2011 Kasım Anneleri

:119:kızlar kaç haftada öğrendiniz cinsiyetini:119:

• 11 haftalıkken

OY: 30 7,2%
  • 12 haftalıkken

OY: 75 17,9%
  • 13 haftalıkken

OY: 38 9,1%
  • 14 haftalıkken

OY: 54 12,9%
  • 15 veya dah uzun sürede

OY: 222 53,0%

• Ankete Katılan
    419
evet canım görenler büyümemiş diyolardı.8.600dü kilso 3ay içinde 1kilo aldırdım.5öğün verdiyodum ben.ama şimdiye kadar hiçbir öğününü bitirmeden kaldırmadım mama sandalyeinden hep oynata oynata yediridmm.akşam öğününde mutlaka et yedirdim diğer aylardan farklı olarak,ona bağlıyorum benn,çünkü farklı bişeyler yapmadımm.bi de muz kilo aldırıyo,dişten dolayı ishal oluyodu ara ara.nerdeyse hergün muz yedirdimm..

geçmiş olsun canım.bizim de öyle oldu grip üstüne üst dişlerden biri çıktı,diğeri de yakında çıkacakk..hangi konuda canım.o kadar çok şeyden şikayet ettim ki bu son zamanlarda.
senn de oglnhasta degılmıydı
o sebebtn yanıı
hatta ıcmden kıs gelmeden hasta olms bebekler dye gecırmıstm
gecırmz olydmmm

bzm ogunlermz
sabh anne sutu kalkınca
10 da kahvaltı
2 da ogln yemegı
5-6 arası meyvelı yogrt
8-9 arası aksm yemegı
gece 12 gıbı 200 cc lık tahıl. devam sutu karısımı uyku ogunu
bu kadar yanııı

senn de oglnhasta degılmıydı
o sebebtn yanıı
hatta ıcmden kıs gelmeden hasta olms bebekler dye gecırmıstm
gecırmz olydmmm

canım o kadar çok dikkat etmemize rağmen hastalanınca hastalanıveriyolar.bi de diş zamanı büyeleri daha mı bi zayıf oluyo nedir daha çabuk yakalanıveriyolar.alttlar çıktığında da hastalanmıştı,şimdi üst dişler çıkmaya başladı yine hasta oluyolar..

bzm ogunlermz
sabh anne sutu kalkınca
10 da kahvaltı
2 da ogln yemegı
5-6 arası meyvelı yogrt
8-9 arası aksm yemegı
bu kadar yanııı

öğlen yemeği akşam yemeği olarak ne veriyosun canımm.hastalandığında nefes almakta zorlanıyodu,devamlı çorba verdim yemesi kolay olsun diye,şimdi katı şeyleri yemek istemiyo.tekrardan 2 gündür üzerinde durmaya çalışıyorumm.

bzm ogunlermz
sabh anne sutu kalkınca
10 da kahvaltı
2 da ogln yemegı
5-6 arası meyvelı yogrt
8-9 arası aksm yemegı
bu kadar yanııı

canim senle ayni menu planlarimiz
bende kizimi boyle besliyorum
kg sorunu olan anneler
pratein agirlikli besleyin
mesela birgun tavuklu birgun etli yemek verin geneldede oglen yemegi olarak verin
ve muz ve yumurtayi hergun vermeye calisin
1ay icinde iyi yerlerse guzel kg aldiriyor
benim kizimda 3aydir hep 100gr aliyor suan 10kg ¨
kizlar spreyarkadasimizin bebegi nasil olduuuuuuuu

canim senle ayni menu planlarimiz
bende kizimi boyle besliyorum
kg sorunu olan anneler
pratein agirlikli besleyin
mesela birgun tavuklu birgun etli yemek verin geneldede oglen yemegi olarak verin
ve muz ve yumurtayi hergun vermeye calisin
1ay icinde iyi yerlerse guzel kg aldiriyor
benim kizimda 3aydir hep 100gr aliyor suan 10kg ¨
kizlar spreyarkadasimizin bebegi nasil olduuuuuuuu

cnm valla her turlu beslyrm ama kızn kıloya karsı bıseyı var:52: senn kızına da masallh bu arada

