2011 Kasım Anneleri

:119:kızlar kaç haftada öğrendiniz cinsiyetini:119:

• 11 haftalıkken

OY: 30 7,2%
  • 12 haftalıkken

OY: 75 17,9%
  • 13 haftalıkken

OY: 38 9,1%
  • 14 haftalıkken

OY: 54 12,9%
  • 15 veya dah uzun sürede

OY: 222 53,0%

• Ankete Katılan
    419
kızzlaaaaaaaaarrrrrrrrrr günaydıın, aslında 9 da uyandım ama ancak girebildim size günaydın demeye, oğlan yeni uyudu..
ya biz yine sabah 6 da uyuduk, bu ne yaaaa... :35: bu uykusuzluk benim ayarımı bozdu, dengemi sarstı, şanzımanında problem varmış araçlar gibi sürekli sola çekiyorum.. beni benden etti bu çocuk, o nasıl dayanıyor anlamıyorum, gündüz uyuduğu bikaç saatlik uyku nasıl yetiyor ben bilmem..
neyse, kısa zaman içinde geçeceğini umuyorum.. arkadaşlar şu tulumları inceledim de, tabi netten, henüz gidemedim inşallah bugün çıkacam, elimle de bakacam, ancak bu sıcak tutacak mı bilemiyom.. bunun üstüne bişi örtmemek için alacaz bunu ama bu yetecek mi ya.. sanki ince bişi gibi geldi bana, bi kapitöne ne kadar yeter ki.. ben emiri çok kalın giydirmiyorum uyurken, incecik bi pijama.. o kadar.. üstüne kalın örtüyom haliyle artık havalar çok serinledi, e daha kaloriferleride yakmaya başlamadık.. onlar yanınca yeter, ev çok sıcak oluyo ama, ne bilim şimdi sanki ince gibi geldi bana.. gerçi battaniye örtüyom bende oğlana, öle yorganlık bi hava yok daha ama.. bilemedim işte.. şimdi siz sadece bunu giydireceksiniz sonra başka bişi örtmeyeceksiniz, öyle mi? kız yetecek mi? eviniz sıcak mı, yani bişi yakıyonuz mu, yoksa gayet yorgan gibi sıcak tutuyo, başka bişiye gerek yok mu diyonuz.. şimdi ben hiç denemedim ya emin olamıyorum.. bide alıp benim denemem lazım önce, artık bi kolumu yada bacağımı içine sokup bakarım ben ne kadar sıcak tutuyo diye.. :52::52:

tuğba bizim gelin kullanıyo 2 senedir çok memnun çok sıcak tutuyomuş üzerinide örtmüyomuş içinede sadece atlet yada çıt çıtlı giydiriyomuş az önce aradımda söyledi bunları

tuğba bizim gelin kullanıyo 2 senedir çok memnun çok sıcak tutuyomuş üzerinide örtmüyomuş içinede sadece atlet yada çıt çıtlı giydiriyomuş az önce aradımda söyledi bunları

Allah Allaah, demek o kadar sıcak tutuyor ha, ilginç.. dur ya, bi gidip bakayım ben şuna, alayım olmadı bitane, yoksa hasta olacak bu çocuk, ne zaman kalksam açık üstü başı.. :19:

Allah Allaah, demek o kadar sıcak tutuyor ha, ilginç.. dur ya, bi gidip bakayım ben şuna, alayım olmadı bitane, yoksa hasta olacak bu çocuk, ne zaman kalksam açık üstü başı.. :19:

kızlar tulum diyince aklıma geldi, bize de hediye gelmişti güzel bişiydi bir iki kere kullanmıştık, güzel bişiydi ama ayakları patikliydi hemen küçülmüştü, ben de kasım da doğum yapacak bir arkadaşıma vermiştim, şimdi alırken ayak kızmı açık olanlardan alıcam resimde ki gibi. Bu terleme işi bizde de çok fena sırılsıklam oluyor ensesi sırtı, ama tulumlarda terletiyor bilmiyorum inşallah hasta etmeden şu kışı atlatırız

Bende aldım uyku tulumu bakalım nasıl olucak bu kış..
Bu arada sizin de bebişleriniz de uyku problemi varmı özellikle geceleri ayakta uyuyorum artık ya

Neee diyorsun sen bizimki dun gece 4te hala uyanikti uyusun diye yikadim7:20 gibi daldi oda 10 a kadar uyudu sadece.

sende bendensin desene boynum falan tutuldu dün gece duramıyorum ağrıdan ...Emiyo uyuyor yatırıryorum daha ben yatağa dönmeden hopp kalkmış ve gülüyor :)

10-12.aylarda uyku sorunu artarmış sosyal hayattan kopmak istemelerimiz benim oğlan iki gündüz uykusu uyuyor gece neredeyse saat başı emmeye kalkıyor :(( ben bu ara pınar 1yas üstü sütten az az vermeye başladım yatmadan önce süt içer tok olur kalkmaz diye ama bakalım dişler zorluyor sosyalleşme istiyorlar kuzu bunlar... Bu arada kesintili toplam üç saat uyku ile işe gidiyorum dikkat sıfır :(( ama işde dinleniyorum :)))

arkadaşlar uyku tulumundan bahsetmişsiniz. bi kaç çeşidi var bildiğim kadarıyla. ben arkadaşımın tavsiyesiyle pamuklu aldım zira diğerleri terletip daha da sorun olabiliyormuş. 60 tl ye aldım ben biraz büyüğünü. tecrübeli değilim henüz ama arkadaşımın oğlunda bronşit başlangıcı var o araştırıp aldı çok memnun. o yüzden naçizane tavsiyem PAMUKLUdur.
hastalıksız bir kış dilerim tüm bebeklerimize...

