• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 ocak-şubat ayında tüp bebek tedavisine başlayacak olanlar burada buluşalım...

tabiki kızlar...biz oraya emre bakırcıoğlu sayesinde gittik ilk önce.ilk başvurduğumuz merkez eurofertildi ama memnun kalmadık.sonra ürolog araştırdıkemre beyi bulduk gayet memnun kaldık.sonra o da bizi ulun beye yönlendirdi.görüştük ve başladık.bende herhangi bi sorun görünmedi.adetlerim ve hormonlarım düzenli.sadece sperm sayısı az dedi ulun bey.ilki kısa protokoldü.13 yumurta toplandı 1 i boş çıktı ama yumurtalarım da kalıteliydi.8 tanesi döllendi.3 ü transfer edildi.diğerleri gelişmediği için imha...sonra negatif sonuç aldık.normal dedim yani ilkinde olacak diye bi kanun yok sonuçta.ama ulun bey sonucu açıklarken aslında sizde şekil bozukluğuda vardı dedi.şok oldum tabi madem böyle bir şey var neden baştan söylemiyorsun değil mi?:41:

sonra eşime dedim ki benim buraya güvenim kalmadı merkez değiştirelim inat etti oraya gidelim diye eksiklerimizi daha iyi biliyorlar aynı hatayı yapmazlar dedi.neyse gittik.birde özel yaptırıyoruz biz.fiyat konuşuyoruz yasemin hanım var orada psikolog ve de para işlerine bakıyor.5 bin tl fiyat çıkardı ilaçlarda onlardan bi önceki tedavide olduğu gibi.sonra tam çıkarken bize dedi ki bu da olmazsa eğer size yardım ederim üçüncüde devlet raporu alırız.ben yine şok tabi.ama eşime nasıl yalvarıyorum bırakalım burayı diye.yok tutturdu orada yapalım.iyi dedim hayırlısı...sonra uzun protokol uyguladılar.14 yumurta çıktı 2 sinin içi boş.7 si döllendi.bi tanesi blast seviyeye geldi.yeni kanun gereği 1 tane sini 5 .gün transferi yaptılar.diğer kaliteli dedikleri yumurtalar NEDENSE gelişmedi ve yine imha.ikinci tedaviye başlamadan önce ulun bey spermlerin iyi inceleceğini söyledi.sonuç açıklanıncada biz sperm seçmedikki dedi.büyütme mikroskopları yokmuş.genetik testlerimiz falan temiz ama şekil bozukluğu için bakmaları lazım.sonra dediğim gibi tese istedi emre bey itiraz etti.sonra araştırdık işte uzun süre lemi ibrahimoğlunu bulduk.ben 2. denememde yataktan 86 kilo ile kalktım.gidince bana dediği ilk şey zayıflaman lazım oldu ve şeker hastası olabilirsin sen dedi.doktora yönlendirdi ki doğru çıktı.gizli şeker hastasıyım.şuan 76 kiloya düştüm.zayıflamadan tedaviye başlamıyor.ve de bu emriyolardan geriye hiç kalmamaış olması çok ilginç bence labratuar hatası var dedi.işe böyle çok yazdım farkındayım kusura bakmayın:9:

hayır hiç kusura bakmıyoruz malesef ki sen bu konuda tecrübelisin yazdıkların çok önemli bu durumda iki dr eliyorum.şuan elimde bir tek serdar koç kaldı serdar bey göztepe medikal de bu dr hakkında bilgin var mı?

