ben ma pişik için penaten krem ve dalin pudra kullanıyorum
gazı için 1 çay kaşıgı rezene ile 1 çay kaşığı kimyonu yarım çay bardağı su ile kaynatıp 1-2 dakika 3 çay kaşığı kadar veriyorum gerisinide ben içiyorum pırrrt çıkarıyor 15-20 dk sonra
evridiki ayy stres oldum okurken
ay benimkide çok iyidir aramızda çok iyi ama bende bu sefer kıl oldum bi duruma
karşı komşum bana çorba getirmiş 1 kase iç diye bizde tam kapıdan dr kontrolüne gidiyorduk evde yemek yoktu çokta açtım neyse gelince içerim diye düşündüm ay eve bi geldik baktım kase boş kayınvalidem demezmi ben içtim güzel yapmış kadın diye sinirden geberdim ya ama ben bişey diyemiyorum işte
içimden geçti lohusa senmisin benmi 2 kaşık çorbada sen yap diye ama ah işte diyememki ben
ben konuşuyorum ve tepkide veriyor bazen gülüyor dudagının kenarıyla ıııı ııııı diyor bazen çok hoşuna gidiyor
anlat işte bişeyler güzel kızım,boncuk kızım vs vs diyorum sen büyüyünce şöyle şöyle yapcaz diyorum ....
çok seviyor konuşmayı bide konuşurken eldivenlerini çıkar parmağını tutsun yüzüne dokunsun sen ona dokun ten temasıda çok önemli canım
zaten cocuğa yaramaz derseniz ben nasılsa yaramazmışım diye aynı hareketleridahada agır şekilde yaparmış
ben nuk marka anne göğsüne benzer geniş ağız biberon kullanıyorum ya 1 gram gaz yapmıyor çocukta beni emince daha çok oluyor hemde beni bırakmadı tavsiye ederim
ped konusundada ben çok çok stok yapmıştım hala yenisini almadık son 1 paket kaldı
biz bebeişide alıp marketlerde geziyoruz canım daha 10 günlükken migrosu gezdik :)
alışveriş sepenine anakucağıyla koyup dolaşıyoruz no problem :)
40 ında bi arkadaşa oturmaya gitcez biz
bizde gidilen kişi bebeğe yumurta ve hediye verir
ama yumurta ne laka bilmiyorum sadece verildiğini biliyorum :)
ayrıca 40 çıkınca içine alyanslarımızın ve 40 kez suyun içine batırılmış tespihin bulunduğu 1 kova su ile hem bebiş hem anne yıkanır sonra bebeişin son durulama suyuna tuz atılır bi tutam
banyo yapmadan yarım saat önce kaloriferli evde oturmamıza ragmen ısıtıcı yakıyoruz odasında biz
birde 2 kat giydiriyorum banyo sonrası malum çocuk hemen alıyor soğuğu
gaz çıkarırken kusması normal fazla emdiğini çıkarıyor annesi
gaz olacak diye kendimi hiç kasmıyorum bikere kızımdada herşeyi yemiştim bundada yiyorum canınız çekmesin mesela bugün hem öğlen hem akşam 2 tabak kurufasulye yedim
gaz olacak dedikçe gaz oluyor okadar tırsmayın :)
benim günlük mutlaka yiyip içtiklerim
3 lt su
2 bardak humana
3-4 çatal tahin helvası,
2 kupa rezene çayı
1 kupa ısırgan çayı
2-3 incir
1 çikolata
1-2 şişe maltana (yada fayrouz içeceği)
varsa 1-2 bardak komposto
hehehhe birde aralarda yemek yiyorum bolca
dayına çok geçmiş olsun canım
bende senin gibi artık herkes dağılsın evimde kızlarım ve kocamla başbaşa kalayım istiyorum
ay iş miş umrumda değil yani şuan
benim bugün 21. günüm ve hala kanamam devam ediyorama çok değil
sabah aynı durum bizdede yaşandı normal canım bebeklerin kakalşarı büyüklerinki gibi katı olmaz zaten
bizimde kakamız kokuyor çok panik olmamak lazım hemen
ahh ben napayım toplamda gün boyu 5-6 saat memede kalıyoruz heralde
sürekli emme modundayız
kucaktan yere bırak viyak viyak bağırıyor tam kucakçı oldu napcaz bilmem kokuma alıştı bırakmıyo beni gecede yanımda yatıyor çoğu zaman:44:
ohh sedacım en güzel eve hemsireniz gelmiş bize nerde öyle hemsire falan pehh ayyy okurken daral geldi
ne bu ya lohusa kadın hizmetmi edermiş sakın kabul etme
ayenen canım benimde 21. günüm hala günlük ped kullanıyorum
dr um bazen 40 günü aşar bazen daha az sürer aşırı olmadıkça sorun yok dedi
sürmeli ben rezeneyi kendime yapacaksam demleme usulü ile bebişe vereceksem 1-2 dakika kaynatıp soğutup veriyorum islem ben isilik için sütümü yüzüne fışkırtıp siliyorum canım