2011 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

emir dün çok iyiydi gündüzde gecede uyudu
bugünde uyutana kadar canım çıktı onun dışında hala kakasını yapmamakkta kararlı
onun dışında çok iyiyiz uyurken bile özletiyolar kendini
emrecik nasıll ?

bizimkide lacivert ...kahve olan var mı göz rengi

bizimkide pusluydıu gri gibiydi
bugün baktım kahverengiye dönüyo.benim kahverengi azcık ela gibi babamızında kahverengi.
bi,de artık gözbebeği belli oluyo önceden hepsi aynı renkti.şimdi göz bebeği siyah etrafı kahverengiye dönüyo 16.günümüzdeyiz gözümüz rengi yavaş yavaş belli oluyo sanırım

ben genelde güvenli yatış yastığında yatırıyorum bazende yüzüstü ama hiç sırtüstü yatırmıyorum

Eklentiler

• $lBJE-84328_1[1].jpg
    75,3 KB · Görüntüleme: 31

bizimki de lacivert, ortada göz bebeği belli oluyor artık. boncuk gözlü oğlum benim

iyi canım ama gazı varken çok rahatsız oluyor. sabah 4te emzirip yatırmıştım 5te uyandı mızırdandı neyseki babannesi aldı uğraşmış 2-3 saat ben uyudum. k.v sağolsun bu aralar. ne onunla ne onsuz)))

fatmaacanım sen dün bi tarif vermiştinb rezene kimyon kaynatmakla alakalı onları soğuk suyamı atıp kaynatıyoruz yoksa kaynayan suda mı 2 dk kaynatıyoruz

canım soğuk suya atıp kaynatıyorum 2 dk

canım gazı çok olunca çok emmek istermiş bebekler
fatma!!! 157 lira canım hesabıma yatmıştı :))

ayyy bayada varmış kız 5-6 paket bez eder
hemen okula başvurayım ben en iyisi

canım inanki çok rahat uyuyor böyle bebekler ben gecede yatırıyorum bu şekilde kafasını sağdan sola çevirebiliyor ilk kızımdada yatırmıştım sen bi dene için rahat etmezse başında bekle kitap oku tv seyret ama karnı sıcak kolları bacakları kıpırdatamayınca rahat rahat uyuyor inanki

rezene tohum şeklinde ama kimyon çaykaşığı ile bildiğimiz yemeklere katılan evdeki toz kimyon canım
bende sma arayacağım bulamazsam aptamile devam
sen neden preaptamil kullanıyorsun normal aptamil1 almıyorsun?

doymayan çocuk genelde sürekli memede durur canım
göğüslerini sağdınmı bi seferde kaç ml süt geliyor?

melocum hayırlı olsun çok güzelmiş güle güle kullan canıııımmmmmm

canım öyle derin uyuyorki kafasını koydugum gibi uyanıyor çok rahat bir pozisyon kıpırdamıyor
ama bizimki kesintisiz sadece bu şekilde uyuyor Almanyada bizim geli,n doğum yapmıştı onada dr lar bebekleri bu şekilde yatırın demişler bebeğini hiç yan ve sırtüstü yatırmadan büyüttü o:44:
Allahım kötü bişey göstermesin

ayyy mapuci canım benim kızımda bana aynı tepkileri veriyor yaaa
gülücük atıyor memeyi görünce heyecanlanıyor ay bi hareketler bi hareketler
çok güzel bir duygu değilmi??