Nisa selam, tese nedir ? biz de emre beye gittik ve ben kendisinden hiç memnun kalmadım ! tese test isten sperm alma işlemi mi ? ulun uluğ fulyadaki yerde mi ? ben direk mustafa bahçeci ile başladım, umarım benim başıma böylebişi gelmez. Bu konuda deneyimlisin sanırım, bilgi verir misin ? Ben amerikandan bahçeciye geçtim özellikle labratuarı çok iyi diye..

tese ameliyatla testisten sperm alma işlemi.ama bnm eşimin zaten sperm çıkışı var biyopsi dese bir nebze anlayacağım ama tese çok tuhaf geldi.kadıköy umut tüp bebek merkezine gidiyordum ama mustafa bahçeci de geliyordu oraya.yani bi ka yerde birden çalışıyorlar.mustafa beyin bi kaç hastasına rastladım ilgisizlikten yakınıyorlardı.transfere bile gelmiyor adam asistanını yolluyormuş.bi hasta gördüm sinirden hüngür hüngür ağlıyordu parayı alırken iyiydi şimdi hiç ilgi göstermiyor ben transferimi çaylak birine yaptırmak istemiyorum diye

hayır hiç kusura bakmıyoruz malesef ki sen bu konuda tecrübelisin yazdıkların çok önemli bu durumda iki dr eliyorum.şuan elimde bir tek serdar koç kaldı serdar bey göztepe medikal de bu dr hakkında bilgin var mı?

malasef yok canım adını ilk kez duyuyorum.inşallah hayırlısı olur.çok da fazla etkilemek istemem ama dediğin gibi maalesef bunları yaşadım...:59:

şuan prof.dr. lemi ibrahimoğluna gidiyorum canım .çapa tıppın profu.ama tedaviyi Florence Nightingale de yapacak.ha ayrıca dedi ki ilaçların merkez tarafından verilmesi çok tuhaf böyle bir uygulama yasak dedi doktorum.bende eczane tavsiye edecem tabiki ama sizin insiyatifinize kalmış dedi.

peki bu dr da tüm bu tedaviler ve tüp bebek ne kadar tutuyor.

canım ben de dun aksam regl oldum ama ilk gun bugun sanırım saymam lazım.. yarına randevu aldım canım.. umarım dogru yapmısımdır.. acaba nasıl devam edecek prosedur ben 2 hafta burada degilim, donuste yapabilr miyiz sence? doktoruma soracagim..

bu arada kaybın icin o kadar cok uzuldum ki tatlim Allah sana melek yada meleklerini yeniden yollar insallah.. ben kendi halime uzuluyordum ama daha acısını yasayanlar da varmıs ben daha kalp bile gormemistim kurtaj oldum.. senin acını dusunemiyorum bile.. kendime kızdım simdi tatlım.. Umarım bu ay Rabbim yuzunu guldurur tatlim..

gecmis olsun tatlim[/QUOTE] amin canım sagol allah hepmızı sevındırsın ınsallah bu ay.2 hafta cok uzun deyılmı tedavı ıcın bılmıyourm nasıl, 1 hafta sonra yıne gıdıcem hap verdı ayın 31 nde ultrason um var ama transfer nezaman onu bılmıyorum
belkı olur ya 2 hafta sen dr. konus tatlım hayırlısı kac tane dondurulmuusun var yarın dr. sonra yazarmısın nerede yaprıyosunuz tup bebekyı :emir_bebek::emir_bebek:

şükürler olsun raporum onaylanmış ve devlet destekli tedaviye başlayabileceğiz. adetimin 2. günü gideceğim inşallah pazar günü adetim gelir ve hemen başlarız tedaviye. şimdiden heyecanı sardı nazlı bebişim gel artık.

peki bu dr da tüm bu tedaviler ve tüp bebek ne kadar tutuyor.

1500 dolar + 1000 ila 1500 tl arasıda ilaçlar dedi .ama dolar olan 1800 müydü 1500 müydü tam hatırlamıyorum.biz eşimle yol parası ve ekstralar 5 bin diye hesaplamıştık o zaman işte.şimdi önce embriyoloğu ile görüşeceğiz.eşim tekrar sperm testi yaptıracak.eğer gerekirse ilaç başlayacaklarmış.bende doktorun istediği kiloya inince başlayacağız inşallah....:9:

Son düzenleme:
şükürler olsun raporum onaylanmış ve devlet destekli tedaviye başlayabileceğiz. adetimin 2. günü gideceğim inşallah pazar günü adetim gelir ve hemen başlarız tedaviye. şimdiden heyecanı sardı nazlı bebişim gel artık.

