Sabah uyandığımda kahverengi hafif bir akıntı olmuştu. Doğumdan bir gün önce de kontrolüm vardı normalde hiç akıntım olmamıştı pek nişan olabileceğini düşünmemiştim nişanı kanlı bayağı büyük bir akıntı zannediyordum ki kontrolde doktorum nişanın gelmiş dedi ve beni nts'ye bağladı. NTS'de düzenli sancılarım çıktı ama henüz açılma olmamıştı. Doktorum bu gece doğurursun büyük ihtimalle dedi. Sancıların her 5dkya düştüğünde beni ara dedi aramazsan da sabah 8.30da hastanede bulaşalım dedi biz tamam deyip eve döndük. Ama ben de hiç heyecan yok her zamankinden daha sakindim neyse akşam yemeğimizi yedik ben suyun gelmesini ya da kan gelmesini falan bekliyorum hala ama bişey yok neyse akşam 8 gibi koltuğa uzandım tv izliyorum eşim annemler her hareketimi izliyorlar ben sancı gelince ah uff diyorum sonra uykuya dalıyorum 15dk 20dk da bir böyle uyuyorum resmen. Evdeki herkes çok heyecanlı her an hastaneye gitmeyi bekliyorlar ben sancı çekiyorum ama inanılmaz uykum var annem Allah Allah bu ne biçim sancı böyle normalde böyle uyuyamazsın sancıların başlamadı herhalde diyor. yatağıma gittim uyumak için ben rahat bir şekilde sancı gelene kadar uyuyup uyanıyorum kimse uyumuyor eşim elinde saat dakikaları sayıyor sancı 1 dk falan sürüyor ben hemen geri dalıyorum uykuya şimdi düşünüyorum da ne rahatlık yani uyuyamam normalde çok ilginç.. Sabah 5.30 gibi artık her 5dk da bir sancılarım gelmeye başladı. Ben duşa girdim duşda sancılar geliyor duşumu bitirdim saçımı kuruttum hattaa biraz da fön çektim rimel sürdüm süslendim:) sancı 1 dk sürüyor ya o geçtikten sonra bir ağrı hissetmiyordum neyse kahvaltı falan yapttık saat 7.30da yola çıktık doktoru aradık o da hastaneyi aramış beni karşıladılar hemen doğum odasına aldılar.. doktorum geldi kontrol ettiler 3cm açılmam olmuş anestesi doktoru da geldi epidurali taktı. 3cm'den sonra sancılar kötüydü artık anestesi uzmanı epidurali niye takmıyor diye bağırıyordum:) Sancılar çok fenaydı yani neyse epiduralden sonra çok rahatladım hiç birşey hissetmedim.
Yavaş yavaş bebek geliyordu hatta doktor çok saçlı bir bebek dedi ben de saçları ne renk dedim siyah dedi eşime döndüm bebek esmermiş bana benzeyecek herhalde dedim bi baksana saçları çıkmış dedim o da baktı ama adamcağızın rengi atmıştı keşke bak demeseydim annem odaya girdiğinde bir an beni öyle görmüş çok fenaydı demişti.. Beni o halde gördü ama kötü yönde etkilenmemiş çok özel bir ana tanık oldum bir mucize deyip durdu..
Epidurale gelince ben de çok kötü yan etkisi oldu sürekli istiğfar ettim doğum sırasında. Aslında benim suçum.. anestezi uzmanı soruyor nasıl ağrın var mı diye ben de sanki heryerim ağrıyormuş gibi hissediyordum heryerim ağrıyor heryerim ağrıyor diye ağlıyordum ve bacağını hissediyor musun dediğinde bacağımda çok ağrıyor dediğimi hatırlıyorum neden böyle yaptım şu an anlam veremiyorum tabi doktor da dozunu yükseltti bende de yan etki yaptı ama çok ıkınmama gerek kalmadı istiğfar ıkınma yyerine geçti 3-5 ıkınmada saat tam 11de bebek geldi.
O an çok muhteşemdi doktorun bebeği karnımdan çekmesi onu hissetmek ilk ağlamasını duymak bebeği görmek tarifsiz bir duyguydu ben ağlamaya başladım eşimin elini hala ıkınıyormuşum gibi sıkıca tutuyordum elimi gevşettim ve eşime bir baktım o da ağlıyor onu öyle görünce ben daha çok duygulandım ve daha çok ağladım sonra bir baktım annem odaya girmiş o da ağlıyor:) annem, bebek doğunca doktorlar hemşireler çok sevinmişti beni farketmediler ben de bebeğin sesini duyunca içeri girdim dedi daha önce iki kez odadan çıkarmışlardı da:) heyecanlı annem benim:)
Neyse bebeği doktorum pediatri uzmanına verdi o da hemen yanımda bebeği temizleyip kontrolünü yapıyordu bebeğim ağlıyordu ben de bir taraftan ağlama kızım melisam dedim ki sesimi duyar duymaz kızım sustu bu da çok özel bir andı sonra doktor maşallah çok sağlıklı bir bebek deyip kızımı göğsüme koydu öptüm hemen.. ama içimden de niye hiç bana benzemiyor diyordum:)
Sonra odama aldılar bebeği emzirmem için kucağıma verdiler ama o kadar halsiz o kadar kötü hissediyordum ki emzirmek çok zor geldi parmağımı kımıldatamıyordum nasıl yorulmuşum epiduralin etkisi geçince daha iyi anladım..
Ama çok şükür çok güzel bir doğum geçirdim 40+4 de sağlıkla kızımızı kucağımıza aldık..
Darısı doğum yapmayı bekleyen diğer anne adaylarına..