2011 Kasım Anneleri

:119:kızlar kaç haftada öğrendiniz cinsiyetini:119:

• 11 haftalıkken

OY: 30 7,2%
  • 12 haftalıkken

OY: 75 17,9%
  • 13 haftalıkken

OY: 38 9,1%
  • 14 haftalıkken

OY: 54 12,9%
  • 15 veya dah uzun sürede

OY: 222 53,0%

• Ankete Katılan
    419
ya benim annemde bayılır örgü işine, Emire de neler neler ördü şimdiye kadar.. uyku tulumu örse nasıl olurki acaba.. bi tane battaniye ördü gerçi maşşaallaah yorgandan sıcak tutuyo, geçen kışı onunla geçirmiştik.. bu kışta bi tulum mu ördürsem bende :52::52:

birlikte yatıyoruz derken, aynı odada, o beşiğinde sen yatağında herhalde.. değil mi? yoksa birlikte aynı yatakta mı?

bende tam tersini biliyorum çünkü de.. yani birlikte yatmak isteği annenin istediği birşey, çocuk böyle birşeye ihtiyaç duymaz, anne kıyamadığı için ayrılmak istemez ama bu durum psikolojik açıdan olumsuz etkiler çocuğu, bağımlı olur, yalnız kalamaz, ileriki yaşlarındaki başarısızlıklarına kadar bağlıyolar durumu vs vs vs..

amaaaannn ne farkettim biliyonuz mu, fazla okumak araştırmakta iyi değil ya.. her çocuk farklı çünkü, huyu, suyu, alışkanlıkları, ihtiyaçları.. demek yaşayarak öğrenmek lazım bazı şeyleri, çocuğun nabzına göre şerbet meselesi yani.. :1:

Şöyle anlatayım: ben lisans olarak felsefe mezunuyum. Yüksek lisansımı eğitim psikolojisi üzerine yaptım. Rehber öğretmen olarak çalışıyorum ve yıllardır gelişim psikolojisi dersleri veriyorum ayrıca. Bu alanda az da kitap okumadım. Hep çevremdekilere, bebeğin odasının ayrı olması gerektiğini anlattım,öğrendiğim kuramlar çerçevesinde ama adı üzerinde, kuram; yasa değil yani. İnsan yaşayınca öğreniyor bebeği için doğrusunu. Bildiğin aynı yatakta yatıyoruz. Sabah 8:302da evden çıkıyorum, akşam 18.30'da evde oluyorum. Nehir yokluğumda huysuzluk etmez, daha iki aylıktı bırakmak zorunda kaldığımda.Ama birlikteyken de keyfi yerinde. İlk gördüğünde bi yarım saat kadar tepemden inmez, sonra oyununa devam eder. Yani şimdilik aşırı bağımlılık durumu yok. İlk iki ayında meme almadığı için pedagog arkadaşım beraber uyuyarak anne-bebek bağını oluşturmamız gerektiğini söyledi. Sonra Nehir emmeye başladı ama bu kez de yine tüm gün ayrı olduğumuzdan buna ihtiyaç duyabileceğini düşündük. Sonra da devam ettik. Şükür şimdilik sorunumuz yok. Ben,ona iyi geldiğini düşünüyorum. Belki hatadır ama dediğim gibi, psikolojik ve sosyal gelişimi yolunda görünüyor. Kitaplar pek çok şey diyor ama katılıyorum sana, her bebeğin ayrı bir doğrusu var.

ya senem bunu face de de gördüm ben nasıl yaptın bunu, formatı nereden buldun, nasıl yaptın bende Emire istiyorum böle bişi..
her ay fotosunu çekiyorum ben onun, yanına rakamlar yazarak.. onu kocamaan bir çerçeve yaptıracam bende yaşında, odasına asacam sonra, ama henüz böyle bir format bulamadım bende düzenleme yapmak için böyle bişi arıyodum.. bana da yardım eeet, lütfen..

Canım bunu powerpointle yaptım ben. Arka planı seçip şekil ekledim tek te. Yerleştirip fotoları üstüne yapıştırdım. Altına da wordart ile aylar... Hepsi bu. Uğraşsan daha iyileri yaparsın.

Bebeği uyku problemi yaşayan annelere Allah kolaylık versin perişan oluyorsunuzdur. Allaha şükür biz iyi gidiyoruz bu ara inşallah böyle devam eder..
Uyku tulumu bana da hediye gelmişti şu kolsuz çuval gibi olanlardan bence de pek kullanışlı değil ibrahim de döne döne uyuyor onunla rahat edemez uyanır sık sık daha kötü olur. O pamuklulara bakmak lazım şimdi bile terleyen bebekleri elyaf daha da terletebilir.
Senemcim ay ay yaptığın fotoğraf düzenlemesi şahane olmuş eline sağlık ben de yapmak istiyorum hangi programla yaptın?

