• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

canım çorba işe yararsa tarifini yazar mısın...herşeyi denemeliyiz..benim sütüm az da :(((((

canım vereyim hemen

malzemeler

buğday(yarma)
barbunya fasülyesi
soğan
un
yağ
salça

buğday ve barbunya ayrı ayrı haşlanır
tenceye katılır haşlanan malzemeler sonra suyu eklenir soğanlar yapda hafif pembeleştirilir salça eklenir et suyu katılır çorbaya eklenir 3 kaşık unda suyla inceltilerek eklenir.tuzu istenilen baharatlar eklenir(nane olur kırmızı biber olur aslında dargun diye bi ot var bayburtta asıl o katılır ama herkes bilmez onu) kaynayınca kapatılır

afiyet olsun boll boll süt olsunnn bebişlerinize yarasın inşallahhh.

iyi akşamlar kızlar.hemen konuya dalıyorum.hemeroid için bi ilaç ismi yazmıştı bi arkadaş.hatırlayan varsa tekrar yazabilirmi? ya da iyi gelecek bitane biliyosanız yazarmısınız?.çok kötüyüm dünden beri:14:lütfen bekliyorum.

bide oğlumun ağzının suyu akıyo uyurken falan.sizin bebeklerde de varmı böyle bir durum.tükrük bezleri mi gelişiyor acaba?

canım bizdede var hatta bazen baloncuklar çıkartıyor dr sordum 3. ayda onları yutmayı öğrenicek dedi.

2 ay 2 günlük cnm 6.800 gr 58.5 cm bu facede bebeğin yaşı kılosuna göre normalmi diye bi uygulama varda biz hem boy hem kilo da baya öndeyiz

maşallah canım senin tosuncuğa.yanaklar sarkmıştır iyice ısırmalık olmuştur o.bu arada sanırım sizlerle tanışamadan konyadan taşınacağız,eşime tokattan iş teklifi geldi yarın görüşmeye gidiyor,içim biraz buruk hem onun için istiyorum hemde buraya daha yeni alışmıştım birde daha önce küçük bir ilde yaşamadım nasıl olacak bilmiyorum mersinede 9 saat çocukla nasıl gelip gidicezzz offff:59:

kızlar yarın aşımız var. geçmişe bi göz attım banyo yapılmıyormuş sanırım 2-3 gün doğru mu? normalde dün yaptıracaktık fırsat olmadı bugün de eşim geç gelecek olmazsa komşumu çağırayım.. bir de eşim sağlık ocağına ateş düşürücü verelim mi aşıdan önce demiş gerek yok demişler ama burda hep okuyordum ateş yapar diye ne yapsak bilemedim

canım 3 gün banyo yaptırmamak gerekmiş,calpol verebilirsin aşıdan 3 saat sonrada bizim dr öle dedi

canım bizdede var hatta bazen baloncuklar çıkartıyor dr sordum 3. ayda onları yutmayı öğrenicek dedi.

maşallah canım senin tosuncuğa.yanaklar sarkmıştır iyice ısırmalık olmuştur o.bu arada sanırım sizlerle tanışamadan konyadan taşınacağız,eşime tokattan iş teklifi geldi yarın görüşmeye gidiyor,içim biraz buruk hem onun için istiyorum hemde buraya daha yeni alışmıştım birde daha önce küçük bir ilde yaşamadım nasıl olacak bilmiyorum mersinede 9 saat çocukla nasıl gelip gidicezzz offff:59:

canım 3 gün banyo yaptırmamak gerekmiş,calpol verebilirsin aşıdan 3 saat sonrada bizim dr öle dedi

cevabın için teşekkür ederim canım.bende diş çıkarırken o şekilde su akarmış diye okudum.3 aylık diş çıkaran cocuklar varmış.neyseki öyle bir belrti yok.bu arada eşimde tokatlı.yazları hep ordayız.

iyi geceler canım:71:

nedemek canım,nasıl tokat güzel biryer mi

aslında çook güzel bir yer değil.küçük.ama tüm imkanlar var hemen hemen.190.000 nüfuslu,trafik sıkıntısı var,gezebileceğiniz yerler var.yiyecek vs ucuz bir yer.gideceğiniz yer tam olarak merkez mi?

inş sorunsuz geçer sen yaz nasıl geliştiğini canım belki cesaretlenip ben de yaptırırım

kızlar benim oğlum 29 günlükken oldu sünnetini,kasığında fıtık vardı onun için ameliyat oldu o esnada sünnetinide yaptırdık hazır uyuşmuşken , hiç bir sıkıntımız olmadı ağlamadı bile,gayet rahat bezini baağladım,temizlerken sildim,banyosunu bile yapıyo,sadece 2 gün göze sürülen teramicine var ya ondan sürüyosun geçip gidiyo ruhu bile duymadı valla tavsiye ediyorum çokta faydalıymış idrar yolu enfeksiyonu açısından filan .

çok sorduk araştırdık tüm doktorlar öneriyor krem sürüp uyuşturacaklarmış pipisini acımaz inşallah şenay yaptırmıştı sağolsun çok cesaretlendirdi beni çabuk iyileşiyor diyor..

