• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

canımm 24 saat aynı poşeti kullanıp buzdolabının kapı tarafında saklayabilirsin atma sütünü 1 damlası bile nekadar kıymetli ben azıcıkta olsa poşetliyorum

Biberon falan koymak için kapı kısmını kullanmayın diyorlar, kapı kısmı buzdolabının en az soğutan yeriymiş.

Bazen 7-8 dk sonra uyuyor, bazen 10 dk birini 10 dk birini emiyor, değişiyor yani. Ağlayıp meme istiyorsa ve kilo da alıyorsa doyuyor demektir. Ben 10 dk sonra diğer göğüse alıyorum. Bazen gözleri açık diğer göğüse alayım diyorum, daha memeden çektiğim an uyuyakalıyor :)

cevap için teşekkürler cnnp.benimde memede uyuya kalıyo o yüzden anlamıyorum 10 dak. tek göğsümü emiyo sayılır

selam kızlar

bugün berbat birgün,kızım sabahın 5 inde uyandı şuan saat akşamın 8 i,halen uyanık,uyumuyorrrrrrrrrrrrrrr,yedi bitirdi beni,gözlerde gram uyku yok,ve sürekli emdi durdu,sürekli sıçtıııı,altını değişmek için açıyorum çıldırmış gibi ağlıyor,gazı oldu çıkarttık,ağladı durdu,ağladı durdu alğadı durdu ağladı durduuuu:47: babası sıcak su torbası koydu karnına sustu,ben ise zombi gibiyim,hayatımda hiç bu kadar sinirlenmemiştim,daha yemek bile yemedim,sabahtan beri ayağıma çorap bile giyemedim,karnım ağrıyor artık,stresten dişlerimi sıkmaktan dişlerim sanki sallanıyor ya offff,buradada acaip kar var,elektirikler akşama kadar gidip geldi,oda iyice sinir etti beni,elektirik gittiği için kombi kapandı ev serinledi,iyice çıldırdım anlayacağınız,kızım babasının kucağında başladı yine ciyaklamaya kafayı yicem ya,ben gittim bye.

kayracım sma yı bende duymuştum ama aptamil umminofortisli tek mama diye reklam yapıyor ve 2 farklı doktor bize onu önermişti.. günde kaç kez kaçar ml mama veriyorsun bebişe? bizim saaatler düzensiz ne zaman ağlarsa(aralardaki ufak ağlamalar hariç) yapıyorum

valla aldık sma mamayı bizimki beğenmedi.aptamile devam ediyoruz mecburen.mamayı da acıkmasına göre.önce emziriyorum çok aç gibi ağlıyorsa 90 lık yapıyorum değilse 60 lık yapıyorum.gerçi 2 gündür sma mamayı denerken çok kustuğu için az yiyor inş yakında düzelir.3-4 saatte bir veriyorum buarada.
bu arada mamayı değiştirecekler sma yı benim oğlum beğenmedi.mama verecekler başta ne vereceklerine karar versinler

ha birde akşama kadar emip durduğu için,sürekli kustu,kat kat elbise değiştik,ağlamasını durdurmak için bi amuda kalkmadığımız kaldı ayy gerildimmmm

Kizlar iyi aksamlar. Ben 28 Subatta dogum yaparak sanirim bu topigin en son doguran annesi oldum. Cok tecrübesiz hissediyorum kendimi. Oglum aglayinca elim ayagim tutmaz oluyor. Uyku nedir zaten bilmiyorum 8 gündür. Siz zaten bunlari biliyosunuzdur. Ama en cok beni yoran goguslerim. Parcalandilar 8 günde. Siz naptiniz nasil sabrediyorsunuz? Gececekmi? Hic gecmeyecek gibi. Lansonah kullaniyorum sürekli. Ne zaman gecer?

