• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 ocak-şubat ayında tüp bebek tedavisine başlayacak olanlar burada buluşalım...

günaydın kızlarrr. dün yasmine başladım. eşim dalga geçiyor biz çocuk istemiyoruz ki bak korunuyoruz diye :)))) allah hayırlısını versin de beklemeye razıyız. bu süreci nasıl geçireceğiz bakalım sabırsızlık başladı bile.

evet ya bizde öyleyiz hapı içerken bak hapımı unutmadım çocuk olacak diye korkma diyorum.birde öyle birşeyki hiç unutmuyorum hapı, çocuk olacak korkusu olanlar 2 defa unutsalar hamile kalıyorlar ben 5 kerede unutsam birşey olmaz heralde.Bende bugün son hapımı içiyorum hadi hayırlısı.

günaydın, yasmin kullandıkça benim de içim bir tuhaf oluyor sanki onu kullanmasam kendiliğinden olurmuş fırsatı kaçırıyormuşum gibi geliyor :))

Herkese selamlar..bende acaba hap kullanmasam hamile kalırmıyım diye düşünüyordum ama yasmin kullanırken üstelikde düzenli kullandığı halde hamile kalmış hatta sayfa açmış yasmin kullanırken hamile kalınırmı diye.Zamanı geldimi olacak oldumu ne yaparsan yap oluyor ümidimizi kaybetmeyelim

Herkese selamlar..bende acaba hap kullanmasam hamile kalırmıyım diye düşünüyordum ama yasmin kullanırken üstelikde düzenli kullandığı halde hamile kalmış hatta sayfa açmış yasmin kullanırken hamile kalınırmı diye.Zamanı geldimi olacak oldumu ne yaparsan yap oluyor ümidimizi kaybetmeyelim

Doğru inşallah o zaman yakındır artık hepimiz için.. Bu arada doktordan çok çekiniyorum demiştim ye bütün cesaretimi topladım, sorularımı oturdum yazdım tam 2 sayfa, gittim oturduk uzun uzun konuştuk. tüm sorularıma sabırla cevap verdi şimdi daha iyiyim biraz içim ferahladı.. doktora olan güvenimde iyice arttı çok iyi bir doktorumuz var bence.. inşallah dermanımızdan onun elinden olur.

2-3 gündür boşladım arada sırada tüp bebek konusundan kopmak iyi geliyor.:34: Hatta bugün iğneyi bile unuttum eşim saolsun o hatırlattı. :46: Kalçamda çıkan bir çıban yüzünden ağır antibiyotik kullanmam gerekiyor uzun protokoldeyim ve bugün doğum kontrol hapımın son günü. Ne yapmam gerektiği konusunda Bahçeçi klinik Mustafa Bahçeci'ye mail attım. Daha önce de bu tarz başka bir konu için mail atmış yanıt alamamıştım ! :50: Bu sefer çok seri, tatminkar ve sıcak bir mail atmış. burda bahçeci kliniği için duyduklarımdan sonra içime biraz su serpildi. :69: Ben de 2-3 güne kadar regl olursam 2-3 ocak gibi gonal f başlıyorum. 4 ocakta bir ay tutulması var ! Bu aile kurma genişletme vs konularında çok destekleyici bir dönemmiş umarım bu dönemde başlayan herkese hayırlı gelir. :49:

Nisa selam, az sperm meselesi bizim de sorunumuz. Ozzy'nin 25 sperm ile hamile kalmış olmasına o kadar sevindim ki anlatamam. Biz de bir kaç kere o rakamlara indik, şu anda 300 000 civarındayız ! Sperm ne kadar az olursa şekli şemali o kadar bozuk oluyormuş. Alman HAstanesi tüp bebek başkanı Hakan Kozinoğlu dedi ki spermlerin dölleme yeteneği olanlarını bilmek mümkün değil ! Sadece mikroskobik bakıp hareketlilerini seçebiliyorlarmış. Tek şansımız şu ; embryo analizi ! Ben bu sefer yaptıracağım gibime geliyor. 2 taneden fazla döllenirse bu testi yaptırmayı düşünüyorum. Bu ambryolar döllendikten sonra mikroskopla bakıp kac hucreli ise guzel olanini seçiyorlar ya, embryo analizi güzellikle değil dna vs ile alakalı bir analiz olduğundan bazen en çirkin gönrüntülü az gelişmiş olanını bile seçtirebiliyormuş ve bir kere aynen öyle olmuş. Dr. dedi ki ben güzelini seçecektim hasta ambryo analizi istedi sonuç çirkin olandı onu koyduk hamile kaldı ! Bunu aranızda yaptıran var mı ?

