• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

maşallah emire yaa ben kızıma tombiş demiyim yani emir beye haksızlık olur sütün yetiyosa mama verme canım yaa emzik felan veriyomusun onla yada eliyle oyalanır 1 çay kaşıgı calpol vermiştim ben uykuda ateş de olmadı bizde. okyanus suyu kullanıyoruz bizde öyle çok hırıltımız yok

canım lilypie dan yapıyosun ensonda html olarak çıkan linki profilindeki çizelge kısmına yapıştırıyosun anlatabildim mi bilemiyorum:26:

valla cnm bizim ki az akıllı değil emziğe alışsın diye uğraşıyorum ama iki çekiyo baktıki bişiy yok direk dilliyle atıyo ama içim giitsede vermiycem mama aç kalıyo diye korkuyodum obez olmasında Allah korusun.birde bu deviti 3 günde bir ver dedi bıngıldağı erken kapanmasın diye sonra beyni küçük kalıyomuş bebeklerin

zug pat diye yazmışım yetmez diye ama
sütüm yok diye endişeleniyorsun
napalım bizlerinde yok
mama takviyesi yapman gerekebilir
ama dr ile konuş kilosuna falan baksın belki makina çekmiyordur???

Son düzenleme:
canım valla benim eşim ilaç mümessili kardeşim de hemşire onlar sağlık ocaklarında sirkülasyon fazla olduğunu söölüyolar daha taze aşılarmış biz o yüzden sağlık ocağında yaptırıyoruz hep aşılarım

benimde eşim mümessil gözdecim benimde eşim aynı fikirde bende sağlıkocağında yaptırıyorum perşembe karma verem pnomokök aşılarımız var inşallah ateş yapmaz

:77:

eşim aradı kayınpedirim kaynanama haftasonu gidelim umayı görmeye demiş kaynanamda gitmişken çok kalalaım ne ööle gitcez hafta sonu için demiş aman allahım insan o kadar saat yolu gelirmi gelmesinler normalde arayıp sormuyolar sırf gezmek olsun valla isteiyorum yaaaaaa :52:

gecmiş olsun diyeyim şimdiden,amac cocuk görmek falan degil benim kaynanam konyada cumartesi gün cıkmıs gelmişler Eflini özledik diye en son 3günlükken görmüşlerdi 1 aydır görmüyrlr ama cocugu 1 kere bile kucagına almadı uzaktan bile sevmedi sadece cok küçük hiç büyümemiş sütünmü yok mama ver büyüsün dedi sonra gelme amacları belli oldu meger eşime işleri düşmüş evi satacaklarmıs eşim halletsin istiyorlar cok sinir olmustum bende.bu arada senin kız baya kilo almıs masallah ben emin olamıyorum yeterli kilo alıyormu diye doktor iyi diyor ama kayınvalidecim öyle deyince dün saglık ocagına gittim tartırmk için 5 800 olmus 3kilo dogmustu 2 gün sonra 2 aylık olacagız iyimi sizce kızlar

canım benim kız 100-120 emiyo 2.5-3 saatte bir
ama eger seninki doymuyosa durmaz zırzır aglar yada sıksık emer yarımsaatte felan

doymaz canım bizimkilerin suan 90ml ile 120 ml arası alması gerekiyor

aynen bende kızıma diyorum
kızım bukadar çok mama içme annene benzersen ömür boyu çekersin diye:26:

Sagolun kızlar ya
Evet yarım saatte bir uyaniyo emzik sürekli ağzında zaten hiç çıkarmıyoruz
Mamaya baslicaz bu gidişle

Kızlarbebekleriniz bir ogünde kac ml süt emiyo
Sutunu sağan arkadaslar cevap verirseniz sevinirim
Sütümü sağdım ama çok az çıktı 40 ml doyarmiki bu kadar sutle ya?

