• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

ferro sanel kullandıyorum.ama ben çorba yapmıştım 2 gün önce havuç patates kabak pirinç zeytinyağı ilk çorbasını beğendi diye sevindim yedide ama kakası yeşile dönünce acaba dedim çorbadanmı demir ilacındanmı diye tereddüt ettim.bugün bakacagız bakalım değişmezse üşütmüş demir ilacı

Arkadasim cok erken diil mi bol cesitli ve yagli corba icin ?

Dr bana "sadece 2 meyve secip onlarin suyundan ver, 2 cay kasigiyla basla her gun artir, 15 gun sonunda gunde 2 cay bardagi etsin. Meyve suyuna basladiktan 2 hafta sonra da yine 2 cay kasigiyla baslayarak gunluk olarak pastorize sutten mayalanmis yogurt ver, o da 2 hafta sonra 2 cay bardagi olsun gunde" demisti.
Direkt corbaya gecmek icin erken bence. Ustelik 6. Ayda bile sebze purelerine ya da corbalara yagi basladiktan 2 hafta sonra 1 cay kasigi ilave edin diyo uzmanlar.

Tabii sen de annesin, bebegin icin en iyisini dusunur, benden de iyi bilirsin ama ben yine soylemek istedim. En azindan diger arkadaslara bilgilendirme olur belki.

şu kafadaki konak mevzuna takmış durumdayım

oğlumu gün aşırı yıkamama rağmen kafamızda gözle görülür bi şekilde kalın konaklar oluyo

doktor vazelin merhem verdi yaptım geçmedi
zeytinyağı sürdüm olmadı
badem yağı na karbonat kattım yıkadım olmadı
bebe yağı sürdüm taradım olmadı
bugünde zeytin yağına karbonat kattım sürdüm taradım taradım taradım kafası kıpkırmızı oldu yavrumun saçlarında kabuklarla çıkması cabası kel kalacak biş diil

yıkadım zaten genzine su kaçtı çok ağladı onada üzüldüm
şimdi bakıyorumda yinede var konak biraz vazelin sürdüm yumuşak kalsın diye ama bilmiyorum gün aşırı yıkıyodum bide hergün yıkayayım bakalım nasıl olacak.

kafasıda kızardı yavrumun taramaktan inşallah acımıyodur

Nasil yikiyorsun cnm bebegini ? Genzine suyu nasil kacirdin ?

enobo biz ikimiz varız yine grçi hoş ben bayadır uğrayamamıştım bebişn nasıl iyiidir umarım ya ben bişey sorucam nasıl doğumyaptın bilmiyorum ama ben sezeryan oldum acaba artık mekik çekmeye başlayabilir miyim ki? eski halime dönmek istiyorum artık :(

slm kıslar bende bir adet dr browns geniş ağızlı bir adetde dr browns dar ağızlı biberon var oğlum biberonu sevmior damaklı biberon emziği al dediler ama emzik başlıkları her biberona oluomu başka markalarınki yani biliomusunuz??bendeki markanın damaklı mem başlığı yok sanırım başka marka alsam olurmu yoksa yeni biberonmu alıp denesem.işe gidiorum ben yokken dokmeden içsin sutumu yavrum

enobo biz ikimiz varız yine grçi hoş ben bayadır uğrayamamıştım bebişn nasıl iyiidir umarım ya ben bişey sorucam nasıl doğumyaptın bilmiyorum ama ben sezeryan oldum acaba artık mekik çekmeye başlayabilir miyim ki? eski halime dönmek istiyorum artık :(

Selam cnm,biz iyiyiz siz nasilsiniz ?
Ben normal dogum yaptim, 40 ciktigi andan itibaren serbestti ama seni bilemiyorum canim.
Nerelerdesin ne zmndir ? Cvbi gec yazdim kusura bakma cunku ben de bazen kk gidiyo ya da acilmiyo ondan.

