• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

canım çok sagol ...bak sen nıye uzuldun canım ya 2,5 ay erken dogmus ama 2300 dogmus benım oglum 1 ay once dogdugu halde 2575 dogdu...sen dua et kız senın bebgın cok guzel dogmus masallah.o kadar erken dogup da 1 kılo cıvarında doguyo cogu bebek.e tabı ınsan cok yıpranıyo hemde cok bende yıprandım benımde erken oldu hemde bır hafta o sncıları cektırdıkler bana bebegın cıgerlerı geşlıssın dıye ıgneler falan yaptılar bekletmeye calıstılar bebegı.ama benım sıpacık sabırsız cıktı cok en son suyum geldı mecbur aldılar doguma bende heralde 2 kılo ancak dogar dıyordum ama cok sukur 2575 dogdu ve kuveze gırmedı ...ama bızımde süt sorunumuz o yuzden oldu dıyebılırım.keske zamanında dogsalardı da bızden de şakır şakır sütler gelseydı.erken dogum yapan annenın sutuyle zamanında dogum yapan annenın sutu farklı olurmus doyorlar ne kadar dogru bılmıyorum ama gerckten de gozlemledıgıme gore erken doguranların sutu az oluyo.mama parasına gelınce tam bır yıkım ...ama napalım maddı boyutunu düşünmüyruz artık saglıklarını düşünüyoruz yapıcak bırsey yok...Allah kocalarımıza güç kuvvet versın işlerı cok zor

canım o zaman sen hıc üzülme ya benım gıbı olsan napıcaksın...ben hep mama verıyorum emzırdıgımın aslı yok emsede 5 dakıka bır gogsumu 5 dakıka dıgerını emıyor sonra baslıyor aglamaya bende hemen mama verıyorum yanı bu tum gun boyle yanı 4 olcu ama bır seferde yıyor ve gunde 7-8 kere yıyor obur şey:)))

conformil ne canım..neye 300 verıyorsunuz...bızım ufaklıgın çok şükür gaz sorunu hıc yok arada bır oluyo kucagıma alıp poposuna bır ıkı kez vuruyorum hemen cıkartıyo...mamadan sonra da hemen omzuma alıyorum bır kac kez vuruyorum sırtına hemen cıkartıyo ...çokk şükür...o dedıgın gaz ılacımı...bende mama yıyo dıye gazı az oluyo sanıyordum mama verınce de gaz sorunu oluyomu bebeıslerde...

canım conformil aptamilin bir çeşidi.milumil de var mesela.her çeşidi farklı amaç içim conformil kolay sindirimliymiş doktorumuz bununla başlasaydın gaz olmazdı dedi.biz aptamilin 900 gramlık büyük kutusuyla başladık.300 mamaya verdiğimiz para.çok ziyanda oluyor bazen az yapıyorum doymuyor.bazende çok yapıyorum yemiyor haliyle dökülüyor.bizde gaz sorunu büyük.mamada da oluyor

ben biraz bencilliğimden yatırmıyorum 10 da çünkü o saate uyusa 2 gibi emecek ki ben 12 de yatıyorum genelde 2 saat uyuyup kalkmış olucam sersem sersem... e 2 de emince bide 6 da kalkıcak tekrar oyüzden 12 de uyutuyorum 11 buçuk gibi emzirip bide 6 ya doğru kalkıyo ozman hem düzene giriyo gece uyanmamış oluyo hemde ben uykumu almış oluyorum.

maşallah cnm inşallah bizimkide düzene girer

kızlar canım çok sıkıldı.az önce bebişimi yıkarken ensesinde kırmızı lekeler gördüm ama pişik değil.sanki doğum lekesi gibi.neden oldu anlamadım çok terliyor ondan desem pişik gibi olur.krem sürdüm bakalım geçmezse dr götüreceğim

cnm ya o bizdede var hatta sabah eşime gösterdim doğum lekesi gibiydi

canım conformil aptamilin bir çeşidi.milumil de var mesela.her çeşidi farklı amaç içim conformil kolay sindirimliymiş doktorumuz bununla başlasaydın gaz olmazdı dedi.biz aptamilin 900 gramlık büyük kutusuyla başladık.300 mamaya verdiğimiz para.çok ziyanda oluyor bazen az yapıyorum doymuyor.bazende çok yapıyorum yemiyor haliyle dökülüyor.bizde gaz sorunu büyük.mamada da oluyor
anladım canım duymamıstım ben onu ya.benım dr sadece golden bayt mı ne ole bır mama onermıstı aptamıle gore daha pğahalı ıthal bır mamaymıs kecı sutunden yapılıyormus.durumunuz varsa ondan alın demıstı ama aptamılde guzel demıstı.bız aptamıle devam ettık.sen sımdı aptamılle mı devam edıyorsun ...

