2011 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Manikcimm çok geçmiş olsunn çok şükür atlattınız..
Hastanede geçen 1 gece içinde geçmiş olsun:))))

teşekkürler kızlar

o kadar gün geçmesine rağmen hala yasaksa baya ağır geçirmişin doğumu canım tekrar tekrar geçmiş olsun.. Evet normal doğumu çok istediğini biliodum ama kısmet allah sana da yavrunada sağlıklı uzun ömğr versin inşllah.

bende bendeee.. artık normal insan kılığına girmek istiorum şu kilolarımdan kurtulmak istiorum ama olmuoo olmuooooooooo

maşallah canım kızınaa..

demek 3 günde bi yapıosun vee öle olmasına rağmen kilolaarından eser kalmadıı.
Allahıııımmmmmmmmmmmm
Sana bişey diyemiorum bacım

haydaaaa bide bu mu çıktı şimdii.. zaten insan kılığından çıktım hamilelik boyunca şimdi bide emzirmenin bitmesini mi beklicem.. cidden varmı öle bişi yaaa??????

hayırdır canım ne ameliyatı olcaksın ben kaçırmışım sanrıım geçmiş olsun.

Tekrar geçmiş olsun canım çok şükür kurtuldunuz.

gözdecim gece uykusunun yerini bişey tutmuoo ne güzel kızın seni gece yormuoo darısı başımıza

canım benim drum anne sütü obez yapmaz demişti mama kullanmıosanız sıkıntı etme demek ki sütün yarıyoo

canım ilk aşımızda benım kızımda çok uyudu ben de diorum ne oldu buna demek aşıdanmışş. inledi durdu yavrum.. bide bana aşının ateş yapmıcanı sölemişti. ama 37.3 çıktı bende ateş düşürücü verdim hemen zaten ateşten çok korkuyorum.
bi arkadaşıma dru 38 üstüne çıkmadan verme aşının etkisi olmaz demiş sen kaçta verdin bide aşıya gitmeden verdin mi?

offff ben okurken bunaldımm
esas buna geçmiş olsun

günaydın (( tabi ben nöbetteydim ama kendi nöbetimi tuttum ulağım çok kötüydü dayanamıyorum ağrısına evin içinde dört döndüm resmen dün doktora gittim tekrar geçende aynıo hst başka doktora gittim herzaman gittiğim dr ameliyata girmiş o ağrıyla diğerine gittim kulağıma fitil oyması lazımdı ama ısrarla koyma istemedi bi damla yazıp yoolladı damlayıda damlatınca resmen can çekişiyordum kulaklarım yara olunca onunda içinde ço yüksek yakıcı bi maddde varmış o gün fitil koysaydı şimddiye bu ağrıyı çekmek zorunda kalmıyacaktım şuan ulağım boynum dişlerim dişetleri çenem kullanım dışı konuşamıyorum yüzüm gözüm şişmiş ağrıdan ağzımda aftlar çıktı bu kadar kötü bide hamileliğin 3. ayın başında olmuştu acilleri gezmiştik kbb doktoru bulmak için 1 hafta boyunca allahım kimseye vermesin düşmanıma bile emirde hissetmiş gibi hiç kalkmadı bugün 4 uykuda emzirdim tekrar yattı ama ben 24 saattir hiç uyumadım ve hiç azalmadan bu ağrıyı çekiyorum

buarada manikcimçok geçmiş olsun allaah bidaha göstermesin inş
oda arkadaşınla geçirdiğin zaaman için de geçmiş olsuın

