• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

slm kızlar bi sürü yazmışsınız yaa maşallah ama ben hepsini okudum bi sürüde alıntı yaptım tam cevap yazcaktım zeynep uyandı emzirdim gazını çıkarıp uyuttum şimdide yazmaya üşendim yemek hazırlıycam

bugun aşımızı olduk maşallah kızım hiç ağlamadı tartıldık maşallah bayagı kilo almış :nazar:
bizde de k.v.ler vardı 3 gündür ara ara sinirlerimi zıplattı ama sallamadım duymamazlıktan geldim bazılarınız ne güzel cevap veriyo ben veremiyorum önceden üzülüyodum nie ööle yaptı neden ööle dedi die kendimde arıyodum suçu ama anladım ki kendisi problem :47: şimdi sallamıyorum artık kendi konuşup duruyo :24:

40 uçurma muhabbeti yapmışınız bizimde haftaya perşembe diyorum eşim izin alsın hem benim kontrolum var hem de gezeriz biraz inş havalar ısınır ozamana Ankarada kar var çünkü

Cnm benimki acayip alıştı memeye ve memede uyumayada alıştı :( En az emdiği 15 dk fazlası 40 dk. bazen dayanamıyorum bıraktırıyorum. Ama 30 dk emdiği zamanlarda kusmadı ilk başlarda hızlı sonlarda yavas yavas çekiyor benimki ondan da olabilir. Geçen akşam memede dalmak istedi yine vermedik karnı tok çünkü ama kendi kendine dalamadığı için meme diye ağlıyor. Sonra oyalarken kendinden geçti uyudu ama çok zor daldı. Napacam ben emzik aldık 2 tane farklı markalarda öğürdü kusacaktı nerdeyse beğenmedi emziği.

canım ben anlıyorum artık tamam doydu oynamaya geçti die çekiyorum hemen uyumak isteyince de aranıyo sürekli önceden ayy doymadı galiba deyip meme veriyodum ama ağzına alıp emmiyodu şimdi emziğe alıştırdım almadı kesinlikle halada almıyo ama ben azmettim önce emziği mememe sürüyom biraz süt oluyo ağzına veriyom hemen alıyo sonra atıyo öğürerk ama ben elimle ağzında tuttuym ayy valla büyük kolaylık uykuya dalamıyodu çünkü şimdi uykuda düşünce emziği ağlıyo çok tatlı yaa

selam kızlar

hemşiremiz geldii.epey oturdu anlattı demin gitti.25 yaşında çok tatlı 3 aylık hamile bir ebe hemşireydi.

anlattıklarını hemen paylaşmak istedim

göğüs bakımı hakkında: göğsünü her emzirmeden önce ve sonra ılık suyla ve tülbentle sil dedi.süt çok yararlı sterilize birşeydir ama göğüste dışarı çıktıktan sonra bakteri barındırmaya müsaittir dedi.arada muslukta ılık suyla yıkayabilirsinde dedi

her emzirmede farklı göğüsten emzir ve emzirme sonrası kalan sütü sağ ve göğsü boşalt aksi takdirde mastit olabilirsin ve göğüs kanalların tıkanır.sağ boşaltki yenisi gelsin dedi

günde 1 defa sıcak havluyu göğsüne koy ve birkaç dakika tut daha sonra üç parmağınla aşağı doğru masaj yapki göğüs kanalların rahatlasın açılsın dedi
aynı şekilde soğuk kompleks yapki göğüslerinde sarkma olmasın toplasın dedi

dikişlerin için 6 ay dikkat edeceksin dedi.ağırkaldırmak yok dedi.ayaklarını üşütmeyeceksin dedi.

korunma hakkındada süt korur diye bişi yok ona güvenme sakın dedi.süt koruması demek bir hormon varmış süt yapan adını dedide unuttum o yükseldiği zaman çocuk olmayabiliyormuş ama ne zaman yükselir ne zaman düşer onu bilemezsin dedi.korunma yöntemlerini doktorunla konuş kafana göre bişi yapma dedi

bebeğin tırnaklarını 1 aylık olana kadar kesme dedi.senn tırnak olarak gördüğün yer aslında onun etine yapışıktır dedi.gerek yok etini kesersin 1 ay duruversin eldiven tak dedi.

emzirme şeklini gösterdi emzirirken çok sarma dedi elini kolunu hareket ettirebilsin eğer soğuk olduğunu düşünüyorsan üstüne bi battaniye atarsın ama çok sarmalama dedi.ağzınla göğsün aynı hizada olsun dedi.
günde 1 kere falan karbonatlı suya tülbenti batırıp bebeğin ağzını silki pamukcuk olmasın dedi.olmadan önce önlemini almak olduktan sonra geçirmekten kolaydır dedi

göz çapakları içinde günde 2 kere gazlı bezle kaynamışş soğumuş ılık suyla içten dışa doğru sil ve o bezi at dedi.

sonra oğlumu yıkadı.küvetin içine iki tane saç havlusunu serdi üzerine yatırdı ayaklarından su dökmeye başladı.alıştıra alıştıra döktü tüm vücuduna

en son başını yıka en önce başını durula dedi

maşrapanın içine suya şampuanı döktü lifi içine soktu köpükledi sonra bi güzel tüm vücudunu yıkadı lifledi boynunu koltuk altını bacak arasını lifledi.sonra başını şampuanladı duruladı

zeytin yağını yine maşrapadaki suya kattı direk vücuduna sürmedi.onu döktü vücuduna.böyle daha kolay emer yapış yapış olmaz dedi.sonra duruladı ohh mis gibi olduu.

