• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

kızlar benim kızım geceleri hiç çiş yapmıyor yaa sizde durumlar nasıl? gece 12 de değiştiriyorum sonra 5 gibi uyanmış oluyor bakıyorum kupkuru yada bir kere yapmış bazen değiştirmiyorum yapmamaışsa.. sonra sabah 9-10 gibi tekrar açıyorum yine çok az..uzun süredir böyle bu.. ama gündüzleri çok dolu oluyor bezleri.. bi sorun yoktur dimi

aslında çok mantıklı dediğin gibi 2de ve 5.30da emiyo benimde uykum çok bölünüyo 12de yatıp 6.30da kalktıgım için ama işte ben sevmyiom milletin çocugu gece 12lerde yatıyo çocuk dediğin 10 gibi uyur bilmiyorum ki yaa geçer inş nazara da inanıyorum belki ondan aglıyodur :26:

canım ben tuzlatma taraftarıyım ama ben unuttum göbek derdinden ilk banyodan çnce tuzlayıp yıkayınca ne pişik olurmuş nede çok terleme ter kokusu olmazmış büyüyünce 1 kez hafiften tuzlamada bişi olmaz bence. ben eskilerin yaptıklarını düşünüp tartarım mantıklıysa uygularım yani tümden karşı deilim.kızımın göz çapagı sütümle geçti,göğüs ucu yaralarım z.yağı ile kızmın başındaki konaklar z.yagı ile geçti zararı yoksa uygulamak lazım tabii bu benim fikrim

Eskiler tuzayatırp o şekilde uyutuyorlarmış buna karşıyım. O yüzden ben bebişimin sadece suyuna tuz attım süt ve karanfil koydum ama tuza batırmadım yani.Tuz vücuttaki suyu çekermiş başka bir forumda biri yazmıştı bebek hastanelik olmuş Allah korusun. Ben tuzlanmamışım dah adoğrsu yapmışlar feryat figan yıkmışım ortalığı hemen yıkamışlar ama kokmuyorm abimi tuza yatırmışlar o benden daha fazla terler.
Aynen bende senin gibi ölçüp tartıyorum ondan sonra uyguluyorum. Mesela eskiler bebeğin başı yamuk olmasın diye eşarpla sıkıca bağlarlarmış. Uygulayan var mı ben bir sağ tarafına bir sol tarafına yatırıyorum sorun olmadı.

GÖZDECİM inş geçici bir şeydir.dün kv gitti geldi ondan sonra gördüm iyice pinpiriklendim ben de.

Eskiler tuzayatırp o şekilde uyutuyorlarmış buna karşıyım. O yüzden ben bebişimin sadece suyuna tuz attım süt ve karanfil koydum ama tuza batırmadım yani.Tuz vücuttaki suyu çekermiş başka bir forumda biri yazmıştı bebek hastanelik olmuş Allah korusun. Ben tuzlanmamışım dah adoğrsu yapmışlar feryat figan yıkmışım ortalığı hemen yıkamışlar ama kokmuyorm abimi tuza yatırmışlar o benden daha fazla terler.
Aynen bende senin gibi ölçüp tartıyorum ondan sonra uyguluyorum. Mesela eskiler bebeğin başı yamuk olmasın diye eşarpla sıkıca bağlarlarmış. Uygulayan var mı ben bir sağ tarafına bir sol tarafına yatırıyorum sorun olmadı.

bence de tuzlanmamalı zaten hassas ciltleri gerek yok ama yapanlar var tabi.herkesin kendi fikri

kızlar benim kızım geceleri hiç çiş yapmıyor yaa sizde durumlar nasıl? gece 12 de değiştiriyorum sonra 5 gibi uyanmış oluyor bakıyorum kupkuru yada bir kere yapmış bazen değiştirmiyorum yapmamaışsa.. sonra sabah 9-10 gibi tekrar açıyorum yine çok az..uzun süredir böyle bu.. ama gündüzleri çok dolu oluyor bezleri.. bi sorun yoktur dimi

güzelim ne güzel işte kızın gece gündüz ayrımını yapmış.geceleri uyku modunda olduğu için çiş yapmıyor benimkide şaşırdı iyice üç gecedir sabah 5 e 6 a kadar uyanık emiyor altına yapıyor gaz çıkartıyoruz biraz dalıyor ama genel olarak uyumuyor .bakıyor öyle konuşma istiyor ..ağlamadığına şükredip sabah olsun diye dua ediyorum.

