• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Lisans KPSS'ye hazırlananlar

Evet ya ramazanın da etkisi büyük, insanın hiçbi şey yapası gelmiyor..

ben 26 eylülde yapılacak kpss giricem. ilk defa giricem girmiş olmak için giricem yani 2011 için sıkı bir şekilde hazırlanmak istiyorum matematiğim çok zayıf ekim de kesin çalışmaya başlıcam inşallah....

ben de bayram sonrası başlamayı düşünüyorum..matematik bende de yok, olmuyo bi türlü, ağlayarak çalıştığım zamanları bilirim anlamadığım için:/ o zaman bile 3 net yapmıştım düşünün yani çalışmıştım güya:) çok mu zor ben mi artık algılayamıorum bilmiyorum..

siz kendinizi ögrenmeye kapatmışsınız..matematigi zor diye düşünüyorsunuz..bu yüzden yapamıyorsunuz..bakın ben ilk okuldayken tembel ögrencinin tekiydim...zar zor sınıf geçerdim..hocalar bana acırda öyle geçirirlerdi..matematik alt yapım sıfırdı..toplama çıkarma dişında bir şey bilmiyordum ya..inanırmısınız..saatin yedi on geçişini bile bilmezdim..orta birde de böyleydi bu..oyun oynamaktan ders çalışmazdım..neyse orta ikiye geçtik...hatırlarmısınız bilmem o zamanlar + - sayılar ögreniliyor..analitik geometri falan var..düşünün o yaştaki insanın psikolojisini..ne olduysa oldu bir azim geldi bana..resmen matematikim düzeldi..anlamadıgım yerler yok mu tabi ki var..ama en azından 30 sorunun 25ini yapabilirim..o yüzden beyninizin ögrenmek isteyen kısmını kapatmayın.o kısım ya ben biliyorum zaten bunları derken ya da hiçbir şey anlamıyorum derken kapalıdır..o yüzdende bir şey ögrenmek istemezsiniz..

sliuistu arkadaşım sana katılıyorum insan bi şeye ben yapamam diye bakıyor inandırıyorsa kendisini zaten yapamıyor baştan kaybediyor.ben çok istiyorum matematik öğrenmeyi başarmayı elimden geleni de yapıcam kpss için.çalışmaya temelden başlamalı diye düşünüyorum nerden başlamamı öneririsin bana ?

datayı ben de duydum, tavsiye ediliyo genelde. Tarih konu anlatımında gereksiz ayrıntılar var deniyo ama bilgi bilgidir. genel olarak iyi yani.

canlarım data kıralkızı serisi esasen tavsiye edilir, alacak olanları buradan uyarayım diğer yayını almayın:1no2:
haa ben data'yı tavsiye eder miyim??? valla ihtiyaç'ın tarihi ne kadar yüzeysel ise data tarih de o kadar ayrıntılı...ben size sınav için tam kıvamında bir yayın önerecek olursam yargı derim...ki ihtiyaçtan sınava hazırlanmış yargının sadece denemelerini çözmüş biri olarak yazıyorum. sınavda da 29 doğru 1 boşum vardı(hoş son kpss tarih çok basitti)
ayrıca cahide bolatın ve uzman kariyerin öğreten tarihini de yanına ekleyin bu listenin.
coğrafya da ihtiyaç, yargı, yediiklim gayet yeterli olur sizler için...
matematikte ise yargıya kesinlikle bakmayın,çok gereksiz zorlamışlar
matematikten uzman kariyer ve ihtiyaç gayet iyi hazırlar sizi sınava
vatandaşlık için ise gözüm kapalı data ve yargı derim
iyi çalışmalar...
biraz da A Grubu arkadaşlar dahil olsa da iktisat hukuk maliye muhasebe kitaplarını konuşsak ve tabii ingilizce