canım benimki de aynı durumda ama yanıma alıp uyumuyorum çünkü o şekilde emzirirkrn uyuya kalıp bebeğini boğan anneler olmuş annem çok kızıyor yatıp emzirme uyur boğarsın uyanamazsın diyor. sallanan bi pusetimiz var ona koyup biraz sallıyorum geceleri. orda uyuyor.aman arkadaşım dikkat et emzirirken. Allah kolaylık versin hepimize :emir_bebek:

canım ben meme bebeğin ağzındayken uyumuyorumki,olurmu öyle şey çok tehlikeli,önce yan yatırıyorum sırtını başını destekliyorum,memeyi emiyor o uyuduğu zaman memeyi çekiyorum ağzından,sonra bende uyuyorum,zaten çok hafif bir uyku oluyor derin uyku uyumak artık hayal,uyanık uyuyorum diyebilirim:) yalnız göğsüm dışarıda kalıyor,çünkü uyandığında tekrar emziriyorum.maksat yatakdan beşiğe sürekli git gel yapmamak.en azından bende uzanmış oluyorum

dün misafirimiz vardi moralimi bozdu kadin kafasini niye bukadar geriye atiyo kizin bi dra ordun mu dedi bende gecen kontroldeydik am abisi demedi dedim, aklima soktu bi kere netde arastirdim bi kac belirti daha olursa epilepsi olabiliyo yaziyo ayagi ile pedal ceviriyo gibi yapiyosa (bunu yapiyo genelde bezini degistirken) agiz köpürme vs vs (bunlar xyok) üffff kafama taktim kötü bisey degildir insallah

yok be canım ya evham yapma,tabiki başını arkaya doğru atacak bebek,daha yeni doğdu başını dikleme yada uzun süre sabitleme kudreti yokki onda,kalbini bozma sakın takma saçma sapan konuşanlarıda.

slm kızlar bugun tam 20 günlük olduk bi yeremi gitmemiz gerekir hurafe deilmidir böle şeyler

ben çıkıyorum valla,mecburi yapmam gereken işler oluyor,bugünde çıktım kimliğini çıkarttım bebeğimin,dediğin gibi hurafe

Kızlar daha önce de yazmıştım ama kimse görmedi sanırım.
Benim oglusum banyo yaptıktan sonra yediğini cikariyo ya.
bazen çürüterek çikariyo bazende çürütmeden
Üşüyomu acaba
Böyle kusmalar sizdede oluyomu
Birde gazını çıkarırken de biraz kusuyo
Kıyafet yetiştiremiyom artık her yerimiz kusmuk icinde kaliyo ya

benim kızımda emdikten sonra gaz çıkarmaya çalışınca kusuyor,ıkınınca falan.normal yani

ohhh bu sabah sonunda yaptık kakamızı
bir kaka için bu kadar sevineceğimi bilmezdim:1::1::1:

mapuci ben yanımda yatırıp emziriyorum sonrada ikimiz yanyana uyuyoruz canım
benim memişlerde küçük oldugu için rahat oluyor.bu arada biz kimliğimizi çoktan çıkardık sizinkide hayırlı olsun canım

ohh rahatlamıştır yavrucak,ben bile rahatladım valla
teşekkür ederim teyzesiii,kimliği çıktı kızımın,ohh aradan çıktı buda,kimliğe baktıkça duygulanıyorum

kızlar herkese merhaba

bugün kimlik muhabbetinden sonra anneme gittik,bi güzel oynadı torunuyla,çok sevindi,yalnız evimize döndüğümüzde kızım çığlık çığlığa ağlamaya başladı,mide gazından dolayı,hatta son 10 dakikaya kadar ağlıyodu emdi kucağımda uyudu,okadar çok ağladıki gözleri sulandı çok üzüldüm :( sürekli uykusunda korkup irkiliyo yavrum,ah bi kurtulsa şu minikler gaz sancısından.

ben 40 ı çıkanlara bişey sorucam,kızlar kanamanız tamamen kesildimi?

beyaz akıntıyı gördünüzmü?

lekelenmeler oluyormu yoksa herşey düzeldimi?

benim 25. günüm halen kanamam oluyor koyu renkte,bazen hiç olmuyor bazen oluyor,bazen çok az bazen orta karar,daha nekadar sürecek bu durum ya

kızlar herkese merhaba

bugün kimlik muhabbetinden sonra anneme gittik,bi güzel oynadı torunuyla,çok sevindi,yalnız evimize döndüğümüzde kızım çığlık çığlığa ağlamaya başladı,mide gazından dolayı,hatta son 10 dakikaya kadar ağlıyodu emdi kucağımda uyudu,okadar çok ağladıki gözleri sulandı çok üzüldüm :( sürekli uykusunda korkup irkiliyo yavrum,ah bi kurtulsa şu minikler gaz sancısından.

