• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Selam kizlar nasilsinizzzzzzzz ?:54:
Bebeklerin sappur suppur opulmesine bende karsiyim. Onlarin ciltleri daha ne ki yaa
Öptürmeyin vallahi uyarin ben öyle yapiyorum.
Birde odaya giren herkese önce el jeli kullandiriyorum.:63:
Sali günü kizima hemsire geldi eve kizimi tartti. 2980 cikmisti.:69:
Bu sali ben kendim goturecegim bakalim ne kadar olmus minigim.
Kizlar facede yazmistim ama burdanda söyleyim dedim. Mertimizin kalbindeki 2. delik kapanmak üzereymis.:66:
Allahima sükürler olsunn. Bugun aylar sonra ilk kez banyo yaptirdi annesi babasi hastanede.
Türkiyede bebeklerin ilk asisi kac haftalikken yapiliyor kizlar saglik ocaklarimi yapiyor ?:26:

ne çok konuşuyorum dimi.
ama mete uyuyoken aklımda ne varsa söyleyeyim dedim.oda parça parça geliyo aklıma napimm

ay dün akşam yatarken eşim bana bitane daha çocuk yapalım dememiştir heralde dimi :37: ben kesin rüya görmüşümdür :53:

adam birinciyi hakladıda gözü ikincide yaa.neymiş ikisibirden büyürmüş arayı açmayalımmış.olduuu gözlerim doldu dedim.zaten yorulmuşum başım ağrıyodu dün akşam bide bu çıktı başımıza.:33:

ama kabahat bende.adamı gece hiç rahatsız etmezsenn uykularından uyandırmazsan rahatını bozmazsan oda böyle kolay sanıp ikinciyi teklif eder.

belki çocuk yapma işinden bahsediyordur:60::1:
sen bu gece onu saat bası uyandır bakalım 2. den bahsedecekmi?
ama şaka biryana bence arada 2 yas olacak şekilde ayarlayın ikisi bir büyüsünler

ahaha fatmacım çok hoşsunuz.ehh eşin biyerde haklı müzik öğretmeni anlar heralde kimin duyup kimin duymadığını.bizim testi hastanede yapmışlardı.bi cihazla geldi kulağına soktu duyuyo dedi.anlamadım ama okadar basit bişimiş.

150 lira çokmuş gerçekten yaa.ne zaman yapılıyodu bu aşı.bende pazartesi doktora gidince unutmazsam sorayım bakalım o ne dicek

bende aşıları sağlık ocağında yaptırcam.gayet özenli temiz ve dikkatliler bu konuda.

bide kalça çıkıklığı hakkındada bi test yapılıyuomuş galiba.sanki öyle bişiler duymuştum bi ara.biliyomusunuz bu konuda bişiler

ay şimdi eşime kalça çıkıklığı testi desem bu seferde başka bişeyler yapar ben testi yaptım çocuğa yokmuş der:1::1:

Bizim de bütün yanaklarımıza kafamıza ve ensemize yayıldı :( o kadar üzülüyorum ki anlatamam... Dün dr. kontrolümüz varmış bebek egzeması dedi :(( Hemen kortizonlu ilaç vermeyelim dedi mustelanın bir nemlendiricisini verdi.. Birde biz Niveanın ürünlerini kullanıyorduk Sebamet şampuan kullan dedi.. Bu gün daha da artmıştı.. İçim parçalanıyor baktıkça bu krem işe yarar inşallahhh... İhmal etmeyin her bebekte olan döküntülerden de olabilir ama ilk başta bizim de öyleydi geçmişti kendiliğinden ama bu başka küçük küçük sivilceler gibi :((

benim ilk kızımdada olmuştu bundada boyun bölgesinde yeni yeni başladı:44:

slm kızlar göğsümün ucu olmadığı için mama veriyorum oğluma.2-3 gün silikon uçla tuttu şimdi ağzına alıyo 1-2 çekiyo bırakıyo.biberonu verdiğimdede hep genzine kaçırıyorum korkuyorum artık mamasını yedirmeye.başınıda dik tutuyorum yinede genzine kaçıyo.birde göğüs pompası almak istiyorum hem göğsümün ucu çıkar hemde sağarım uçları çıkana kadar.ne önerirsiniz manuelmi iyi yoksa elektriklisimi iyi oluyo.bende şuan manueli var ama dandik bişeyy hiçç işe yaramıyo.

bende medelanın el pompası ve kraftın elektrikli pompası var inanki medelenın el pompası daha güçlü çekiyor hemde tavsiye ederim surda kaldı 5 ayımız sonra ek gıdaya gececeğiz boşuna çok paralar verme
birde ben nuk anne göğsüne benzer geniş ağızlı biberon kullanıyorum çok memnunum antikolik gaz maz olmuyor tavsiye ederim

asya-deniz canım 40 ml çok çok az bebeğini aç bırakma dr a sorup mutlaka mama takviyesi yap bence