günaydın kızlar
ay uyuyakalmışım 7.55 te kalktım jet hızıyla hazırladım eylülü 08.10da servise bindirdim
her tarafım tutulmuş gibi bi garibim yine uykusuzluk mahvediyor beni
bugünde karşı komşu çağırdı her günüm dolu maşallah yarın başka bir arkadaşa gideceğiz cuma günüde komşular bana mantı yapmaya gelecekler sabahtan öğleden sonrada eylülün veli toplantısı var ona gideceğim
bu hafta fulll yani hafta sonuda inşallah gelen giden olmazda dinlenebilirim
ay martta bitti şurda 2 gün kaldı bahar geldi heryer cıvıl cıvıl insan kendini dışarı atmak istiyor
eski kotlarımı çıkardım dün ütlerim zaten oluyordu kotlarda oldu ama bel kısmından simit fışkırdı zaten vardı kilom ama bu sefer cıvıklaşmış et gibi daha önce şişman ve gergindi yani
en azından bu kadar rahatsız etmiyordu ben
acil diet yapmam lazım ama nerdee hergün günlere oturmalara gidersem kekler,pastalar denersem biraz zor
azcık bi,şeyler yiyip kız uyurken evi toplayayım biraz malum akşamları sızıyorum öğleden sonrada gezme var iş şimdi yapılacak beklemez dağınıklığa tahammülüm yok herşey benim koydugum yerde duracak onun için her sabah aynı şey robot gibiyim artık
hadi şimdilik öptüm kızlarrr ilerleyen saatlerde ugrarımmm ( minik prenses dururrsa tabi)

çoook geçmiş olsun canım
orta kulak iltihabı olmasın seninki
felakettir ağrısı
ben 2-3 kez oldum
hatta 1 haftada 3 kg verdiğimi bilirim insan yemeden içmeden kesilir
Allahım sabır ve çare versin
geçmiş olsen tekrardan

Son düzenleme:
Günaydın arkadaşlar. Asya hiç ateşlenmedi çok şükür. Gece de saat 4 de uyandı kaka yapmış ama nasıl bir kaka her tarafı batmıştı. Sanırım aşı ishal yaptı. Neyse üstünü degiştirdik emzirdim uyudu.

Teşekkür ederiz. Evet karamelcim malesef öyle. Normalde çok kabız olan insanların kilo problemi olur degil mi ben de öyle degil malesef. Hatta bagırsaklarım çalışsın diye daha da çok yedikçe hiç çıkmıyor mübarek :)

Canım 1. ay aşısı hepatit. O zaten ateş yapmıyor. Ama 2. ayda verem, rota virüsü, 5'li karma ve pnömokok aşısı oluyor. Dün bunları oldu Asya. Bir omuz, 2 bacaktan iğne yedi. Bir de agızdan.

Ben bir aşıya gitmeden yarım saat önce verdim. Eve geldikten sonra da 4 saatte bir bir çay kaşıgı verdim...

Son düzenleme:
yok canım 1 paket koyuyoruz öyle pespembe olmuyor toz pembe seklinde oluyordu benimki neden olmadı bir fikrim yoktadı güzelse bosver canım rengi:)

valla cnm benım oğlum 2 aylık oldu hala en uzun uykusu 3 saat o da gece,gunduz en fazla 1 saat uyur.Uyandı mı uyutması da çok zor,uykuyu sevmiyor zaten.hayır uyumasın bişey demiyorum ama uykusu var huysuzlanıyor,uyumadıkça daha da huysuzlanıyor.napıcaz böyle bilmiyorum...

Benimki 1.5 aylık. Dün dr kaçta yatıyor dedi 12-01 dedim. İşiniz var dedi. Artık düzene girmiştir bundan sonra hep böle geç yatar dedi korktum.

Bizim kız akşamları daha çok emiyor ve 10-11 de uyuyor ama yarım saate bir tekrar kalkıyor ve yatması 12-1 i buluyor. Akşam yattığında deliksiz uyuyamıyor ya gazdan ya da sık acıktığından. Dr akşamları sık acıkması normal dedi. Benim kız akşamları uyumuyor yattı mı da 5 saat falan uyuyor. Birinde 6 saat uyuduğunu bilirim. Uykusunda memeyi verdim yoksa kalkacağı yok. Gözünü açmadan tekrar uyuyor. Aslında uyandırmak istiyorum sabahları ama uyanmıyr. Saat 10-11 e kadar uyuyor. Akşam uyuyamadığının hıncını alıyor sanırım Benim kzıında uyuması biraz zor oluyor. Bazen uyuyamadığından mı gazından mı ağladığını anlamıyorum. Emerken uykuya dalıyor memede uyumazsa yandık. Pışş pışş gezdiriyoruz evde.

