• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

***** 2011 Mart Hamileleri *****

Kızlar meraba göbeğimin altında sağ ve sol tarafta kedi tırmalaşım gibi üçer tane çizik olmuş krem kullanıyorum ama hiç faydası olmamış demek sizdede başladımı çatlaklar bacaklarımdada var.:14::14:

bende elevit kullanıyorum.
balık yağı olarak: marincap hap
magnezyum: magnorm suda eriyen tablet
kan: ferrum fort

hadi ya daha erken değil mi korktum şimdi..ne kullanıyordun canım? ben daha önce düzenli bi şekilde badem yağı kullanıyordum, badem yağını saçıma sürünce bitti tekrar almadım..hemşire zeytin yağıda kullanbilirsin demişti onu da bi kaç defa sürdüm..
valla çok sık yapmıyorum ama elime ne geçerse, normal evdeki nemlendiricilerden bile sürüyorum.
ama vazelin alacam herkes onu tavsiye ediyor.

günaydın canım,
ilaç miydeni bulandırıyorsa dr una söle, değiştirir...ben ferrum fort kan hapı kullanıyorum..ama tatil ilaç kullanma konusunda bütün düzenimi bozdu..yeniden düzenli içmeye başlayacam inş. tüm ilaçlarımı..ama kan hapını sağlık ocağındakiler aç karna iç dediler, dr da tok demişti hangisi doğru acaba???
kepek ekmeğini ben de arada bir tüketiyorum şimdiye kadar olumsuz bi şey duymadım ekmek konusunda içini ferah tut

Günaydın güzel anneler ve bebişleri:))
ya arkadaşlar ben çok yemememe rağmen kilo alıp duruyorum neden bilmiyorum. Ya içtiğim vitamin yapıyor kilo elevit kullanıyorum. Siz ne kullanıyorsunuz? Ya da neden bilmiyorum???
Birde bu arada maltofer kan ilacı kullanıyorum. çiğneme tableti miğdemi bulandırıyor bu sabah suyla yuttum aç karnına… yararı olurmu?
Birde ben çavdar ve kepek ekmek tüketiyorum. Bir zararı varmıdır….

valla bende tok karnina aliyorum kan haplarini ayrica vitaminler kilo aldirmaz...bir cok sitede arastirdim...balik yagi icin aldirir dediler onuda arastirdim onunda kilo yapmadigini ogrendim..eger karnin buyuyorsa direk bebek aliyordur kiloyu diger yerlerinde herhangi bir kilo alma yada kiyafetlerinde daralma yoksa endiselenme...cunku ben vitamini gunde 3 sabah 2 aksam yatarken iciyorum..benim davul gibi olmam lazimdi...ayrica kepek ekmegi kansizlik yapar ara sira ekmeginizi degistirip tam tahilli ekmekler kullanin...cunku normal turkiyedeki bakkal ekmekleri ki ben cok severim burada bulamiyorum normalde sisirilmis ve vitanini alinmistir..banada kan haplari midemi bulandirmasin diye tok verdiler eger yakacagini dusunuyorsam bir meyve yiyp ustune iciyorum ilaci...

kilo cok aldigini dusunuyorsan su icmeyi fazlalastir mesela bende oluyor bazi ogunler abarttigimi dusunsemde herkes ne yedinki diyor ama..diger ogunde ispanak pirasa yada tavuk suyu gibi kati corba yada meyva yogunluklu geciriyorum...hem midem rahatsiz olmuyor hemde icim rahat oluyor...harekette edebilirsin tabi eger vaktin olursa...birde firin urunleri kullaniyorum mesela patlican biber patates domates gibi sebzeleri firinlamayi seviyorum cikarip yogurtlayip yiyorum hem tok tutuyor hemde ekmekte istetmiyor...

kızlar meraba göbeğimin altında sağ ve sol tarafta kedi tırmalaşım gibi üçer tane çizik olmuş krem kullanıyorum ama hiç faydası olmamış demek sizdede başladımı çatlaklar bacaklarımdada var.:14::14:
ben düzenli olarak bebek yağı kullanıyorum. çok kilo almama rağmen 7-8 gibi henüz çatlak olmadı olmazda inşallah... Ama bu yapıylada alakalıymış.

