıyor öyle az degil ped sırılsıklam oluyor sütyenim ıslanıyor atlet falan hepsi ıslanıyor üzülüyorum süt bosa gidiyor dye nasıl önleyebiliirm akmasını
ayy ne güzel senin bebiştede işe yaradığına sevindim canım
MERABA KIZLAR BENDE ŞUBAT ANNALERI TOPIGINDENDIM AMA COK YAZAMIYORDUM.ERKEN DOGUM YAPMISTIM.DUN DOLASIRKEN FORUMDA BURAYI GORDUM.HOŞ BEN ŞUBAT ANNESI OLAMADIM AMA OLSUN BENDE BUNDAN SONRA KATILICAM ARANIZA..OĞLUMDAN VAKIT BULDUKCA EVDE ÇOK CANIM SIKILDI BEBEIS PREMATURE OLDUGU ICIN COKDA CIKAMIYORUM.BURDA VAKIT GECER HEMDE BILMEDIGIM O KADAR ÇOK ŞEY VARKİ BAZEN OKURKEN AA ODAMI VARMIŞ DİYORUM.MESELA DUN OKURKEN GÜVENLİ YATILŞ YASTIĞI OLDUGUNU ÖGRENDİM:)) NEYSE KIZLAR BENIM ÇOOOK BÜYÜK BİR DERDİM VAR..
SÜTÜM YETMİYOOOO(((((( GECMISI OKURKEN BENIM GIBI MAMA VEREN ARKADASLAR YAZMIS BURAYA EN AZINDAN DERDIMI PAYLASIRIM.ILK GUNDEN BERI O KADAR ÇOK KAFAMA TAKTIMKI BELKIDE PSIKOLOJK OLARAK AZ GELIYO SUTUM BILMIYORUM.SAGARAK 100 ML CIKIYO DEMIS BURDA BIR ARKADAS mAŞŞŞŞAAAAALLH DIYORUM..VALLA BENIM IKI GOGSUMDEN ELLE SAGILANLARDAN POMPAYLA 25 ML ANCAK CIKIYO AMA IKI GUNDUR BIRAZ DAHA ARTTI GIBI....ARTTIRMAK ICIN DENEMEDIGIM SEY KALMADI AMA ŞÖYLEDE BIRSEY VAR HERGUN FARKLI BIRSEY DENIYORUM YANI AYNI SEYE SUREKLI DEVAM ETMIYORUM...BANA BU KONUDA YAZARSANIZ ÇOK SEVINIRIM.BU ARADA ADIM KADRİYE...HEPINIZE SIMDIDEN TESKKURLER.
aramıza hoşgeldin canım ay ben bisürü şey deniyorum
biraz arttı eskiden iki göğsümden toplam 15-20 ml süt geliyordu şimdi 60ml ye ulaştı ama hepsini hergün tükettiğim için hangisi fayda etti bilmiyorum
marketten fayrouz veya maltana alıp günde 1-2 şişe içiyorum
1 bardak meyve suyuna bildiğimiz kurumayayı 1 çay kaşığı koyup hemen karıştırıp içiyorum
1 kibrit kutusundan az olmamak üzere helva yiyorum
humana çayı içiyorum 2 bardak
rezene ve ısırgan çayı içiyorum günde 1 er veya 2 şey bardak
en az 2-3 lt su tüketiyorum
hoşaf türü tüketiyorum
günde 1 kere sağıyorum
yemekten hiç kesmedim herşeyi yiyorum
inşallah seninde artar canım
ama buna ragmen yinede günde 2-3 kez mama veriyorum mecburen
bol bol sıvı alıp su içtiğim halde akşam saatlerinde sütüm azalıyor kızlar, gün içinde yetiyor, gece zaten bebek uyuyakalıp fazla içemiyor sorun yok. mama vermek hiç istemiyorum ne yapmalıyım kızlar???
şenaycım sende yukardaki yazdıklarımı deneyebilirsin canım
inşallah bol bol sütümüz olur
canım ya bende pek anlayamıyorum ama bende o kadar ıslatıcak kadar akmıyo mesela bence sneın sutun yetıyordur canım..bırde şu rezeneyle kımyonu nasıl yapıyorsun ben bugun yaptım ama kafama gore koydum.bırer kasık gıbı ne kadar kaynatıyorsun bıde gunde kac defa ıcıyorsun..
1 çay kaşıgı rezene ile 1 çay kaşığı kimyonu yarım çay bardağı su ile kaynatıp 1-2 dakika 3 çay kaşığı kadar veriyorum gerisinide ben içiyorum günde 1 -2 kez veriyorum ama zararı olmaz 3-4 te verebilirsin
canım ben de kullandığım şuruptan memnunum daha önce de yazdım..neo baby gripe water !!!bitkisel bir ürünmüş..yine de çok vermemeye çalışıyorum..gündüzleri rezene ve kimyon veriyorum geceleri şuruptan veriyorum..bir iki ıhh mıhh ediyor ama iyiyiz genel olarak ....
babys sen doğum parasıo almıştın değilmi
eşin öğretmenmi
eşi öğretmen olanlar için sanırım onların hesabına yatıyormuş
sen benim hesabıma para yattı demiştinde onddan sordum