öğlen yemeği akşam yemeği olarak ne veriyosun canımm.hastalandığında nefes almakta zorlanıyodu,devamlı çorba verdim yemesi kolay olsun diye,şimdi katı şeyleri yemek istemiyo.tekrardan 2 gündür üzerinde durmaya çalışıyorumm.
ben de kolay yutsn dye corba verdm ogln. zaten normalde de ogle yemgın de ya corba ıcer ya da kofte yogurt yer. aksam da evde ne pısmıssse onu yedryrm. pılav da yıyor etlı pılav. bazen cok nadr de olsa muhallebı.
acaba az mı yedryrm kınormal boyutlu corba kasesı ıle ayarlıyrm yemeklerınkoftede uc adet yıyogece 12 de sut ıcıyr200 ccc. bıde kakıyr emmeye bıkac defa.
kahvaltı. bır kasık tahıl.ceyrek muz.yumrta sarısı.tereyeg.uc adet bıskvı. bır dılm ekmk ıcı. hepsını catalla ezp yedryrm. elıne de bır kalın dılm kasar peynrı veryrm.onu da o yıyor oyle. normlbeyz peynr vermyrm. kasarda daha cok kalsym var. merkt kasarı degıl. hakıkı erzrm eskı kasar yanı. bazı sabhlar da kaymk ve tahn pekmz ekmekle yedryrm.
boyle ıste
ne bılm ya

bzm ogunlermz
sabh anne sutu kalkınca
10 da kahvaltı
2 da ogln yemegı
5-6 arası meyvelı yogrt
8-9 arası aksm yemegı
bu kadar yanııı

bende bunları uyguluyorum ama ssabah 8 de kahvaltı 10 da ara ögün bişeyler veriyorum...

bizim ki işe gidicek gibi erkenden kalkıyor bizi uyandırıyor hem de sabah en geç 07:20 çalar saatim o benim.. :9:

nezooo ben de 1 yaş için stüdyo resmi çektirmeyi düşünüyorum doğduğundan beri kendimiz hep çekiyoruz ama onun yeri başka oluyor
gamze19 canım kızının bakıcıyla iyi olması ne kadar güzel belli ki içine sinmiş aklın kalmıyordur Allah bozmasın. Şarkılar danslar senin öğrencin olmak varmış.
Tarioronar diş sıkıntısı olmadıktan sonra uyku sorunumuz pek olmuyor 9 gibi ışığı kapatıp birlikte yatıyoruz gündüz az uyumuşsa ve yorgunsa hemen uyuyor ama gündüz uykusunu almışsa yarım saat bir saati buluyor uykuya geçmesi.
Kemece Allah kolaylık versin canım işin baya ağırmış. Unutkanlık da beyin yorgunluğundan oluyor herhalde ben de bu ara her gittiğim yerde birşey unutuyorum ayrıca neyi nereye koyduğumu da unutur oldum ibrahim doğana kadar ne para ne eşya hiçbirşeyimi kaybetmez ve bir yerlerde unutmazdım. Soğukalğınlığını da neredeyse her bebek geçirdi havalar bir sıcak bir serin önüne geçilmiyor.
İlkim Aras Oğlanın kilosu benimkiyle aynı sayılır canım İbrahim de az az alıyor bu ara ben de düştüm üstüne 1 yaşına 10 kiloyla girmek istiyorum ama takıntılı değlim çok şükür sağlığı yerinde. Ben de sabah 8-9 gibi uyandığında süt veriyorum biz kahvaltı yaparken de bizimle ne yerse ama bir tatlı kaşığı labne üçte bir yumurta dört beş lokma ekmek anca, 11 gibi bir iki bisküviyle meyve ya da kuru incir içi, 13 gibi çorba, 16 gibi yoğurt, 18-19 gibi çorba 24 gibi formül süt Tabi bu herzaman aynı olmuyor ama günde iki kere çorba içiyor birinin etli diğerinin bakliyatlı olmasına özen gösteriyorum, çorbaların içine eti bebek ekmeği ya da gerçek köy ekmeği ufalıyorum. Bizde 9 aylıktan beri kahvaltı olayı yok bisküvili ekmekli tahıllı hiç birini istemiyor artık bıktı sanırım. Yalnız bir haftadır gece bile acıkıp süt istiyen çocuğa süt içiremiyorum 50-60 cc den fazlan içmiyor ne oldu anlamadım. Sen uyurken içirmeyi denedin mi hiç ben hep öyle içirirdim şimdi istemiyor.
Asu 24 Geçmiş olsun canım kızın hastalanmış inşallah şimdi iyidir. Kaşarın kalsiyum oranı yüksek gerçekten bir de çökeleğin hamileyken öğrenmiştim onları daha çok tüketmeye çalışırdım.
5848BC canım spreyle az önce görüştüm dışarıdan ilaç bekliyorlarmış bugün gelmiş yarın başlanacakmış ilaca umarım ilaç iyi gelir, spreyde pek iyi değil moral olarak zaten iki kere mide kanaması geçirmişti ayakta durmaya çalışıyorum diyor Allah yardımcıları olsun inşallah..

