• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

selam kızlar,maşallah bugün kızım çok iyi,dünkü sıcak su torbaları iyi geldi yavruma:nazar: şimdide mışıl mışıl uyuyor,yarı kırkımızda çıktı bugün,kaldı 20 gün:)

bugün evimi temizledim,üzerimden tonla yük kalkmış gibi rahatladım valla,bu arada miniğin kirli çamaşırları bizimkinden fazla çıkıyor,her 2 günde bir makine açılıyor,bugün yeni giydirdiğim kıyafetleri kusmuk içinde bıraktı,yetmedi benide kusmuğa buladı,oda kesmedi babasının yastığına kustu

hatta gece tam altını açtım temizlerken çeşme gibi şıııırrrrrrr işedi,beraberinde gaz çıkardı kaka eşliğinde,aynı esnada kustu peşinden hapşırık derken eşimle gülme krizine girdik,ne yapacağımızı şaşırdık kendi akışına bıraktık,kısacası ortalığın içine etti:60:

selam kızlar biz çok uykusuzuz oğlum gündüz uyuyor gece ayakta bende gündüz uyuyamıyorum :( karnımdaykende gece tepikler dururdu zaten ne zaman düzelir yaa daha çok yeniyiz yarın 6. günümüz daha çekeceğim önümde demi :26: bu arada ben ağlayıp duruyorum içim daralıyo gibi oluyo annem gidince nasıl bakacağım oğluma diye ağlayıp duruyorum çok kötü depresyona girdim galiba :43: bu arada pasiflora vermişti doktor hamileyken şimdide kullanıyorum zararı olur muki oğluma?

canımm gözün aydınn..üzülme o endişeler sanırım hepimizde var.ben hala bezini değişirken elim ayağıma dolanıyo bazen bol bağlıyorum falan hele ağlıyosa elim ayağım dolanıyo mümkün oldukça anneme bağlattırıyorum o gidince napacaksamm

nasıl yakışıklı bi oğlun var maşallahh 41 keree :nazar: oyyy pek yakışmış cicileride yaaa

sedacım arkadaşlar cevap vermiş ama bende söylim, normal bi durum korkma,benim kızında altını açtığımda bakıyodum lekelenmeleri oluyordu zıbınında,hem iltihap hem minik kan lekeleri şeklinde,miktarı çok az ama,zamanla kuruyorya göbek,bebek hareket edince yada ıkınınca kuruyan kısım geriliyor,leke yapıyor çamaşırında,normal yani,birde o göbeğe sürülen fıs fıs ilaç göbek bölgesini dezenfekte etmek için kullanılıyor,ben kullanmıştım.

ay evet melocum lekeleri çıkarmıyor,sadece kokusu var başkada bir işe yaramıyor,elimdeki kutu bitsin almicam bir daha,roxy diye bir deterjan ismi yazmıştı forumdan birisi,kimdi hatırlayamıyorum,ondan alıcam.

sağolasın canım yaa.bakalım bekleyelim bi kaç gün tam geçsinn.göbek deliğinin içindeki kısım kuruyup dökülüyo galiba dediğiniz gibi

]

selam kızlar,maşallah bugün kızım çok iyi,dünkü sıcak su torbaları iyi geldi yavruma:nazar: şimdide mışıl mışıl uyuyor,yarı kırkımızda çıktı bugün,kaldı 20 gün:)

bugün evimi temizledim,üzerimden tonla yük kalkmış gibi rahatladım valla,bu arada miniğin kirli çamaşırları bizimkinden fazla çıkıyor,her 2 günde bir makine açılıyor,bugün yeni giydirdiğim kıyafetleri kusmuk içinde bıraktı,yetmedi benide kusmuğa buladı,oda kesmedi babasının yastığına kustu

hatta gece tam altını açtım temizlerken çeşme gibi şıııırrrrrrr işedi,beraberinde gaz çıkardı kaka eşliğinde,aynı esnada kustu peşinden hapşırık derken eşimle gülme krizine girdik,ne yapacağımızı şaşırdık kendi akışına bıraktık,kısacası ortalığın içine etti:60:

hey maşallahh o nasıl bir performans öyleee :1:
maşallah size öyle böyle derken zaman geçiyor dimi ama azcık büyüyüp ele avuca gelselerde mıncıra mıncıra sevsekk

benim temizliğimi kayınvalidem yapıyo sağolsun geliyo siliyo süpürüyo gidiyo.
annemde burda ama kadın yinede geliyo Allah razı olsun.gerçi anamda bi tuhaf geçen kayınvalidem geldi temizliğe başladı annemde doktora gidiyorum diyip çıktı gittii.töbeee dedim insan bi durup yalandanda olsa yardım eder.bu annemde bi tuhaflaştı sanki.

