• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Basit Bebek Ek Gıda Tarifleri
Patatesli Havuç Püresi

Bir küçük patatesi buharda yada suda pişirin. İyice ezerek içine bir miktar su katın.

Bal Kabağı Püresi

Bal kabağını buharda yada suda pişirerek ezin. Bir miktar su ile sulandırarak yedirin.

Brokoli ve Patates Püresi

Brokoliyi ve patatesleri buharda pişirin. (Brokoli daha önce pişer) İkisini iyice ezin yine sulandırarak bebeğinize yedirin.

Salçalık Kırmızı Biber ve Patates Püresi

Kırmızı biberi fırın ızgarasında pişirin. Kabuklarını soyun. İyice ezerek sade yada patates ile karıştırıp bebeğinize yedirin.

Havuç ve Karnıbahar Püresi

Bir küçük havucu on dakika haşlayın içine bir küçük çiçek şeklinde karnıbahar ilave edin. 10 dakika daha haşlayıp iyice ezin.

Sebze Çorbası: 4-6. aylardan itibaren öğlen öğününde 1-2 tatlı kaşığı ile başlanır, gittikçe artırılır ve günlük olarak hazırlanmalıdır.

Malzemeler:
• 1 su bardağı su
• 1 orta boy havuç
• 1 küçük patates
• 1 tatlı kaşığı pirinç

Hazırlanışı:
Tüm malzemeler tencerede ağzı kapalı olarak pişirilir. Tel süzgeçten geçirilir, 1 çay kaşığı zeytinyağ ilave edilir. Bebek buna alıştıktan sonra azar azar diğer mevsim sebzelerinden de ilave etmeye başlayabilirsiniz.

ben kendim mayalıyorum hazır tam yağlı pastörize sütten hergun taze yapıyorum doktorumun önerisi böyleydi. keçi sütünden de olduğunu biliyorum.aslında düzene girdi gibi yani bizde öyle uyuma saatleri bile belli gunduz ve gece ne kdr sürede acıktığıda belli. ben doğdugundan beri yazıyorum hergun saat kaçta uyudu uyandı kaçta karnını doyurdu ne kdr içti falan

---Sebze Çorbası -3- (260 Kal, 3 gr. protein )

(2 Porsiyon)
1 küçük boy havuç
1 orta boy patates
1 orta boy domates
1 yemek kaşığı mercimek, bulgur veya pirinç
1 yemek kaşığı zeytinyağı

HAZIRLANIŞI :sebzeler iyice yıkanarak küçük küçük doğranır. 1 yemek kaşığı tahıl unu , 1 yemek kaşığı zeytinyağıyla pişirilir. Tel süzgeçten geçirilerek çocuğa verilir. 1 tatlı kaşığı tavuk eti yada dana kıyma katılabilir. Bebeklere et suyu verilmesi düşünüldüğü kadar yararlı değildir, etin kendisinin ezilerek verilmesi besleyicidir..

Yoğurtlu Sebze Çorbası (225 Kal, 5gr protein):

(1 porsiyon)
1 kepçe yoğurt (125cc)
1 orta boy patates
1 yemek kaşığı buğday veya pirinç
1 tatlı kaşığı zeytinyağı

Tencereye yoğurt konur az su ile sulandırılırak üzerine herhangi bir sebze doğranır.1 yemek kaşığı tahıl unu zeytinyağıyla pişirilir.

Semizotu Çorbası

200 gr semizotu
1 orta boy rendelenmiş patates
1 orta boy rendelenmiş domates
1 yemek kaşığı kırmızı mercimek
1,5 su bardağı sıcak su
1 yemek kaşığı zeytinyağı

Zeytinyağında domates, patates ve semizotunu bir kaç dakika pişirin. Sıcak suyu katın ve kaynamaya başlayınca mercimekleri çorbaya ilave edin. 15 dakika kadar kaynatın. Çorbanız koyu olursa bir miktar daha sıcak su ilave edin.

İlk aylarda bebeğiniz yeni yemek yemeğe başladığında pütürlü ve katı yiyeceklerden pek hoşlanmayabilirler. Bu durumda çorbayı tel süzgeçten geçirerek yedirmeyi deneyebilirsiniz.

