• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

gece bazen süt sağana kadar mama hazır olsun istiyorum yatmadan hazırlayıp beklesin istiyorum termosa koymayı o yüzden sordum gece hazırlayana soğutana kadar süt de sağıyorum ama ağlasın istemiyorum..
Çok haklısın gerçekten çok zor bende kucağımda bebek termosa koyduğum suya mama ekleyene ve o soğuyana kadar akla karayı seçiyorum çok çok zor oluyor.Önce emziriyorum ama doymadığı için ben mutfaga gidip gelene kadar kıyamet kopuyor çok üzülüyorum. Mamamız preaptamil belki başka mamalarda yapılıp bekleyebilir, onu bilemiyorum

Çok geçmiş olsun Gözdecim inş hemen iyileşir bebeciğin tüm bebekler için dua ediyorum onlara bişi olmasın diye minnacık onlar yaa kıyamıyorum hiçbirine.Gelişimide çok iyi benim bebişte 2950 doğmuştu ama şimdi 4 kilo :nazar: 54 cm olmuş.

saol canım inş çok zormuş gerçekten onun ööle ağladığını görmek tansiyonum düşüyo valla o ağladıkça

selam kızlar,çooook şükür bu gece güzel uyudum,mutlu kalktım,kızımda normale döndü,üzerini değiştim şuan uyuyor,cumartesi günü 2. aşısı var yapılacak,kolamı yaoılıyor bu aşı? yoksa kalçayamı? off ben dayanamıyorum kızımdan topuk kanı alınınca bakamamıştım aşısınada bakamam heralde,çok acıyorum yavruma ya :(

bu arada kızım 5 kg olmuştu en son boyuda 56 cm :nazar: dombilik olacak galiba prensesim hahhah:)
bacağa yapıyolar canım aşısını çok garip benim kızım iğne sokulurken ağlamadı çıkınca ağladı :)
kızınada maşallah büyümüş :nazar:

Merhaba kızlar bugün 1. ay aşımız vardı onu yaptırmaya gittik.Bebişimin boyunu ve kilosunuda ölçtüler.Boyu 54 cm kilosuda 4 kg olmuş.Büyüyor miniğim:16: İkinci ay üçlü aşı yapılacakmış bi sağ bi sol bacağından bide koldan of ya :( Birde rota virüsü aşısı sağlık ocağında yapılmıyormuş.Onu özelde yaptırıp aynı günde sağlık ocağına 3lü aşıyı yaptırmaya gidicekmişiz.

masallah canım minigine:nazar: kac kilo dogmustu bebegin?bizde pazartesi yaptıracagız asımızı ates yapıyormu ası?

bacağa yapıyolar canım aşısını çok garip benim kızım iğne sokulurken ağlamadı çıkınca ağladı :)
kızınada maşallah büyümüş :nazar:

benim minikden topuk kanı aldıklarında ağladı ama çok garip işlem bitince hemen sustu,demekki acıdan değil korkudan ağlamış,zaten hiç gelemez öyle uzun dokunuşlara,daralıyor hanımefendi hemen:) bakalım aşıda nasıl tepki verecek

birde başındaki şapkası gözünü kapatmasın,çok rahatsız oluyor,hemen o şapka kalkacak gözlerinin üzerinden,derin uykuda bile olsa anlıyor şapkanın yüzünü kapadığını,sinyali çakıyor,cebelleşerek ıhh ıhh diye.

selam kızlar sonunda metehanı uyuttum daha doğrusu uyuması için beşiğe bıraktım.kucağımda bi güzel uyudu yatağa koyunca açtı gözünü bakalım uyur heralde bıraktım

alt değişme sıklığını sormuşsıunuz valla bi rutini yok.zaten her emmeden sonra kısa zamanda kaka yapıyo azda olsa pırtlarken bile biraz kaka çıkıyo oda onu rahatsız ediyo bende hemen değişiyorum zaten azcık ıslaklık olsa durmuyo.genelde emzirmeden önce değişiyorum emziriyorum uyutuyorum.bide her kaka yaptığında altını yıkıyoruz annemle günde en az 4-5 kere yıkıyoruz azsa eğer siliyorum.pişiğimiz hala var ama hematen krem iyi geldi gibi biraz hafifledi

dün sağdığım süt buzdolabının kapağındaydı bugünde ekleyipo buzluğa koymayı düşünüyodum baktım rengi mengi değişmiş bi tuhaf olmuş çöpe attım :( ama yenisini sağmadım oğlum iyi emdi bugün göğüslerde bi gerginlikte yok off bide uçlarını çok acıtıyoo zaten.

