• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Kasım Anneleri

:119:kızlar kaç haftada öğrendiniz cinsiyetini:119:

• 11 haftalıkken

OY: 30 7,2%
  • 12 haftalıkken

OY: 75 17,9%
  • 13 haftalıkken

OY: 38 9,1%
  • 14 haftalıkken

OY: 54 12,9%
  • 15 veya dah uzun sürede

OY: 222 53,0%

• Ankete Katılan
    419
cnm tubcan ayni bisiklettn bizzde de var iste
ama ben 39 liraya aldm
burda baya pahalymis
ayrica lazimlik ozelligi de var

bnm kiz da sadece geri geri gidebiliyr
ama ustune oturyr surekli
oyle kendi kendine eglnyr
ustune oyunck bebek koyuyorm
hemn gelip onu atyr kendi biniyr
cok cimcimeee

bn cikiyrm
iyi geceler sizlere

hali siliyrm da
kizim sagolsn mahvetti bugun

kaynamış süte, haşlanmış buğday, nohut, yeşil mercimek,erişte atıyorum.. hepsi haşlanmış buzluğumda var, birer avuç atıyorum bir litre süte.. malzemeleri eksiltip artırabilirsiniz.. kaynatıyorum yarım saat kadar hepsi iyice karışsın erisin diye.. lokum gibi oluyo zaten malzemeleri, ölece hiç ezmeden veriyorum yiyo.. o kadar.. Allah allaaah hiç duymadınız mı yaw, yoksa ben ismini mi yanlış söledim.. ondan mı yabancı geldi ki size.. :1:

haşlama işini az su ile düdüklüde yapıyorum, suyu iyice çektiriyorum, özellikle buğdayın dibindeki suyu kesinlikle dökülmemeli, çorbaya kıvam veriyo,haberiniz ola..

tarif için teşekkür ederim tubacım. ben ilk defa duyuyorum epey besleyici birşeye benziyor. buğday alır almaz denicem bakalım sevecek mi benim oğlan.

Vallahi ilk ekz duydum, yemekle de aram iyidir aslında. Besleyici bi çorba, deneyeyim bari yarın. Ben de beşamelli karnıbahar öğrendim yeni, onu yaptım bugün. Karnabaharı haşlatım minik parçalara ayırdım. Beşamel sosu az kaşar peyniri ilavesiyle pişirip doğranmış karnıbaharla karıştırdım. Ilık olarak yedirdim. Yedi valla. Biraz byüyünce seçecek zaten, şimdi ne yese kar diyorum sebzelerden.
bnmkiza yaptm onu
cok guzel oluyr
yedi de baya ama ikimizde gazlandikkkkk

cnm tubcan ayni bisiklettn bizzde de var iste
ama ben 39 liraya aldm
burda baya pahalymis
ayrica lazimlik ozelligi de var

bnm kiz da sadece geri geri gidebiliyr
ama ustune oturyr surekli
oyle kendi kendine eglnyr
ustune oyunck bebek koyuyorm
hemn gelip onu atyr kendi biniyr
cok cimcimeee

bn cikiyrm
iyi geceler sizlere

hali siliyrm da
kizim sagolsn mahvetti bugun

kolay gelsin canım. Her zaman bekleriz :)

Vallahi ilk ekz duydum, yemekle de aram iyidir aslında. Besleyici bi çorba, deneyeyim bari yarın. Ben de beşamelli karnıbahar öğrendim yeni, onu yaptım bugün. Karnabaharı haşlatım minik parçalara ayırdım. Beşamel sosu az kaşar peyniri ilavesiyle pişirip doğranmış karnıbaharla karıştırdım. Ilık olarak yedirdim. Yedi valla. Biraz byüyünce seçecek zaten, şimdi ne yese kar diyorum sebzelerden.

Bu tarif te iyiymiş. Evde karnıbahar var yarın yapayım bari. Hem bu şekil yapınca oğlana yedirmesi de kolay olur.

sorma canım benim de kaşımın yanında var bir iz benim ki de minik ama. ben de playschoolun o adımlama yardımcısı olabileninden almayı düşünüyorum. umarım ibrahim sever.

