• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Kasım Anneleri

:119:kızlar kaç haftada öğrendiniz cinsiyetini:119:

• 11 haftalıkken

OY: 30 7,2%
  • 12 haftalıkken

OY: 75 17,9%
  • 13 haftalıkken

OY: 38 9,1%
  • 14 haftalıkken

OY: 54 12,9%
  • 15 veya dah uzun sürede

OY: 222 53,0%

• Ankete Katılan
    419
Kızlar şeyma tam bir aydan beri yürüyo bebeğinizin tez zaman da yüremesini istiyosanız tek elinden tutun öyle yürütün ama pes etmeyin 1 hafta uğraştım ama deydi :1: şimdi odalarda geziyo heryeri dağıtıo hele şuan ki hedefi mutfak da çay tabakları kaseler çekmecelere koymuştum ve 3 kase 2 tane çay tabağım takım gitti :1: allah dan elini kesmedi bide kırdıkdan sonra ditti diyo ben şimdi bunu pataklıyım mı yiyim mi ? :1:

Daha bizim dişlerimiz çıkmadı sanırım bu yüzden çok sakin şeyma akşam 8 de uyuyo sabah 8 de uyanıyo gece uyanmaları olmadı daha :nazar: sayılıdır eşim bazen diyo sen çocuk mu bakıyon :53: bende diyom mamasını yediriyom altını alıyom oyuncak işte diyo :9: Dişleri çıkmadığından dolayı doktora götürdük doktor dalga geçti :30: ve bir sürü kan idrar aldı yavrumdan 3 tüp kan aldı 1 defa ıhh dedi inanmazsınız belki ama bana hiç çekmemiş :9:benim canım çok cici ama bu kız çok cesaretli, kan tahlili sonucu kalsiyum fosfor bide bişey daha vardı ama aklımda kalmadı bunlar çok güzel çıktı emzirdiğimden dolayı sadece kansız dedi kan ilacı vardi ben kan damlasını hiç kullanmamıştım çok kızdı dokor ama bende haberlerde duydum sakın vermeyin dediler :44: kime inanıcamızı şaşırdık valla :19: şimdide kıyamet kopcak diyolar 21 aralıkda :53:

SakA bı yana biz bebek istiyorduk ..bilerek korunmuyoduk artık..ikisi büyüsün de işimize gücümüze bakalım ayol...

Canım arkadaşım tebrik ederim seni ve erdem paşayı allah kucağına almayı nasip etsin.. Ben de çok istiyorum ama daha ikna edemedim şeymanın babasını :9: Canım sen erdemi emziriyomuydun hamile kaldın :44:

1 Yaşından Sonra Çocuğun Beslenmesi

bebek_beslenme_1_yasinda.jpgBir çocuk 9 veya 10. ayına girdikten sonra eğer hala anne sütü içiyor ise anne sütünün onun için pek fazla bir besleyicilik özelliği kalmamıştır. Çocuk artık temel gıdalara kesin geçiş yapmıştır. Eğer anne çocuğunu hala emziriyorsa çocuk 1,5 - 2 yaşına gelince uygun bir zamanda çocuğunu sütten kesebilir.

Bebeğimiz artık 1 yaşında. Bebeğimiz 1. yaşına girdikten sonra ona çatal ve kaşık kullanımı öğretmemiz gerekiyor. Bebeğimize yemek yedirirken onu sofraya oturtmalıyız ve tabağı ayrı olmalı. Böylelikle çocuğumuzun yediği miktarı gözlemleyebiliriz.

Çocuklara yeteri derecede gıda verilmelidir. Çocuğumuza her gün bir kase yoğurt veya bir bardak süt vermeliyiz. Bu besinler kalsiyum kaynağıdır ve çocuklarımızın bu gıdalara kesinlikle ihtiyaçları vardır. Verilebilecek en temel besinler ise; tavuk, yumurta, balık ve ettir.