Son düzenleme:
bugün istanbulda hava güzeldi ne yaptınız kızlkar dışarı mı çıktınız biz evde takılıyoruz :))) 40 ımız çıkana kadar bahaneyle dışarı çıkabilecez sanırım :))

slm kızlar nasılsınız...ya ben uyuyamama problemi yaşıyorum yine hamilelikte olduğu gibi...acaip yorgunum ve uykusuzum halbuki ama yatağa girince uyuyamıyorum:14:
neden böyle anlamıyorum...hafta sonu yatılı misafirim gelcek...eşimin dayısı yengesi,teyzesi,kardeşi ve eşi...dayısı ve yengesi evime ilk defa geliyorlar o yüzden herşey mükemmel olmalı diye düşünüyorum nasıl olcak onu da bilmiyorum ya...
bi de kızımı onlardan korumam gerekiyormuş gibi bi his var içimde...ona zarar vericekler nazarları değicek yada hoyratça severlerse diye çok canım sıkılıyor.....
ben çok kıskanıyorum kızımı sizde benim gibimisiniz?ne yapıyorsunuz?kendinizi nasıl rahatlatıyorsunuz...

canım bendede tam tersi bi durum var,kızımı asla kıskanmıyorum,hatta herkes sevsin istiyorum,benim tek uyuz olduğum şey,kızımın abuk sabuk kişilere benzetilmesi,hatta 7 göbeğe kadar benzetenler oluyor ozaman çıldırıyorum,kimseye benzetmesinler yavrumu,bazı alakasız kişiler aaa aynı ben diyince kafayı yiyorum valla,salak şeyler.

bu arada çiçeği burnunda anneler selam

aile hekimliği tarafından günlerdir aranıp durduk,2.topuk kanı için,meğerse yasallaşmış,savcılık zoruyla gelip götürüyolarmış artık,neyse gittik sağlık ocağına,topuktan kanımızı verdik,ama içim mahvoldu,kızımı öyle acılı ağlar görünce,neyseki işlembitince hemen sustu,ardından kızıma bi süt ısmarladım emdi durdu:)

kızım 22 günde 700 gr almış,boyuda 3 cm uzamış:nazar: enine boyuna gidiyoruz maşallahhh,en çok korktuğum sütümün yarayıp yaramadığıydı,neyseki herşey yolunda

birde kimlik çıkması lazım,pzt gidip kızımın kimliğini çıkarıcam,çıkarmışken kendi kimliğimide değiştiricem,şimdiden strese girdim,eşim çalışıyor mecbur bebeğimi anneme bırakıp çabucak halledip dönmeye çalışıcam

ana kucağı alacaktım kızıma,renk seçeneği pek yoktu,sadece pembe renk vardı almadım,pzt bi daha bakınırım artık.

benim kızımda kıyafet değişince avaz avaz ağlayıp duruyor,sanki birisi sopayla dövüyomuş gibi feryat figan,savaşıyorum resmen,artık belime sırtıma ağrılar giriyor

kızlar sağlık ocağında korunma yöntemlerini anlattı hemşire,ben spiral düşünüyorum,geçici korunma şekilleriyle uğraşamam valla,spirali 40 çıkmadan takıyolarmış,lohusalık hali bitmeden takılabiliyomuş,adet olmayı beklemeye gerek yokmuş,birde takılabilmesi için lohusa kanaması olması önemli değilmiş,sadece ilişkiye girilmesin yeter dedi hemşire,birde en önemlisi süt koruyor diye bişey yokmuş,sakın sütüm beni korur diye salmayın kendinizi:)aklınızda bulunsun.

Slm arkadaşlar. Bebeğim 16 günlük hala sarı bir görüntüsü var. 5. gün kan testi yaptırdık sarı görüntüsü artarsa getir dedi artmadı ama tamamen de geçmedi. göz beyazı sarımtraktı şimdi daha iyi ama anne olmak çok zor çok endişeleniyorum. 7. gün tekrar götürdüm rahat edeyim diye kan alamadılar çok canını yaktılar oğlumun. sizin durumunuz nedir lütfen bana bi cvp verin şimdiden teşekkürler

