• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Kasım Anneleri

:119:kızlar kaç haftada öğrendiniz cinsiyetini:119:

• 11 haftalıkken

OY: 30 7,2%
  • 12 haftalıkken

OY: 75 17,9%
  • 13 haftalıkken

OY: 38 9,1%
  • 14 haftalıkken

OY: 54 12,9%
  • 15 veya dah uzun sürede

OY: 222 53,0%

• Ankete Katılan
    419
Bıcırıklar başlamış demek dillenmeye :) Benimki yürümeye gecikti de dil pabuç gibi maşallah. Anne, baba, mama, dede, gel, atta, hoppaaa,pisi pisi,cici,anneanne vs. Ama özellikle son bir haftadır açılmış durumdayız.Yalnız ben evde yokken anneannesiyle fotoğraflarıma baka baka gördüğü her fotoğrafı parmağıyla gösterip anne demeye başladı :) Yürüme olayına gelince, hala emeklemeyi tercih ediyor, bir iki adım atıp oturuyor. Zorlamıyoruz ama canımı sıkmıyor da değil. Aman napayım keyfi bilir minnoşumun. Bu arada biz de aşımızı olduk. 11 kilo olmuş Nehir. Boyu da 82 cm. Vitamin ve demiri bırakın artık dedi bize hemşire. Siz ne yapıyorsunuz bu konuda?

burda bi arkadasn iki yasinda oglu var
herkese anne diyor
coook komik

Gerçekten komikmiş. erkeklere falan anne dediğini düşündüm de :)
Ay benim ki de acıkınca da susayınca da mama diyor şu suyu bi öğrense. Bazen dalgınlığıma geliyor su verceğime birşeyler yedirmeye uğraşıyorum yemeyince de hem kendi istedi hem yemiyor diye hayıflanıyorum.

Bıcırıklar başlamış demek dillenmeye :) Benimki yürümeye gecikti de dil pabuç gibi maşallah. Anne, baba, mama, dede, gel, atta, hoppaaa,pisi pisi,cici,anneanne vs. Ama özellikle son bir haftadır açılmış durumdayız.Yalnız ben evde yokken anneannesiyle fotoğraflarıma baka baka gördüğü her fotoğrafı parmağıyla gösterip anne demeye başladı :) Yürüme olayına gelince, hala emeklemeyi tercih ediyor, bir iki adım atıp oturuyor. Zorlamıyoruz ama canımı sıkmıyor da değil. Aman napayım keyfi bilir minnoşumun. Bu arada biz de aşımızı olduk. 11 kilo olmuş Nehir. Boyu da 82 cm. Vitamin ve demiri bırakın artık dedi bize hemşire. Siz ne yapıyorsunuz bu konuda?

Maşallah Nehire epey uzun boylu bir hatun olacak ileride. Yürümesini de takma kafana dediğin gibi ne zaman canı isterse. Bizim kansızlığımız çıktı o nedenle demire devam ediyoruz ve 9,5 kilo olmasına rağmen doktor 15 damlaya çıkartı 2 ay böyle devam edecekmişiz. Vitamine de devam ediyoruz iştahsız olduğumuz için balıkyağı içeren bir vitamin kullanıyoruz.

$OYUNCAK-ISIKLI-MUZIKLI-EMEKLEME-ARKADASIM-DAVUL__45507097_0.jpg
ahanda bu, sarı kırmızı yuvarlak olan.. ilk iki sıra hemen hemen hepsi o.. kaya davul oyuncak - Google Search

bizde de bu var tubacım bu da davullu bize de kuzenim hediye etmişti doğduğunda benzer birşeyse boşuna almayayım

Gerçekten komikmiş. erkeklere falan anne dediğini düşündüm de :)
Ay benim ki de acıkınca da susayınca da mama diyor şu suyu bi öğrense. Bazen dalgınlığıma geliyor su verceğime birşeyler yedirmeye uğraşıyorum yemeyince de hem kendi istedi hem yemiyor diye hayıflanıyorum.
bizim kiz suya buuu diyorrrr
buuu buuu buuu diyerek gezyr elinde biberinla ay pardn sulukla

senm canm tahlil yapmadan mi birakacaksiniz demir ilaciniii

biz baby max 39 liraya bisiklet tarzi biseyini aldk kiza
onunla baya oyalaniyr
hatta baska bebekler binmek isteyince hepsini indiriryr bisikletten kendi biniyr hemn cimcimee