Yumurta verilirken tam pişmişte olabilir, rafadan da olabilir. Meyve ve sebzeler vitaminler açısından çok zengindir. Bu yaşta çocuklara 3 ya da 4 porsiyon meyve ve sebze verilmelidir. Çocukların geneli sebzeyi sevmez. Sevenlerde seçici davranır. Çocuğumuzun sebze ihtiyacını karşılamak için sebzeleri yaptığımız börek, pilav, köfte gibi yiyeceklere karıştırıp ta verebiliriz. Bunların yanında ayrı olarak ta verebiliriz.

1 yaş ve üstü çocuklar için beslenme menüsü (örnektir)

Sabah:

* Evde yapılmış bir çay bardağı ya da inek sütü.

* 1 adet yumurta ya da yerine bir ufak dilim peynir.

* 2 adet ya da 3 adet çekirdeği çıkarılmış zeytin.

* 1 tatlı kaşığı pekmez ya da yerine ev yapımı reçel.

* 1 dilim ekmek

Öğlen:

* 2 – 3 yemek kaşığı kıymalı sebzeli püre ya da

* 2 – 3 yemek kaşığı kuru fasulye + bir iki kaşık bulgur pilavı + bir çay bardağı evde yapılmış meyve suyu,

Ara Öğün:

* 1 kase yoğurt veya bunun yanında evde yapılmış bir dilim kek.

Akşam:

* 1 kase yayla çorbası ya da tarhana çorbası.

* ve ya 2 – 3 yemek kaşığı sebze yemeği olabilir.

Çocuklarımıza bu yaşta beslenme alışkanlığını kazandırmazsak ileride yemek yedirmede güçlük çekeriz. Çocuklarımızı hazır yiyeceklerden olduğunca uzak tutalım. Bilakis kızartma çeşitleri ve asitli içeceklerden uzak tutalım. Çocuğumuzu sağlıklı bir şekilde beslemek, öğünlere dikkat etmek, düzenli bir şekilde beslenme alışkanlığı kazandırmalıyız. Ara öğünler de yağlı ve asitli yiyecek içeceklerden çoğu uzak tutmalıyız.Çocuğumuza düzenli yemek yeme alışkanlığını kazandıralım. Sağlık yaşaması için sağlıklı beslendirelim. Çocuğumuz bizim her şeyimiz....

Neden bu kadar az diyet mi yaptırmamız gerekiyoo :9:

BEBEĞİN OLUNCA ....

1. Gülleri koklamaktan vazgeçersin, çünkü kucağında bebeğin vardır.

2. Bir zamanlar korkusuz bir insan olduğunu düşünürken şimdi zaman zaman korktuğunu fark edersin.

3. Çocuk sahibi olmak için yaptığın fedakarlıklar fedakarlık gibi görünmemeye başlar.

4. Nihayet vücuduna saygı duymaya başlarsın.

5. Anne-babana saygı duymaya başlar, onları bambaşka bir şekilde sevmeye başlarsın.

6. Bebeğinin çektiği acının seni kendi acından daha fazla yaraladığını fark edersin.

7. Çocukken söylediğin şeylere yeniden inanmaya başlarsın.

8. Hayatından seneler önce çıkmış olması gereken insanlarla kopmaya başlarsın.

9. Kalbin çok daha kolay kırılır.

10. Gün içinde 234,836,178,976 kere bir başkasını düşünürsün.

11. Her gün bir sürprizdir.

12. Vücudun fonksiyonları iğrenç gelmemeye başlar. Hatta tam tersi seni mutlu eder. (Yaşasın kaka!)

13. Aynada kendine bakmak yerine bebeğine bakarsın.

14. İstesen de istemesen de sabahları uyanmaya alışırsın.

15. Sınırsız sevgin adeta insanüstü bir güce dönüşür.

Anammmmm demin devkule ile konuştuk..2 hafta sonra ve bu sefer Allah yasatirsa kesin buluşuyoruz..kessssiiiiiinnnnnnn.....mutluyum..happyyyyyyyiiiiiiimmmmmm....

