• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Kasım Anneleri

:119:kızlar kaç haftada öğrendiniz cinsiyetini:119:

• 11 haftalıkken

OY: 30 7,2%
  • 12 haftalıkken

OY: 75 17,9%
  • 13 haftalıkken

OY: 38 9,1%
  • 14 haftalıkken

OY: 54 12,9%
  • 15 veya dah uzun sürede

OY: 222 53,0%

• Ankete Katılan
    419
Aşk; evlat aşkı, eş aşkı, Allah aşkı, vatan aşkı.. hepsinin yeri ayrı. Bebeklerimize duyduğumuz sevgi daha da başka tabi onlar bir aşkın meyvesi. Sevdiğimiz adamla ortak bir parçamız. Hem minicik oldukları için çok sevimliler. Her halleri ayrı güzel. Bir ara büyüyor diye üzülüyordum keşke hep aynı kalsa diyordum ama şimdi sürekli yeni hallerini görmek için sabırsızlanıyorum.

ilkkitaplarım diye bir site bulmuştum geçenlerde içinde market diye bir bölüm var ve yaş gruplarına göre kitaplar belki işinize yarar birşeyler bulursunuz..

Ben bazen geçen kışı özlüyorum... Minicik yatırırsın uyur arada nedensiz saatlerce ağlasa da çok güzeldi... Şimdi de vakuyorum dediğin gibi büyüdükce tepki verdiköe ayrı bir tatlı oluyorlar benimki henüz yürümüyor ama yürümeleri çok güzeldir eminim.. Eskiden kocama çok aşık olduğumu bu sevgiden üstün başka birini seveneyeceğimi düşünürsün o duygular aşk ise oğluma duyduğum ne olabilir...

ne olabilir.. hiiç bir tarifi yok bence.. hiçbir kelime, hiçbir resim, hiçbir melodi anlatamaz bunu..
hayatımda sahip olduğum en bencil varlık..
ama hayatımın tek anlamı artık..

hmm,eşim okumasın valla çok kıskanıyor.. ben böle diyince..
gerçi bunlar artık birbirlerini de iyice kıskanmaya başladılar ya, siz de de böle bişi varmı..
mesela emir eşimle beni yan yana oturtmuyo bile, nerede olursa olsun koşa koşa yanımızda ve hatta aramızda bitiyo.. gece uyandığında da yanımıza gelmek için çırpınmasının sebebi de eşim..
çook kıskanıyo çoookkk..
gerçi eşimde onu kıskanmaya başladı sanki biraz.. yani beni.. yani ben Emiri daha çok seviyom diye.. oofff, kaldım aralarında, kimi hoş tutsam şaşırıyom bazen.. hele hele bazen kuma gibi oluyolar resmen.. sizde de oluyo mu yaa, yoksa benimkiler mi bi garip..

ne olabilir.. hiiç bir tarifi yok bence.. hiçbir kelime, hiçbir resim, hiçbir melodi anlatamaz bunu..
hayatımda sahip olduğum en bencil varlık..
ama hayatımın tek anlamı artık..

hmm,eşim okumasın valla çok kıskanıyor.. ben böle diyince..
gerçi bunlar artık birbirlerini de iyice kıskanmaya başladılar ya, siz de de böle bişi varmı..
mesela emir eşimle beni yan yana oturtmuyo bile, nerede olursa olsun koşa koşa yanımızda ve hatta aramızda bitiyo.. gece uyandığında da yanımıza gelmek için çırpınmasının sebebi de eşim..
çook kıskanıyo çoookkk..
gerçi eşimde onu kıskanmaya başladı sanki biraz.. yani beni.. yani ben Emiri daha çok seviyom diye.. oofff, kaldım aralarında, kimi hoş tutsam şaşırıyom bazen.. hele hele bazen kuma gibi oluyolar resmen.. sizde de oluyo mu yaa, yoksa benimkiler mi bi garip..

işin zor tubacım. :1: bizde iki tarafında pek kıskanma huyu yok çok şükür. Zaten gariplerim günde 1 saat anca birbirlerini görüyorlar onda da onları başbaşa bırakıyorum ben de işime gücüme bakıyorum