Nedendir bilmiyorum hep aglayasim var. Oglum agliyo ben agliyorum Sizde yasadinizmi bunlari yazdiklarinizi okuyamadim. Bebegim uyudu anca pc acabildim. Bana yardimci olabilirseniz cok sevinirim. :59:

selam kızlarr kızımı uyuttum bir bakayım dedimm sizee ayy bu gazlar hıçkırıklarr öldürüyorr benii gerçi bizim gaz saatimiz belli akşam altından onbire kadar bagıra bagıra bir hal oluyor kızım meme emmek istiyır veriyorumm bu sefer nasıll kasıyor kendini cok aglıyorr alancı meme almıyordu dün ilk defa tutturdumm ama içmede sinmediki nasıl olsa ben işe gidincee alıcak şimdilik benden yararlansınn yarucagımm..

birde bir sorum olucak elektrikli pompa alıcam kızlar siz hangisinden kullnıordunuz memnunmusunuz?

sedacım metehanın pişiği nasıl oldu geçtimi?

gülşahcım ben lansinohun elektrikli pompasını kullanorum çokta memnunum,biraz pahalı almış eşim bensiz gitmişti ama napayım olan oldu,oğlum sağ göğsümü tutamıodu sürekli solu emzirmekten sarktı göğsüm allahtan pompayla sağdım verdim e ucu çıktı göğsümünşimdi ikisindende emziriyorum çok şükür

slm kızlar nasılsnzlektr?
ay sayfayı açtm 2 dk oturamadm ya,oğlum uyumadı gitti saatlerdr,bu ara uykuya dalmakta sorn yaşııorz nedense:50:
şu anda hala memede walla:26:
ay şu msjı bile açalı yarım saati geçti walla,nie uyumuyo bu çockkk:44:

valla benim oğlumda son 2-3 gündür gündüzleri uykuya dalamıo,çok üzülyorum gözleri kızarıo uyku die ama yok uyumuyo,yavaş ayavaş huy değiştiriyolar galiba,ben uykuyu çok severim herkesoğlumu babasına benzetio bende huyu bana benzer inşallah diodum ama sanırsam oda bana çekmemiş:37:

selam kızlar

bugün berbat birgün,kızım sabahın 5 inde uyandı şuan saat akşamın 8 i,halen uyanık,uyumuyorrrrrrrrrrrrrrr,yedi bitirdi beni,gözlerde gram uyku yok,ve sürekli emdi durdu,sürekli sıçtıııı,altını değişmek için açıyorum çıldırmış gibi ağlıyor,gazı oldu çıkarttık,ağladı durdu,ağladı durdu alğadı durdu ağladı durduuuu:47: babası sıcak su torbası koydu karnına sustu,ben ise zombi gibiyim,hayatımda hiç bu kadar sinirlenmemiştim,daha yemek bile yemedim,sabahtan beri ayağıma çorap bile giyemedim,karnım ağrıyor artık,stresten dişlerimi sıkmaktan dişlerim sanki sallanıyor ya offff,buradada acaip kar var,elektirikler akşama kadar gidip geldi,oda iyice sinir etti beni,elektirik gittiği için kombi kapandı ev serinledi,iyice çıldırdım anlayacağınız,kızım babasının kucağında başladı yine ciyaklamaya kafayı yicem ya,ben gittim bye.

ha birde akşama kadar emip durduğu için,sürekli kustu,kat kat elbise değiştik,ağlamasını durdurmak için bi amuda kalkmadığımız kaldı ayy gerildimmmm

Cnm bnm aynen yasadiklarimi anlatmissin. Kendimi okur gibi oldum. Hepimiz ayni seyleri yasiyoruz heralde. Stresten elim ayagima dolasti. Hersey tamamda aci cekiyomuscasina aglamasi insani mahvediyor. Degistirdigimiz kiyafetlerin haddi hesabi yok. Bide bizim oglan cisini yapmak icin altinin acilmasini bekliyor. Sonra kimi tutturursa.. Hadi bize gelmesi mesele degil kiyafetine geldimi onu degistirmesi tam bir eziyet. Avazi ciktigi kadar agliyor nefret ediyor kiyafet degistirmekten. Allah yardimcimiz olsun. Zamanla düzelecek insallah. Yalniz degilsin..