Mercimek Çorbası-1-

İçindekiler
1 yemek kaşığı kırmızı mercimek
1 su bardağı su
1 çay kaşığı sıvı yağ

Yapılışı
Mercimek ayıklanır, yıkanır ve kaynamakta olan suya salınır. Ateşin altı kısılır, mercimekler yumuşayıncaya kadar pişirilir, ezilir, yağ eklenir.

Mercimek Çorbası-2- (200 Kal, 3gr protein)

(2 porsiyon)
2 yemek kaşığı mercimek
1 boy havuç
1 küçük boy patates
¼ küçük dilim soğan
1 çay bardağı su

HAZIRLANIŞI: Bir tencereye 2 yemek kaşığı mercimek, 2 çay bardağı su konur. 1 küçük boy havuç, patates ve soğan rendelenip,1 yemek kaşığı zeytinyağı eklenip pişirilir.

Pirinç-Mercimek Çorbası

İçindekiler
1/2 yemek kaşığı kırmızı mercimek
1/2 yemek kaşığı pirinç
1, 1/4 su bardağı su
1 çay kaşığı sıvı yağ

Yapılışı
Mercimek, pirinç ayıklanır, yıkanır ve kaynamakta olan suya salınır. Yumuşayıncaya kadar pişirilir, yağ eklenir. Çorba, pirinç yerine bulgur konarak da yapılabilir.

tariflerinin hepsini yazdım cnm bilgiler için sağol. meyvesuyuda verebilirmişiz 4 aylık kontrole gittimizde söledi doktor. çorba vernce suda veriyrm ben artık

kızlar sohbet guzzellll ama ben daha dayanmıyorum uykum geldiiiii...benımkı uyanmdan yatayım bırazzzzzz...ıyı geceler hayırlı kandıller guzzellll annelerve melekleriiii

Selam, reflu olabilir arkadasim. Emdirdikten sonra duz zemine yatirma, biraz yukselti yap. Geceleri de duz zemine yatirma. Yatak minderinin altina egim olacak bicimde biseyler koy.
bende önce öyle düşünmüştüm ama galiba benimki obur bir bebek fazla emince oluyor bugün daha az emzirdim kusması azaldı

yogurt verince oluyor .birde anne sütümü veriyorsun.mamayı sıcak verirsen kusuyor.üşütmüştde olabilir geçicidir
canım hep anne sütü veriyorum dün ilk defa yoğurt verdim
benide faceden attılar.hediye bğenmişimde anlayış meselesi.
anlamadımki benide yazı yamamışımdiye çıkarttılar üstelik başından beri bu grupta olmam rağmen. Üstelik silende sonradan katılanlardan

slmm kıslar uzun zamandır giremiyorum ara ara girip okuyorum.bebeişlerinizde sizlerde iyisinizdirrrr insallahhhh.ek gida olarak neler veriyorsunuz yoğurt,meyve suyu,kavanoz mama verdim ben bi kere öyle çorba falan yapıyo musunuz prens ve prenseslerinize özelll?biran evvel ek gıdaya gecsin istiyodum ama şimdide korkuyorum yanlış mı besliyorum,eksik mi besliyorum die:50::50:
ben yeni başladım yoğurt ve meyve püresi verdim bir hafta sonra yumurtaya başlayacağım sebze çorbasınada
cnm bende meyva suları ve kaşık maması verıyorum...muzlu elmalı sevıyo benımkısı ama yemek tarzı sevmıyo...ama yemek gördümü bı çırpınıyo anlatamama eşşek oğlum :) yemek yemek ıstıyo kaşığını gördümü ıstıyo anlıyo hemen.......

sıkma tatlı canını tüm bebişlerde bazı zamanlarda sık sık kusmalar oluyo çok yedıklerınde fazlasını atıyolar...ınşallah bişeyı yok bebişinin

yok caım iyi allaha şükür fazla emiyor belkide ondan kusmaları
slm kızlar biraz geç oldu ama herkeze hayırlı kandiller diliyorum bende kaç gündür giriyorum kimseçikler yok yazılan bişeyler varsa okuyup çıkıyorum gittikçe azaldı burası nerde bu şubat anneleri bir eldeki parmak kadar kaldık walla.....
tatile çıkanlar olmuş bende gün sayıyorum eşim izne çıkınça annemlere gidicez az kaldı inşallah bizimde rahat geçer neyse görüşürüz yine

