• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Kızlar dogum izni işini ne yaptınız? Kalan süreyi ekletebiliyor musunuz?

Ben müdürümle konuştum dilekçe yaz İlçe mem sorun çıkarmazsa 14 günü ekleyelim dedi. :21:

Sürmeli ben bir iki kaşıkla başladım, şimdi 5-6 kaşık veriyorum...

Fatma bak şimdi seninkine de sinir oldum. Bu ne yahu :53: Sana gelen çorbayı mı içmiş yuh artık :37:

Bu arada kızımın boynu pişik olmuş şu sogukta :37: Pişik kremi sürdüm iyi geldi biraz...

evet bende yuh artık dedim:27::30:

ay bende süreyim kızıma uyanınca vallahi sivilcelendi bebiş ergenliğemi geçiyor ne yarı kırkımız çıktıya ondandır:1:

bu arada yarı kırkta bişey yapan oldumu kızlar???

Son düzenleme:
kızlar bışey sorcam ben az önce fark ettım sağ koltuk altımda küçük bişey var sankı bılyeden kuçuk ne olabilir sütten dolyımıdır aceba dokununca ağrıyo napıyım ya korktum şimdi...yardımcı olun :50:

kızlar bışey sorcam ben az önce fark ettım sağ koltuk altımda küçük bişey var sankı bılyeden kuçuk ne olabilir sütten dolyımıdır aceba dokununca ağrıyo napıyım ya korktum şimdi...yardımcı olun :50:

dur korkma,sanırım yeni farkettin,sertmi? eline gelen o kitle içeride derindemi? yoksa deridemi?

bizimde 6.gün 11.7 çıkmıştı dr bunda bişiy yok vucudu na inmemiş korkmyın geçer dedi şimdi yüzünde ve gözlerinde var yarın 1 aylık olacak nie geçmedi anlamadım yarın dr a onuda sorucam[/QU

CNM BİZ 20 günlük olmadık daha.sen dr a sorunca bize de yazarsın dimi? meraktayız

kitlede ağrı olması çok normal hormonlar yüksek düzeyde,süt üretiyor göğsün,fakat sert ele net gelen bir kitleyse bi genel cerraha mutlaka görün,benim iki göğsümde toplam 6 adet kitlem var,bayada büyüdüler,hatta şöyle söylim en küçüğü 3 cm,3 yıl önce bir tanesini aldırdım,biyopsi yapıldı,fibroadenom denen zararsız bir kitle çıktı,diğerlerini takibe aldı doktorum,fakat hızlı büyüyolar,şuandada baya büyüdüler,hepsinin cerrahi olarak çıkartılması lazım,fakat emziriyorum,2 tanesi süt kanallarının üzerinde,1 sene daha sabredicem,bebeği sütten kesince,sonrasında hepsi tek tek alınacak,benimkilerde şuan ağrı yok,sende 1,2 hafta bekle o şişlik gitmezse mutlaka bi doktora görün ihmal etme.

kitlede ağrı olması çok normal hormonlar yüksek düzeyde,süt üretiyor göğsün,fakat sert ele net gelen bir kitleyse bi genel cerraha mutlaka görün,benim iki göğsümde toplam 6 adet kitlem var,bayada büyüdüler,hatta şöyle söylim en küçüğü 3 cm,3 yıl önce bir tanesini aldırdım,biyopsi yapıldı,fibroadenom denen zararsız bir kitle çıktı,diğerlerini takibe aldı doktorum,fakat hızlı büyüyolar,şuandada baya büyüdüler,hepsinin cerrahi olarak çıkartılması lazım,fakat emziriyorum,2 tanesi süt kanallarının üzerinde,1 sene daha sabredicem,bebeği sütten kesince,sonrasında hepsi tek tek alınacak,benimkilerde şuan ağrı yok,sende 1,2 hafta bekle o şişlik gitmezse mutlaka bi doktora görün ihmal etme.

sağol cnm bılgın ıçın eşimle beraber çok korktuk beklıycem bı ıkı hafta dediğin gibi gecmezse gidiyim...bıde benım görümcem meme kanserı oldu o tedavı görüyo şuanda ondan bı panık oldum yarın onada bı göstereyım vardır bı bılgısı...tşkler ıyı akşmalr çıkmak zorundayım oğlum yatmıyo :(

sağol cnm bılgın ıçın eşimle beraber çok korktuk beklıycem bı ıkı hafta dediğin gibi gecmezse gidiyim...bıde benım görümcem meme kanserı oldu o tedavı görüyo şuanda ondan bı panık oldum yarın onada bı göstereyım vardır bı bılgısı...tşkler ıyı akşmalr çıkmak zorundayım oğlum yatmıyo :(

Allah korusun korkma canım kanserli tümörler şekil itibariyle daha farklı oluyor,sen bilye gibi demişsin,hiç korkma,kolay gelsin

kızlar yazı alıntıdır :)
Her ay her yil bebek sahibi olmuyoruz, e oldugumuzda da her ne varsa yapmak lazim degil mi sooyle agiz tadiyla:) Eski adetler demistim gecenlerde... Lohusa serbeti, 40 ucurmasi vs gibi nefis adetler var. Eskiden bu tip seylere aman allahim ne kiro diye bakardim ve haykirarak kacardim, itiraf etmeliyim. Ama yaştan midir:) bilmiyorum, gercekten de hosuma gidiyor artik...

