• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Kızlar selam,
ben sadece anne sütü veriyorum ve gelişimimiz çok şükür iyi gidiyor. içinizde ek gıdaya yada demir damlası kullanmaya geçen var mı? biz dün doktordaydık, karma aşımızın 2. dozunu olduk o yüzden sanırım 2 gündür çok keyifsiziz :(

merhaba arkadaşlar siteyi sürekli takip etmeme rağmen aranıza yeni katıldım benimle aynı problemi yaşayan annelerin yardımını bekliyorum benim kızım 3,5 ayına yaklaştı sadece mama yiyiyor bu sıralar çok iştahsız yemek istemiyor zorla yedirmeye çalışıyorum tükürüyor böyle sorun yaşayan var mı ya da doktorunuzun önerdiği bişey varsa yardımcı olursanız sevinirim

slm canım benim kızımda sadece mamayla besleniyo benimde 2.5 ayılıkken aynı problemi yaşadım kızım ağzını resmen mühür vuruyodu hiç bir şey yemiyodu çok üzülüyodum doktorumuz ek gıdaya başlattı kilo sorunuda var bizde tabiki bide hangi mamayı kullanıyosun bilmiyorum ama doktorumuz mamayı değiştirmemizi söyledi bütün mamaları denedim sonunda similac kullanyamaya başladık biraz düzeldi yerken yine zorluyo ama bunada şükür bide doktorumuz yeme aralarını açmamı söledi 3.5 saatte bir dene dedi çok sık yedirdiğinden toklukla açlık arasındaki farkı anlamıyo ondan yemiyo olabilir dedi ama bizde işe yaramadı ben yine en fazla 2.5-3 saatte bir veriyorum diğer mamalarıda yazayım sana HİPP- SMAGOLD -SİMİLAC-BEBELAC-MİLUPA APTAMİL-MİLUPA MİLUMİL hepsini demedim ama similac iyi geldi bize umarım sizede iyi gelir

Selam hanimlar,
Esimin kuzeni almanya da yasiyor, bu ayin 28 inde bi oglu oldu. Suda dogum yapti.
Dogumdan 2 gun sonraki resimlerine baktim da karin dumduz, eski kilosuna geri donmus. Ustunde minicik badi ayaginda daracik kot. Ohh mis...
Sanirim dikis derdi olmamis, az kilo aldigi icin de aninda eski halinde. Hamileyken de bi karni vardi zati.
Bi de bana baktim, yuh dedim. Ay borek ay pasta biraz daha baklava derken oldun hamileyken +17 kilo. Dogurdugum da dev olsa. Onunki de bnmki kdr dogdu ama kiz hic dogum yapmamis gibi, bebegi kucagina vermisler gibi.
Esimin yuzune bakmaya utanir oldum haa ceren den sonra.
Ben birakin dogumdan sonra eski dar kotuma geri giymeyi, neyse gerisini soylemeyeyim.
Moralim sifir sifir sifir sifir...
Ahdettim ama seneye yaza yine 50 kilo olmazsam bana adimi soylemesinler !

hoşgörüşüne sığınanak bişey sölemek istiyorum insanoğlu işte her zaman kıskancak birşey buluyo dimi düz saçlılar kıvırcıkları kıvırcıklar düz saçlıları kısalar uzunları uzunlar kısaları esmerler sarışınları sarışınlar esmerleri bunun gibi herkez herkezi kıskanıyo bende kiloluları kıskanıyorum mesela zayıf olmak hiç iyi bişey değil bence üzerize hiç birşey yakışmıyo aldığınız elbiseyi dolduramıyosunuz benimde kilo problemim var ama ben doğumdan sonra kilo vermemek için o kadar dua ettimki olmadı bende eşimden utanıyorum çünkü tahta gibiyim kızımın kilosuna üzülünce hemen bana önce sen kilo al sonra kızına üzül diyor seni görsün belki kıskanır yer tabiki beni hemen susturuyo

