2011 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Kızlar ya siz sütünüzün yetip yetmediğini nasıl anlıyorsunuz? Şimdi 40 cc demişsin de benim de bazen sağdığımda öyle geliyor.200 cc çok değil mi ya :18: Hiçbir zaman 3 ölçekten fazla çıkması sütüm.

Dr da sordu sütümü yetiyordur heralde dedim. AYY ne biçim anneyim ben sütümün yetip yetmediğini bile bilmiyorum dedim kendi kendime. Bazen akşamları çok ağlıyordı acaba açlıktan mı ağladı diye geçirdim içimden korktum. Aç olsa ağlaması durmaz dedi dr umuz dün kilosu birazcık düşük dedi 300-500 gr eksikmiş. Dünden beri takıldım kilosuna. Boyu uzun dedi. Sonra karnına baktı "ooo doyurmuş bu karnını belki zayıf yapılı olacaktır, bir daha geldiğinizde kilosuna bakalım konuşalım " dedi. Sanırım mama takviyesine başlayacağız. Yapacak birşye yok beslenmemize dikkat ettiğimiz halde sütümüz olmuyorsa bebişimizi aç bırakacak değiliz kumralpericim elimizden geleni yapacağız.

Canım telefonla arayabiliyorsan drunu bir sor derim. Ağrısı falan olmuş olabilir. Sonuçta ameliyat oldu biz bile sezeryandan çıktıktan sonra zor kendimize geldik. Rabbim en kısa zamanda iyileşmesini nasip etsin.

Canım 2. ayında olan bebeklerin ortalama yemesi gereken miktar 2 saatte bir besleniyorsa 60-70 cc eğer 4 saatte bir besleniyorsa 120-130 cc civarı olmalı bildiğim kadarıyla.O anne kaçıncı ayındaydı bilmiyorum ama 200 cc biraz fazla 2. aya göre ama uzunn süre sağılmamışsa 6-7 saat gibi bebek emmeden önceyse çıkabilir.Benimde uzun süre sağmazsam hani arada mama verdiysem mesela 180 cc çıkıyor bebek emmeden önce.Ben bebeğimin kaç ml süte ihtiyacı olduğunu şöyle keşfettim bi öğün mama verip sütümü iyice biriktirip sağdım.150 ml filan çıktı onu biberonla içirdim bittikten sonra çok az bi kustu demekki fazla geliyor dedim.Bi sonrakinde 140 cc içirdim kusmadı demekki 140 içmek istiyor dedim.tabi benimdi 4 saatte bir besleniyor.Daha sık beslense daha az içerdi ama o zmanda uyku düzeni filan olmuyor böyle iyi bence.

Kızlar ben çıkıyorum. Benim kzın altı pislendi temizleyeyim sonra da karnını doyurayım. Öpüyorum sizleri

2. ayımıza girmedik ama. Deneyeceğim 2 saate bir sağınca 60-70 cc çıkacak mı? Teşekkür ederim cnm.

MANİK canım geçmiş olsun hem bebeğine hem de odadaki hadiseye.allah bir daha yaşatmasın

SEVİMLİ sana da geçmiş olsun.inş en kısa zamanda iyleşirsin.

KUMRALPERİ sen de benim gibisin.ben de elektrikli pmpa aldım ama işe yaramadı.benim hem uykusuzluktan hem de fırsat bulup iyi beslenememden.ayrıca kafana bişey takmışsan onun da etkisi var.önceden biraz da olsa büyümüş ve damarlar çıkmıştı.oğlum çok yaramaz olup beni hiç uyutmayınca süt falan gitti.ben de ne kadar çıkarsa veriyorum.elimden başka bir şey gelmiyor.

bebeklerinizin uyku düzeninden bahsetmişsiniz.bizim gazdan mı neden artık gece gündüzen fazla 1 saat uyuyor.tabi gece hiç uyuyamıyorum.uyuduğu zamanlarda da sürekli anadizini sallamak gerek yoksa o bir saatide uyumaz.eşimle nöbetleşe bakıyoruz.akşam 9-3 arası ben yatıyorum 3-8 arası da eşim yatıyor.bakalım daha ne kadar dayanabilecez.dün arkadaşlar geldi rengi kaçmış kötü görünüyorsun deyip sağolsunlar daha moral verdiler.ben de farkındayım ama uykusuzluk yorgunluk ne yapalım

geçmiş olsun canım çok zor oluyor ya hem bebek hemde hasta olmak bende aynı durumdayımm offf allah şifa versin

yani doymasa ağlar doyuyo allaha şükür ama az uyuyo hemen uyanıyo allahtan izinliyiz bide iş olsa biterim valla yorgunluktan

manikcim geçmiş olsun bu arada okadar güldümkiyazdıklarını okuyunca gelinini neden depresyondan çıkamadığına şaşırmamak lazım

Son düzenleme:
çok geçmiş olsun....baya bi maceradaaan sonra iyi olmanıza sevindim...
çok geçmiş olsun...

selam güzel anneler okuduklarıma göre hepimiz aynı şeyleri yaşıyoruz gaz uykusuzluk yorgunluk
bizimde uyku sorunumuz ve gaz problm. var malesef önceki gece resmen ağlama krizi yaşadı yavrum 4 saat bağırdı en son fitil le rahatladı bir de idrar yolu enfeksiyonu olduk 3 gün iğne verdi dr. bugün 3. vurdurucaz o da ayrı bir sıkıntı içim parçalanıyor iğneyi yaptırırken neyse inşlhh iyileşsin kızım dayanıcaz artık

bir de kızlar kırkımızın çıktığı 6. gün bende tekrar kanama başladı adet kanamsı gibi heralde adet oldum kırk sonrası denilen bişey varmış duydunuzmu yada aranızda olan varmı saçlarımı boyatacaktım bugün artık o da kaldı bundan dolayı haftaya artıkım bakıma girerim bende kendimi çok kötü hissediyorum çünküüüü