benim 25. günüm halen kanamam oluyor koyu renkte,bazen hiç olmuyor bazen oluyor,bazen çok az bazen orta karar,daha nekadar sürecek bu durum ya
Benim 28. günüm bugün benimde aynen senin gibi bazen kanma oluyor bazende sadece lekelenme şeklinde ama hala günlük pedlere geçemedim gündüz orkidinden kullanıyorum gerçi benim kırkım çıkmadı ama yinede paylaşayım dedim:)

slm kızlar :71:
geçmişi okurken bebğin kusmasından bahsettiğinizi gördüm.azönce doktordan geldik biz.bebeğin yatağının eğimli olması gerektiğini anlattı.yani başı daha yüksekte olacak şekilde destekleyin altını dedi.bir de sağlıklı çocuk 5 dk da boşaltır memeyi dedi.5 dk bi meme 5 dk öbür meme tamamdır dedi.oyun oynamasına,memede uyumasına izin verme alıştırma dedi.hem zaten kusar o zaman dedi.hakikatten denedim çok emdiği günler hep kustu.eve gelince 10 dk emzirdim bıraktırdım.şimdi mışıl mışıl uyuyo 1 saatten fazladır.aç olsa ağlar uyumaz.demekki doysalar da bırakmıyolar memeyi anne kokusu aldıkları için.hem zaten çoğumuz meme ucu acısı çekiyoruz.belki faydası olur birilerine diye paylaştım.sevgiler...

Ya benim kız 40-45 dk emiyo mutlaka daha az emdiğinde doymuyo çığırıyo resmen ağlarken ve eldivenini önlüğünü filan mmeye başlıyo meme diye.Kısaca dormuyo yani keşke 10 dk birini 10 dk diğerini emip bıraksa nerdeeeeee

slm kızlar nasılsınız
size bi haberim var kayınpederime dr dizinden ameliyat demiş ve azönce başka bişi için aradım ben onu ve bana konyada ameliyat olcam demezmi geçen sene de bana sormadan geldiler 1,5 ay kaldı ve tabi kaynanamda ve ikisinede hizmet ettim zaten kaynanatörden yeni kurtulmuşum şimdi gelip bide ortopedi ameliyatı ööle 1 ayda ayağada kalkamaz eşimi ardm istemiyorum dedim o da izmirde toplantıda sonra konuşuruz dedi daha çok sinir oldum valla gitmem konyaya falan hizmetçi arıyolar kendilerine bana çok baktı sanki kaynanam benim ihtiyacım varken ayyy çıldırcam

gözdeeeeee....

uçakla ilgili sormuştum ama görmedin sanırım
ne önerirsin?nasıl geçti?
ben de 40 çıkınca uçabilirim de

melocum farketmemişim canım işitme testini yaptır dedi dr bize önce kbb ci onay verirse gidebilrsin dedi bizde yaptırdık bi sorun yoktu sadece uçak kalkerken bol bol serum fizyoloji damlatın burnuna burnu açık olsun dedi bide inerken ve kalkerken emzirebilirsen en azından bizdeki sakız çiğneme etkisini gösterir dedi gerçi benim kızım inerken ve kalkerken biraz huzursuzdu ama çok şükür etkilemedi uçaktan iner inmez sustu kalktıktan sonrada susmuştu zaten gidebilrsin bence 24 günlüktük biz

arkadaşlar iyi akşamlar umarım tüm meleklerimiz ve annelerimiz iyidir. birşey danışmak istiyorum oglumun yüzünde 2 gündür isilik oldu ne yapmak lazım daha da artarsa die korkuyorum acaba siz ne yapıyorsunuz? bir de göz çpaklanması için doktorumuz genta adlı bi damla verdi maşşalllah 2 günde bayağı azallttı.

arkadaşlar iyi akşamlar umarım tüm meleklerimiz ve annelerimiz iyidir. birşey danışmak istiyorum oglumun yüzünde 2 gündür isilik oldu ne yapmak lazım daha da artarsa die korkuyorum acaba siz ne yapıyorsunuz? bir de göz çpaklanması için doktorumuz genta adlı bi damla verdi maşşalllah 2 günde bayağı azallttı.

cnm sütünden sağıp sür bence çok faydalı oluyo inşallah geçer miniğinin isiliği

kizlarrrr yardimmm
rezene cayini nasil kullaniyorsunuz ? gece sabaha kadar kizimin sancisi vardi:14:
ne yapacagimizi sasirdik
sicak su koydum oyle gecti

kızlar herkese merhaba

benim de aynı canım
slm kızlar nasılsınız
size bi haberim var kayınpederime dr dizinden ameliyat demiş ve azönce başka bişi için aradım ben onu ve bana konyada ameliyat olcam demezmi geçen sene de bana sormadan geldiler 1,5 ay kaldı ve tabi kaynanamda ve ikisinede hizmet ettim zaten kaynanatörden yeni kurtulmuşum şimdi gelip bide ortopedi ameliyatı ööle 1 ayda ayağada kalkamaz eşimi ardm istemiyorum dedim o da izmirde toplantıda sonra konuşuruz dedi daha çok sinir oldum valla gitmem konyaya falan hizmetçi arıyolar kendilerine bana çok baktı sanki kaynanam benim ihtiyacım varken ayyy çıldırcam
ayyyyy...bence de yaaa...sen onlara mı bakıcan bebeğe mi
melocum farketmemişim canım işitme testini yaptır dedi dr bize önce kbb ci onay verirse gidebilrsin dedi bizde yaptırdık bi sorun yoktu sadece uçak kalkerken bol bol serum fizyoloji damlatın burnuna burnu açık olsun dedi bide inerken ve kalkerken emzirebilirsen en azından bizdeki sakız çiğneme etkisini gösterir dedi gerçi benim kızım inerken ve kalkerken biraz huzursuzdu ama çok şükür etkilemedi uçaktan iner inmez sustu kalktıktan sonrada susmuştu zaten gidebilrsin bence 24 günlüktük biz