Kızlar selam,
ben sadece anne sütü veriyorum ve gelişimimiz çok şükür iyi gidiyor. içinizde ek gıdaya yada demir damlası kullanmaya geçen var mı? biz dün doktordaydık, karma aşımızın 2. dozunu olduk o yüzden sanırım 2 gündür çok keyifsiziz :(

Al bizden de o kdr cnm, iki gundur tat tuz yok.
Demir damlasina basladik biz. 7 damla gunde. Ama ek gidaya simdilik ben de baslamadim. Gerci ben bi annr olarak sut olsun diye ekin de eki kuyruklu gida aliyorum. :61:

Al bizden de o kdr cnm, iki gundur tat tuz yok.
Demir damlasina basladik biz. 7 damla gunde. Ama ek gidaya simdilik ben de baslamadim. Gerci ben bi annr olarak sut olsun diye ekin de eki kuyruklu gida aliyorum. :61:

slm arkadasım bizim aşılarda 15 inde napcaz bilmym sıcakta mız mız :((bu asılar mı ateş yapıyomus yoksa çocuktan cocuga değişiyomu gecen asılarda ateş falan olmamıstı bizde, rota virüsünn 2. dozunuda yaptrdınız mı kıslarrr.

slm arkadasım bizim aşılarda 15 inde napcaz bilmym sıcakta mız mız :((bu asılar mı ateş yapıyomus yoksa çocuktan cocuga değişiyomu gecen asılarda ateş falan olmamıstı bizde, rota virüsünn 2. dozunuda yaptrdınız mı kıslarrr.

Gunaydin cnm, evet bu asi yapiyo. Atesi cikmadan ver mutlaka calpol ilk gun, agrisi da oluyo cunku onu da alir. Mizmizlik 3 gundur var bizde. Asi yerinin biri de sertlesmis.
Bi de sicak mahvetti evladimi. Soya soya sogana cevirdim. Tovbe Allah im simdiden boyleyse bu yaz biraz zor gecer, sen yardim et.

Bu gece cok sicak oda diye corapsiz ve kisa yatirdim onu ama devamli ustunu actigi icin sanirim sabaha karsi usumus kuzum. Bgn daha temkinli olayim.
6 da kalktik sbh, aglata aglata zor uyuttum az once. Fkt bu arada 2 haftadir komsunun bitmek bilmeyen bi tadilati var, dun pvc yapildi evine matkap sesinden korkarak uyanmisti. Sonra da uyuyamadi tum gun. Iste cit ciksa sicrayarak uyaniyo artik. Naapcam bilmiyorum.

BU İLAÇLARI ÇOCUĞUNUZA VERMEYİN!
İngiltere, aralarında Benylin ve Calpol gibi çok satan ilaçların da bulunduğu iki yaşın altındaki çocuklara verilen 100'den fazla öksürük ve soğuk algınlığı ilacını yan etkileri nedeniyle piyasadan çekme kararı aldı.İNGİLTERE’de çocuklara yönelik yaklaşık 117 adet öksürük ve ateş düşürücü ilacın piyasadan çekilmesi için düğmeye basıldı.

Türkiye’de de satılan Tixylix, Robitussin, Benylin ve Calpol gibi ilaçlar için konuşan İlaç ve Sağlık Düzenleme Kurulu üyeleri, “Artık bu ilaçlar 2 yaşından küçük çocuklara içirilmeyecek. 2-6 yaş arasındaki çocuklara ise doktor kontrolünde verilecek. İlaçların yasaklanmasında içeriğindeki maddelerin yanı sıra ailelerin bilinçsiz kullanımı da söz konusu. Fakat, endişe edilecek önemli bir durum yok. Bu yasaklar, sadece önlem. İlaç firmalarına gereken uyarıları yaptık. İlaçlar, geri çekilecek ve üzerlerine gereken uyarılar eklenecek. Ayrıca, bir uyarımız daha var. İlaçlar yerine bal, limon, nane ve buharla ovalama gibi eski ve doğal çözümlere dönmeliyiz” dedi. İngiltere’de 5 çocuğun ölümü ve 100 çocuğun ölümden dönmesinden sonra böyle bir karar alındı.