Yari 40 banyosu ve 40 Ucurmasini anlatmak istiyorum. Hem oglumda hem kizimda yaptim ikisini de.

YARI 40 BANYOSU:

40 gun bebek dogumundan itibaren cok onemli bir kilometre tasi. Hep 40 gun 40 gun derler ve ben nedir bunun kerameti diye dusunurdum. Bebegim olduktan sonra yasayarak anladim. 40. gunden itibaren bebegin hali tavri degisiyor, o artik 'kisi' oluyor. Daha bir farkli bakiyor, gazi gecmeye basliyor, emmesi kuvvetleniyor, kisacasi dunyaya alisiyor. Ilginctir ki tam 40. gunden itibaren bu degisikliklerin farkina varmaya basliyorsunuz. Neden budur ki, annenin lohusalik saltanati da 40 gun:) Artik naziniz sokmemeye basliyor (yapana tabi) Eskiden tabi lohusalik denen sey de bir ayri yasanirmis. Evin salonuna suslu puslu yatak kurulur ve anne orda yatarmis. Gelen ziyaretciler de anne orda yatar vaziyette otururlarmis. Komik bisey tabi gunumuz icin, ama annenin dinlenmesi icin faydali bir durummus. Tabi 40 gun yatmazmis anne, yari 40 banyosu da bu demek. 20. gun anne ve bebegi seremoniyle banyoya sokarlarmis, cunku 20. gun sonunda hem anne dinlenmis hem de bebegin gobek bagi dusmus olurmus.

Ben 20 gun yatmak ne kelime, birkac gun sonra disari attim kendimi ama bu banyo rituelini de bayila bayila yaptim. Banyoya giriyorsunuz, Oturup kucaginiza bebegi aliyorsunuz. Cikmadan once de iyi dileklerinizi soyleyerek bebege bir tas su dokuyorsunuz, tasin icine de:

1 kucuk taş - Taş gibi saglam olsun

1 altin - Omru bereketli olsun

diye koyuyorsunuz.

Bir yumurtanin yarim kabuguyla da birkac defa su dokuyorsunuz ki yumurta gibi tok, butun ve saglam olsun...

40 UCURMASI:

Eskiden bu 40 gun bebegi disari cikarmazlarmis. (Artik tabi birkac gunlukten itibaren cikariyoruz.) Dolayisiyla 40. gun disari cikmasi de ayri bir seremoniymis. Her ne kadar onceden cikarilsa da artik, yine de 40.gun disari cikarma ayri bir keyifli is. 40. gun bebegi alip bir buyuge goturuyorsunuz. Hazirlanmis

1 yumurta

Birkac tane seker

Biraz beyaz ip

oluyor.
Iyi dilekleri soyleyerek ipi basina koyuyorlar, uzun bir omru olsun saclari saglikla beyazlasin diye:)

Yumurtayi veriyorlar, yumurta gibi tok, bereketli bir omru olsun diye:)

Sekerleri veriyorlar, seker gibi tatli bir insan olsun diye:)

Evet hepsini de yaptim, ve cok da sevimli buluyorum:) 40 ucurmaya gelmek isteyen varsa bekliyorum! Yumurtalarim iplerim hazir:)
ne güzel...aslında heryerde benzer şeyler yapılıyor ama anlamlarını bilmiyorduk
Kızlar dogum izni işini ne yaptınız? Kalan süreyi ekletebiliyor musunuz?

Ben müdürümle konuştum dilekçe yaz İlçe mem sorun çıkarmazsa 14 günü ekleyelim dedi. :21:

Sürmeli ben bir iki kaşıkla başladım, şimdi 5-6 kaşık veriyorum...