Ohh gözün aydın nihayet çıktı rapor. Sana söylerken benim tedavim ertlendi Şubata kaldı aman neyse geç olsun benim olsun.. İnşallah sen de umduğun sonucu alırsın, hayırlı olsun.

benimde tüplerim tıkalı ama bana alıncak demediler biri laparaskopi ile açıcaz dedi burçak hanım da tüp bebek yapalım açılsa bile iki ay sonra yine tekrarlayabilir dedi seninki neden alıncak acaba?

aman dikkat canımmm... tüplerin ne derece tıklaı nasıl bilmiyorummm. ama ben bu konuyu çok araştırdım bulgaristana kadar uzandım düşünn :1::1: tüplerde tıkanıklık olduğunda malum orda enfeksiyon var... tüp bebek yaptırdığında embriyo yerleştikten sonra ordaki mevcut enfeksiyon embriyonun tutunmasını tutunsa bile yaşamasını gelişmesini engelliyor...
şöyle birşey de varr ameliyat olmadan olmazmı olabilir tabiki ama şansını ciddi anlamda düşürüyor... tüplerin açılma imkanı yopksa aldırmak en mantıklısı zaten tıkalı tüplerin sana yararı olmadığı gibi zararıda varr.. ağrı , yumurta kalitesini düşürme gibiiii vb... benim ilk denemem bu sebeple hüsranla sonuçlandıı... benim arkadaşım da aynı problem tüpler tıkalı iki deneme negatif tüplerini aldırdı ilk denemede tuttu. iyi ddüşün canım araştır bu konu çok önemlii..
ilk denemenmi olacak... nerde yaptıracaksınn

şuan prof.dr. lemi ibrahimoğluna gidiyorum canım .çapa tıppın profu.ama tedaviyi Florence Nightingale de yapacak.ha ayrıca dedi ki ilaçların merkez tarafından verilmesi çok tuhaf böyle bir uygulama yasak dedi doktorum.bende eczane tavsiye edecem tabiki ama sizin insiyatifinize kalmış dedi.

aynen katılıyorum canım aslında böyle bir uygulama yok. ama hastaneler ecza depolarından ilacı çok ucuza getirtip bize kakalıyorlar işteee .. rant meselesiiiii...

kafanı karıştırmak gibi olmasın ama ... ben ilk denememi medicelın başka bir şubesinde yaptımmm... çok meşhur dediler... hatta esra ceyhan filan öneriyorduuu ... ama skandallllllll.. labaratuarları çok yetersiz embriyo dondurma işlemleri bile yoktuu.. artık değil tüp bebek.... dahiliye doktoruna bile gitmem o hastaneninn.. resmen bizimle dalga geçtiler.... transferden sonra kendimize muhattap bile bulamadık.. doktorumuz yanımıza bile gelmediii skandal aklıma geldikçe sinirleniyorum

tese ameliyatla testisten sperm alma işlemi.ama bnm eşimin zaten sperm çıkışı var biyopsi dese bir nebze anlayacağım ama tese çok tuhaf geldi.kadıköy umut tüp bebek merkezine gidiyordum ama mustafa bahçeci de geliyordu oraya.yani bi ka yerde birden çalışıyorlar.mustafa beyin bi kaç hastasına rastladım ilgisizlikten yakınıyorlardı.transfere bile gelmiyor adam asistanını yolluyormuş.bi hasta gördüm sinirden hüngür hüngür ağlıyordu parayı alırken iyiydi şimdi hiç ilgi göstermiyor ben transferimi çaylak birine yaptırmak istemiyorum diye

evet mustafa bey aşırı yoğun olduğundan ilgisiz olduğunu bende duydum.. ulun beyde aynı şekilde ama süleyman beyden herkes çok memnun olduğundan bende onla görüştüm .. çok pozitifdi ama tabi bilemiyorsun tedav,de anlıyor insan... labaratuar konusunda çok şaşırdım ama ben en iyi dört merkezden biri onlar biliyorumm.

