- 13 Kasım 2008
- 992
- 419
- 323
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
merhaba arkadaşlar siteyi sürekli takip etmeme rağmen aranıza yeni katıldım benimle aynı problemi yaşayan annelerin yardımını bekliyorum benim kızım 3,5 ayına yaklaştı sadece mama yiyiyor bu sıralar çok iştahsız yemek istemiyor zorla yedirmeye çalışıyorum tükürüyor böyle sorun yaşayan var mı ya da doktorunuzun önerdiği bişey varsa yardımcı olursanız sevinirim
Selam hanimlar,
Esimin kuzeni almanya da yasiyor, bu ayin 28 inde bi oglu oldu. Suda dogum yapti.
Dogumdan 2 gun sonraki resimlerine baktim da karin dumduz, eski kilosuna geri donmus. Ustunde minicik badi ayaginda daracik kot. Ohh mis...
Sanirim dikis derdi olmamis, az kilo aldigi icin de aninda eski halinde. Hamileyken de bi karni vardi zati.
Bi de bana baktim, yuh dedim. Ay borek ay pasta biraz daha baklava derken oldun hamileyken +17 kilo. Dogurdugum da dev olsa. Onunki de bnmki kdr dogdu ama kiz hic dogum yapmamis gibi, bebegi kucagina vermisler gibi.
Esimin yuzune bakmaya utanir oldum haa ceren den sonra.
Ben birakin dogumdan sonra eski dar kotuma geri giymeyi, neyse gerisini soylemeyeyim.
Moralim sifir sifir sifir sifir...
Ahdettim ama seneye yaza yine 50 kilo olmazsam bana adimi soylemesinler !
Kızlar selam,
ben sadece anne sütü veriyorum ve gelişimimiz çok şükür iyi gidiyor. içinizde ek gıdaya yada demir damlası kullanmaya geçen var mı? biz dün doktordaydık, karma aşımızın 2. dozunu olduk o yüzden sanırım 2 gündür çok keyifsiziz
Al bizden de o kdr cnm, iki gundur tat tuz yok.
Demir damlasina basladik biz. 7 damla gunde. Ama ek gidaya simdilik ben de baslamadim. Gerci ben bi annr olarak sut olsun diye ekin de eki kuyruklu gida aliyorum.
slm arkadasım bizim aşılarda 15 inde napcaz bilmym sıcakta mız mız (bu asılar mı ateş yapıyomus yoksa çocuktan cocuga değişiyomu gecen asılarda ateş falan olmamıstı bizde, rota virüsünn 2. dozunuda yaptrdınız mı kıslarrr.
BU İLAÇLARI ÇOCUĞUNUZA VERMEYİN!
İngiltere, aralarında Benylin ve Calpol gibi çok satan ilaçların da bulunduğu iki yaşın altındaki çocuklara verilen 100'den fazla öksürük ve soğuk algınlığı ilacını yan etkileri nedeniyle piyasadan çekme kararı aldı.İNGİLTERE’de çocuklara yönelik yaklaşık 117 adet öksürük ve ateş düşürücü ilacın piyasadan çekilmesi için düğmeye basıldı.
Türkiye’de de satılan Tixylix, Robitussin, Benylin ve Calpol gibi ilaçlar için konuşan İlaç ve Sağlık Düzenleme Kurulu üyeleri, “Artık bu ilaçlar 2 yaşından küçük çocuklara içirilmeyecek. 2-6 yaş arasındaki çocuklara ise doktor kontrolünde verilecek. İlaçların yasaklanmasında içeriğindeki maddelerin yanı sıra ailelerin bilinçsiz kullanımı da söz konusu. Fakat, endişe edilecek önemli bir durum yok. Bu yasaklar, sadece önlem. İlaç firmalarına gereken uyarıları yaptık. İlaçlar, geri çekilecek ve üzerlerine gereken uyarılar eklenecek. Ayrıca, bir uyarımız daha var. İlaçlar yerine bal, limon, nane ve buharla ovalama gibi eski ve doğal çözümlere dönmeliyiz” dedi. İngiltere’de 5 çocuğun ölümü ve 100 çocuğun ölümden dönmesinden sonra böyle bir karar alındı.