Kızlar şeyma tam bir aydan beri yürüyo bebeğinizin tez zaman da yüremesini istiyosanız tek elinden tutun öyle yürütün ama pes etmeyin 1 hafta uğraştım ama deydi :1: şimdi odalarda geziyo heryeri dağıtıo hele şuan ki hedefi mutfak da çay tabakları kaseler çekmecelere koymuştum ve 3 kase 2 tane çay tabağım takım gitti :1: allah dan elini kesmedi bide kırdıkdan sonra ditti diyo ben şimdi bunu pataklıyım mı yiyim mi ? :1:

merhaba valla bana kalsa acelesi yokda telefonda olsun çevrede olsun soranlardan yoruldum kuzum yürüsünde rahatlasın herkes:)tek elle bizde yürüyoruz sanırım zeynep emekleyi çok seviyor yada daha hızlı yaptıgı içinmi nedir bilmem ama vazgeçmior nedense?ye öp öp bitir babası maşallah şeyma kuzuya benim kızımda çekmecelere gittiginde bana bakarak ben demeden anneeeeeeee hayıy diyo gülüyo ve yapıyor:)

Arkadaşlar ben 2 yaşına kadar elimden geldigince zeynebi televizyonla tanıştırmama taraftarıyım şimdiye kadar bir kez izledi oda babamızla maç izledik:)ara ara baktı o kadar siz napıyorsunuz?

Rica ederim Canım. Yavuzer'in kitapları tam bir başucu kaynağı.

Yok yaaa bi denedik şu meşhur yatır-kaldır yöntemini. Çocuk morardı ağlamaktan. Yatmasın da kalkmasın da ama öyle ağlamasın bi daha yavrum ya.

Ya Nehir bir ay önce başladı ama emeklemeyi tercih ediyor hala,delircem. İlk önce kendi haline bırakayım, korkutmayayım dedim ama hala hareket yok. Aynen, insanlar hala yürümüyo mu dediklerinde sinirleniyorum. Gelişimi normal, canı istediğinde yürür diyorum. Hoş, bu minnoşun halası da 1.5 yaşında yürümüş :9: Oyunlarla alkışlarla yürümeye teşvik etmeye çalışıyoruz artık. Ayakta durmayı seviyor ama. Yarım saat dikilir öyle.

Oooooo senin doğurasın gelmiş bence arkadaşım :9: Ben de ilk hallerini özlüyorum. Annem de "böylr böyle veriliyor ikini bebek kararı" diyor :1: Şu aşk meşk meselesi beni alay konusu yaptı. Hamileyken anne olan arkadaşlarıma "Eşim benim için daima birinci planda kalır, o olmasaydı bebek de olmazdı. Her zaman ona olan sevgim üstün olur" bıt bıt bıt konuşurdum. Yok arkadaş, kız bi geldi, bildiğin FİRST LOVE :9: Eşim de kıskanıyor haliyle. İlk zamanlar içten içe sinirleniyordu yaklaşımlarıma. Artık alıştı.

Happppy yuppppppiiiiiiiiiiii :9: Aklımdan geçmiyor değil ikinci bebek ama cesaret sıfır. Hem cesaret olsa ne olacak daha yumurtalıklarda faaliyet yok. Kocaman tebrikler arkadaşım. Allah kucağında görmeyi nasip etsin.

Tesekkur ederim arkadasimmmmmm..ya bisey farkettim de bebeğini inanılmaz guzel bilinçli ve sevgi dolu yetiştiren anneler genelde cesaret edemiyor..anam siz 10 cocuk dogurmicaniz da cahiller mı doğuracak..sizin evlerinizde yetişmiş sağlam beyin ve ruhlara ihtiyacı var bu milletin bu dunyanın...hadi yaaaaaaa..hareket calismaaaaa.....

