• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Kasım Anneleri

:119:kızlar kaç haftada öğrendiniz cinsiyetini:119:

• 11 haftalıkken

OY: 30 7,2%
  • 12 haftalıkken

OY: 75 17,9%
  • 13 haftalıkken

OY: 38 9,1%
  • 14 haftalıkken

OY: 54 12,9%
  • 15 veya dah uzun sürede

OY: 222 53,0%

• Ankete Katılan
    419
geçen hafta perşembe olduğumuz kızmaık aşısından mı bilmem bugun yine ateşlendik ve vucudumuzda kızarıklıklar var... olan var mı aranızda acaba???
Geçen haftaki aşı şimdi etki geder mi bilemiyorum. kızarıklıklar artarsa bence sen bi doktora götür bebeğini alerji gibi birşey de olabilir ateşi de dişten olabilir ya da ikisi de başka bi sebepten
Slm canım ben eskiden yazıyordum hep sürekli takipteyim işe başladıktan sonra çok yoğunlaştım... cep telefonumda sayfa hep açık ve ben okuyorum genelde oğlanı uyuturken ayağında sallarken burayı okuyorum yazamıyorum tam yazacak oluyorum birley çıkıyor...Hem iş hem bebek çok zormuş öğle araları eve geliyorum oğlanı uyutmaya ve emzirmeye akşam çıkışda koşa koşa eve geliyorum hem çok özlemiş oluyorum hem de yorgun neredeyse hayatında herşeyim yarım hiçbirşeye tam olarak yetişemiyorum oğluma bile :( aşında konuşulanlardan hepsine söyleyecek bişeylerin var... Uyku ve beslenme bizim sorunumuz oğlum çok zayıf be ben işe başladıktan sonra kilo alımı iyice durdu persentil kilo 25 lerde... Bir yaş sendromu olduğunu düşündüğüm bir değişik huylar başladı bu aralar çok bağırıyor istediği olmazsa kendini yırtıyor tuhaf plan evde kimse bağırmaz.. Arkadaşlarım büyüyor artık bebeklikten çıktı diyor böle işte daha sık yazmaya çalışırım öpüyorum tüm anneleri...
Allah kolaylık versin canım çalışan annelerin işi zor insan neye yetişeceini şaşırır ben şu an çalışmıyorum ona rağmen yine hiçbirşeye yetişemiyorum tek yetiştiğim iş İbrahim o da elimden geldiğince. Oğlanın kilosunu da takma İbrahimin de kilo persentil 25lerde çok şükür ki persentil sınırları dışında değil. Bebeğine kim bakıyor ve nerede oturuyorsun merak ettim.

kızlar 1 yaş aşılarını nerden yaptılar yaa, Emirin omuzlarından yaptılar, her iki omuzundan birer tane.. sizinkileri hala bacaktan mı yapıyolar.. Allah Allaah, bize 1 yaşından sonra artık bacaktan değil omuzdan yapılacak dedi.. nie altını açtırmıyo bu çocuk hiç anlamadım..

geçen hafta perşembe olduğumuz kızmaık aşısından mı bilmem bugun yine ateşlendik ve vucudumuzda kızarıklıklar var... olan var mı aranızda acaba???

biz de de hiiç bişi olmadı ama aşıdan da olacağını sanmıyom belki mikrop falan kapmış olabilir, bence doktora götür artarsa..

Gecmis olsun.Ben kizamik aşısının yaklaşık 1 hafta 10 gün sonra ateş ve döküntü yapabileceğini okumuştum, bilmem ne kadar doğru? Bilginize...

kızlar 1 yaş aşılarını nerden yaptılar yaa, Emirin omuzlarından yaptılar, her iki omuzundan birer tane.. sizinkileri hala bacaktan mı yapıyolar.. Allah Allaah, bize 1 yaşından sonra artık bacaktan değil omuzdan yapılacak dedi.. nie altını açtırmıyo bu çocuk hiç anlamadım..
bacaktan yaptılar canım hatta belli bir yaşa kadar bacaktan yapılıyor dedi ama kaç yaş dedi hatırlamıyorum
Gecmis olsun.Ben kizamik aşısının yaklaşık 1 hafta 10 gün sonra ateş ve döküntü yapabileceğini okumuştum, bilmem ne kadar doğru? Bilginize...
Bir yerlerde okuduysan doğrudur canım ben hiç kızamık aşısıyla ilgili birşey duymadım ve okumadım kendime göre yorum yaptım sadece

