• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Merhaba kızlar bizim kız iyice huy degiştirdi :(

Dün sabah 10.00'dan ertesi sabah 5'e kadar uyumadı.5'de yattı, yarım saat arayla uyuyor uyanıyor :(

Çok yorgun ve uykusuzum. Oglum da hasta. Dün okula göndermemiştim. O da epey yordu :(

Hale maşallah kızına :nazar: Keşke hiç büyümeseler. Oglumda hemen büyüsün isterdim şimdi keşke hiç büyümese diyorum. Çünkü zaman hızla akıp gidiyor.

Bebek arabası oglumda hiç almadım ben. Çünkü ihtiyaç duymadık. Her yere arabayla gidiyorduk. Zaten nisanda dogmuştu. 5 aylık falanken havalar sogudu vs. evden çıkarmadık pek. Bir sonraki yaz da yürüyordu zaten :) Ama şimdi baston puset alacagım. Alışveriş merkezinde falan iyi olur...

40'ı çıkan arkadaşlar ben hala adet olmadım. Oglumda 45. gün olmuştum. 48 gün oldu tık yok. Kanamam da öyle çok olmadı benim. dogumdan sonra 3 gün sürmüştü...

Bir de emzik almıyor kızım sanırım ondan memeden ayrılmıyor. Ucunu yalıyor sadece :1: Çektiğim an uyanıyor gözler cin gibi.

Bakkal emziği bile denedik ama yok almıyor :37:

canım kontrole çağırmıyor mu sizi çocuk dr. bizi 1 ay dolduğunda çağırde ben de aşıyı orda özelde yaptırıcam. sağlık ocağına pek gitmedik daha

Kırkınız çıktığında gelin demişti ben sağlık ocağına gidiyorum genelde oradaki doktor ve ebeyi çok seviyorum çokta güveniyorum.Bide bi yerde şey okumuştum ne kadar doğrudur bilemiyorum ama sağlık ocaklarına aşılar bebek sayısınca geliyormuş yeni üretim oluyormuş.Özel hastaneler kar için stok yapıyolarmış aşıları.O yüzden heö daha sıcak bi ortam var orda istediğim soruyı soruyorum uzun uzun açıklıyorlar.Özel de olda maşallah doktorlar çok ketum ağızlarından bişey alana kadar göbeğim patlıyor.

Bebeğin 2. ayı doğduğunda verem pnömükok vs üçlü aşı var onu vurduğracağın gün rotavirüste yapılması gerekiyor.İlk dozu bu aşılarla 2. dozu 4. ayı dolduğunda.Ama ağızdan damla şeklindeymiş bu aşı devlet karşılamıyor dozu 140 tl civarıymış sanırsam. Evet ya elleri ayakları bile büyüdü büyümesin ya hep böule minnacık kalsın anasının süt kuzusu olsun :16:

hımmm..ayyy..ne çok yaa..unutmamak lazım gerçi bana verdikleri aşı kartında yazıyordu sanırım
onları iyi takip etmeli

Merhaba kızlar bizim kız iyice huy degiştirdi :(

Dün sabah 10.00'dan ertesi sabah 5'e kadar uyumadı.5'de yattı, yarım saat arayla uyuyor uyanıyor :(

Çok yorgun ve uykusuzum. Oglum da hasta. Dün okula göndermemiştim. O da epey yordu :(

Hale maşallah kızına :nazar: Keşke hiç büyümeseler. Oglumda hemen büyüsün isterdim şimdi keşke hiç büyümese diyorum. Çünkü zaman hızla akıp gidiyor.

...

Desene birileri bizi 40ından sonra bebek düzene girer diyerekten fena kekliyor:23:
Sağol canım hızla büyüyor ya böyle ufacık kalsın emişirken bana çipil çipil bakmaya devam etsin diyorum.Bu arada dün sütümü sağdım 2 göğüsten toplam 120 ml çıktı ve bizimki bazen emdikten sonra hala aranıyor ya kaç ml içiyo bu kız acaba pompanın çektiği kadar çekemiyomu :( Bide bi göğsümden 70 ml diğerinden 50 çıktı.Hep bi göğsüm daha şişiyodu zaten diğer göğüsümün üretimini nasıl artırabilirim acaba?

Son düzenleme:
Bir de emzik almıyor kızım sanırım ondan memeden ayrılmıyor. Ucunu yalıyor sadece :1: Çektiğim an uyanıyor gözler cin gibi.