Canım arkadaşım tebrik ederim seni ve erdem paşayı allah kucağına almayı nasip etsin.. Ben de çok istiyorum ama daha ikna edemedim şeymanın babasını :9: Canım sen erdemi emziriyomuydun hamile kaldın :44:
emziriyordum tatlim ama 3 aydır hasta da oluyordumyani yumurta üretiyordum...hah soyle..isticen tabi 2. Yi..sizde de baba mukemmeliyetci sanirim yaaaa...offffoffff...hadi bakalım maddi manevi imkan varda kreş gibi bı evde sevgi yumağı gibi buyumelicocuklarimiz...
1 Yaşından Sonra Çocuğun Beslenmesi

bebek_beslenme_1_yasinda.jpgBir çocuk 9 veya 10. ayına girdikten sonra eğer hala anne sütü içiyor ise anne sütünün onun için pek fazla bir besleyicilik özelliği kalmamıştır. Çocuk artık temel gıdalara kesin geçiş yapmıştır. Eğer anne çocuğunu hala emziriyorsa çocuk 1,5 - 2 yaşına gelince uygun bir zamanda çocuğunu sütten kesebilir.

Bebeğimiz artık 1 yaşında. Bebeğimiz 1. yaşına girdikten sonra ona çatal ve kaşık kullanımı öğretmemiz gerekiyor. Bebeğimize yemek yedirirken onu sofraya oturtmalıyız ve tabağı ayrı olmalı. Böylelikle çocuğumuzun yediği miktarı gözlemleyebiliriz.

Çocuklara yeteri derecede gıda verilmelidir. Çocuğumuza her gün bir kase yoğurt veya bir bardak süt vermeliyiz. Bu besinler kalsiyum kaynağıdır ve çocuklarımızın bu gıdalara kesinlikle ihtiyaçları vardır. Verilebilecek en temel besinler ise; tavuk, yumurta, balık ve ettir.

Yumurta verilirken tam pişmişte olabilir, rafadan da olabilir. Meyve ve sebzeler vitaminler açısından çok zengindir. Bu yaşta çocuklara 3 ya da 4 porsiyon meyve ve sebze verilmelidir. Çocukların geneli sebzeyi sevmez. Sevenlerde seçici davranır. Çocuğumuzun sebze ihtiyacını karşılamak için sebzeleri yaptığımız börek, pilav, köfte gibi yiyeceklere karıştırıp ta verebiliriz. Bunların yanında ayrı olarak ta verebiliriz.

1 yaş ve üstü çocuklar için beslenme menüsü (örnektir)

Sabah:

* Evde yapılmış bir çay bardağı ya da inek sütü.

* 1 adet yumurta ya da yerine bir ufak dilim peynir.

* 2 adet ya da 3 adet çekirdeği çıkarılmış zeytin.

* 1 tatlı kaşığı pekmez ya da yerine ev yapımı reçel.

* 1 dilim ekmek

Öğlen:

* 2 – 3 yemek kaşığı kıymalı sebzeli püre ya da

* 2 – 3 yemek kaşığı kuru fasulye + bir iki kaşık bulgur pilavı + bir çay bardağı evde yapılmış meyve suyu,

Ara Öğün:

* 1 kase yoğurt veya bunun yanında evde yapılmış bir dilim kek.

Akşam:

* 1 kase yayla çorbası ya da tarhana çorbası.

* ve ya 2 – 3 yemek kaşığı sebze yemeği olabilir.

Çocuklarımıza bu yaşta beslenme alışkanlığını kazandırmazsak ileride yemek yedirmede güçlük çekeriz. Çocuklarımızı hazır yiyeceklerden olduğunca uzak tutalım. Bilakis kızartma çeşitleri ve asitli içeceklerden uzak tutalım. Çocuğumuzu sağlıklı bir şekilde beslemek, öğünlere dikkat etmek, düzenli bir şekilde beslenme alışkanlığı kazandırmalıyız. Ara öğünler de yağlı ve asitli yiyecek içeceklerden çoğu uzak tutmalıyız.Çocuğumuza düzenli yemek yeme alışkanlığını kazandıralım. Sağlık yaşaması için sağlıklı beslendirelim. Çocuğumuz bizim her şeyimiz....