Canlar günaydın happy hava ni da attın temmuz annesi hayırlı olsun orada gelirim ben:1:
Cantugba emirde ayrılmaktadır sen bata geç kaldın biz zaten bırakıp havada aldık çok zor olsa da:14:
Eylem şura nereye geliyorsun buluşalım istersen
Canim oyle iste yaaa hava mava degil...korunma yöntemlerini uygulamazsak bu gidişle beni 5-6 farklı ay da bulabilirsiniz... Birilerinin bize korunmayı öğretmesi laziiiiiiiimmmmm;)))
hayırlı olsun canım allah yavrunu kucağına almayı nasip kısmet etsin...

allah aşurenizi kabul etsin...evinize bol kazanç versin...bu arada oğlanı ilk kez bırakmışsın, hiç mi ayırmadın. valla ben daha küçücükken bırakıp çıkıodum biraz...bi de çalışınca ben evde olduğumda sapıtıo çocuk:)
Tesekkur ederim canim..insallah tamamına erer.. Kalp atışlarını duyduk..yeni bastan başladı heyecanlar..sağlam mı organlar tam mı iyi mı ay bı akıntı geldi bı su mı oluyo...heyecannnnn heyecannnn...kacinci oldugu hiiiiccc farketmiyor...
happppyyyy, hayırlı olsun, açıklamanı bekliyordum kutlama için.. inşallaah sağlıkla kavuşursun bebeğine.. ama o ne demek yaa, temmuz annelerine mi takılacan gerçekten.. burayı da boşlama amaaa.. ben çok merak ediyom, mesela cinsiyetini, mesela abinin ( ki
Erdem paşa abi olacak ya) tepkisini, hem hamileliğinde hem de doğumdan sonra.. tüm tepkileri takip etmek istiyom, ee sen ilk örnek olacaksın benim için.. olmadı temmuz annelerinde mi takip etsem seni.. :1: hayırlı, uğurlu, sağlıkla olsun inşallah..

sabır arkadaşım sabıır.. üzülme bu kadar, bırak yemesin, bişi olmaz.. bu kadar takılma her öğünü yemesede olur, bi de böyle olmuyomuyuz hastalanacağımız zaman, keyifsiiz, nemrut, iştahsız, mız mız.. o minik napsın annesi, derdini de anlatamıyo zaten.. azcık sabır, bak sonra kocamaan bi adam olduğunda ne çabuk büyüdü bu çocuk, keşke hep küçük kalsaydı, hep yanımda olsaydı, hep koynumda yatsaydı diyeceksiin.. onun için mızmızlanma ve tadını çıkarmaya bak.. zor olsada iyi tarafından bakmaya çalış, olmaz mı?

canım ben Emir le olmak için bıraktım herşeyi, onu doya doya koklayım, sindire sindire her anını yaşayayım diye.. o büyürken bir tek saniyesini dahi kaçırmamak için herşeyden vazgeçmişken, Emire geç kalmak istemem, hayata nasıl olsa yetişirim..

hiiiç, hiiç ayrılmadık düne kadar..1 kere bile, yarım saat bile.. doğru zamanı bekledim hep.. hazır olmasını.. çook da iyi yapmışım sanırım, hiiç ağlamamış arkamdan.. eskiden bir sn ayrılmak istemezken şimdi ben de hiiç düşünmedim rahatsız olmadım.. sanırım ikimiz için de doğru zamandı.. bundan sonra artık ara ara bırakırım, yavaş yavaş alışsın.. sonra işe başladığımda zorluk çekmeyelim ikimizde.. çünkü eğer arkamdan ağlarsa, ya da ben telefon ettiğimde ağladığını duyarsam, iş güç yalan olur.. istifayı basar eve koşarım.. bu yüzden sadece o değil, ikimizde alışmalıyız.. ama yavaş yavaş, acelemiz yok.. :1:
saol canim..su aralar Temmuz annelerini tanımaya çalışıyorum..baya bı kkalabalıklar..ilk hheyecanlar .. HHatırlarsın..su an tek tepkisi hormonlardan dolayı sutum baya azaldi sanirim..surekli yakamı paçamı cekistirip emmek istiyo..doktor canı gönülden istediğin kadar emzirebilirsin 6 . Aya kadar dedi..o aydan sonra erken dogumu tetikleyebilirmis..ayrıca 2. Ufaklik icinde kolostrumun oluşması gerekiyormuş sağlıklı bu sekilde..ben epey bı üzülmüştüm erdem i emziremicem 2 yasına kadar diye..2. Allah nasip eder de doğarsa ikisini ayni anda emzirirsin hic merak etme dedi doktor aarkadaslarım..hem ufakligin son emdigi göğsü verirsin erdem e, deli gibi kuvvetle çeker sütunu arttırır dedi..komedi ya...canlı pompa..gogus titresi erdem...bakalım hayat bize ne getirecek o zamanlara kadar...gelişmelerden girdikce haberdar ederim sizleri..kendi kadın dogumcumla randevum 19 Aralık ta..bana2 sene pozitif testle gelme demişti..biraz kızacak sanırsam...napiyim kocama kızsın mümkünse...
Edibecim hayırlı olsun sorunsuz bir hamilelik geçirmeni ve bebeğini sağlıkla kucağına almanı diliyorum. Ben bile çok heyecanlandım senin hamileliğine hatta heveslendim bile ama bizim daha en az 2-3 yıl böyle bir planımız yok. Ayrıca arkadaşlara katılıyorum burayı da bırakma lütfen hafta da bir olsun uğra. 2011 Kasım bebeklerinin ilk abisi Erdemi de tebrik ediyorum.

