• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Lisans KPSS'ye hazırlananlar

Ayşe 12 yaşındayken fatma 20 yaşındadır

ayşe bugünkü yaşının 2 katına geldiğinde fatma kaç yaşında olur?

bi bu soruyu bide şunu yapamadım;

Semih'in yaşının Kübranın yaşına oranı 2 bölü 3 tür.

Kübra semihin yaşındayken ikisinin yaşları toplamı 18 olduğuna göre semh bugün kaç yaşındadır?

açıklayarak anlatırsanız sevinirimzemuszemus

Günaydınlar hatunlar. matematikten anlyanları yardıma çağırıyorumkaydirigubbakcemile4

Ayşe 12 yaşındayken fatma 20 yaşındadır

ayşe bugünkü yaşının 2 katına geldiğinde fatma kaç yaşında olur?

bi bu soruyu bide şunu yapamadım;

Semih'in yaşının Kübranın yaşına oranı 2 bölü 3 tür.

Kübra semihin yaşındayken ikisinin yaşları toplamı 18 olduğuna göre semh bugün kaç yaşındadır?

açıklayarak anlatırsanız sevinirimzemuszemus

ilk soru çok basit aslında küçük ayrıntıyı kaçırmışsın.yaşları farkı 8 ve kaç yıl geçerse geçsin bu değişmez.ayşe bugünkü yaşının 2 katına geldiğinde 24 yaşında olur ve yaş farkını eklersek fatma da 32 yaşında olur.

ikinci soruda da aynı tuzak var.semih/kübra=2/3 oran orantıdan k gibi bir değer verirsek,semih 2k yaşında kübra 3k yaşında.aralarındaki yaş farkı oranı K kadar.kübra semihin yaşında iken yani 2k yaşındayken semih 2k-k=k yaşındadır. 2k+k=18 den k=6 dır.semih bugün 2k yaşında idi. 2x6=12:lepi:

ilk soru çok basit aslında küçük ayrıntıyı kaçırmışsın.yaşları farkı 8 ve kaç yıl geçerse geçsin bu değişmez.ayşe bugünkü yaşının 2 katına geldiğinde 24 yaşında olur ve yaş farkını eklersek fatma da 32 yaşında olur.

ikinci soruda da aynı tuzak var.semih/kübra=2/3 oran orantıdan k gibi bir değer verirsek,semih 2k yaşında kübra 3k yaşında.aralarındaki yaş farkı oranı K kadar.kübra semihin yaşında iken yani 2k yaşındayken semih 2k-k=k yaşındadır. 2k+k=18 den k=6 dır.semih bugün 2k yaşında idi. 2x6=12:lepi:

cevap için teşekkür ettim. yaş farkını kaçırmışım.

ilk soruda da ayşenin bugünkü yaşını 12 olarak almadım ben ordan yanlış anlamışım soruyu.:1ninca:

pek bi numarası yok aslında 1 kere çalışsan eminim anlayacaksın.yardımcı olduysam ne muylu banahihoyyyt

olmaz mı kaydirigubbakcemile4

matematiği çalışınca yaparım diye düşünüyrm ya:ecrin_bebek:

sizlerin de ingilizce soruları olursa her türlü kpds kpss ben burdayım:kahve:a.s.

Hanımlar hepinizin bayramını kutluyorumkaydirigubbakcemile4

sevdiklerinizle birlikte mutlu bayramlar !!! :nazar:a.s.

bir kere matematik çok soru çözülerek ögrenilir ama öyle ezbere degil..yani misal bir örnek çözüyorsun diyelim...ilk önce çözümlü örnekte bakarak çöz..sonra aynı soruyu kendin çöz..bakmadan..sonrada onun gibi örnekleri çöz..ilk başta zorluk çekebilirsin..ama kimse ilk dogdugunda konuşmayı ögrenemez di mi..etrafında birileri ona sürekli konuşması için telkin verir ve anne baba gibi basit kelimeleri tekrarlar..sonra bir bakılmış ki çocuk anne babayı söylüyor..ve bir süre sonrada susmak bilmiyor..onun için sende bu soruyu çözerim diye kendine telkin ver..mücadele et..veya bir soruyu çözdün..ama yanlış çözmüşsün..sakın pes etme..dogrusunu çöz..ama bakarak degil..yazarak..hatanı gör..sonrası gelecektir..birde matematikte bir çok kişinin yaptıgı hata işlem hatası..toplayacagına çıkartıyor..biraz dikkat verdigi zaman o da hallolur..matematik için şurdan başla diyemem ama çok soru çöz diyebilirim..geometride öyledir..öyle bir zaman gelecek ki o çok zor görünen sorular sizin için çıtıt çerez olacak..

umarım öyle olur canım önerilerini dikkate alıcam teşekkürler .başlangıçlar zordur bilirim inş. başarırım...

ben pomem için hazırlanmayı düşünüyorum kpss ye ama yaşım 25 olacak seneye sizce sorun olur mu bu..pomemin yaş sınırı 28 ama yaş büyüdükçe alımları güç olur diye biliyorum..

Son dakika haber

KPSS'DE EĞİTİM BİLİMLERİ SINAVI İPTAL EDİLDİ, SINAV YENİLENECEK...

selam kızlar. ben de 2011 de kpss ye girmeyi düşünüyorum. hemşireyim. mezun olduktan sonra 3 yıl özelde çalıştım sonra bebeğim olunca ayrıldım. şimdi evde bebek büyütüyorum ama artık çok sıkıldım. tekrar işe başlamak istiyorum. 2008 de sınava girmiştim 73 almıştım. puanlamayı çok iyi bilmiyorum ama iyi bir yere girmem için yeterliydi sanırım. zira arkadaşım 63 ile devlet hastanesine yerleşti.

şimdi o kadar heveslendim ki ben de devlette hemşire olmaya :))) kreşi falan da var bebeğimi de alabileceğim yanıma. o yüzden inşallah 2011 de sınavdan iyi not almayı hedefliyorum. sınav tarihi henüz belli değil mi acaba? hangi ayda olur? yine temmuz gibi mi?

bu topicte birbirimize destek olarak daha sistemli çalışabileceğimizi umuyorum. tabi minik kuşumdan fırsat bulabildiğim sürece :1:

kızlar merhaba bende 2011 kpss ye giricem... iibf mezunuyum a grubundan giricem... hedefim idari yargıçlık,merkez bankası veya vergi denetmenliği.... daha çalışmaya başlamadım dershaneye de gitmeyi düşünüyorum... ekim başında başlıyor dershaneler... benim gibi iibf mezunu olan varmı aranızda... aynı konulara ağırlık vereceğimiz için söylüyorum paylaşım olması açısından.... yokda hepimizin amacı develet kapısından girebilmek.....

Kızlar merhaba. Memurlar.net te 2011 de öğretmenler için yapılacak sınavın branş bazında olacağını okudum. Bu yönde bir duyum alan var mı?

Back