Daily Mail gazetesinin haberine göre, İlaç Komisyonu ülkede 5 çocuğun ölmesi ve 100'den fazla ilaca bağlı yan etkinin görülmesi üzerine böyle bir karar aldı.

Dünden itibaren ilaçların iki yaşın altındaki çocuklara satışına kesin yasak getirildi.

Bu yaşın üzerindeki çocuklara ise ancak reçeteyle verilebilecek. Özellikle ilaçlarda yıllardır kullanılan 12 ayrı maddeye dikkat çeken yetkililer, ailelere de bebekleri için parasetamol veya ibuprofen gibi ateş düşürücüler kullanmalarını tavsiye etti.
:53::53::53::53::53::53::53::53:

BU İLAÇLARI ÇOCUĞUNUZA VERMEYİN!
İngiltere, aralarında Benylin ve Calpol gibi çok satan ilaçların da bulunduğu iki yaşın altındaki çocuklara verilen 100'den fazla öksürük ve soğuk algınlığı ilacını yan etkileri nedeniyle piyasadan çekme kararı aldı.İNGİLTERE’de çocuklara yönelik yaklaşık 117 adet öksürük ve ateş düşürücü ilacın piyasadan çekilmesi için düğmeye basıldı.

Türkiye’de de satılan Tixylix, Robitussin, Benylin ve Calpol gibi ilaçlar için konuşan İlaç ve Sağlık Düzenleme Kurulu üyeleri, “Artık bu ilaçlar 2 yaşından küçük çocuklara içirilmeyecek. 2-6 yaş arasındaki çocuklara ise doktor kontrolünde verilecek. İlaçların yasaklanmasında içeriğindeki maddelerin yanı sıra ailelerin bilinçsiz kullanımı da söz konusu. Fakat, endişe edilecek önemli bir durum yok. Bu yasaklar, sadece önlem. İlaç firmalarına gereken uyarıları yaptık. İlaçlar, geri çekilecek ve üzerlerine gereken uyarılar eklenecek. Ayrıca, bir uyarımız daha var. İlaçlar yerine bal, limon, nane ve buharla ovalama gibi eski ve doğal çözümlere dönmeliyiz” dedi. İngiltere’de 5 çocuğun ölümü ve 100 çocuğun ölümden dönmesinden sonra böyle bir karar alındı.

Daily Mail gazetesinin haberine göre, İlaç Komisyonu ülkede 5 çocuğun ölmesi ve 100'den fazla ilaca bağlı yan etkinin görülmesi üzerine böyle bir karar aldı.

Dünden itibaren ilaçların iki yaşın altındaki çocuklara satışına kesin yasak getirildi.

Bu yaşın üzerindeki çocuklara ise ancak reçeteyle verilebilecek. Özellikle ilaçlarda yıllardır kullanılan 12 ayrı maddeye dikkat çeken yetkililer, ailelere de bebekleri için parasetamol veya ibuprofen gibi ateş düşürücüler kullanmalarını tavsiye etti.
:53::53::53::53::53::53::53::53:

Ilginc. Calpol cogunluk olarak parasetamol iceriyor. Ayrica piyasada farkli isimlerdeki bebek suruplarinin cogunun icerigi calpol le birebir ayni.
Yanlis tuketim her ilac icin tehlikelidir tabii. Sen surubu serbet gibi dokersen cocuk her gik mik dediginde ciddi sakincalar yaratirsin. (genele yonelikti bu cumle)
Bnm pediatri uzmanim cocuklarin uzerine cok dusen, kendini cocuklara adamis biri. Alaninda pekcok arastirmasi var o receteme yazmissa calpol u ben an bile dusunmeden veririm ogluma.
Her ulkede zirt pirt yapilan, kaynagi ve kullanilan denek sayisi belirsiz olan arastirmalar da hep fasa fiso gelmistir bana.
Ayrica bu haber yildir var ve 2 yildir ilaclar raflarda ve recetelerde.