çok çok geçmiş olsun canım

bence pudra dene canım
ilk kızımda hemen geçirmişti bundada gün aşırı kullanıyorum engelliyor

evet canım gerçekten gazı için çok iyi bir pozisyon pıııırrrrttt çıkarıyor
gerçektende bebek kafasını kurtarıyor burnunu sağlama alıyor

oyy prenses ne güzel yatıyo maşallah bende yatırdm bi kaç sefer ama benim oğlum öyle yatamıyo kafayı kaldırıyo sürekli ıkıl ıkıl durmuyo

uyuduktan sonra yatır canım ozman kafasını yan çevir mışıl mışıl uyurrr

ozman bişey sürmeyelim ben ilk kızımda dr a gitmiştim sivilceler için krem kullanmıştık ama bunda pek önemsemedim bu sefer ilaç vermeyeceğim en küçük şeyde
yarı kırkınız hayırlı olsun bu arada bizde 1 gün gecikmeli bugün banyo yapacagız

Son düzenleme:
fatmacım senin portakallı keki sormuştum ama görmedin sanırım
yaptık gecen çok lezzetli oldu ama çöktü biraz
içinde yoğurt ya da süt yok mu?
ben yazmamışım
acaba ondan mı çöktü?

canımm 24 saat aynı poşeti kullanıp buzdolabının kapı tarafında saklayabilirsin atma sütünü 1 damlası bile nekadar kıymetli ben azıcıkta olsa poşetliyorum

benim 23 nisanda okul başlıyo 7buçuktan 3 e kadar okulda olucam nasıl emzircem çocuğu diye kara kara düşünüyorum okulda tek öğretmenim tenefüste sağabilirim makineyle ama nasıl saklıcam bilgisi olan var mı sağınca hemen buzdolabına mı koymak lazım okulda sağamazsam saatlerce süt kalacak göğüste bu seferde sütüm kesilirse diye şimdiden korkmaya başladım sütü sağınca buzluğa koymazsak kaç saat saklayabiliriz acaba??

Merhaba kızlar,

benim kızım 14 subat gunu epidural sezeryanla 2 hafta once dünyaya geldi. Bebişle aramızda AB0 kan uuşmazlığı oldugu için sarılık yukselmesin diye 6 gun müşade altında tuttular. Çok şükür bir sıkıntı olmadı. Bugun 24 gunluk oldu. hergun ayrı bir huy cıkartıyor kızım :) bazen gece uyumuyor bazen gunduz. bugunde yüzünde küçük sivilceler çıkmış. doktoruna sordum normal dedi. ılık su ve gazlı bezle sil hergun dedi. 3-4 haftalıken olurmuş. sizin bebişlerdede böle br şey oldu mu?

bebişlerimizi sağlıklara büyütelim inşallah

unnado da süt saklama poşetleri çok ii indirime girmiş üyeliği olanlar bir bakın derim. Sedacım çok pahalıya almışsın ama dediğin gibi kar kış aramaya değmez. Ben hastanedeyken sütümü sağıp cam şişelerdede biriktiriyordum ( şu milupanın küçük muhallebi vb için olan şişeler) daha doğrusu kavanozlarda:) poşetlik yapacak kadar sütüm yoktu kesinlikle sütünüzü ziyan etmeyin. Sütüm kesildiğinde doktorumuz gelip bana oğlumun mutlaka anne sütü alması gerektiğini aksi halde bağırsaklarının patlayacağını söylediğinde bir damla sütüm olması için dünyaları verirdim. Biz şanslıydık süt anne bulduk..

24 saat buzdolabında demişti ebe

canım sütünü sağmalısın. buzdolabına 24 saat saklıyabliyoruz. sagdıktan sonra okulda dolap varsa koyarsın. eve gotururkende sıcak soguk gecirmeyen cantalar var onlara koyarsın sıkıntı olmaz.
bende mayısda başlıyacagım malesef

medela elektrikli pompa kullaniyorum cooookmemnunum tavsiye ederim

Teşekkür ederim Fatmacım aldırayım bakalım bizimkine oda bana hergün bişiyler öğrenip geliyosun şu forumdan diyip duruyo:) Preaptamili eczacımız önermişti doğduğu gün almıştık çünkü bunun içinde şeker yok anne sütüne en yakını bu daha sonraki aylarda geçersiniz 1 e dedi o yüzden bizde onu almış bulunduk.