Slm arkadaşlar. Bebeğim 16 günlük hala sarı bir görüntüsü var. 5. gün kan testi yaptırdık sarı görüntüsü artarsa getir dedi artmadı ama tamamen de geçmedi. göz beyazı sarımtraktı şimdi daha iyi ama anne olmak çok zor çok endişeleniyorum. 7. gün tekrar götürdüm rahat edeyim diye kan alamadılar çok canını yaktılar oğlumun. sizin durumunuz nedir lütfen bana bi cvp verin şimdiden teşekkürler

canım bizdede aynı durum var ama endişelenme yenidoğan sarılıgı yavaş yavaş yokoluyor yarı kırkından sonra artık baya azalır
gözbebeğindeki sarılıkta gayet normal zamanla oda düzelir ama için rahat etmezse yine gidip bi kan değerine baktır bebeğinin

ne çok konuşuyorum dimi.
ama mete uyuyoken aklımda ne varsa söyleyeyim dedim.oda parça parça geliyo aklıma napimm

ay dün akşam yatarken eşim bana bitane daha çocuk yapalım dememiştir heralde dimi :37: ben kesin rüya görmüşümdür :53:

adam birinciyi hakladıda gözü ikincide yaa.neymiş ikisibirden büyürmüş arayı açmayalımmış.olduuu gözlerim doldu dedim.zaten yorulmuşum başım ağrıyodu dün akşam bide bu çıktı başımıza.:33:

ama kabahat bende.adamı gece hiç rahatsız etmezsenn uykularından uyandırmazsan rahatını bozmazsan oda böyle kolay sanıp ikinciyi teklif eder.

ay çok alemsin sedacım..bende aynen hiç rahatsız etmiyom herifimi...gece 4-7 arası bitmeyen geceler yapıyoz kızı mla ama sabah ne güzel uyuyo kızım dimi diyo kocişim...:27: huni takcam tam...ama o 2. çocuğu yinede ben teklif ediyom..napim hamilelikte annelikte çok hoşuma gittiiii:1:

selam kızlarr
ben geldimmmmmmmmmmm
haller keyifler nasıll?? annelik değilde şimdilik kalabalık yoruyo benii...ama şimdilik sıkıntılı bir lohusalık geçirmedimm..iyiyim allaha şükürrr..dün herkescikler burdayken güzel bir mevlüt okuttum oğlumaaa...

aranızda bebişin gözünde çapak problemi olan varmı..sağ gözü her uyuduğunda çapaktan yapışyo oğlumun..süt sür diyenler, çay sür diyenler oldu ama cesaret edemedimm..şimdilik nemli ılık pamuklu bir bexle siliyorumm..ama geçmediii..

Fatmacım biz işitme testini de kalça ultrasonunu da yaptırdık. Allaha şükür sorun yok. devlet hastanesinde ücretsiz yapılıyor.

Gerçi işitme testinde eşin haklı. Duydugunu siz de anlayabilirsiniz. Yüksek sesten irkilmesi, sesin geldiği yöne kafasını çevirmesi gibi. Ben özel eğitimci oldugum için ilk baktıgım şeydi, görmesi ve işitmesi...

Aşıyı ihmal etmeyin bence.

Mapuci kızının adına karar verdiniz mi?

Sürmeli inşallah mert bebek bir an önce çıkar hastaneden sagsalim. Kızına da maşallah...

Kızlar ancak bu kadar yazabildim. Eşim nöbetçi pestilim çıktı bugün 2 çocukla :(

kızlar bebişlerinize multitabs vitamin ilacını kullanan varmı kimi dr.önermiyomuş bıngıldağı erken kapatıyo diye.

benden başka gece nöbeti tutan varmıııııı???
Fatmacım biz işitme testini de kalça ultrasonunu da yaptırdık. Allaha şükür sorun yok. devlet hastanesinde ücretsiz yapılıyor.

Gerçi işitme testinde eşin haklı. Duydugunu siz de anlayabilirsiniz. Yüksek sesten irkilmesi, sesin geldiği yöne kafasını çevirmesi gibi. Ben özel eğitimci oldugum için ilk baktıgım şeydi, görmesi ve işitmesi...

Aşıyı ihmal etmeyin bence.

Mapuci kızının adına karar verdiniz mi?

Sürmeli inşallah mert bebek bir an önce çıkar hastaneden sagsalim. Kızına da maşallah...

Kızlar ancak bu kadar yazabildim. Eşim nöbetçi pestilim çıktı bugün 2 çocukla :(

canım aşıyı ben yaptırırma taraftarıyım eşimide kanırırım nasılsa :1:
kalça ultrasonundan kimse bahsetmedi bize drumza bi sorayım işitme testinede bu hafta götüreyim diyorum
sanada Allah sabır versin 2 çocukla idare etmek helede tek başına çok zor canım ya
selam kızlarr
ben geldimmmmmmmmmmm
haller keyifler nasıll?? annelik değilde şimdilik kalabalık yoruyo benii...ama şimdilik sıkıntılı bir lohusalık geçirmedimm..iyiyim allaha şükürrr..dün herkescikler burdayken güzel bir mevlüt okuttum oğlumaaa...

aranızda bebişin gözünde çapak problemi olan varmı..sağ gözü her uyuduğunda çapaktan yapışyo oğlumun..süt sür diyenler, çay sür diyenler oldu ama cesaret edemedimm..şimdilik nemli ılık pamuklu bir bexle siliyorumm..ama geçmediii..

