2-3 gündür boşladım arada sırada tüp bebek konusundan kopmak iyi geliyor.
Hatta bugün iğneyi bile unuttum eşim saolsun o hatırlattı.
Kalçamda çıkan bir çıban yüzünden ağır antibiyotik kullanmam gerekiyor uzun protokoldeyim ve bugün doğum kontrol hapımın son günü. Ne yapmam gerektiği konusunda Bahçeçi klinik Mustafa Bahçeci'ye mail attım. Daha önce de bu tarz başka bir konu için mail atmış yanıt alamamıştım !
Bu sefer çok seri, tatminkar ve sıcak bir mail atmış. burda bahçeci kliniği için duyduklarımdan sonra içime biraz su serpildi.
Ben de 2-3 güne kadar regl olursam 2-3 ocak gibi gonal f başlıyorum. 4 ocakta bir ay tutulması var ! Bu aile kurma genişletme vs konularında çok destekleyici bir dönemmiş umarım bu dönemde başlayan herkese hayırlı gelir.
Nisa selam, az sperm meselesi bizim de sorunumuz. Ozzy'nin 25 sperm ile hamile kalmış olmasına o kadar sevindim ki anlatamam. Biz de bir kaç kere o rakamlara indik, şu anda 300 000 civarındayız ! Sperm ne kadar az olursa şekli şemali o kadar bozuk oluyormuş. Alman HAstanesi tüp bebek başkanı Hakan Kozinoğlu dedi ki spermlerin dölleme yeteneği olanlarını bilmek mümkün değil ! Sadece mikroskobik bakıp hareketlilerini seçebiliyorlarmış. Tek şansımız şu ; embryo analizi ! Ben bu sefer yaptıracağım gibime geliyor. 2 taneden fazla döllenirse bu testi yaptırmayı düşünüyorum. Bu ambryolar döllendikten sonra mikroskopla bakıp kac hucreli ise guzel olanini seçiyorlar ya, embryo analizi güzellikle değil dna vs ile alakalı bir analiz olduğundan bazen en çirkin gönrüntülü az gelişmiş olanını bile seçtirebiliyormuş ve bir kere aynen öyle olmuş. Dr. dedi ki ben güzelini seçecektim hasta ambryo analizi istedi sonuç çirkin olandı onu koyduk hamile kaldı ! Bunu aranızda yaptıran var mı ?
Bir de tese dediğimiz teknik var. Hakan Bey kesinlikle bu tekniği uygulama taraftarı, az spermi olan erkeklerde daha taze ve morfolojisi bozulmamış sperm bulmak için çok iyi bir teknik olduğunu belirtti. Emre Bey buna gerek yok dedi . Mustafa B. ile bunu tekrar görüşeceğim.
Bu arada vitamin olarak eşime GNC'Den Men's Arginmax verdi ve Co Enzyme Q 10. Ben bunları hep kendim sordum da öğrendim. Emre Bey kocamın spermlerini dondurtmayı unuttu !
ya da labaratuvar unuttu bilemiyorum ama bu bana en büyük fiyasko gibi geldi. Tekrar gidip numune verdiğinde kalbimiz duracak gibiydi. ÇÜNKÜ AZ SPERMİ OLAN ERKEKLER HER AN TAMAMEN KISIR KALABİLİRLER!
bunu da Hakan Kozinoğlu söyledi, Emre Bey onayladı. O zaman eşimin spermini alıp donduralım ne olur ne olmaz dediğimde çok güzel bir fikirmiş gibi suratıma baktı yani bu onun aklına gelmemişti ! Gerçi spermleri dondurmayı unuttular bu ayrı :84: neyse şimdi 300,000 tane dondurttuk o da tek kullanımlık için. Bu aynı denememden sonra umarım hamile kalırım da gerek kalmaz ama kalmazsam tekrar gidip ikinci yedek sperm dondurma işlemini yapacağım.
Çenem düştü pardon, çevremde bunları anlayan bu kadar ilgili dinleyecek okuyacak kimse yok o yüzden size yazıyorum. Bu ara Co Enzyme Q 10 ben de alıyorum !!! araştırmalarda yumurtlamaya da etkisi var diye yazıyordu ! Eşim de her sabah aç karnına organik harnup yani keçi boynuzu pekmezi içiyor ve içtiğinden beri sperm hareketliliği %0'dan %10'a çıktı! Sperm miktarı da 3-4 kat arttı.
Burda Chat yok mu ? tamam susuyorum ve gidiyorum.
Herkese sevgiler..
Happy