Son düzenleme:
kızlaar merhabaa.. oh be ortalık şenlenmiş azcık, sevindim..

yalnız yazdığınız menülere hayran kaldım ve bu sıpaların totosu nasıl etlenmiyo bunca yemeye anlamadım.. Ben Emire sadece 3 öğün yediriyom ve kilosu sizinkilerden birkaç kilo kadar fazla.. iri doğmasının da payı vardır mutlaka ama hani ne bilim, o kadar sık beslemek ters mi tepiyoki.. hani derler ya zayıflamak için azar azar sık sık yiyin diye.. öle bişi mi oluyo acaba.. ben sabah 10-11 gibi kahvaltı, öğleden sonra 2-3 gibi yoğurt, akşam 7;30 da da yemekte ne varsa ondan veriyorum.. o kadar.. sadece 3 öğün yani, biri de sadece yoğurt yani.. neyse diyeceğim o ki, beslenme saatlerinde mi değişiklik yapsanız acaba.. neyse benimki sadece nacizane tavsiye, herkes kendi evladını daha iyi tanır ve daha çok düşünür sonuçta..

neyse, hasta bebişlere çok geçmiş olsun.. umarım tez zamanda iyileşirler. bol bol meyve.. mis miiss.. çabucak toparlarlar inşallaah.

ya bu arada şu uyku problemi.. of offfffffffffff offfffffffffffffffffff... desem yeterli olur sanırım.. :34:
demek bu dönemde böyle bi haller oluyo bunlara, hepsi aynı olduğuna göre.. Allah Allaaahh, yok arkadaş okuduğum bütün kitaplara itiraz edeceğim.. bi de diyolar ki 1 yaşına kadar uykusu düzene girermiş, yok yaaa.. yemişim o kitapları.. yok valla hepsi hikaye, o kadar..

neyse, sabır edeceğiz, sabır sabır sabır.. düzelecek herhalde bir gün, sürekli böyle olacak değil yaa.. :16: o kadar çook seviyoruz ki onları, nasıl da çekiyoz ama sıkıntılarını.. o uyumadıkça kaldırıp oturtuyom sonra bi sarılıyom bi öpüyom ki onu, öle böle değil ama, çocuk kendini yatağa atıyor tekrar, benden kurtulmak için.. :52::52::52: seviyom onu herhaliyle.. çok seviyom çook.. uykusuzluğu da bi alıştım ki sormayın, dün 1 saat anca uyumuşumdur, ama şuan sıfır uyku, ne zaman uyurum bilmem.. bizim ki horulduyoken uyuyabilseyim biraz iyi olurdu aslında ama.. neyse, dedim ya alıştım.. :32::32:

Tuğba ben de sendenim; benim minnoş dört öğün yiyot; kahvaltı-meyve-öğleden sonra yemek-yoğurt şeklinde. Bazen meyve yerine yoğurtlu muhallebi... Ame Nehir de 11 kilo şu an. Boyumuz da 80 cm. Bi de benim kızım 48 cm, 3 kilo doğdu. Bir de sabah,akşam,gece anne sütü alıyor. Ama artık eskisi kadar doyurucu olduğunu sanmıyorum anne sütünün. Faydaları için veriyoruz. Sabah kahvaltısına da 100 ml. anne sütü koyuyoruz. Sanırım Nehir'in kilosu tahin-pekmezden geliyor. Kahvaltılarımız oldukça sağlam oluyor.

kızlaar merhabaa.. oh be ortalık şenlenmiş azcık, sevindim..

yalnız yazdığınız menülere hayran kaldım ve bu sıpaların totosu nasıl etlenmiyo bunca yemeye anlamadım.. Ben Emire sadece 3 öğün yediriyom ve kilosu sizinkilerden birkaç kilo kadar fazla.. iri doğmasının da payı vardır mutlaka ama hani ne bilim, o kadar sık beslemek ters mi tepiyoki.. hani derler ya zayıflamak için azar azar sık sık yiyin diye.. öle bişi mi oluyo acaba.. ben sabah 10-11 gibi kahvaltı, öğleden sonra 2-3 gibi yoğurt, akşam 7;30 da da yemekte ne varsa ondan veriyorum.. o kadar.. sadece 3 öğün yani, biri de sadece yoğurt yani.. neyse diyeceğim o ki, beslenme saatlerinde mi değişiklik yapsanız acaba.. neyse benimki sadece nacizane tavsiye, herkes kendi evladını daha iyi tanır ve daha çok düşünür sonuçta..

neyse, hasta bebişlere çok geçmiş olsun.. umarım tez zamanda iyileşirler. bol bol meyve.. mis miiss.. çabucak toparlarlar inşallaah.