sağol canım

selam canlarım uff nekadar çok sayfa olmuş ya imkansız okuyamam :(
kılar bnm oğlumda kusuyo ya ben çok korkuyorum emzirirken bi hırsla emmeye başlıyo süt akynıyo ve çok geliyo bukezde boğazına kaçıyo canım çok sıkılıyo bu duruma nolcak böle bide bugün bi kustu resmen fışkırttı tüm sütü sanki ağzında biriktirmiş gibi içtiği tüm sütü sizinde böle oluyomu

aynen canım az önce bi kustu içinde birşey kalmadı sandım;)) sonra altını alıp bir daha emzirdim inş bu sefer boşa gitmez sütler

sabah inat ettim oğlum beni ya emecek ya emecek diye.. zorla savaşa tepişe emdi biraz şimdi uyuyor ama aç biliyorum biberonla emdiğinin 10 katıını emiyor çünkü :} göğsümden süt şapır şapır akıyor ama paşam yok inat etti içmiyor dayanamadım onun aç kalmasına şimdi sağdım uyansın vericem korkuyorum ilk hafta olduğu gibi kilo verip de sarılık tehlikesi atlatmayalım diye mecbur biberonla vericez artık..

eşime söyledim bakalım dr brown biberon alıcak o işe yarar belki göğsümden de emmeye başlar..

geçmişe göz attım da ped konusu geçmiş ben hep kardeşlerime aldırdım bugün de annem alcak da onlar gidince de inşallah havalar düzelir biz artık dışarı çıakrız..

oğlumla çok mutluyum aşk yaşıyoruz tek derdim beni emmemesi ama arada ben de havalar düzelse de biraz çıksak dolaşsak diyorum.. en azından bi markete gitseydim :}

eşim dün dedi annene babana bırakalım bi saatliğine gidelim dolaşalım biraz başbaşa kalalım dışarda oturalım diye nasıl olsa sütü sağıyorum dün olmadı belki bu aralar gideriz..

yaa bi de süt yapıyormuş diye duydum tahinli helva yiyorum o da bi sardı ağzımdan düşmüyor valla bidahadan kilo alcam kesin çok tatlı şeyler yiyorum..:}

annem bugüğn kızamık şekeri alcak yine lohusa şerbeti yapıcaz bu 5. olcak kimse gelmese hepsini ben içerim valla o kadar sevdim :}

mevlüdü 1 aylıkkken yapıcaz galiba 19unda tam bir ayını doldurmuş olcak oğlum tabi 28 günlük olcak şubattan dolayı ama olsun..

babannemiz kurbanını da kesicek inşallah.. cuma günü yarı kırkımız sizler nereye gittiniz nereye gitsek acaba fikir verebilir misiniz?

çok iyi yapmışsınız biz de bebeğimizi karyolasında uyutmuyoruz böyle bişey aldık bizim odamızda uyuyor ilerde bu beşiği anakucağı olarak kullanıcaz öyle bi özelliği de varmış çok kullanışlı oldu tv izleyeceğimiz zaman alıyoruz salona götürüyoruz bebeişim yanımda oluyor çok iyi yapmışsınız..

aldığın anakucağı ne marka canım? sallanan birşey bakıyorum ben de

selam kıslar..bişi sorcam akşam duşalmıştım o zamanddan beri kanamam gelmedi..kesildimiki..ama çok az değilmi..sizinki devam ediyomu..ne kadar sürmesi gerek biliyonuzmu...gelseydide vucudumdaki ödem gidiverseydi keşke..

arada keslip bir kaç gün sonra devam ediyor canım 28. gündeyim hala ara ara kanama oluyor

slm millet nasılsnz?
herkes iidir umarım.
biz oğlumla evde başbaşayız herzamanki gbi.
ben bu durumdan hiç şikayetçi değilim aksine annemi fln ben yolladm evine,gdebilirsn istiosan ben artk iiym ddm:1:
kocam ve oğlumla başbaşa olmayı çok seviyorum:69:
tek sorunum ev işlerine ve kendime bakmaya yetişememem:50:
pazara markete fln çıkamıorm o sinir edio beni.
gerçi cuma gnü oğlanı dr.a götrdkten snra migrosa girdik ama çok duramadk tabi,kucağımızda bebişle..
bi de dolapların olduğu reyonlar fln soğuk oluo,sokmadk bebeği o reyonlara..
walla yarn fln yine çkcz bebeği alıp,hava fena değil,sıkı da giydiriyorum,e arabayla gdp geliorz zaten..
kırk mırk pek kazımıyoruz biz yani:1:

dün yanlz çok üzgndm,dayım kalp krizi geçrdi,çok ağr hemde kalbi durmuş,şokla çalıştrmışlar.şimdi daha ii şükürler olsn:nazar::nazar:
ama o kadar üzüldm ki,sbh sbh bu haberle uyandm:50: daha 49 yaşında dayım.
3 çocuğu var,biri niversitede,biri lisede öğrenci,diğeri ise henüz 3 yaşında:50:
yoğun bakımda hala,3 gün orda kalıckmış,ziyaretçi fln almıolar haliyle,eşim gtti hastaneye ama ben gdemedm,herkes gelme ddi zaten göremzsn,yapabilcein bişi de yok ddiler,gtmedim bnde ama içim hç rahat diil:50:
inşallah bir an önce atlatr sağlığına kavuşur,çokk üzülüorm:59:

geçmiş olsun canım acil şifalar dilerim

mrb kızlar benim bebişim doğduğundan beri günde 5 6 kere kakasını yapıyor kilo alımıda iyi ama buğün sürekli ağladı gazı var gibi bezini açtım cırtt üstüme su gibi fışkırttı acaba arada böyle olurmu çok katı değil ama hep normal yapardı acaba isal mi oldu kakasu pis kokuyor çok uzun zamnadır böyle ekşimsi kokuyo bunlar normal mi bilemedim ishal olduğunu nasıl anlıycam bezinde hiç dışkı tanesi olmaz mı su mu olur aman anlayanlar cvp versin acemilik çok zor dün banyo yaptı ondan mı oldu ki

ilk defa mı oluyor;)) benimki bolbol fışkırtıyor tüm ev halkı nasibini aldı kakalardan. en son dün benim pijamamı ve halıları da sarılara boyadı, normal yani. kaka yeşil olursa üşümüş olabilir, ayaklarına ılık su torbası koyarsan uyurken rahatlar bebişin.

ya uyumuyor...uyudu mu da uyandırabilene aşk olsun:4:

sen yazmışsın ya canım facede 16 saat diye,yook öyle birşey. bugün sabah 9dan beri toplam 3 saat ya uyudu ya uymadı emre. zaten en uzun uykumuz 2 saati bulmuyor. hepsi aynı bu bebişlerin

slm kızlar :71:
geçmişi okurken bebğin kusmasından bahsettiğinizi gördüm.azönce doktordan geldik biz.bebeğin yatağının eğimli olması gerektiğini anlattı.yani başı daha yüksekte olacak şekilde destekleyin altını dedi.bir de sağlıklı çocuk 5 dk da boşaltır memeyi dedi.5 dk bi meme 5 dk öbür meme tamamdır dedi.oyun oynamasına,memede uyumasına izin verme alıştırma dedi.hem zaten kusar o zaman dedi.hakikatten denedim çok emdiği günler hep kustu.eve gelince 10 dk emzirdim bıraktırdım.şimdi mışıl mışıl uyuyo 1 saatten fazladır.aç olsa ağlar uyumaz.demekki doysalar da bırakmıyolar memeyi anne kokusu aldıkları için.hem zaten çoğumuz meme ucu acısı çekiyoruz.belki faydası olur birilerine diye paylaştım.sevgiler...

paylaşımın için teşekkürler canım

çok zormuş ..benim gibi başına buyruk ve özgür yaşayan biri için anne olmak...lohusa bunalımı yaşamadım ama
çocuğa bağımlı hayata alışmak zor geldi...
ama kızımın yüzüne bakınca herşeyi unutuyorum..Allahım sağlık versin başlarını ağrıtmasın

kizlarrrr yardimmm
rezene cayini nasil kullaniyorsunuz ? gece sabaha kadar kizimin sancisi vardi:14:
ne yapacagimizi sasirdik
sicak su koydum oyle gecti

canım rezenenin tohumunu aldım ben.. 2 tatlı kaşığı rezeneyi bir su bardağı suda kaynatıyorum.. biraz demlenmeye bırakıyorum.. sonra içiyorum.. aynı tohumları 3 kere kaynatıp içiyorum gün içinde

çok zormuş ..benim gibi başına buyruk ve özgür yaşayan biri için anne olmak...lohusa bunalımı yaşamadım ama
çocuğa bağımlı hayata alışmak zor geldi...
ama kızımın yüzüne bakınca herşeyi unutuyorum..Allahım sağlık versin başlarını ağrıtmasın

o kadar iyi anlıyorum ki seni bende aynı durumdayım..

kızlar nolur bişi söleyin pişik için napıcam zeytinyağı pudra hepsini denedim kakasını yaptığı yer çok fena yavrumun dalinin pudrasını kullandım 2 gündür ama geçmiyo çok kızarmış yaa acıyo ansıl yaparken kimbilir kıpıkırmızı oluyo iice sinirleniyo yavrum nolur bi fikir verin tecrübeliler:(
bide bizimki çok sık kaka yapıyo yani her bezde kaka var bu normalmi ki beni emerken illa karnından poposundan sesler geliyo yaptığını anlıyorum yada yapıcak işte
bide gaz için ne veriyosunuz kaç kaşık olmalı aktardan alınan rezeneyimi demleyeyim yoksa hazırmı aliim lütfen yardım canlarım

ben ma pişik için penaten krem ve dalin pudra kullanıyorum
gazı için 1 çay kaşıgı rezene ile 1 çay kaşığı kimyonu yarım çay bardağı su ile kaynatıp 1-2 dakika 3 çay kaşığı kadar veriyorum gerisinide ben içiyorum pırrrt çıkarıyor 15-20 dk sonra

evridiki ayy stres oldum okurken
ay benimkide çok iyidir aramızda çok iyi ama bende bu sefer kıl oldum bi duruma
karşı komşum bana çorba getirmiş 1 kase iç diye bizde tam kapıdan dr kontrolüne gidiyorduk evde yemek yoktu çokta açtım neyse gelince içerim diye düşündüm ay eve bi geldik baktım kase boş kayınvalidem demezmi ben içtim güzel yapmış kadın diye sinirden geberdim ya ama ben bişey diyemiyorum işte :47::47::47:içimden geçti lohusa senmisin benmi 2 kaşık çorbada sen yap diye ama ah işte diyememki ben