Cnm benimki de öyle. Uykudayken yapmıyor uyanıyor yada uyanmasına yakın kakasını da çişini de öyle yapıyor. Hatta çişini ben altını temizliyorum öteki bezini koyarken salıyor :9: Birinde iki defa arka arkaya çiş yaptı 3 bezi aynı anda batırdı.:37:

aslında çok mantıklı dediğin gibi 2de ve 5.30da emiyo benimde uykum çok bölünüyo 12de yatıp 6.30da kalktıgım için ama işte ben sevmyiom milletin çocugu gece 12lerde yatıyo çocuk dediğin 10 gibi uyur bilmiyorum ki yaa geçer inş nazara da inanıyorum belki ondan aglıyodur :26:

canım ben tuzlatma taraftarıyım ama ben unuttum göbek derdinden ilk banyodan çnce tuzlayıp yıkayınca ne pişik olurmuş nede çok terleme ter kokusu olmazmış büyüyünce 1 kez hafiften tuzlamada bişi olmaz bence. ben eskilerin yaptıklarını düşünüp tartarım mantıklıysa uygularım yani tümden karşı deilim.kızımın göz çapagı sütümle geçti,göğüs ucu yaralarım z.yağı ile kızmın başındaki konaklar z.yagı ile geçti zararı yoksa uygulamak lazım tabii bu benim fikrim

bende eskilerin yapıkları bazı şeylerin faydalı olduğunu düşünüyorum
ben tuzlamadım unutmuşuz yoğunluktan ama bu seferki banyosunda son suyuna 1 avuç tuz atmayı düşünüyorum
mesela eskiler burnu tıkanınca anne sütü sağarmış 1 damal nedeni sümüğü yumuşatmak bende çoğu zaman yapıyorum serum fizyolojik bitti mesela artık aldırmadım süt yöntemini uyguluyorum :)
yanağındaki sivilcelere kortizonlu krem verdi dr kullanmadım annem sütünü sür dedi 2-3 günde baya azaldı
tabi bazı şeyle mantıksız geliyorsa bana yapmıyorum bende!!

maniikk iğrenç bişey ya kv yaptıgı
sakın yalnız bırakma bebişi
bunu daha öncede duymuştum
bir arkadaşın bakıcısı çocuk susmayınca akşama kadar boş memeyi emziririmiş:53:

SEVİMLİ canım her akşam kaçta veriyorsun bu çayı.içinde anason var diye az veriyordum bari biraz daha fazla vereyim.

mama veren arkadaşlar biz de gaz çok yaptığı için doktorumuz conformil verin dedi.benim süt az olunca mama çok veriyorum en az 300 lira veriyoruz.conformil biraz pahalı çünkü

canım bizim kızın mama saatleri biraz düzensiz mesela 3 ölçek içiyor 1 saat sonra tekrar aranıyor ama biliyorum ki aç değil yine de mama yapıyorum az bişey içiyor sonrası ziyan oluyordu.. bende öyle zamanlarda kullanmak için bebelac aldım. kesin içeceğini düşünüyorsam milupa yapıyorum mesela geceleri 4 ölçü içiyor hepsini milupa yapıyorum ama içmeyeceğini düşündüğüm zamanlarda bebelac veriyorum.. sonra farkettim ki bizim kız bebelac içmeye başladıktan sonra hergün kaka yapar oldu hatta bazen günde 2 kere, baya da çok yapıyor.. önceden 2-3 günde bir yapardı.. ama bu sadece bir gözlem daha tam emin değilim.. bir eczacı demişti bana milupa gaz yapıyor diye..

evet aptamilin bazı bebeklerde kabız yaptıgını duymuştum daha önce ama bebelacta milupanın yan ürünü
denemekte fayda var aslında
hemde ucuz:1:

bebekler genelde uykuda pek çiş yapmazlar normal canım helede gece uzun uykusundaysa hiç yapmayabilir

bende eskilerin yapıkları bazı şeylerin faydalı olduğunu düşünüyorum
ben tuzlamadım unutmuşuz yoğunluktan ama bu seferki banyosunda son suyuna 1 avuç tuz atmayı düşünüyorum
mesela eskiler burnu tıkanınca anne sütü sağarmış 1 damal nedeni sümüğü yumuşatmak bende çoğu zaman yapıyorum serum fizyolojik bitti mesela artık aldırmadım süt yöntemini uyguluyorum :)
yanağındaki sivilcelere kortizonlu krem verdi dr kullanmadım annem sütünü sür dedi 2-3 günde baya azaldı
tabi bazı şeyle mantıksız geliyorsa bana yapmıyorum bende!!