aman dikkat canımmm... tüplerin ne derece tıklaı nasıl bilmiyorummm. ama ben bu konuyu çok araştırdım bulgaristana kadar uzandım düşünn :1::1: tüplerde tıkanıklık olduğunda malum orda enfeksiyon var... tüp bebek yaptırdığında embriyo yerleştikten sonra ordaki mevcut enfeksiyon embriyonun tutunmasını tutunsa bile yaşamasını gelişmesini engelliyor...
şöyle birşey de varr ameliyat olmadan olmazmı olabilir tabiki ama şansını ciddi anlamda düşürüyor... tüplerin açılma imkanı yopksa aldırmak en mantıklısı zaten tıkalı tüplerin sana yararı olmadığı gibi zararıda varr.. ağrı , yumurta kalitesini düşürme gibiiii vb... benim ilk denemem bu sebeple hüsranla sonuçlandıı... benim arkadaşım da aynı problem tüpler tıkalı iki deneme negatif tüplerini aldırdı ilk denemede tuttu. iyi ddüşün canım araştır bu konu çok önemlii..
ilk denemenmi olacak... nerde yaptıracaksınn

canım tüplerin tıkalı olduğunu nasıl anlıyorlar.ben doktor araştırrken memoriele gitmiştim bana rahim filmi çekelim tüpler açık mı bakalım dedi.bana saçma geldi yani zaten tüp bebek yapıyoz açık olsa ne kapalı olsa ne diye ...şimdiki doktorum hiç bir sorunun yok dedi ama şimdi okuyunca kafam karıştı :59:

canım tüplerin tıkalı olduğunu nasıl anlıyorlar.ben doktor araştırrken memoriele gitmiştim bana rahim filmi çekelim tüpler açık mı bakalım dedi.bana saçma geldi yani zaten tüp bebek yapıyoz açık olsa ne kapalı olsa ne diye ...şimdiki doktorum hiç bir sorunun yok dedi ama şimdi okuyunca kafam karıştı :59:

canım hsg izimli rahim filminde anlaşılıyorr... zaten senin yaptırmış olman lazımdı bencee.. tüp tıkanıklığı önemli bir sorunnn.. sizin sorununuz erkekte sanırım. ama ne olursa olsun yinede kadınıda araştırmadan başlamıyorlar aslında tedaviye..

evet mustafa bey aşırı yoğun olduğundan ilgisiz olduğunu bende duydum.. ulun beyde aynı şekilde ama süleyman beyden herkes çok memnun olduğundan bende onla görüştüm .. çok pozitifdi ama tabi bilemiyorsun tedav,de anlıyor insan... labaratuar konusunda çok şaşırdım ama ben en iyi dört merkezden biri onlar biliyorumm.

ulun beyin ilgi gösteriyordu en azndan muayene ve transferimi yaptı.sadece soru sorduğumda tepki gösteriyordu.tedavi aşamalarını falan anlatmadı mesela ilkinde.zaten korkuyor insan:18:buradan öğrenmiştim nasıl tedavi olacağımı...

canım hsg izimli rahim filminde anlaşılıyorr... zaten senin yaptırmış olman lazımdı bencee.. tüp tıkanıklığı önemli bir sorunnn.. sizin sorununuz erkekte sanırım. ama ne olursa olsun yinede kadınıda araştırmadan başlamıyorlar aslında tedaviye..

o zaman ben gittiğimde bi doktoruma sorayım vardır herhalde bir cevabı.önce sperm testi istedi emriyoloğuna yolladı onu yaptıracağız.bakalım...

ulun beyin ilgi gösteriyordu en azndan muayene ve transferimi yaptı.sadece soru sorduğumda tepki gösteriyordu.tedavi aşamalarını falan anlatmadı mesela ilkinde.zaten korkuyor insan:18:buradan öğrenmiştim nasıl tedavi olacağımı...

ben Süleyman beyle görüştüm bana onu önermişlerdi.. ilk görüşme gayet iyi geçtiiii çok ilgiliydi detaylı izah ettiii. ama bilemiyor insan ciddi paralar yatırıyoruzz... karşılığında birde ilgisizlik insanı deli ediyor. :53:52::52::52:

Back