canlarım data kıralkızı serisi esasen tavsiye edilir, alacak olanları buradan uyarayım diğer yayını almayın:1no2:
haa ben data'yı tavsiye eder miyim??? valla ihtiyaç'ın tarihi ne kadar yüzeysel ise data tarih de o kadar ayrıntılı...ben size sınav için tam kıvamında bir yayın önerecek olursam yargı derim...ki ihtiyaçtan sınava hazırlanmış yargının sadece denemelerini çözmüş biri olarak yazıyorum. sınavda da 29 doğru 1 boşum vardı(hoş son kpss tarih çok basitti)
ayrıca cahide bolatın ve uzman kariyerin öğreten tarihini de yanına ekleyin bu listenin.
coğrafya da ihtiyaç, yargı, yediiklim gayet yeterli olur sizler için...
matematikte ise yargıya kesinlikle bakmayın,çok gereksiz zorlamışlar
matematikten uzman kariyer ve ihtiyaç gayet iyi hazırlar sizi sınava
vatandaşlık için ise gözüm kapalı data ve yargı derim
iyi çalışmalar...
biraz da A Grubu arkadaşlar dahil olsa da iktisat hukuk maliye muhasebe kitaplarını konuşsak ve tabii ingilizce

rep veremezsin dedi bana sistem o yüzden alıntıladım bu çok faydalı gönderiyizemuszemus işime çok yarayacak eminim.

siz kendinizi ögrenmeye kapatmışsınız..matematigi zor diye düşünüyorsunuz..bu yüzden yapamıyorsunuz..bakın ben ilk okuldayken tembel ögrencinin tekiydim...zar zor sınıf geçerdim..hocalar bana acırda öyle geçirirlerdi..matematik alt yapım sıfırdı..toplama çıkarma dişında bir şey bilmiyordum ya..inanırmısınız..saatin yedi on geçişini bile bilmezdim..orta birde de böyleydi bu..oyun oynamaktan ders çalışmazdım..neyse orta ikiye geçtik...hatırlarmısınız bilmem o zamanlar + - sayılar ögreniliyor..analitik geometri falan var..düşünün o yaştaki insanın psikolojisini..ne olduysa oldu bir azim geldi bana..resmen matematikim düzeldi..anlamadıgım yerler yok mu tabi ki var..ama en azından 30 sorunun 25ini yapabilirim..o yüzden beyninizin ögrenmek isteyen kısmını kapatmayın.o kısım ya ben biliyorum zaten bunları derken ya da hiçbir şey anlamıyorum derken kapalıdır..o yüzdende bir şey ögrenmek istemezsiniz..

haklısın sliustu, sana aktılıyorum. ben matematikle haşır neşir olmaya yds ye matematik geldiğinde başladım. Hala da uğraşırım. Az çok iyi aramızda ilişki kpss günü evlenmeyi düşünüyoruz :P

daha başalrdayız ondan..konsantre eksikligi..zaman geçtikçe konular oturdukça daha sıkı sarılırız inşallah..

inşallahopuyorumnanaktan

Evet ya ramazanın da etkisi büyük, insanın hiçbi şey yapası gelmiyor..

aynen ya:ecrin_bebek:

ben 26 eylülde yapılacak kpss giricem. ilk defa giricem girmiş olmak için giricem yani 2011 için sıkı bir şekilde hazırlanmak istiyorum matematiğim çok zayıf ekim de kesin çalışmaya başlıcam inşallah....

hepimizin isteği aynı, inşallah motivasyon tavan bi şekilde gider bu senekaydirigubbakcemile4

ben de bayram sonrası başlamayı düşünüyorum..matematik bende de yok, olmuyo bi türlü, ağlayarak çalıştığım zamanları bilirim anlamadığım için:/ o zaman bile 3 net yapmıştım düşünün yani çalışmıştım güya:) çok mu zor ben mi artık algılayamıorum bilmiyorum..

olmayacak şey yok lethem, sen yeter ki azmet ve çalışmayı erteleme:kahve:

ben de data nın kral kızı tarih coğrafya anayasa cep kitaplarını aldım
data nın tarih soru bankasını bir de ..

eğitim bilimleri için uygun yayın evi önerisi olan =?