bende elevit kullanıyorum.
Balık yağı olarak: Marincap hap
magnezyum: Magnorm suda eriyen tablet
kan: Ferrum fort

sen kaç kilo aldın ??/

valla bende tok karnina aliyorum kan haplarini ayrica vitaminler kilo aldirmaz...bir cok sitede arastirdim...balik yagi icin aldirir dediler onuda arastirdim onunda kilo yapmadigini ogrendim..eger karnin buyuyorsa direk bebek aliyordur kiloyu diger yerlerinde herhangi bir kilo alma yada kiyafetlerinde daralma yoksa endiselenme...cunku ben vitamini gunde 3 sabah 2 aksam yatarken iciyorum..benim davul gibi olmam lazimdi...ayrica kepek ekmegi kansizlik yapar ara sira ekmeginizi degistirip tam tahilli ekmekler kullanin...cunku normal turkiyedeki bakkal ekmekleri ki ben cok severim burada bulamiyorum normalde sisirilmis ve vitanini alinmistir..banada kan haplari midemi bulandirmasin diye tok verdiler eger yakacagini dusunuyorsam bir meyve yiyp ustune iciyorum ilaci...

Kilo cok aldigini dusunuyorsan su icmeyi fazlalastir mesela bende oluyor bazi ogunler abarttigimi dusunsemde herkes ne yedinki diyor ama..diger ogunde ispanak pirasa yada tavuk suyu gibi kati corba yada meyva yogunluklu geciriyorum...hem midem rahatsiz olmuyor hemde icim rahat oluyor...harekette edebilirsin tabi eger vaktin olursa...birde firin urunleri kullaniyorum mesela patlican biber patates domates gibi sebzeleri firinlamayi seviyorum cikarip yogurtlayip yiyorum hem tok tutuyor hemde ekmekte istetmiyor...

dediklerini uygulıcam güzelmiş bende şimdi fırsat buldukça akşamları yürüyorum 45-50 dk. Günde 3 lt su tüketiyorum. Belki hamile kalmadan önce çok zayıftım. Ondan birden almış olabilirmiyim? Birde sigirayıda bıraktım tabi.

ben düzenli olarak bebek yağı kullanıyorum. çok kilo almama rağmen 7-8 gibi henüz çatlak olmadı olmazda inşallah... Ama bu yapıylada alakalıymış.

sen kaç kilo aldın ??/

dediklerini uygulıcam güzelmiş bende şimdi fırsat buldukça akşamları yürüyorum 45-50 dk. Günde 3 lt su tüketiyorum. Belki hamile kalmadan önce çok zayıftım. Ondan birden almış olabilirmiyim? Birde sigirayıda bıraktım tabi.

zayif olan bayanlar sisman ve normal vucudlu bayanlara gore daha fazla alirmis...eger kilon dusuk ise normalde kilo alman cok dogal mesela ben kilolu degilim ama cetveli varya bu kilo tablosunun ona gore 7-10 arasi almam gerekiyormus..sen daha zayifsan sen daha fazla alirsin..hem ne guzel 3 lt suyunuda iciyorsan bazen cok su ictiginde bendede oluyor takip ediyorum mesela az wc gidiyorum ama su vucudumdan hemen cikmiyor.. ozamanda iste vucudun suyu tutmus oluyor onuda dengelemek icin suyu biraz azaltip yurumeyi fazlalastiriyorum..iste tatil gunu mesela kalsam bile hemen su icmeyip en az 3 saat ole dolaniyorum evde zaten 3 kere falan wc gidiyorum her gittikten sonra tartiliyorum...rakamlari goreceksin 3 er 5 er dusuyor..en son iste tartilip normal kilomu buluyorum...

mesela tartilsam simdi yedim ictim birsuru en az 2 kilo oynar bunu yarin sabah tartilsam hemen dusmeyecegi icin kilo almis olarak nitelendirirm..ama gercekte kilon oodegildir tatil gunu en iyi bulursun...ben iste bu sekilde 1.2 kilo aldigimi buldum....sigarada ayri bi etken cok yediriyorda olabilir eger aklina yemek gelirse kabak cekirdegi ye...

