• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Sorma Seda Bezi Bi Açıyorum Pipi Dimdik Yukarı Suratıma Suratıma Bakıyor, Zaten Bika KEre Babaya ve Anneanneye İşedi Öyle Dah Bana Denk Getiremedi Ama Çok Fenalar Yaa Artık Her Gelen Bez Getiriyor Aman Rahat Etsin Yaptımı Hemen Çıkartki Yenisine Rahat Rahat Yapsın Diye.. Paşam da Seviyor Açıklığa yada Yeni Beze Yapmayı :}[/FONT][/B][/QUOTE]

Benimki de öyle bütün faaliyetlerini ben altını açtığım zaman yapıyor:91:

selam kızlar
göğüslerim epey büyüdü ama oğlum emince ne kadarda emse sütü bitiremiyo sanırım sonra ağrıyo.mesela hala ağrıyo emzirdiğim göğsüm.hemşire sağ göğsünü boşalt demişti.ben hiç yapmadım ama yapsam iyi olacak galiba.ama sağdığım sütü saklayacak poşetim yok biberon var.napsam o sütü bi sonraki emzirmede oğlumamı versem ee ozaman göğsüm yine kalacak.eczanede saklama poşeti varmıki pişik kremi alırken ondanda aliimm.

dün akşam emzirirken baktımda hakkaten minnacık göğüslerim büyümüiş :37: annemde emirme bittikten sonra söner dedi :14: napim bende 5 yaşına kadar emziririmm :1:

Ankarada da öyle bi kar varki Allahımmm hala yağıyoo.zaten mahsurduk iyice mahsur kaldık evde
5 yaşına kadar emzirmekmi :))) ben şimdiden dişleri çıkınca neler yapıcağını düşünmekten kafayı sıyırdım benimki damaklarıyla bi ısırıyor gözümden yaşşlar boşalıyor :)) canım göğüslerini boşaltmAk çok işe yarıyor daha fazla süt salgılanıyor ve boşaltmadıkça taze süt oluşmuyormuş eczanelerde poşet var 24 saat her ezirmeden sonra içinde biriktirip dondurucuya atabilirsin 4. aydan sonra ek gıdalarda kullanmak için iyi olur ben şuan öyle yapıyorım emzirdikten sonra 50mg 100 mg ne çıkarsa biriktirip saklıyorum arada evde olmayınca ordanveriyolar bide emir hastanedeyken epey süt biriktirmiştim evde bazen onları verip yine sağıp yerine koyuyorum evdekiler ilk sütler daha vitaminli diye poşetlerde 25lira filan her eczanede de vardır :29:

selam kızlar
göğüslerim epey büyüdü ama oğlum emince ne kadarda emse sütü bitiremiyo sanırım sonra ağrıyo.mesela hala ağrıyo emzirdiğim göğsüm.hemşire sağ göğsünü boşalt demişti.ben hiç yapmadım ama yapsam iyi olacak galiba.ama sağdığım sütü saklayacak poşetim yok biberon var.napsam o sütü bi sonraki emzirmede oğlumamı versem ee ozaman göğsüm yine kalacak.eczanede saklama poşeti varmıki pişik kremi alırken ondanda aliimm.

dün akşam emzirirken baktımda hakkaten minnacık göğüslerim büyümüiş :37: annemde emirme bittikten sonra söner dedi :14: napim bende 5 yaşına kadar emziririmm :1:

Ankarada da öyle bi kar varki Allahımmm hala yağıyoo.zaten mahsurduk iyice mahsur kaldık evde

seda ben eşime aldırdım eczaneden lansinoh poşet bende fazla olduğunda sağıp biriktiriyorum

5 yaşına kadar emzirmekmi :))) ben şimdiden dişleri çıkınca neler yapıcağını düşünmekten kafayı sıyırdım benimki damaklarıyla bi ısırıyor gözümden yaşşlar boşalıyor :)) canım göğüslerini boşaltmAk çok işe yarıyor daha fazla süt salgılanıyor ve boşaltmadıkça taze süt oluşmuyormuş eczanelerde poşet var 24 saat her ezirmeden sonra içinde biriktirip dondurucuya atabilirsin 4. aydan sonra ek gıdalarda kullanmak için iyi olur ben şuan öyle yapıyorım emzirdikten sonra 50mg 100 mg ne çıkarsa biriktirip saklıyorum arada evde olmayınca ordanveriyolar bide emir hastanedeyken epey süt biriktirmiştim evde bazen onları verip yine sağıp yerine koyuyorum evdekiler ilk sütler daha vitaminli diye poşetlerde 25lira filan her eczanede de vardır :29:

evet sevimcim hastanedeki ebe bana sağdıklarına tarih yazıp koy verirken de en eski olandan ver demişti asetat kalemiyle yazıyorum üstüne

seda ben eşime aldırdım eczaneden lansinoh poşet bende fazla olduğunda sağıp biriktiriyorum

yaa sorma benimkide emiyo emiyo sonra meme ağzındayken kafasını bi çeviriyo benim meme ağzında tabi damağıylamı tutuyo napıosa çok canım yanıyo bende aynı şeyi söyledim şimdi böyleyse dişi çıkınca napıcam ben diyee.valla hala sızlıyo ne yalan sölimm.