Son düzenleme:
İNGİLİZ basınında geniş yer tutan, Benylin ve Calpol gibi çok kullanılan ilaçların. yan etkileri nedeniyle piyasadan çekileceği yönündeki haberler toplumumuz arasında paniğe yol açtı.
Bu konuda görüşlerine başvurduğumuz Londra'nın tanınmış doktorlarından Tahsin Bilginer, söz konusu ilaçların yasaklanarak piyasadan kaldırılması gibi bir durumun söz konusu olmadığını belirterek, 'Amaç, kullanıcıları doz aşımına karşı uyarmaktır' dedi.
Tüm yaş grubundaki çocuklar ve bebekleri için en çok kullanılan ilaçlardan biri olan Calpol'un paracetamol içerdiğini vurgulayan Bilginer, sözlerine şöyle devam etti:
'Bilindiği gibi paracetamol içeren çocuk ilaçları piyasada reçetesiz olarak satılmaktadır. Bu nedenle kullanıcıların ilacın kullanım koşullarını ve doz miktarını çok iyi anlamaları ve uygulamaları gerekmektedir. Söz konusu ilaçların, ilaç kutusu üzerinde belirtilen,. hangi yaş grubundaki çocuğa, hangi miktarda ve ne kadar sıklıkta verilmesi gerektiğine dair bilgilerin dikkatle okunması ve uygulanması şarttır. Kullanım koşullarına uyulduğu ve tavsiye edilen doz aşılmadığı takdirde paracetamolun ciddi bir yan etkisi bulunmamaktadır. Dolayısıyla calpol gibi çocuklarda ateş düşürücü ve ağrı kesici olarak sık kullanılan ilaçların piyasadan kaldırılması ve sadece reçete ile satılması gibi bir durum söz konusu değildir. Amaç kamuoyunun dikkatini kullanım koşulları ve doz aşımının zararlarına çekmektir.'
DOKTOR KONTROLU SART
Özellikle ateşli hastalıkların 1-2 gün devam etmesi halinde mutlak suretle doktora gidilmesi gerektiğinin de altını çizen Bilginer, doktora gidilmeden önce piyasada reçetesiz olarak satılan ilaçlardan kullanılması halinde doktorun doz ve kullanım sıklığı konusunda net bir şekilde bilgilendirilmesi gerektiğini vurguladı.
Doktorun vitaminler de dahil olmak üzere kullanılan bütün ilaçlar hakkında bilgilendirilmesinin hayati önem taşıdığını belirten Bilginer, aynı anda kullanılan birden fazla ilacın ters etki yaratabileceğine işaret etti.
(alintidir)

Gunaydin kizlar, oglanin yuzunu her gun silmeme ragmen ayni yerde 4-5 tane siyah noktasi var. Nasil gecer bileniniz var mi ? :50:

ben şu noktaya dikkatinizi çekmek istedim arkadaşlar.her hapşırdığında burnu aktığında ateş düşürücü antibiyotik ikilisini dayıyoruz çocuklara.bi yaştan sonra etkisiz hale geliyo mikroplar direnç kazanıyo veya morfolojisi değişiyo bilemem o kadarını ilaç bağımlısı toplumuz kısacası. ben grip nezle gibi hastalıklarda kesinlikle ilaç almam.çocuğuma da vermemeyi düşünüyorum.ilaç sektörü hap şurup marketi olmuş alışveriş arabasını doldurup çıkıyoruz eczanelerden en az 3 çeşit ilaç yazıyo dr reçeteye iç iç dur.minnacık böbreklerine farmakolojisini bilmediğimiz sırf dr yazdı diye aldığımız ilaçla yararlı mı zararlı mı oh ateşi düştü derken acaba bi zararı oldu mu ben detaylı düşünüyorum şu yaşıma kadar da tek ilaç içmedim hamilelik dahil.hastayım dediğim üçü beşi geçmemiştir.kısacası ilaçkolik yetiştirmeyelim bebişleri bunu paylaşmak istedim.en masum calpol için bile kısıtlama geliyorsa vay antibiyotiklerin haline diyorum.