saol canım belirtilerini ben anlamamıstım kızım cok aglıyordu gaz sancısı sanmıstım ben ciş ve kaka yaparken cok aglıyordu (ben kaka yapamıyor ondan sanmıstım)idrar yolu enfeksiyonu oldugunda ciş yaparken ve kaka yaparken yanma olurmus o nedenle cocuk zor yaparmıs ve aglarmıs uzayan sarılıkta belirtisiymiş 3 haftada gecmediyse hala sarı görünüm varsa cocukta test yaptırılması gerekiyormus bizim doktorumuz kontrolde farkettim sarılık nedeniyle yaptı idrar testi ve kültürü e koli diye bir bakteri cıktı dikkat edin kızlar cok kötü oluyor ilerlediginde cocgun canı cok acıyor :43:
teşekkürler canım benim kızımda kaka ve çiş yapmadan önce bağırıyor ama gazdanmış..şimdi bir komşum geldi ben diyor geceleri hiç alt açmazdım.alışsın gece olduğunu bilsin ..şok oldum biz bir emmeden önce bir emmeden sonra günde 010 dan fazla alt açıyoruz o ara üşütüyor gazı artıyor sanırım..

ii akşamlar kızlar..
bebeğimin poposu pişik oldu..bacalarında katlanan yerler yırtılmış...
şimdi ben ne yapmalıyım yaaa....ne sürsem pişiğine..önceki sayfalarda eminim konuşulmuştur ama çok öncelere bakamam şu an...bana bir akıl verin:))))))))))))))) umarım iileşir bebişimin poposu...
bizde de aynı sorun var.pudra geçirir gibi oldu ama tam çözüm olmadı .primadan huggies e geçtik bakalım ne olacak :((

fufuka pişik için bepanten ya da hametan krem kullanabilirsin. burda kızlar da tavsi ye etmiş
biz bütün kremleri denedik ama sanki krem sürünce daha çok artıyor :(((
Graphical Tickers and Trackers: Weight Loss, Trying To Conceive, Pregnancy... dan yapıyoruz

Canım ben ticker yapmayı biliyorum da sorunum şu profilden eskisini nasıl silioduk bi de yeni tickerin şifresinin neresini yapıştırıoduk onu hatırlayamıorum Teşekkürler canım bu arada:34:
profilindeki çizelgeyi silipp yaptığını yapıştır canım

bende şubat annesiyim oğlum 5 şubatta doğdu yani 33 günlük şu an ALLAH yavrularımıza sağlık bizede uyku sabır versin.emziren arkadaşlar siz bebeğinizin doyduğunu nasıl anlıyorsunuz bi seferde kaç dakika emiyor ben hala emme düzenini oturtamadım bi seferde iki göğsünüzüde emiyormu benimde tek göğsümde en fazla 15 daakika kalıyor doyuymu anlamıyorum.ne olur cvp yazın
çiş ve kaka yapıyorsa doyuyormuş öyle dediler :))komik biraz ama bende endişe ediyordum doymasa bu kadar yapamaz dediler mantıklı geldi ...

selam kızlar

canım gaz için şurup ya da rezene vermeyi denemedin mi gazı olan bebek sürekli emmek ister...
bir şeyler ver de biraz rahatlasın :(((
Kizlar iyi aksamlar. Ben 28 Subatta dogum yaparak sanirim bu topigin en son doguran annesi oldum. Cok tecrübesiz hissediyorum kendimi. Oglum aglayinca elim ayagim tutmaz oluyor. Uyku nedir zaten bilmiyorum 8 gündür. Siz zaten bunlari biliyosunuzdur. Ama en cok beni yoran goguslerim. Parcalandilar 8 günde. Siz naptiniz nasil sabrediyorsunuz? Gececekmi? Hic gecmeyecek gibi. Lansonah kullaniyorum sürekli. Ne zaman gecer?

Nedendir bilmiyorum hep aglayasim var. Oglum agliyo ben agliyorum Sizde yasadinizmi bunlari yazdiklarinizi okuyamadim. Bebegim uyudu anca pc acabildim. Bana yardimci olabilirseniz cok sevinirim. :59:
canım benim emzirmekle ilgili fazla sorunum olmadı.psikolojimi hep sağlam tuttum anlatılan söylenilen herşeye kulak tıkadım bildiğimi yaptım...güçlü olduğuma inandırdım.sende zayıf bırakma kendini ...

