2011 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

slm güzel annişler nasılsınız yorucu bir yolculuktan sonra evimizdeyiz.babam bizi arabayla bıraktı ama arabaya binerbinmez yamulan kızım cıyak cıyak geldi onca yolu eşimin de bugün toplantısı vardı antalyada henüz dönmedi geldik evimize ananemizide getirdik gelir gelmez kızımı yıkadım emzirdim şimdi uyuyo bu gidişlede sabaha kadar kendine ggelemez:))

yaa ben köstebek pastayı tam anlamadım streç folyo mu seriyoruz altına neden komposto kabı kullanıyoruz

köstebek şeklini versin diye...büyük kap

streçde kek kaba yapışmasın ters çavirince düzgün çıksın diye

fatmacım muhteşem di mi ben de çok seviyorum ,beğenmene sevindim afiyet olsun

kızlaarrr Hade paylaşalım geyik yapalım Hamileler,kaynana madurları,kocişlerini sevenlr,süslüler topiği açıldı... orda buluşalım super bılgıler var takılın bı ara

oh ne güzell

bizde haftya gideceğiz anneannemize bakalım

kızlar dün gece oğlum beni çok korkuttu saat 12 gibi uyuttum yatırdım yatağına saat 4,5 gibi mızırdndı emzirdim tekrar yatırdım 5 gibi sonra bi kusma sesi geldi sanki kalktım baktım bişey yok kusmamışta,o ses gelene kadar inliyordu sonra iniltisi kesildi birden bende uykuya daldı heralde dedim.her gece 4-5 saatlik uykunun ardından 2 saat daha uyurdu ama o iki saat hep iniltiler ve mızırtılarla geçerdi devamlı sallardım.dün gece o sesten sonra hiç inlemedi,bende yattım ama devamlı uyanıyorum ama alışkın olduğum için yarım saate bir uyanıp dinliyorum uyanır gibi olursa sallayacağım.sabah saat 8 di gözümü açtığımda hemen beşiğe doğru baktım bizimki gece nasıl yatırdıysam hala öyle ne gak ne guk.sonra içime korku düştü çünkü 2.uykuyu hiç bu kadar uzun ve sessiz uyumadı doğduğu günden beri,sonra burnuna parmağımı dyadım anlayamadım nefes alıp vermediğini kalp hareketlerine baktım yine fark edemiyorum,sonra elini kaldırdım lap aşağıya düştü sarstım ııı yok,sonra bir bağırtı emirhannnn diye kayınvalidem soluğu yanımda aldı.çocukta sıçradı tabi,nye uğradığını şaşırdı kuzum ama nasıl kötü oldum elim ayağım boşaldı.kızlar vallahi annelik çok zormuş,hem güzel hem zor allahım yavrularımızı korusun,valla iyişce piskopat oldum geceleri kalkıp kalkıp nefes alıyor mu diye kontrol ediyorum,bir benmi böyleyim sizdede varmı yoksa böyle durumlar.

arkadaşlar
bebek arabası alıcaz artık
bakıyorum sürekli araştırıyorum.
pierre cardin enigma 2020 modelini görüp beğenmiştim ama kk da yürürken tekerleklere ayaklarının çarptığını söyleyenler olmuş
gidip deneme şansım da olmadı bu açıdan değerlendirme yapmam için..

bu arada bir arkadaşım bugün bana şunu dedi
arabada oto koltuğu kullanıyoruz ya evden de hatta o koltukta uyur vaziyette çıkarıyoruz çocuğu
işte orda uyurken çocuğu ondan alığ başka arabaya koyunca uyanıyor zor oluyor dedi

ne alırsan al ama kullandıın araba koltuğunu en az 1 yıl kullanacaksın o koltuğu üstüne koyabileceğin bi araba al dedi..

artık ben de ona göre bişi seçicem sanırım.. sizlerle de paylaşiiim dedimm:)

bızım koltuk maxi cosi araba quinny cok memnunuz

sevgimizin büyüklüğünden herhalde hepimizde var bence aynı şeyler..
hiç üzülme canım aynıyızz..

ayy canım yaa ne fena oldum okurken bilee.bendede çok oluyoo hatta bazen çocuğu uykusundan bile uyandırıyorumm kontrol etcem diyeee.annelik işteee.

süt emzirdikçemi çoğalır sağdıkça mı kızlar ya?

bi bilgim yok ama aynı şey değilmii.
yalnız meme boşalırsa daha iyiymişş.yani boşaldıkça yeni süt üretimi olurmuşş.memede süt olunca yeni süt olmazmışş.eve gelen hemşire göğsünde süt kalınca aman ne iyi dursun deme sağ onu eğer bebek bitiremiyosaki yeni süt olsunn demişti

Bunu yazmazsam çatlarım

Dün itibariyle sezonu açtık biz

Korktugum gibi olmadı

ihihihihihi:) sizi gidi siziiiii

canım yaa okurken hisseettim neler yaşadığını,onlarsız asla olmaz,Allah sağlıklı ömürler versin yavrularımıza.

fark neki? 2 türlüde vakumlanıyor meme

kızlar bu medela elektrikli pompanın modelleri falan varmı ben almaya karar verdimde.

bugün manuel pompayla sağdığım sütü biberonla verdim oğluma üstüne bide emdiii benii bi uyuduu ohhh 3 saattir uyuyoo maşallahhh.bende ne güzel o uyuyunca uyumayı planlıuyodum kayınvalidemler geldii.şimdide boşuna yatmiim dedim birazdan uyanır heralde

bırınden duymustum emzırınce beyne daha farklı sınyaller gıdıyormus buyuzden emzırmek sutu dahada arttırıyormus oyuzden soruyorum dogrusunu belkı bılen vardır dıye cekıs olarakta bebekmı makınamı daha cok ceker bılmıyorum acıkcası ben medelanın su hastane tıpı olanlardan kullanıyorum cok guçlu olmasına ragmen sutum cok cıkmıyor ama verdıgım sutle bebek sanırım dıymuyorkı 2 saat sonra uyanıp acıkıor ama bebegı emzırdıgım zaman delıksız uyuyor kafam karıstı benımde ne zor seymıs su emzırme vs olayları matematık problemlerıne dondu hayatımız:85:

evet aslında haklı olabilirisn.işin psikolojik kısmı.emziren anne daha mutlu oluyor sütte hepimiz biliyoruzki psikolojiyle çok alakalı.ne kadar mutlu ve huzurlu olursak okadar süt olur.bak gayet mantıklıı
bebeğin emince uzun uyumasıda yorulmasına bağlı olabilir biberonla emmek kolay cok cok geliyo ama meme yoruyoo çok çekmesi lazımm falan.

walla çok fark etmicektir bence.. kesin bişi bilmiyorum..
ama doğal olanı çocuun emmesi yüzyıllardır böyle çoğalmıştır herhalde..
ama emmiyorsa da hiç bişi yapmamaktan çok daha iyidir sağmak..

2 saat uyuyorsa iyi bence..
benimki son zamanlarda nerdeyse 1.5 saat uyumaya başladı en fazla..
yine de sütüm yetmiyordur diye düşünmüyorum.

sütü arttıran şey
1. su içmek
2. sütünün yeteceğine inanmakmışşş
e tabi bir de emzirmek ya da sağmak:)

ben bunu kullanıyorum kıraladım cok memnunum herkesede tavsıye ederım
http://www.medikalsat.com/images_buyuk/f65/Medela-Lactina-Select-Hastane-Ti_1765_1.jpg

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…