süt sür diyenler doğru demişler canım
emzirirken çapaklı gözüne sıkıver azcık sürüştür bak nasıl geçecek:16:

kızlar bebişlerinize multitabs vitamin ilacını kullanan varmı kimi dr.önermiyomuş bıngıldağı erken kapatıyo diye.

ben dün sordum dr a ama vitamin için henüz erken dedi vermedi

günaydın kızlarr
bizim günümüz gecemiz birbirine karışmış durumda
bebeğim kakasını yapamıyor dün 1 kaşık zeytinyagı içirdim işe yaramadı
poposuna kulak çöpünü zeytin yagına batırıp uyarınca yapıyor ama ona alışsın istemiyorum
sabah 6 dan beri ıkınıyor morarıyor napacağımı şaşırdım son çare fitil kullanacağım:44:

:28::28:

Slm arkadaşım. bize dr 15. günden itibaren kullan dedi. Aslında sağlık ocağında d vit veriyolar ama bu vitamin komplexi olduğu için biz bunu kullanıyoruz. dediğini hiç duymadım ama doğruysa değiştirelim bi kulağımız açık olsun ilaçla ilgili. :28:

canım bizdede aynı durum var ama endişelenme yenidoğan sarılıgı yavaş yavaş yokoluyor yarı kırkından sonra artık baya azalır
gözbebeğindeki sarılıkta gayet normal zamanla oda düzelir ama için rahat etmezse yine gidip bi kan değerine baktır bebeğinin

çok teşekkürler aynı şeyleri paylaşıyor olmak rahatlatıyor insanı. bide ilk olunca daha panik oluyosun. senin ikinci sanırım onun bi rahatlığı vardır. bi kaç gün daha takip edicem olmazsa götürücem oğlumu. saolasın :80:

slm kızlar herkese ii pazarlar
bişi sorcam yarın ben kendi dr.uma kontrole gitcem ama eşim izin alamadı o yüzden kızımı babannesine bırakcam süt sağcam ama ne kadar sağsam? sabah emzirir çıkarım 3 saat sonra dönerim en geç kaç ml-cc sağsam yeter?( biliyorum bebekten bebeğe değişiğr ama fikir verin lütfen) dün deneme yaptık eşimle 80-90 emdi 1 saat sonra uyanıp beni emdi sonra :44: 200 bırksam yeter mi keşke önceden sağsaydım buzdolabında 3 gün duarbiliyomuş bilmiyodum :26:

slm kızlar herkese ii pazarlar
bişi sorcam yarın ben kendi dr.uma kontrole gitcem ama eşim izin alamadı o yüzden kızımı babannesine bırakcam süt sağcam ama ne kadar sağsam? sabah emzirir çıkarım 3 saat sonra dönerim en geç kaç ml-cc sağsam yeter?( biliyorum bebekten bebeğe değişiğr ama fikir verin lütfen) dün deneme yaptık eşimle 80-90 emdi 1 saat sonra uyanıp beni emdi sonra :44: 200 bırksam yeter mi keşke önceden sağsaydım buzdolabında 3 gün duarbiliyomuş bilmiyodum :26:

Canım benim bebek 100 ml içip 3-4 saat uyuyor bence 200 ml fazla fazla yeter buzdolabında 3 gün durur diyolar ama sağplıklısı 24 saat içinde tüketmekmiş.

hiç canını sıkma benim bebeğim in sarı görüntüsü 40 çıkana kadar debam etti değerleri yüksekti her hafta kan verdik boşuna uğraştık bebeğim hastaneye gide gele hastalandı bronşit oldu sarılık doğal bir durum aslında ama biz çok hassas oluyoruz doktorlarda bu durumu kullanıyor bence kızım 3 gün hastanede yattı bronşitten sarılık kaybolldu gitti:.8

en son raddeye gelirsem diycem valla 7 ceddinize benziyo bi bana benzemiyo nie acaba diye lohusalığın verdiği bi cesaret var zaten lafımı esirgemem şurda son 15 gün daha bakalım ne diyecekler

canım lekeli kıyafetler için sana tavsiyem beyaz kalıp sabunla yıkamak sıcak suyun altında biraz çitileyince hiç leke kalmıyo sonra makineye atıyorum diğerleriyle beraber

merhaba güzel şubat annişleri ve tatlı ötesi bebişleri
bende 14 şubat için randevu almıştım dra kontrolümüz vardı ama 10u akşamı suyum geldi ve 11.02.2011 de saat 10:35te oğluşum,yağız nuhum 3340gr 50 cm olarak epidural sezeryanla geldi hayatımıza,allahım isteyen herkese nasip etsin çokgüzel bi duygu,çok yorucu ama değiyo valla:):69:

Back