• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

herkese selamlar cumartesi 20 lik dişimi çektirdiğim için gece yatmaya eve gittim pazar sabahıda annem kahvaltıya çağırdı neyse kalktık çıktık evlerimiz arka arkaya bebekte ilk torun olduğu için kucaktan düşmüyor gece 10 gibi eve gittik bide ne görelim kapının kilidini patlatmışlar yani eve hırsız girmiş elim ayağıma dolandı yatak odasına bir girdik sormayın evin halini (özellikle beyaz çamaşırların üstüne çamurlu ayaklarıyla başmışlar) allahtanki evde hiçbirşey bırakmıyorum eşim hafta sonu die alyansını evde bırakmıştı bi o gitmiş ama hala piskolojim ii değil :59:aklıma geldikçe kötü:50: oluyorum iyiki sütüm kesilmedi korkudan ya biz gidince çıkmamış olsalardı eşimin kucağında bebek ya birimizden birine bişi olsaydı napardık allah korudu ertesi gün yani dünde bebeğe aşı yaptırdık dr umun tavsiyesiyle gitmeden önce calpol verdim oğluma gelince 2 saat sonra bi daha verdim calpol ama baktım acısı dinmio fitil verdim rahat etti yattı bide diş etim yanağım şişti geceleri sıtma tutuyor(antibiyotik alıyorum) yani herşey üst üste geldi kızlar

ayy kıyamam yaaa çook geçmiş olsunn

kızlar yarın aşımız var. geçmişe bi göz attım banyo yapılmıyormuş sanırım 2-3 gün doğru mu? normalde dün yaptıracaktık fırsat olmadı bugün de eşim geç gelecek olmazsa komşumu çağırayım.. bir de eşim sağlık ocağına ateş düşürücü verelim mi aşıdan önce demiş gerek yok demişler ama burda hep okuyordum ateş yapar diye ne yapsak bilemedim

bana 3 gün banyo yaptıramayacaksın ona göre gel demişlerdi.

kızlar yarın aşımız var. geçmişe bi göz attım banyo yapılmıyormuş sanırım 2-3 gün doğru mu? normalde dün yaptıracaktık fırsat olmadı bugün de eşim geç gelecek olmazsa komşumu çağırayım.. bir de eşim sağlık ocağına ateş düşürücü verelim mi aşıdan önce demiş gerek yok demişler ama burda hep okuyordum ateş yapar diye ne yapsak bilemedim

evet 3 gün banyo yasak aile hekimliğinde ki hemşire de dedi önermioz ama o acıya hangi çocuk dayanır bırak ateşi düşün sol omuz sağ bacak sol bacak nasıl dayanır yavrular ağrı kesici olmadan

uyyy pat iye komşular geldi kuru çayla kaldılar çk utandım yaaa.birde gelen kızla 20 gün var aramızda ilk o doğurmuştu benim gitmem lazımken ayıp oldu.neyse onun bebeğide maşallah tosun 1 ay önce 7 kiloymuş diyete sokmuşlar benim sonumda öyle olacak galiba obez olacak diye korkuyorum ,çok vermemiştim hatta arada günde 1 kez di ama keşke hiç mama vermeseydim vicdan azabı çekiyorum.:14:bundan sonrada börek çörek yapıcam kalsın kenarda ne olur ne olmaz

uyyy pat iye komşular geldi kuru çayla kaldılar çk utandım yaaa.birde gelen kızla 20 gün var aramızda ilk o doğurmuştu benim gitmem lazımken ayıp oldu.neyse onun bebeğide maşallah tosun 1 ay önce 7 kiloymuş diyete sokmuşlar benim sonumda öyle olacak galiba obez olacak diye korkuyorum ,çok vermemiştim hatta arada günde 1 kez di ama keşke hiç mama vermeseydim vicdan azabı çekiyorum.:14:bundan sonrada börek çörek yapıcam kalsın kenarda ne olur ne olmaz

canım kaç kilo bebeğin kaç aylık oldunuz

Mrb arkadaşlar
Gaz için muskat cevizi rendesini bebişine veren varmı?
Dün Arifoğlu baharatta çalışan bayan önerdi aldım, sabah minicik verdim suyla valla ii geldi gibi,mütamadiyen ağlayan oğlum ilk kez bu denli az ağladı ve uyudu.