valla tatlım, ben eğitimci değilim; öğretmen adayı arkadaşlar sana daha nokta atış tavsiyelerde bulunabilirler belki ama şu kadarını söyleyeyim bu işe girişince piyasada ne var ne yok hepsini yutmak zorunda kalıyorsun...ben yediiklim hariç ne kadar yayınevi varsa hepsinden tadımlık-doyumluk beslendim...bu iş böyle, yapacak bişey yok!!!
sen hemen al bi ihtiyaç eğitim, başla şimdiden...haziran geldiğinde kafanı duvarlara vurma yetiştiremedim,kendimi eksik hissediyorum diye

DERİNDENİZ canım bende alan bilgisinden gireceğim ama henüz kitap araştırmasına giremedim... formdan da pek bi destek bulamadım... sınava girecekler yaa eğitimci ya gk-gy sadece...

yarın kursları talan edeceğim bakalım meşhur kurslar var ama benim kanaatim çoğu dediğim gibi eğitim bilimlerine yönelik yada gk-gy... alan bilgisinde yaklaşım daha yakın gibi geliyor bana.... senin düşüncen nasıl??

merhaba arkadaşları ben 2 yıl hazırlandım matematikçiyim ve inanın kaynakları yedim yuttum size önerebileceğim kaynaklar tabiki var öncelikle eğitimden yargı temel kaynağınız olsun soru bankası olarak yargı-beyaz kalem-yediiklim-uzman kariyer bunları kesinlikle çözün derim.

GyGk da ise ihtiyaç iyidir. Tarihte kesinlikle data derim insanlar genelde gereksiz ayrıntı diyorlar ama bana göre değil gerçekten çok başarılı ben elimde olmasına rağmen bu yıl yeni basımını yine almayı düşünyorum. ayrıca şunu belirteyim ben öss kaynaklarından da çalışıyorum mesela bu yıl güvender soru bankasını çözdüm ygs olanı ayrıca konu anlatımı olarak sınavdan baktım. Tek kaynağa bağlı kalmayın derim.

DERİNDENİZ canım bende alan bilgisinden gireceğim ama henüz kitap araştırmasına giremedim... formdan da pek bi destek bulamadım... sınava girecekler yaa eğitimci ya gk-gy sadece...

yarın kursları talan edeceğim bakalım meşhur kurslar var ama benim kanaatim çoğu dediğim gibi eğitim bilimlerine yönelik yada gk-gy... alan bilgisinde yaklaşım daha yakın gibi geliyor bana.... senin düşüncen nasıl??

meltem'cim ben memurlar.net üzerinden bir liste oluşturdum,daha geniş bir zamanda buraya copy-paste yaparım alan dersleri kaynak önerilerini...ama sen yine de oraya gir kpss A Grubu başlığında işe yarar çok şey tartışılıyor...
iktisatta zeynel dinler, herkesin üzerinde uzlaştığı bir hoca mesela...zeka özürlülere bile iktisatı kavratır diyorlar,ben daha almadım gerçi
muhasebe de orhan sevilengül diyorlar, başka bişey demiyorlar(ben aldım ama külçe gibi, baktıkça moralim bozuluyor)
maliye için karacan vee muratın yayınlarını önermişler hep
hukuk ise en çetrefilli konu her dal için ayrı kitap valla almaya kalksak milyarlar eder...sahaflardan edinmeye çalışıyorum ben de...
sen de diğer eğitimci kızlarda bi memurlar.nete baksınlar bence, yararını göreceksiniz
sevgilerimle

sliuistu arkadaşım sana katılıyorum insan bi şeye ben yapamam diye bakıyor inandırıyorsa kendisini zaten yapamıyor baştan kaybediyor.ben çok istiyorum matematik öğrenmeyi başarmayı elimden geleni de yapıcam kpss için.çalışmaya temelden başlamalı diye düşünüyorum nerden başlamamı öneririsin bana ?