günaydın ....
bizde uyandık kahvaltımızı yaptık.tek elimle ana kucağını sallayıp tek elimle yazıyorum

kızlar birde şu var annem uyanık olduğunda çocukla konuş mutlaka dedi.ama ne konuşacağımı bulamıyorum siz uyanıkken nasıl vakit geçiriyorsunuz

ben konuşuyorum ve tepkide veriyor bazen gülüyor dudagının kenarıyla ıııı ııııı diyor bazen çok hoşuna gidiyor
anlat işte bişeyler güzel kızım,boncuk kızım vs vs diyorum sen büyüyünce şöyle şöyle yapcaz diyorum ....
çok seviyor konuşmayı bide konuşurken eldivenlerini çıkar parmağını tutsun yüzüne dokunsun sen ona dokun ten temasıda çok önemli canım

canım konuşma meselesi bazen bizdede çok komik oluyor ama konuşmak gelişşimi için çok önemli hep pozitif şeyler anlat ileride yapmasını istediğin şeyleri nasıl olması gerektiğini mesela ben daha hamileeyken oğlumun oumasını çok istediğim bir meslek sahibi olmasını istediğim için karnımı severken hep bunları anlatırdım şimdide oğlum okuyacakmış doktor olucakmış babasının seçimi doktor inş da olur uslu oğlum bide benden size küçük bi öneri çocuklara asla yaramaz demeyin uyumlu kelimesini kullanın yaramaz kelimesi çocuklarda ters tepki yapıyormuş uyumlu ol diyin yaramazlık yapma filan demeyin

zaten cocuğa yaramaz derseniz ben nasılsa yaramazmışım diye aynı hareketleridahada agır şekilde yaparmış

sabah inat ettim oğlum beni ya emecek ya emecek diye.. zorla savaşa tepişe emdi biraz şimdi uyuyor ama aç biliyorum biberonla emdiğinin 10 katıını emiyor çünkü :} göğsümden süt şapır şapır akıyor ama paşam yok inat etti içmiyor dayanamadım onun aç kalmasına şimdi sağdım uyansın vericem korkuyorum ilk hafta olduğu gibi kilo verip de sarılık tehlikesi atlatmayalım diye mecbur biberonla vericez artık..

eşime söyledim bakalım dr brown biberon alıcak o işe yarar belki göğsümden de emmeye başlar..

geçmişe göz attım da ped konusu geçmiş ben hep kardeşlerime aldırdım bugün de annem alcak da onlar gidince de inşallah havalar düzelir biz artık dışarı çıakrız..

oğlumla çok mutluyum aşk yaşıyoruz tek derdim beni emmemesi ama arada ben de havalar düzelse de biraz çıksak dolaşsak diyorum.. en azından bi markete gitseydim :}

eşim dün dedi annene babana bırakalım bi saatliğine gidelim dolaşalım biraz başbaşa kalalım dışarda oturalım diye nasıl olsa sütü sağıyorum dün olmadı belki bu aralar gideriz..

yaa bi de süt yapıyormuş diye duydum tahinli helva yiyorum o da bi sardı ağzımdan düşmüyor valla bidahadan kilo alcam kesin çok tatlı şeyler yiyorum..:}

annem bugüğn kızamık şekeri alcak yine lohusa şerbeti yapıcaz bu 5. olcak kimse gelmese hepsini ben içerim valla o kadar sevdim :}

mevlüdü 1 aylıkkken yapıcaz galiba 19unda tam bir ayını doldurmuş olcak oğlum tabi 28 günlük olcak şubattan dolayı ama olsun..

babannemiz kurbanını da kesicek inşallah.. cuma günü yarı kırkımız sizler nereye gittiniz nereye gitsek acaba fikir verebilir misiniz?

çok iyi yapmışsınız biz de bebeğimizi karyolasında uyutmuyoruz böyle bişey aldık bizim odamızda uyuyor ilerde bu beşiği anakucağı olarak kullanıcaz öyle bi özelliği de varmış çok kullanışlı oldu tv izleyeceğimiz zaman alıyoruz salona götürüyoruz bebeişim yanımda oluyor çok iyi yapmışsınız..

ben nuk marka anne göğsüne benzer geniş ağız biberon kullanıyorum ya 1 gram gaz yapmıyor çocukta beni emince daha çok oluyor hemde beni bırakmadı tavsiye ederim
ped konusundada ben çok çok stok yapmıştım hala yenisini almadık son 1 paket kaldı:60:
biz bebeişide alıp marketlerde geziyoruz canım daha 10 günlükken migrosu gezdik :)
alışveriş sepenine anakucağıyla koyup dolaşıyoruz no problem :)
40 ında bi arkadaşa oturmaya gitcez biz
bizde gidilen kişi bebeğe yumurta ve hediye verir
ama yumurta ne laka bilmiyorum sadece verildiğini biliyorum :)
ayrıca 40 çıkınca içine alyanslarımızın ve 40 kez suyun içine batırılmış tespihin bulunduğu 1 kova su ile hem bebiş hem anne yıkanır sonra bebeişin son durulama suyuna tuz atılır bi tutam :1:

Kızlar daha önce de yazmıştım ama kimse görmedi sanırım.
Benim oglusum banyo yaptıktan sonra yediğini cikariyo ya.
bazen çürüterek çikariyo bazende çürütmeden
Üşüyomu acaba
Böyle kusmalar sizdede oluyomu
Birde gazını çıkarırken de biraz kusuyo
Kıyafet yetiştiremiyom artık her yerimiz kusmuk icinde kaliyo ya

banyo yapmadan yarım saat önce kaloriferli evde oturmamıza ragmen ısıtıcı yakıyoruz odasında biz
birde 2 kat giydiriyorum banyo sonrası malum çocuk hemen alıyor soğuğu
gaz çıkarırken kusması normal fazla emdiğini çıkarıyor annesi

Kızlar Kahvaltı Öğle Yemeği Akşam Yemeğinde Neler Yiyorsunuz Menünüzden Eksik Etmediğiniz Neler Var?