Neden bu kadar az diyet mi yaptırmamız gerekiyoo :9:

Saol bu bilgi icin de güvenilir mı bu bilgiyanihakikatenbu kadar az yemesi yeterli m i acaba...

merhaba valla bana kalsa acelesi yokda telefonda olsun çevrede olsun soranlardan yoruldum kuzum yürüsünde rahatlasın herkes:)tek elle bizde yürüyoruz sanırım zeynep emekleyi çok seviyor yada daha hızlı yaptıgı içinmi nedir bilmem ama vazgeçmior nedense?ye öp öp bitir babası maşallah şeyma kuzuya benim kızımda çekmecelere gittiginde bana bakarak ben demeden anneeeeeeee hayıy diyo gülüyo ve yapıyor:)
ay kiyamam ya hayiy mı....:16::16:

Son düzenleme:
Arkadaşlar ben 2 yaşına kadar elimden geldigince zeynebi televizyonla tanıştırmama taraftarıyım şimdiye kadar bir kez izledi oda babamızla maç izledik:)ara ara baktı o kadar siz napıyorsunuz?
İzletmem girişimlerim oldu ama nedense gidip kapattı..anlamadım yaaa..istemiyor televizyonu..cok ilginc

Tesekkur ederim arkadasimmmmmm..ya bisey farkettim de bebeğini inanılmaz guzel bilinçli ve sevgi dolu yetiştiren anneler genelde cesaret edemiyor..anam siz 10 cocuk dogurmicaniz da cahiller mı doğuracak..sizin evlerinizde yetişmiş sağlam beyin ve ruhlara ihtiyacı var bu milletin bu dunyanın...hadi yaaaaaaa..hareket calismaaaaa.....

emziriyordum tatlim ama 3 aydır hasta da oluyordumyani yumurta üretiyordum...hah soyle..isticen tabi 2. Yi..sizde de baba mukemmeliyetci sanirim yaaaa...offffoffff...hadi bakalım maddi manevi imkan varda kreş gibi bı evde sevgi yumağı gibi buyumelicocuklarimiz...

Saol bu bilgi icin de güvenilir mı bu bilgiyanihakikatenbu kadar az yemesi yeterli m i acaba...

ay kiyamam ya hayiy mı....:16::16:

İzletmem girişimlerim oldu ama nedense gidip kapattı..anlamadım yaaa..istemiyor televizyonu..cok ilginc
evet hayıy teyzesiii birde parmak sallıokiii görmek gerek:) ne güzel kapatmış işte:)buarada hamileymişsiniz tebrik ederim Allahım saglıkla kucagınıza almayı nasip etsin inş ne güzel bu duyguları tekrardan yaşıyacaksınız.

valla canım ben kendim çalıştığım için gündüz bakan kişler mutlaka açıyor..çok kasmak ta istemiyorum ama biz daha çok müzik dinliyoruz..

Biz geldik oğlumla...

Televizyon konusunda:Açık ama ilgisini çekerse bakıyor sadece yoksa sadece seslere aşina olsun diye açık..

İkinci bebek:Ben hariç herkes istiyor

Happy bu arada tebrikler...

Eyüp 3 4 gündür ateşli,huysuz,aç mı aç dolanıyor ve bana iyice sarmış durumda babada bile durmuyor ...

Çocuğunuza düzgün beslenme alışkanlığı kazandırmak için;

- Evde sağlıklı yiyecekler bulundurun. Çikolata, gofret, kola, cips, kuruyemiş gibi sürekli atıştırma hissi uyandıran besinler bulundurmayın.

- Siz sağlıklı ve düzenli beslenerek çocuğunuza örnek davranışta bulunun. Evde kesinlikle, atıştırma bir şeyler yeme şeklinde bir davranış sergilemeyin.

- Çocuğunuza ana öğünlerde düzenli yemek yeme alışkanlığı kazandırın. Sofra kültürünün yerleşmesini sağlayın.