bende alimde atim buzluğa bari bide çok dolunca ilk çekişte gelmiyo uçlarıda içe doğru gidiyo oğlum ilk seferde tutamıyo biraz akıtmak zorunda kalıyorum.pişik kremi alıcam çıkayım bari oğluş uyurkene

slm kızlar :71: herkes iyidir umarım.biz iyiyiz Allaha çok şükür.burda da heryer kar olmuş bembeyaz :)))

ay bende süreyim kızıma uyanınca vallahi sivilcelendi bebiş ergenliğemi geçiyor ne yarı kırkımız çıktıya ondandır:1:

bu arada yarı kırkta bişey yapan oldumu kızlar???

ya o ergenlik sivilcelerinden bizde de var.yavrumun yüzü sivilce doldu.kafasının içinde bile çıktı :((( evelsi gün doktordaydık.ona sordum ne oldugunu.valla latince adını söyledi ama tabi aklımda kalmadı.anneden geçen hormonlar yüzünden olurmuş.hamilelik sürecinde yani.şimdi de karaciğerleri tam çalışmadığından bu şekilde atıyomuş vucudundan.eskiden şurup veriyoduk ama artık bişi vermiyoruz.kendiliğinden geçer dedi.

dün 21. günümüzdü.sabahleyin kızım da ben de yıkandık.annem dualar eşliğinde alyansımı 20 defa suya daldırıp çıkardı 21.de suyun içine attı.o suyla yıkadık kızımı.sonra bnm için de hazırladı su.ben de yıkandım.akşam da arkadaşlara gittik.onların da 3 aylık bebişleri var.onlar da bize gelmişlerdi yarı 40larında :)) giyindik süslendik gittik.gülüş cümbüş çok güzeldi.bi de arkadaşım bize bi bohça hazırlamış.yumurta,pamuk,oyuncak,çikolata,şeker,fındık falan koymuş içine bi de tüllü falan süslemiş çok hoşumuza gitti :)))

selam kızlarr kızımı uyuttum bir bakayım dedimm sizee ayy bu gazlar hıçkırıklarr öldürüyorr benii gerçi bizim gaz saatimiz belli akşam altından onbire kadar bagıra bagıra bir hal oluyor kızım meme emmek istiyır veriyorumm bu sefer nasıll kasıyor kendini cok aglıyorr alancı meme almıyordu dün ilk defa tutturdumm ama içmede sinmediki nasıl olsa ben işe gidincee alıcak şimdilik benden yararlansınn yarucagımm..

birde bir sorum olucak elektrikli pompa alıcam kızlar siz hangisinden kullnıordunuz memnunmusunuz?

sedacım metehanın pişiği nasıl oldu geçtimi?

selam kızlarr kızımı uyuttum bir bakayım dedimm sizee ayy bu gazlar hıçkırıklarr öldürüyorr benii gerçi bizim gaz saatimiz belli akşam altından onbire kadar bagıra bagıra bir hal oluyor kızım meme emmek istiyır veriyorumm bu sefer nasıll kasıyor kendini cok aglıyorr alancı meme almıyordu dün ilk defa tutturdumm ama içmede sinmediki nasıl olsa ben işe gidincee alıcak şimdilik benden yararlansınn yarucagımm..

birde bir sorum olucak elektrikli pompa alıcam kızlar siz hangisinden kullnıordunuz memnunmusunuz?

merhaba bende aventin elektrikli süğ sağma makinesi var ben çokkkk memnunumm.. sütüm gelmeyince ve kızım ememeyince bi gece aç kalmıştı yavrum acilen sabah gidip eşim almıştı. sonradan arkadaşlardan medelanınkinin de iyi olduğunu ve daha ucuz olduğunu da duymuştumm.. ama dediğim gibi benimkinde hiç bir sorun yok çok şükürr:)

herkese merhaba bebiş olduğundan beri herşeyi unuttum nete de giremiyordum şimdi annembakıyo sağolsun
bebeğin göz rengi ne zaman kendi rengini alıyo tecrübeli anneler yardım bekliyorum en küçük benim oğlum aranızda...
bir de hala göbeği düşmedi yarumun.13. gündeyiz 2 güne kadar düşmezse doktora götürürüm artık aslında çok kurumuş biraz ayrılmış ama düşmedi işte. ankaranın bu havasında nasıl çıkıp doktora gideriz bilmiyorum

selam kızlar

eczanede var canım, 5 yaşına kadar mı;))) kuzenimin eşi oğlunu hala emziriyor çocuk 2 yaşında şimdi annesine seslenirken memeeee diye bağırıyor;)))

canım ben de sağıyorum emzirme sonrası göğsümü rahatlatmak için ama az çıkınca atıyorum poşete koymaya değmez bu kadarcık diye. tabi içim gidiyor dökerkenç bir kaç saat sonra sağınca aynı poşete eklenebilir mi? aynı poşete kaç saat ekleme yapabiliriz doldurmadan önce? sen tecrübelisin biliyorsan yazamısın canım