maniikk iğrenç bişey ya kv yaptıgı
sakın yalnız bırakma bebişi
bunu daha öncede duymuştum
bir arkadaşın bakıcısı çocuk susmayınca akşama kadar boş memeyi emziririmiş:53:

evet aptamilin bazı bebeklerde kabız yaptıgını duymuştum daha önce ama bebelacta milupanın yan ürünü
denemekte fayda var aslında
hemde ucuz:1:

aslında bebel yiyorsa denemek lazım.bizimki yemedi sma yı dnedik ama fışkırtarak kustu.ben de vermedim artık.gerçi o da ucuz değildi ama ne yapalım.valla bu mama işi zor.zaten süt olmadığı için üzülüyorum bir de hangi mama iyi hangisi gaz yapmaz ona üzülmeye başladım.parası da cabası ne yapalım canı sağ olsun oğlumun

bu arada kızlar ticker faktory değiştireyim derken yenisini kaydedemedim.nasıldı html de tırnak içindeki yeri kopyalıyorum olmuyor

canım hoşgeldin ve hayırlı olsun bebişin..benim bebişimin yüzü pıtırcıklanmıştı eşim öptüğünden dolayı ama ishal filan olmadı..çok geçmiş olsun..

teşekkür ederim denizcim:)
benimkinin de yüzü pütür pütür oldu zaten..ishalde mikrop genelde ağızdan alınırmış.eh 2 aylık yavru ağzına nasıl alsın mikrobu?muhtemel ki öpülmekten:)olsun geçecek inş

Çok geçmiş olsun cnm Allah korumuş..

Ahh ahhh :)) benim minik 2,5 ay erken doğunca 2,5 ay öncesinden başladı bizim masraflar.. Sütümde üzüntüden kesilince mamaya başlamıştık bebeğim 2.300 gr olduğunda.. Preterm mamasıda oldukça pahalıydı ve sadece 3 gün gidiyordu.. Şuan aptamil 1 kullanıyoruz 350 gr lık mama 3 gün 900 gr lık zar zor 10 gün gidiyor.. Canları sağolsun napalım. Allah bol bol kazanç versin çok zor çocuk büyütmekk çok zorr hele hele waktinden çok önce geldiysee bebek hem maddi hem manevi dibe vuruyor insan.

canım çok sagol ...bak sen nıye uzuldun canım ya 2,5 ay erken dogmus ama 2300 dogmus benım oglum 1 ay once dogdugu halde 2575 dogdu...sen dua et kız senın bebgın cok guzel dogmus masallah.o kadar erken dogup da 1 kılo cıvarında doguyo cogu bebek.e tabı ınsan cok yıpranıyo hemde cok bende yıprandım benımde erken oldu hemde bır hafta o sncıları cektırdıkler bana bebegın cıgerlerı geşlıssın dıye ıgneler falan yaptılar bekletmeye calıstılar bebegı.ama benım sıpacık sabırsız cıktı cok en son suyum geldı mecbur aldılar doguma bende heralde 2 kılo ancak dogar dıyordum ama cok sukur 2575 dogdu ve kuveze gırmedı ...ama bızımde süt sorunumuz o yuzden oldu dıyebılırım.keske zamanında dogsalardı da bızden de şakır şakır sütler gelseydı.erken dogum yapan annenın sutuyle zamanında dogum yapan annenın sutu farklı olurmus doyorlar ne kadar dogru bılmıyorum ama gerckten de gozlemledıgıme gore erken doguranların sutu az oluyo.mama parasına gelınce tam bır yıkım ...ama napalım maddı boyutunu düşünmüyruz artık saglıklarını düşünüyoruz yapıcak bırsey yok...Allah kocalarımıza güç kuvvet versın işlerı cok zor

canım ben gün boyunca 2 kere falan mama takviyei yapıyorum diğer zamanlatrda beni emiyor zaten
yetmiyor derken mamaya başladım demek istedim yani gönül isterki hiç vermiyeyim ama yetmeyince mebbur işte
ne yediysem ne içtiysem bu kadarmış:(

canım o zaman sen hıc üzülme ya benım gıbı olsan napıcaksın...ben hep mama verıyorum emzırdıgımın aslı yok emsede 5 dakıka bır gogsumu 5 dakıka dıgerını emıyor sonra baslıyor aglamaya bende hemen mama verıyorum yanı bu tum gun boyle yanı 4 olcu ama bır seferde yıyor ve gunde 7-8 kere yıyor obur şey:)))