Bir de tese dediğimiz teknik var. Hakan Bey kesinlikle bu tekniği uygulama taraftarı, az spermi olan erkeklerde daha taze ve morfolojisi bozulmamış sperm bulmak için çok iyi bir teknik olduğunu belirtti. Emre Bey buna gerek yok dedi . Mustafa B. ile bunu tekrar görüşeceğim. :59:

Bu arada vitamin olarak eşime GNC'Den Men's Arginmax verdi ve Co Enzyme Q 10. Ben bunları hep kendim sordum da öğrendim. Emre Bey kocamın spermlerini dondurtmayı unuttu ! :47: ya da labaratuvar unuttu bilemiyorum ama bu bana en büyük fiyasko gibi geldi. Tekrar gidip numune verdiğinde kalbimiz duracak gibiydi. ÇÜNKÜ AZ SPERMİ OLAN ERKEKLER HER AN TAMAMEN KISIR KALABİLİRLER! :20: bunu da Hakan Kozinoğlu söyledi, Emre Bey onayladı. O zaman eşimin spermini alıp donduralım ne olur ne olmaz dediğimde çok güzel bir fikirmiş gibi suratıma baktı yani bu onun aklına gelmemişti ! Gerçi spermleri dondurmayı unuttular bu ayrı :84: neyse şimdi 300,000 tane dondurttuk o da tek kullanımlık için. Bu aynı denememden sonra umarım hamile kalırım da gerek kalmaz ama kalmazsam tekrar gidip ikinci yedek sperm dondurma işlemini yapacağım.

Çenem düştü pardon, çevremde bunları anlayan bu kadar ilgili dinleyecek okuyacak kimse yok o yüzden size yazıyorum. Bu ara Co Enzyme Q 10 ben de alıyorum !!! araştırmalarda yumurtlamaya da etkisi var diye yazıyordu ! Eşim de her sabah aç karnına organik harnup yani keçi boynuzu pekmezi içiyor ve içtiğinden beri sperm hareketliliği %0'dan %10'a çıktı! Sperm miktarı da 3-4 kat arttı.

Burda Chat yok mu ? tamam susuyorum ve gidiyorum. :21:

Herkese sevgiler.. :emir_bebek:
Happy

çok tatlısın :81:coşkuyla yazmışsın resmen ...bizimde var 2 ünite dondurulmuşumuz...

allah hayırlısını versin canım ümdimizi yitirmediğimiz sürec yaşıyoruz zaten. bana hemşire hap bitince bir iğne yazacaz dedi "decapeptyl" ismi doktorlar kurulda görüşmüş ilaçların hepsini yazmışlar zaten. sana yazdılarmı aşamları paylaşırmısın bizimle.

1) Uzun Protokol ( Luteal Long Lucrin Protokol):

Adetin 21.günü (veya beklenen adetten bir hafta önce) lucrin başlanır. Günlük doz aksi belirtilmediği sürece günde 10 ünitedir. Adetin 2-4. günü yumurtalıkları uyarıcı tedaviye başlarız. Uyarıcı tedaviye başlandığı gün ultrasonografi ve kan östrojen düzeyi bakılır. Uyarıcı iğnelerin (Gonal-F, Menogon, Puregon, Menopur) başlandığı gün lucrin dozu 5 üniteye düşülür. Eğer beklediğiniz tarihten 7 gün geçmesine rağmen halen adet olamadıysanız lütfen merkezimizi arayınız. İğneleri hergün aynı saatte yaptırmanız gerekmektedir. Lucrin iğnesi, çatlatıcı iğne (Ovitrelle veya pregnyl) gününe kadar (çatlatıcı iğne günü dahil) devam edilir.

2) Doğum Kontrol Haplı Uzun Protokol (Oral Kontraseptif (OC)- Luteal Long Lucrin Protokol):

Aşırı yumurtalık yanıtı olan hastalarda kulanılır. Adetin 3. günü doğum kontrol hapı (Myralon, loovral) başlanır. Doğum kontrol hapını başladığınız günü 1. gün olarak kabul ederseniz, doğum kontrol hapının 15.günü lucrin 10 ünite olarak başlanır. Doğum kontrol hapı 21 gün kullanılıp kesilmesine rağmen lucrine devam edilir. Adetin 2-4. günü yumurtalıkları uyarıcı tedaviye başlanır. Uyarıcı tedaviye başlandığı gün sizi takip eden doktora başvurmanız gerekmektedir. Uyarıcı tedaviye başlandığı gün ultrasonografi ve kan östrojen düzeyi bakılır. Uyarıcı iğnelerin (Gonal-F, Menogon, Puregon) başlandığı gün lucrin dozu 5 üniteye düşülür. Eğer beklediğiniz tarihten 7 gün geçmesine rağmen halen adet olamadıysanız lütfen merkezimizi arayınız. İğneleri her gün aynı saatte yaptırmanız gerekmektedir. Lucrin iğnesi çatlatıcı iğne (Ovitrelle veya pregnyl) gününe kadar (çatlatıcı iğne günü dahil) devam edilir.