şubat annelerinin hemen hemen hepsi facedeki grupta yazıyorlar oradan beni çıkarttılar illaki yazmak gerekiyormuş

Arkadaslar gunaydin, daha once dil.lal ataklarla ilgili yazi yazmisti. Onun kitabinin adi neydi, bilen var mi ?

o kitabı bende bilemedim

ataklarla ilgili yazıları burdan başka bi topikten almıştım ben

öff bu ek besin olayı benide geriyoo

biz daha geçmedik ben yavaş yavaş meyve suları veriyodum 4. ay kontrolümüzde doktor verme dedi.

bizim bide alerjimiz var maalesef.verdiğin her besin alerjisini tetikler gerek yok şuan kilosuda gelişimide iyi sütünde yetiyo 6. ayı bekle dedi

hevesim kursağımda kaldı :P daha hayatımda hiç yoğurt mayalamadım ne bilim inşallah şıu ek gıda işinin altından kalkabilirim.

seda kılosu ııyse bıde evdeysen sonra başlaman sorun olmayacak sadece taatır yeter alerjisini tetıklemesın maşallah kuzucuklarımız buyuo hep bole kalsalarmı ıı buyuselermı bılemıom bazen ılk aylarını bıle ozluom her ne kadar gazlı bı çoçuk olsada ama şimdı tatından yenmıooooo tatlandı tatlanmasınada işe başlıycam işte 2 hafta sonra bakıcıya teslım uzuluom işte ayrılık zor gelcek benım kız 7 şubat dogumlu yogurdu sormuşsunuz ben bı koylu kadından alıom temız oluo sutu o olmassa pastorıze sute mayalıom onceden kocuk kavonozları atmamıştım cezvede ılıtıp parmagını hafıf yakcak şekılde parmagını degdır 7 ye kadar sayıp içinde tutabılıosan mayala yok sıcaksa az bekle cam kaselerede olur uzerıne çay tabagı kapatırsın 1 tatlı kaşıgıda yogurtla mayala bırazda deneme yanılma yoluyla buluosun baktın maya tutmadı sutlu duruosa tencereye ketılda kaynattıgın suyun ıçıne oturt kavonuzu beklesın benmarı usulu deneyerek ogrenıo

seda kılosu ııyse bıde evdeysen sonra başlaman sorun olmayacak sadece taatır yeter alerjisini tetıklemesın maşallah kuzucuklarımız buyuo hep bole kalsalarmı ıı buyuselermı bılemıom bazen ılk aylarını bıle ozluom her ne kadar gazlı bı çoçuk olsada ama şimdı tatından yenmıooooo tatlandı tatlanmasınada işe başlıycam işte 2 hafta sonra bakıcıya teslım uzuluom işte ayrılık zor gelcek benım kız 7 şubat dogumlu yogurdu sormuşsunuz ben bı koylu kadından alıom temız oluo sutu o olmassa pastorıze sute mayalıom onceden kocuk kavonozları atmamıştım cezvede ılıtıp parmagını hafıf yakcak şekılde parmagını degdır 7 ye kadar sayıp içinde tutabılıosan mayala yok sıcaksa az bekle cam kaselerede olur uzerıne çay tabagı kapatırsın 1 tatlı kaşıgıda yogurtla mayala bırazda deneme yanılma yoluyla buluosun baktın maya tutmadı sutlu duruosa tencereye ketılda kaynattıgın suyun ıçıne oturt kavonuzu beklesın benmarı usulu deneyerek ogrenıo

evet evdeyim daha zamanımız var nasılsa diye ağırdan alıyorum süüt oldukça emsinn ek besine ben biraz heves ettim buralarda böyle konuşuldukça :))

ayy büyüdükçe çok tatlı oluyolar yaaa oyuncu oluyolar artık annelerini tanıyolar beni görünce verdiği tepkilere bayılıyorum emerken kafasını kaldırıp gözümün içine bakıp gülmesi agulamasıı oynaması falan çook güzel

Allah sağlık versinn zaman geçiyo her anının tadını çıkarmak lazımm

bu arada yoğurdu pastörüze keçi sütünden yapmayı düşünüyorum ben aslında ama bilemedim daha

şok şok şok annem ben odayı tooplarken oğlanı almış gitmiş mutfağa veee oğlanın ağzına çokokrem sürmüş yavrum yalanıyodu anne naptın seeen dedimsede iş işten geçmişti.annem o hoo siz 4 aylıkken neler yediriyodum demez mi pişmalığı da yok yani memnun yaptığı işten ben ilk yoğurt meyve suyu yediririm derken bizim oğlan çokokremle olaya başladı sabahtan beri bi terslik yok inşallah dokunmaz oooof oof ne zormuş annelik.

