How to install the app on iOS

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.

Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.

2011 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

sende 14 şubatta doğurdun demek
bakalım daha kaç kişi var sayalım
şimdilik melo ile 3 kişi olduk
haydi 14 şubatlılar artırınn

ayy cesaret ettin ben edemem:18:

Dün buzuki orhanı paylaşmıştım burda sizinle
okuyamayanlar için tekrar

kolikli bebekler için rahatlatıcı sesler:)
hamilelik ve annelik » buzuki orhan osman bebeğiniz ağlamasın dinle

amabenim doğum çok zor geçmişti. Kanamalı gittim hastaneye masadan zor kalktım ben çok zor kurtardık seni dedi doktorum ondan bağlattım kordonları daha doğrusu doktorum o an eşime danışarak imzasını almış ve bağlamış kordonları çünkü bir dahaki doğum hayatıma mal olabilirmiş.

iyi geceler demek için girdimm..herkes kaçışmışş..oğlum uyuduu zaman kaybetmeden bende yatıcamm..

bugun sinir olduğum bişey olduu..komşular geldi oturmaya bende tavuk göğsü yapmıştım ikram ettim filann..mutfaktan peçete almaya gitmiştimm..saniye yaaa..bi kaç saniye yanii..oğlum kadının kucağında öbürü de ağzına tavuk göğsü sürüyooo...yuhhh be salak kadınnn....çığlık çığlığa aldım bebeği kucağından..neymiş efendim tadını öğrensinmişşş..gerizekalıı ben nezaman tattıracağımı bilmiyorum sankii..6 haftalık bu çocuk dahaa...çok sinirlendimm çokkkk..

bi daha çoçuğumu yanlız bırakmakmı ASLAAA..

sen iyi dayanmışsın ben kendimi tutamaz kadına söylenirdim. yazık ya el kadar çocuk.. kendi evladını da 1 aylıkken kahvaltı sofrasına oturtmuştur o kesin:20:

iyi geceler hatunlar ben geldim :71:

kızlar bu ara fenalardayım, kağan bana ve bebeğe sürekli bişeyler fırlatmaya başlamıştı, ki emzirme haricinde hep kağanla oynadığım ona olan ilgimi kendimce hep canlı tutmaya çalıştığım halde, ne tepki versem olumsuz sonuç aldım, sonunda yana yakıla pedagog aramaya başladım, neyse özel dr a düzenli götürecek kadar miktar olmadığı için bende hastaneye sordum , pedagog yok ama psikolog varmış, adam halimi görünce acıdı resmen bugün 1de gel görüşelim dedi, tabi 1 saat önce suratıma fırlattığı trenin çarptğı yerdeki yara izi görülmeyecek gibi değildi maalesef...
Allah korusun mertin kafasına gelse gitmişti çocuk, ben bile neye uğradığımı şaşırdım bi an yüzüm karıncalandı ısındı soğudu fln tedirgin oldum..annem yanımdaydı dişim kırıldımı dedim o kadar şiddetliydi yani..2 saniyelik olay..

Neyse kağan için yeniden gidicem yarım randevum var, ama aslında psikolog kağandan çok benimle ilgilendi, her işi sen üstlenmişsin çocukları evini eşinin ve çevrendekilerin problemlerini neden bunu yapıyorsun dedi bana sürekli, çocuklar nerde uyuyor dedi, çocuklarla aynı odada yatıyorum dedim birini eşine ver insan üstü bi gayret gösteriyorsun sana bişey olursa çocukların için daha kötü olur vs.. dedi, ağız tadımız bozulmasın diye her işi üstleniyorum diyince daha çok kızdı neyse
Buna rağmen eşim kaç gündür yüzüme baka baka abukluk yapmasaydı dahada gık demicektim, ama kalbim çok kırdı..
yediklerimi harcadıklarımı kontrol etmeye başladı kızlar, çok canım sıkkın,
Bu aralar hep kek börek hamur kızartması istiyor bende yapıyorum yiyiyoruz, geçen akşam mahsustan takıldım, biz bu gidişle kilo fln veremeyiz hayatım her gün kek börek yiyiyoruz, en iyisi kasmayalım liposuction yaptıralım dedim, hay demez olaydım neyse, herşey normaldi beraber güldük fln
ertesi gün tvde bi değişim programı çıktı kadının dişlerini yaptırmışlar , bende ay ne iyi olurdu ya bende yazılayım şu programa dedim, sonra bizimki bi açtı ağzını yumdu gözünü başladı bağrınmaya,
dün lipo yaptıraım diye tutturdun, tamam ev satılsın yaparız dedim bugün diş yaptırayım diyosun ne kadar doyumsuzsun vs.. ay neye uğradığımı şaşırdım, ben şaka yaptım sadece dedim ama ciddiye almış yoksa niye dellensin böyle... sinirlerim bozuldu mutfağa geçtim,