Her bebek farklıymış. Szin bebişler nasıl kızlar?

valla canım çook maceralı bır gece olmus senın ıcın çok çok geçmiş olsun oda arkadaşına da ıyı dayanmıssın valla ben çıldırırdım heralde..

kızlar ben artık sütten umudumu kestım makına falanda ıstemıyorum ypok çogaltır falan dıye de dusunmucem artık çok yemek de yemıcem sadece su içereim heralde oldugu kadar olsun ...zaten mama yemeden durmuyo sut artarsa dıye umutla hergun ne tavsıye edılse yapıyorum kılo umrumda bıle deıl sonra verırım dıyorum ama...dün aksam arkadas geldı elınde medela makınasıyla.denedık ve sonuc sadece 20 cc sut tabı ben butun gun yemedık sey bırakmadım..malt ıcecegı tarhana corbası sut..yogurt.ıhlamur kuru üzüm leblebı yanı aklınıza ne gelırse o kadar seye ragmen 20 cc cıktı yagecen tırleyle sagınca bıle daha cok gelmıstı.hatta aventın yıne aynı arkadasımın makınası var manuel onlada sagınca 40 cc olmustu ama dun aksam oyle bır umutluydumkı sankı elektırklı olunca artıcakmıs gıbı..ne beklıyorsam sankı sıhırlı degnek(mkına deıl...butun hayallerım yıkıldı ama artık yok ole yemek falan nasılsa olmuyo yemıcem...bırde ben evlendım hamıle kaldım dogum yaptım goguslerım hep kucuktu...hala buyumedı...arkadasınkılerde damarlar falan bellı oluyo mesela kız zapzayıf ama masalllaaahhh sutu cok guzel gelıyo bır sagısta 200 cc falan cıkıyormus ama gece sagınca yanı kızı emmeden sagarsa ...benım kanaatım ...sut olan gogus damarlı oluyo ve gercekten bırazda olsa buyulk oluyo bende sut olmadıgını sokakta dedem gorse anlar kucucuk ((((

Son düzenleme:

canım bıze dun aksam gelen arkadasımın kızı benım oglumdan 20 gun buyuk ama o mıadında dogdu benım oglum 1 ay erken dogdu..basından berı cok uyuyan bır bebek benımkısı.ama kız cok felekatttı valla annesını bır dakıka durdurmuyo eeee eeee pıspıspıs ooo oooo nınnıler hıc kucaktan ınmıyo durdurdugun an agşlamaya baslıyor kucakta tek dursa ıyı sallamadan da durmuyo hem kucak hem sallanmak ıstıyor ana kucagında sallayınca durmuyo besıkte sallayınca durmuyo ...oyle olanlarınız varsa ALLAH sabır versın ya cok zor ...benım ufaklık maşallah kendı uyuyor ben agzına emzıgı verıp ısıgı kapatıyorum sadece..oyle hıc sallamadım.ınsallah hep oyle gıder.ve dedıgın gıbı benım oglumda gece cok uyuyor...onceden uyandırıyordum sımdı ellemıyorum acıkınca uyanır dedı dr elleme bende hıc uyandırmıyorum.5-6 saat uyuyor gecelerı.ama mama yedıgı ıcınmı bılmıyorum.hoş gündüzde mama yıyor ama sadece 1-2 saat falan uyuyor bende esıme dedım gecen sanırım gece gunudz ayrımı yapıyor bu oglan.hep boyle gıder ınsallah

Son düzenleme:
Canım bizde çok farklı değiliz uyutma konusunda çok zorlanıyorum uyumayıncada çıldırıyor huysuzlanıyor aman uyumazsa bakınsında diyemiyorum yani bilmiyorum ya herşeyi becerdim şu uyutma işini bi halledemedim saatlarce kucakta tutacaksın bazen o bile yetmiynu uyutayım derken ikinci beslenme saatinin geldiği çok oldu tabi yiyincede gaz çıkar altını tamizle herşey sil baştan.Gece bizimkide illa 1 yada 2 yi bulduruyo.Bitek işte kahverengi gürültüde dalıyo onuda 2 saatten önce kapatırsan uyanıyo ee tabi haliyle bizim kulaklar felç.Bide ana kucağında daha çabuk uyuyo ordan yatağına aldığın anda uyanıyo.Almasam benim içim rahat etmiyo ama bazen gözümün korkup almadığım ve sabaha kadar onda bıraktığımsa oluyff off...