Selam Kızlar, Bu Gece 3-5 Nöbetini Biz Tuttuk Oğlum 3e 10 kala Bir Uyandı Emzirdim Gazını Aldım Altını Açtım Kucağımda Gezdirdim Gülücükler Saçıyor Yok Uyumuyor Saat 6da Anca Uyudu.. Bu Çocuğun Uykusu Düzene Gireceğine Düzensizleşiyor Uykusu Azalıyor Yaa Napıcaz Yarın da 40ımız Çıkıyor İnşallah Kırklancaz Oğlumla :}

Teşekkür Ederim Canım..

Son düzenleme:
slm kızlar nasılsınız...
benim kız uyuyo şimdilik...
bende ne yapacağımı bilemiyorum çaresiz bi vaziyette oturuyorum
allah izin verirse cumartesi sabah yola çıkıcaz önce kayınvalidemlere gidicez 4 gün falan orda kalıcaz...ordan manisaya geçicez eşim bizi bırakıp geri dönecek...
biz kızımla biraz kalıcaz...amerikadan kardeşimde gelicek bizim için iyi olcak inş...
7 nisan kızımn aşı tarihi artık manisada olcak aşıları....rota virüsünü yaptrıcaktım ama çok yakın bi aile dostumuz var karıkoca doktor...anneme yaptrımasınlar çok komplikasyonları olan bi aşı demişler...2 yaşında kızları var kendileri yaptırmamışlar...
şuan ev dandini....valiz hazrılancak...iki tane bi küçk hanıma bi bize...ayy kafayı yicem işler gözümde çok büyüyo yaaa

cnm öncelikle tekrar geçmiş olsun.atlatmışsınız ameliyatı.oda arkadaşın için de geçmiş olsun çok güzel anlatmışsın cnm da ben bişeyi merak ettim.anladıgım kadarıyla senın sütün az diil yani baya çıkıyo baksana 180cc falan.neden mama veriyosun kızına??? ben hiç denemedim ne kadar içer ne kadar sütüm çıkıyo falan diye.pompa aldım ama bi göğsüm çok acıyo diye aldım.o göğsümü emzirmedim 1-2 gün sağdım verdim.o zaman bile o kadar süt çıkmıyodu benden.artık sağmıyorum zaten direkt emziriyorum.zaten o zamanlar da bebeğimin bnm sıcaklığımı alması gerekirken sağıp vermek zoruma gitti benim.mama vermeyi hiç düşünmedim.doktor da kilo alımı iyi dedi mama ver falan bişi demedi.siz nasıl karar verdiniz mamaya???

Ya Şu Rota Virüsü Aşısını Yaptırcak mısınız Yaptırmıcak mısınız? Özel Hastanedeki Doktorumuz Yaptırcaz Dedi Aile Hekimindeki Uzman Doktorumuz Boşu Boşuna Bebeğine Aşı Yaptırma O Köylerde Pis Ortamlarda Büyümek Zorunda Kalan Bebekler İçin Dedi.. Aklım Karıştı Yaaa.. Yaptırmazsam Pişman Olup Vicdan Azabı Çekermiyim Acaba :S

Selam

Kızımı tek başına banyo yaptırdım ilk defa ayy çok zorlandım ama napayım başka çaremde yoktu

neyse şimdi uyudu bende az dinleneyim onu taşı bunu taşı baya yorulmusum

ohh gezmelere gidiyosunuz ne güzel hem sanada degişiklik olur iyi olur

rota virüsü aşısında bende kararsız kaldım herkes bişey diyor

Ben de anlamadım bu iyimi kötümü ama galiba yaptırmayacagım bazı bebeklere zararı olmuş ya öyle olursa diye korkuyorum

selam güzel anneler nasılsız?
ben oğlumla uğraşıyorum,bir taraftan yediklerime fln dikkat ediyorm kafa onla meşgul.
bir taraftan bebek arabası arştırıyorum.
maxima moov u beğendm ben ama kullanan tanıdığım da yok hiç,bilemedim napsam:S
Siz biliyomusunz acaba nasıl bi araba,duyan gören varmı?:44:

ay biogaia nın 3. günü bugün ama henüz bi fark yok,devam ediyoruz bakalım bir hafta içinde fln ufaktan etkisini göstermeli die düşünüyorum.

bu aradaaaaaaa
bizim de kırkımz çıkıo bgn,cuma da dr.a kontrole gdcm.

uygarı da sünnet ettirelim dioruz ama tatile gidene kdr iyileşirmi bilemiyoruz...
ya da gelince yaptırıcaz işte..
napsakki yaw:44:

cuma paşayı da götürelim olmadı çocuk cerrahına ne dicek bakalım,ona göre hareket ederiz..

bu arada bişi daha takıldı kafama,sizce emzirirken lazer epilasyon yaptırılabilirmi?
yani herhalde yoktr bi sakıncası dimi:44:
yoksam varmıdırki

manik geçmiş olsn bu arada,kadında ilginç bi çeşitmiş yanlız,o ne öyle beee

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…