Evet benim vücud kitle endeksim düşüktü. Aman neyse yinede dikkat ediyorum. Birde diyorumki insan kaç kez böyle kilo alırkı aldığım gibi veririm:) dimi ama....

Evet benim vücud kitle endeksim düşüktü. Aman neyse yinede dikkat ediyorum. Birde diyorumki insan kaç kez böyle kilo alırkı aldığım gibi veririm:) dimi ama....

ya kiloyu dert etme hamur isi cok yemedigim surece bir sorun yok...hem anladigim kadari ile yazilardan masallah bebeklerimiz cok enerjik demekki cok kosturacaklar kafandan 5 kilo hop gitti zaten :))))alla saglik sihhat versin bunlar dert degil....

benim cocugumda garibim babasiyla benle beraber santiyelerde uyuyup uyaniyor...oglen arasi 3 saat idi sandalyelerde bir yattim 1 bucuk saat uyumusum...benki yerimi yadirgarim hic banamisin demiyor...neyse guzel anilar birikiyor santiye cocugu olacak :)))

Son düzenleme:
ırmak bende çok zayıftım 50 kiloyla hamile kaldım..
ben sabah aç karna, en hafif kıyafetlerle ve wc'den sonra kilo alımımı takip ediyorum..7-8 kilo almışım

kızlar bi şey soracam ilk aylarda yaşadığımız sürekli uyku hali son aylarda yine mi olacak?? 2 gündür bi uykum geliyor anlatamam az önce iş yerinde koltuk üzeride 1 saat uymuşum, dün akşam eve gider gitmez 2-3 saat bi güzel uymuşumki sabaha kadar kalkasım yoktu ama mecburen kalktım...
düşünüyorumda ilk 3 ay ne çok uyudum yaaa ama banamısın demiyordu valla

hadi ya daha erken değil mi korktum şimdi..ne kullanıyordun canım? Ben daha önce düzenli bi şekilde badem yağı kullanıyordum, badem yağını saçıma sürünce bitti tekrar almadım..hemşire zeytin yağıda kullanbilirsin demişti onu da bi kaç defa sürdüm..
Valla çok sık yapmıyorum ama elime ne geçerse, normal evdeki nemlendiricilerden bile sürüyorum.
Ama vazelin alacam herkes onu tavsiye ediyor.

fito krem yazdı doktor gerçekten güzel sürdüğün zaman vücudun iki gün nemli kalıyo onun haricinde badem yağı+kako yağı+zeytinyağı karışımı yaptım ondan sürüyorum sabah işe gelirkende vücut kremi kullanıyorum ama hiçbir faydası olmamış demekki bugüne kadarda toplamda 7 kilo aldım çokta fazla değil sanki :14:

kızlar bi şey soracam ilk aylarda yaşadığımız sürekli uyku hali son aylarda yine mi olacak?? 2 gündür bi uykum geliyor anlatamam az önce iş yerinde koltuk üzeride 1 saat uymuşum, dün akşam eve gider gitmez 2-3 saat bi güzel uymuşumki sabaha kadar kalkasım yoktu ama mecburen kalktım...
düşünüyorumda ilk 3 ay ne çok uyudum yaaa ama banamısın demiyordu valla

valla ben hala uyuyorum hic ilk zamanki formundan hic bisey kaybetmedi...bazen bayilir gibi yatiyorum...ilk 3 ayla son 3 ay cok uyku yapiyormus ole yaziyordu...ama ben bi fiil her daim uyuyorum...bu aralar sabah uyanamiyorum cok zorlaniyorum...bide gece uyanmalarida basladi bende erkenmi bilmiyorum ama 3 saat yatmiyorum gece sonra bir uyku daha kesseler uyanmam heralde...

yazik bize ya koltuk kanepe sandalye demiyorus valla heryerde itinayla uyunur..