kızlar bana fikir verin.bebişim yarın 1 aylık olacak.ilk bir kaç gün sütüm yetmeyince sarılık oldu oğlum.hastanede yattık 2 gün.orda mama verdiler.eve gelince doymadığını düşünüp ben de mama verdim.şimdi emzirip sonra mama veriyorum.mama vermek içimi sızlatıyor.sadece süt versem doyar mı.sizin sütünüz ne kadar geliyor.biberona alışınca memeden gelen sütü istemiyor birkaç dakika emip bırakıyor.sizce sadece meme versem süt çoğalır mı

buse ben şimdilik çok memnunum canım krafttan

araba olark baby2 go proton aldım tank gibi değil hafif ve güzel

bende baston bebek arabası kullanıyorum çok hafif ve katlanabilir kullanışlı her yere sıgıyor tek elimle tasıyorum $en-ucuz-baston-bebek-arabasi_949278.jpg
busem ben hep baston puset istemiştim hani okıytırık olanlardan.çünkü heryere kendi arabamla gidiyorum bana alışveriş merkezinde ya da ne bileyim parkta idareten bişey gerekliydi.
bu da iyi geldi başka hiç bakmadım da gerçi.

aynen bende öyle düşünüyorum canım ya zaten her yere arabayla gidiliyor ama siz kıytırıga bile 250 vermişsiniz biz 4 sene önce kızıma 50tl ye almıştık şimdi olsa olsa 100-150 olmuştur markasız benimki

bende şubat annesiyim oğlum 5 şubatta doğdu yani 33 günlük şu an ALLAH yavrularımıza sağlık bizede uyku sabır versin.emziren arkadaşlar siz bebeğinizin doyduğunu nasıl anlıyorsunuz bi seferde kaç dakika emiyor ben hala emme düzenini oturtamadım bi seferde iki göğsünüzüde emiyormu benimde tek göğsümde en fazla 15 daakika kalıyor doyuymu anlamıyorum.ne olur cvp yazın

ben her seferinde 2 göğsüöüde vermeye çalışıyorum zaten doyunca bırakıyor agzını bi kapıyor meme ucunu sokmaya çalıştıkça dudaklarını büzüp açmıyor
ama açsa aranıp duruyor saga sola
süre falan tutmuyorum ben

selam kızlar

yapıyorlar bazen öyle mapuci sıkma canını Annalik neden kutsal işte bundan
benimkide aynı şeyleri gece yapıyor
dün gece 2 den sabah 8 e kadar ayaktaydım bende
Allah sabır versin canım ben artık alıştım saç baş dagınık sürekli pijama ile perişan halde gezmeye hemde evde benim haricimde 3 kişi varken böyleyim haftaya gidecekler bakalım ne halt yicem:26::44:

valla aldık sma mamayı bizimki beğenmedi.aptamile devam ediyoruz mecburen.mamayı da acıkmasına göre.önce emziriyorum çok aç gibi ağlıyorsa 90 lık yapıyorum değilse 60 lık yapıyorum.gerçi 2 gündür sma mamayı denerken çok kustuğu için az yiyor inş yakında düzelir.3-4 saatte bir veriyorum buarada.
bu arada mamayı değiştirecekler sma yı benim oğlum beğenmedi.mama verecekler başta ne vereceklerine karar versinler

ayy şimdi kafam karıştı sma yı deneyelim demiştim ama almazsa boşa para kusmasıda cabası:44:

hayırlı olsun canım
Allah analı babalı büyütsün
yaşadıklarının hepsi normal hepsi geçecek gülecek anacaksın bunları
bebeğinin bu zamanları çabucak geçecek annesi hemen büyüyorlar bu zamanları iyi değerlendir bol bol sev okşa onu sende o uyudukça uyu
lohusa psikolojisi bizdede var herşeyi dert etme üzülme normal şeyler canım
geçecek unutma:16:

slm kızlar uzuuun zamandır giremiyodum... ben de minik prensesimle uğraşıorum...25 şubat 2011 saat 11.53 de prensesim epidural sezeryanla dünyaya geldi..aslında normal doğum oluyodu hatta 7 cm açıklık olmuştu ama suyum gelmemişti,ebe suyumu patlattı ve kızım mekonyumunu yapmıştı o yüzden acil sezeryana alındım.ama neyseki ikimiz de sağlıklıyız...13 günlük oldu miniğim şimdi,10. gün göbeğimiz düştü...birazcık pişik sorunumuz var sadece onun için de bepanten kullanıyoruz şimdilik umarım ii gelir...sizler nasılsınız?bebişleriniz de iidir umarım sanırım en son ben doğum yaptım,en minik benim kızım var galiba...sizlerin tecrübelerinden faydalanıcam inş. bu arada şu tickerları nasıl değiştiriyoruz?

