2011 Kasım Anneleri

:119:kızlar kaç haftada öğrendiniz cinsiyetini:119:

• 11 haftalıkken

OY: 30 7,2%
  • 12 haftalıkken

OY: 75 17,9%
  • 13 haftalıkken

OY: 38 9,1%
  • 14 haftalıkken

OY: 54 12,9%
  • 15 veya dah uzun sürede

OY: 222 53,0%

• Ankete Katılan
    419
Selam kizlar.
Tuba´cim bugün evdeymissin herhalde ama biz degildik maalesef.Yazdigin oyunlari begendik oglumda tatbik edeyim bari :D :D
Haftasonu Fransaya gectik,minik bir gezintinin ardindan döndük,oglum yol boyunca misil misil uyudu.Dogumgünü icin pastayi almayi düsünüyorum,bizim evin kösesinde bir firin var siparis veriliyormus katalogunu gördüm gecen gün,"arabalar"karakterleri hos geldi gözüme.Burda cok akrabamiz olmadigi icin kendimiz kutlariz demistim ben,keske kalabalik olsakta kutlasaydikcok hos olurdu gercekten.

Doğumgünü mevzuunda planları ilk yazanlardan biri olarak düşündüm, hani insanları çağırırsak hediye bekler gibi oluruz durumunu... Arkadaşlar, açıkçası burada görene dek hiç aklıma gelmemişti böyle bir mantık. Sanmam ki insanlar da böyle düşünsün ama kimseyi de zor durumda bırakmak olmaz. Aklıma şöyle bir şey geldi. Nehir'in doğumgünü öğrencilerimin de katılımı sebebiyle hayli kalabalık olacak. Hatta çocuklar davetiye bile yapacaklar, anı olsun diye. Not olarak katılımlarının yeterince keyif verici olduğunu, getirecekleri armağanların Çocuk Esirgeme Kurumuna Nehir vasıtasıyla iletileceğini yazmayı düşündüm. Çok şükür ki kızımın oyuncak,giyim vs. ihtiyacı yok. Elbette yakınlarımızdan gelen hatıra mahiyetinde armağanları saklamak da isteriz ama açıkçası ben bu konuda çok da anılara bağlı biri sayılmam. İlk doğumgününün hayır işine vesile olması beni daha mutlu eder. Daha önce dershanede çocuklar oyuncaklarını toplayıp Çocuk Esirgeme Kurumuna götürdüler birkaç kez. Böyle organizasyonlarımız oldu. Bu kez de biz vesile olalım. Sonuçta oraya gidecek şeyin sınırı yok. Böylece herkes bütçesine göre birşey getirir. Çocuk bezinden oyuncağa,giyimden kırtasiye malzemesine kadar. Evet evet, bence bu iyi bir fikir oldu :16:

Tuğbacım 6 kasım hafta içine geldiği için bayramdan sonraki pazar hazır annemlerdeyken önceden oğlumun doğumgününü kutlamayı düşünüyorum. Orada kalabalık olacağımız için pastayı satın alacağım. Ayrıca doğum günü tarihinde kendim pasta yapmak istiyorum onda kalabalık olmayız. Ben pasta yapmaya bayılırım. Hem tat hem görüntü olarak bu işte iyiyim diyebilirim. Ama o gün İbrahimin keyifli gününde olması lazım yoksa yapabileceğimi sanmıyorum.
Oyunla ilgili yazıların da çok güzel. Ben de bugün çocuk gelişim psikolojisi ile ilgili kitap bakınıyordum internette. ilk kitaplarım diye bir siteyi gördüm. Kitap satışı dışında çok güzel yazılar da var içinde ben şöyle bi üstten okudum hoşuma gitti siz de bir bakın isterim.
Senemcim çok iyi düşünmüşsün hediye işini..