neyse mutfağa gittm yemek ısıtacaktım, masanın üstünde muz poşeti vardı karnımda acıkmış zaten tam bi tane kopardım eşim mutfağa girdi, ne yapıyosun diyince muz yiyiyorum dedim, bi surat yaptı bana muzu yerine bırakacaktım nerdeyse, hayırdır yemiyimmi diyince çok canın istediyse bi tane ye dedi bana...duymazdan geldim, aldım muzu geçtim içeri sinirlerim bozuktu uzatmadım

neyse tüm gün kağana bişeyler yedirmek için uğraştım durdum yemedi, akşam oldu, tavuk dedi bende tavuk kızartmak için mtfağa gittim eşimde arkamdan geldi, napıyosun dedi, kağana tavuk pişiricem dedim, nugget kızartıcaktım görünce benimde canım çekti,toplam 10nugget vardı kutuda, 3ünü kağan için pişiricem, kalan 7sinide pişireyim beraber yeriz dedim tavaya koydum daha altını yakmadan, napıyosun dedi yine,ben yemicem istemiyorum sende yeme, koy nuggetleri yerine yemeği ısıt ondan ye acıktıysan dedi, iyide canım çekti tavuk kızartmak istiyorum yemeği sonra yeriz diyincede bi surat yaptı, çok istiyosan 2 tanede kendine kızart dedi, ben bi bzuldum başladım ağlamaya sen ne demek istiyosun diye

annem gelmeden önce bigün tarhana çorbası ile ev makarnası pişirmiştim akşam yemeği için , hemde iki çocukla, hiç yok vaktimle.. yine yemeğini önünden eksik etmemiştim,akşam geldi yemeğime burun kıvırdı benim canım istemiyor hamur kızart yiyelim dedi, yine kızmadım bıraktım çocukları ona mayaladım kızarttım yedi, ertesi günde nlardan iistemed at bunları yeni yemek yap dedi yaptım, bunu hatırlatıncada bağırmaya başladı yine, kafayı bozdu sanırım iyice...

pazar günü bruncha gidelim dedi, gerek yok boşver evde kahvaltı yaparız dedim, canım istiyor gidelim illa dedi gittik, bu ne perhiz bu ne lahana turşusu, kendine gelince herşey mübah..

daha önce bu tarz şeyler yapmazdı, tamam 4 kişi olduk masraf çok ama ben kendime nerdeyse hiç masraf yapmıyorum kızlar hatta burayada yazmıştım bi kaç sefer bana kendim için zorla bişeyler aldırıyor almıyorum masraf olmasın diye çocuklar için harcama yapıyorum diye
öyle müsrif bi insan hiç değilimdir , attığımız yemek yarım tabağı geçmez bide kağanın yemedikleri işte o kadar

çok kalbimi kırdı çok...

canım oluyor bazen böyle, başka bir şeye kızıp acısını senden çıkarmıştır. o kadar para pul hesabı yapacak adam zaten ikinci çocuğa niyetlenmez. inan seni, fatmayı evridikiyi çiçek ve daha hatırlayamadığım diğer 2 çocuklu anneleri okudukça hayran oluyorum. biz birine yetişemezken siz ikisiyle baş ediyorsunuz daha ne nolsun. sıkma canını, yarın yaptığını unutup şirinlik yapar sana. o zaman koyarsın lafını:36::36::36:

kızlar bugün o ateş çıkaran aşıdan yapıcaz çok korkuyorum inşallah bizde yapmaz birde akşam eşim geç gelecek Allah korusun bişiy olursa ne yaparım bilmiyorum

inş. kolay gecer aşınız

Hani eskiden annelerimiz bizi uyuturken kapa gözlerini bakıyım hadi derlerdide bizde uyumamamıza rağmen gözlerimizi kapatır dolayısyla gözlerimiz büzüşük ve göz bebklerimiz kıpır kıpır olurdu ya ( banada bakarmısın sanki yukardan kendimi görüyodumda :1:) neyse işte benim kzıda uyurken aynen öyle uyuyor ama gerçekten uyuyor çünkü 3-4 saat uyuyor sonuöta.Sizinkilerde de varmı bu durum.Rüya filanmı görüyor acaba?