Selamlar,
Ben oğlumda 2 ayı bittiğinde sünnet yaptırdım, Hacettepe Hastanesinde, zerre kadar sıkıntı yaşamadık, idrar yolu enfeksiyonu bebişlerde ciddi risk biliyorsunuz bez içinde kapalı kaldığından ister istemez, bunu önlemenin tek yolu da sünnet. Küçükken çabuk iyileştiğine katılıyorum ben de.

Bu arada arkadaşlar, ben ankaradayım,anne gözüyle, bebek doğum ve çocuk fotoğrafçılığı yapıyorum, doğum dışında bebişlerin doğal ortamını bozmadan evinizde, konsept fotoğraflar çekebiliriz. Bana; Sinem Güven ile En Özel Anlarınız Bir Masala Dönüşsün sayfasından ulaşabilirsiniz,takvim bebeği tabir edilen konsept çalışmalarda sepet içinde, peluşlar arasında tamamen doğal ışık çalışması ile bebişler rahatsız edilmeden en güzel anları yakalanmaktadır.

Çok sevgilerimle, kolay doğumlar dilerim, tecrubeli bir anne olarak sorularınıza her zaman cevap verebilirim.

Sinem Güven
Ankara- Bebek-Doğum ve Çocuk Fotoğrafçısı
Sinem Güven ile En Özel Anlarınız Bir Masala Dönüşsün

merhaba kızlar...

hırsla geçmişi bitirmeye çalışıyorum dün akşamdan beri ancak dün yazılanları okuyamamdım henüz
ve sonunu getiremeyeceğimden korkarak bi merhaba diyeyim dedim

en çok konuşulan sezon açılışı olmuş biz henüz yapmadık eşim perişan...

kızım akşamları 7-11 arası 4 saat ağlıyordu meğer açmış sütüm azmış 90 lık mama veriyorum o saatte hemen sızıyor.akşama yetmiyor yani sütüm ,memeyi sıkınca var ama su gibi koyu değil ya da doyurucu değil

sizler nasılsınız?

bu ara en büyük sorunumuz kabızlık her gün sabunla yaptırıyorum ne dersiniz ilaç falan

neyse uyandı şimdi

Merhaba melocum eşimin eczacı arkadaşı tavsiye etmiş kızına kullanıyomus ben de memnun kaldım badem yagından 5 damla agızdan damlatıyorum

Günaydın güzel anneler...Dün gece bebişi zorda olsa 2 ye doğru uyuttum sabah 7 buçuk gibi uyandık babamızı okuluna uğurladık,böceğimle emiştik sonra onu salıncağına koyup kendime güzeeelll bi çorba(tabiki hazırından forumun en beceriksiz aşçısı olaraktan) yaptım şimdi ılımasını bekliyorum birazdan haaammm yapıcam sizede bi göz atayım dedim ama anlaşılan gece muhabbeti olmamış.:33: Az sonra tekrar aranızda olucam sütünüzle kalınnnnn...

Günaydın Kızlar,

Dün Gece Moralim Çok Bozuldu Bişey Olduğu Yoktu Ama Sıkılıyorum Galiba Biraz.. Bazen de Hemen Anlaşılmak İstiyorum Ben Anlatmadan Halimden Tavrımdan İstediğim Anlaşılsın İstiyorum Ama NErdeee :}

Hava da Bi Tam Olarak Isınamadı Ya Bütün Gün Evde Gece Gündüz ynı Şeyleri Yaşamak Biraz Bunaltıyor Galiba..

Ama Tabiki Hepsi GEÇECEK!!! ;}

slmm kızlarrr ben geldimm yorucu bir günn kızım bugün beni çok korkuutu aşımızı oldukk bugün bizdee kıyamam cok ağladıı hemşiremize gitti giitti kız demişim ugundu baya bana güldü nereye gitti diyee dedim ugundu kızz ben hiç ğlatmıyorum onu böyle hiç ağladıgını görmedim dedim çok kızdı aglat cocugu diye her mıkırandıgında alma kucagına ağlayarak ciğerleri gelişir dedi birde kesinlikle su verme dedi annemde arada memeden sonra ver diyor kafam karıştıı neysem doktorumuz calpol atş düşürüü verdi eve gidince ver diye vermez olaydımm vermemle kusması bir oldu tekrar deneyeyim dedim yine kustu tıkanmazmı bu seferr nefes alamadı kızım elim ayağım tiredi resmen inme indi bana sonra ters cevirip sırtına vurunca geri kalanıda cıkardı ama sormayınn resmen öldüm öldüm dirildimm nasıl agladım sormayınn sonra faceden kızlara annlatım seviç aradı hemen poranx fitil ver diye doktoru aradım ver dedi kustysa hemen eczaneye gidip aldım verdim ama bnm kı sabhtan bei uyumadı şimdi teyzesi pışpışlıyorr bna aşı yaptılar tetenoz aşım varmıs avaş yavaş tutmuyor kolumm agrıyorr bu geceyi nasıl geçiricez bakalm..