Kızlar ya bişey sorucam malum benim bebiş ameliyattan çıktı gayet iyidi huzurluydu filan dün akşam doktorun yazdığı fitili aldı eşim ağrı kesici ateş düşürücü parasetamol içerin bi fitil.Kıza yaptık yarısını Allahım o saaten sonra çıldırdı sürekli ağlıyo ağrısı var gibi ıkınıyo ıkınırken inliyo o zmana kadar gayet mutlu olan kızım fitilden beri çok huzursuz hemen ağlama inleme moduna giriyo.Bende içeriğini okudum baktım calpol şurupla aynı içeriği sabah fitil yerine calpol verdim.Neden böyle oldu sizce başına aynı şey gelen varmı?

Sağol canım sorma normalde bende hiç dayanamaz pat pat yapıştırırdım szöleri ama bazen odadan ayrılmak zorunda kalıyorum bebeişime bişey yapar diye ciddi ciddi tırstım açıkcası.Kötü niyetten olmasa bile ağladı susturmak istedim diye kendi torununa davrandığı tarz davranır filan dedim ödüm koptu of ya neyse geldi geçti Allahtan. Canım süt konusunda haklısın tamam yenilenler içilenler sütü artırıyor ama olmadımıda olmuyor.Benimde damarlarım çok belirgin ve göğüslerim çok büyüdü bunlar gösterge olabilir gerçektende.Ama kafaya takma yinede napalım sonuçta senin elinde olan bişey değil.BAk 20 cc ,40 cc olsada bebeğine verebilceğin bi sütün var onun bile çok yararı olur.Sen moralini bozma sadece bol bol su iç yeter.

canım ben gecen saglık ocagına gıtmıstım dr ates dusurucu surup yazdı calpol ..ve ben evde fıtıl var ama hıc gereklı olmadı cocuk dr yazmıstı evde bulunsun dıye dedım.saglık ocagındakı dr onu kulllanma surup kullan dedı fıtıl bıraz daha buyunce kullan dedı acıklamasını da yaptı ama hatırlayamıyorum tam olark.sen surup ver bosver fıtılı

evet dımı en azından o kadar da olsa emıyo ya bebegım hıc anne sutu alamayan bebeklerde var şükür halimize...

Canım kendi kendine uyuyorssa ne güzel. Benimki bir dfa uyudu öyle. Hayret etmiştim o gün. Sütümü sağıp kızıma anneme bıraktım dışarıya çıkmıştım. Ben çıkmışım misafirlerim gelmiş (yeni doğum yapmış evdedir nasılsa diyerek gelmişler ) eve geri dönmüştüm. Bizimkide uyanmıştı sütümü yeni sağdığım için ( iki göğsümü de sağmıştım yaklaşık 2,5 ölçek) biberondaki sütü verdim. Bizimki süt bitti sızdı. daha önce biberonla verdiğimde yapmamıştı ama :26:

Bizimki kucağa alışmadı daha uyuyamıyorsa kucakta bile ağlıyor gezdiriyoruz öyleyken ağlıuor. Bir tek memede ya da emzikte susuyor. Bazen onda bile ağlıyor görseniz dalamayınca daha da sinirleniyor hızlı hızlı emiyor sonra memede ağlamaya başlıyor. Sonra göğsüme alıyorum yoruluyor tabi o zamana kadar sızıyor sonra. Dün akşam gezmedeydik giderken arabada uyudu dönüşte de. Ama akşamları dediğim gibi derin uyuyamıyor. yarım saate bir kalkıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…