Teşekkür ederim Canım,Powerpointle yaptım. Biraz da anlattım yukarıda :)

sende bendensin desene boynum falan tutuldu dün gece duramıyorum ağrıdan ...Emiyo uyuyor yatırıryorum daha ben yatağa dönmeden hopp kalkmış ve gülüyor :)
Sorma ya aynennn canim.

10-12.aylarda uyku sorunu artarmış sosyal hayattan kopmak istemelerimiz benim oğlan iki gündüz uykusu uyuyor gece neredeyse saat başı emmeye kalkıyor :(( ben bu ara pınar 1yas üstü sütten az az vermeye başladım yatmadan önce süt içer tok olur kalkmaz diye ama bakalım dişler zorluyor sosyalleşme istiyorlar kuzu bunlar... Bu arada kesintili toplam üç saat uyku ile işe gidiyorum dikkat sıfır :(( ama işde dinleniyorum :)))
Sanada Allah kolaylik versin canim benim.

aynen yaa, sabah 6 da yattık bizde, o da 9;30 a kadar.. bide baktım kalkmış ayaklanmış hatta zıplıyo tepemde.. dedim bu enerji ya böyle, ben daha gözümü açamıyorken.. :37:

inşallah geçecek ama bazen geceleri offffffffff diyesim geliyo, hemen aklıma sprey geliyo, çocuklara kızmak yok diyo her görüşmemizde.. :50: sonra hemen vazgeçip şükrediyorum.. bu arada hepinize çook çook selamları var.. üstümde kalmasın..
Ben kizada kalkiyom zaten uyandimmi dahada uyuyamiyorum,sükür her halimize ama bos buldugum her an müsaitsem hemen uyuyorum.

Biz uyku konusunda şanslıyız sanırım. Nehir'im akşam 9 sabah 9 şeklinde uyuyor :nazar: Gündüz de 1 gibi uyur, 3.5- gibi uyanır. Bu olayımız. Yaklaşık 5 aydır böyle. Tabi gece arada mızmızlanıyor, emziriyorum. Gözlerini açmadan emiyor, bitince arkasını dönüp yatıyor. Belki tuhaf gelecek ama biz kızımla yatıyoruz. Pedagog arkadaşım var,birlikte çalışıyoruz. İki yaşına kadar bebeğin ihtiyacı anneyle uyumak dedi, benim de canıma minnet, ayırmadım yanımdan. Annenin ihtiyacı ayırmak dedi. Çevremden gördüğüm de ayırsalar da ayırmasalar da belli bir yaştan sonra çocuklar illa ki anneleriyle uyumak istiyorlar. Bir dönem yaşanabiliyor yani bu. Ben de her an yanında olup ihtiyaçlarını hemen giderebilmek için ayırmadım açıkçası. Bu kışı beraber geçiririz artık. Bilemiyorum sizlerde durum nasıl. Uykusu da o yüzden pek bölünmüyor olabilir. Doktorumuz büyümemizin iyi olmasını buna bağladı. O da beraber uyumamızda sakınca görmedi. Geçici olarak babamız İzmir'de zaten. Hafta sonları geliyor. Bakalım artık.
Canim benim ilk kizimda aynen kizin gibiydi 2-3 aya kalmadan yatma kalkma saatleri belirli bir sekilde uyuku düzeni olusmustu,ama bu oglan beni fena sarsti.

Bu arada bakın şöyle bişey yaptım kuzuma : Eki Görüntüle 530469 Önümüzdeki ay, doğumgününde güncelleyeceğim. Çok keyifli bişey oldu, tavsiye ederim.
Ayyyy masaallah cok seker olmus bu.

ya senem bunu face de de gördüm ben nasıl yaptın bunu, formatı nereden buldun, nasıl yaptın bende Emire istiyorum böle bişi..
her ay fotosunu çekiyorum ben onun, yanına rakamlar yazarak.. onu kocamaan bir çerçeve yaptıracam bende yaşında, odasına asacam sonra, ama henüz böyle bir format bulamadım bende düzenleme yapmak için böyle bişi arıyodum.. bana da yardım eeet, lütfen..
Bende istiyorummmmmm.