şok şok şok annem ben odayı tooplarken oğlanı almış gitmiş mutfağa veee oğlanın ağzına çokokrem sürmüş yavrum yalanıyodu anne naptın seeen dedimsede iş işten geçmişti.annem o hoo siz 4 aylıkken neler yediriyodum demez mi pişmalığı da yok yani memnun yaptığı işten ben ilk yoğurt meyve suyu yediririm derken bizim oğlan çokokremle olaya başladı sabahtan beri bi terslik yok inşallah dokunmaz oooof oof ne zormuş annelik.

senin annen yine 4 ayı beklemiş benimki 2 aylıkken sürmüştü ağzına.
içeri geldiler metenin ağzının kenarında bişi var ne yediniz dedim annemm hiiçç dedi(bide inkar eder) yaklaştım anneeeee yalan söleme ağzının bulaşığını sil bari dedim :)) delilleride karartmamış.amann nolcak size herşeyi veriyoduk bişimi oldu dedi aynı senin annen gibi :))

ozaman kızmıştım ama sonradanda pişman oldum kızdığıma.nolcakki ucundan yalatmış alt tarafıı kaşık kaşık yedirmemiş yaa

bazen yemekte kucağımızda oturunca dudağına yoğurt falan sürüyoruz yalanıyo çok tatlı oluyo

amaann bişi olmaz yaa nolcak biz çok kasıyoruz

o kitabı bende bilemedim

ataklarla ilgili yazıları burdan başka bi topikten almıştım ben

öff bu ek besin olayı benide geriyoo

biz daha geçmedik ben yavaş yavaş meyve suları veriyodum 4. ay kontrolümüzde doktor verme dedi.

bizim bide alerjimiz var maalesef.verdiğin her besin alerjisini tetikler gerek yok şuan kilosuda gelişimide iyi sütünde yetiyo 6. ayı bekle dedi

hevesim kursağımda kaldı :P daha hayatımda hiç yoğurt mayalamadım ne bilim inşallah şıu ek gıda işinin altından kalkabilirim.

Kalkarsin tatlim hic korkma.
Yogurt mayalamak cok kolay. Mayasini cok atarsan eksi olur, sutu sicak tutarsan sulu olur yogurt.
Sutu kaynattiktan sonra baska bi kaba al kapakli olsun kap, sutun sicakligi serce parmagini soktugunda hafiften yakacak gibi olsun, cok yakmicak ama. Sonra 1-2 kilo sute 1 yemek kasigi kdr (tepeleme olmasin) yogurt at karistir, kapagini kapat ustunu masa ortusu, havla vs ile ort. Bikac saat sonra yogurt tutunca at dolaba, ertesi gun ye, yedir. Ayni gun yeme canim. Sutu de kacirdin diyelim sogudu, cezveyle al icinden biraz kaynat geri dok, oyle mayala.

Dokunmaz korkma, hasta da etmez. Sadece organlarinin tam saglikli gelisimi icin dikkat ediyoruz.

evet evdeyim daha zamanımız var nasılsa diye ağırdan alıyorum süüt oldukça emsinn ek besine ben biraz heves ettim buralarda böyle konuşuldukça :))

ayy büyüdükçe çok tatlı oluyolar yaaa oyuncu oluyolar artık annelerini tanıyolar beni görünce verdiği tepkilere bayılıyorum emerken kafasını kaldırıp gözümün içine bakıp gülmesi agulamasıı oynaması falan çook güzel

Allah sağlık versinn zaman geçiyo her anının tadını çıkarmak lazımm

bu arada yoğurdu pastörüze keçi sütünden yapmayı düşünüyorum ben aslında ama bilemedim daha

Ben de keci sutunden yapicam vakti gelince de gaz yapmadin diye. Yine de bi dr a sorucam haftaya. Buraya yazarim.

Back