neyse kayınvalidem 40 ı için mevlüt yapalımmı diye sordu.aaa dedim yapalım tabii niye soruyosun dedim.ne billim belki öyle bişi istemezsin bi sorayım dedim dedi.yazık kıyamam yaaa

Son düzenleme:

ay canım özlemişim sizin muhabbetrlerinizi bende genelde bizimki yatınca uyumaya gidiyorum bugün bir bakayım dedim
M ne güldürdün beni valla ne komikmiş acayhip oluyor bu m,n,kler bizimkide kend, suratına işedi altını değiştiriken bir şaırdıki sormayın hemen sildim suratını cumburlop banyoya çok güldüm ama o surat ifadesine hala altını açınca işiyor bazen üstüne bazen ortalığa değişiyor yani

iyi geceler kızlar dün geceden beri kızımda gaz sorunu var siz bir çözüm bulabildiniz mi gaz sorunu için

]

hey maşallahh o nasıl bir performans öyleee :1:
maşallah size öyle böyle derken zaman geçiyor dimi ama azcık büyüyüp ele avuca gelselerde mıncıra mıncıra sevsekk

benim temizliğimi kayınvalidem yapıyo sağolsun geliyo siliyo süpürüyo gidiyo.
annemde burda ama kadın yinede geliyo Allah razı olsun.gerçi anamda bi tuhaf geçen kayınvalidem geldi temizliğe başladı annemde doktora gidiyorum diyip çıktı gittii.töbeee dedim insan bi durup yalandanda olsa yardım eder.bu annemde bi tuhaflaştı sanki.

neyse kayınvalidem 40 ı için mevlüt yapalımmı diye sordu.aaa dedim yapalım tabii niye soruyosun dedim.ne billim belki öyle bişi istemezsin bi sorayım dedim dedi.yazık kıyamam yaaa

eşimle dayanamayıp öpüyoruz biz,dudak boyun el ayak Allah ne verdiyse:) annem çok sert seviyo pataklaya pataklaya seviyor:)
ne iyi halden anlayan bi kaynanan var,iyice dinlen keyfini çıkar lohusalığın:) ben ilk günden beri tekim,hamileykende tekdim halen durum aynı değişen bişey yok,temizlik hastası bir annem var,hayatı planlı programlıdır,hergün evini dipköşe temizler,işi akşama kadar sürer,ve sürekli kendine iş üretir,gören devlet dairesi sanır babamın evini,o yüzden pek gelip gitmez annem:)birde torununa bakıyor çok yoğun,sen şanslısın valla annen kaynanan etrafında

ay canım özlemişim sizin muhabbetrlerinizi bende genelde bizimki yatınca uyumaya gidiyorum bugün bir bakayım dedim
M ne güldürdün beni valla ne komikmiş acayhip oluyor bu m,n,kler bizimkide kend, suratına işedi altını değiştiriken bir şaırdıki sormayın hemen sildim suratını cumburlop banyoya çok güldüm ama o surat ifadesine hala altını açınca işiyor bazen üstüne bazen ortalığa değişiyor yani

bizde seni özledik uzun zamandır yoktunn
hehehe:)nasıl becerdi onu miniğin:)o yüz ifadesini tahmin edebiliyorum şok olmuştur:) geçenlerde sevim_li yazmıştı,oğlunun altını değişirken üzerine işemiş sevimin:)) erkek bebeklerin altını değişirken dikkatli olmak lazım valla:)
ben en çok kızımın kaka yapışına gülüyorum,önce memeyi çıkarıyo ağzından,kaşlar çatılıyor,çok asabi bi şekilde:) gözler hafif şaşı,dudak büzülüyor,dilini bi dışarı çıkarıyo bi içeri çekiyo,ıhh diyede ıkınıyo,ssanki bi suç işliyomuş gibi oluyor yüzünün ifadesi:)