Ben Hergün Bolca Su, Rezene Çayı ve Kabız Olmamak İçin de Armutu Eksik Etmiyorum Ama Normal Doğum Olmama Rağmen Bende de Gaz Sorunu Oluyor Bazen.. Çok Dikkat Ediyorum Süt ve Meyve Suyu Çikolata vs Bile Yiyip İçmiyorum Gaz Yapmasın Oğluşuma Diye.. Rezene Hem Gazı Atıyormuş Vücuttan Hem Süt Yapıyormuş Diye İçiyorum Günde 1 Veya 2 Kupa..

Bir de Yeni Gözdem Tahin Helvası Tavsiye Ederim Yediğimden Beri Göğsümden Süt Kendi Kendine Akıyor Baya Süt Yapıyor Yani.. Siz Neler Yiyip İçiyorsunuz?

gaz olacak diye kendimi hiç kasmıyorum bikere kızımdada herşeyi yemiştim bundada yiyorum canınız çekmesin mesela bugün hem öğlen hem akşam 2 tabak kurufasulye yedim
gaz olacak dedikçe gaz oluyor okadar tırsmayın :)

benim günlük mutlaka yiyip içtiklerim
3 lt su
2 bardak humana
3-4 çatal tahin helvası,
2 kupa rezene çayı
1 kupa ısırgan çayı
2-3 incir
1 çikolata
1-2 şişe maltana (yada fayrouz içeceği)
varsa 1-2 bardak komposto
hehehhe birde aralarda yemek yiyorum bolca:1::1::1:

slm millet nasılsnz?
herkes iidir umarım.
biz oğlumla evde başbaşayız herzamanki gbi.
ben bu durumdan hiç şikayetçi değilim aksine annemi fln ben yolladm evine,gdebilirsn istiosan ben artk iiym ddm:1:
kocam ve oğlumla başbaşa olmayı çok seviyorum:69:
tek sorunum ev işlerine ve kendime bakmaya yetişememem:50:
pazara markete fln çıkamıorm o sinir edio beni.
gerçi cuma gnü oğlanı dr.a götrdkten snra migrosa girdik ama çok duramadk tabi,kucağımızda bebişle..
bi de dolapların olduğu reyonlar fln soğuk oluo,sokmadk bebeği o reyonlara..
walla yarn fln yine çkcz bebeği alıp,hava fena değil,sıkı da giydiriyorum,e arabayla gdp geliorz zaten..
kırk mırk pek kazımıyoruz biz yani:1:

dün yanlz çok üzgndm,dayım kalp krizi geçrdi,çok ağr hemde kalbi durmuş,şokla çalıştrmışlar.şimdi daha ii şükürler olsn:nazar::nazar:
ama o kadar üzüldm ki,sbh sbh bu haberle uyandm:50: daha 49 yaşında dayım.
3 çocuğu var,biri niversitede,biri lisede öğrenci,diğeri ise henüz 3 yaşında:50:
yoğun bakımda hala,3 gün orda kalıckmış,ziyaretçi fln almıolar haliyle,eşim gtti hastaneye ama ben gdemedm,herkes gelme ddi zaten göremzsn,yapabilcein bişi de yok ddiler,gtmedim bnde ama içim hç rahat diil:50:
inşallah bir an önce atlatr sağlığına kavuşur,çokk üzülüorm:59:

dayına çok geçmiş olsun canım
bende senin gibi artık herkes dağılsın evimde kızlarım ve kocamla başbaşa kalayım istiyorum
ay iş miş umrumda değil yani şuan

selam kıslar..bişi sorcam akşam duşalmıştım o zamanddan beri kanamam gelmedi..kesildimiki..ama çok az değilmi..sizinki devam ediyomu..ne kadar sürmesi gerek biliyonuzmu...gelseydide vucudumdaki ödem gidiverseydi keşke..

benim bugün 21. günüm ve hala kanamam devam ediyorama çok değil

mrb kızlar benim bebişim doğduğundan beri günde 5 6 kere kakasını yapıyor kilo alımıda iyi ama buğün sürekli ağladı gazı var gibi bezini açtım cırtt üstüme su gibi fışkırttı acaba arada böyle olurmu çok katı değil ama hep normal yapardı acaba isal mi oldu kakasu pis kokuyor çok uzun zamnadır böyle ekşimsi kokuyo bunlar normal mi bilemedim ishal olduğunu nasıl anlıycam bezinde hiç dışkı tanesi olmaz mı su mu olur aman anlayanlar cvp versin acemilik çok zor dün banyo yaptı ondan mı oldu ki

sabah aynı durum bizdede yaşandı normal canım bebeklerin kakalşarı büyüklerinki gibi katı olmaz zaten
bizimde kakamız kokuyor çok panik olmamak lazım hemen

cnm geçmişi okurken gördüm seda nın doktoru da aynı öneride bulunmuş.hala meme istiyosa kucağında pışpışla demiş.bide onu dene istersen.belki sadece kokunu istiyodur