cumartesi 20 günlük olacağız inşallah ama çok soğuk biyere gidemeyiz heralde pimpirik babamızın aklı çıkıyo üşüyüp hasta olacak diye :1::1: dün yıkarken bile hadi hadi üşüdü su soğudu falan diye yedi bizi

ayy sedaaa benim eşimde soğukla bozdu kafayı,adam kafayı üşüttü sanki,çok sinirlendiriyor beni,akşama kadar bu ev soğuk bebek üşür,diye diye kombiyi en üst kademeye alıyor,bi dünya doğalgaz faturası gelecek sayesinde,ben ısıyı normale alıyorum,bi bakıyorum kademe tekrardan yükseltilmiş en üst seviyede,akşama kadar halimiz böyle,sürekli kombiyle uğraşıyoruz,elimizde oyuncak oldu eşimin sayesinde,cumarteside aşımız var,bebek ter kokuyor,diyorumki yıkıyalım,yok soğuk hava,silelim diyor,15 gün sonra havalar ısınacakmış,tövbe yaaaa bebeğe kurt düşecek sayesinde:)

slm kızlar nasılsınız
biz bu gece daha iyi uyuduk
salı gecesi yine sabaha kadar oturduk ama kızım çok fena kustu emdi kustu emdi kustu ama ööle bööle diil çay bardağı falan diil bildiğin su bardağı kadar çok üzüldüm ağlamamak için zor tuttum valla kendimi.
sonra bebek reflüsü için iyi bi dr araştırdım amerikan hastanesinde bu işin uzmanı bi dr varmış sabah hemen randevu aldık kalktık gittik kullandığımız ilaçlara ek bi ilaç daha verdi mide ile kalın bağırsak arası tıkalı olabilr dedi aklım çıktı ultrason çekildi çok şükür ööle bişi yokmuş ileri derece reflü dedi ama verdiği ek ilaç hemen etkisini gösterdi gece uyudu yavrum çok şükür gece çok fazlada kusmadı yani normal bebek kadar kustu.
aynı büyük insanlar gibi onlarında ağzına geldikçe midesi ve yemek borusu yanıyomuş zaten ondan dolayı çocuk önce ağlamaya başlıyo sonra kusuyo 10 gün içinde geçicek dedi inş geçer kızlar dua edin bebeişme canım çok sıkıldı eşimin yanında da diilim bir an dönsemmi diye düşündüm aslında annem babam kardeşlerim dört dönüyo etrafımızda ama sanki babasına ihtiyacı varmış gibi düşünüdüm yavrumun
bu arada kızım 4,550 gr olmuş boyuda 53,5 cm olmuş çok şükür bu kusmalara rağmen gelişmizmiz iyi dedi dr
henüz geçmişi okumadım bi geçmişe göz atıyım şimdi
çok gecmış olsun cnm...benımde çocuklar nezaman hasta olsa babamız işte olur şansımıza nöbettedır...allah kavuştursun cnm..benımde sabahtandır oğlum çok kusuyo normal bı kusma değil bellı napıcam yaa bırazöncede bardaktan boşalırcasına kustu oğlum çok uzuldum kızımda hasta aceba ondanmı bulaştı...
selam kızlar,çooook şükür bu gece güzel uyudum,mutlu kalktım,kızımda normale döndü,üzerini değiştim şuan uyuyor,cumartesi günü 2. aşısı var yapılacak,kolamı yaoılıyor bu aşı? yoksa kalçayamı? off ben dayanamıyorum kızımdan topuk kanı alınınca bakamamıştım aşısınada bakamam heralde,çok acıyorum yavruma ya :(

bu arada kızım 5 kg olmuştu en son boyuda 56 cm :nazar: dombilik olacak galiba prensesim hahhah:)
maşallah kızınada sağolsun bızde bı sağlık ocağı var tartısı bıle yok tartamadım daha yavrumu ...

ayy sedaaa benim eşimde soğukla bozdu kafayı,adam kafayı üşüttü sanki,çok sinirlendiriyor beni,akşama kadar bu ev soğuk bebek üşür,diye diye kombiyi en üst kademeye alıyor,bi dünya doğalgaz faturası gelecek sayesinde,ben ısıyı normale alıyorum,bi bakıyorum kademe tekrardan yükseltilmiş en üst seviyede,akşama kadar halimiz böyle,sürekli kombiyle uğraşıyoruz,elimizde oyuncak oldu eşimin sayesinde,cumarteside aşımız var,bebek ter kokuyor,diyorumki yıkıyalım,yok soğuk hava,silelim diyor,15 gün sonra havalar ısınacakmış,tövbe yaaaa bebeğe kurt düşecek sayesinde:)

valla o evde yokken yıka bence.yıkanınca öyle rahat ediyolarki yıkandıktan sonra sarıp sarmalarsın çok üşüyo derse sıcak su torbası koyarsın ayağına.biz öyle yaptık dün bi uyudu ondan sonra valla mis gibii.

aslında çok sarıp sarmamak lazım ama gaz sancısı falan olunca sıcak su torbası çok işe yarıyoo.ayaklarına koyuyorum ben iki gündür rahatlıyo sankii.kafasına bere falan takmıyorum çıtçıtlı badi ve pijama giydiriyorum bazen yelek ama ayaklarına çorap patik bide ayaklarını sıcak tutuyorumki karnına sancı girmesin.