- Çocuğunuza en önemli öğününün kahvaltı öğünü olduğunu aşılayın ve kahvaltı öğününün en az akşam öğünü kadar uzun tutulmasına özen gösterin.

- Çocuğunuzun beslenme çantasına okulda yiyebileceği meyve gibi sağlıklı yiyecekler koyun.

slm kızlar aranızda beyağıdır yokum.3.çocuk olunca yetişemiyorum.kızım bikaç gündür desteksiz yürümeye başladı.ama düşmeleri çok oluyor.serbest yürüyen bebkler ne zamanadan sonra başladılar.1 haftadır adım atıyor.5 yıl ara verince çoğu şeyleri unuttum.:1:

slm kızlar aranızda beyağıdır yokum.3.çocuk olunca yetişemiyorum.kızım bikaç gündür desteksiz yürümeye başladı.ama düşmeleri çok oluyor.serbest yürüyen bebkler ne zamanadan sonra başladılar.1 haftadır adım atıyor.5 yıl ara verince çoğu şeyleri unuttum.:1:

bi hafta icinde kosar bile benimki 10.aydan beri ürüyo artık kosuyo zor oluyo yürüyünce

happy cok mutlusun bu ara Allah bozmasın

tv konusunda ben acıyorum izlesin die salıncakta sallarken falan sevio ilgisni cekio ama kısa süreli zaten uyuması cin acıyorum egiticiolursa günde 5dk gecmeemk kaydıyla ben tavsiye ediorum

asuuuuuuuuuu uctu sanırımmmmmmmmmmmmmmmm

kemece kereme nice yaslarrrrrrrrrrrrrrrrr

bizde hafta sonu sonrası yeni haftaya daldık ipeğin istahı bu ara ii ins böle gider bu ara cok geveze kendi capında konsuuyo:52:

ankaraya kar geliomus jhayırlısı ins cok olmaz arabalı bayanlara yazık karıda cok severim:26:

happy cizelgeye bayıldım tesekurler kokulu erdemden optum minik kusumuz nazlı eylüle de öpücükler ben uydurdum namuk erdeme uygun:27:

bi hafta icinde kosar bile benimki 10.aydan beri ürüyo artık kosuyo zor oluyo yürüyünce

happy cok mutlusun bu ara Allah bozmasın

tv konusunda ben acıyorum izlesin die salıncakta sallarken falan sevio ilgisni cekio ama kısa süreli zaten uyuması cin acıyorum egiticiolursa günde 5dk gecmeemk kaydıyla ben tavsiye ediorum

asuuuuuuuuuu uctu sanırımmmmmmmmmmmmmmmm

kemece kereme nice yaslarrrrrrrrrrrrrrrrr

bizde hafta sonu sonrası yeni haftaya daldık ipeğin istahı bu ara ii ins böle gider bu ara cok geveze kendi capında konsuuyo:52:

ankaraya kar geliomus jhayırlısı ins cok olmaz arabalı bayanlara yazık karıda cok severim:26:
Canım zeynep bikaçgündür kendi kendine adımlar atıyor biraz tembeliz galiba .ipek kuzuya maşallah perşembe Ankaradayız inşallah heyecanlı ve mutluyum ailemi özledim en çokda zeynep için seviniyorum benden eşimden arkadaşlardan başka bir sese ilgiye ihtiyacı var annelerin ev kalabalık :)kuzuma inş iyi gelicek .12 aralıkda sondalama işlemimiz yapılıcak kormuyorda degilim nasıl vericem kuzumu genel aneztesi olucak yanımdamı uyuturlar beni alırlarmı yanına olsada rahatlasam hayırlısı bakalım.ben karı çok seviyorum gelsin zeynebimle kardam adam yapıcaz .babamızda bizimle gelicek .ayarlayalımda ipekle zeynep tanışsınlar çok isterim acanım.buarada ipegin iştahının düzelmesine sevindim.bizimde birazcık daha iyi uykumuzda düzeliyor gibi hadi hayırlısı

Back