Cumartesi günü oğlumu stüdyoya götürerek resimlerini çektirim..Doğum günü hediyesi olrak kampanya varmış hemen faydalanıyım dedim :9:

Slmlar dün kızım çok huysuzdu pert etti beni doğumgünü mevzusu için bişey diyemiyorum ablamızın doğum gününe yakın zamanda dayımı kaybetmiştim o yüzden bişey yapmak istemedim zaten çok niyetim yoltu anlamaz büyüyünce yaparım diyodum yoğun ısrar sonucu akşam evde kadınlı erkekli ki koca tarafım kalabalık yani sadece kardeşlerle pasta kestik ilk büyük doğumgünü geçen sene 3 yaşında yaptık hem heveslendi hemde kardeşi olduğu için ona değişiklik olsun dedik bu senede ikisine bir yaparım heralde büyük 16 aralık küçük 11 kasım her ay doğumgünümü yapcam

arkadaşlar birde çocuklar şekilli küp oyuncaklarında doğru bir şekilde şekilleri deliklere geçirmeye başladılar mı? Emir yeni yeni doğru şekil doğru deliği eşleştirmeye başladı ve atıyor kutunun içine, ama hepsini değil, mesela daire, kare, üçgen gibi şekillerde başarılı.. abuk subuk şekilleri denk getirip sokamıyo daha.. acaba diyom geç mi kaldı.. sizinkilerin gelişimi nasıl?

valla tugba takma böle seyleri gecikmez herseyi zamanı gelince yapar bi ay yapmasa bi ay yapar ....benim kız halkalar var tomy nin onu gecirio sırasına geciremio ama sevio ...

bizde dogum gününü bayramda dedemiz ve babanne ile kutlamaya karar verdk cok özel bişey olmayacak ama kızım farklı bişey oldugunu anlayacak mumları görence saldırır zaten:1::1::1::1::1::1:

okuldA ögrencilerle hergün sabah dans edioruz cok eglenceli çalışmayı özlemişim cok güzel gecio hayatım kızım da cok mutlu bakcıısıyla:1:

siz napıosunz ??????????? nerelerdesnzzzzz kimseden ses yok kızıyorum ama yapmayın böleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee:50::50::50:

yaa msj yazdım ama gelmedi. gamze selam. hoşgeldin. napıyon. sayfayı bi okuyup çıkıcaktım ama seni görünce bi selam verim dedim

Slm kızlar size birşey soracağım benim oğlum son günlerde çok zor uykuya dalıyor uyutmak için neredeyse bir saatten fazla uğraştığım oluyor uyutmasam 12 de falan zor yatacak ve uykusu geldiğinde bir kenarda uyuyan bir bebek değil sadece mızır mızır eİyet ediyor bir iki hafta öncesine kadar 3 saat uyanık kalıyor üçüncü saatte 10 dakikada uyurdu... Sizde durum nasıl uyku ile nasıl baş ediyorsunuz?

kızlar merhaba:3:

nasılsınız bakiiiimmmm, özlemişim sizi:16: sayfalar pek ilerlememiş sevinmedim dersem yalan olur:1:

son haftalarda çok yoğunum ben, malum her yıl aynı şeyler oluyor çalıştığım yerde, ben aynı zamanda eğitmenlik yapıyorum, kış gelmeden şu elemanları eğitelim de çıksın aradan diyoruz:1: ve yollara dökülüyoruz, civar illere gidip geliyorum ama canım çıkıyor, sabah 6 yola düş, akşam en erken 8 de eve gel oluyor, hafta da bir yada 2 gün:14:ben neysede çocuklarım, canlarım yolumu gözlüyorlar:5:

sahi öğretmen grubu, ay siz napıyosunuz ya bu öğrenciler kafa beyin bırakmıyorlar, benimkiler kocaman adamlar ama:4: sizlere allah kolaylık versin bıcırlarla

oğlum yeni yeni iyileşiyor, gerçi daha hırıltısı geçmedi, terlemeye de yoğun, inşallah iyi olur kuzum ve kuzucuklarınız ya, kendim için dua ederken siz de geliyorsunuz aklıma valla:16: okuduklarımdan ve çevremden gördüklerimden anladığım kadarıyla bu dönemde soğuk algınlığına yakalananlar geç iyileşiyorlar nedense

doğum günü muhabbeti olmuş, ya yanlış anlamayında, benim için özel günler çok da bişi ifade etmiyor, ha kutlamayı tabiki severim herkes gibi unutmam da genelde ama, o an nasıl olursa en güzel şekilde geçirmeye çalışıyoruz, dostlarımız yanımızdaysa onlarla, yoksa annemlerle, onlardan da kimse yoksa sadece çekirdek aile olarak biz kutluyoruz, öyle hazırlıklar planlar falan bana çok gereksiz ve abartı bir yaklaşımla durumu ve çocuğu önemseme gibi geliyor, sağlıklı mutlu olsun bebeklerimiz ve bizler yeterli bence, bir çocuğa verilebilecek en güzel doğum günü hediyesi de mutlu bir yuva:16: aman yanlış anlamayın beni olur mu? ben kendi duygularımı sadece içtenlikle ifade etmek istedim:16:

kızlar bu aralar kafam çok dolu olduğundan mıdır nedir, çok unutkanım, gittiğim her yerde bişi unutuyorum hayırdır inşallah, şemsiye, çanta vs zaten de flash, resmi yazı falan unutuyorum başıma bişi gelmese bari:36:

bu arada ilkim aras oğlun hastaymış canım geçmiş olsun çoooookkk:16:

emire amade canım bence sen çok ilgili bir annesin:16: bu aylarda pek çok bebek daha içiçe geçirmeyi beceremiyorlar aferin emire:46: valla benim oğlanda bir numara yok, bakıcıya tv açtırmıyorum o da radyo açıyor, çocuk tüm türküleri ezberleyecek yakında:1: en sevdiği şarkı angaranın bağları da büklüm büklüm yolları, bide oynuyor küçük hüsamettin gibi:9:

Denis in kızı da hastaydı nasıl oldu acaba, ya spreyden haber var mı?

aramıza yeni katılan arkadaşlar hoş geldiniz

gamze :16: canım bakıcı konusunda herşeyin yolunda gitmesine çok sevindim zaten mutluluğun yazdıklarına yansıyor, oğlan büyüsün ana sınıfına sana vericem

asu napıyosunnnn:16: önemli misafirin gitmedi mi yoksa

diğer arkadaşlar sizlere de kocaman öpücükler:16:

canınız ve canlarınız sağlam:)işleriniz yolunda olsun:16:

Cumartesi günü oğlumu stüdyoya götürerek resimlerini çektirim..Doğum günü hediyesi olrak kampanya varmış hemen faydalanıyım dedim :9:
Süpermis canim.

Slm kızlar size birşey soracağım benim oğlum son günlerde çok zor uykuya dalıyor uyutmak için neredeyse bir saatten fazla uğraştığım oluyor uyutmasam 12 de falan zor yatacak ve uykusu geldiğinde bir kenarda uyuyan bir bebek değil sadece mızır mızır eİyet ediyor bir iki hafta öncesine kadar 3 saat uyanık kalıyor üçüncü saatte 10 dakikada uyurdu... Sizde durum nasıl uyku ile nasıl baş ediyorsunuz?
Walla bu dis problemleri basladigindan beri bizimkide uyku problemi yasiyor,geceleri daha sIk kalkiyor,uyuyrkende problemli.

kızlar merhaba:3:

nasılsınız bakiiiimmmm, özlemişim sizi:16: sayfalar pek ilerlememiş sevinmedim dersem yalan olur:1:

son haftalarda çok yoğunum ben, malum her yıl aynı şeyler oluyor çalıştığım yerde, ben aynı zamanda eğitmenlik yapıyorum, kış gelmeden şu elemanları eğitelim de çıksın aradan diyoruz:1: ve yollara dökülüyoruz, civar illere gidip geliyorum ama canım çıkıyor, sabah 6 yola düş, akşam en erken 8 de eve gel oluyor, hafta da bir yada 2 gün:14:ben neysede çocuklarım, canlarım yolumu gözlüyorlar:5:

sahi öğretmen grubu, ay siz napıyosunuz ya bu öğrenciler kafa beyin bırakmıyorlar, benimkiler kocaman adamlar ama:4: sizlere allah kolaylık versin bıcırlarla

oğlum yeni yeni iyileşiyor, gerçi daha hırıltısı geçmedi, terlemeye de yoğun, inşallah iyi olur kuzum ve kuzucuklarınız ya, kendim için dua ederken siz de geliyorsunuz aklıma valla:16: okuduklarımdan ve çevremden gördüklerimden anladığım kadarıyla bu dönemde soğuk algınlığına yakalananlar geç iyileşiyorlar nedense