REM (rapid eye movement) uykusunda bu göz hareketleri olur normalde uykunun ilk 15 dk.sı sürer ama sanırım bebekler derin uykuya dalamadıkları için uzun sürüyor bazen benimki de 2 saat boyunca öyle uyuyor ha uyandı ha uyanacak derken saat geçiyor canım.

amabenim doğum çok zor geçmişti. Kanamalı gittim hastaneye masadan zor kalktım ben çok zor kurtardık seni dedi doktorum ondan bağlattım kordonları daha doğrusu doktorum o an eşime danışarak imzasını almış ve bağlamış kordonları çünkü bir dahaki doğum hayatıma mal olabilirmiş.

ayy bilmiyordum canım çok çook geçmiş olsun:71::71:

Kızlarbebekleriniz bir ogünde kac ml süt emiyo
Sutunu sağan arkadaslar cevap verirseniz sevinirim
Sütümü sağdım ama çok az çıktı 40 ml doyarmiki bu kadar sutle ya?

biz biraz daha uyuduk geldik teyzeleri:))) sonra benim velet accık emdi geri uyudu ama beni uyandırdı bi kere..fırsat bu fırsat bende kahvaltı yaptımm:)

günaydın herkese
ya dün kaan kocatepeye baktım da emziren kadın en az 3.5 ay adet görmez diyo bende 2 gündür çok az lekelenme var bu adet mi deil mi?
ankarada güzel bi güneş var uyuyacaktım canım istemedi kahvaltımı yaparken bi size bakıım temizlik felan yaparım bugun

canım benim lohusa kanamam çok erken bitti..50. günde de adet oldumm..gerçi benim sütüm çokkk ama çok azz..süt miktarıyla alakalımıdır bilmiyorum ama regl oldum ben yanii..

günaydın kızlar,
günlerdir süt yapan şeyler konuşuluyor ya, ben ananası tek geçiyorum. inanılmaz süt yapıyor bende. 2 sabahtır sütler aka aka uyanıyorum ki benim sütüm çok aşırı değil bebeğe yetiyor genelde ama bazen geceleri doyuramıyorum bile. tavsiye ederim
bebiş uyurken geçmişe bakıp geliyorum.[/QUOT

bende katılıyorumm..neler denedimsüt olsun diye, kompostolar humanalar bulgurpilavları, soğanlar, dereotlarıı..farklı süt yapan çaylarrr amannn amannn..ama ananas farkettiriyor gerçektenn..sağ göğsümden bi çay kaşığı çıkan sütüm 5-10 cc ye çıkmıştıı..ama tanesi 5 lira..bi günde bi tane yiyodum ben 4 porsiyona bölerekk..pazaraçıkıcamm..bira fiyatı inmişse gene alıcam..

ama daha iyisii doğulu bir komşum söyledii...pekmezi biraz kaynatın tereyağıylaa tavada üzerine yumurta kırınn..afiyetle yiyinn..oda işe yarıyoo..bana çok tatlı geliyo tadı ama..sık yapmıyorum onun içinn

Günaydın herkese.

Dün yaklaşık 40 kişilik misafir grubunu agırladım alnımın akıyla :)

Oh ya üzerimden büyük bir yük kalktı. Gerçi eşimin okulu geldi, sırada benimkiler var :) Neyse onu da atlatırım inşallah :)

Herkes iyidir umarım. Biz de iyiyiz. Şimdilik bir sorun yok gibi ama yine de canım sıkkın. Dogum iznimin bitmesine 8 gün kaldı :( aldıgım yere kadar rapor alacagım bakalım alabilirsem. Zaten seminer döneminde mecbur gidicem.Kayınvalidem bakacak Asya'ya.

