2011 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

TAMANY MED WIND-salbe N bundan bahsediyorsun sanırım canım

kızlar çiş kaka muhabbbetlerinize bayıldım aynı şey bizdede mevcut kızımın altını değiştiriyorum tam silicem aaaa birden bir sıcaklık elime işiyor tamm neyse diyorum olsn işesinde rahatlasın çiş bitiyor yine silicem hoppp bu seferde bii çırttt diye bir ses bu sefer bnm üzt baş kalmıyor bir gece eşimi uyandırdım kızım ne yaptı babası bak sen kızımızla oynasta ben üzerimi değiştirim diyorum hemen baba kız hem oynaşıyorlar hemde babamız çok güzel olmuş kızım ne güzel yapmışın annene diyor dalga konusu oluyorum ne yapalım üzerimize çiş yapıcaklar kaka yapıcaklar kusucaklar onlar iyi olsunlarda baska birşey istemiyoruz

canım 25-30 günlükken onlar benım oğlumun yüzünde de çıkmıştı hatta vücudunda da vardı karnında göğsünde.araştırdığım kadarıyla onlar bebeğin ter bezlerinin çalışmaya başlaması ve anneden geçen hormonların vücudundan atılması esnasında çıkan şeylermiş.2 haftada filan geçmişti bizimkiler.annem bebeklerde olur diyince ben de doktora götürmemiştim.

canım ben de aynı senin durumundaydım.Böle ince bi sızı ama sürekli dimi?acı değil ama hep ben burdayım diyen bişey.Benim de öle çok bol sütüm yok açıkçası ama benim oğlum göğsümü tam boşaltmıyo,son damlalar için emek çekmek zor geliyo paşaya:)
o yüzden ben de internetten araştırmıştım göğüste kalan süt yaparmış.Hatta ileriki yıllarda kitle oluşumuna da yol açarmış önlem alınmazsa.Önlemi de kalan sütü sağmak.Sırf bu yüzden elektrikli pompa aldım,bi de sütü arttırdığını duymuştum cidden doğruymuş,o işe de yaradı.Sana da elektrikli pompa alıp kalan sütü boşaltmanı öneririm.

Faygen nasılsın? Ameliyatınız Cuma günü değilmiydi sizin?

evet canım cumaydı...allahıma bin şükür kurtulduk..15 dakka sürdü ameliyat ve öğleden sonra taburcu olduk...bu kadar kolay geçeceğini tahmin edemezdim iyi allaha şükür kızım.ağrısı falanda olmaz dedi dr ama ben yine güvenemiyom ağrı kesici veriyom.bide baya bi gazımız var...geceleri uyuyamıyoz gazdan zinco manyağı ettim kızımı.artık elimi itiyo damla damlatcağımda..öle işte...

konuda açmıştım ama burası daha aktif olduğu için burayada yazıyorum arkadaşlar...

38 günlük bir kızım var 4 gündür gece 12-1 gibi uyuyor 5-6 gibi uyanıyor... emmek içinde uyanmıyor dün gece 1 de yattk 7 de uyandı gündüz uykusuda iyi emmeside gayet iştahlı... sizin bebekleriniz nasıl kaç kez kalkıyosunuz.
doktorumuz emmek için uyandırma o açsa zaten uyanır gece uykusu beyin gelişimi için önemli demişti ama bukadar uyumasıda çok garib değil mi... sizin bebekleriniz nasıl...bu konuda bilgisi olan varmı?

geçmiş olsun güzelim..

gazı yok demekki senin bebeğinin şanlısın...gazı olmayınca bazen benim kızımda uyuyor 3-4 saat ama henüz hem de nadiren ((

slm cnm bnm oğlumda daoldu doktora kontrole gittiğimizde baktı ben kafasındakileri konaktır sanıyodum kırmızı kırmızı uçları haifi sarı gibbi pul pul dökülüyo kazıdıkça yüzündede sadece kızarıklıktı doktor bebek eğzaması dedi bide anne sütü yağlı olduğunda olurmuş maşallah kilo alma durumuda ibize bi iilaç verdi kortizonlu dedi sadece 5 gün kullna dedi ama ben 2 kere sürdüm daha sürmicem
inşallah geçiyo gibi bide bepanthol losyon verdi cildini yumaşatıp nemlendirsin die onalrı sürüyorum geçer umarım

Son düzenleme:

40 çıkmadan benim kızımda öyle çok güzel uyuyordu hiç uyandırmıyordum mamasını bile uyurken yediriyordum ama şimdi çok nadir böyle şeyler yapıyor

selam kızlar geçmişe bakamadım hemen yazayım benim pc bozuk sürekli donuyor o yüzden giremiyorum siteye,tam alıntı yapıyorum ceva yazarken bi bakıyorum donmuş çok sinir bozucu

gece çok kötü geçti benim,kızım tam 15 saat boyunca uyanıktı,gece sabaha kadar 1 dakika uyumadı,uyumamak için direndi,sinir sistemim alt üst oldu,şimdide derin uykuda,kızımdaki bu uyku problemini nasıl aşıcaz bilmiyorum,çoğu zaman uyumakda zorlanıyor,uykusu tavşan uykusu gibi,10 saat uyanıksa 3 saat uyuyor,oda yarım yamalak,2 saatlik uykuyla duruyorum off ki ne off

bu arada tüm sıkıntılar üst üste geliyor şu sıralar,annem hastanelik oldu yüksek tansiyondan,tansiyonu 20 lerdeydi bilinci kapandı falan,haberi alınca kafayı yedim,abim aradı anlattı durumu,beynim durdu resmen,hemen kızımı alıp babamlara gittim,o gece orada kalıp anneme baktım işlerini yaptım,kadın herşeyi kafaya taka taka bu hale geldi,zaten şu sıralar gündem yenge hanım,guatr sorunu yaşıyor kendisi ,biyopsisi şüpheli çıktı,ama doktor sen kansersin falan demedi,sadece ameliyat yapılıp patalojiye gidecek parça,sonra ne olduğu netleşecek dediği halde yani doktor daha kansersin demeden her yere yaymış yengem,ben kanserim tüm vücudumu kaplamış diye,panik atakmıdır nedir anlamadım,herkes geçmiş olsuna geliyor annemlere,tövbee yarabbim ya,nasıl üstüne böyle bişeyi hemen çekiyor delimidir nedir.

kızlar bu arada ben lohusalıktan temizlendim:) beyazları gördüm sonunda

nasıl bı acı ki canım bende bişey kalmadı daha doğrusu ağır felan kaldırmıyorum yani eğer dikkat etmiosan belki ondandır.

çağlayancım yaa kusura bakma kaçırdım sanırım senın doğum şeklin neydi bu kadar dikiş sıkıntısı çektin ve hala acı çekiosun. Yazdığın son yazılara da baktım ama bulamadım malum eskisi kadar geçmişi okuyamıorum geçmiş olsun canım tekrr.

çok geçmiş olsun canım.

maşallah senin fıstığına

bizim ki bi gecesi bi gecesini tutmuyo ama hiç bu kadar uzun uyudunu hatırlamıorum. mesela dün gece de saat başı uyandı 2, 3,4,5,6 ne geçe si vardı ne kalası çok dakik hiç atlamadı valla. :)

ahh bu uykusuzulukkkkkkk ne zor bişeymiş yaa bide uyku seven biri olarak bebişime bakarken zorlandığım tek nokta diyebilirim

annen içinde çok geçmiş olsun canım inşallah yengenin düşündüğü gibi de kötü bişey yoktur sıkma sen canını.

- kızlar bu arada bişey sorcam size yaa hayatımda hiç yaşamadığım kabızlık sıkıntısını yaşıorum ve hemorit denen zıkımla tanıştırdı benı. Sezeryanda bağırsakların oturması zaman alırmış diolar ama ben başlarda böle bi sorunla karşılaşmadım son 10 gündür fenayım önerebilceğiniz bişey varsa tavsiyeleirnize açığım. Bekunis kullansam bebişimi etkilermi sizce emziren annelerde kullanılabilir mi ki?

uyku konusunda benim kızımda senin kızınla aynı hemen hemen gündüz uyumayı hiç ama hiç sevmiyor yatır yatağına saatlerce bakınır ilgi çekmek için yalancıktan ağlar.uyudumu da çok güzel uyur ben korkarım bu sefer birşey mi oldu bu çocuğa diye..

Annen içinde çok geçmiş olsun canım.Yengen sanırım panik atak yaşıyor yada bu durumdayken ilgimi çekmek istiyor nedir.Herkese duyurmuş hasta olduğunu kesin teşhiş konmasa bile allah yardımcın olsun canım.ama onada büyük geçmiş olsun belkide ne olduğunun dha bilincine varamıyordur çok zor bir durum.

