• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

önceki mesajımda yaptığım türkçe katlini düzeltiyorum vicdan olacaktı doğrusu :))öeylemiydi acaba ....he he

aynen canım katılıyorum sana 3-4 aylık olunca ben bırde ıse baslıycam ıse baslayınca hıc kılo veremem gıbıme gelıyor butun gun bılgısayar basında hareketsız olucam :37:
kızlar bısey sorucam sut sagdıkcamı emzırdıkcemı cogalıyor bır fıkrınız varmı?
benım oglum emmıyor uyuyor dıye ılk gunden berı hep sagıyorum ben makınayla ama hep az:36:

meme boşalınca yeniden süt üretiliyor canım anne sütünün içinde gereksiz yere süt üretimini engelleyen maddeler ya da hormonlar artık bilmiyorum varmış memede süt varsa yenisini üretmiyor olanla kalıyor ....sağmakta emzirmekte aynı kapıya kalıyor ama emzirdikten sonra süt bırakmamak gerekiyor memede...ama maalesef ben sağmıyorum......

Teşekkür ederim kızlar kalbim pır pır düşünmemeye çalışıyorum ama çok zor çok...
cok cok gecmıs olsun Allah acıl sıfa versın tatlım bızdede kalcada gelısım gerılıgı cıktıgından berı benımde ıcım pır pır aklıma gelıdkce ıcımı bı huzun kaplıyor

kızlar iyi akşamlar ben grip oldum ne yapıcam ben şimdi yaa kızımada geçerse ki emziriyorum geçmesi an meselesi ne yapıcamı şaşırdım bana yardım edin :43:

cok cok gecmıs olsun Allah acıl sıfa versın tatlım bızdede kalcada gelısım gerılıgı cıktıgından berı benımde ıcım pır pır aklıma gelıdkce ıcımı bı huzun kaplıyor

seni çok iyi anlıyorum beterinden saklasın Allah diyip teselli bulucaz napalım:59: bizimde kalça perşembe günü bakalım nasıl çıkıcak

Son düzenleme:
Kızlar yapılan ultrason sonucu kızımda kasık fıtığı olduğu kesinleşti:( Yalovada çocuk cerrahı yokmuş çevre illerie gidicez o nedenle.Bursa yada İzmitte oturan arkadaşlardan iyi bi cerrah önerisi olan varsa bana yazabilirmi?
canım hiç bilmiyorum ben üniversitede vardır..konak hastanesi iyi.çağlayan da oraya geliyıor ama varmı bilmiyorum ben
ben kullanıyorum canım tonimer adı. küçük bebeklerde de kullanılabilir

ben de deneyeceğim canım ama sonra diyet listesi de istiyorum. pastayla alalım, diyetle verelim;))))
bebeği dışarıda emzirmek yerine evde sütümü sağıp yanıma almak istiyorum ama termosum yok. nasıl bir bebek termosu kullanıyorsunuz, ne marka önerirsiniz?

şenay ben de aynı şeyi düşündüm araştır bakalım..biz de araştıralım.dışarı çıkmasak bile bazen komşuya ya da eşime bırakıp gitmem gerekecek o yüzden
emrenin sünneti mübarek olsun canım,geçmiş olsun erkekimee

Kızlar yapılan ultrason sonucu kızımda kasık fıtığı olduğu kesinleşti:( Yalovada çocuk cerrahı yokmuş çevre illerie gidicez o nedenle.Bursa yada İzmitte oturan arkadaşlardan iyi bi cerrah önerisi olan varsa bana yazabilirmi?

Canım benim Allah şifa versin. Dualarımız seninle.

bebeği dışarıda emzirmek yerine evde sütümü sağıp yanıma almak istiyorum ama termosum yok. nasıl bir bebek termosu kullanıyorsunuz, ne marka önerirsiniz?

canım hiç bilmiyorum ben üniversitede vardır..konak hastanesi iyi.çağlayan da oraya geliyıor ama varmı bilmiyorum ben

şenay ben de aynı şeyi düşündüm araştır bakalım..biz de araştıralım.dışarı çıkmasak bile bazen komşuya ya da eşime bırakıp gitmem gerekecek o yüzden
emrenin sünneti mübarek olsun canım,geçmiş olsun erkekimee