Bakkal emziği bile denedik ama yok almıyor :37:

aynen yaaa.ve memede uyuyor doğduğundan beri artık o uyuyana kadar benim memenin ucu pörsüyor iyice
10 tane emzik oldu.avent,chicco,wee,nuk....birkaç tane daha ama almıyor yaa..reçele batırıp verdim lokumla verdim onunla da almıyor

merhaba kızlar nasılsınız?
ankarada kar hala etkisini sürdürüyor o yüzden eşim 24 saat nöbet tutacak...normalde 12 saatti ama hava muhalefeti nedeniyle yönetim böyle karar almış:25:o yüzden bugün bi yanım buruk...kocamı bi gün göremicem...eşim yok diye eltimler bi gün daha kalcaklar beni yalnız bırakmamak için saolsunlar...
bel ve diz ağrılarından bahsetmişsiniz...benim belimin sol kısmında bi ağrı oluyor...yatarken kalkmakta güçlük çekiyorum zaman zaman....
bizde 1.ay aşımızı olduk pazartesi günü...4kilo 600 gr olmuş kızım ama kıyafetleri ile tarttı hemşire...sanırım 4200 falandır...
haftaya hem kendim gidicem hem kızımı götürücem doktora...40mız çıkıyoo artık...
kalça ultrasonu için 2.ay demişti doktor....
kızımın ara ara gaz sancısı oluyo yazık yavrum uykusundann kıvranarak uyanıyo...
kızlar sizin bebekleriniz nasıl uyuyo?benimki genelde memede yada omzumuzda gaz çıkartırken uyuyo...çok fazla sallamak istemiyorum...yalnızkenn zorlanıyorumm

merhaba kızlar nasılsınız?
ankarada kar hala etkisini sürdürüyor o yüzden eşim 24 saat nöbet tutacak...normalde 12 saatti ama hava muhalefeti nedeniyle yönetim böyle karar almış:25:o yüzden bugün bi yanım buruk...kocamı bi gün göremicem...eşim yok diye eltimler bi gün daha kalcaklar beni yalnız bırakmamak için saolsunlar...
bel ve diz ağrılarından bahsetmişsiniz...benim belimin sol kısmında bi ağrı oluyor...yatarken kalkmakta güçlük çekiyorum zaman zaman....
bizde 1.ay aşımızı olduk pazartesi günü...4kilo 600 gr olmuş kızım ama kıyafetleri ile tarttı hemşire...sanırım 4200 falandır...
haftaya hem kendim gidicem hem kızımı götürücem doktora...40mız çıkıyoo artık...
kalça ultrasonu için 2.ay demişti doktor....
kızımın ara ara gaz sancısı oluyo yazık yavrum uykusundann kıvranarak uyanıyo...
kızlar sizin bebekleriniz nasıl uyuyo?benimki genelde memede yada omzumuzda gaz çıkartırken uyuyo...çok fazla sallamak istemiyorum...yalnızkenn zorlanıyorumm

benimki memede uyuyo nur.ya da sallanarak o yüzden otomatik sallanan sandalye aldık rahat ettim çok

kızımın saçları dökülmeler var sizin bebeklerinizdede oluyo mu?
birde bebeğinizin odasına nem cihazı aldınız mı?memnun musunuz?hangi marka hangi modeli tavsiye edersiniz?

kızımın saçları dökülmeler var sizin bebeklerinizdede oluyo mu?
birde bebeğinizin odasına nem cihazı aldınız mı?memnun musunuz?hangi marka hangi modeli tavsiye edersiniz?

benim de oğlanın tepsi açılmaya başladı hafiften canım, bunlar gidip yeni saçlar gelecek herhalde.
ben bimden almıştım nem cihazını markasız bişey ama iş görüyor. gerçi çok sık kullanmıyoruz ama memnunum

bebeği emzirdikten ne kadar zaman sonra altını alıyorsunuz ya da yatırıyorsunuz? benimki alt alırken ve yatırdığımda sürekli kusuyor kızlar. gazı çıkarıp 10dk falan bekliyorum emmeden sonra yetmiyor galiba

bebeği emzirdikten ne kadar zaman sonra altını alıyorsunuz ya da yatırıyorsunuz? benimki alt alırken ve yatırdığımda sürekli kusuyor kızlar. gazı çıkarıp 10dk falan bekliyorum emmeden sonra yetmiyor galiba

bilmiyorum ki şenaycım..onun bir rutini yok bizde altını kirlettiğinde alıyorum hemen gece de olsa gündüz de

valla benımkı nasıl ıkı emıyo hemen yapıyo altına sonra açana kadar bas bas bağrıyo bazı bebeklerde öyle değil bıkaç gun yapmayan oluyo emzırdıkten sonra gazını al ondan sonra yatır ...
bıdde ben çok uykusuzum benım oğlan yatmıyo yaaa memeyı uyanıkken hıç almıyo nasıl akıyo sütüm ağlıyo ıstemıyo uyumuyo :( ne zorrrrr bu bebişler