Fatma bak şimdi seninkine de sinir oldum. Bu ne yahu :53: Sana gelen çorbayı mı içmiş yuh artık :37:

Bu arada kızımın boynu pişik olmuş şu sogukta :37: Pişik kremi sürdüm iyi geldi biraz...

hangi 14 gün?15 tatildeki mi?
benim iznim 14 mayısta bitiyor sonra da heyet raporu alıcam sanırım

bu ara ayakta sallanmaya alıştık...aslında çok karşı olduğum tüm şeyleri yapmaya mecbur bıraktı kızım
bir arkadaşım derdi hiç kasma hepsi kendi kullanma klavuzuyla doğuyor diye doğruymuş gerçekten

Günaydin kizlar, hergün bask abisi cikiyo kizim dün öglen öksürmeye basladi bide agzinda cok tükürük oluyo sonra bogazinda kaliyo cok korktum bogulacak diye nolur nolmaz diye dra götürdüm üsütmedi yatagin bas kismini bira yükselt ve yan yatir dedi (zaten yan yatiyodu) bizde yatagin ayaklarinin altina tugla koyduk gece ara ara öksürük nöbetleri gecirsede daha rahat uyudu sanki, gece yalniz kalacaktim annem bu halimi görünce benle kaldi kendi bakti gengizi tutulmus dedi salak doktor ben üsüttü demistim o yok tükürsüdügü bogainda kaliyo ondan öksürüyo demisti simdi ariymda bi firca atiym yazik kizimi gece hic uyumadim desem yeridir offf

Allah korusun korkma canım kanserli tümörler şekil itibariyle daha farklı oluyor,sen bilye gibi demişsin,hiç korkma,kolay gelsin

hayırlısı cnm dedığını yapıp beklıycem sanada cok gecmış olsun...bişey bıterken başka bişey başlıyo yazın ıstanbulda keretakonus amelıyatı olcam gözümden onun stresını yaşıyorum 1 yıldır çok ılerledı bu hastalık bebekten dolayı erteledı doktor offf kadın olmak çok zor....hanımlar hepınızın kadınlar gununu kutluyorum bıde değerımız bılınse :( vallahı bı kızım var şimdiden gelecekte onun ıçın kaygılanıyorum oğlumdan çok onu düşünüyorum allahım onları korusun kötü ınsanlrdan ınşallah...

Kadınlar Günümüz Kutlu Olsun Kızlar..

Ya Oğlum Çok Hıçkırıyor Dr Geçmezse 1 Damla Limon Ver Demişti Ama Kıyamıyorum Sizde de Var mı Hıçkırık Nasıl Geçiriyorsunuz?

ben ma pişik için penaten krem ve dalin pudra kullanıyorum
gazı için 1 çay kaşıgı rezene ile 1 çay kaşığı kimyonu yarım çay bardağı su ile kaynatıp 1-2 dakika 3 çay kaşığı kadar veriyorum gerisinide ben içiyorum pırrrt çıkarıyor 15-20 dk sonra

evridiki ayy stres oldum okurken
ay benimkide çok iyidir aramızda çok iyi ama bende bu sefer kıl oldum bi duruma
karşı komşum bana çorba getirmiş 1 kase iç diye bizde tam kapıdan dr kontrolüne gidiyorduk evde yemek yoktu çokta açtım neyse gelince içerim diye düşündüm ay eve bi geldik baktım kase boş kayınvalidem demezmi ben içtim güzel yapmış kadın diye sinirden geberdim ya ama ben bişey diyemiyorum işte :47::47::47:içimden geçti lohusa senmisin benmi 2 kaşık çorbada sen yap diye ama ah işte diyememki ben

ben konuşuyorum ve tepkide veriyor bazen gülüyor dudagının kenarıyla ıııı ııııı diyor bazen çok hoşuna gidiyor
anlat işte bişeyler güzel kızım,boncuk kızım vs vs diyorum sen büyüyünce şöyle şöyle yapcaz diyorum ....
çok seviyor konuşmayı bide konuşurken eldivenlerini çıkar parmağını tutsun yüzüne dokunsun sen ona dokun ten temasıda çok önemli canım

zaten cocuğa yaramaz derseniz ben nasılsa yaramazmışım diye aynı hareketleridahada agır şekilde yaparmış

ben nuk marka anne göğsüne benzer geniş ağız biberon kullanıyorum ya 1 gram gaz yapmıyor çocukta beni emince daha çok oluyor hemde beni bırakmadı tavsiye ederim
ped konusundada ben çok çok stok yapmıştım hala yenisini almadık son 1 paket kaldı:60:
biz bebeişide alıp marketlerde geziyoruz canım daha 10 günlükken migrosu gezdik :)
alışveriş sepenine anakucağıyla koyup dolaşıyoruz no problem :)
40 ında bi arkadaşa oturmaya gitcez biz
bizde gidilen kişi bebeğe yumurta ve hediye verir
ama yumurta ne laka bilmiyorum sadece verildiğini biliyorum :)
ayrıca 40 çıkınca içine alyanslarımızın ve 40 kez suyun içine batırılmış tespihin bulunduğu 1 kova su ile hem bebiş hem anne yıkanır sonra bebeişin son durulama suyuna tuz atılır bi tutam :1:

banyo yapmadan yarım saat önce kaloriferli evde oturmamıza ragmen ısıtıcı yakıyoruz odasında biz
birde 2 kat giydiriyorum banyo sonrası malum çocuk hemen alıyor soğuğu
gaz çıkarırken kusması normal fazla emdiğini çıkarıyor annesi

gaz olacak diye kendimi hiç kasmıyorum bikere kızımdada herşeyi yemiştim bundada yiyorum canınız çekmesin mesela bugün hem öğlen hem akşam 2 tabak kurufasulye yedim
gaz olacak dedikçe gaz oluyor okadar tırsmayın :)

benim günlük mutlaka yiyip içtiklerim
3 lt su
2 bardak humana
3-4 çatal tahin helvası,
2 kupa rezene çayı
1 kupa ısırgan çayı
2-3 incir
1 çikolata
1-2 şişe maltana (yada fayrouz içeceği)
varsa 1-2 bardak komposto
hehehhe birde aralarda yemek yiyorum bolca:1::1::1:

dayına çok geçmiş olsun canım
bende senin gibi artık herkes dağılsın evimde kızlarım ve kocamla başbaşa kalayım istiyorum
ay iş miş umrumda değil yani şuan

benim bugün 21. günüm ve hala kanamam devam ediyorama çok değil

sabah aynı durum bizdede yaşandı normal canım bebeklerin kakalşarı büyüklerinki gibi katı olmaz zaten
bizimde kakamız kokuyor çok panik olmamak lazım hemen

ahh ben napayım toplamda gün boyu 5-6 saat memede kalıyoruz heralde
sürekli emme modundayız
kucaktan yere bırak viyak viyak bağırıyor tam kucakçı oldu napcaz bilmem kokuma alıştı bırakmıyo beni gecede yanımda yatıyor çoğu zaman:44:

ohh sedacım en güzel eve hemsireniz gelmiş bize nerde öyle hemsire falan pehh

ayyy okurken daral geldi
ne bu ya lohusa kadın hizmetmi edermiş sakın kabul etme:47:

ayenen canım benimde 21. günüm hala günlük ped kullanıyorum
dr um bazen 40 günü aşar bazen daha az sürer aşırı olmadıkça sorun yok dedi

sürmeli ben rezeneyi kendime yapacaksam demleme usulü ile bebişe vereceksem 1-2 dakika kaynatıp soğutup veriyorum

islem ben isilik için sütümü yüzüne fışkırtıp siliyorum canım

ayy içim rahatladı valla teşekkür ederim :}

süt bezesi ilk hafta bende de olmuştu geçti şimdi Allaha şükür

aynen canım az önce bi kustu içinde birşey kalmadı sandım;)) sonra altını alıp bir daha emzirdim inş bu sefer boşa gitmez sütler

aldığın anakucağı ne marka canım? sallanan birşey bakıyorum ben de

arada keslip bir kaç gün sonra devam ediyor canım 28. gündeyim hala ara ara kanama oluyor

geçmiş olsun canım acil şifalar dilerim

ilk defa mı oluyor;)) benimki bolbol fışkırtıyor tüm ev halkı nasibini aldı kakalardan. en son dün benim pijamamı ve halıları da sarılara boyadı, normal yani. kaka yeşil olursa üşümüş olabilir, ayaklarına ılık su torbası koyarsan uyurken rahatlar bebişin.

sen yazmışsın ya canım facede 16 saat diye,yook öyle birşey. bugün sabah 9dan beri toplam 3 saat ya uyudu ya uymadı emre. zaten en uzun uykumuz 2 saati bulmuyor. hepsi aynı bu bebişlerin

paylaşımın için teşekkürler canım

Markasını Bilmiyorum da Böyle Bişey Aldık Canım Tam Olarak Bu Değil Ama Netten Bu Fotoğrafı Bulabildim..Karyolasını Henüz Kullanmıyoruz Bizim Odamızda Ve Diğer Odalara Bunu Taşıyoruz Bunda Yatıyor Şimdilik..

HIC-KULLANILMAMIS-ILK-GUNKU-GIBI-BAMBU-BESIK__20835607_0.jpg

bizimde 6.gün 11.7 çıkmıştı dr bunda bişiy yok vucudu na inmemiş korkmyın geçer dedi şimdi yüzünde ve gözlerinde var yarın 1 aylık olacak nie geçmedi anlamadım yarın dr a onuda sorucam[/QU

CNM BİZ 20 günlük olmadık daha.sen dr a sorunca bize de yazarsın dimi? meraktayız

yazarım cnm az sonra gidicez hacava çok soğuktu sabah gözümüz kesmedi ben haber veririm sanada

bu arada bende mapuçi gibi yatarak emzirmeyi başardım kızımın altına yastık koyarak gece çok rahat oldu

Back