canım bende medela mini elektrikli var gayet güzel çekiyor memnunum

herkese merhaba bebiş olduğundan beri herşeyi unuttum nete de giremiyordum şimdi annembakıyo sağolsun
bebeğin göz rengi ne zaman kendi rengini alıyo tecrübeli anneler yardım bekliyorum en küçük benim oğlum aranızda...
bir de hala göbeği düşmedi yarumun.13. gündeyiz 2 güne kadar düşmezse doktora götürürüm artık aslında çok kurumuş biraz ayrılmış ama düşmedi işte. ankaranın bu havasında nasıl çıkıp doktora gideriz bilmiyorum

canım bizim doğum 22 şubatta olmuştu ve dün düştü göbeğimiz..
ayrıca ben de çooookk merak ediyorum göz rengi ne zaman belli oluyor?
ben mavi gözlüyüm eşim kahve kızımızın belli olmuyorrr :))

selam canım, okulda başka çocuklarla uğraşmak gibi değilmiş dimi;)) bizim çocuklar annelerin tüm zamanını alıyor gerçekten
göz rengi süt emdiği sürece değişir derler, dr.umuzda 1 yaşa kadar belli olmaz kesin renk demişti
oğlumun göbeği 12. gün düşmüştü, 20 güne kadar düşmeyen varmış normal yani telaş etme

canım bizim doğum 22 şubatta olmuştu ve dün düştü göbeğimiz..
ayrıca ben de çooookk merak ediyorum göz rengi ne zaman belli oluyor?
ben mavi gözlüyüm eşim kahve kızımızın belli olmuyorrr :))

Ben de çok merak ediyorum ben ela gözlüyüm eşim kahverengi bebeğimizinki şimdilik açık mavi:16:

eczanede var canım, 5 yaşına kadar mı;))) kuzenimin eşi oğlunu hala emziriyor çocuk 2 yaşında şimdi annesine seslenirken memeeee diye bağırıyor;)))

canım ben de sağıyorum emzirme sonrası göğsümü rahatlatmak için ama az çıkınca atıyorum poşete koymaya değmez bu kadarcık diye. tabi içim gidiyor dökerkenç bir kaç saat sonra sağınca aynı poşete eklenebilir mi? aynı poşete kaç saat ekleme yapabiliriz doldurmadan önce? sen tecrübelisin biliyorsan yazamısın canım

canım bende medela mini elektrikli var gayet güzel çekiyor memnunum

canımm 24 saat aynı poşeti kullanıp buzdolabının kapı tarafında saklayabilirsin atma sütünü 1 damlası bile nekadar kıymetli ben azıcıkta olsa poşetliyorum

canımm 24 saat aynı poşeti kullanıp buzdolabının kapı tarafında saklayabilirsin atma sütünü 1 damlası bile nekadar kıymetli ben azıcıkta olsa poşetliyorum

haklısın canım gerçekten çok kıymetli. sağol cevap için
emir nasıl?
seninki de gündüz iyi, gece kuduruyor mu bizimki gibi?
ama çok tatlı bu sıpalar ya, doyamıyorum hiç
uyuyor şimdi merak ediyorum ama kontrole yanına gidince uyanıyor hemen

fatmaacanım sen dün bi tarif vermiştinb rezene kimyon kaynatmakla alakalı onları soğuk suyamı atıp kaynatıyoruz yoksa kaynayan suda mı 2 dk kaynatıyoruz

koşa koşa eczaneye gittim Allahtan eve yakın 2 eczane var birine poşet yoktu medicalde vardır dedi aşağısında bi eczane daha var onda gittim orda varmış lansinohun poşeti 36 lira valla biraz pahalı geldi ama 50 dese alacaktım bu karda kışta başka seçenek yok bide hematen krem aldım koşa koşa geldim
pompayı kaynattım chicko nun el pompası arkadaşındı ondan aldım soğusun sağıcam göğsümü sızlıyo zaten,

gülşahcım canım pişiğimiz aynı çok kötü diil ama geçmedi
eve gelen hemşireyi aradım ona sordum oda hematen kremi önerdi bepanten kremin bi değişiği dedi
her kakada her bezde üşenme altını ılık suyla yıka dedi.kurula iyice kremi sür hemen bezleme ki kremi bez çekmesin dedi.biraz dursun öyle dedi
bezi değişeyimmi dedim.15 gündür kullanıyosun olsaydı önceden olurdu pişik 3 gündür falan diyosun dedi.gerek yok dedi.
sütünüde sağ mutlaka at buzluğa dedi.verme memenden emsin.ilerde bebek büyüyecek sütün belki yetmez ozaman çıkarır çıkarır verirsin dedi.

şu 5 yaşına kadar emzirme işide espriydi kızlar :1: emdikçe göğüsler büyüyo ya bende hevese geldim benimkiler malum küçüktü ondan dedim ne kadar emerse okadar büyük kalır dimi :37:

Back