haklısın canım gerçekten çok kıymetli. sağol cevap için
emir nasıl?
seninki de gündüz iyi, gece kuduruyor mu bizimki gibi?
ama çok tatlı bu sıpalar ya, doyamıyorum hiç
uyuyor şimdi merak ediyorum ama kontrole yanına gidince uyanıyor hemen
bizimkide lacivert ...kahve olan var mı göz rengi
Günaydın kızlar bebeklerinizi yatağına nasıl yatırıyorsunuz. Ben yan yatırıyorum bi sağ tarafına bi sol tarafına.Ama kafa yapısının düzgün olabilmesi için düz de yatırmam gerekir mi? Düz yatırdığım zaman korkuyorum kusunca boğulur diye:97: Siz nasıl yatırıyorsunuz ya bi akıl verin? Bu arada bebeğim dün akşam gazdan hiç durmadı sürekli ağladı yavrum.Mamayı milupa aptamil kullanıyordum sanırım sma ya geçicez çok gaz yapıo meleğime bu mama.Çıkara çıkara bitiremio yavrum. Bi de kızlar çok dikkat edin fena halde kabızım kanamam da var.İlk zamanlar olmadım die seviniodum şimdi felaket durumdayım birden oldu yaa.Sizin de başınıza gelmesin:2:
iyi canım ama gazı varken çok rahatsız oluyor. sabah 4te emzirip yatırmıştım 5te uyandı mızırdandı neyseki babannesi aldı uğraşmış 2-3 saat ben uyudum. k.v sağolsun bu aralar. ne onunla ne onsuzemir dün çok iyiydi gündüzde gecede uyudu
bugünde uyutana kadar canım çıktı onun dışında hala kakasını yapmamakkta kararlı
onun dışında çok iyiyiz uyurken bile özletiyolar kendini
emrecik nasıll ?
fatmaacanım sen dün bi tarif vermiştinb rezene kimyon kaynatmakla alakalı onları soğuk suyamı atıp kaynatıyoruz yoksa kaynayan suda mı 2 dk kaynatıyoruz
canım gazı çok olunca çok emmek istermiş bebekler
fatma!!! 157 lira canım hesabıma yatmıştı :))
Fatmacım bebişimi daha hiç o pozisyonda yatırmadım ben korkuyorum ya nedense herhalde başından ayrılmam onu öyle yatordıktan sonra bi zararı olmaz demi yatırsam.Razene ve kimyonu aktardanmı aldın.Kimyon şu bildiğimiz evde kullanılandanmı yoksa tohumu falan var diyolar ondan mı? Bende mama olarak pre aptamil kullanıyorum sma aramış ama bulamamıştık hangisi daha iyiki ya bak şimdi kafaya taktım
bebeğim sürekli emmek istiyor kızlar çok canım sıkılıyor bir de gögsüm yarıldı artık em em nereye kadar acaba doymuyor mu yaa sizin bebişler nasıl sürekli emmek istiyorlar mı ???hiç memeyi ağzından bırakmıcak beyefendi
fatma doktora sormuştum yeni doğan bebeklerde bu yatış şeklinin çok tehlikeli olduğunu söylemişti,sakın yüz üstü yatırmayın diyede tembihlemişti,çünkü kafalarını sabitleyebilme,ve doğru kullanabilme durumları olmadığı için boğulma tehlikesi olabiliyomuş,ben cesaret edemem valla,bir kaç aylık olursa ozaman yatırabilirim,en azından vücudunu rahatça oynatabilir hale gelmiş olur, ama şimdi ı ıhhh
hayırlı akşamlar kızlar
bugün çok iyiyiz,kızımın teyzesi yeğenini özlemiş çıkmış gelmiş,iyide oldu kafa dağıttım birazda olsa
herşey iyi güzeldi kızımla,yalnız meme emdikden sonra baya bir ıkındı,sonra altını değişmek için açtım birde ne göreyimm,aman Allahımm,sırtına kadar kaka olmuş kızım,nasıl becermiş öyle çok kaka yapmayı