Kızlar bende bunu araştırıyorum. Gittiğimiz her yerde emzirme odası ve uygun bir yer olmayabilir. Sütümü sağıp yanımda taşıyayım diyorum. Bambinonun termos biberonu var. Carrefourda baktım ama çok kaliteli bişey değil gibi. Yada termos alsam biberonu onun içene mi koysak ? Ayy ne yapacağımı şaşırdım. Kırkımızın çıkmasına az kaldı. Benimki uyandıktan 2-3 dk içinde hemen emmek istiyor vermezsen basıyor çığlığı. O yüzden hazır olmalı sütü :18:

fatmacım mikrodalga browni 7 dakikada hazır

•1 su bardağı süt
•1,5 su bardağı şeker
•1 su bardağı sıvıyağ
•4 yemek kaşığı kakao
•3 adet yumurta
•1,5 su bardağı un
•1 paket kabartmatozu
•1 paket vanilya
Hazırlanışı
1.Yumurta ve şeker iyice çırpılır.
2.Yağ ilave edilir.
3.Süt eklenir.
4.Kakao ve vanilya katılıp, çırpılır.
5.Kakaolu karışımdan 2 su bardağı bir kenara ayrılır.
6.Kalan karışıma un ve kabartma tozu karıştırılır.
7.Yağlanan kalıba hamur konulur.
8.Mikrodalga fırında 650 watt’ta 7 dakikada brownie pişirilir.
9.Kek sıcakken kesilip ayrılan kakaolu karışım üzerine dökülür.

ekmek makinesi luxell kullanıyorum bimden almıştım 3 yıl oldu çok çok çok çok memnunum malzemeleri tıkıştırıyorum o hazırlıyor sonra yuarla at fırına

akşamdan kur sabaha hamurun ya da ekmeğin istediğin saate hazır

fatmacım mikrodalga browni 7 dakikada hazır

•1 su bardağı süt
•1,5 su bardağı şeker
•1 su bardağı sıvıyağ
•4 yemek kaşığı kakao
•3 adet yumurta
•1,5 su bardağı un
•1 paket kabartmatozu
•1 paket vanilya
Hazırlanışı
1.Yumurta ve şeker iyice çırpılır.
2.Yağ ilave edilir.
3.Süt eklenir.
4.Kakao ve vanilya katılıp, çırpılır.
5.Kakaolu karışımdan 2 su bardağı bir kenara ayrılır.
6.Kalan karışıma un ve kabartma tozu karıştırılır.
7.Yağlanan kalıba hamur konulur.
8.Mikrodalga fırında 650 watt’ta 7 dakikada brownie pişirilir.
9.Kek sıcakken kesilip ayrılan kakaolu karışım üzerine dökülür.

ekmek makinesi luxell kullanıyorum bimden almıştım 3 yıl oldu çok çok çok çok memnunum malzemeleri tıkıştırıyorum o hazırlıyor sonra yuarla at fırına

akşamdan kur sabaha hamurun ya da ekmeğin istediğin saate hazır

çok sagol canımmm
tesekkürlerrr

Sizin yazdıklarınızı okuyunca kendimin yalnız olmadığını anladım. Doğumdan sonra kızımı hiç görmedim ben biliyorsunuz.Bebeğimin ilk ağlayışlarını bile duymadım,hep sordum doğumdan sonra ama kimse birşey söylemedi sadece iyi dediler geçiştirdiler,o an benle uğraşmaktan kızımı unutmuşlardı.
Sonrada zaten odaya çıktığımda 1-2 dk yanımda tuttular bir daha hiç yüzünü görmedim dokunamadım bile 13 gün sonra dokunabildim kızıma o zamanda çok az bir süre alabildim kucağıma dikiş yerlerim yüzünden oturamıyordum çünkü çok fazla.Sargılarım alınmamıştıda üsttelik.
Sonra evimize geldik kızımı alıp ama ben gene ona yeteri kadar ilgi gösteremiyordum sadece emzirebiliyordum.maması annem yada eşim veriyordu hep.
Şu anda kötü günlerimi çok şükür geride bıraktım kızımla daha fazla ilgileniyorum ama hep yanımda olsun kucağımda olsun istiyorum.Geçirdiği rahatsızlıktan dolayı sürekli nefesini dinliyorum acaba iyimi nefes alıyormu,renginde bir değişiklik varmı.Sıkıntısı varmı diye sürekli takip ediyorum.
Bir an onu yalnız bıraktığımda yada ağladığında içim parçalanıyor.
Bu akşam emzirdim,mamasını verdim kucağımda uyuyor öyle güzel uyuyorki anlatamam.Arada gözlerini açıyor bana bakıp gülümsüyor sonra gene kapıyor bu akşam onu ilk defa bu kadar mutlu ve içimde huzur dolu bir hisle yatırdım.
O gülüşlerinden o kadar mesut oldum ki anlatamam.Bazı şeyleri yapamadığım için kendime çok kızıyordum ama şimdi kendimi toparladıkça kızımla daha çok vakit geçiriyorum onunla ilgileniyorum konuşuyorum oda bunu hissediyor ve bana karşılığını veriyor artık yavaş yavaş.
ilk zamanlardaki korkularımı kızım büyüdükçe içimden atmaya başladım.
Allahım onu bana benide ona ve eşime bağışladıya artık üsttesinden gelemeyeceğim birşey yokmuş gibi geliyor.
Allahım bütün bebeklerimize sağlık ve uzun ömürler versin inş.