Bizimki genelde kahve arada griye döndüğü oluyor ama ilk 3 hafta hep koyu gri idi.

pöfff bu süt sağma işi ne zormuş yauuu.iki göğsümden oğlumun bıraktığı 25 ml mi cc mi artık neyse okadar çıktı.pompa el pompası biraz zorlandım eşim olsa daha çok çıkardı aslında birazda yoruldum bıraktım.poşete koydum buzdolabının kapağına koydum akşamda sağarım emdikten sonra yatmadan önce ne çıkarsa buzluğa koyarım olmazmı kızlar bişi olmaz heralde.

şimdide gidim göğsümü yıkayayım hemşirenin dediği gibi sıcak havluyla masaj yapayımda yenileri gelsin oğlum uyandığında sütü olsun

öfff göğüs uçlarım acıdı beee buneymiş böyleeee.ama rahatladım gibi sankii.

ayy unnado ya baktımda ben hakkaten okkalı bi kazık yemişim şu süt poşetinde.yuhh yanii

napimm artık oldu bikere

kızlar bu izinler hakkında bilgisi olanlar bi yardım etsin bana yaa
bankada çalışıyorum ,ben 20 12 2010 da izne çıktım 32 haftalıktım duğumda 08.02.2011 de oldu
az önce bizim işyerini aradım bana 5 nisanda ücretli iznin doluyo dedi insan kaynaklar.bi yalışlık yokmu 1 ay sonra iş başımı yapmam lazım çok kısa değilmi yaa:18:ama itersem 6 ay daha ücretsiz kullanabiliyorum galiba ben kocama hemen diyim bi ek iş baksın en acilinden ben nasıl bırakıcam şimdiden çocuğumu.tedaviyle olduğu için bisürrü kredi filan onları ödüyoruz kartlar ödenecek ev kira mart ayı dert ayı sıyırmasak iyidir dün az dışarı çıktık anneme bırakıp, içim gitti.ne yapıcaz bilmiyorum

slm kızlar nasılsnz?
ay sayfayı açtm 2 dk oturamadm ya,oğlum uyumadı gitti saatlerdr,bu ara uykuya dalmakta sorn yaşııorz nedense
şu anda hala memede walla:26:
ay şu msjı bile açalı yarım saati geçti walla,nie uyumuyo bu çockkk:44:

canım oda sıcaklığında 6 ssaat kalabiliyor ama şöylede yapabilirsin buz torbaları alıp beyaz eşyaları sardıkları beyaz şeyler varya onların kutuları var onun içine buz torbalarını koyup soğuk bi ortam sağlayabilirsin

2 saatte 1 iki göğsümden toplam 100 ml e yakın sağıyorum hepsini de içiyor stok yapmaya fırsatım olmuyor vallahi istiyorum ki dolaba da koyıyım biraz ama nerdeee bizimki biraz obur galiba :}

kızlar mamayı sormuştum yapılan mamayı biberon termosuna koysam ne kadar süre saklayabilirim?

bir de oda nemlendiricisi olarak ne aldınız ayy görümcem simbonunkini verdi ama kendine hayrı yok neyi önerirsiniz..

göğüs pompası sormuş biri medela elektrikli mini pompası var gayet iyi çok memnunum göğsümü sonuna kadar boşaltıyor.. tavsiye ederim..

sağdığınız sütleri oda sıcaklığında {18Derecede} 7-8 saat buzdolabında 4 derecede 16 saat falan bekletebilirsiniz dedi doktor bize

Son düzenleme:

canım hiç bişi bulamazsan hani eczacılar ilaçları sarıyo ya mavi bişi soğuk dursun diye.ondan bulabilirsen ona sarıp bekletebilirsin.aslında bende var bissürü babamın ilaçlarını alırken vermişlerdi bende lazım olur diye saklıyodum aslında yollayayım sana istersen hiç bi yöntem bulamazsan öyle yaparsın
şu canım buz aküsü diye geçiyo

http://www.buzakusuimalati.com/sayfa.php?kod=4

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…