şu havalar ısınsada bizimkilerde büyüsede rahat etsek.benim eşimde telefon ediyo taa işten soğuksa kombiyi arttır diye :))

Kızlar milupanin rezene çayını kullanan var mı gaz için ise yarar mı.bizimki ıkına ıkına mahvoldu.

Son düzenleme:
valla o evde yokken yıka bence.yıkanınca öyle rahat ediyolarki yıkandıktan sonra sarıp sarmalarsın çok üşüyo derse sıcak su torbası koyarsın ayağına.biz öyle yaptık dün bi uyudu ondan sonra valla mis gibii.

aslında çok sarıp sarmamak lazım ama gaz sancısı falan olunca sıcak su torbası çok işe yarıyoo.ayaklarına koyuyorum ben iki gündür rahatlıyo sankii.kafasına bere falan takmıyorum çıtçıtlı badi ve pijama giydiriyorum bazen yelek ama ayaklarına çorap patik bide ayaklarını sıcak tutuyorumki karnına sancı girmesin.

şu havalar ısınsada bizimkilerde büyüsede rahat etsek.benim eşimde telefon ediyo taa işten soğuksa kombiyi arttır diye :))

tek başıma mümkün değil yıkayamam,eşimin eli daha yatkın,yok yaaa o yıkamayak dedi diye onu dinleyecek değilim,yarın mutlaka yıkanacak bu bebek,zaten haftada 1 defa yıkıyoruz,daha nelerr

bizde su torbası kullanıyoruz işe yarıyor,sırtına beline koyuyoruz biz,barsaklarını yumuşatıyor gazını çıkarıyor,cidden bi ısınsa şu havalar rahatlasak

selam hanımlar herkese günaydın..
uzun zamandır foruma giremedim..annemi kaybettim yakın zamanda...bebeğim 24 günlükken:((

neredeyse doğduğundan beri oğlum sürekl ıkınıyor..kabızlığı yok ama ıkınmaktan derin uykuya dalamıyor..bir de kucağa çok alıştı..yatağına bıraktığım anda uyanıp ağlıyor..bu neyse de diğer ıkınma sorununu yaşayan ve çözüm bulan var mı??

Başın sağolsun cnm çok üzüldüm Allah sana sabır wersin:(

biogaia kullanan var mı??

Ben kullanıyorum ve çok memnunum canım

bebeği emzirdikten ne kadar zaman sonra altını alıyorsunuz ya da yatırıyorsunuz? benimki alt alırken ve yatırdığımda sürekli kusuyor kızlar. gazı çıkarıp 10dk falan bekliyorum emmeden sonra yetmiyor galiba

Canım sakın emzirip hemen alt alma. Emzirmeden önce al. Sonra alırsan tabiki kusar. Yapsa bile beklet biraz yada kaka falan yaparda mızmızlanıp durmazsa kafasının altına yastık koy yüksek olsunki altını alırken kusmasın.

SEDA bu arada akşam sağdığın süte sabah sağdığın sütü ekleme. Ayrıca sağıp dolaba koyup 1 gün bekletip sonrasında dondurucuya koyamazsın, seninde gördüğün gibi bozulur işte:) sağdığın sütü 24 saat içinde tüketiceksen rafta bekletebilirsin aksi halde 3 saat içinde dondurucuya koyman gerek. :)

slmm kızlarr bebeğin gaz problemi için bitisel çay olarak ne veriyordunuz rezene diye hatırlıyorumm yardım edin dü gece ikiden beri ayaktayızz hala uyumadıkk

Kızlar milupanin rezene çayını kullanan var mı gaz için ise yarar mı.bizimki ıkına ıkına mahvoldu.
ben fatmanın tarifini dnedim çok işe yaradı.
rezene ve kimyonu iyice kaynatıp soğutup 3 çay kaşığı verdim 10 dakika sonra rahatladı

Canım sakın emzirip hemen alt alma. Emzirmeden önce al. Sonra alırsan tabiki kusar. Yapsa bile beklet biraz yada kaka falan yaparda mızmızlanıp durmazsa kafasının altına yastık koy yüksek olsunki altını alırken kusmasın.