İlk defa içimi bu kadar açık ve net döktüm kusura bakmayın kızlar biraz uzun yazdım ama konuştukça kendimi daha iyi hissettim.Bazı konuları eşime söyleyemiyorum daha fazla üzülmesin diye ama siz beni çok iyi anlıyorsunuz.Sanırım 9 ay boyunca süren beraberliğimizden ve aynı şeyleri az çok yaşadığımızdan birbirimizi daha iyi anlıyoruz.

çağlayancım daha öncede yazdım ama görmemiş olabilşirsin geçmiş olsun öncelikle gelinime ve dünürüme diyorum canım hayırdır neden geç aldın kızını kucağına

önerin için sağol canım sütümden geçmez mi?

yok canım sütünden grib bebeğe geçmez,ben sordum doktora,bana maske takarsın emzirirken,sütten geçmez merak etme dedi

tabi artık ne kadar koruyabilirsen miniğini gribden Allah yardımcın olsun,maskeyide sürekli takamazsın,hele birde bebek yanında aynı odada uyuyorsanız baya bi zor olur,geçmiş olsun.

maske takmaya calıs canım ozellıkle emzırırken

yok canım sütünden grib bebeğe geçmez,ben sordum doktora,bana maske takarsın emzirirken,sütten geçmez merak etme dedi

tabi artık ne kadar koruyabilirsen miniğini gribden Allah yardımcın olsun,maskeyide sürekli takamazsın,hele birde bebek yanında aynı odada uyuyorsanız baya bi zor olur,geçmiş olsun.

cevab yazanlara teşekkür ederim kızlar babamız işten geldi o benden de kötü grip olmuş miniğimizi nasıl koruyacağız diyor oda dua edin bebeğime geçmesin internetten baktım süt koruyormuş daha sık emzirin yazıyor inş. kuzucuğuma geçmezz bizim yarın kırkımız çıkıyor ben yanlış sayıyormuşum yarı kırkını yanlış yaptım yaa anneme sordum doğdugu günüde sayıcan dedi benim kayınvalidemde sağolsun hiç söylemiyor sanki beş çocugu o değilde ben doğurdum bakalım huy değiştirecekmi kızım gece uykuları düzelir inş.

kızımı yarın aile hekimimize götürücem,5 gündür kaka yapamıyor,demin yine derecenin ucunu yağlayıp totosuna soktuk ama işe yaramadı

selam kızlarr;
kaç gündür giremiyorum
cuma günü komşulara mevlüt yaptık cumarteside akrabalara acayip yoruldumm hizmet hep bendeydi. allahtan oğlum akıllı durdu. bide perşembe gece süt yapsın diye (komşu söylemişti) iki gün suda bekletilmiş incirlerden yiyip üstünede incirin suyunu içtim.cuma sabahtan vberi tuvaletten çıkamyorum deli gibi karnım ağrıyo acayip midemi bozmuş sakın denemeyinnnn. dün sabahta anneciğimi gönderdim.o kadar ağladım o kadar üzüldüm ki annemde ağlamaktan perişan oldu ayrılamadı torunundan. giydiği zıbınlardan koydum poşete özledikçe koklasın diye.bide kaç akşamdır çok huzursuz oğlum gündüz güzelce emiyo gazını çıkarıyo uyuyo gecede öyle ama akşam saat altıdan gece on ikiye kadar emiyo doymuyo mama yiyo doymuyo gazını çıkarıyorum altını değiştiriyorum yinede bas bas bağırıyo kucakta gezecem diyo çıldıracak gibi oluyorum zaten bağırsaklarım düzelmedi daha sık sık tuvalete çıkıyorum çocuğu bırakıp tuvaletede gidemiyorum kıvrana kıvrana geziniyorum çocuk kucağımda. ayyy daral geldi valla şimdide babası oyalıyo ben yazıyorum yoksa ne mümkünnn. annemi çok özlüyorum ben içime oturdu acısı aklıma geldikçe sızlıyo içim öyle ağlayıp duruyorum.karma karışık yazdım ama oğlan durmuyoki toparlayamadım lafı. şunun altına bakayım bari bi.

Back