Daily Mail gazetesinin haberine göre, İlaç Komisyonu ülkede 5 çocuğun ölmesi ve 100'den fazla ilaca bağlı yan etkinin görülmesi üzerine böyle bir karar aldı.
Dünden itibaren ilaçların iki yaşın altındaki çocuklara satışına kesin yasak getirildi.
Bu yaşın üzerindeki çocuklara ise ancak reçeteyle verilebilecek. Özellikle ilaçlarda yıllardır kullanılan 12 ayrı maddeye dikkat çeken yetkililer, ailelere de bebekleri için parasetamol veya ibuprofen gibi ateş düşürücüler kullanmalarını tavsiye etti.
ilgin için teşekkür ederim canım benim doktorumda mamayı değiştirdi bizimki onuda yemedi ama saat aralarını açma fikri aklıma yattı onu deniycem bu arada benim kızım 22 şubatta doğdu siz ek gıda veriyomusunuz mama verdiğim için içim hiç rahat değil ne zaman geçicez ek gıdaya bu konuda bilgin var mı siz başladınız mı
olsun üzülme canım tadlara erken alışması da bir avantaj bizde bir sonraki ay başlayacağız belki.rica ederim benim ek gıda vermemin sebebi düşük kilo az kilo alımı ve aşırı iştahsızlık geçen ay sadece 400 gr aldı kilosu 4400 du doktorunuz oyüzden ek gıdaya geçirdi bu ay ise ilk 15 günde 220 gr almışız bakalım cumartesi kontrolümüz var eğer hala kilo alımı azsa tahlil yapılacak ben çok üzüldüm ekgıdaya geçince çünkü daha çok küçük 3. ayda başlamak beni çok üzdü bence doktor verirse başla aceleye gerek yok
kızlar ne kadar doğru bilmiyorum ama dün akşam meyve yerken oğlum beni izleyip yalanmaya başladı. bende daayanamayıp biraz şeftali verdim. sadece yaladı ama emmeye çalıştı onu çok şekerdii :)) bayıldı tadına. çok mu erken acaba?? hem anne sütü hem mama alıyor oğlum. mama almasındansa doğal yiyecekler yemesini istiyorum
olsun üzülme canım tadlara erken alışması da bir avantaj bizde bir sonraki ay başlayacağız belki.
3 saatte ne kadar mama yiyor kuzun benimki 90 yiyor ama similac ın üzerinde çok fazlası yazıyor ...
benım kızımda 7 hazıranda bıtırdı 4. ayı yavaş yavaş başladım yenı tatlara alıştırmaya sebzeyı nasıl versem bılemedım meyve puelerınden verıom kılo alımımız çok yavaş bebelac mama dan verdım almadı tukuruo yarın doktora gıtcem napsam bılemedım hem yenı tatlara karşı çok ısteksızselam hanımlar geçmişi oku oku hala bitiremedim..bizim 2 haziranda dördüncü ayımız bitti.ben hem emziriyorum hem mama veriyorum azda olsa ..ayrıca bir haftadır 3-5 kaşık sabahalrı meyve pürelerine ve akşam üstü pirinç ununa başladık.2-3 hafta sonrada azar azar sebze püresine başlayacağım.gelişimi gayet iyiçok şükür.ama bu ek gıdaya başlamak olmuyor yeniyeni tatlara alıştırıyorum bebeğimi emme düzenimizi değiştirmeden.gerçi benm bebeğim çok iştahlı bir bebek..yediğim bütün meyveleri ona da yalattırıyorum.farklı tatlara ne kadar erken alışırsa iyi olur bence.bunu yurt dışındaki doktorlarda böyle öneriyor.3-4 kaşık meyve sebze püresinden emmeyi bırakmaz korkmayın.farklı tatlara alıştırın bebişlerinizi.büyüdüğünde göreceksinz farklı tatları yadırgamadan yemek isteyecek herşeyden.sonra 8-9 aylık oluyor bebekler çorbadan başka bişey yemiyorlar.ayrıca sütü az olupta mama vermeyip bebeğini aç bırakanlara söylüyorum mamanın içinde bir sürü vitamin var mama öcü değil çocuğun aç kalmasından iyidir herhalde demi..?sonra benm bebeğim kilo almıyor büyümüyor gelişmiyor diye hayıflanmayın..!