kızlar bana fikir verin.bebişim yarın 1 aylık olacak.ilk bir kaç gün sütüm yetmeyince sarılık oldu oğlum.hastanede yattık 2 gün.orda mama verdiler.eve gelince doymadığını düşünüp ben de mama verdim.şimdi emzirip sonra mama veriyorum.mama vermek içimi sızlatıyor.sadece süt versem doyar mı.sizin sütünüz ne kadar geliyor.biberona alışınca memeden gelen sütü istemiyor birkaç dakika emip bırakıyor.sizce sadece meme versem süt çoğalır mı

tabiki artar canım ya ilk başta alıştığı için tepki verir zor olur ...ama sütünün emdikçe artacak doğanın kanunu bu .. geçen sabiha paktunanın kitabında vardı başka bir canlı yok sütünü artırmak için uğraşan diye ..evet onlarda memeliler sütle besliyorlar yavrularını ama süt artırıcı çayları felanyok yani..ve hiç bir belgeselde annesinin ssütü yetmediği için ölen bir canlıdan söz etmiyor ....şaka bir tarafa sen sütünü ver artacaktır zamanla .......

selam kızlar

cnm cidden zor bi gün geçirmişsin Allah yardımcımız olsun harika bi duygu ama çok yorucu cidden :)ne yapcağını şaşırıyo nsan sanki biyerini mıncıklamışlar gibi ağlıyınca ahh ahhh Rabbim hepsine sağlık huzur versin mutlu olsunlar hep

hayırlı olsun cnm bebişin bnmde çok fena çatlamışlardı geçiyo tatlım emin ol ama o vakit insanın içi gidiyo işte ayva çekirdeği ve gülsuyunu tavsşiye ederim jel kıvamına gelince sür gögsüne bnm kabuk bağlamıştı gögsümün ucu çok şükür geçti ama hep emzirdim nekadar acısada ağlyarak ta olsa emzirdim

kesinlikle çoğalır cnm allahın ziniyle sen emzirmeye devam et sakın pes etme çeksin sürekli gelicek artıcaktır daha çok

slm kızlar uzuuun zamandır giremiyodum... ben de minik prensesimle uğraşıorum...25 şubat 2011 saat 11.53 de prensesim epidural sezeryanla dünyaya geldi..aslında normal doğum oluyodu hatta 7 cm açıklık olmuştu ama suyum gelmemişti,ebe suyumu patlattı ve kızım mekonyumunu yapmıştı o yüzden acil sezeryana alındım.ama neyseki ikimiz de sağlıklıyız...13 günlük oldu miniğim şimdi,10. gün göbeğimiz düştü...birazcık pişik sorunumuz var sadece onun için de bepanten kullanıyoruz şimdilik umarım ii gelir...sizler nasılsınız?bebişleriniz de iidir umarım sanırım en son ben doğum yaptım,en minik benim kızım var galiba...sizlerin tecrübelerinden faydalanıcam inş. bu arada şu tickerları nasıl değiştiriyoruz?

gülcan gözünüz aydın cnm çok şküür hepimiz doğurduk:):) hayırlısıyla hadi baakalım büyüsün sağğlokla bebişlerimiz pişik içni kesinlikle hametan pomad öenriyorum harika bi kremmiş:)

tabiki artar canım ya ilk başta alıştığı için tepki verir zor olur ...ama sütünün emdikçe artacak doğanın kanunu bu .. geçen sabiha paktunanın kitabında vardı başka bir canlı yok sütünü artırmak için uğraşan diye ..evet onlarda memeliler sütle besliyorlar yavrularını ama süt artırıcı çayları felanyok yani..ve hiç bir belgeselde annesinin ssütü yetmediği için ölen bir canlıdan söz etmiyor ....şaka bir tarafa sen sütünü ver artacaktır zamanla .......