Ne kadar sıklıkla içiyor bebeğin bilemem ama 40 ml süt her saat başı emziriyorsan yeterli.Çünkü benimki uyumazsa 3 buçuk saatte bir uyursa 4 saate bir 120 ml içiyor.

zug pat diye yazmışım yetmez diye ama
sütüm yok diye endişeleniyorsun
napalım bizlerinde yok
mama takviyesi yapman gerekebilir
ama dr ile konuş kilosuna falan baksın belki makina çekmiyordur???

Evet canım çok endişeleniyorum mama şart galiba
Gecen ay Dr iyi dedi ama
Göğüslerinden anlıyorum zaten süt yok makinanız ilgisi yok yani.

maşallah emire yaa ben kızıma tombiş demiyim yani emir beye haksızlık olur sütün yetiyosa mama verme canım yaa emzik felan veriyomusun onla yada eliyle oyalanır 1 çay kaşıgı calpol vermiştim ben uykuda ateş de olmadı bizde. okyanus suyu kullanıyoruz bizde öyle çok hırıltımız yok

canım lilypie dan yapıyosun ensonda html olarak çıkan linki profilindeki çizelge kısmına yapıştırıyosun anlatabildim mi bilemiyorum:26:

hazırladım lilypie ama nereye yapıştırcağımı bulamadım :( burdaysan söler misin canım nolur lütfen benimde olsun:3:

biz aşıdan geldik yavrum inletti ortalığı ama sonra sağolsun hemşire gönlünü aldı oğlumun.akşam için calpol şuruptan yarım ölçek ver rahat uyur hemde ateş olmaz dedi bakalım.birde kilosuyla boyuna baktılar:nazar: 6,8ookilo 58.5 boy :nazar:kesin mama verme dedi ebe, o açlıktan değil oburluktan aranır dedi başka şeylerle aklını kurcala dedi nasıl yapcaksam:53:şimdiki kıyafetleri bile 6 aylık kıyafeti tam oluyo inşallah normale döner gerçi doktor korkutmadı boyuda olduğu için.göbek fıtığınada baktı içeri rahat giriyo korkma sadece tülbentle sar 1 yaşa kadar geçer dedi rahat girmeyince galiba kangren olma ihtimali varmış o zaman ameliyat yapıyolarmış.birde orda sıra beklerken temizlik yapan kadın çamaşır suyunu basmış ben duramazken bebekle orda bekliyoruz kadını uyardım birde bana yapacak birşey yok demezmi tepem attı söylendim eşim çok kızdı neyse ki onu sakinleştirdim yoksaki fena olurdu.bu genzi içinde okyanus suyu aldık bakalım inşallah işe yarar doktor emzirirken dik tutmaya dikkat et dedi 3 gün de banyo yaptırmayacakmışız inşallah ateşi olmasında sonra bi güzel çıkarırız acısını oğlumla:emir_bebek:

maşallah oğlumun yakışıklı adaşına kocaman olmuş bizim sıpada 6.380 63,5 cm olmuş fasulye sırığı olma yolunda çok iradeli davranıyor gerçi anası babası uzun benim aile hep uzun doğaldır diye düşünüyorum eşimde ailesinin tek uzun erkeği diyebilirm bizde 6 aylık kıyafetler giyiyoruz 0-3ler kırk dolmadan kalktı piyasadan bende arada gece mama veriyordum tabi bi hafta oldu başlayalı sadece yatmadan önce veriyordum çünkü emirin emme refleksi çok kuvvetli oyüzden sürekli emiyor gece 11de aç kalıyor diye mama verdim bikaçgün doktor verme dedi bende kestim vermeyi belki dışarda kullanırım termos almıştım sıcak suyumu yanımda taşırım müsait olmayan yerlerde veririm napim

kızlar bizde dün dra gittik ya kızım 6675 gr olmuş ama bu dr kıyafetleriyle tarttı 200 gr çıksam ordan 6475 yani bu sefer 10 günde yaklaşık 400 gr almış kilo alımı yavaşladı saırım şimdi gündüzleri daha çok oyalanıyo ya ondan sanırım aman iyi oldu korkuyodum ben gerçi herkes diyo anne sütü obez yapmaz diye ama ne biliyim işte ben çok çekiyom kilodan veremiyorumda bi türlü kızım çekmesin bari

maşallah canım kocaman olmuş umay bence 10 günde az değil 400 gr gayet iyi aya vurduğunda 1kiloyu geçiyor alddığı kilo günlük alımlardan ziyade aylık kilosu önemli :nazar:

Ne kadar sıklıkla içiyor bebeğin bilemem ama 40 ml süt her saat başı emziriyorsan yeterli.Çünkü benimki uyumazsa 3 buçuk saatte bir uyursa 4 saate bir 120 ml içiyor.

Saat bası 40ml çıkmıyor göğsümden
1,5-2 saatte bir mutlaka emziriyorum
Ama ne kadar emdigini bilmiyorum
hiç sagmamistim Ki göğsümü
Dün sık sık uyaninca bı sağayım dedim.dünden beri hep aynı miktar hiç değişmedi.

merabalar kızlar uzun zamandır gıremıyorum ...hergün biyerlerdeyım ...dün oğlumu kontrole goturdum kızlar ...kılosu 5 350 olmus boyuda 58,5 ...siz 6 kılolardan 2 aylık bebekler ıcın bahsetmıssınız ..benım oglum pazar gunu 3 ayı bıtırdı yanı o yazıları gorunce üzülüyorum benım oglumda öyle olsaydı dıye.....ama şuna çok sevındım benım oglum az kıloyla dogdu ve ılk ıkı ay cok az kılolar aldı 500 700 falan...ama bu ay atak yaptı 1700 almıs cok mutlu oldum dr bıle sasurdı ...devam et boe gıderse yasıtlarına yetısır dedı..aynendevam edıcem oyle beslemeye demkkı karnı doymuyomus guzel oglusumun...neyse kılo muhabbetınden daha onemlı bırsey var...

gecen aykı kontrolde dr kalbınde üfürümü var dıye bızı baska bır hastaneye sevk edıp kalp ekosu cektırmısstı...bırkac gun sonra sonuclarla bırlıkte gıtmıstık ve tertemız cıkmıstı sonucları..tamam demıstı.dün yine dinledi ve baska bır dr daha tamam desın ondan sonra ıcım rahat edıcek sen bu cocugu bırde üniversıte hastanesıne gotur dedı.of yıne aklıma şüphe düşürdü..geçen ay sonuclar cıkana kadar mahvolmustum ...ama bence bırsey yoktur ya ıcımı rahat tutucam.şimdi ege üniversıtesınden randevu alıcam ama.önce cocuk dr dan mı yoksa dırek cocuk kardıyolojısındenmı randevu almama gerekıyo sızce kızlar ...

canım benim paşanında 4-5 gündür ağzından salyaları akmaya başladı dedimki daha 2 aylık diş olayı olamaz. demekki sindirim sistemi gelişmeye başladı desene oleyyyyy gaz sancısı bitecek:66: aslında 2-3 gündür gaz sancısı da çekmiyor gazını kendi çıkarmaya başladı alttan pırrtt üstten gakk. ayyy çok sevindim:52:

selam guzel annisler
ben aralik annesiyim ve kizim su an 4. ayin icinde
inanilmaz gaz sancilari yasadik
rezene kekik gaz damlasi sicak havlu
ne denediysem care olmadi
en son ananem kimyon koy yemeklerine bir cay kasigi dedi
bende corbama bir yemek kasigi kimyon koydum:)
kizim o gunden beri cok rahat gaz cikariyo
hemen gelip benim durumumdakilere anlatiym dedim
bide buzuki orhan diye bi adamin muziklerini dinletiyorum
kolikli bebekler icin anne rahmindeki sesleri muzik haline getirmis
oda cok ise yaradi bizde
allah yardimciniz olsun
sevgiler
:71:

eşim aradı kayınpedirim kaynanama haftasonu gidelim umayı görmeye demiş kaynanamda gitmişken çok kalalaım ne ööle gitcez hafta sonu için demiş aman allahım insan o kadar saat yolu gelirmi gelmesinler normalde arayıp sormuyolar sırf gezmek olsun valla isteiyorum yaaaaaa :52:

gecmiş olsun diyeyim şimdiden,amac cocuk görmek falan degil benim kaynanam konyada cumartesi gün cıkmıs gelmişler Eflini özledik diye en son 3günlükken görmüşlerdi 1 aydır görmüyrlr ama cocugu 1 kere bile kucagına almadı uzaktan bile sevmedi sadece cok küçük hiç büyümemiş sütünmü yok mama ver büyüsün dedi sonra gelme amacları belli oldu meger eşime işleri düşmüş evi satacaklarmıs eşim halletsin istiyorlar cok sinir olmustum bende.bu arada senin kız baya kilo almıs masallah ben emin olamıyorum yeterli kilo alıyormu diye doktor iyi diyor ama kayınvalidecim öyle deyince dün saglık ocagına gittim tartırmk için 5 800 olmus 3kilo dogmustu 2 gün sonra 2 aylık olacagız iyimi sizce kızlar

gozdecım valla bende bı sevındım netten arastırdktan sonra umrım dorudurr
arzuh kızının mash var daha neolsun benım kız en son 25gun once 4300du bılmıom nekadar oldu 5 kılo cıvardır acaba sutummu azki bnm kızda 3150 dogmustu boyu enson 58 dendı.
:59:
buarada bende 14 şubt annesyımmmm:79:

değilll benim 13 yaşında bir kızım daha var emirhan ikinci :34:
ha o zman başka geçmiş olsun bu arada yeni okudum bağlatma sebebini

canım sende kilolu deilsin kii resimlerde yeni dogum yapmış biri olrak gayet ii gördüm yaniii :21:

canım benim bünye göstermiyo sanırım:)) bide avantajım şu hamilelikte 11 kilo aldım 2 si kaldı yani zaten bööleydim

canım valla benim eşim ilaç mümessili kardeşim de hemşire onlar sağlık ocaklarında sirkülasyon fazla olduğunu söölüyolar daha taze aşılarmış biz o yüzden sağlık ocağında yaptırıyoruz hep aşılarım

benimde eşim mümessil gözdecim benimde eşim aynı fikirde bende sağlıkocağında yaptırıyorum perşembe karma verem pnomokök aşılarımız var inşallah ateş yapmaz

inş canım bizde biraz ateş yaptı gece yatmadan verdim ilaç sonra düştü çok şükür

canım maşallah gayet iyi bence umay 3150 gr doğdu 2 ay dolduğunda 6100 dü 3 kilo almış yani seninkide 2800 almış ben çokmu alıyo diyorum sen az almış diyosun ayda 600 grmın üstünde alıyosa iyi diyo drlar

bence gayet iyi önemli olan ayda kaç kilo alıyor 600gr üzerindeyse yeterli canım dr öyle söylemişti internette raştırdım aynı diyor benim bıdığımde 5300 olmuş 2 . ayında geçen ay 4300dü dr mama sakın verme yeterli dedi

benim ki 2 güne bi bende seninki negüzel bi gelcek bi gitcek bidaha yok beniimki hepppp başımda:PPP

merabalar kızlar uzun zamandır gıremıyorum ...hergün biyerlerdeyım ...dün oğlumu kontrole goturdum kızlar ...kılosu 5 350 olmus boyuda 58,5 ...siz 6 kılolardan 2 aylık bebekler ıcın bahsetmıssınız ..benım oglum pazar gunu 3 ayı bıtırdı yanı o yazıları gorunce üzülüyorum benım oglumda öyle olsaydı dıye.....ama şuna çok sevındım benım oglum az kıloyla dogdu ve ılk ıkı ay cok az kılolar aldı 500 700 falan...ama bu ay atak yaptı 1700 almıs cok mutlu oldum dr bıle sasurdı ...devam et boe gıderse yasıtlarına yetısır dedı..aynendevam edıcem oyle beslemeye demkkı karnı doymuyomus guzel oglusumun...neyse kılo muhabbetınden daha onemlı bırsey var...