bende diyodum ben ne kadar az yediriyormuşum diye ama sen de benden çıktın benle sabah kahvaltı yapıyor uyanma saatimize göre değişiyor oğlan la koyun koyuna yatıyorsak 11 i falan buluyor kociş işten aramaya başladı sabah 9 ve 10 da uyandırıp kontrol ediyor günü uyuyark geçirmeyelim diye akşamda uyumayı bilmiyoruz gece de sabaha kadar oğlan somuruyor ağzında uyuyor desem yeri böylece sabah uyanamıyorum, öğlende çorba artan yemeklerden akşamda biz yine ne yersek yiyor yoğurtdu akşam yemeği ile yediriyorum meyveyide babası akşam yemeğinden sonra veriyor bu aralar favorisi mandalina ve kavun

iyi geceler cümlenizee

SEVDA canım sütü herşeyi denedim uykuda,ayakta,oynatarak,bardakta.yok mümkün değil içmiyo formül süt.inek sütüne başladımm ben de bari ona alıştırayım diye.ineği de köyde bulup eve günlük süt gelince tamam içsin dedim artık.yani kaşıkla falan gün içeriisnde bisküvi koyup içiriyorum.ama bu sıralar çok huysuz,uykusuz,iştahsız.4.diş yolda.her öğünrondodan geçirip meyve püresi yapıyodum,eşim kızmaya başladı,vitamin diye bişey kalmıyo diye.meyve püresinin içine devamlı bişeyler katıyodum,pekmez,ceviz gibi.sanırım kiloyu ondan aldık.ama katıları bugünlerde sorun çıkarınca meyveyi de tek tek vermeye başladımm.
kızlar bi de bebeklere köfte yapınca nasıl yapıyosunuz.kızartıyomusunuz.içine ne koyuyosunuz.kuru olunca bizim oğlan yeme de zorlanıyo,sulu köfte yaptım bi kaç sefer onu da öyle pek sevmedi,ben de sevmem zaten

Slmlar kilo alamayan alamıyo heralde bende 3 saatte bir besliyorum hemde az değil kaseleri dolu dolu sabah 8.00 kahvaltı, 11.00 meyve, 14.00 çorba veya yemek, 17.00 yoğurt, 20.00 devam sütü, 23.00 devam sütü şuan 9 kilo ama yüroryo ve hiç oturduğu yok tereyağda kilo aldırır derler hergün kahvaltısında var yumurta muz yer ama yok ablamızda böyleydi hala öle o kadar yer hiç yemeyen akran kuzeniyle aynı kiloda yapı meselesi

Alıntılar çok yer kaplıyor kusura bakmayın ama diğer türlü de cevap yazmayı unuttuklarım oluyor böyle daha kolay
kızlaar merhabaa.. Oh be ortalık şenlenmiş azcık, sevindim..

Yalnız yazdığınız menülere hayran kaldım ve bu sıpaların totosu nasıl etlenmiyo bunca yemeye anlamadım.. Ben emire sadece 3 öğün yediriyom ve kilosu sizinkilerden birkaç kilo kadar fazla.. Iri doğmasının da payı vardır mutlaka ama hani ne bilim, o kadar sık beslemek ters mi tepiyoki.. Hani derler ya zayıflamak için azar azar sık sık yiyin diye.. öle bişi mi oluyo acaba.. Ben sabah 10-11 gibi kahvaltı, öğleden sonra 2-3 gibi yoğurt, akşam 7;30 da da yemekte ne varsa ondan veriyorum.. O kadar.. Sadece 3 öğün yani, biri de sadece yoğurt yani.. Neyse diyeceğim o ki, beslenme saatlerinde mi değişiklik yapsanız acaba.. Neyse benimki sadece nacizane tavsiye, herkes kendi evladını daha iyi tanır ve daha çok düşünür sonuçta..

Neyse, hasta bebişlere çok geçmiş olsun.. Umarım tez zamanda iyileşirler. Bol bol meyve.. Mis miiss.. çabucak toparlarlar inşallaah.
yoğurt pek tutmuyor çocukları senin oğlan nasıl duruyor sabahtan akşama kadar? Kahvaltıyı sağlam yapıyor herhalde.
Dediğin gibi her çocuk başka benimki kahvaltı konusunda sorunlu bi de çok çabuk sıkılıyor az yediği için çabuk acıkıyor

