2011 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

arkadaşlar kilo konusunda ne yapıyorsunuz....benim biran önce zayıflamam lazım moralim çok bozuluyor kendimi gördükçe...en çok kokrktuğum şeyin eşim ya beni beğenmezse diye onu ihmal etmek istemiyorum...yaklaşık 20 gün ayrı kalıcaz dönüşüm muhteşem olsun istiyorum...manisadayken kendimde bi kaç değişiklik yapmayı planlıyorum...saçımı kestircem belki renginide değiştririm birazda kilo verebilsem...ve değişik tarz yapsam diyorum kendime...kıyafet falan alayım diyorum...neyse işte kilo vermek için özel olarak yaptığınız bişiler varsa paylaşırmısınız

Canım evet benim sütüm oldukça iyi geliyo ama malesef benim bebek biraz obur iki göğsümü emiyo ama bu dura dinlene buda yaklaşık 45 dk filan sürüyo. 4 saatte birde acıkıyo böylece 4 saatin biri zaten emmede geçiyo.3 saat sonra yine emmek istiyo.Benim sütüm 4 saatte bir 110-120 cc civarı çıkıyo.Ama benimki 130-140 la doyuyo gündüzleri idare ediyo süt bitince fazla aramıyo ama gece malesef hem daha sık emmek istiyo hemde daha çok o yüzden bende geceleri tek öğün mama veriyorum:Sağma işleminide sütm artsın diye yapıyorum Günde 2 kez filan sağıyorum.Valla bebeğime süt yetsin diye bin trülü şey deniyorum napıyım mesela gün içinde hep sağarak içirisem gee mam vermeme gerek kalmıyor ama hep sağmakta stemiyorumbenden uzaklaşmasın diye.O yüzden böyle böyle yöntemlerle idare ediyorum işte.Doktora söyledim durumu oda obur olduğunu kabul etti bebişimin.İnş sütüm onun doyacağı kıvama gelir.Ama hastanede sütümün olduğuna dua ettim ameliyat öncesi ve sonrasında aç bırakıldığı için o ara sütüm çoğalmıştı orda hiç mamaya gerek duymadım Allahtan.Bide şu var uykusuz kalırsam yani bebiş uyutmazsa sütüm çok azalıyor ama bi saat bile uyusam bol bol oluyor.Uyku çok önemli ne yersen ya uyuyamazsan gerisi boş.

Sağol canım ya benim derdim bana yetiyodu zaten bide kadın çıktı başıma benm şansım bu işlerde hep böyledir nedense Lazer epilasyona gittiğimde hamilelikten önce hamile olup olmadığımı ve emzirip emzirmediği soruyolardı bende merak ediyorum acaba emzirirken yapılmıymomu?

ben bişey yapmıyorum ama bebekle ilgilenmekten helak oldum ona bakmaktan kendim doğru dürüst ne yiyebiliyorum ne içebiliyorum eşim akşam gelince anca doyuncaya dek yiyebiliyorum.Bak şuan uyuyor mutfağa yakın yerde o yüzden uyanmasın diye yameği ısıtp yiyemiyrum açım aç Doğum öncesi kiloma 1 kilo kaldı 52 ydim şuan 53 üm ama son 2 kiloyu kızımın ameliyat sürecinde üzüntüden verdim keşke çok kilom olsaydıda kızım böyle bişey yaşamasaydı

beynim durdu galiba artık,biri bana şu çizelge yapımını anlatsın lütfen
canım çizelge yaptıktan sonra sadece tırnak işareti içinde yer alan kısmı kopyalaya çizelge bölümüne hepsini değil...

Kızlar Beyaz Gürültüyü Andıran Sesler Çıkaran Oyuncaklar Varmış Alan Duyan Var mı Markası Modeli Fiyatı Nedir? Bilen Varsa Yardımcı Olabilir mi Laptopu Gece Açmak İstemiyorum Bebeğin Başında Radyasyon Falan Oyuncak Olursa Daha İyi Olur Gibi..

oyuncak bilmiyorum ama cd e yükleyip cd çalar ile dinletebilirsin.

Kızlar ya benim bebiş uyurken eli kolu bacağı hiç durmuyor indirip kaldırıyor filan sizinkiler öylemi?