3) Sulandırılmış Lucrin Protokol ( OC-Mikrodoz Protokolü):

Zayıf yumurtalık yanıtı olan veya düşünülen hastalarda kullanılır. En kuvvetli uyarım protokolüdür. Adetin 3. günü doğum kontrol hapı (Myralon, loovral) başlanır. Doğum kontrol hapını başladığınız günü 1. gün olarak kabul ederseniz, doğum kontrol hapının 24. günü sulandırılmış lucrine başlanır. Sulandırma doktorunuz tarafından klinik koşullarda yapılmalıdır. Sabah 10, akşam 10 ünite olarak ciltaltı kullanılır ve çatlatıcı iğne (Ovitrelle veya pregnyl) gününe kadar (çatlatıcı iğne günü dahil) devam edilir. Doğum kontrol hapını başladığınız günü 1. gün olarak kabul ederseniz, doğum kontrol hapının 26.günü yumurtalıkları uyarıcı tedaviye başlanır. Uyarıcı tedaviye başlandığı gün ultrasonografi ve kan östrojen düzeyi bakılır. İğneleri her gün aynı saatte yaptırmanız gerekmektedir.

Doğum kontrol hapı kullanımı için özellikle 35 yaş üzerinde iseniz sigara içmiyor olmanız ve yüksek tansiyon probleminiz olmaması gerekir. Sigara kullanıyorsanız veya yüksek tansiyonunuz varsa lütfen doktorunuzu uyarınız.

4) Kısa Protokol (Antagonist Protokol ):

Adetin 1-3. günü başlangıç ultrasonografisi yapılıp ve kan östrojen düzeyi bakıldıktan sonra yumurtalıkları uyarıcı iğnelere (Gonal-F, Menogon, Puregon, Menopur) başlanır. İğneleri her gün aynı saatte yaptırmanız gerekmektedir. Önde giden folikül 13-14mm’ye ulaştığında veya kan östrojen seviyesi 600pg/ml’nin üstüne çıktığında Cetrotide 0.25 mg ciltaltı günde 1 kez yapılır. Cetrotide kullanımına çatlatıcı iğne (Ovitrelle veya pregnyl) gününe kadar (çatlatıcı iğne günü dahil) devam edilir.

5) Yumurtalık Hassaslaştırıcı Protokol ( Femara Protokolü):

Adetin 1-2. günü yumurtalıkları uyarıcı tedaviye başlarız. Uyarıcı tedaviye başlandığı gün ultrasonografi ve kan östrojen düzeyi bakılır. Adetin 2.günü Femara (Letrozol) ve uyarıcı iğnelere (Gonal-F, Menogon, Puregon, Menopur) başlanır. Femara’nın her tableti 2.5 mg’dır. Günde 1 kez ağızdan alınır. 5 gün kullanılıp kesilir. Uyarıcı tedavide 300 ünite Gonal-F/Puregon, 150 ünite Menogon olmak üzere toplam 450 ünite ilaç kullanılır. İğneleri her gün aynı saatte yaptırmanız gerekmektedir. Önde giden folikül 13-14mm’ye ulaştığında veya kan östrojen seviyesi 600pg/ml’nin üstüne çıktığında Cetrotide 0.25 mg ciltaltı günde 1 kez yapılır. Cetrotide kullanımına çatlatıcı iğne (Ovitrelle veya Pregnyl) gününe kadar (çatlatıcı iğne günü dahil) devam edilir.

benim tedavim "2) Doğum Kontrol Haplı Uzun Protokol (Oral Kontraseptif (OC)- Luteal Long Lucrin Protokol)" demekki yumurtalıklarım aşırı çalışıyor. doktorumda öyle demişti zaten sen nasıl pco lusun :))))) genetikmiş benim pco adetlerim düzenli yumurtam çatlıyor hissediyorum. 3 ay da klomenle yumurta geliştirdik ve 3-4 adet yumurtam oluşuyordu hep. ama sonuca ulaşamıyoruz nedense. streste çok etken ama yaşadıkalrım hiç hafife alınır şeyler değildi halada huzursuz etmek istiyorlar.

günaydın kızlarrr. dün yasmine başladım. eşim dalga geçiyor biz çocuk istemiyoruz ki bak korunuyoruz diye :)))) allah hayırlısını versin de beklemeye razıyız. bu süreci nasıl geçireceğiz bakalım sabırsızlık başladı bile.