Slm kizlar uzun zamandir giremiyodum simdi bi musait olabildim.okuduklarima gore hepimiz aasagi yukari ayni seyler. Yasiyoruz.bizimde kilomuz azmis dr ek gida dedi.henuz baslamadim:(sutumazaldi ona moralim bozuk:(ye ic anca ineklestiriyor ama sut veren bi inek olamiyorum:(kizim hala biberonu reddediyor,onceden cak cuk biberon alan cocuk ne oldu bilmiyorum.dr kasik mamasi verdi ona basladim oyunla maymunlukla yiyor cok sukur.bebegi yemeyen arkadaslara tavsiye ederim kasik mamasini..asi dun olduk bizde bisi olmadi gelince calpol verdim,bide aksam yatarken sorunsuz gecti.
Demir ilacina bende bugun basladim yazmissiniz kabiZlik diye,biz zaten zor yapiyoruz insallah sorun olmaz.
Sizdede oluyor mu?geceleri artik yorgunluktan agrilardan dusuncelerden uyuyamiyorum.anne olmak cok zormus cok uzun bi mola istiyorum...
bende bu aralar uyuyamıyorum yatakta dönüp duruyorum allah yardımcımız olsun...uykusuzluk yorgunluk bi yana bebişler unutturuyor b gülüşte canım:):54:

şu kafadaki konak mevzuna takmış durumdayım

oğlumu gün aşırı yıkamama rağmen kafamızda gözle görülür bi şekilde kalın konaklar oluyo

doktor vazelin merhem verdi yaptım geçmedi
zeytinyağı sürdüm olmadı
badem yağı na karbonat kattım yıkadım olmadı
bebe yağı sürdüm taradım olmadı
bugünde zeytin yağına karbonat kattım sürdüm taradım taradım taradım kafası kıpkırmızı oldu yavrumun saçlarında kabuklarla çıkması cabası kel kalacak biş diil

yıkadım zaten genzine su kaçtı çok ağladı onada üzüldüm

şimdi bakıyorumda yinede var konak biraz vazelin sürdüm yumuşak kalsın diye ama bilmiyorum gün aşırı yıkıyodum bide hergün yıkayayım bakalım nasıl olacak.

kafasıda kızardı yavrumun taramaktan inşallah acımıyodur
seda benim kızımda hiç konak olmadı bir kez olur gibi oldu ama annem sabun değdirmişti başına ..organik deterjan kullanıyorum ben ersağ 13 liramı ne..internetten sipariş veriyorum diğer deterjanlarımıda ordan alıyorujm tek deterjan için kargo ödemek saçma olabilri tbaii şu mustelayı da herkes övüyor bir de onu dene istersen ...
merhaba benim 4 aylık bir oğlum 5var ve dün adet oldum bebeğimi emziriyorum ve ek gıda kullanmıyoruz ne kadar emzirirseniz o kadar süre adet görmezsiniz diye duymuştum ama ben adet oldum intenetten bazı yorumları okudum adet kanaması ne kadar geç olura o kadar çok sütünüz olur yazıyor adet kanaması sütümü azatabilr mi şimdi? ilk çocuğumun olduğu içn acemiyimm bilgisi olanlar beni bilgilendirebilir mi?
adet olduğun dönemde azalıyormuş biraz diye duydum..
selam kızlar bugün sabah oğlum çokca kaka yaptı rengi normaldi ama miktarı çoktu
sonra 2 saat sonra falan bi daha yaptı bi baktım 2-3 damla kırmızı kan
kandır heralde
baktım çatlak falan mı var diye bişi göremedim
gittik doktora
huysuzluğu falan yok ateş kusma
neyse tahlil istedi mikrobik olabilirmiş çıkacak tahlilde işte
ya da alerjik 4 gün önce falan şeftali suyu vermiştim ama o da olmaz ki şimdi
zorlandı da oldu desem kakası zaten oldum olası sulu poposunun deliği kırmızı ama inşallah tahrişten olmuştur mikrobik bişi değildir
daha önce böyle bişi duyan bilen oldu mu ki????
kakayı anca yarın sabah yapar beklicez mecburen
kakada kan enfeksiyon belirtisi canım ama dediğin gibi tahrişten olmuştur sonucu buraya yazarsın !!inşalalh bbişey çıkmaz