Ne demek istiyor kim bilir? dıgıl dıgıl dıgıl..
Kızlar ne tarz oyuncaklarla oynuyorsunuz bizimki sıkıldı evdekilerden oyalayamıyorum artık birkaç yeni oyuncak almam lazım ama şöyle eğitici birşeyler olsun istiyorum.

Nehir de müzikli oyncak delisi. Anneannesi eğitici köpekçik almış, farklı yerlerine basınca o uzuvların adını söylüyor, şarkı falan söylüyor. Bayılıyor ona. Parmak kuklalarımız uzun zamandır favorimiz. Artık kendi parmağına takıp anlamsız sözler söyleyerek bizi güldürmeye çalışıyor. Tavsiye ederim onları da, ikeadan almıştık. Aaaaa bir de pilates eşşeğimiz Ajdar :) $560363_10151264598349560_225477322_n.jpg $aralık.jpg

bizde demiri bıraktık ama vitamine devam.. ama hergün vermiyorum açıkçası, arada sırada.. öle, başka da kullandığımız bişi yok..

bende bişi soram bakim, süte başladınız mıııı?
ben emire süt verince ertesi gün çook kötü kokulu yeşile ve ishale yakın kaka yapıyo, sanırım süt dokunuyo.. çok denedim ara ara hep aynı şey.. 10 gün sonra aşıya gidince soracam doktoruna, ama bi sorayım dedim..

bide 13 aylıkken yapılan özel ödenmeyen yani, sanırım su çiçeğimiydi neydi, yaptıracakmısınız? ben düşünüyom yaptırmayıda..

bizim kiz suya buuu diyorrrr
buuu buuu buuu diyerek gezyr elinde biberinla ay pardn sulukla

senm canm tahlil yapmadan mi birakacaksiniz demir ilaciniii

biz baby max 39 liraya bisiklet tarzi biseyini aldk kiza
onunla baya oyalaniyr
hatta baska bebekler binmek isteyince hepsini indiriryr bisikletten kendi biniyr hemn cimcimee

Valla tahlil demedi hiç. Her gün en az bir köfte yiyor. Ya da tavuk veya balık. Beslenme düzenini anlattım, gerek yok demire dedi.

bizde demiri bıraktık ama vitamine devam.. ama hergün vermiyorum açıkçası, arada sırada.. öle, başka da kullandığımız bişi yok..

bende bişi soram bakim, süte başladınız mıııı?
ben emire süt verince ertesi gün çook kötü kokulu yeşile ve ishale yakın kaka yapıyo, sanırım süt dokunuyo.. çok denedim ara ara hep aynı şey.. 10 gün sonra aşıya gidince soracam doktoruna, ama bi sorayım dedim..

bide 13 aylıkken yapılan özel ödenmeyen yani, sanırım su çiçeğimiydi neydi, yaptıracakmısınız? ben düşünüyom yaptırmayıda..

Ben veriyorum süt ama muhallebi olarak genelde. Bu sabah da verdim gerçi ballı. Bi sıkıntı olmadı. Zaten emiyorlar ya, çok da düzenli vermiyorum. Muhallebi olarak versek yeter. Bi şekilde çorbalarında falan kullanıyorum. O aşıyı ben de yaptırıcam ya, doktorumuz önerdi.

ya bende sütü öle içsin diye hiç vermedim yeterince emiyo zaten..
çorbasına katıyorum, sütlü buğday çorbası, çok seviyor emir.. yapayım azcık yesin dedim bişi yemiyo ya sevdiği şeyleri yapayım dedim ama, yok vermeyecem artık, doktora gidene kadar..