,Merhaba ben de denedim , ama bir kaşık sütümle verdim kayınvalidem öyle önerdi. Bazen işe yarıyor rahatlayıp uykuya dalıyor onu yapınca.

evet cnm doğru bizde bugün yaptık ama iyi bitanecik tosunum şimdilik inşallah akşamada olmaz çok korkuyorum.3 gün duş yaptırma dedi ebe ben gitmeden bi güzel silmiştim heryerini üşümesin die.birde önlem için akşam 8-9 gibi yarım ölçek calpol ver rahat uyur ateşte yapmaz dedi.sende al istersen ne olur ne olmaz

herkese selamlar cumartesi 20 lik dişimi çektirdiğim için gece yatmaya eve gittim pazar sabahıda annem kahvaltıya çağırdı neyse kalktık çıktık evlerimiz arka arkaya bebekte ilk torun olduğu için kucaktan düşmüyor gece 10 gibi eve gittik bide ne görelim kapının kilidini patlatmışlar yani eve hırsız girmiş elim ayağıma dolandı yatak odasına bir girdik sormayın evin halini (özellikle beyaz çamaşırların üstüne çamurlu ayaklarıyla başmışlar) allahtanki evde hiçbirşey bırakmıyorum eşim hafta sonu die alyansını evde bırakmıştı bi o gitmiş ama hala piskolojim ii değil :59:aklıma geldikçe kötü:50: oluyorum iyiki sütüm kesilmedi korkudan ya biz gidince çıkmamış olsalardı eşimin kucağında bebek ya birimizden birine bişi olsaydı napardık allah korudu ertesi gün yani dünde bebeğe aşı yaptırdık dr umun tavsiyesiyle gitmeden önce calpol verdim oğluma gelince 2 saat sonra bi daha verdim calpol ama baktım acısı dinmio fitil verdim rahat etti yattı bide diş etim yanağım şişti geceleri sıtma tutuyor(antibiyotik alıyorum) yani herşey üst üste geldi kızlar
Allah korumuş sizi çok geçmiş olsun.

NUR-DAN canım bize de dr gelmeden 1 saat önce 1 çay kaşığı calpol ver dedi.

ESRA canım geçmiş olsun

DEMİR canım ben de senin gibi yakalandım bir kez sonra akıllanıp boş vakitlerimde birkaç tepsi tatlı tuzlu pasta yaptım.poşetşeyip dondurucuya attım.gelen olunca kişi sayısı kadar çıkarıp mikrodalgaya yada fırına erken haberim olursa sadece dışarı çıkarıp çözdürüyorum.taze gibi sıcacık oluyorlar.yanınada kısır yada patates salatası(8 dk patates düdüklüde haşanırken bende yeşilliğini doğruyorum 2 dk yağ tuz limon baharat 10 dk hazır)makarna salatası falan yapıyrum olup bitiyor.

2 ay 2 günlük cnm 6.800 gr 58.5 cm bu facede bebeğin yaşı kılosuna göre normalmi diye bi uygulama varda biz hem boy hem kilo da baya öndeyiz

Maşallah canım mama vermediysen benim gibi olupta bişey olmaz doktorumuz sadece anne sütü alsaydı oğluma diyet vermeyecekti.

2 ay 2 günlük cnm 6.800 gr 58.5 cm bu facede bebeğin yaşı kılosuna göre normalmi diye bi uygulama varda biz hem boy hem kilo da baya öndeyiz

canım biz 2 ay 5 günlüğüz dün 5600 61 cm çıktık persentil eğrisine göre baktınmı çokmu öndesiniz acaba

Son düzenleme:
evet cnm doğru bizde bugün yaptık ama iyi bitanecik tosunum şimdilik inşallah akşamada olmaz çok korkuyorum.3 gün duş yaptırma dedi ebe ben gitmeden bi güzel silmiştim heryerini üşümesin die.birde önlem için akşam 8-9 gibi yarım ölçek calpol ver rahat uyur ateşte yapmaz dedi.sende al istersen ne olur ne olmaz

anladım canım.. eşim şimdi hemşire gerek yok dedi diye almak istemez ama aldırayım bari.. sabah yaptırcaz aşıyı şurubu sadece gece mi vercez..?

canım hoşgeldin aramıza:64: bende mama takviyesi yapıyorum biz hemen hemen mamaların hepsini kullandık ama kimi çok gaz yaptı kimi kabızvs.. en iyi bebelac geldi bize birde gazlı bir bebek olduğu iin oğluma doktor bebelec ac önermişti onu kullanıyorum hiç kabızlık sorunu yaşamdım çok şükür sende deneyerek öğrenebilirsin ancak çünkü her bebeğin bünyesi farklı.:61:

aa ben bunu gözlemledim diye geçmişte yazmıştım, bebelac veriyorum arada bir o zamanlar kakasını daha ii yapıyor demiştim.. demek ki gözlemim doğruymuş.. ama ben hep bebelac vermiyorum sadece tok olduğunu düşündüğüm ama yine de arandığı zaman milupa boşa gitmesin diye bebelac veriyorum.. malum bi kutu 40 lira..

Back