canımm gözün aydınn..üzülme o endişeler sanırım hepimizde var.ben hala bezini değişirken elim ayağıma dolanıyo bazen bol bağlıyorum falan hele ağlıyosa elim ayağım dolanıyo mümkün oldukça anneme bağlattırıyorum o gidince napacaksamm

nasıl yakışıklı bi oğlun var maşallahh 41 keree :nazar: oyyy pek yakışmış cicileride yaaa

sağol canım her anneye yavrusu güzel gelir derler ya aynen öyle aşık oldum oğluma ben :69: inşallah atlatırım bu durumu doktor demişti zaten hamilelikte depresyon yaşayınca lohusalıktada olabilir diye oldu valla :43: Allahım güç versin hepimize yavrularımızada sağlık...

merhabalar,

bızımde sut problemımız var. sutum az :( bu nedenle mama takvıyesı yapıyorum.

bu sekılde problem yasayan arkadaslara bır sorum olacak.

emzirdikten sonra ne kadar mama verıyorsunuz ve kaç saatte bır beslıyorsunuz??

canım benim oğlumunda aynı yeri kırmızı doktor biraz tahriş olmuş dedi resmen yellenirken bile ağlıyordu kuzucum belliki acıyor bize anestol pomat diye bir krem verdi birde bepanten ama hala geçmedi kızarıklık
canım ben bir sürü krem denedim ıslak mendili bıraktım hiç biri fayda etmedi daha da artırdı en son kimse onaylamasa da pudra denedim burdaki arkadaşların tavsiyesiyle o kurtardı bizi ağzına yüzüne gelmesini engelleyerek pudra dene derim sonrasında zeytinyağı :)))

iyi akşamlar güzel şubat anneleri:) sanırım hepimiz aynı dertten muzdaribiz gaz! beniim oğlum da 16 günlük ve2-3 gündür akşam 6 ile 8 arası deli gibi çırpınıp ağlıyo:( benim bir arkadaşım karabaş yağı önerdi ama size de sormak istedim acaba kullanan var mı diye? kullanılışı göbek çevresi ve ayak altına masaj yaparak sürülerekmiş youmlarınızı bekliyorum:)
güzelim burda işin sırrı masaj sanırım herkes değişik bir yağdan bahsediyor ama önemli olan masaj sanırım :)))

iyi geceler kızlar dün geceden beri kızımda gaz sorunu var siz bir çözüm bulabildiniz mi gaz sorunu için

biraz rahatladık sanki milupa rezene ve neo baby gripe water (bitkisel gaz şurubu )

saat 3 buçuk ve biz ayaktayızzz:26:

kızlar kendiniz ve bebek için kullandığınız ilaçlar neler?yazarmısınız?

ben sadece kan hapı+ameliyat yerim içinse jel kullanıyorum
kızıma sadece devit3 veriyoruz

ben peçeteyle siliyorum cnm ölçtükten sonra şuana kada bi sorun olmadı muayeneyede eşim cumartesi git diyor hem adapazarına da gidicez bi kere in merdivenleri bebek var zor oluyor artık inip çıkmak 5 katı cumartesi gidersem yazarım forumda baktımda genelde vajinal muayene ediliyor kızlar sezeryanda olsa normalde olsa offff çokkk tırsıyorummmm

yaazarım canım ama yapılacak galiba kurtuluş yok :(((

bana üzerine basa basa 40ın çıktıktan sonra hem korunma yollarını kouşmak hemde muayene için gelmen lazım dedi seninde sezeryanmı

canım sezeryan sonrası vaginal muayene yapılmıyor
eğer dr çok ilgiliyse rahmin toparlanıp toparlanmadıgını görmek için ultrasonla hamilelikte oldugu gibi üstten bakar birde dikiş yerine bakar
benim dr um bana 1 hafta sonra baktı ve artık bidaa hiç çağırmadı 40ımdan sonra falan anca bi problem olursa gelirsin dedi

slm kizlar bende nete giremiyorum gun nasil geciyo anlamiyorum oglusumla gündüzleri gerçi daha rahatız gce gündüzü ayırt etse ne ii olur artık:) buarada kızlar tam popo kısmı pişik olmuş oğlumun kakasının çıkıi yeri yani kıkırmızı napıcam ne sürsem ya pişik kremi işe yaaramıyomu anlamıyorum zeytinyağıda sürdüm ama yok ne kullniim sizce sadece o kısımda var tahriş olmuş orası