bir kere matematik çok soru çözülerek ögrenilir ama öyle ezbere degil..yani misal bir örnek çözüyorsun diyelim...ilk önce çözümlü örnekte bakarak çöz..sonra aynı soruyu kendin çöz..bakmadan..sonrada onun gibi örnekleri çöz..ilk başta zorluk çekebilirsin..ama kimse ilk dogdugunda konuşmayı ögrenemez di mi..etrafında birileri ona sürekli konuşması için telkin verir ve anne baba gibi basit kelimeleri tekrarlar..sonra bir bakılmış ki çocuk anne babayı söylüyor..ve bir süre sonrada susmak bilmiyor..onun için sende bu soruyu çözerim diye kendine telkin ver..mücadele et..veya bir soruyu çözdün..ama yanlış çözmüşsün..sakın pes etme..dogrusunu çöz..ama bakarak degil..yazarak..hatanı gör..sonrası gelecektir..birde matematikte bir çok kişinin yaptıgı hata işlem hatası..toplayacagına çıkartıyor..biraz dikkat verdigi zaman o da hallolur..matematik için şurdan başla diyemem ama çok soru çöz diyebilirim..geometride öyledir..öyle bir zaman gelecek ki o çok zor görünen sorular sizin için çıtıt çerez olacak..

benim iktisatçılara şölye bir tavsiyem var..şimdi bende dahil bir çok iktisatçı..aslında iktisatın ne oldugunu bilmiyor..yani dar anlamda iktisat ekonomi ama nedir bu ekonomi..sistemi neye dayalı..misal neye göre firmalar maliyetlerini artırıyolar..ve ya azaltıyorlar.vs.iktisat teorik oldugu için zordur..bence öncelikle ekonominin temel mantıgını bir kere oturtmak lazım..bunun içinde size bir kitap önermek istiyorum..bu ders kitabı degil..yaşar erdinçin para harekatı diye krizlerin belgesel romanı isimli bir kitabı..temel olarak asya,şili,arjantin krizlerini ele almış ama kitabın başlarında ekonomik sistemi öyle güzel anlatıyor ki ekonomiyi hiç bilmeyen bir insan bile anlayabilir..yani şöyle izah edeyim..okulda gördügümüz dersleri şöyle bir kafamıza oturtuyor..misal biz faiz artarsa enflasyonda artarı para teorisinde gördük,ve ya arz talep dengesizliginin krize yol acacagını birinci sınıf iktisat derslerinde gördük degil mi ..şimdi bu kisini tümlersek..üretimin az oldugu yerde talep fazlası varsa yani yapılan üretim halkın istedikleri kadar malı karşılayamıyorsa enflasyon oluşur..yani fiyatlar artar..fiyatlar artarsa faiz oranlarıda fiyatların artışı nedeniyle artmaya başlar..faiz oranları artarsa da birey yatırım yapmak yerine parasını bankaya yatırıp faizden yararlanmak ister..dolayısıyla hem tasarruf hem de yatırım yapmaz..yatırım yoksa üretim de yoktur..dolayısıyla milli gelirde düşer..vs...

ben de bu sene hazırlancam. Temel için ihtiyaçla, ayrıntılar için yargı, pegem. Bunların sorularına artı beyazkalem, uzmankariyer çözmeyi düşünüyorum.

Selam kurs düşünenlere yardımcı olayım; ben garanti akademiye yazıldım kayıttaki hocaya benim mat kötü o nedenle matematik önemli dedim ve hoca beni önlisan lise mezunlarının yeni açılan grubuna girmemi önerdi yani şimdiden mat başladı beni çeken fiyatı oldu açıkçası 850 ye yazıldım gk-gy eğitim bilimleri. Arkadaşların söyledikleri doğru sınıflar kalabalık ama biz ilkokul çocuğu değilizki,sınıftakilerin zaten oraya niye geldikleri belli giden çok arkadaşım vardı onlarda memnundu. Ayrıca ilk on gün derslere giriyosun beğenmezsen kaydı sildiriyosun. Annem Murat'a yazılmamı istedi bi arkadaşım vardı o çok övmüştü ama arkadaşlar 2400 lira. parayı annem verecekti ama o kadar parayı niye verdireyim yazık günah Bu arada bölüm tarih öğretmenliği

Back