fito krem yazdı doktor gerçekten güzel sürdüğün zaman vücudun iki gün nemli kalıyo onun haricinde badem yağı+kako yağı+zeytinyağı karışımı yaptım ondan sürüyorum sabah işe gelirkende vücut kremi kullanıyorum ama hiçbir faydası olmamış demekki bugüne kadarda toplamda 7 kilo aldım çokta fazla değil sanki :14:

bencede çok kilo almamışsın gayet normal 7 kilo
demek ki hem bünye meselesi bu çatlaklar hemde genetik olabiliyormuş, ailede var mı???
annemin çatlakları var ama bizim zamanımızda yağlar kremler yoktu diyo bana olsada bilmiyorlardı ki..

banada şu sıralar tekrar uyku bastırmaya başladı. ama sıcaklardan da oluyor sanırım:)

arkadaşlar gün içinde bebek hareketlerini ne sıklıkla hissediyorsunuz. mesela benim oğluşum dün kıpır kıpırdı
bugün çok hissetmedim bir tek demin 5-6 hareket birde sabah 1-2 tane:nazar: normalmidir sizce

banada şu sıralar tekrar uyku bastırmaya başladı. ama sıcaklardan da oluyor sanırım:)

arkadaşlar gün içinde bebek hareketlerini ne sıklıkla hissediyorsunuz. mesela benim oğluşum dün kıpır kıpırdı
bugün çok hissetmedim bir tek demin 5-6 hareket birde sabah 1-2 tane:nazar: normalmidir sizce

takip et 1 saatte azda olsa 2 kere hareketini hissetmen gerekiyor...bunu takip edersen korkma bisey olmaz eee sen yoruluyorsun bebekte yoruluyor...hareketsiz kalmasinin genel nedeni bu olabilir bazende icerde keyif yapiyorlar :))))

mrb. yıllar sonra ilk defa bu siteye yine girebildim. üstelik hamile olarak. :nazar:
son regl 24 şubat, ben de mart ayında hamile olduğumu öğrenenlerdenim.
elevit ve magnezyum kullanıyorum,suda eriyenden. onun dışında şimdilik kullandığım bir vitamin yok
çatlak önleyici olarak vaseline kullanıyorum, kakao yağlı olanından, güneş kremi gibi büyük bir şişede satılıyor fiyatı da çok uygun, çok kullanışlı, bacaklarımda çatlaklar oluştu ama karnımda yok inşallah olmaz. şu ana kadar sadece 2 kilo aldım. şimdilik bu kadar:49:
Allah hepimizin evlatlarını sağlıkla kucağımıza almayı nasip eder inşallah.. tabi sonra da hep güzel anlarında yanında olabilmeyi.. (amin)

mrb. yıllar sonra ilk defa bu siteye yine girebildim. üstelik hamile olarak. :nazar:
elevit ve magnezyum kullanıyorum,suda eriyenden. onun dışında şimdilik kullandığım bir vitamin yok
çatlak önleyici olarak vaseline kullanıyorum, kakao yağlı olanından, güneş kremi gibi büyük bir şişede satılıyor fiyatı da çok uygun, çok kullanışlı, bacaklarımda çatlaklar oluştu ama karnımda yok inşallah olmaz. şu ana kadar sadece 2 kilo aldım. şimdilik bu kadar:49:
Allah hepimizin evlatlarını sağlıkla kucağımıza almayı nasip eder inşallah.. tabi sonra da hep güzel anlarında yanında olabilmeyi.. (amin)

amin:) merhaba hoşgeldin allah tamamına erdirsin inşallah. kızmı erkekmi?
2 kilo almışsın ama çatlak oluşması için az bir kilo değilmi. ilerleyen zamanlarda inşallah daha fazla olmaz.

günaydın kızlar :)
dün iş çıkışı soluğu eczanede aldım, vazelin istedim (karnıma sürecem dedim) o da bana acı badem kremini önerdi çok iyiymiş dediğine göre hamileler sürekli bu ürünü alıyormuş, ben de her ikisini aldım hem vazelin hemde acı badem kremini inş. işe yarar..

slm hoş geldin, hayırlı olsun bebeğin :)
valla 2 kilo aldım deyince gerçekten çok şaşırdım....sen mi kilo almamak için uğraştın, yoksa kilo alamadın mı?

Back