neyse üzerini değiştik ama herzamanki gibi kızım üstü değiştiği için avaz avaz ağladı
bide kızımın algıları maşallah çok açık
kızıma seslendiğimde dönüp yüzüme bakıyo,ağlıyosa hemen susuyor,meme emeceği zaman memeyi tepesinde görüp hemen ağzını açıyor,seviniyor,yüz ifadesinden anlıyorum,,meme ucu kuru olduğu için önde diliyle dudaklarıyla yalayıp ıslatıp sonra alıyor ağzına,çok hoşuma gidiyor:) uyandığında günaaayydınnnn diyorum,dudaklarını büzüp heyecanlanıyor nefesi hızlanıyor ayaklar zıp zıp tepiniyor,,bide bugün konuşarak çenesine parmağımla öpücük kondurdum ağzını kocaman açıp 3 defa güldü,öyle sevindimki,saflar gibi :)))
demekki bir kaç ay sonra kızımı izlediğimde sevinçten kafayı yicem hehheh:)
mrb kızlar ne cok birikmiş geçmiş öyle 3 gündür hastanedeydik biz kızım idrar yolu enfeksiyonu olmus kac tane serum yedi her tarafı delik deşik oldu kızımın damar yolu acamadılar yaramazım actıkları damar yolundanda serumu cıkarmayı basrdı oynayarak tekrar actılar falan yüregim parçalandı suan antibiyotik igne yaptırmaya devam edicez.
ii akşamlar kızlar..
bebeğimin poposu pişik oldu..bacalarında katlanan yerler yırtılmış...
şimdi ben ne yapmalıyım yaaa....ne sürsem pişiğine..önceki sayfalarda eminim konuşulmuştur ama çok öncelere bakamam şu an...bana bir akıl verin:))))))))))))))) umarım iileşir bebişimin poposu...
fufuka canım geçmiş olsun.
offf çok üzülüyo insan küçücük bi pişikte bile yarın öbürgün bu bebekler hasta olacaklar ateşlenecekler o zaman nasıl dayanacaz hiç bilmiyorum
evet geçmişte çok konuşuldu bu pişik herkesin ortak derdi.önerilen kremleri hatırlamıyorum bi göz atarsan iyi olur yanlıiş isim vermeyeyim
benim oğülumun da poposunda pişik oldu ben nivea sürüyodum iki gündür bi arkadaş doktora sormuş nivea pişik önleyici demiş geçirmez demiş baktım hakkaten üstünde öyle yazıyoo.olmadan sürmek gerekiyo yani.evde unibaby nin pişik kremi vardı bide.onu sürüyorum şimdi iki kere sürdüm bakalım inşallah iyi gelir.
fatmacım benim doktorumda yüz üstü yatırın arada demişti.gazı çıkması için iyi olur demişti.ama benimki hiç sevmiyo o pozisyonu.ayrıca bişi olmaz korkmayın bebek kafasını kurtarıyo yani nefes alacak yer buluyo kendine tabi yinede yalnız bırakmamak lazım. benimki kafayı kaldırıyo ellerinin üstünde durabildiği kadar duruyo ama sevmiyo o yatışı
oyy prenses ne güzel yatıyo maşallah bende yatırdm bi kaç sefer ama benim oğlum öyle yatamıyo kafayı kaldırıyo sürekli ıkıl ıkıl durmuyo
slm kızlarherkes iyidir umarım.biz iyiyiz Allaha çok şükür.burda da heryer kar olmuş bembeyaz :)))
ya o ergenlik sivilcelerinden bizde de var.yavrumun yüzü sivilce doldu.kafasının içinde bile çıktı(( evelsi gün doktordaydık.ona sordum ne oldugunu.valla latince adını söyledi ama tabi aklımda kalmadı.anneden geçen hormonlar yüzünden olurmuş.hamilelik sürecinde yani.şimdi de karaciğerleri tam çalışmadığından bu şekilde atıyomuş vucudundan.eskiden şurup veriyoduk ama artık bişi vermiyoruz.kendiliğinden geçer dedi.