Aşı konusunda haberlerini bekliyorum canım. 2 haftaya kadar haber verirsen iyi olur benim için.
Dediğin gibi süt gaz yaptı herhalde. Doktorumuz inek sütüne geçebilirsin dedi ama ben yine çoğunluklu olarak devam sütü veriyorum. Bu arada oğlana mama yapmak için su kaynatıyordum sizinle muhabbete daldım su cezvenin dibine inmiş.
bide çok çalıyo arkadaş hiç susmuyo kafamız şişiyo şu lafına da çok güldüm baya dertlendirmiş seni en iyisi ben hiç yaklaşmayayım. asunun söylediği de o marka ama aynısı mı bilmiyorum.

ya bizimkinin tuşu takılıyo, aptal bişi, bi gün susturamadım vik vik ötüyo, çocuğu uyutacam, resmen odaya kapadım arabayı, cezalandırır gibi, eşim gelene kadar çaldı orada kendi kendine.. eşim gelince o da şaşırdı bu napıyo burda tek başına böle diye, ve sonunda susturdu.. oh beeeeeeee dedim taaa içerden.. çok şükür ki şuan pilleri bitti, bende yenilemiyom bir süre..

ya bizimkinin tuşu takılıyo, aptal bişi, bi gün susturamadım vik vik ötüyo, çocuğu uyutacam, resmen odaya kapadım arabayı, cezalandırır gibi, eşim gelene kadar çaldı orada kendi kendine.. eşim gelince o da şaşırdı bu napıyo burda tek başına böle diye, ve sonunda susturdu.. oh beeeeeeee dedim taaa içerden.. çok şükür ki şuan pilleri bitti, bende yenilemiyom bir süre..

tubacım gece gece güldürdün beni Allah da seni güldürsün :)

heeyy tarioronar seni gündüz de gördüm bişey yazmadan kaçtın. napıyon? nerelerdesin?
Bu arada eşim geldi şimdi benim çıkmam lazım hem oğlana sütünü içireyim. Herkese iyi geceler. Hep böyle olalım yahu ne güzel. Gece katılamayanlar da gündüz yazsınlar cevaplarını lütfen okuyup kaçmasınlar :)

bende gidiyoom.. bizim paşa bu akşam çok erken uyudu sabahın köründe kalkar, eşim de izinliiiiiiiiii:34: ohh.. sabah kalkıp şöle güzel bir kahvaltı edelim hep beraber.. buyrun gelin, sizi de bekleriz.. öpüldünüüzz.. iyi geceleer.. :54:

ay bişi daha demeden çıkamıyacam.. ya siz bu sıpalara uyku tulumu aldınız mııı?
ben aldım..
içinde bi tatlı bi tatlı oluyooo...
kar topu gibi..
onu giydirince bir süre yoğurmaktan uyumasına izin vermiyom..
ne güzel bişimiş o ya..
nasıl almamışım şimdiye kadar..
çook rahatız artık, oda bende..
almayanlara tavsiye edilir..
hiç terlediğini görmedim şimdiye kadar, üşütmüyo da..
ilk aldığımda sürekli kontrol halindeydim,
sıcacııık vee kuru..

:16:

bıcırıklar başlamış demek dillenmeye :) benimki yürümeye gecikti de dil pabuç gibi maşallah. Anne, baba, mama, dede, gel, atta, hoppaaa,pisi pisi,cici,anneanne vs. Ama özellikle son bir haftadır açılmış durumdayız.yalnız ben evde yokken anneannesiyle fotoğraflarıma baka baka gördüğü her fotoğrafı parmağıyla gösterip anne demeye başladı :) yürüme olayına gelince, hala emeklemeyi tercih ediyor, bir iki adım atıp oturuyor. Zorlamıyoruz ama canımı sıkmıyor da değil. Aman napayım keyfi bilir minnoşumun. Bu arada biz de aşımızı olduk. 11 kilo olmuş nehir. Boyu da 82 cm. Vitamin ve demiri bırakın artık dedi bize hemşire. Siz ne yapıyorsunuz bu konuda?
cnm masallah nehıre forum da en zayıf benım kız sanırım nıye kı :9:
Bu arada sohbetımıze bayıldım ıpek memed okuyunca gıremedım ıpek süreklı elınde telefon varî şeyler alo arda dıyor baba anne anneanne bakıcıya dıo anneanne dıye.sonra amca dıgıl kelımesı bızımde favorımz bırde bum bum su demek. Baba cıcı gel pısı pısı arda süreklı aşk böyle bışey demek kı telefonda mılletle konuşuyor:1:

ay bişi daha demeden çıkamıyacam.. ya siz bu sıpalara uyku tulumu aldınız mııı?
ben aldım..
içinde bi tatlı bi tatlı oluyooo...
kar topu gibi..
onu giydirince bir süre yoğurmaktan uyumasına izin vermiyom..
ne güzel bişimiş o ya..
nasıl almamışım şimdiye kadar..
çook rahatız artık, oda bende..
almayanlara tavsiye edilir..
hiç terlediğini görmedim şimdiye kadar, üşütmüyo da..
ilk aldığımda sürekli kontrol halindeydim,
sıcacııık vee kuru..

:16:

Yaaaa marka,model,foto bi ipucu please :) Ben de arama halindeyim ama hangisine güveneyim şaşırdım. Termal içlik aldım thermoformdan, ondan çok memnunuz da içlik işte, ancak içten giydirebilirim. Tulum illa ki lazım. Mothercare de vardı ama bilemedi işte. Ben bi tane almıştım öyle bilindik bişey değil. Pek de ucuzdu ama dar geliyo. Terletti bir de.

cnm masallah nehıre forum da en zayıf benım kız sanırım nıye kı :9:
Bu arada sohbetımıze bayıldım ıpek memed okuyunca gıremedım ıpek süreklı elınde telefon varî şeyler alo arda dıyor baba anne anneanne bakıcıya dıo anneanne dıye.sonra amca dıgıl kelımesı bızımde favorımz bırde bum bum su demek. Baba cıcı gel pısı pısı arda süreklı aşk böyle bışey demek kı telefonda mılletle konuşuyor:1:

Yapı meselesidir Gamzecim ya. Bizimki babasına çekmiş, uzun. Ondan kilo da uygun olarak fazla oluyor. Sağlık en önemlisi. Nehir de öyle yağlı bir bebek değil gerçi ama boyuna uygun sanırım. Maşallah ama İpeğimizin de dili az değilmiş :9: Arda olayına çok güldüm yalnız. Bizim de Ali Can'ımız var. Benim öğretmen arkadaşım olur kendisi ama kızım abayı yaktı. Nerde Alican diyoruz, telefonu kulağına yapıştırıyor, eli de gel gel modunda :)

ohhh dün ne güzel döktürmüşsünüz.ben akşamları giremiyorum,koca izin vermiyo.hele bugünlerde canı sıkkın oğluşu yatırdıktan sonra kocayla ilgileniyorum..

eylemsura sabah uyandım aklımdan adın geçti.bi defa değil hemde.hayırdır dedimmm.başın sağolsun canım.allah yardımcısı olsun o küçük kızın.allah çocuklarımızı anneyle babayla büyütmeyi nasip etsinnn...

tuğba bizim de uyku tulumumuz var ama.güvenipte pek giydiremiyorum.üstünü örtüyomusun tekrardan.ben kanzdan almıştım.senin ne marka canım.

bi de kızlar çorba tarifi değil de yemek tarifi istiyorum sizden.ne yediriyosunuz bebişlere.köfte,tavuk köfte,dolma,kıymalı ıspanak yapıyorum.başka ne tarifleriniz var kızlar.bi öğün çorba,bi öğün yemek şeklinde gidiyorum.bizim oğlan yemekleri seçmeye başladı.o yüzden seçenek istiyorum sizden.

oğlan yatıyoken gideyim yemek yapayım.uyanırsa yiyecek yemeği yok.hadi öpüldünüz.haa gitmeden bizim oğlanın kelimelerini söylüyeyimm.anne,baba,dede,gel,mama,meme,hadi,bir....bi de mameeyyy diyo.mama ye demekk:)

Allah rahmet eylesin canım. Tanımasam da üzüldüm. 6 yıl önce annemin bir gün arkadaşı eşiyle birlikte trafik kazasında vefat etmişti. 6 ve 11 yaşında iki oğlu vardı. Ben de onları hiç unutamam. Çocukların birini dayı birini babaanne aldı. Aile tamamen dağıldı. Allahım hiçbir yavruyu anasız babasız bırakmasın. Seda da umarım bu alışma sürecini en iyi şekilde atlatır. Rabbim yardımcısı olsun.