Lohusalık döneminde bitmiş hadi gözünaydın insan eski günlerine dönünce pek bir mutlu oluyor

Ben normal beklerken sezeryanla geldi kızım dünyaya ama baya bir sıkıntılı oldu hem normal doğumu hemde sezeryanı yaşamış oldum canım.onun içinde baya zorlu bir dönem atlattım ama şu anda çok şükür iyiyim.

Senin yaşadığın sorunu bende yaşıyorum canım ki ben hastanede kaldığım sürece hiç çıkamadım wc'ye dr.sürekli ilaç veriyordu onunla çıkıyordum ama ilacı kesince bendede o sorun baş gösterdi.
Geçen kontrole gittiğimde sormayı unuttum ama yarın arayıp sorucam nasıl birşey yapmam gerek diye.Burdanda yazarım bana söylediklerini ama sabahları ben kayısı yiyiyorum 3tane suya ıslayıp sonra o suyuda içiyorum dene istersen .daha rahat çıkabiliyorum böylelikle

:) hepimiz aynı şeyleri yaşıyoruz ,benimkide gezmeyi seviyor,ikea ve reali gezdik demişsin nerede oturuyorsun?

yaw sen neden böyle geç iyileşiyosun,ohooo ben doğumdan 2 hafta sonra iyileşmiştim,hiç bir sorunum yok,ağırda kaldırıyorum işimide yapıyorum acıda yok uyuşmada aman maşallah diyim

teşekkür ederim,ya bende ömrümde kabızlık bilmezdim bu sezaryenden sonra bende zorlanır oldum büyük abdestde,minik bi basur memeside var bende oda hortladı bu sayede,sana şunu tavsiye edebilirin,bana doktorum doğum yaptığım gün duphalac diye bir şurup verdi,onu bir ölçek içtikden 10 dakika sonra tuvalete çıkıyorum lavman etkisi yapıyor,süperrr,bekunisdense onu tavsiye ederim,onu bi dene barsakların boşalsın rahatlarsın

çok teşekkür ederim çağlayan,bencede yengemde panik ataklık durum söz konusu.benimde memeler kitle dolu boyutları kocaman,ama kimseye naz yapmıyorum valla,Allah versin şifayı herşey Allahtan

derlerki 40 dan sonra bebeklerin huyu değişir,evet değişti benimki daha beter oldu,bazen aynen senin minik gibi güzel uyuyor,ama çoğu zaman uyanık,gözler fal taşı gibi,o gözlere uyku sokmanın mümkünü yok,dün gece gram uyumadı şimdide uyanmak bilmiyor,arada sayıklamasa bayıldı sanıcam

her gelen hep huyu değişir diye diye değiştirdiler bence benim kızımın huyunu ben ona yoruyorum artık önceden bu kadar değildi çünkü.
Gece gündüz ayrımıda yapamıyorlar ki uyuduğu zaman sürekli beşiğinin üzerine birşey örtüyorum karanlık olduğunu anlasın diye ama her zaman işe yaramıyor bazen memeden sonra yatırıyorum bir kaç dk sonra gözler fal taşı gibi sanki memede uyuyan o çocuk değilde benim.Hadi sonra bir daha sallama sürecine giriyorsun o zamanda direniyor uyamak için ben hayatımda hiç uyku sersemi olmayan çocuk görmemiştim ama kendi kızımda bunların hepsini görüyorum.

Birde benim kzıım çok dirençli kafası sürekli dik tutuyor kucaktayken hiç yatıramıyoruz sürekli bakınmak istiyor.Birde kafasını geriye çok atıyor bundanda korkuyorum birşey olucak diye ama hiç acımıyor heralde öyle yamuk yatmak çünkü hiç ağlamıyor.

bu arada kızlar size birşey söylimmmm

hani bebeklerimizin başlarında kabuk gibi birşeyler çıkarya,benim kızımın saç derisi kabuklandı,onun şöyle bir çözümü var annem söyledi uyguladım sonuç mükemmel

zeytinyağını pamukla başına,yani saç derisine iyice sürüp yedirin,1 saat bekletin,tabi başına minik bir tülbent gibi bişey sarın yoksa etraf batar her yer yağ olur,sonra bebeğinizi bir güzel yıkayın,sık dişli ama yumuşak bir tarakla, bu bebek tarağıda olur,hafifce tarayın,o kabuklar kalkıp yok olacak,saç derisi temizlenecek,eğer tedbiri önceden almazsak Allah muhafaza bebeklerin başı tezek tutar valla:) çünkü önlemini almayıp ilerleyince kabuklar kocaman oluyomuş ve dahada sertleşiyomuş temizlenmesi daha güçmüş bilginize

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…