dün 21. günümüzdü.sabahleyin kızım da ben de yıkandık.annem dualar eşliğinde alyansımı 20 defa suya daldırıp çıkardı 21.de suyun içine attı.o suyla yıkadık kızımı.sonra bnm için de hazırladı su.ben de yıkandım.akşam da arkadaşlara gittik.onların da 3 aylık bebişleri var.onlar da bize gelmişlerdi yarı 40larında :)) giyindik süslendik gittik.gülüş cümbüş çok güzeldi.bi de arkadaşım bize bi bohça hazırlamış.yumurta,pamuk,oyuncak,çikolata,şeker,fındık falan koymuş içine bi de tüllü falan süslemiş çok hoşumuza gitti :)))
canımm 24 saat aynı poşeti kullanıp buzdolabının kapı tarafında saklayabilirsin atma sütünü 1 damlası bile nekadar kıymetli ben azıcıkta olsa poşetliyorum
benim 23 nisanda okul başlıyo 7buçuktan 3 e kadar okulda olucam nasıl emzircem çocuğu diye kara kara düşünüyorum okulda tek öğretmenim tenefüste sağabilirim makineyle ama nasıl saklıcam bilgisi olan var mı sağınca hemen buzdolabına mı koymak lazım okulda sağamazsam saatlerce süt kalacak göğüste bu seferde sütüm kesilirse diye şimdiden korkmaya başladım sütü sağınca buzluğa koymazsak kaç saat saklayabiliriz acaba??
benim 23 nisanda okul başlıyo 7buçuktan 3 e kadar okulda olucam nasıl emzircem çocuğu diye kara kara düşünüyorum okulda tek öğretmenim tenefüste sağabilirim makineyle ama nasıl saklıcam bilgisi olan var mı sağınca hemen buzdolabına mı koymak lazım okulda sağamazsam saatlerce süt kalacak göğüste bu seferde sütüm kesilirse diye şimdiden korkmaya başladım sütü sağınca buzluğa koymazsak kaç saat saklayabiliriz acaba??
selam kızlarr kızımı uyuttum bir bakayım dedimm sizee ayy bu gazlar hıçkırıklarr öldürüyorr benii gerçi bizim gaz saatimiz belli akşam altından onbire kadar bagıra bagıra bir hal oluyor kızım meme emmek istiyır veriyorumm bu sefer nasıll kasıyor kendini cok aglıyorr alancı meme almıyordu dün ilk defa tutturdumm ama içmede sinmediki nasıl olsa ben işe gidincee alıcak şimdilik benden yararlansınn yarucagımm..
birde bir sorum olucak elektrikli pompa alıcam kızlar siz hangisinden kullnıordunuz memnunmusunuz?
sedacım metehanın pişiği nasıl oldu geçtimi?
rezene tohum şeklinde ama kimyon çaykaşığı ile bildiğimiz yemeklere katılan evdeki toz kimyon canım
bende sma arayacağım bulamazsam aptamile devam
sen neden preaptamil kullanıyorsun normal aptamil1 almıyorsun?
pöfff bu süt sağma işi ne zormuş yauuu.iki göğsümden oğlumun bıraktığı 25 ml mi cc mi artık neyse okadar çıktı.pompa el pompası biraz zorlandım eşim olsa daha çok çıkardı aslındabirazda yoruldum bıraktım.poşete koydum buzdolabının kapağına koydum akşamda sağarım emdikten sonra yatmadan önce ne çıkarsa buzluğa koyarım olmazmı kızlar bişi olmaz heralde.
şimdide gidim göğsümü yıkayayım hemşirenin dediği gibi sıcak havluyla masaj yapayımda yenileri gelsin oğlum uyandığında sütü olsun
öfff göğüs uçlarım acıdı beee buneymiş böyleeee.ama rahatladım gibi sankii.
miss_teacher kullanıcısından alıntı Mesajı Göster
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?