Anne Sütünün %70i Suymuş Bizim Hemşire Su Vermenize Hiç Gerek Yok Suyu Zaten Anne Sütünden Alıyor Demişti Ve Bana da Su İçmemin Ne Kadar Önemli Olduğunu Görmemi İstedi %70i Su Olan Sütümün Suyla Çoğalacağını Söyledi ki Hakkaten Öyle 1 Litrelik Şişeleri Dolduruyorum Bütün Evi Onunla Dolaşıyorum Allahtann Çok Su İçen Biriydim Zor Gelmiyor Su İçmek..

uyyy pat iye komşular geldi kuru çayla kaldılar çk utandım yaaa.birde gelen kızla 20 gün var aramızda ilk o doğurmuştu benim gitmem lazımken ayıp oldu.neyse onun bebeğide maşallah tosun 1 ay önce 7 kiloymuş diyete sokmuşlar benim sonumda öyle olacak galiba obez olacak diye korkuyorum ,çok vermemiştim hatta arada günde 1 kez di ama keşke hiç mama vermeseydim vicdan azabı çekiyorum.:14:bundan sonrada börek çörek yapıcam kalsın kenarda ne olur ne olmaz

Canım Komşunun Bebeği Neyle Besleniyor Sadece Anne Sütü Değilmi?

iyi akşamlar kızlar.hemen konuya dalıyorum.hemeroid için bi ilaç ismi yazmıştı bi arkadaş.hatırlayan varsa tekrar yazabilirmi? ya da iyi gelecek bitane biliyosanız yazarmısınız?.çok kötüyüm dünden beri:14:lütfen bekliyorum.

bide oğlumun ağzının suyu akıyo uyurken falan.sizin bebeklerde de varmı böyle bir durum.tükrük bezleri mi gelişiyor acaba?
ben kortos krem ve fitil kullandım rahatlattı epey ilk etapta onları al 12 tl gibi bişey ikisi.aktarda da kantaron özlü krem var içindekilerde portakal yağı falan yazıyor esas o çok çözdü benim sorunumu
canım radyo varsa evde çekmeyen bi frekansa getir aynı beyaz gürültü gibi oluyor.
ben de bunu yapıyorum sık sık
kızlar köstebek pastanın tarifini hatırlayan var mı aranızda:56:
ben yazmıştım hanifecim yazayım

pastaban
2paket kremşanti
cici bebe
çikolata sos
damla çikolata-fındık vs.

köstebek şeklinde bi kap bulup pasta kekinin birini şekerli sütle ıslat ve bu keki sera serdiğin kaba yerleştir ayrı birkapta kremşantiyi 2 bardak sütle hazırlayıp cicibebeleri kır damla çikolata fındık falanı da kat.bunu kaba dök 2.keki de ıslatıp üzerine kapat.
dolapta 2-3 saat beklet çıkınca çikolata sosu dök
Merhaba melocum eşimin eczacı arkadaşı tavsiye etmiş kızına kullanıyomus ben de memnun kaldım badem yagından 5 damla agızdan damlatıyorum
sağol canım bugün alıp deneyeceğim

aynısını ben yazacaktım yaaa ağzımdan aldın benden çok yaşıcaksın melocum:)

halecim zaten nerdeyse branş ve memleketler aynı,kızlarımızın huyları da aynı senin yazdığın kadarıylaa..o da aynı oluversinn:70:

günaydın kızlarrr.....

evimise döndük neyseki 1günde düzenimize döndük çok şükür.akşam misafirliğe bilem gittik

bugün izmitte iyi dedikleri bir çocuk doktorundan randevu aldık oraya gidicez ordan da ağdaya giderim.babamızla bi yemek yer biraz turlarız.emzik aldığından beri kızım arabasında ağlamıyor çok şükür umarım bugün gene öyle olur.

bebeği uyuturken annem başına radyo koymayı denedi.kız kardeşim de hep öyle dururmuş kızım da da işe yaradı aklınızda olsun
ancak sesi normalin biraz üstünde açın

günaydın kızlaaaarrr :71:

herkes iyidir umarım.kız uyanacak gibi alıntı yapamadım o yüzden :( melocum hoşgeldin :) şu unnado dan bana davet gönderirmisiniz? göremiyorum da ben :(

bu arada öğretmen arkadaşlar bnm iznim dün itibariyle bitti.çünkü erken doğum tehlikesi yüzünden doğum öncesinde de 8 hafta kullandım.tam artık napalım ücretsiz izin alıcam derken bi tanıdık vesilesiyle rapor ayarladık :) gerçi vicdan yapıyorum yok yere rapor alıyorum diye ama napayım 2 aylık bebek de bırakılmaz ki yaaa.eee doğum masrafları için de baya da içerdeyiz malum.soranlar olmuştu nasıl rapor istediniz diye.benmki tanıdık vesilesiyle oldu ama bi arkadaşım da psikologtan doğum sonrası depresyon diye istedi...

Back