tuğba ben de sendenim; benim minnoş dört öğün yiyot; kahvaltı-meyve-öğleden sonra yemek-yoğurt şeklinde. Bazen meyve yerine yoğurtlu muhallebi... Ame nehir de 11 kilo şu an. Boyumuz da 80 cm. Bi de benim kızım 48 cm, 3 kilo doğdu. Bir de sabah,akşam,gece anne sütü alıyor. Ama artık eskisi kadar doyurucu olduğunu sanmıyorum anne sütünün. Faydaları için veriyoruz. Sabah kahvaltısına da 100 ml. Anne sütü koyuyoruz. Sanırım nehir'in kilosu tahin-pekmezden geliyor. Kahvaltılarımız oldukça sağlam oluyor.
maşallah canım ya en hızlı büyüyen nehir oldu herhalde kahvaltı en önemli öğün ibrahime tahıllı kahvaltı, bisküvili kahvaltı, ekmekli kahvaltı hepsini verdim ayrı ayrı da yedirmeye çalışıyorum ama çok az yiyiyor tahin pekmez falan pek sevmiyor ne yazık ki
bende diyodum ben ne kadar az yediriyormuşum diye ama sen de benden çıktın benle sabah kahvaltı yapıyor uyanma saatimize göre değişiyor oğlan la koyun koyuna yatıyorsak 11 i falan buluyor kociş işten aramaya başladı sabah 9 ve 10 da uyandırıp kontrol ediyor günü uyuyark geçirmeyelim diye akşamda uyumayı bilmiyoruz gece de sabaha kadar oğlan somuruyor ağzında uyuyor desem yeri böylece sabah uyanamıyorum, öğlende çorba artan yemeklerden akşamda biz yine ne yersek yiyor yoğurtdu akşam yemeği ile yediriyorum meyveyide babası akşam yemeğinden sonra veriyor bu aralar favorisi mandalina ve kavun
iyi geceler cümlenizee
ohh maşallah nazar değmesin bu ne uyku baba kıskanıyor herhalde sizi :) mandalinalar tatlılaştımı ya biraz mayhoştur daha onlar ekşiyi sevecek demek ki

sevda canım sütü herşeyi denedim uykuda,ayakta,oynatarak,bardakta.yok mümkün değil içmiyo formül süt.inek sütüne başladımm ben de bari ona alıştırayım diye.ineği de köyde bulup eve günlük süt gelince tamam içsin dedim artık.yani kaşıkla falan gün içeriisnde bisküvi koyup içiriyorum.ama bu sıralar çok huysuz,uykusuz,iştahsız.4.diş yolda.her öğünrondodan geçirip meyve püresi yapıyodum,eşim kızmaya başladı,vitamin diye bişey kalmıyo diye.meyve püresinin içine devamlı bişeyler katıyodum,pekmez,ceviz gibi.sanırım kiloyu ondan aldık.ama katıları bugünlerde sorun çıkarınca meyveyi de tek tek vermeye başladımm.
Kızlar bi de bebeklere köfte yapınca nasıl yapıyosunuz.kızartıyomusunuz.içine ne koyuyosunuz.kuru olunca bizim oğlan yeme de zorlanıyo,sulu köfte yaptım bi kaç sefer onu da öyle pek sevmedi,ben de sevmem zaten
inşallah inek sütüne alışır ama onu nasıl veriyorsun suyla falan mı karıştırıyorsun ben de doktoruna sorucam yaşı dolduğunda nasıl vermeli diye. Ben köfteyi tavada biraz zeytinyağıyla pişiriyorum kızartmıyorum pek kuru olmuyor bu arada süt içmiyorsa yoğurt, kaşar, çökelek, incir, susam, pekmez bunlarda çok var zaten tahin pekmez o nedenle iyi kilo yapıyor bence ikisinin de kalsiyum oranı yüksek biri şekerli biri yağlı keşke yeseler
slmlar kilo alamayan alamıyo heralde bende 3 saatte bir besliyorum hemde az değil kaseleri dolu dolu sabah 8.00 kahvaltı, 11.00 meyve, 14.00 çorba veya yemek, 17.00 yoğurt, 20.00 devam sütü, 23.00 devam sütü şuan 9 kilo ama yüroryo ve hiç oturduğu yok tereyağda kilo aldırır derler hergün kahvaltısında var yumurta muz yer ama yok ablamızda böyleydi hala öle o kadar yer hiç yemeyen akran kuzeniyle aynı kiloda yapı meselesi
her çocuğun bünyesi farklı işte olmadı mı olmuyor kimi yiyor kilo almıyor kimi yemiyor kilo alıyor sağlıklı olsunlarda önemli olan o. Ama burada bunları konuşmamız çok güzel hem birbirimizden faydalanıyoruz hem de aaa bu normalmiş boşu boşuna üzülmeyeyim diyoruz.

Back