Ya kızlar bu arada yaklaşık 1 haftadır Asya'nın agzından salya akmaya başladı, henüz çok erken degil mi? :) Bir de oturmaya çalışıyor sıpa ya :) Kendini kaldırıyor öne dogru :) :nazar:

aaa aynı şey bizde de var bende geçenlerde burda yazılan ev yapımı serum fizyoloji sıkmıştım burnuna çok geldi de onumu çıkarıyo diyoodum ama sindirim demekki başlamış bizdede gaz azalmıştı ondan demekki

Kızlar Şu Mesaja Bakar mısınız? Ben Aile Hekimimizze Gitmeyi Düşünüyordum Aşılar İçin Siz Ne Diyorsunuz?

http://www.kadinlarkulubu.com/subat-anneleri/423397-2011-bebislerinin-asilari-3.html#post18447984

canım valla benim eşim ilaç mümessili kardeşim de hemşire onlar sağlık ocaklarında sirkülasyon fazla olduğunu söölüyolar daha taze aşılarmış biz o yüzden sağlık ocağında yaptırıyoruz hep aşılarımızı

günaydın herkese
ya dün kaan kocatepeye baktım da emziren kadın en az 3.5 ay adet görmez diyo bende 2 gündür çok az lekelenme var bu adet mi deil mi?
ankarada güzel bi güneş var uyuyacaktım canım istemedi kahvaltımı yaparken bi size bakıım temizlik felan yaparım bugun

ben bu zamana kadar hiç mama vermedim hep emzirdim ama tam hatırlmıyorum ama sanırım 50. gün falan adet oldum o bünyeye bağlı sanırım

Hoşbuldum canım:) dikmendeyim ben. Siz neresinde? 5 dk uyududa biseyler atıstırdım resmen kucak kedisi benim tontis gece super uyuyo gündüz tık yok:) 40 ına kadar melekti 14 subat dogum tarihi. O cetveli ayarlayamadım telden girdigim icin herılt. Bu arada cevap vermen ne iyi geldi saol cok tes. Ettim. Kımsem yok ank.da cok yalnızım ailem izmir de. Ese gelince aynen cok yogun. Cok zordayım bıraz uyusa da pc den girsem

hoşgeldin canım bende burda yapayalnızım (konyada) çok ii biliyorum o duyguyu

3-4 aylıktan sonra bebeklerin tü.kürük salgılamaya başladıkları ve bu tükürüğün (salya) ağızdan dışarı aktığı görülür. Çoğu anne bunun diş çıkar.maya hazırlık olduğunu düşünür. Salya ile diş çıkarmanın ilişkisi yoktur.

Bu durum gelişmekte olan sindirim sisteminin doğal bir sonucudur. Nişastalı gıdalar ağız içi sindiriminin başladığı.nı gösterir. Küçük bebeklerde bu salya ağız içinde tutulamadığı için dışarı akmaktadır. Altı aylıktan sonra bu salya yutulmaya başlar ve dışarı akmaz. Diş çıkımı şuasında ağ.rı uyarıları ile salya miktarı artar.

dıe yazmıslar sıtede :26: eger sındırım sıstemı gelısıosa sevıneyım gaz problemlerımızde azalma olmaya baslamalı ozaman:66::66:

demek sindirim başladı bizde gerçi dün dr da dedi ööle gazlı bi bebek diil diye demekki ondan

ben bağlattım kordonları rahatım.:66:

aaa senin ilk bebek diilmiydi canım

biz aşıdan geldik yavrum inletti ortalığı ama sonra sağolsun hemşire gönlünü aldı oğlumun.akşam için calpol şuruptan yarım ölçek ver rahat uyur hemde ateş olmaz dedi bakalım.birde kilosuyla boyuna baktılar:nazar: 6,8ookilo 58.5 boy :nazar:kesin mama verme dedi ebe, o açlıktan değil oburluktan aranır dedi başka şeylerle aklını kurcala dedi nasıl yapcaksam:53:şimdiki kıyafetleri bile 6 aylık kıyafeti tam oluyo inşallah normale döner gerçi doktor korkutmadı boyuda olduğu için.göbek fıtığınada baktı içeri rahat giriyo korkma sadece tülbentle sar 1 yaşa kadar geçer dedi rahat girmeyince galiba kangren olma ihtimali varmış o zaman ameliyat yapıyolarmış.birde orda sıra beklerken temizlik yapan kadın çamaşır suyunu basmış ben duramazken bebekle orda bekliyoruz kadını uyardım birde bana yapacak birşey yok demezmi tepem attı söylendim eşim çok kızdı neyse ki onu sakinleştirdim yoksaki fena olurdu.bu genzi içinde okyanus suyu aldık bakalım inşallah işe yarar doktor emzirirken dik tutmaya dikkat et dedi 3 gün de banyo yaptırmayacakmışız inşallah ateşi olmasında sonra bi güzel çıkarırız acısını oğlumla:emir_bebek:

maşallah emire yaa ben kızıma tombiş demiyim yani emir beye haksızlık olur sütün yetiyosa mama verme canım yaa emzik felan veriyomusun onla yada eliyle oyalanır 1 çay kaşıgı calpol vermiştim ben uykuda ateş de olmadı bizde. okyanus suyu kullanıyoruz bizde öyle çok hırıltımız yok

bişi sorabilir miyim ben çok yeniyim aranızda şu cetvel olayı nereden yapılıo:) bulamadım bi türlü:5:

canım lilypie dan yapıyosun ensonda html olarak çıkan linki profilindeki çizelge kısmına yapıştırıyosun anlatabildim mi bilemiyorum:26:

kızlar bizde dün dra gittik ya kızım 6675 gr olmuş ama bu dr kıyafetleriyle tarttı 200 gr çıksam ordan 6475 yani bu sefer 10 günde yaklaşık 400 gr almış kilo alımı yavaşladı saırım şimdi gündüzleri daha çok oyalanıyo ya ondan sanırım aman iyi oldu korkuyodum ben gerçi herkes diyo anne sütü obez yapmaz diye ama ne biliyim işte ben çok çekiyom kilodan veremiyorumda bi türlü kızım çekmesin bari

eşim aradı kayınpedirim kaynanama haftasonu gidelim umayı görmeye demiş kaynanamda gitmişken çok kalalaım ne ööle gitcez hafta sonu için demiş aman allahım insan o kadar saat yolu gelirmi gelmesinler normalde arayıp sormuyolar sırf gezmek olsun valla isteiyorum yaaaaaa :52:

Hadi ama biri cevap versin lütfen
bebisleriniz bir ogünde kac ml süt emiyo
Sutum yetmiyor diye çok endişelendim ya bir göğüsten 35 ml digerinden 5ml çıktı doyarmiki bu kadar sutle?

aaa aynı şey bizde de var bende geçenlerde burda yazılan ev yapımı serum fizyoloji sıkmıştım burnuna çok geldi de onumu çıkarıyo diyoodum ama sindirim demekki başlamış bizdede gaz azalmıştı ondan demekki

canım valla benim eşim ilaç mümessili kardeşim de hemşire onlar sağlık ocaklarında sirkülasyon fazla olduğunu söölüyolar daha taze aşılarmış biz o yüzden sağlık ocağında yaptırıyoruz hep aşılarımızı

ben bu zamana kadar hiç mama vermedim hep emzirdim ama tam hatırlmıyorum ama sanırım 50. gün falan adet oldum o bünyeye bağlı sanırım

hoşgeldin canım bende burda yapayalnızım (konyada) çok ii biliyorum o duyguyu

demek sindirim başladı bizde gerçi dün dr da dedi ööle gazlı bi bebek diil diye demekki ondan

evet sindirim sistemleri gelişmeye başladı bu yüzden salyaları akıyor gazlarıda azalıcak inş...:66:

aaa senin ilk bebek diilmiydi canım

değilll benim 13 yaşında bir kızım daha var emirhan ikinci :34:

kızlar bizde dün dra gittik ya kızım 6675 gr olmuş ama bu dr kıyafetleriyle tarttı 200 gr çıksam ordan 6475 yani bu sefer 10 günde yaklaşık 400 gr almış kilo alımı yavaşladı saırım şimdi gündüzleri daha çok oyalanıyo ya ondan sanırım aman iyi oldu korkuyodum ben gerçi herkes diyo anne sütü obez yapmaz diye ama ne biliyim işte ben çok çekiyom kilodan veremiyorumda bi türlü kızım çekmesin bari

canım sende kilolu deilsin kii resimlerde yeni dogum yapmış biri olrak gayet ii gördüm yaniii :21:

Hadi ama biri cevap versin lütfen
bebisleriniz bir ogünde kac ml süt emiyo
Sutum yetmiyor diye çok endişelendim ya bir göğüsten 35 ml digerinden 5ml çıktı doyarmiki bu kadar sutle?

canım benim kız 100-120 emiyo 2.5-3 saatte bir
ama eger seninki doymuyosa durmaz zırzır aglar yada sıksık emer yarımsaatte felan

Kızlarbebekleriniz bir ogünde kac ml süt emiyo
Sutunu sağan arkadaslar cevap verirseniz sevinirim
Sütümü sağdım ama çok az çıktı 40 ml doyarmiki bu kadar sutle ya?

doymaz canım bizimkilerin suan 90ml ile 120 ml arası alması gerekiyor

aynen bende kızıma diyorum
kızım bukadar çok mama içme annene benzersen ömür boyu çekersin diye:26:

Back