ahh ben napayım toplamda gün boyu 5-6 saat memede kalıyoruz heralde
sürekli emme modundayız
kucaktan yere bırak viyak viyak bağırıyor tam kucakçı oldu napcaz bilmem kokuma alıştı bırakmıyo beni gecede yanımda yatıyor çoğu zaman:44:

ohh sedacım en güzel eve hemsireniz gelmiş bize nerde öyle hemsire falan pehh

slm kızlar nasılsınız

ayyy okurken daral geldi
ne bu ya lohusa kadın hizmetmi edermiş sakın kabul etme:47:

kızlar herkese merhaba

ayenen canım benimde 21. günüm hala günlük ped kullanıyorum
dr um bazen 40 günü aşar bazen daha az sürer aşırı olmadıkça sorun yok dedi

sürmeli ben rezeneyi kendime yapacaksam demleme usulü ile bebişe vereceksem 1-2 dakika kaynatıp soğutup veriyorum

islem ben isilik için sütümü yüzüne fışkırtıp siliyorum canım

kızlar yazı alıntıdır :)
Her ay her yil bebek sahibi olmuyoruz, e oldugumuzda da her ne varsa yapmak lazim degil mi sooyle agiz tadiyla:) Eski adetler demistim gecenlerde... Lohusa serbeti, 40 ucurmasi vs gibi nefis adetler var. Eskiden bu tip seylere aman allahim ne kiro diye bakardim ve haykirarak kacardim, itiraf etmeliyim. Ama yaştan midir:) bilmiyorum, gercekten de hosuma gidiyor artik...

Yari 40 banyosu ve 40 Ucurmasini anlatmak istiyorum. Hem oglumda hem kizimda yaptim ikisini de.

YARI 40 BANYOSU:

40 gun bebek dogumundan itibaren cok onemli bir kilometre tasi. Hep 40 gun 40 gun derler ve ben nedir bunun kerameti diye dusunurdum. Bebegim olduktan sonra yasayarak anladim. 40. gunden itibaren bebegin hali tavri degisiyor, o artik 'kisi' oluyor. Daha bir farkli bakiyor, gazi gecmeye basliyor, emmesi kuvvetleniyor, kisacasi dunyaya alisiyor. Ilginctir ki tam 40. gunden itibaren bu degisikliklerin farkina varmaya basliyorsunuz. Neden budur ki, annenin lohusalik saltanati da 40 gun:) Artik naziniz sokmemeye basliyor (yapana tabi) Eskiden tabi lohusalik denen sey de bir ayri yasanirmis. Evin salonuna suslu puslu yatak kurulur ve anne orda yatarmis. Gelen ziyaretciler de anne orda yatar vaziyette otururlarmis. Komik bisey tabi gunumuz icin, ama annenin dinlenmesi icin faydali bir durummus. Tabi 40 gun yatmazmis anne, yari 40 banyosu da bu demek. 20. gun anne ve bebegi seremoniyle banyoya sokarlarmis, cunku 20. gun sonunda hem anne dinlenmis hem de bebegin gobek bagi dusmus olurmus.

Ben 20 gun yatmak ne kelime, birkac gun sonra disari attim kendimi ama bu banyo rituelini de bayila bayila yaptim. Banyoya giriyorsunuz, Oturup kucaginiza bebegi aliyorsunuz. Cikmadan once de iyi dileklerinizi soyleyerek bebege bir tas su dokuyorsunuz, tasin icine de:

1 kucuk taş - Taş gibi saglam olsun

1 altin - Omru bereketli olsun

diye koyuyorsunuz.

Bir yumurtanin yarim kabuguyla da birkac defa su dokuyorsunuz ki yumurta gibi tok, butun ve saglam olsun...

40 UCURMASI:

Eskiden bu 40 gun bebegi disari cikarmazlarmis. (Artik tabi birkac gunlukten itibaren cikariyoruz.) Dolayisiyla 40. gun disari cikmasi de ayri bir seremoniymis. Her ne kadar onceden cikarilsa da artik, yine de 40.gun disari cikarma ayri bir keyifli is. 40. gun bebegi alip bir buyuge goturuyorsunuz. Hazirlanmis

1 yumurta

Birkac tane seker

Biraz beyaz ip

oluyor.
Iyi dilekleri soyleyerek ipi basina koyuyorlar, uzun bir omru olsun saclari saglikla beyazlasin diye:)

Yumurtayi veriyorlar, yumurta gibi tok, bereketli bir omru olsun diye:)

Sekerleri veriyorlar, seker gibi tatli bir insan olsun diye:)

Evet hepsini de yaptim, ve cok da sevimli buluyorum:) 40 ucurmaya gelmek isteyen varsa bekliyorum! Yumurtalarim iplerim hazir:)

Kızlar dogum izni işini ne yaptınız? Kalan süreyi ekletebiliyor musunuz?

Ben müdürümle konuştum dilekçe yaz İlçe mem sorun çıkarmazsa 14 günü ekleyelim dedi. :21:

Sürmeli ben bir iki kaşıkla başladım, şimdi 5-6 kaşık veriyorum...

Fatma bak şimdi seninkine de sinir oldum. Bu ne yahu :53: Sana gelen çorbayı mı içmiş yuh artık :37:

Bu arada kızımın boynu pişik olmuş şu sogukta :37: Pişik kremi sürdüm iyi geldi biraz...

Back