doğum günü muhabbeti olmuş, ya yanlış anlamayında, benim için özel günler çok da bişi ifade etmiyor, ha kutlamayı tabiki severim herkes gibi unutmam da genelde ama, o an nasıl olursa en güzel şekilde geçirmeye çalışıyoruz, dostlarımız yanımızdaysa onlarla, yoksa annemlerle, onlardan da kimse yoksa sadece çekirdek aile olarak biz kutluyoruz, öyle hazırlıklar planlar falan bana çok gereksiz ve abartı bir yaklaşımla durumu ve çocuğu önemseme gibi geliyor, sağlıklı mutlu olsun bebeklerimiz ve bizler yeterli bence, bir çocuğa verilebilecek en güzel doğum günü hediyesi de mutlu bir yuva:16: aman yanlış anlamayın beni olur mu? ben kendi duygularımı sadece içtenlikle ifade etmek istedim:16:

kızlar bu aralar kafam çok dolu olduğundan mıdır nedir, çok unutkanım, gittiğim her yerde bişi unutuyorum hayırdır inşallah, şemsiye, çanta vs zaten de flash, resmi yazı falan unutuyorum başıma bişi gelmese bari:36:

bu arada ilkim aras oğlun hastaymış canım geçmiş olsun çoooookkk:16:

emire amade canım bence sen çok ilgili bir annesin:16: bu aylarda pek çok bebek daha içiçe geçirmeyi beceremiyorlar aferin emire:46: valla benim oğlanda bir numara yok, bakıcıya tv açtırmıyorum o da radyo açıyor, çocuk tüm türküleri ezberleyecek yakında:1: en sevdiği şarkı angaranın bağları da büklüm büklüm yolları, bide oynuyor küçük hüsamettin gibi:9:

Denis in kızı da hastaydı nasıl oldu acaba, ya spreyden haber var mı?

aramıza yeni katılan arkadaşlar hoş geldiniz

gamze :16: canım bakıcı konusunda herşeyin yolunda gitmesine çok sevindim zaten mutluluğun yazdıklarına yansıyor, oğlan büyüsün ana sınıfına sana vericem

asu napıyosunnnn:16: önemli misafirin gitmedi mi yoksa

diğer arkadaşlar sizlere de kocaman öpücükler:16:

canınız ve canlarınız sağlam:)işleriniz yolunda olsun:16:
Bizim oglanda burada cikan müzik kanalini acinca cok seviyor hareketli sarkilara tepki veriyor vede ablasi cizgi film kanalina(almanca) bakinca oda oturup segrediyor ara arada kalkiyo gezip tekrar segrediyor :))))))

AYNEN canım yerine göre 1 saat sallıyorum gene de uyumuyor ...

kızlarr günaydınn,ayyy ben bu oğlanı bi düzene sokamadım gitti.bi günü bi gününe uymuyo.bi gün öğlen uykusu da dahil güzel yatmışssa,diğer gün tam tersi.bugün hiç uyutmadı.sabaha doğru 4buçukta kalktı baktım uyumayacak odaya getirdim 6ya kadar oyuncaklarıyla oynadı,gece gece tatlı geldi oyuncaklar,gün içerisinde yüzüne bile bakmaz.6dan sonra yere uzandı yüz üstü uyudu kendiliğinden 5dakda.aldım yerine koydumm,tamam uyur dedim yarım ssat sonra tekrar kalktı.eşim de tutturmuş senden yüz buluyo o yüzden böyle yapıyo.yemesi de sorun bu günlerde 2hafta hasta oldu diye katıları yemek istemiyo şimdi,bugün kahvaltı yaptırdım ayrı ayrı 1 saatte 1yumurtanın sarısı,2dilim peynir,yoğurt yedi,doymuş mudur kızlar???çok zorluyo bu yemek konusu beni.dün sabah 8de kahvaltı yaptı,akşam4e kadar hiçbişey yediremedim,4te bi kase çorba içtik,o da oynata oynata.oturmak istemiyo bi türlüü,oturtupta yediremiyorum bu çocuğa.biraz kilo almıştıı,şimdi onu da verecekkk....eşim diyo bırak diyo yemiyosa yemesin kaldır,aç bırak diyo.oğlumun aklına yemek gelmiyo kii,bıraksam öyle kalırr.offf bilmiyorum valla.pilim bitmiş durumda.zaten kafada binlerce sorun,bi de üstüne oğlumun bu huysuzlukları.zor dayanıyo bedenn.............................

kemece canım senin de işin zor canım.tam gün çalışıyosun.o yavrucaklar nasıl bekliyolardır evde senii.