SEVİMLİ canım her akşam kaçta veriyorsun bu çayı.içinde anason var diye az veriyordum bari biraz daha fazla vereyim.

mama veren arkadaşlar biz de gaz çok yaptığı için doktorumuz conformil verin dedi.benim süt az olunca mama çok veriyorum en az 300 lira veriyoruz.conformil biraz pahalı çünkü

conformil ne canım..neye 300 verıyorsunuz...bızım ufaklıgın çok şükür gaz sorunu hıc yok arada bır oluyo kucagıma alıp poposuna bır ıkı kez vuruyorum hemen cıkartıyo...mamadan sonra da hemen omzuma alıyorum bır kac kez vuruyorum sırtına hemen cıkartıyo ...çokk şükür...o dedıgın gaz ılacımı...bende mama yıyo dıye gazı az oluyo sanıyordum mama verınce de gaz sorunu oluyomu bebeıslerde...

tam 12 saat oldu uyanık,5 saat aralıksız ağladı,mamayı yaptım ama benim kız biberonu bilmediği için zorlandık,neyse zar zor ağzına tıkadım mamayı çok sinirliyim zaten,öö yapa yapa ıykk yapa yapa sadece 20 cc içebildi,onada içmek denirse ben akıttım ağzına döküle döküle desem daha doğru olur,sonra yarım saat daha ağladı,sızdı kaldı şükür derken 10 dakika sonra yine uyandı,bu sefer memeyi verdim emdi 10 dakika sonra attı ağzından uyudu,son 20 dakikadır uyuyor ama diken üstünde,sürekli sayıklıyor,gözleri oynuyor,aradada irkiliyor,sinir sistemim alt üst oldu,eğerki ben bu gidişle aşırı asabi biri olupta çıkarsam ortalara hiç şaşırmicam,çünkü o yolda hızla ilerliyorum,millet bebeğinin gündüz 2,3 saat uyanık kalmasını sorun ederken benimki 24 saat içinde sadece 4 saat uyuyor,yatın kalkın şükredin Allaha,amcamın gelini gece bebeğini emzirmeye hasretmiş,geceleri uyuyormuş,gündüzleride bir kaç saat uyanıkmış sadece,valla Allahın sevgili kuluymuşda haberi yok! üstüne birde eşim bana çekmiş bende çocukken hiç uyumazdım diyip canımı sıkmıyormu gırtlaklayasım geliyor,sanki iyi bir haltmış gibi anlatıyor,zaten eğer babasına çekmişse o yönü ben ölim daha iyi,babası halen geceleri uyumaz,sabaha kadar ayakta tv izler,kırk kere kalkar kızarım yatsana diye,off off

canım gece uykusu o saatte başlatıyorum yoksa bizimkide 9 dan 12 ye arada kestiriyor sürekli ama emzirmeyi 12 ye doğru yapıyorum böylece gece ortası acıkmamış oluyo

aman allahım o nasıl bi düşünce yaaa ööle boş meme verilirmi hiç çocğua ayyy tiksindim resmen

canım umayda da oluyo o bazen sırtında oluyo bitiyo boynunda oluyo isliktir o endişelenme

ya kızlar bu beyaz gürültü yerıne evınıze akvaryum alsanıza bızde akvaryum var içindekı motor sureklı su seı cıkartıyo o yuzden mı bılmıyrum bızım bebeıs hıc uyku sorunu cekmıyuor ...bızım eve gelen en huysuz bebek bıle uyuyor ben ona baglıyorum...tavsıye ederım kızlar çok fydası var.
bırde tuzlama konusunda bence bebek tuza sarılıp bekletılmemelı .yazık kavrulur zaten tazecık tenı var.ama bız suyuna koyup tuzladık.bebeımı.bırde banyo esnasında annem elıne azıcık alıp koltuk altı bacak arası boynunun alrı gıbı terleyen yerlerıne surdu hemen su doktuk yakmasın dıye.ama komsu vardı o sırada yanımızda tuzlayıp saralım dıyo hayır dedım hemen.yazık cocuga.ya o torununu tuzlayıp saatlerce bekletmıs.sonra yıkamıslar ya anlattıda nerdeyse aglıcaktım.sen kendın tuzlanda yat bakalım o kadar sure dedım nasıl yanarsın.ben ıstemem ole sey ama banyo esnasında yapılınca bırsey demedım.o kadarcık olsun sonra terı daha az kokar dedım bakalım nasıl olucak ..