bence pudra kullan
bizim kız dün pişk olmuştu dün akşam pudra döktüm sabaha geçmişti maşallah:nazar:

oğlumun resmini ekliyorum kızlar bakın yakışıklıma Eki Görüntüle 150159 Eki Görüntüle 150160

maşallahh :nazar::nazar::nazar:

merhabalar,

hemen emzirdikten sonra değilde memelerde hiç süt kalmayınca ve bebek hala emmek istediği durumlarda günde 1 veya 2 kez 60 ml mama veriyorum canım

canım ben bir sürü krem denedim ıslak mendili bıraktım hiç biri fayda etmedi daha da artırdı en son kimse onaylamasa da pudra denedim burdaki arkadaşların tavsiyesiyle o kurtardı bizi ağzına yüzüne gelmesini engelleyerek pudra dene derim sonrasında zeytinyağı :)))

güzelim burda işin sırrı masaj sanırım herkes değişik bir yağdan bahsediyor ama önemli olan masaj sanırım :)))

biraz rahatladık sanki milupa rezene ve neo baby gripe water (bitkisel gaz şurubu )

burdaki arkadaş benim sanırım:1::1: vallahi ben kullanıyorum çokta memnunum pişiği hemen yok ediyor pudra
ilk kızımdada kullanmıştık bi sorun olmaz merak etmeyin kızlarrrrrrr:23:

Günaydın kızlar uzunca bir aradan sonra ilk defa erken saatte yazıyorum galiba.Kızımla babası uyuyor aslında benimde çok uykum var ama gelip buraya birşeyler yazmak istedim.Dayanamadım artık.
Bu gece kızım bize nöbet tutturdu gazı için.ilk defa bu kadar saat uykusuz kaldı.
Saat 3'te memede uyuya kaldı ama ilaç vermek zorunda kaldık artık.Eşim gecenin 1.5'da nöbetçi eczaneden mestil damla aldıda rahatladı canım kızım.

Babys canım söylediğin ilaçlarıda bugün aldırıyorum eşime ne olur ne olmaz elimin altında bulunsun diye

Fns93 fatmacım ben kendim için kanhapı kullanıyorum kızım içinde devit3 damla verdi sağlık ocağındaki ebemiz onu kullanıyoruz.

cevaplar için teşekkür ederim kızlarr...zaten sütte problemim var bir e kan gelince sabah oturup ağladım..bi daha gelmedi ama çektiğim sıkıntıda yetti bana..
şimdiki problemimizde beni almaması...göğsüme yaklaştırınca basıyo çığlığı..

Aynı Problem Doğduğundan Beri Bizde de Var Göğsümü Görünce Basıyor Çığlığı Yygara Koparıyor İlk Başta Gazı Var İÇemiyo Sanıyorduk Ama Değilmiş şimdi de biberonla veriyorum sağıp ama çok zor oluyor keşke emse beni..

merhabalar,

dr bize emdiği kadar anne sütü 2-3 saatte 1 30cc yani tek ölçek mama demişti canım

Slm arkadaşlar. biz aranıza yeni katıldık tabi kabul ederseniz :) 17 şubat doğumluyuz. 18 şubata sezaryen randevumuz vardı oğlum 17 sinde suyunu patlattı :) babasıyla 2. tanışma yıl dönümümüzde geldi bebeğim bize hediye olarak.
Bugün 15. günümüz multitaps damla kullanıyoruz. bugün başladık. kullanan var mı 1ml değil mi?
Bide okuyorum yazılarınızı gaz sıkıntısı diye. Bizde hiç olmadı acaba yeni mi başlayacak ki yoksa doğduğundan bu yana mı olmalıydı?
Bebeklerimizle sağlıklı günler hepimize. ÖPÜYORUZ OĞLUMLA SİZİ :38:

fatmacım ben kan hapı falan kullanmıyorum.vermedi doktor

bana sadece ağrı kesici verdi oda parol demir hapını ve eleviti kullanabilirsin dedi