inşallah canım az önce de 2 emdi bıraktı sonra gittim pompayla sağdım 20 cc anca çıktı yok galiba benim sütüm gelmiyor haliyle çocuk da doymuyor

nurberracım sağol ama olmayacak anlaşılan hamilelik kilolarımı bile veremedim süt olsun diye yediklerim yüzünden:((((

fns93 canım imkanın varsa birinden alıp kullan yerse al.biz aldık elimizde kaldı dedik ama eczaneden sürekli arıyorlar kullansanızda yemiyorsa bebek iade edebilirsiniz.açılmış kutuyu bile alanlar varmış.zor bulunduğu için biz de verdik artık.çünkü dün yavrum ağzından burnundan fışkırtarak kustu 3 kez denedim üçünde de kustu.zaten ilk tadına bakınca bi durdu içmek istemedi aç olunca zorla da olsa yedi.sonra da kustu.ne yapayım neyi seviyorsa onu vereceğim.

bu arada mama veren arkadaşlar günde ne kadar ve kaç kez veriyorsunuz.ben önce emzirip sonra mama veriyorum(3-4 saatte bir)önceleri 60 lık veriyordum şimdi bazen 90 lık da yapıyorum.oğluşum sütüm az olduğundan artık doymuyor

hayırlı olsun canım
Allah analı babalı büyütsün
bujra var canım 28 şubatta doğum yaptı sanırım sonuncu o:21:

fns93 canım imkanın varsa birinden alıp kullan yerse al.biz aldık elimizde kaldı dedik ama eczaneden sürekli arıyorlar kullansanızda yemiyorsa bebek iade edebilirsiniz.açılmış kutuyu bile alanlar varmış.zor bulunduğu için biz de verdik artık.çünkü dün yavrum ağzından burnundan fışkırtarak kustu 3 kez denedim üçünde de kustu.zaten ilk tadına bakınca bi durdu içmek istemedi aç olunca zorla da olsa yedi.sonra da kustu.ne yapayım neyi seviyorsa onu vereceğim.

bu arada mama veren arkadaşlar günde ne kadar ve kaç kez veriyorsunuz.ben önce emzirip sonra mama veriyorum(3-4 saatte bir)önceleri 60 lık veriyordum şimdi bazen 90 lık da yapıyorum.oğluşum sütüm az olduğundan artık doymuyor

sağol canım bilgi için
bende önce eczane ile konuşayım eğer geri alırlarsa alayım yoksa boşuna para vermeyeyim
ben günde 2 en fazla 3 kere 60ml veriyorum çok aranıp ağlarsa ve göğüslerim bomboş kalınca
akşam 7 de emdirdim sonra kalana bi bakayım diye sağdım 5ml anca çıktı 2 saat sonrada arandı durdu şimdi mama verdim mecburen:50:

selam kızlar

Ay bugün bizde aynı anlattığın gibiydik.Çok fenayım çok son emzirmemide yapıp vurup kafayı yatıcam baba kız ne halleri varsa görsünler.

Canım benimkileri bepantenin merhemi geçirdi her emzirmeden göğüs ucumu fçn mak,nası ile kurutup merhemden bolca sürüp tekrar kurutup öyle diğer emzirmeye kadar bekletiyodum ağrısı sızısı geçti.
Ağlama bendede ilk zmanlar oldu zonra geçti ama gayet normal.Ama tabi geçmezse uzun süre devam ederse depresyon belirtisi olabilir yardım alaman gerekebilir.

Ben günde tek öğün amam veriyorum 90 lık hazırlıyorum ardındanda biraz beni emiyor sanırım toplamda 120 cc ile doyuyor bebek.

Fatmacım bende baston istiyorum ama tam yatabilen ve çift yönlü olsun istiyorum.. Yazın çıktığımızda daha oturur duruma gelemeyeceği için bebiş mutlaka tam yatmalı olsun diyorum. pierre cardin in enigma 2020 bebek arabasını beğendim ama çok kararsızım. Kullanan var mı? Birde arkadaşlar 2 kişiden başka kimse bebek arabası almadı mı? Bir Fns bir de Melocum cvp yazdı :(

Back