tam 12 saat oldu uyanık,5 saat aralıksız ağladı,mamayı yaptım ama benim kız biberonu bilmediği için zorlandık,neyse zar zor ağzına tıkadım mamayı çok sinirliyim zaten,öö yapa yapa ıykk yapa yapa sadece 20 cc içebildi,onada içmek denirse ben akıttım ağzına döküle döküle desem daha doğru olur,sonra yarım saat daha ağladı,sızdı kaldı şükür derken 10 dakika sonra yine uyandı,bu sefer memeyi verdim emdi 10 dakika sonra attı ağzından uyudu,son 20 dakikadır uyuyor ama diken üstünde,sürekli sayıklıyor,gözleri oynuyor,aradada irkiliyor,sinir sistemim alt üst oldu,eğerki ben bu gidişle aşırı asabi biri olupta çıkarsam ortalara hiç şaşırmicam,çünkü o yolda hızla ilerliyorum,millet bebeğinin gündüz 2,3 saat uyanık kalmasını sorun ederken benimki 24 saat içinde sadece 4 saat uyuyor,yatın kalkın şükredin Allaha,amcamın gelini gece bebeğini emzirmeye hasretmiş,geceleri uyuyormuş,gündüzleride bir kaç saat uyanıkmış sadece,valla Allahın sevgili kuluymuşda haberi yok! üstüne birde eşim bana çekmiş bende çocukken hiç uyumazdım diyip canımı sıkmıyormu gırtlaklayasım geliyor,sanki iyi bir haltmış gibi anlatıyor,zaten eğer babasına çekmişse o yönü ben ölim daha iyi,babası halen geceleri uyumaz,sabaha kadar ayakta tv izler,kırk kere kalkar kızarım yatsana diye,off off
canım gaz sancısı çekiyordur belkide bizimkindede var o sorun çünkü gazını çıkaramadığı zaman çok kötü ağlıyor bugünde öyle çok huysuz sabahın 10 undan beri yeni uyudu inş. 2 saat uyurda bende dinlenirim:( uyku düzenleri olana kadar bize huzur yok...

canım seni çok iyi anlıyorum benim de öyle denemdiğim yöntem kalmadı ama sana yaptığım ve işe yarayan yöntemleri söyleyeyim.sallanan bir ana dizi aldım sonunda.onunla bütünleşiyoruz bütün gün.ağzına meme veriyorum bir de kundak yapar gibi kollarını sarıp ayak kısmını daha serbest bırakıyorum.o da işe yarıyor.bir de açsa asla uyumaz ve sürekli ağlar benim oğlum.sen memeyi de mamayı de denemişsin.bazen uykusuzsa açsa bile emmiyor sakinleştirip(mesela hafif hafif poposuna vurarak)emzirmek yada mama vermek gerekiyor.tabi sürekli sallayıp emzik veriyorum(emziği ağzında tutmayıp atıyor elimle tutuyorum)gazını çıkarmak için gazero yağla masaj yapıyorum gazıda varsa uyumaz ve ağlar çünkü ve ninni söylüyorum sesim sakinleştirip en azından gözlerini kapamasını sağlıyor. bir de ayaklarının altında hep sıcak su torbası tutuyorum.sabah akşam doktorun tavsiyesiyle yarım çay kaşığı zeytinyağı veriyorum.kabızlığa ve gaza iyi diye.allah yardımcın olsun zor çünkü