SEDA bu arada akşam sağdığın süte sabah sağdığın sütü ekleme. Ayrıca sağıp dolaba koyup 1 gün bekletip sonrasında dondurucuya koyamazsın, seninde gördüğün gibi bozulur işte:) sağdığın sütü 24 saat içinde tüketiceksen rafta bekletebilirsin aksi halde 3 saat içinde dondurucuya koyman gerek. :)

busee...şu senin pratik bilgilerine hayranıımmmm:nazar::nazar:

hepimizden önce anne oldun kaptın olayı

evet canım ya öyleymişşş :)) uygulamalı olarak gördümmm.gitti canım süttt :37:

offf oğlan saat 2den beri uyumuyoo deli gibi uykusu var aslında kucağımızda uyuyoo yatağa koyunca uyanıyooo.annemin kucağında şimdi mızırdayıp duruyoo.noldu bu bebeklere bugün yauu

evet canım ya öyleymişşş :)) uygulamalı olarak gördümmm.gitti canım süttt :37:

offf oğlan saat 2den beri uyumuyoo deli gibi uykusu var aslında kucağımızda uyuyoo yatağa koyunca uyanıyooo.annemin kucağında şimdi mızırdayıp duruyoo.noldu bu bebeklere bugün yauu

ahhh ahhh..aynen elvin de öyleydi seda kucağa insan sıcaklığına alışmıştı.koyunca uyanıyordu hemen..
en sonunda bizde 400e kıyıp o yüzden kraft aldık ona yatırınca 10 dakika hafif sallıyorum uyanmıyor çok şükür.rahat ettim

ahhh ahhh..aynen elvin de öyleydi seda kucağa insan sıcaklığına alışmıştı.koyunca uyanıyordu hemen..
en sonunda bizde 400e kıyıp o yüzden kraft aldık ona yatırınca 10 dakika hafif sallıyorum uyanmıyor çok şükür.rahat ettim

uykuya dalma problemimiz varçöyleee bakıyo etrafa bi uyusa artık 3 saat uyur heralde.
pöfff anasının kucağı varken yatak pek açmıyo galiba onu

fns93 canım imkanın varsa birinden alıp kullan yerse al.biz aldık elimizde kaldı dedik ama eczaneden sürekli arıyorlar kullansanızda yemiyorsa bebek iade edebilirsiniz.açılmış kutuyu bile alanlar varmış.zor bulunduğu için biz de verdik artık.çünkü dün yavrum ağzından burnundan fışkırtarak kustu 3 kez denedim üçünde de kustu.zaten ilk tadına bakınca bi durdu içmek istemedi aç olunca zorla da olsa yedi.sonra da kustu.ne yapayım neyi seviyorsa onu vereceğim.

bu arada mama veren arkadaşlar günde ne kadar ve kaç kez veriyorsunuz.ben önce emzirip sonra mama veriyorum(3-4 saatte bir)önceleri 60 lık veriyordum şimdi bazen 90 lık da yapıyorum.oğluşum sütüm az olduğundan artık doymuyor
canım bende senin gibi yapıyorum önce emziriyorum ardından 90ml mama veriyorum günde 7 yada 8 defa ama endişeliyim doktor anne sütü ile mamayı aynı öğünde verme dedi nedenini bilmiyorum ama benim oğlan anne sütünden sonra mama almazsa kesinlikle doymyor ve ağlıyor sende durum nasıl acele cevap yazarmısın çok sevinirim

kızımın saçları dökülmeler var sizin bebeklerinizdede oluyo mu?
birde bebeğinizin odasına nem cihazı aldınız mı?memnun musunuz?hangi marka hangi modeli tavsiye edersiniz?

canım bizimkinin de önleri açıldı eşim die kızım şimdi babasına benziyo die ilk saçları dökülüp yerine asıl saçları gelirmiş canım nemlendirici alamdım ıslak havlu koyuyorum petege bi de kalça testini bizede 2. ayda dediler

bebeği emzirdikten ne kadar zaman sonra altını alıyorsunuz ya da yatırıyorsunuz? benimki alt alırken ve yatırdığımda sürekli kusuyor kızlar. gazı çıkarıp 10dk falan bekliyorum emmeden sonra yetmiyor galiba

canım ben emzirmeden önce alıyorum ama bazen emerken kakasını yapıyo gazı çıktıktan sonra alıyorum ozaman agzının kenarından sızıyo sütler 2 gündür yatakta da süt vardı uyurken biraz akıyo agzından ama çok deil

:)) ay canım plates deyince birden gözümün önüne geldi ebru şallı falan,şekilden şekile giriyorlar,valla ben izlerken tahammül edemiyorum,çok zor hareketler ya,ben yapamam,sen becerebiliyomusun bari

canım ben yıllardır basketbol oynadım yani spora yatkın vucudum hamileyken başlamıştım platese şimdi de dedğin gibi ebru şallıyla takılıyorum kilo veremiyorum aynaya bakamaz oldum ee normal dogum da yapınca başladım 40ı beklemeden
bu arada maşallah kızına :nazar: aşıyı 1 yaşına kadar bacaktan yapıyolarmış canım

Back