Asucum ben de playschoolunkini almayı düşünüyordum bu hafta sonu. Baby max'ı da bi incelerim.
Senemcim parmak kukla iyi fikir eminim ibrahim de sever. Bu arada ajdarınız da çok komikmiş :)
Tubacım ben süt veriyorum ama günde bir bardak ama sadece gündüzleri. Çünkü ilk içirdiğimde gece vermiştim o gece pek rahat uyuyamadı sanki hazımsızlık mı yaptı bilmiyorum. Kakası da aynı dediğin gibi oluyor. Aşıyı da yaptırmayı düşünüyorum. Hemşire fiyatı 80 lira 15 aylık olmasını bekle onu da devlet ödeyebilir ödemezse 15 aylıkken yaparız demişti. Çocuk doktoru da bir daha ki ay gel burda yapalım dedi. Bilmiyorum ne yapsam?

çorbasına katıyorum, sütlü buğday çorbası, çok seviyor emir.. yapayım azcık yesin dedim bişi yemiyo ya sevdiği şeyleri yapayım dedim ama, yok vermeyecem artık, doktora gidene kadar..
sütlü buğday çorbası nasıl yapılıyor tubacım ilk kez duydum ben de değişik bir tarif arıyordum

Tuhaflık sezdiysen verme ya. Doktorunuz tahlil falan yapar belki. Bu arada alakasız olacak ama nasıl yapıyosun buğday çorbasını?

Asucum ben de playschoolunkini almayı düşünüyordum bu hafta sonu. Baby max'ı da bi incelerim.
Senemcim parmak kukla iyi fikir eminim ibrahim de sever. Bu arada ajdarınız da çok komikmiş :)
Tubacım ben süt veriyorum ama günde bir bardak ama sadece gündüzleri. Çünkü ilk içirdiğimde gece vermiştim o gece pek rahat uyuyamadı sanki hazımsızlık mı yaptı bilmiyorum. Kakası da aynı dediğin gibi oluyor. Aşıyı da yaptırmayı düşünüyorum. Hemşire fiyatı 80 lira 15 aylık olmasını bekle onu da devlet ödeyebilir ödemezse 15 aylıkken yaparız demişti. Çocuk doktoru da bir daha ki ay gel burda yapalım dedi. Bilmiyorum ne yapsam?

Devletin ödeme ihtimali varsa beklenebilir ya. Ben su çiçeğini fena geçirdim çocukken, sol yanağımın üstünde minik bir iz bile kaldı. Korkarım o yüzden. Bu arada playschoolun hem bisiklet hem de adımlama yardımcısı olatak kullanılanı var bizde. Çok kaliteli bişey, çok da ilgi çekici.

hmm evet geçen gün haberlerde gördüm aslında birkaç aşı daha ödemeye girmiş, ama hangileri bilmiyorum.. ooff sektörden çok uzak kalmışım yaa, hiç bişiden haberim yok.. neyse ama öğrenirim ben bunu.. haber de veririm size de.. ok..

gece süt gaz yapmış olabilir canım.. bazen süt gaz yapar ya bize de..

bizde de bundan var ama pek gezmiyo emir, illa biri onu gezdirecek, kendi hiç gezmiyooo.. bide çok çalıyo arkadaş hiç susmuyo kafamız şişiyo, bende kaldırdım bi kenara, bir süre sonra tekrar çıkaracam, belki gezer.. Tıpış Tıpış Bebek Mağazaları - Baby Max Indigo Yürüme Arabası ve Oturak Kırmızı - 64.20 TL

sütlü buğday çorbası nasıl yapılıyor tubacım ilk kez duydum ben de değişik bir tarif arıyordum

Tuhaflık sezdiysen verme ya. Doktorunuz tahlil falan yapar belki. Bu arada alakasız olacak ama nasıl yapıyosun buğday çorbasını?

kaynamış süte, haşlanmış buğday, nohut, yeşil mercimek,erişte atıyorum.. hepsi haşlanmış buzluğumda var, birer avuç atıyorum bir litre süte.. malzemeleri eksiltip artırabilirsiniz.. kaynatıyorum yarım saat kadar hepsi iyice karışsın erisin diye.. lokum gibi oluyo zaten malzemeleri, ölece hiç ezmeden veriyorum yiyo.. o kadar.. Allah allaaah hiç duymadınız mı yaw, yoksa ben ismini mi yanlış söledim.. ondan mı yabancı geldi ki size.. :1:

haşlama işini az su ile düdüklüde yapıyorum, suyu iyice çektiriyorum, özellikle buğdayın dibindeki suyu kesinlikle dökülmemeli, çorbaya kıvam veriyo,haberiniz ola..