gecen aykı kontrolde dr kalbınde üfürümü var dıye bızı baska bır hastaneye sevk edıp kalp ekosu cektırmısstı...bırkac gun sonra sonuclarla bırlıkte gıtmıstık ve tertemız cıkmıstı sonucları..tamam demıstı.dün yine dinledi ve baska bır dr daha tamam desın ondan sonra ıcım rahat edıcek sen bu cocugu bırde üniversıte hastanesıne gotur dedı.of yıne aklıma şüphe düşürdü..geçen ay sonuclar cıkana kadar mahvolmustum ...ama bence bırsey yoktur ya ıcımı rahat tutucam.şimdi ege üniversıtesınden randevu alıcam ama.önce cocuk dr dan mı yoksa dırek cocuk kardıyolojısındenmı randevu almama gerekıyo sızce kızlar ...

bence direkt çocuk kardiyolojisinden al sen zaten sanırım drundan memnunsun sırf bu sebepten dolayı gitmiycekmisin başka dra hiç olmazsa çözüme çabuk ulaşırsın yıpratmazsın kendini her gün inşş bişey çıkmaz bu arada geçmiş olsun

günaydın kızlar
dün geceden beri epey geçmiş birikmiş birazdan okuyacağım

bu sabah resmen bayıldım uykusuzluktan.mete banyodan sonra güzel uyudu gecede 2.5-3 saat arayla kalktı emdi uyudu.sabah 7de uyandı eşim bezini değişti üstü başıda ıslanmış ben değiştim ama nasıl uykum var ölüyorum zorla açık tutuyorum gözlerimi.

sonra emzirdim ama gözler kapalı emdi biraz gazı oldu onu çıkardım bidaha emzirdim bu arada annem kalktı yine gaz oldu anneme verdim o sırada uyumuşum.ama daha emerdi yani doymamıştı

ben o esnada resmen bayılmışım annem gazını çıkarmış tabi benimki doymadığı için durmamış ama annem beni kaldıramamış nasıl bayıldıysam kalkmamışım.çok yorgun ve uykuluydum kaç günün acısı

onlarda teyzemle mama yapmışlar 50 cc onu yemiş tabi uyumuş annemlerde hastaneye gideceklerdi beni kaldırdılar söylemeye teyzem eğer 2 saat uyursa bu çocuk doymuyo dedi.günde 1 kerede olsa mama ver dedi

bende sinirlendim ya doyuyo bugüne kadar uykusuda iyiydi evet bugün yorgunuğuma yenik düştüm tam emziremedim.ama kilo alımı iyi hatta süper uykusuda iyi neyse tartışmaya girmedim zaten uyuyodum he he dedim gittiler tabi ben yine uyudum demin kalktım mete uyandıda ona uyandım

pöfff süt var maşallahh niye mama veriimm yaaa

Mutfağa Yemek Yapmaya Gittim Oğlanı da Aldım Anakucğaıyla Getirdim Yanıma Aspiratörü Açınca Paşam Bir Uyudu Bir Uyudu Rahat Rahat Yaptım Yemeğimi Ama Gündüz Uyuyunca Bu Sefer Tırsıyorum Ya Gece Uyumazsa Diye Çocuğun Uykusunu Kıskanıyorum Gibi Oldu Ama Paranoyak Oldum 2 aydır Uykusuzum Yaa :}

Kızlar Eşleriniz Çok Sayıda Doktorla Görüşüyordur Peki Rota Virüsü Aşısı Hakkında Ne Diyorlarmış Doktorlar Siz Yaptırdınız mı Ya da Yaptırcak mısınız?

Back