ya benim annemde bayılır örgü işine, Emire de neler neler ördü şimdiye kadar.. uyku tulumu örse nasıl olurki acaba.. bi tane battaniye ördü gerçi maşşaallaah yorgandan sıcak tutuyo, geçen kışı onunla geçirmiştik.. bu kışta bi tulum mu ördürsem bende :52::52:
bana olur gibi geliyor, biz hep örgülerle büyüdük bakma şimdi giymiyoruz

aynen yaa, sabah 6 da yattık bizde, o da 9;30 a kadar.. bide baktım kalkmış ayaklanmış hatta zıplıyo tepemde.. dedim bu enerji ya böyle, ben daha gözümü açamıyorken.. :37:

inşallah geçecek ama bazen geceleri offffffffff diyesim geliyo, hemen aklıma sprey geliyo, çocuklara kızmak yok diyo her görüşmemizde.. :50: sonra hemen vazgeçip şükrediyorum.. bu arada hepinize çook çook selamları var.. üstümde kalmasın..

kesinlikle haklısın canım ya...
Aynen nereden buluyrlar bu kadar enerjiyi ben gözüm kapalı emziriyorum o benimle oynuyor geceleri...

gece 11 saat uyumaları gündüz de 4 saat uyumaları gerekirmiş ama nerede :D

Bir soru daha olucak siz bebeklerinizi nasıl uyutuyorsunuz benim ki ayağımda sallamadan uyumuyor da

Son düzenleme:
kızlarr ben geldimm.vının kotasını doldurduk,giremiyodum internete.aman allahım öyle bi eksiklik hissediyodum ki,allah kimseyi internetsiz bırakmasın,zor vessalam:1::1:
kettim.oğlumun öksürüğü yo1haftadır oğlum hasta,grip.geçmiyo bi türlü kızlar.dra götürdüm soğuk algınlığı ilaç verecem dedi.eczaneden alırken benical öksürük şurubu verdiğini farkettim.öksürüğü yok oğlumun.eşimde şimdi 1 haftadır ilaç kullandırtmıyo,soğuk algınlığı geçsin kendiğinden,ilaç dayamıyalım diyo.ama çocuk nefes almakta çok zorlanıyo.gece kaç sefer kalkıyoruz bilmiyorumm.bugün 1 haftayı geçti.

sizler ne durumdasınız,geçmişi okuyamadım henüz,umarım iyisinizdir,gökçeden de iyi haberler vardır umarımm.

kızlarr ben geldimm.vının kotasını doldurduk,giremiyodum internete.aman allahım öyle bi eksiklik hissediyodum ki,allah kimseyi internetsiz bırakmasın,zor vessalam:1::1:
kettim.oğlumun öksürüğü yo1haftadır oğlum hasta,grip.geçmiyo bi türlü kızlar.dra götürdüm soğuk algınlığı ilaç verecem dedi.eczaneden alırken benical öksürük şurubu verdiğini farkettim.öksürüğü yok oğlumun.eşimde şimdi 1 haftadır ilaç kullandırtmıyo,soğuk algınlığı geçsin kendiğinden,ilaç dayamıyalım diyo.ama çocuk nefes almakta çok zorlanıyo.gece kaç sefer kalkıyoruz bilmiyorumm.bugün 1 haftayı geçti.

sizler ne durumdasınız,geçmişi okuyamadım henüz,umarım iyisinizdir,gökçeden de iyi haberler vardır umarımm.

Oğlum iyi ama ben uykusuz:D bu aralar uyku problemimiz var üst dişlerimiz patlamak üzere hemde 3 tane birden :)ondandır diyorum uyumaması...

Oğlum iyi ama ben uykusuz:D bu aralar uyku problemimiz var üst dişlerimiz patlamak üzere hemde 3 tane birden :)ondandır diyorum uyumaması...

evet sanırım biizim de üst dişlerimiz geliyor.1haftadır hem grip hem diş ğlumu alt üst yetti.çok huysuz,uykusuz.şu gribi atlatsın da,çok uzadııı..

geçmişi okudum antalyaya kargo ulaştırıyomuşsun kızlar.ben de paket yapabilirim kızlar.adresi ben de isterim,elimden gldiğince yardım etmek isterimm...

evet sanırım biizim de üst dişlerimiz geliyor.1haftadır hem grip hem diş ğlumu alt üst yetti.çok huysuz,uykusuz.şu gribi atlatsın da,çok uzadııı..

geçmişi okudum antalyaya kargo ulaştırıyomuşsun kızlar.ben de paket yapabilirim kızlar.adresi ben de isterim,elimden gldiğince yardım etmek isterimm...