Devletin ödeme ihtimali varsa beklenebilir ya. Ben su çiçeğini fena geçirdim çocukken, sol yanağımın üstünde minik bir iz bile kaldı. Korkarım o yüzden. Bu arada playschoolun hem bisiklet hem de adımlama yardımcısı olatak kullanılanı var bizde. Çok kaliteli bişey, çok da ilgi çekici.
sorma canım benim de kaşımın yanında var bir iz benim ki de minik ama. ben de playschoolun o adımlama yardımcısı olabileninden almayı düşünüyorum. umarım ibrahim sever.
hmm evet geçen gün haberlerde gördüm aslında birkaç aşı daha ödemeye girmiş, ama hangileri bilmiyorum.. ooff sektörden çok uzak kalmışım yaa, hiç bişiden haberim yok.. neyse ama öğrenirim ben bunu.. haber de veririm size de.. ok..

gece süt gaz yapmış olabilir canım.. bazen süt gaz yapar ya bize de..

bizde de bundan var ama pek gezmiyo emir, illa biri onu gezdirecek, kendi hiç gezmiyooo.. bide çok çalıyo arkadaş hiç susmuyo kafamız şişiyo, bende kaldırdım bi kenara, bir süre sonra tekrar çıkaracam, belki gezer.. Tıpış Tıpış Bebek Mağazaları - Baby Max Indigo Yürüme Arabası ve Oturak Kırmızı - 64.20 TL

Aşı konusunda haberlerini bekliyorum canım. 2 haftaya kadar haber verirsen iyi olur benim için.
Dediğin gibi süt gaz yaptı herhalde. Doktorumuz inek sütüne geçebilirsin dedi ama ben yine çoğunluklu olarak devam sütü veriyorum. Bu arada oğlana mama yapmak için su kaynatıyordum sizinle muhabbete daldım su cezvenin dibine inmiş.
bide çok çalıyo arkadaş hiç susmuyo kafamız şişiyo şu lafına da çok güldüm baya dertlendirmiş seni en iyisi ben hiç yaklaşmayayım. asunun söylediği de o marka ama aynısı mı bilmiyorum.

kaynamış süte, haşlanmış buğday, nohut, yeşil mercimek,erişte atıyorum.. hepsi haşlanmış buzluğumda var, birer avuç atıyorum bir litre süte.. malzemeleri eksiltip artırabilirsiniz.. kaynatıyorum yarım saat kadar hepsi iyice karışsın erisin diye.. lokum gibi oluyo zaten malzemeleri, ölece hiç ezmeden veriyorum yiyo.. o kadar.. Allah allaaah hiç duymadınız mı yaw, yoksa ben ismini mi yanlış söledim.. ondan mı yabancı geldi ki size.. :1:

haşlama işini az su ile düdüklüde yapıyorum, suyu iyice çektiriyorum, özellikle buğdayın dibindeki suyu kesinlikle dökülmemeli, çorbaya kıvam veriyo,haberiniz ola..

Vallahi ilk ekz duydum, yemekle de aram iyidir aslında. Besleyici bi çorba, deneyeyim bari yarın. Ben de beşamelli karnıbahar öğrendim yeni, onu yaptım bugün. Karnabaharı haşlatım minik parçalara ayırdım. Beşamel sosu az kaşar peyniri ilavesiyle pişirip doğranmış karnıbaharla karıştırdım. Ilık olarak yedirdim. Yedi valla. Biraz byüyünce seçecek zaten, şimdi ne yese kar diyorum sebzelerden.

Back