Ben öpemesin diye başından ayrılmıyorum nereye gitse peşinden gidiyorum zaten emziricem damlasını vericem gibi bahanelerle alıyorum hmen.Aslında böyle bi insan değilim sevsin tabi torunu ama birincisi bıraksam şap şup öpücek öyle tiplerden ikinciside biz daha nişanlıyken eşimin kızkardeşinin bebeğ olmuştu annesine bırakıyodu baksın diye yani kayınvalideme .Kaynanamda çocuk çok ağladığı zmanlarda sussun diye memesini vermiş çocuğa bunu anlatmıştı bana görümcem.Ayyy resmen iğrendim benim bebişede yaparmı yapar diyerekten gözlerimi dört açıyorum valaa :53:

ayy gerçekten tiksinç bi an kendi k.validemi getirdim gözümün önünede.bende aynı senin gibiyim bi ara çünkü bebeği tutarken nerdeyse uyuyacaktı ayakta sayıklıyodu düşürecek die tırstım birde severken çocuğun bıngıldağını sıvazlıyodu söyledim elleme orasını die sinir oldum şimdi hiç güvenemiyorum kıskanmakla alakası yok

bizimde var ama sanırım geçmeyecek bizim doğum lekesi önce annnein hormonlarını vücuttan böyle lekelerle atar demişlerdi geçer sandım ama geçmiyor ..pişik kremi popolinle azaldı gibi geldi ama sanırım doğum lekesi :(((

ne kadar oldu geçmeyeli.görüntüsü de hoş değil inş geçer kuzumun

bu arada hala yapamadım kızlar tickerı

anladım canım duymamıstım ben onu ya.benım dr sadece golden bayt mı ne ole bır mama onermıstı aptamıle gore daha pğahalı ıthal bır mamaymıs kecı sutunden yapılıyormus.durumunuz varsa ondan alın demıstı ama aptamılde guzel demıstı.bız aptamıle devam ettık.sen sımdı aptamılle mı devam edıyorsun ...

evt aptamilin conformiline çeşitlerine bak sen de istersen netten falan

buarad kızlar milupanın sitesine üye oldum dün kargoyla bebekle ilgili bir sürü şey göndermişler.kitapçıklar cd ler.numune göğüs pedi pişik kremi itki çayı vs.aklınızda olsun

kızlar ben yeni yasadan önce doğum yaptığım için hakkım yandı diye biliyordum şimdi geriye dönük dilekçe verdim kabul edildi sanırım 37inci haftada doğum yatım geri kalan 3 hafta eklenecek..çalışanların işine yarar belki :))

slm kızlarr kızımla son 4 günüm uma günü iş bsı yapıcam bas basa zamn geciriyoruzzz kanamam kesilmişti ama tekrar basladı acaba adet mi oldumm aranızdaa hastalanan vr mı?

Baby yeni yasadaki değişiklikleri paylaşırmısın lütfen cnm?Doğum sonrası izni 4 ay oldu diyorlar öyle mi?

Birde arkadaşlar oğlum doğumundan bu yana epeyce kaka yapıyordu son 4 gündür büyük sıkıntı yaşıyoruz.Aranızda sab kullanan ve kullandıktan sonra bebişin kaka yapmasında sorun yaşayan var mı?Ben günde 3 kez 5 er damla veriyordum,cuma gün dr muz 10 damla verin dedi,10 damla verdikten sonra oğlum olumsuzluklar yaşamaya başladı.Gaz problemi için bugüne değin uygulanıp iyi sonuç veren bir yöntem var mı?

kızlar ben yeni yasadan önce doğum yaptığım için hakkım yandı diye biliyordum şimdi geriye dönük dilekçe verdim kabul edildi sanırım 37inci haftada doğum yatım geri kalan 3 hafta eklenecek..çalışanların işine yarar belki :))

cnm nasıl yaaa bnde 5 hafta calışabilir almıştımm 2 haftasını kullandımm sonra mecbur evde kaldımm ama o iki haftam yandı dediler sigorata bana eklenecek mii?

Baby yeni yasadaki değişiklikleri paylaşırmısın lütfen cnm?Doğum sonrası izni 4 ay oldu diyorlar öyle mi?