En kısa zaman da biter inşallah bu diş sorunlarımız..

kesinlikle haklısın canım ya...
Aynen nereden buluyrlar bu kadar enerjiyi ben gözüm kapalı emziriyorum o benimle oynuyor geceleri...

gece 11 saat uyumaları gündüz de 4 saat uyumaları gerekirmiş ama nerede :D

Bir soru daha olucak siz bebeklerinizi nasıl uyutuyorsunuz benim ki ayağımda sallamadan uyumuyor da

valla cnm bunlar büyüdükçe uymayan tiplere döndüler...ben beşikte uyutuyorum sallayarak..2-3 gecedir hiç sallamadan uyusun diyorum ama sonuç negatif...böyle de misafirleğe gittiğimizde beşikle gezmek zorunda kalıoz..park yatak topla ilk arabaya o girio artık.. ayağımda uyurdu eskiden şimdi uyumuyoda...

valla cnm bunlar büyüdükçe uymayan tiplere döndüler...ben beşikte uyutuyorum sallayarak..2-3 gecedir hiç sallamadan uyusun diyorum ama sonuç negatif...böyle de misafirleğe gittiğimizde beşikle gezmek zorunda kalıoz..park yatak topla ilk arabaya o girio artık.. ayağımda uyurdu eskiden şimdi uyumuyoda...

aynen ya huyları değişiyor..ayağımda yerine göre 2 saat sallıyorum gözleri kapanıyor ama uyumamak için inat ediyor ve uyumuyor sonra tüm gün cız cız....:(

Selam kizlar hepsi mi ayni bunlarin,dun gece de sabahladik,sinirlerim bozuldu(uyukusuzkuga hic gelemiyorum)sonra hicbisey olmamis gibi 8de kalkti.öglen uyufu 2-3 saat biraz şükür,uyuyamadim bugun Allah hayra cikarsin artik.Bizde gun içinde huysuzluk hic yok uyukusu gelip uyuyamayinca cok kotu oluyor.Neyse artik gececek bu gunlerde yapacak bisey yok.
Sanemgy'cim cok tesekkurler mail icin ama resimleri kaydetmiyor nasil yapacagimi bilemefim.

Selam kizlar hepsi mi ayni bunlarin,dun gece de sabahladik,sinirlerim bozuldu(uyukusuzkuga hic gelemiyorum)sonra hicbisey olmamis gibi 8de kalkti.öglen uyufu 2-3 saat biraz şükür,uyuyamadim bugun Allah hayra cikarsin artik.Bizde gun içinde huysuzluk hic yok uyukusu gelip uyuyamayinca cok kotu oluyor.Neyse artik gececek bu gunlerde yapacak bisey yok.
Sanemgy'cim cok tesekkurler mail icin ama resimleri kaydetmiyor nasil yapacagimi bilemefim.

maalsef aynı demek ki hepsiii

slm kızlar ben geldim corum yolculugumuz pazartesi bitti bu haftada ipeğin hastalığıyla ugrastım giremedm acayip hasta oldu kuzum burnunda baloncuklar oluşuyodu sümüklü böcüğümün:33: neyseki atlattık antibiyotik 2 günde halletti il antibiyotik kullanışımız ama yarıda kestim hastalıgı gecti diye tedavisi yarım kalırmı?? acaba devam mı etseydim antibiyotikte ishal yapıo napıyım:32: bu arada hastalık sayresinde iştah sıfır kızım bu ara elini bırakıp 3 adım atyo bi haftaya koşacak sanırım yeni yaşımıza yürüyecek miyiz acaba:9: bu arada okul cok güzel gidio kendimi cok enerjk hisssediorum çalışırken kızımda bakıcısı ile mutlu arada kadına yapışıp memee die saldırsada ben gelene kadar dayanıo :9:

b arada dün cesaretimi toplayıp spreyi aradım sesi cok ii deildi ama eskisinden daha metanetli inş. çabalarını Rabbim görüo şifasınıda tez zamnda verir ....

b arada dün cesaretimi toplayıp spreyi aradım sesi cok ii deildi ama eskisinden daha metanetli inş. çabalarını Rabbim görüo şifasınıda tez zamnda verir ....

tatlım sprey dedi ki, gamze aradığında ne dediğimi bilmiyorum, 2 gün uyumamıştım hiç bilmiyon ne dedim kıza iyimi kötümü, kusura bakmasın nolur söyle.. üstümde kalmasın diyim dedim..