günaydınnnn mis gibi bi uyku ardından sabah oğluşumun evi inleten kahkahaları değmeyin keyfime babamıza ne cilveler yaptı bana bukadar yapmıyor 24 saat tepemde bu kadın babam akşamdan akşama yada haftasonları görüyor yazık garibana azıcık sevindirim şunu diyor galiba :)) babamız biyere gidince gelene kadar o yöne bakıyor çığlık atıyor benim sıpam maşallah oğluma bu arada bizim gece uykularımız düzene girdi gece 10 deyince uyuklamaya başlıyor hemen gece çayı veriyorum altını temizliyip emziriyorum 11 gibide uyuyor sabah 5 yada 6 da kalkıyor ama gündüz tilki uykusunda süreli uyamık en uzun uyusu yarım saat olsun gece uyusunda gündüz dert değil bayadır melocum ve seda yoklar haber alan varmı
sanırım bizde de başladı yavaş yavaş bbasını ayırt ediyor yüzüne bakıyor konuşunca gülüyor tesadüf diyordum ama değil dün gece yatakta babasına bakıyor uyurken niye uyuyor bana bakmıor der gibi :))

benim kızımsa hep ağlıyor hiç uyumuyor gece çayı kimyon hepsini denedim kızlar gaz ilacı hangisi iyi metsil işe yaramadı yeni zinco aldırdım eşime sizin bebeklerde de uyku sorunu varmı gaz sancısı acaba bebişim kolik mi?
ben de öyle sandım canım bir ara ilaçları dabırakmıştım iyice artı şimdi ilacını düzenli veriyorum çok şükür gaz sancısı azaldı ama uyumuyor.canım ne kullanırsan kullan düzenli kullanmayınca fayda etmiyor
Günaydın Kızlar Bebek Arabasını Aldık Dün İnşallah Pişman Olmayız.. Hem Çift Yönlü,Hem Hafif,Hem Tek Elle Kapanabiliyor vs vs fiyatı da bu özelliklere ve chiccoya göre çok uygun kalıyor..
Oğlum Hergün Sabah 7buçukta ağlıyor altını açıyorum bikaç kez kaka ve çiş yapıyoır onra rahatlıyor gülücükledr atıyor :} :nazar: sizde de böyle bi rutin var mı 2 haftadır falan böyle her sabah 7buçukta yapıyor :}
ayy bizmkinin kafası da yamulcak sadece sağa yatıyır arkası sivri kaldı :}
ayy gece çayını almadım bugün alıyım unutmadan..
pazar sabahı babası altını açtı alt açma bezi falan koymamış oğlumda üşütmüştü ya ishal gibi bikaç kez bi kaka yaptı, su hazırladık üşütmeyelim diyehemen belinden altını yıkadık yeni cicler giydirdik ter attık valla :}
şuan yine oğlumla tekiz neyseki anneannesi özlemiş de gelicek bugün yine sağolsun :}
ayy anakucağı aldık ytırdım paşam beğendi ama korkuyorum oturur pozisyında gibi ya sorun olur diye.. bizim ana kucağı resimdeki kızlar, bebeimi ona koysam zararı olur mu? biz aslında onu araba koltuğu için aldık arabada en fazla 1 saat öyle kalır ama evde uzun süre bu ana kucağında durur mu bi yerine bişey olmaz dimi?
sedanın bilgisayarı bozukmuş galiba canım..AYY AYY AYYY UNUTUYORDUM.. Kızlar 40ımız çıkmadan 1 hafta önce kanamam kesilmişti 40ımız çıktı 42. günde yani cumartesi günü akıntı başladı ama regl kanaması gibi, 40 çıkar çıkmaz regl olunabiliyormu?
arabanız hayırlı olsun canım ben de piere cardin de karar kılacam sanırım markaya para vermeye gerek yok.altını açınca çişini yapması gazdan canım bizde de var elma yağıyla masaj yapıyorum yüzünde bir rahatlama ifadesi oluyor ve çişini yapıyor :))anakucağınının ön kısmına yastık koyup hafif yükseltiyorum canım benimki kraft biraz eğimi fazla gibi yatar hale getiriyorum yastıkla.
Günaydın herkese.
Dün eşim nöbetten gelsin de temizlik yapayım diye bekliyorDum 9.30 geldi hadi gidiyoruz dedi nereye dedim gezmeye boşver temizliği gelince beraber yaparız dedi. tamam dedim hemen hazırlandık çıktık. Adanaya resmen yaz geldi. öyle güzel bir hava vardı ki. herkes sokaklarda, herkes piknikteydi. Epey dolaştık gezdik gölün kenarına gittik, oturduk. çok iyi geldi. ordan avmye gittik. ben çıldırmış gibi alışveriş yaptım :1: ne gördüyse neyi begendiysem aldım. eşime çocuklara kendime... eşim de 1 yılın acısını çıkarttın diyor :1:
Ama nasıl iyi geldi anlatamam. sonra yemek yedik eve geldik. ben o kadar yorgunluga hayatta temizlik yapamazdım ama öyle enerjiktim ki. temizliğimi de yaptım, yemegi mi de. kendimi çok iyi hissediyorum.
yalnız bizim kız da abisi gibi. kızlar size çok garip gelecek ama benim oglum bebekken dışarıda ve uykusunda kaka yapmazdı. eve gelince yapardı. büyüdü kreşe, anaokuluna başladı hala aynı orda kaka yapmıyor.
Asya da böyle. uykusunda asla yapmaz. dün de o kadar saat dışardaydık yapmadı eve gelince peşpeşe 4 defa kaka yaptı. dogdugundan bu yana doktordu vs pek çok kez dışarı çıktık ama yok
illa evde yapacak.
ahh ahhh ne güzel bizde istiyoruz bizde havalar güzelleşsin artık kızımla dışarı çıkalım..
yok uyku yok gece 4 den beri ayaktayız,sırt üstü durmakda istemiyor,şebeğe döndüm artık,yakında hastanelik olucam uykusuuzluktan çökecek bünye,şu milupanın iyi geceler çayını alayımda kutunun tamamını içirim 1 hafta uyusun pis böcükk, bayy baaaayyy iyi haftalar eşliğinde:) bende ancak 1 haftaya toparlarım kendimi
canım sana diyordum nasıl o kadar uyanık kalır diye bizde üç gecedir resmen gözü açık sabah ettik ne olacak böyle yaa ..gazı felan da yok ben rezeneyi felanda arttırdım fayda etmedi :((
kızlar çıldırmak üzereyim,beyaz gürültüyü indiriyorum ama pc hiç bir proğramda açmıyor.siz hangi proğramda indirdiniz ya da açıyosunuz?oğlum sadece onunla sakinleşiyor.bilgisayar masa üstü odaya götüremiyoruz.flaşh a atıp tv den dinleticem ama açılmıyor.yardımmm:95::14:
ben winapta açtım ama mp3 çalara yükleyemedim çocuğun başında bilgisayarı uzaklaştırayım diye mp3 e yüklemek istedim ama çok uzun geliyor sanırım çalmıyor ya da başka bir şey
canım indirdiğin uzantı flag uzantısı mp3 değil bunu mp3e çevirmen lazım bunun için de şu linkteki programı kullanabilirsin eğer çeviremem diyorsan ben çeviriyim mp3 halini bi yere yükleyip sana gönderiyim