gamzeeee hep böyle mutlu ol emiii.

karaca,edibe,asu,beyhan,devkule,usha girmiyolar artıkkk.kızlar gelin yazın bişeyler...spreyden haberi olan var mıı

ahh bu bayram gelse de anneme babama bi sarılsamm.dün kolii yapıp göndermişler.oğluma uyku tulumu,bayramlık göndermişler.poğaça yapmış koymuşş.boş kalmasın diye kutu taze fasulye,salatalık,erik göndermeişler pazardan taze alıp göndermişş...ahh bu annemmmmm,kızınnn özledii seniiii deli gibiiii

Çevremde bulunup, beni anlamayan insanlara karşı suskun kalmak zorunda olmam ve sadece zaman ve mekan bakımından bana uzak, lâkin beni duyacaklarını duyumsadığım insanlarla konuşabilmem çok garip...

Tolstoy

sanırım tolstoyla aynı şeyleri düşünüyoruzz...

İlkimcim bence eşin haklı üstüne gitme yediği kadar yesin kaç kiloki oğlun benim kızda çok güzel yerdi üç gündür yap dök kahvaltı meyve çorba en sevdiği yoğurdu bile yediremiyorum anca bi iki kaşık valla hiç kasmıyorum normal öğün saatinde veriyorum ne kadar yerse napim ölede bölede büyüycek

İlkimcim bence eşin haklı üstüne gitme yediği kadar yesin kaç kiloki oğlun benim kızda çok güzel yerdi üç gündür yap dök kahvaltı meyve çorba en sevdiği yoğurdu bile yediremiyorum anca bi iki kaşık valla hiç kasmıyorum normal öğün saatinde veriyorum ne kadar yerse napim ölede bölede büyüycek

canım kilosunu bi kaç ay biraz üzerinde durdum kilo aldırdım biraz 9.600 oldu kilosu.kiloyla ilgili sorunum yok şu anda.ama yemedği takdirde zayıflamaya başlıyacak.ya benim oğlan ne anne sütü ne formül süt almıyo ya.ek gıda yemedğinde verbileceğim bi alternatifim yok.o yüzden bu yeme işi benimm içinnn sorun haline geldii.bi de kızlar kaç saatte 1 ek gıda veriyosunuz.ben 3saatte 1 vermeye çalışıyorumm.çocuk 1 yaşına geldi ben hala bu soruyu soruyorum değil miiii???:47::47:

neyse gideyimmm biraz ablamla konuşayımm toparlasınn beniii....

nbr arkdaslar
kızm cok hastaates olunca dr a gotrdm dun
bogazı cok kotu olmus
dıs de cıkaryr
hepsı ust uste gelmıs dedı dr
ılkımcm senı sımdı daha ıyı anlıyrm

canım kilosunu bi kaç ay biraz üzerinde durdum kilo aldırdım biraz 9.600 oldu kilosu.kiloyla ilgili sorunum yok şu anda.ama yemedği takdirde zayıflamaya başlıyacak.ya benim oğlan ne anne sütü ne formül süt almıyo ya.ek gıda yemedğinde verbileceğim bi alternatifim yok.o yüzden bu yeme işi benimm içinnn sorun haline geldii.bi de kızlar kaç saatte 1 ek gıda veriyosunuz.ben 3saatte 1 vermeye çalışıyorumm.çocuk 1 yaşına geldi ben hala bu soruyu soruyorum değil miiii???:47::47:

neyse gideyimmm biraz ablamla konuşayımm toparlasınn beniii....
cnm ya bnm kız da hıc kılo almıyr
yıyor ama almıyr
cokk hareketlı
yuruyor da zaten

senn bebegıne az kılolu demıyr muydu arkadaslrn
gayet yernde bence kılosu
bız hala 8.5 kılodayz
sen nasıl kılo aldrdn

nbr arkdaslar
kızm cok hastaates olunca dr a gotrdm dun
bogazı cok kotu olmus
dıs de cıkaryr
hepsı ust uste gelmıs dedı dr
ılkımcm senı sımdı daha ıyı anlıyrm

geçmiş olsun canım.bizim de öyle oldu grip üstüne üst dişlerden biri çıktı,diğeri de yakında çıkacakk..hangi konuda canım.o kadar çok şeyden şikayet ettim ki bu son zamanlarda.

Back