Kitap tavsiyesi için teşekkürler. Üstün Dökmeni severim muhakkak güzel bir kitaptır.

Bazen oluyor böyle durumlar ve insanı çok geriyor. Sabretmekten başka yapacağımız birşey yok. Geçici bir dönem çok şükür.

Aynı durum bizde de var canım altını almakta çok zorlanıyorum hatta kaka yaptığı zaman kaçıp ortalığa bulaştırmasın diye ayaklarımla koltuk altrına bastırdığım bile oluyor (tabi canını yakmayacak şekilde) neredeyse her alt açmada ağlıyor. Normalde doktor kontrollerinde ağlamaz ama aşı sonrası kontrole gittiğimizde yıktı ortalığı çok zor muayene etti kadın bakalım bu sefer ne olacak çok merak ediyorum.

kullanmadığım için hiçbir fikrim yok
saol canim..hakkımızda hayırlısı olsun bakalım..lutfen kitabı oku..okurken don don geri don tekrar oku..cok basit ama cok guzel bı kitap..aslında hayat ve hayatın anlami kavrayabilene de cok basit degil mı...
Kızlar sizler hangi marka şampuan ve duş jelini kullanıyorsunuz bebişlere?ben dogumdan itibaren sebamed kullanıyorum acaba degiştirsemmi?mustella öneriyorlar ?bilemedim birde zeynep bugün ilk kez desteksiz bikaç adım attı geç kaldık sanırım biraz:)ben hiç zorlamadım ama bu ara artık yürüsün istiyorum insanların aaaa halamı yürümüyor yorumları sıkıcı oluyor.bende kızım nezaman hazır hissederse o zaman diyorum.yalnız bu bikaç adımı nasılda onu korkutmadan ilerletebilirim
mustela kullanıyoruz..banyodan çıkmadan da oilatum sürüyoruz..bizim paşanın teni biraz kuru da...metroseksuel veled...Zeynep i tebrik ederim..15. Aya kadar yolu var..bosver kiz Zeynep...yürüme daha...valla ömür boyu kosusturup duracan..bak keyfine ...taşıt kendini kucakta yaaaa
Kasım ayının son gününde doğan oğlumun doğum gününü kutladık:119: allah hepimizin bebeklerine hayırlı bir yaşam nasip etsin. Özel bir şey yapmadık, 1 şeklinde bir pasta yaptırdım, aile arasında kutladık, keşke babasıda yanımızda olsaydı...

zaman ne kadar çabuk geçiyor, yok salyası, yok kakası, anne sütü, ilk adımı derken büyüyorlar gözümüzün önünde yavaş yavaş... bugün çok duygulandım hepiniz gibi allah tekrarını nasip etsin inşallah.