hadi inşallah hemencik geçer aradaki sürede bian önce asıl tedaviye başlarsın canım

benim tedavim "2) Doğum Kontrol Haplı Uzun Protokol (Oral Kontraseptif (OC)- Luteal Long Lucrin Protokol)" demekki yumurtalıklarım aşırı çalışıyor. doktorumda öyle demişti zaten sen nasıl pco lusun :))))) genetikmiş benim pco adetlerim düzenli yumurtam çatlıyor hissediyorum. 3 ay da klomenle yumurta geliştirdik ve 3-4 adet yumurtam oluşuyordu hep. ama sonuca ulaşamıyoruz nedense. streste çok etken ama yaşadıkalrım hiç hafife alınır şeyler değildi halada huzursuz etmek istiyorlar.

aydınlatıcı bilgilerin için teşekkür ederim benim tedavim 4.Kısa Protokol (Antagonist Protokol ) adetimin 3.gününden başladım bile iğnelerime cuma günüde gidip kan vereceğim nedne alındığını anlamamıştım sayende öğrenmiş oldum :54:

aydınlatıcı bilgilerin için teşekkür ederim benim tedavim 4.Kısa Protokol (Antagonist Protokol ) adetimin 3.gününden başladım bile iğnelerime cuma günüde gidip kan vereceğim nedne alındığını anlamamıştım sayende öğrenmiş oldum :54:

ne demek canım artık bizde doktor oluyoruz neredeyse :)))) araştırp öğrenmeyi ve paylaşmayı çok seviyorum. hepimiz aynı şey için uğraşıyoruz sonuçları güzel olur inşallah.

ne demek canım artık bizde doktor oluyoruz neredeyse :)))) araştırp öğrenmeyi ve paylaşmayı çok seviyorum. hepimiz aynı şey için uğraşıyoruz sonuçları güzel olur inşallah.

tabisi canım Allahım çabalarımızın karşılığını boş bırakmaz inşallah cuma için sabırsızlandım şimcik acep nolucek inşallah güzel güzel devam eder hepimizin ki

allah hayırlısını versin canım ümdimizi yitirmediğimiz sürec yaşıyoruz zaten. bana hemşire hap bitince bir iğne yazacaz dedi "decapeptyl" ismi doktorlar kurulda görüşmüş ilaçların hepsini yazmışlar zaten. sana yazdılarmı aşamları paylaşırmısın bizimle.

daha bana ilaç iğne yazmadılar adet olunca arayacam gidince bir sorun olmazsa iğneleri yazacak ona göre tedavim başlayacak hangi iğneyi yazacak bilmiyorum.Bugün hapım bitiyor pazartesi adet olurum haftaya bir aksilik çıkmazsa tedavim başlıyor........

daha bana ilaç iğne yazmadılar adet olunca arayacam gidince bir sorun olmazsa iğneleri yazacak ona göre tedavim başlayacak hangi iğneyi yazacak bilmiyorum.Bugün hapım bitiyor pazartesi adet olurum haftaya bir aksilik çıkmazsa tedavim başlıyor........

adetten önce iğne kullanacakmışım ben adet olunca tekrar gidp başka iğnelere başlayacakmışım. herkesin değerlerine göre farklı tedavi uyguluyorlar sanırım. dün bir bayan vardı birkaç taneymiş yumurtaları yavaş gelişiyor dedi kadına yazık ne kadar üzüldü anlatamam.

hadi hayırlısı inşallah haftaya tedavin başlarda bian önce bebeğine kavuşursun cnaım

adetten önce iğne kullanacakmışım ben adet olunca tekrar gidp başka iğnelere başlayacakmışım. herkesin değerlerine göre farklı tedavi uyguluyorlar sanırım. dün bir bayan vardı birkaç taneymiş yumurtaları yavaş gelişiyor dedi kadına yazık ne kadar üzüldü anlatamam.

benimde hem yavaş gelişiyor hem iğne ile 2 3 tane oluşuyor oda istenildiği kadar büyümüyor.sağ yumurtalığım istenildiği gibi cevap veriyor ama oda uzakmış üstelik tüpüm tıkalı dış gebelikden tıkanmış olabilir dedi daha önceki dr um tüp bebek dr umda aynısını söyledi.ama ben yinede ümitliyim bu kadar olumsuzluğa rağmen

benimde hem yavaş gelişiyor hem iğne ile 2 3 tane oluşuyor oda istenildiği kadar büyümüyor.sağ yumurtalığım istenildiği gibi cevap veriyor ama oda uzakmış üstelik tüpüm tıkalı dış gebelikden tıkanmış olabilir dedi daha önceki dr um tüp bebek dr umda aynısını söyledi.ama ben yinede ümitliyim bu kadar olumsuzluğa rağmen

umtulu olmak en güzeli canım inşallah bu sefer yumoşların güzel ve fazla gelişirler de sana bebeğini bahşeder Allahın izniyle

Back