Allah Allaaah demek bacaktan yaptılar he, bu nasıl iş ya, herkes kafasına göre mi iş yapıyo.. gelde güven şimdi bu ebelere.. yok arkadaş ben bi daha sağlık ocağına gitmiyorum aşıya maşıya, sadece doktorumuza.. hayret verici bişi yani, bak kızdım şimdi bu bizim şaşkın ebelere.. ama hakikaten biraz şaşkınlık vardı zaten onlarda..:1:

neyse ya, bi daha aynı hataya düşmeyiz bizde.. neyseki bişi olmadı, bide oğluma bişi olaydı ve ben bunu şimdi öğreneydim var yaaa, off offff.. yıkardım o sağlık ocağını başlarına herhalde..

ya sizde böylemisiniz? ben normalde bu kadar asabi ve afsız değilimdir ama konu Emir olunca kesinlikle hata kabul edemiyorum, çok sinirlenebiliyorum en küçük şeye.. tahammülüm yok yani hiç onunla ilgili hiç bir şeye.. anaaam bak şimdi yazdıkça ben bile korktum kendimden, bu kadar da olmaz ama.. kendine gel tuba, sakin ol.. :33:

Tuğbacım topiğin nöbetini birlikte tutuyoruz bu aralar, ne zaman girsem burdasın :1:

tatlım bunlar son günlerim de ondan.. bu ara ytine kendimi çok kaptırdım bu nete, ara vermem lazım yine.. başka şeylere konsantre olmam lazım, boşverdiğim bikaç şey var, onları tekrar canlandırmalıyım hayatımda..

hiç girmeyecem demiyorum tabiki foruma, daha öncede dediğim gibi ben hep buradayım, sadece bu kadar sık olmayacak malesef..o yüzden şimdi son son abartıyorum biraz..

bu arada bugün svava salıncağımızı sipariş etim tekrar başka yerden, inşallah gelirse bizzat tecrübe edip paylaşacağım sizinle, yük kapasitesi 100 kiloymuş.. yuppiiiiiiiiiiiiiiiiiii...

bizim hemşire de başta çok acemiydi hatta ilk sağlık ocağı hemşireliğini ibrahimde yaptı sanırım yanında başka bi hemşire ona öğretiyordu çünkü
vallahi evlat deyince akan sular duruyormuş. biz canı yanmasın, üzülmesin diye uğraşıyoruz başka biri umarsızca davranışlarda bulununca insanın tepesi atıyor tabi..

ya bu arada seneemm haluk yavuzer önerisi için çok teşekkürler.. keşke dün diyeydin ya, bugün bir sürü kitap aldım d&r dan.. artık onlar bitene kadar daha da bişi almam.. ama not aldım özellikle ilk 6 yılı.. inceledim de çok güzel bişiye benziyo, bunlar bitince ilk okuyacağım kitap o olacak, çook saolaın..

Son düzenleme:
ya bu arada haluk yavuzer önerisi için çok teşekkürler.. keşke dün diyeydin ya, bugün bir sürü kitap aldım d&r dan.. artık onlar bitene kadar daha da bişi almam.. ama not aldım özellikle ilk 6 yılı.. inceledim de çok güzel bişiye benziyo, bunlar bitince ilk okuyacağım kitap o olacak, çook saolaın..

haluk yavuzeri ben de daha önceden araştırmıştım beğenmiştim de senemin tavsiyesi üzerine ben de almayı düşünüyorum. Sen neler aldın d&r dan

kelebekler ve insanlar- üstün dökmen
anneler ve oğulları için bir fincan huzur- coleen sell
çocuklarla doğru iletişim- sabiha paktuna

dinle- cemalnur sargut
can-ı candır- cemalnur sargut

ben şimdilik bunları aldım canım..

fazla kalamıyacam hemen yazıp çıkayım kısa kısa.aşıdan bahsetmişsniz bizimde kollardan vuruldu.1hafta içerisinde ateş olabilir denmişti.ama yapmadı oğlumda.

kitaplara ben de yarın bakmaya gidecem.okumaya başlamalıyım tekrardan.yüzyıllık yalnızlığı okuyorum 1aydır bitiremedim hala.

bir konuda daha sorum var uzman annelerime.uzun süredir burnumuz tıkalı oda nemlendirici yani buhar makinesi aldım craft.tam analatabildim mi bilmiyorum.ama sadece soğuk buhar veriyor bu da odayı iyice soğutuyor.yanlış mı aldım acaba siz nasıl kullanıyosunuz.serum fizyolojikler fayda vermedi, haliyle beslenme de sıkıntı yaşıyoruz..destek olur mu diye almıştım.bir de suyuna başka bişey koyuyor musunuz.sadce suyla mı çalışıyor.yardımcı olursanız sevinirim.

arkadaşlar bir bilen yok mu kullanan .ciddi ciddi odayı soğutuyor kaş yapalım derken göz çıkartmaktan korkuyorum.allah muhafaza birde üşütücez.sıcak mı olması gerekiyordu bilemedim kampanya diye gittik aldık.kafa işte hem soğuk hem sıcak olanı var madem ikisi birarada olanını alsana demi.kampanya aldık işte...