arkadaşlar bir de hepinize çook çoookkk selamları var.. hepinize ayrı ayrı selam söyledi.. kargolarda yazdığınız notlara önce ağlıyom sonra birilerinin yanında olduğunu bilmek güç veriyo ayakta tutuyo beni dedi.. anlayacağınız yardımlar ona çok iyi gelmiş.. eliyle vermiş Umutun annesine bugün cicileri.. çok mutlu olmuş.. bunca üzüntüde beni böyle bir mutluluğa aracı ettiğiniz için hepimize dua etmiş, çok çok mutlu olmuş.. cicilerin bir kısmı 2 gün önce doğan Dila kıza bir kısmı 40 günlük Umuta gitmiş.. şimdilik bunlar yardım meleklerimiz.. bitane daha var ama onun adını yamamış bilmiyom.. neyse, amacımıza ulaştık sanırım, sprey mutlu, umutlu..

Asu Gamze kemece....
biz yılbaşına bilet aldık..uçağımız hazır..geliyoruz Allah saglık sıhhat verirse..
cumartesi geliş sali dönüş..
lutfen şimdiden şekillendirelim buluşma zamanını ..
arkadas akraba derken günler doluveriyo..

Ben artık İnternet'e de sık giremiyorum..arada günler geçip zaman sıkışmasın ...
optum sizleriiiiii
oglum daaaaaa

Kemeceeeeee
keremcigime cok gecmis olsunn.. Doktora götür bakalim .. Bir an once iyi haberlerini bekliyorum tatlımmmmm...

Ya gecen gun aklına düştü ya gamzeeeeeeeee
ipek ımin gözyaşı damlası ne alemde.. Bir yadına yaklaştılar .. Kullanıyor musunuz hala.. Nasil gidiyo kuzum....

Kizlaaaaarrrr
yardimlariniz konusunda kolay gelsin sizlere canlarimmmm.. Masallah duyarlı annelere... Biz zaten antalya lu olduğumuz icin kısa zaman sonra kayinvaldidemlere gidicez.. Bizzat ziyaret edicez yani.. Az kaldi.. Esim o sekilde yardim etmemizi daha iygun gördü... Oleeeeee iste... Çabalayan kalpleriniz dert görmesin...
haydin görüşürüz..
Optuk paşama sizi...

cnm buluşalım kızlar bigün söylesin hafta ici ögleden sonra hafta sonuda olur ben sizi görmek icin zamn aarlarım

cnm valla ipeğin damla masaj cok çözüm olmadı yani şuan bi duraksama var ama hala tamamen kesilmiş deil inş. gececek gibi gözyaşı olmassa doktora gideceğiz

asuuuu dişlerinz hayrlı olsun cnm bizimde üst dişler gelio iyice kabardı peki alt dişlerinz cıkmadı mı????????

emireamade bende ipeğin küçüklüklerini gelinimize götürmiştim çoruma giderken yani spreye fayfdam olmayacak:14::14::14:

denis nerdesin beni unutsun demişsinnnnnnnnnnnnn nerdes,n bunu sen diyemezsn:52:

sevdalinka serap 45 bende cok merak ettm ama haber alamdm msj falan attım..

himmel dönmene sevndm cnm

nezooo????????? kim bizim nazobülo mu?

karaca toopiği boş bırakma

ushaaaaaaaaaaa gitti sanırım unuttu bizi napalım kısmetimiz bu kadarmış:50:

e ee anlatın havalarda soğdu ne var ne yok:23:

tatlım sprey dedi ki, gamze aradığında ne dediğimi bilmiyorum, 2 gün uyumamıştım hiç bilmiyon ne dedim kıza iyimi kötümü, kusura bakmasın nolur söyle.. üstümde kalmasın diyim dedim..

arkadaşlar bir de hepinize çook çoookkk selamları var.. hepinize ayrı ayrı selam söyledi.. kargolarda yazdığınız notlara önce ağlıyom sonra birilerinin yanında olduğunu bilmek güç veriyo ayakta tutuyo beni dedi.. anlayacağınız yardımlar ona çok iyi gelmiş.. eliyle vermiş Umutun annesine bugün cicileri.. çok mutlu olmuş.. bunca üzüntüde beni böyle bir mutluluğa aracı ettiğiniz için hepimize dua etmiş, çok çok mutlu olmuş.. cicilerin bir kısmı 2 gün önce doğan Dila kıza bir kısmı 40 günlük Umuta gitmiş.. şimdilik bunlar yardım meleklerimiz.. bitane daha var ama onun adını yamamış bilmiyom.. neyse, amacımıza ulaştık sanırım, sprey mutlu, umutlu..

saol cnm iyi seyler söledi merake etmesin ..onun gibi bi melek nası kötü şeyler söyler ki:16:

Back