nem konusunda ben kalorifere ıslak havlu koydum nem %40

önceden %30 du bunumun içinde kabuklar oluştu benim ama şimdi iyi

slm kızlar nasılsınız
biz bu gece daha iyi uyuduk
salı gecesi yine sabaha kadar oturduk ama kızım çok fena kustu emdi kustu emdi kustu ama ööle bööle diil çay bardağı falan diil bildiğin su bardağı kadar çok üzüldüm ağlamamak için zor tuttum valla kendimi.
sonra bebek reflüsü için iyi bi dr araştırdım amerikan hastanesinde bu işin uzmanı bi dr varmış sabah hemen randevu aldık kalktık gittik kullandığımız ilaçlara ek bi ilaç daha verdi mide ile kalın bağırsak arası tıkalı olabilr dedi aklım çıktı ultrason çekildi çok şükür ööle bişi yokmuş ileri derece reflü dedi ama verdiği ek ilaç hemen etkisini gösterdi gece uyudu yavrum çok şükür gece çok fazlada kusmadı yani normal bebek kadar kustu.
aynı büyük insanlar gibi onlarında ağzına geldikçe midesi ve yemek borusu yanıyomuş zaten ondan dolayı çocuk önce ağlamaya başlıyo sonra kusuyo 10 gün içinde geçicek dedi inş geçer kızlar dua edin bebeişme canım çok sıkıldı eşimin yanında da diilim bir an dönsemmi diye düşündüm aslında annem babam kardeşlerim dört dönüyo etrafımızda ama sanki babasına ihtiyacı varmış gibi düşünüdüm yavrumun
bu arada kızım 4,550 gr olmuş boyuda 53,5 cm olmuş çok şükür bu kusmalara rağmen gelişmizmiz iyi dedi dr
henüz geçmişi okumadım bi geçmişe göz atıyım şimdi

Bebek arabas, Mama sandalyesi, Bebek oto koltuu | rnn Byk Resmi
kızlar buarada yüz üstü yatıştan bahsetmişsiniz bide yatağı yükseltmeden ben bu minderden aldım hem yüz üstü yatsada delikleri var hemde kendiliğinden yüksk bana konyada bi arkadaş önermişti bi türlü bulamamaştım burda görünce hemn aldım çok memnunum

slm kızlar nasılsınız
biz bu gece daha iyi uyuduk
salı gecesi yine sabaha kadar oturduk ama kızım çok fena kustu emdi kustu emdi kustu ama ööle bööle diil çay bardağı falan diil bildiğin su bardağı kadar çok üzüldüm ağlamamak için zor tuttum valla kendimi.
sonra bebek reflüsü için iyi bi dr araştırdım amerikan hastanesinde bu işin uzmanı bi dr varmış sabah hemen randevu aldık kalktık gittik kullandığımız ilaçlara ek bi ilaç daha verdi mide ile kalın bağırsak arası tıkalı olabilr dedi aklım çıktı ultrason çekildi çok şükür ööle bişi yokmuş ileri derece reflü dedi ama verdiği ek ilaç hemen etkisini gösterdi gece uyudu yavrum çok şükür gece çok fazlada kusmadı yani normal bebek kadar kustu.
aynı büyük insanlar gibi onlarında ağzına geldikçe midesi ve yemek borusu yanıyomuş zaten ondan dolayı çocuk önce ağlamaya başlıyo sonra kusuyo 10 gün içinde geçicek dedi inş geçer kızlar dua edin bebeişme canım çok sıkıldı eşimin yanında da diilim bir an dönsemmi diye düşündüm aslında annem babam kardeşlerim dört dönüyo etrafımızda ama sanki babasına ihtiyacı varmış gibi düşünüdüm yavrumun
bu arada kızım 4,550 gr olmuş boyuda 53,5 cm olmuş çok şükür bu kusmalara rağmen gelişmizmiz iyi dedi dr
henüz geçmişi okumadım bi geçmişe göz atıyım şimdi

Çok geçmiş olsun Gözdecim inş hemen iyileşir bebeciğin tüm bebekler için dua ediyorum onlara bişi olmasın diye minnacık onlar yaa kıyamıyorum hiçbirine.Gelişimide çok iyi benim bebişte 2950 doğmuştu ama şimdi 4 kilo :nazar: 54 cm olmuş.

ooo daha kimse gelemedi ben gidip platesimi yapiim bari yaa nie kilo veremiyorum ben :84:

:)) ay canım plates deyince birden gözümün önüne geldi ebru şallı falan,şekilden şekile giriyorlar,valla ben izlerken tahammül edemiyorum,çok zor hareketler ya,ben yapamam,sen becerebiliyomusun bari

selam kızlar,çooook şükür bu gece güzel uyudum,mutlu kalktım,kızımda normale döndü,üzerini değiştim şuan uyuyor,cumartesi günü 2. aşısı var yapılacak,kolamı yaoılıyor bu aşı? yoksa kalçayamı? off ben dayanamıyorum kızımdan topuk kanı alınınca bakamamıştım aşısınada bakamam heralde,çok acıyorum yavruma ya :(

bu arada kızım 5 kg olmuştu en son boyuda 56 cm :nazar: dombilik olacak galiba prensesim hahhah:)

Back