oğlumada demir ilacı verdiler 15. gün başlayacak başkada bişi yokk

slm kızlar :3:
yaa benim bu dikişler geçmicek galiba sürekli kanatıyorum bi rahat durmuyorum kii :20:
artık sabah eşim gittikten sonra uyumamaya karar verdim zaten annem gittiginden beri uyumuyorum daha doğrusu uyuyamıyorum ama aklım yatakta oluyo biran önce zeynep uysun da uyuyayım die savaşyoruz resmen 7buçuktan 11 e kadar ben ağlıyarak pes ediyorum sonunda tabii sinirler yıpranmış oluyo bugun yatmıcam dedim kızıma egzersiz yaptırdım şarkı söyledim masal okudum pıt yattı 10 gibi bende ebru şallıyla plates yaptım :60: şimdii de evi süpürcem ikram felan yapcam yarına misafirlerim var :6:

ankarada hava ne öyle kapkara :kkk: bahar gelsin de kızımla yürüyüşe başlıcam
hepinizi öptüm ii bi gün geçirin bebişlerinizle :71: :54:

selam kızlar.
kızımla 3 haftamız doldu.yorucu ama çok keyifli.gecenin bir yarısı gözümüzden uyku akarken kızımızn bir hareketi saatlerce gülmemize neden oluyor.geçmişe ara ara baktım.genel olarak yaptıklarımızdan bahsedeyim.sezeryandan 5 gün sonra dr çağırdı.ultrasonla baktı kanama falan yok dedi.antibiyotik,agrı kesici ve kan hapı vermişti.şuan sdece kan hapını kullanıyorum.bebişimiz için sağlık ocağının verdii damlayı kullanıyoruz.
gaz için daha ilaca falan baslamadık.çörek otunu suda kaynatıp gün içerisinde toplam 10cc kadar veriyorum.çok şükür gazda büyük bir sıkıntımız yok.bazen rezene veriyorum.3-5 kaşık.
süt sıkıntımız var.geceleri artık sabaha karşı yetmiyor.1,5 saat memede kalıyor ama sonrasında yinede meme için aranıyor.bende mama veriyorum.önceden 1ölçü yetiyordu artık 2 ölçü yetiyor.mamayı alınca 3 saat uyuyor.gündüz sıkıntı yok 15-20 dk emiyor ve uyuyor.gece böyle bir düzen yok.eşime göğüs pompası aldıracam bugün.gün içerisinde sütü sağıp gece mama yerine süt vermek istiyorum.mama verince kendimi yetersizmişim gibi hissediyorum.kötü oluyorum.
2 hafta annem yanımdaydı.o gittikten sonra çok zorlandım hala zorlanıyorum.kaç defa ocağa koyduğum yemeği yaktım.bebeği emzirirken ocaktakini unutuyorum.allahtan uyuduğum zamana denk gelmedi.yanardık valla:(
hamilelikteki gibi iştahım yok.zorla bişeyler yiyorum.hamilelikte yemek büyük zevkti.hele meyve...şimdi işgence gibi yemek.
dün aksam kızımı banyo yaptırdık eşimle.aman allahım ne zorrmuş annem olmadan.çok korktum kulağına su kaçacak diye.
ne kadar uzun oldu.herkese sağlıklı ve bol sütlü günler.

mrb arkadaşlar pişik için ben hametan ve nivea kullandım ikisini birden ve geçirdi benimki böyle yanık gibi soyulmuştu bid epoposu çok şükür geçti ve suyla sildim hep
birde bi sorum olacak bebğimin kakası arada yeşil oluyor bu normal mi herşe çok güzelde bi konuşup şuram ağrıyo dese ağlayınca içim parçalanıyo resmen ya gözü geçmedi 20 gündür çbaklanması dr gene aynı ilacı kullan dedi göz dr mı gitsem temizleyip tobresan kullnaıyorum bi türlü geçmedi sorularıma yardımcı olun lütfen

merhabalar,

Benim sütümde geceleri yetmiyor:( en son 9 gibi emziriyorum onra 11 gibi yine istiyor 12 ye kadar emziriyorum ama tabi süt olmadığı için 1-2 fırt anca içebiliyor tabi bu arada ağlama krizlerine giriyor.Bende 3 ölçek mama veriyorum 12 gibi onu içesiye 12 buçuk uyuytasıya 1 buçuk oluyor sabah 4 buçuk 5 e kadar uyuyor o saattede emziriyorum.Yani ben genelde günde tek öğün geceleri 3 ölçek(90 ml) veriyorum.

Back