topiğe girip girmeme konusunda ben de bayağı düşündüm. sprey yüzünden gerçekten soğudum burdan ama gerçek arkadaşlıklarda edindim, onları bırakamam, beni anlayan sizleri seviyorum. Keşke tarrionar, eylemsura antalyalı olduğunuzu daha önce yazsaydınız, ben tarrionarın antalyadan yazdığını hatırlıyordum sanki ama sprey ile ilgili yazışılan dönemde sesi çıkmadığı için sormamıştım, sizler en azından gerçeğin daha önce çıkmasını sağlayabilirdiniz, aman geçti gitti benzerleri de uğramaz inşallah bu topiğe...

senemgy,emireamade, eylemsura kitap tavsiyeleri için çoook teşekkürler, aklımda yazdıklarınızdan birkaçı var ben de okuyacağım, evde vakit yok diye sızlanıyordum artık uyku öncesi evde, öğlen arası iş yerinde okuyorum valla

edibe burayı boşlama, bu arada seni çok takdir ettim doktora, ikinci ünv. ikinci çocuk :nazar:

yazacak bişiler daha vardı ama unuttum, dur bi kahve yapayım da geleyim
keremcigim dogum gunün kutlu olsun yakışıklı adamım...
Kemeceeeeeee ilk kelebekler ve insanları alıyorsun canim...yoksa ben getiririm bak..4 hafta sonra ordayim..ilk once hayatın anlami..sonra sonra başka seyler...
ayrica takdir etmissin beni..gor bakalım yilbasinda kaça bolunmusum...en son ne zaman banyo yaptım ben sahiiii....:1::1:

Son düzenleme:
Asu cuuuuummm
nerdesin ayol..elen son cebine mesaj attım hamileyim diye o gun bu gündür yoksun..burda da yoksun...bayıldın mı sevinçten...:52::52:
Biliyorum esın cok yogun ...su meseleler...onlardır sadece umarım..

Asu cuuuuummm
nerdesin ayol..elen son cebine mesaj attım hamileyim diye o gun bu gündür yoksun..burda da yoksun...bayıldın mı sevinçten...:52::52:

Asu cuuuuummm

Asu cuuuuummm
nerdesin ayol..en son cebine mesaj attım hamileyim diye o gun bu gündür yoksun..burda da yoksun...bayıldın mı sevinçten...:52::52:

Asu cuuuuummm
nerdesin ayol..en son cebine mesaj attım hamileyim diye o gun bu gündür yoksun..burda da yoksun...bayıldın mı sevinçten...:52::52:

happy ve erdem e :46: tebrikler rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin. Bende bugün sordum hap kullanabilirmiyim diye yaşımı sordular başlayabilirsin dediler kilo aldırmasını göze alamıyorum önce biraz kilo aldırmıştıdaaa
tuğba allah kabul etsin ben çok severim kısmet olursa yapacağım. Bizde kıskançlk yokk eşim geldikten sonra üçümüz her fısatta oyun oynadık sabahları yatakta ceee ceeee oynarız ondanmı bilmem yanyana otursak kıskanmaz babayı öptüğüm zaman gülüyor üstelik çok dikkatliler ona göreeee
birilerine daha yazacaktım unuttum yineee

happy ve erdem e :46: tebrikler rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin. Bende bugün sordum hap kullanabilirmiyim diye yaşımı sordular başlayabilirsin dediler kilo aldırmasını göze alamıyorum önce biraz kilo aldırmıştıdaaa
tuğba allah kabul etsin ben çok severim kısmet olursa yapacağım. Bizde kıskançlk yokk eşim geldikten sonra üçümüz her fısatta oyun oynadık sabahları yatakta ceee ceeee oynarız ondanmı bilmem yanyana otursak kıskanmaz babayı öptüğüm zaman gülüyor üstelik çok dikkatliler ona göreeee
birilerine daha yazacaktım unuttum yineee
Yavru alasehire misin...yarin gelek bı diyos..ozElden bı daha cebini atsana ya..ben kaybetmiştim..yalniz buluşursak daha akrabalara hamilelik haberini vermedik..haberin ola..caktirma..kritik donemi atlatalım..oyle soylicem de..bulusak mı pazar gunu kiiii

SakA bı yana biz bebek istiyorduk ..bilerek korunmuyoduk artık..ikisi büyüsün de işimize gücümüze bakalım ayol...