Geçen haftaki aşı şimdi etki geder mi bilemiyorum. kızarıklıklar artarsa bence sen bi doktora götür bebeğini alerji gibi birşey de olabilir ateşi de dişten olabilir ya da ikisi de başka bi sebepten

Allah kolaylık versin canım çalışan annelerin işi zor insan neye yetişeceini şaşırır ben şu an çalışmıyorum ona rağmen yine hiçbirşeye yetişemiyorum tek yetiştiğim iş İbrahim o da elimden geldiğince. Oğlanın kilosunu da takma İbrahimin de kilo persentil 25lerde çok şükür ki persentil sınırları dışında değil. Bebeğine kim bakıyor ve nerede oturuyorsun merak ettim.
Bebeğime babası bakıyor baba çalışırken babaanne bakıyor :) ben her öğle arası eve geliyorum o nedenle... Oğlanı uyutmak ve emzirmekten için...
Ben Antlyada oturuyorum...
Alı konusuna gelince bence sorun aşıdan değil gibi ateş olup ardından döküntü olduysa 6. Hastalık vb şüphesi olabilir doktora mutlaka götürün...
arkadaşlar bir bilen yok mu kullanan .ciddi ciddi odayı soğutuyor kaş yapalım derken göz çıkartmaktan korkuyorum.allah muhafaza birde üşütücez.sıcak mı olması gerekiyordu bilemedim kampanya diye gittik aldık.kafa işte hem soğuk hem sıcak olanı var madem ikisi birarada olanını alsana demi.kampanya aldık işte...
Ben klima ile ısındığımdan sürekli kullanıyorum sıcak buhar önerilmez sıcak suda bakteri ürer beklediği için.. Muhtemelen ben ayarını yüksek yapıyor olabilirsin /50 nem yap sorun olmaz burun için ise sterimar bebe kullan sf 0,009 lük solüsuon iken sterimar 0,030 yani daha etkili sterimar sık ötribebe ile Çek...buhar oda iyi havalandı ise sürekli açmana gerek yok... Bazıları buhar suyuna okaliptus yağı vb damlatıyor ben denemedim

Canlar günaydın happy hava ni da attın temmuz annesi hayırlı olsun orada gelirim ben:1:
Cantugba emirde ayrılmaktadır sen bata geç kaldın biz zaten bırakıp havada aldık çok zor olsa da:14:
Eylem şura nereye geliyorsun buluşalım istersen
Merhaba ben dikmene gelicem ama ayarlayıp buluşabiliriz .gamze sen nerde oturuyorsun Ankarada

Ben komple içik aldım Canım. Thermoformun sitesinden. 1-2 yaş kız çocuk için. Çoooook memnunum. Hiç terletmiyo, hep sıcacık vücudu. Tam da sardı, belli olmuyo kıyafetleirn çinden. İnternet sitesinden aldım 40 küsurdu alt üst. Tavsiye ederim.

Haluk Yavuzer-Anne olmak. Hem kendim okudum, hem de yeni anne olan arkadaşlarıma aldım. Çok keyifliydi. Biz üniversitede Haluk Yavuzer'den çok faydalandık. Gelişim psikolojisinde tek geçerim. Onun "Çocuğunuzun İl Altı Yılı", "Anne Olmak", "Çocuk Eğitimi El Kitabı" kitaplarını herkese tavsiye ederim. Nette her bilgi var ama derli toplu olması açısından ve güvenilir bir uzman gözyle her şeyi değerlendirmek adına oldukça iyi oluyor. Haaa bir de meşhur Tracy'nin mucize çözümlerini aldım ama ortada mucize göremedim :9:

Senem bende bir bakayım o siteye o zaman .kitap önerilerin içinde ayrıca teşekkür ederim.tracynin mucizeçözümlerini bende almıştım güzel mantıklı açıklamalar yapıyor ama bende öyle mucizeler yaratmadı:)yalnız degilmişim demekki:)

Serap aile hekimimiz bize 1hafta sonra ateş ve dökünrü olabilir demişti bizde olmadı .6.hastalık da ablamın kızı olmuştu onda ateş gçekten saniyesindeyükseliyordu 40 lara kadar çıkmıştı havale geçirilmiyormuş 6.hastalıkda bikaçgün sonra ateş durduktan sonra döküntüler oluyordu.geçmiş olsun ama doktorunu birara danış bakalım

Back