program linki

BloXoo - Tolpp | flac dosyalarını mp3 e çevirmek (flac to mp3)
belki, burdan mp3 te kullanabilirim canım teşekkürler

kızlar canım çok sıkıldı.az önce bebişimi yıkarken ensesinde kırmızı lekeler gördüm ama pişik değil.sanki doğum lekesi gibi.neden oldu anlamadım çok terliyor ondan desem pişik gibi olur.krem sürdüm bakalım geçmezse dr götüreceğim

bizimde var ama sanırım geçmeyecek bizim doğum lekesi önce annnein hormonlarını vücuttan böyle lekelerle atar demişlerdi geçer sandım ama geçmiyor ..pişik kremi popolinle azaldı gibi geldi ama sanırım doğum lekesi :(((

bence de tuzlanmamalı zaten hassas ciltleri gerek yok ama yapanlar var tabi.herkesin kendi fikri

aynen bende karşıyım banada annemler söyledi isterseniz difrizede koyalım dedim her duyduğumu yapsaydım çocuk şaklaban olurdu herhalde benide ablamıda tuzlamışlar terleyince öylebi kokuyoki:53:teri kokarsada temiz gezmeyi öğrensin

herkese merhaba
uzun zaman oldu yazmayalı. Ara ara okuyorum ama çok birikmiş sayfalar. Bizde herşey normaqle döndü arasıra gaz sorunu oluyor tabi. bebişim hızlka büyüyor. Sorun benim kilolar çok az verebildim. Hala adet olmadım kilolar bu yüzden gitmiyor galiba.Umarım herkes iyidir ve bebişlere iyice alışılmıştır. Ben iki çocukla uğraşıyorum kızım bana çok yardımcı oluyor ve kardeşini çok seviyor. Korktuğum gibi olmadı yani. Allah herkese sağlık ve mutluluk versin. Bu arada o kadar çok yazılmışki önemli birşey yoktur umarım.

Back