Kızlar size bı şey dicem ...saka gibi..
persembe gunu Temmuz annelerinden biri ile buluşuyoruz..anam ayni mahalleden çıktı..kim bilir kac kez markette çarpıştık...
bu ne hız yawww...daha meleklerimiz bu kadar minikken rahimimizde...
allah sonumuzu hayır etsin..
:nazar:

ya bu arada seneemm haluk yavuzer önerisi için çok teşekkürler.. keşke dün diyeydin ya, bugün bir sürü kitap aldım d&r dan.. artık onlar bitene kadar daha da bişi almam.. ama not aldım özellikle ilk 6 yılı.. inceledim de çok güzel bişiye benziyo, bunlar bitince ilk okuyacağım kitap o olacak, çook saolaın..

Rica ederim Canım. Yavuzer'in kitapları tam bir başucu kaynağı.

Senem bende bir bakayım o siteye o zaman .kitap önerilerin içinde ayrıca teşekkür ederim.tracynin mucizeçözümlerini bende almıştım güzel mantıklı açıklamalar yapıyor ama bende öyle mucizeler yaratmadı:)yalnız degilmişim demekki:)

Yok yaaa bi denedik şu meşhur yatır-kaldır yöntemini. Çocuk morardı ağlamaktan. Yatmasın da kalkmasın da ama öyle ağlamasın bi daha yavrum ya.

Kızlar sizler hangi marka şampuan ve duş jelini kullanıyorsunuz bebişlere?ben dogumdan itibaren sebamed kullanıyorum acaba degiştirsemmi?mustella öneriyorlar ?bilemedim birde zeynep bugün ilk kez desteksiz bikaç adım attı geç kaldık sanırım biraz:)ben hiç zorlamadım ama bu ara artık yürüsün istiyorum insanların aaaa halamı yürümüyor yorumları sıkıcı oluyor.bende kızım nezaman hazır hissederse o zaman diyorum.yalnız bu bikaç adımı nasılda onu korkutmadan ilerletebilirim

Ya Nehir bir ay önce başladı ama emeklemeyi tercih ediyor hala,delircem. İlk önce kendi haline bırakayım, korkutmayayım dedim ama hala hareket yok. Aynen, insanlar hala yürümüyo mu dediklerinde sinirleniyorum. Gelişimi normal, canı istediğinde yürür diyorum. Hoş, bu minnoşun halası da 1.5 yaşında yürümüş :9: Oyunlarla alkışlarla yürümeye teşvik etmeye çalışıyoruz artık. Ayakta durmayı seviyor ama. Yarım saat dikilir öyle.

Ben bazen geçen kışı özlüyorum... Minicik yatırırsın uyur arada nedensiz saatlerce ağlasa da çok güzeldi... Şimdi de vakuyorum dediğin gibi büyüdükce tepki verdiköe ayrı bir tatlı oluyorlar benimki henüz yürümüyor ama yürümeleri çok güzeldir eminim.. Eskiden kocama çok aşık olduğumu bu sevgiden üstün başka birini seveneyeceğimi düşünürsün o duygular aşk ise oğluma duyduğum ne olabilir...

Oooooo senin doğurasın gelmiş bence arkadaşım :9: Ben de ilk hallerini özlüyorum. Annem de "böylr böyle veriliyor ikini bebek kararı" diyor :1: Şu aşk meşk meselesi beni alay konusu yaptı. Hamileyken anne olan arkadaşlarıma "Eşim benim için daima birinci planda kalır, o olmasaydı bebek de olmazdı. Her zaman ona olan sevgim üstün olur" bıt bıt bıt konuşurdum. Yok arkadaş, kız bi geldi, bildiğin FİRST LOVE :9: Eşim de kıskanıyor haliyle. İlk zamanlar içten içe sinirleniyordu yaklaşımlarıma. Artık alıştı.

SakA bı yana biz bebek istiyorduk ..bilerek korunmuyoduk artık..ikisi büyüsün de işimize gücümüze bakalım ayol...

Happppy yuppppppiiiiiiiiiiii :9: Aklımdan geçmiyor değil ikinci bebek ama cesaret sıfır. Hem cesaret olsa ne olacak daha yumurtalıklarda faaliyet yok. Kocaman tebrikler arkadaşım. Allah kucağında görmeyi nasip etsin.

Back