ilgin için teşekkür ederim canım benim doktorumda mamayı değiştirdi bizimki onuda yemedi ama saat aralarını açma fikri aklıma yattı onu deniycem bu arada benim kızım 22 şubatta doğdu siz ek gıda veriyomusunuz mama verdiğim için içim hiç rahat değil ne zaman geçicez ek gıdaya bu konuda bilgin var mı siz başladınız mı

ilgin için teşekkür ederim canım benim doktorumda mamayı değiştirdi bizimki onuda yemedi ama saat aralarını açma fikri aklıma yattı onu deniycem bu arada benim kızım 22 şubatta doğdu siz ek gıda veriyomusunuz mama verdiğim için içim hiç rahat değil ne zaman geçicez ek gıdaya bu konuda bilgin var mı siz başladınız mı

rica ederim benim ek gıda vermemin sebebi düşük kilo az kilo alımı ve aşırı iştahsızlık geçen ay sadece 400 gr aldı kilosu 4400 du doktorunuz oyüzden ek gıdaya geçirdi bu ay ise ilk 15 günde 220 gr almışız bakalım cumartesi kontrolümüz var eğer hala kilo alımı azsa tahlil yapılacak ben çok üzüldüm ekgıdaya geçince çünkü daha çok küçük 3. ayda başlamak beni çok üzdü bence doktor verirse başla aceleye gerek yok

rica ederim benim ek gıda vermemin sebebi düşük kilo az kilo alımı ve aşırı iştahsızlık geçen ay sadece 400 gr aldı kilosu 4400 du doktorunuz oyüzden ek gıdaya geçirdi bu ay ise ilk 15 günde 220 gr almışız bakalım cumartesi kontrolümüz var eğer hala kilo alımı azsa tahlil yapılacak ben çok üzüldüm ekgıdaya geçince çünkü daha çok küçük 3. ayda başlamak beni çok üzdü bence doktor verirse başla aceleye gerek yok
olsun üzülme canım tadlara erken alışması da bir avantaj bizde bir sonraki ay başlayacağız belki.
3 saatte ne kadar mama yiyor kuzun benimki 90 yiyor ama similac ın üzerinde çok fazlası yazıyor ...

selam hanımlar geçmişi oku oku hala bitiremedim..bizim 2 haziranda dördüncü ayımız bitti.ben hem emziriyorum hem mama veriyorum azda olsa ..ayrıca bir haftadır 3-5 kaşık sabahalrı meyve pürelerine ve akşam üstü pirinç ununa başladık.2-3 hafta sonrada azar azar sebze püresine başlayacağım.gelişimi gayet iyiçok şükür.ama bu ek gıdaya başlamak olmuyor yeniyeni tatlara alıştırıyorum bebeğimi emme düzenimizi değiştirmeden.gerçi benm bebeğim çok iştahlı bir bebek..yediğim bütün meyveleri ona da yalattırıyorum.farklı tatlara ne kadar erken alışırsa iyi olur bence.bunu yurt dışındaki doktorlarda böyle öneriyor.3-4 kaşık meyve sebze püresinden emmeyi bırakmaz korkmayın.farklı tatlara alıştırın bebişlerinizi.büyüdüğünde göreceksinz farklı tatları yadırgamadan yemek isteyecek herşeyden.sonra 8-9 aylık oluyor bebekler çorbadan başka bişey yemiyorlar.ayrıca sütü az olupta mama vermeyip bebeğini aç bırakanlara söylüyorum mamanın içinde bir sürü vitamin var mama öcü değil çocuğun aç kalmasından iyidir herhalde demi..?sonra benm bebeğim kilo almıyor büyümüyor gelişmiyor diye hayıflanmayın..!