Canım teşekkürler.amin ALlahım yardımcısı olsun sedanın aklım hep onda konyadalar yoksa giderdim muhakkak.gelir buraya seda babayla diye tahmin ediyorum elimden geldigince ilgilenicem gelsin seda yeterki

ohhh dün ne güzel döktürmüşsünüz.ben akşamları giremiyorum,koca izin vermiyo.hele bugünlerde canı sıkkın oğluşu yatırdıktan sonra kocayla ilgileniyorum..

eylemsura sabah uyandım aklımdan adın geçti.bi defa değil hemde.hayırdır dedimmm.başın sağolsun canım.allah yardımcısı olsun o küçük kızın.allah çocuklarımızı anneyle babayla büyütmeyi nasip etsinnn...

Sagll canım amin zaman hereşeyin ilacı .aminnn

Arkadaşlar zeynep bu ara dıgru düzgün birşey yemiyor hanfendi bir diş daha çıkardık patladı dün ama hala elimiz agzımızda ve damaklarını kaşıı resmen sanırım bir tane daha geliyor.agzına koydugum yiyecekleri geri çıkarıyor.un çorbası yapıcam şimdi bakalım yiyicekmi ?

Buarada yazılarınızı okuyorum fırsat buldukcada cevap yazıyorum ,sizleri tanımıyorum ama herbirinizi seviyorum merak ediyorum nekadar garip degilmi?ama öyle işte .kitapne aldınız kuzulara?biz bebek dokun ögren setinden oyun zamanını aldık teyzemiz aldı çok sevdi kızım tavsiye ederim.pearson yayınları.digerlerinide almak istiyorum ama internette hangi site güvenilir kitap alma konusunda bilmedigim için ANkaraya gittigimde D&R alıcam burada öyle büyük kitapcı yok :

Birde bende uyku tulumu almak istiyorum tavsiyelerinizi bekliyorum.

buuuu arada bugun saat 12 de kizim dunyaya gelecekti
gecen yilll
o kadar bekldik ama 10 gunun sonunda zorla sezeryanla almislardii kizimi
hic sancim olmamisti
sunu sanci verdiklerinde bile guluyrdmm
ameliata gotururlerken cook duygulanmistmmm
annem de ameliyattn cikana kadar kapida aglamis bizim icinnn
o da benimm annemmm
canim,biricik,fedakar annemm
herkes kendi evladini dusunuyr isteee
ne garip...
biz de bir gun kizlarimizin dogumuna, ogullarimizin askere gidisine sahit olacagz allh kismt ederse
rabbm ne onlarin ne de kendi ana babalarmzn acilarini gostermesnnn

bebeklrmzn dogm gunlerinde ayni duygusallgi yasamis olmalisiniz
ben de bi garipm bu gece

nice yıllara canım benim iyiki doğmuş fıstık

eylem başınız sağolsun canım ne denirki ateş düştüğü yeri yakıyor. kızlar su çiçeği aşısı çok önemli oğlum yanık gibi çıkarmıştı bi topuklarında yoktu tabi o zamanlar y aygındeyildi bu kadaryaptırmak lazım gamze üzülme denizimde 9 200 grm almıyo kilo milo ben baba abla abi dev gibi o yanımızda bıdık mıdık çok komik bi görseniz:52: eylem dokun seri kitaplardan bizim ablada almış bizim şimdiden bi yığın kitabimız oldu bayadır bakıyoruz hatta dün reele gittik kitap için ağladı sanki anlıyoda yine aldık tabiki . sevda o davuldan bizdede var anma artık yüzüne bakmıyo bide at almış babası boşuna orda bekliyo bişey beğendiremiyoruz bunlara napacaz bakalım. bloğunu bende görmek isterim.

Back