Dr. Harvey Karp' ın seminerinde aldığı notları paylaşmış bizimle...
diyor ki;
Bebekleri hayatlarının ilk yılında mutlu etmek için şunlara dikkat çekiyor:
- Kolik, genellikle karın ağrısı, gaz sancısı, süt alerjisi gibi sebeplere bağlanmaya çalışılıyor. Ama koliğin asıl sebebi bebeklerin üç ay erken doğmaları.
- Bebekler üç ay erken doğuyorlar, çünkü beyinlerinin –ve dolayısıyla kafalarının- daha fazla büyümeleri halinde çıkabilmeleri mümkün değil. Bugüne kadar da sırf bebeği 3 ay erken doğmasın diye onu 12 ay taşımış olan bir anne de görülmüş değil!
- Bebeklerin, işte bu hayatlarının ilk üç ayında hala ana rahmindeymiş gibi hissetme ihtiyaçları var. Bunu yapmanın da 5 basamağı var: Kundaklama, bebeği yan ya da karın üstü yatırma, kulağına şşşşhhhh diyerek beyaz gürültü yapma, bebeği ufak ufak hareketlerle sarsmadan ama hızlı bir şekilde sallama, ve emme ihtiyacını gidermek için emzirme ya da meme verme.
- Bunlar bu sırada yapılırlarsa şöyle bir etki doğuyor: bebek, kundaklandığı zaman kollarını hareket ettiremediği için kendisini korkutmuyor. Kendini yine ana rahmindeymiş gibi hissediyor, ve “sakinleşme refleksi” tetikleniyor.
- Kundağın ardından gelen şşşşhhh’lama, sallama, ve emzirme/emzik verme de onun sakin kalmasını sağlıyor.
- Ebeveynlerin en çok korktuğu şey olan Ya alışırsa, ya şımarırsa? türünden korkular da aslında yersiz. İlk üç ay bebeğin şımarması mümkün olmadığı gibi odasında beyaz gürültü dinletmek bütün bu “alışkanlıklarını” atlatmasında yardımcı oluyor. Kundaktan vazgeçmeyi düşündüğünüz 4-5 ayda, mesela, beyaz gürültü sık sık uyanmasını engelliyor, ya da uyandığında kendi kendine uykuya dalmasına yardımcı oluyor.
- Bebeğin ilk bir sene, ve hatta daha fazla, odasında gece boyunca beyaz gürültü dinlemesinin hiçbir sakıncası yok. Ondan vazgeçme zamanı geldiğinde iki hafta boyunca sesini her gün biraz daha kısarak bu alışkanlığını törpüleyebilirsiniz.

canım benım o arkadasım uzun sure sagmamıs ondan o kadar cok cıkmıs Allah daha cok versın herkese hıc gozum yok ama cok ama cok ısterdım benımde sutum cok olsun ..neyse sen hıc kafana takma senın sutun guzel gelıyormus canım 3 olcu guzel bence bırde daha sık emzır ama mama verme bence ....tabı sen bılırsın ...

Maşallah canım sana..o arkadasımın kızı 3.ayını bıtırmek uzere.ha bu arada benım kocacım aventın makınasından almıs nıhayet :))) ben vazgecmıstım ama neyse sagıp verırım hem belkı artar:)))

valla canım zaten burda bırbıe-rımıze destek olmasak gecmez bu sıkıntılar..ben kıme sorsam yetıyormus sutlerı ne hıkmetse artık kımse benımde yetmezdı demıyor aaa yetmezmı hıc yetıyordur o sen mama verme dıyenden gecılmıyor etraf...burda herkes gercek herkes dogru en cokda o yuzden sevıyorum buraya yazmayı...

canım az once lcw gıttım ıkı pantalon aldım...38 gıyen ben 42 aldım hep (( cok moralım bozuldu.aldıgım pantalonlarda hıc yoktan ıyıdır dıyerek aldıklarım ha ole super falan olmadı uztume ama sımdılık ıdare etmek ıcın yanı hemen vermemız lazım bu kıloları...ama ben serumlardan aldım ya kahretsın hamılelıgım 11 kıloyla sonlandı sımdı ustune kılo almaya devam edıyorum dogum sonrası bır anda sıstım ben ama dogumdan once sancı kesmek ıcın erken dogumu durdurabılmek ıcın 10-15 serum yedım ıste onlar yuzunden suan bu haldeyım((

aynen ya her nekadar çok yakın tutmasakta aynı odada sürekli başında ama çok rahatlıyor bu arada
dün gece 5 s kuralını uyguladım ve hemen uyudu adam diyordu uyumuyorsa kesin bir yerde yanlış yapıyorsunuz diye daha öncede duymuştum da kale almamıştım ama dediği gibi düzgün yapınca oluyor bir bakın istersenz Alayan bebei sakinletirmenin 5 yolu - Hrriyet Salk

Ay ben bu mesajı internette bu gürültülerle ilgili yazı ararken gördüm iyimi? Benimki kahverengi gürültüde uyuyor evridiki.Beyaz gürültüden hoşlanmadı.3 çeşidi var pembe beyaz ve kahverengi...

ay yukarda kahretsın yazmısım ama yavrum sapasaglam dogdu ya ıstersem 74 deıl 100 olayım onemlı deıl.ama o kadar serum yemısken dursaydı keske sancılarım erken gelıdı ıste ....soylemek ıstedım

ok cnm anladım.obur kızına da maşallah yani tabi zor oluyodur onu doyurmak.bnmki de akşamları uyuyana kadar yarım saatte 1 saatte bir emiyo bnm göğüsler yumuşacık oluyo süt falan kalmıyo hiç aslında aç olduğundan diil de uykuya dalmak için emiyo.emziği de herzaman almıyo.işte bazı akşamlar beni emzik gibi kullanıyo.uykuya dalana kadar ağzında tutuyo.ama dediğin gibi gece bi uyanıyorum göğüslerim taş gibi olmuş zonkluyo nerdeyse.bence de uyku ve su başka hiçbişi arttırmıyo sütü.kolay gelsin sana arkadaşım.hepimize boool sütlü günler :)))