Birde arkadaşlar oğlum doğumundan bu yana epeyce kaka yapıyordu son 4 gündür büyük sıkıntı yaşıyoruz.Aranızda sab kullanan ve kullandıktan sonra bebişin kaka yapmasında sorun yaşayan var mı?Ben günde 3 kez 5 er damla veriyordum,cuma gün dr muz 10 damla verin dedi,10 damla verdikten sonra oğlum olumsuzluklar yaşamaya başladı.Gaz problemi için bugüne değin uygulanıp iyi sonuç veren bir yöntem var mı?
yok canım yine 8 hafta ama doğumdan önce kullanamadığın bölÜmleri aktarıyorsun..
MADDE 104- A) Kadın memura; doğumdan önce sekiz, doğumdan sonra sekiz hafta olmak üzere toplam onaltı hafta süreyle analık izni verilir. Çoğul gebelik durumunda, doğum öncesi sekiz haftalık analık izni süresine iki hafta eklenir. Ancak beklenen doğum tarihinden sekiz hafta öncesine kadar sağlık durumunun çalışmaya uygun olduğunu tabip raporuyla belgeleyen kadın memur, isteği hâlinde doğumdan önceki üç haftaya kadar kurumunda çalışabilir. Bu durumda, doğum öncesinde bu rapora dayanarak fiilen çalıştığı süreler doğum sonrası analık izni süresine eklenir. Doğumun erken gerçekleşmesi sebebiyle, doğum öncesi sekiz haftalık analık izninin kullanılamayan bölümü de doğum sonrası analık izni süresine ilave edilir. Doğumda veya doğum sonrasında analık izni kullanılırken annenin ölümü hâlinde, isteği üzerine memur olan babaya anne için öngörülen süre kadar izin verilir.''

bu maddeye göre 38 de doğum yaptın diyelim 2 hafta aktarıyorsun ..doğumdan önce 5 hafta çalıştıysan onu da ekliyorsun .. ...birde üç aya kadar heyet raporu alma hakkın varmış maaşten kesilmiyor ..heyet raporu alırsan ...süt izni 3 saate çıktı ....

Son düzenleme:
cnm nasıl yaaa bnde 5 hafta calışabilir almıştımm 2 haftasını kullandımm sonra mecbur evde kaldımm ama o iki haftam yandı dediler sigorata bana eklenecek mii?
evde kalıp çalışmadıysan alamazsın canım benim de şubat tatili yandı öyle ama doğurduğun haftadan 40.hatana kadar olan günleri alabiliyorsun..

mısra gaz sorunu için her ne yapıyorsan düzenli yapacaksın ben ona karar veridm rezene veriyorsan hep aynı saatte vereceksin gaz şurubunu da düzenli kullanacaksın ..ben hep söylüyorum ilacımdan memnunum diye ama gazı olmadan da ağlıyor bazen aynı saatte bir de uyku sorunumuz var artık ne olacak bilmem .elma yağıyla masaj çok işe yaradı bizde özellikle ıkındığı zamanlarda karnına güzelce masaj yaparsan çişini yapabiliyor..21 kez iki elinle birini aşağı doğru indirip sonra diğerini yapıyorsun birde hep saat yönünde yapıyorsun 21 kez ... bir de ayaklarını karnına doğru basıyorsun rahatlıyor...bir kimyon iyi geliyor kendimde günde iki kere bir kaşık kimyonu ağzıma atıp su içiyorum....birde yüzüstü yatırmak iyi geliyor ...sıcak tutmak sıcak su torbası karnına ve ayaklarına iyi geliyor....

benimkinde varı ama zaten çirkin değil doğum lekesi galiba birde saçında kalıyo zaten senbi göster ama için rahatlar enazından

kızlar benim kızımda da var hem de gözünün üstünde damar damar gibi.. doktor geçer büyük ihtimalle dedi 2-3 yaşını bulabilir dedi ama ben sorun etmiyorum çünkü kızım idrar yolu enf.olup 11 gün hastanede yattığımızda öyle hastalıklar gördüm ki... kalbi delik olanlar, 4 ay kuvezde kalanlar.. hele bir bebek vardı doktorla babasının konuşmasına şahit oldum.. omuriliğinde bi sorun varmış.bu bebek ameliyat olacak dedi ama ameliyattan sonra yürüyemez konuşamaz tuvaletini bile kendi yapamaz ve daha birsürü şey saydı. o sırada ben bebeğimin emmemesini büyük sorun yapıyordum devamlı ağlıyordum doktorun söylediklerini duyunca varsın dedim tek dert emmemesi olsun ve her ağlayasım geldiğinde o bebeği getiriyordum aklıma..
dünde bi arkadaş geldi ziyarete. kendisi kreş öğretmeni. bi öğrencisinde yaşlılık hastalığı varmış. 8 milyonda bir görülürmüş türkiyede bile 5-6 tane varmış.. o çocuklar en fazla 20 yaşına kadar yaşıyormuş.. bunları duydukça küçük şeyleri sorun etmemmeye çalışıyorum.. lerle imtihan etmedi.. biliyorum hepimiz bebeklerimizde en ufak bi sorun olsun istemiyoruz ama çok şükür Rabbimize bizi daha büyük şey

bizim daha önce yoktu dün olmuş.ve ensesinde ve ensesinden başına doğru olan kısımda bayağı var inş kalıcı değildir

merhaba

bahsettiğin leke benim oğlumda da vardı. doktora götürdüm.korkulacak bir durum değil dedi.şükür

geçiciymiş her bebekte olurmuş ve büyüdükçe geçermiş.

Back