Gunaydin hanimlarrr...
Kuzulariniz nasil bakalim ?
Biz oglumla babalar gunu icin hediye organizasyonuna basladik bile. Iyi bi isbirligi yapicaz ve ilk hediyesi oglum vericek babasina :)))
Siz de var mi planlar ?

dillerim lal bizde de konak olmuştu 2.5 aylıkken falan
bebeyağı falan denesek te bigün geçti diyoduk sonra tekrar ediyodu
mustelanın bi şampuanaı var konak önleyici köpük şeklinde onu aldık
önce onunla yıkıyoruz saçını sonra normal şampuanla çünkü konak şampuanı kötü kokuyo
banyo sonrası da taradık hiç bişi kalmadı 2 aydır tekrarlamadı sampuanı hala kullanıyoruz olmasın diye
tavsiye ederim onu al bi de konak tarağıyla tara geçer gider

ben dogdugundan berı mustelanın o sampuanını kullanıyorum hıc konak olmadı onerırım
:46:

Slm kizlar nasilsiniz?bebisleer ne alemde?babalar gunu yaklasiyor hediyelerinizi hazirladiniz mi?biz babamizdan ayriyiz ben annemin yanindayim..babamixin hediyesini gonderdim kizimin agzindan duygusal bi mektup yazdim:.( klasik bi hediye gomlek aldim bide kizimin guzel bi resmini cerceve yaptirdim eminim begenecek:) o bana boyle seyler yapmMamisti ama neyyyyse!! Ben yapayimda ogrensin biraz incelsin:))

Slm kizlar nasilsiniz?bebisleer ne alemde?babalar gunu yaklasiyor hediyelerinizi hazirladiniz mi?biz babamizdan ayriyiz ben annemin yanindayim..babamixin hediyesini gonderdim kizimin agzindan duygusal bi mektup yazdim:.( klasik bi hediye gomlek aldim bide kizimin guzel bi resmini cerceve yaptirdim eminim begenecek:) o bana boyle seyler yapmMamisti ama neyyyyse!! Ben yapayimda ogrensin biraz incelsin:))

Bnm kocam da yapmadi ama biz oglumla hazirliklara basladik bile hediye icin. Ben de cok ihtiyaci olan bisey aldim; sakal, favori ve ense duzeltme aleti. Makasla ugrasiyodu yazik kocacim.

Gunaydin hanimlarrr...
Kuzulariniz nasil bakalim ?
Biz oglumla babalar gunu icin hediye organizasyonuna basladik bile. Iyi bi isbirligi yapicaz ve ilk hediyesi oglum vericek babasina :)))
Siz de var mi planlar ?

walla ne zamandır düşünüyoruz babamıza ne alalım diye geçen gün hepsiburada gördüm sipariş verdim ama biraz saçma gelmeye başladı şimdi :61:zaten zamanında gelmicek başka bişey bulmam lazım ne aldığını size söylüyelim bakalım siz ne diceksiniz yılın başarı ödülü adında bir heykelcik üzerine istediğini yazabiliyosun ben ''canım babacım seni çok seviyorum melis ''yazdırdım ama şimdi şaçma geldi sizce nasıl olur bu hediye

walla ne zamandır düşünüyoruz babamıza ne alalım diye geçen gün hepsiburada gördüm sipariş verdim ama biraz saçma gelmeye başladı şimdi :61:zaten zamanında gelmicek başka bişey bulmam lazım ne aldığını size söylüyelim bakalım siz ne diceksiniz yılın başarı ödülü adında bir heykelcik üzerine istediğini yazabiliyosun ben ''canım babacım seni çok seviyorum melis ''yazdırdım ama şimdi şaçma geldi sizce nasıl olur bu hediye

Canim onemli olan dusunmen deger vermen..gayet hos bi hediye...

Heheh super ve sevimli olmus bence. Seneye biz de oyle yapalim dur.

valla ben anneler gununde hıcbırsey gormedım babalar gunundede hıcbırsey gostertmem:86:

Dmk ki tek bnmkinden yok sorun. Ben de sadece bnm kocam mi okuz diyodum :61:
Bula bula tek okuzu sen bulmussun kizim diyodum kendime.
Ben bekledigim icin alicam imp, utanir da seneye alir belki. Seneyeyi de kacirmayalim bence.

Back