canım özelden heyet raporu alınca biryere onaylatmak gerekli mi? sen bilirsin böyle şeyleri, hep sana soruyorum) kusura bakma lütfen

canım çok geçmiş olsun, acil şifalar diliyorum. hasta hasta annelik iki kat zordur

paylaştığın için teşekkürler canım.
tekrar geçmiş olsun Selini merak etmiştik ama senin durumun daha vahimmiş teyzeyle))
onun gelini depresyona girmiş ben katil olup hapsee bile girebilirdim böyle bir kadınla))

ayyy sorduklarına göre vardır bi hikmeti dimi....:26:
cuma dermatolojiye de uğrycktm lazere başlamak için:S
neyse önce kendi druma sorayım bakalım gerçi aynı hastanedeler zaten...
pöffff sakıncalıysa en az bir yıl daha ağdacıyız:S

oyuncak bilmiyorum ama cd e yükleyip cd çalar ile dinletebilirsin.

Kızlar ya benim bebiş uyurken eli kolu bacağı hiç durmuyor indirip kaldırıyor filan sizinkiler öylemi?

uuygar süpermen gbi uyuyo bir kol havada yumruk yapıyo öyle duruyo,eşim de devrimci olcak bu die dalga geçio,ayaklar o kaar diil de kollar çok hareketli bizimkinin de.
aslında paylaştığın yazıdada dediği gbi kendsini korkutuyo,hafif sarsak mı kolları napsakkii:26:

nurcum bu arada ben de kilo vermeyi koydm kafaya,topicimi görmştn sen zaten,zayıflama günlüğü açtm kendme kızlar,diyet yöntemleri ve deneyimleri başlığı altnda.

inanın dikkat etmeye başladığımdan beri sütüm arttı,deli gbi su ve sıvı tketiyorm çnkü,ıvır zıvır hamurişi tatlı beyaz ekmek vs bıraktm.
yanlız cevizli sucuk yiyorm hergn:26:
çnkü cevizi bi cevizli sucukta bir de kereviz salatasnda rahat tüketiyorum..

aman dikkat edelim kilolara kızlar,saldm çayıra mevlam kayıra olmasın,bir iki yıl snra aynaya bakıp pişmanlık duymayalım

ya maximanın moov bebek arabasını çok beğendm,,fiyatı da uygun geldi,yok mu bilen duyan a dostlar:44:

ya maximanın moov bebek arabasını çok beğendm,,fiyatı da uygun geldi,yok mu bilen duyan a dostlar:44:

cnm şimdi hepsiburada dan baktım bahsettiğin arabaya.güneşliği gözüme çarptı çok küçük diilmi sence de? bide yorumlarda arabanın bagajına sığmadıgından tekerleklerinin çok buyuk oldugundan bahsetmişler.yine de sen bilirsin tabi ama geçenlerde biri bahsetmişti Pierre Cardin V 2080 power diye bi araba var.biraz fiyatlı ama bi bak istersen. PİERRE CARDİN V 2080 POWER ALİMİNYUM İKİ YÖNLÜ BEBEK ARABASI PEMBE

selam kızlarr
hep okuyup çıkıyom bugunlerde
hepsini okuyamadan..dr. harveyin önerilerini paylaşmışsınızzz..onu ben de haberlerde izlemiştimm..başlarda sarmayı denedim..öyle eskisi gibi sıkı sıkı değilde hadiften kollarını battaniyesine sarayım dedimm..benim paşa yıktı ortalığıı..kollarına dokundurtmuyo kesinlikle..rahat olmak istiyo ..

kızlar benim sıkıntım şu kilolarr..fazla ca kilo aldım hamişlikte..moralimmm çokkkkkkkkkkkk bozukk..40ım çksın egzersiz ve hafif diyete başlıycamm...

ya kızlar benim kızım uyanıkken oyun istiyo...uyuduğunda güzel uyuyo ama uyanıncada ilgi istiyo...konuşuyoruzz hoşuns gidio resmen karşılık verio
onunla daha hoş vakit geçirme adına bişiler almak istiyorum tavsiyeelerinizi bekliom
bi de geçen gün bi arkadaş sanırım evridiki idi fırında mücver tarfi vermişti...alan varsa verebilir mi?
eşim çok geç gelio o vakitte yemek yemek pek hoş olmuo o yüzden çayın yanınaa hafif bişi yapim dedm

aynevet cnm çok kullanışlı gbi duruo bu da,görmemştm bn bnu tşkrler,eşimle bi inceleyelim

bakalım oldu mu
olmuş olmuş

herkesn derdi aynı cnm,yaz da gelio:18:

aynevet cnm çok kullanışlı gbi duruo bu da,görmemştm bn bnu tşkrler,eşimle bi inceleyelim

olmuş olmuş

herkesn derdi aynı cnm,yaz da gelio:18:

resmen oturdum diyetisyen arıyorumm...vucudum biraz toplasa yaza kadar yeterrr..incecik kıyafetlerin altından çok kötü gözükecek ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…