kızlar ne kadar doğru bilmiyorum ama dün akşam meyve yerken oğlum beni izleyip yalanmaya başladı. bende daayanamayıp biraz şeftali verdim. sadece yaladı ama emmeye çalıştı onu çok şekerdii :)) bayıldı tadına. çok mu erken acaba?? hem anne sütü hem mama alıyor oğlum. mama almasındansa doğal yiyecekler yemesini istiyorum

arkadaşım mama almasına neden karşısın bebeğinin ..? sen bütün gün ne kadar doğal beslersen besle mamadaki kadar vitamini bebeğine veremeyeceğini biliyormusun ? mamanın üzerindeki vitamin değerlerini okumadın mı hiç? ayrıca o kadar vitamini alacak kadar besle bakalım doğal yollardan ne kadar besleyebiliyorsun küçücük bebeği..? bebek mama olmadan ne kadar büyüyebiliyor bi gör kemik gelişimini ileride anlayacaksın...

olsun üzülme canım tadlara erken alışması da bir avantaj bizde bir sonraki ay başlayacağız belki.
3 saatte ne kadar mama yiyor kuzun benimki 90 yiyor ama similac ın üzerinde çok fazlası yazıyor ...

benim kızımda 3 saatte bir 90 cc içiyo onuda içmesi bazen 2 saat sürüyo :) similac'ın üstünde yazana bakılırsa 2-4 haftalıkken yemesi gerekeni 4 aylıkken zor içiyo ben günde 7- 8 kere veriyorum ama hepsinde içmiyo 90 cc malesef

selam hanımlar geçmişi oku oku hala bitiremedim..bizim 2 haziranda dördüncü ayımız bitti.ben hem emziriyorum hem mama veriyorum azda olsa ..ayrıca bir haftadır 3-5 kaşık sabahalrı meyve pürelerine ve akşam üstü pirinç ununa başladık.2-3 hafta sonrada azar azar sebze püresine başlayacağım.gelişimi gayet iyiçok şükür.ama bu ek gıdaya başlamak olmuyor yeniyeni tatlara alıştırıyorum bebeğimi emme düzenimizi değiştirmeden.gerçi benm bebeğim çok iştahlı bir bebek..yediğim bütün meyveleri ona da yalattırıyorum.farklı tatlara ne kadar erken alışırsa iyi olur bence.bunu yurt dışındaki doktorlarda böyle öneriyor.3-4 kaşık meyve sebze püresinden emmeyi bırakmaz korkmayın.farklı tatlara alıştırın bebişlerinizi.büyüdüğünde göreceksinz farklı tatları yadırgamadan yemek isteyecek herşeyden.sonra 8-9 aylık oluyor bebekler çorbadan başka bişey yemiyorlar.ayrıca sütü az olupta mama vermeyip bebeğini aç bırakanlara söylüyorum mamanın içinde bir sürü vitamin var mama öcü değil çocuğun aç kalmasından iyidir herhalde demi..?sonra benm bebeğim kilo almıyor büyümüyor gelişmiyor diye hayıflanmayın..!
benım kızımda 7 hazıranda bıtırdı 4. ayı yavaş yavaş başladım yenı tatlara alıştırmaya sebzeyı nasıl versem bılemedım meyve puelerınden verıom kılo alımımız çok yavaş bebelac mama dan verdım almadı tukuruo yarın doktora gıtcem napsam bılemedım hem yenı tatlara karşı çok ısteksız

Merhaba kızlar kızımın az kilo alması nedeniyle mama ve ek gıdalara geçtik 4 Şubat doğumlu yaklaşık 4 aylık filan ama biberon almiyo deliricem tutmuyo cebellesiyorum sonra kasığa donüyorum yine chicco nun nerdeyse tüm biberonlarını aldım ama tık yok napican yardım edin meme verirken aradan dayiyorum ama anlıyor kasikla veriyorum ama yoldayken filan nası yapicam önerisi olan varmi??

Back