Neee diyorsun sen bizimki dun gece 4te hala uyanikti uyusun diye yikadim7:20 gibi daldi oda 10 a kadar uyudu sadece.

aynen yaa, sabah 6 da yattık bizde, o da 9;30 a kadar.. bide baktım kalkmış ayaklanmış hatta zıplıyo tepemde.. dedim bu enerji ya böyle, ben daha gözümü açamıyorken.. :37:

inşallah geçecek ama bazen geceleri offffffffff diyesim geliyo, hemen aklıma sprey geliyo, çocuklara kızmak yok diyo her görüşmemizde.. :50: sonra hemen vazgeçip şükrediyorum.. bu arada hepinize çook çook selamları var.. üstümde kalmasın..

Biz uyku konusunda şanslıyız sanırım. Nehir'im akşam 9 sabah 9 şeklinde uyuyor :nazar: Gündüz de 1 gibi uyur, 3.5- gibi uyanır. Bu olayımız. Yaklaşık 5 aydır böyle. Tabi gece arada mızmızlanıyor, emziriyorum. Gözlerini açmadan emiyor, bitince arkasını dönüp yatıyor. Belki tuhaf gelecek ama biz kızımla yatıyoruz. Pedagog arkadaşım var,birlikte çalışıyoruz. İki yaşına kadar bebeğin ihtiyacı anneyle uyumak dedi, benim de canıma minnet, ayırmadım yanımdan. Annenin ihtiyacı ayırmak dedi. Çevremden gördüğüm de ayırsalar da ayırmasalar da belli bir yaştan sonra çocuklar illa ki anneleriyle uyumak istiyorlar. Bir dönem yaşanabiliyor yani bu. Ben de her an yanında olup ihtiyaçlarını hemen giderebilmek için ayırmadım açıkçası. Bu kışı beraber geçiririz artık. Bilemiyorum sizlerde durum nasıl. Uykusu da o yüzden pek bölünmüyor olabilir. Doktorumuz büyümemizin iyi olmasını buna bağladı. O da beraber uyumamızda sakınca görmedi. Geçici olarak babamız İzmir'de zaten. Hafta sonları geliyor. Bakalım artık.

arkadaşlar uyku tulumundan bahsetmişsiniz. bi kaç çeşidi var bildiğim kadarıyla. ben arkadaşımın tavsiyesiyle pamuklu aldım zira diğerleri terletip daha da sorun olabiliyormuş. 60 tl ye aldım ben biraz büyüğünü. tecrübeli değilim henüz ama arkadaşımın oğlunda bronşit başlangıcı var o araştırıp aldı çok memnun. o yüzden naçizane tavsiyem PAMUKLUdur.
hastalıksız bir kış dilerim tüm bebeklerimize...

pamuklu derken, kumaş türü olarak herhal.. ya bi marka bi bişi verseniz.. böle olmayacak yani.. azcık çıtlatın bişi yapın, hadi bakeeemm.. :34:

Bu arada bakın şöyle bişey yaptım kuzuma : $Slayt1.jpg Önümüzdeki ay, doğumgününde güncelleyeceğim. Çok keyifli bişey oldu, tavsiye ederim.

Biz uyku konusunda şanslıyız sanırım. Nehir'im akşam 9 sabah 9 şeklinde uyuyor :nazar: Gündüz de 1 gibi uyur, 3.5- gibi uyanır. Bu olayımız. Yaklaşık 5 aydır böyle. Tabi gece arada mızmızlanıyor, emziriyorum. Gözlerini açmadan emiyor, bitince arkasını dönüp yatıyor. Belki tuhaf gelecek ama biz kızımla yatıyoruz. Pedagog arkadaşım var,birlikte çalışıyoruz. İki yaşına kadar bebeğin ihtiyacı anneyle uyumak dedi, benim de canıma minnet, ayırmadım yanımdan. Annenin ihtiyacı ayırmak dedi. Çevremden gördüğüm de ayırsalar da ayırmasalar da belli bir yaştan sonra çocuklar illa ki anneleriyle uyumak istiyorlar. Bir dönem yaşanabiliyor yani bu. Ben de her an yanında olup ihtiyaçlarını hemen giderebilmek için ayırmadım açıkçası. Bu kışı beraber geçiririz artık. Bilemiyorum sizlerde durum nasıl. Uykusu da o yüzden pek bölünmüyor olabilir. Doktorumuz büyümemizin iyi olmasını buna bağladı. O da beraber uyumamızda sakınca görmedi. Geçici olarak babamız İzmir'de zaten. Hafta sonları geliyor. Bakalım artık.

birlikte yatıyoruz derken, aynı odada, o beşiğinde sen yatağında herhalde.. değil mi? yoksa birlikte aynı yatakta mı?

bende tam tersini biliyorum çünkü de.. yani birlikte yatmak isteği annenin istediği birşey, çocuk böyle birşeye ihtiyaç duymaz, anne kıyamadığı için ayrılmak istemez ama bu durum psikolojik açıdan olumsuz etkiler çocuğu, bağımlı olur, yalnız kalamaz, ileriki yaşlarındaki başarısızlıklarına kadar bağlıyolar durumu vs vs vs..

amaaaannn ne farkettim biliyonuz mu, fazla okumak araştırmakta iyi değil ya.. her çocuk farklı çünkü, huyu, suyu, alışkanlıkları, ihtiyaçları.. demek yaşayarak öğrenmek lazım bazı şeyleri, çocuğun nabzına göre şerbet meselesi yani.. :1:

pamuklu derken, kumaş türü olarak herhal.. ya bi marka bi bişi verseniz.. böle olmayacak yani.. azcık çıtlatın bişi yapın, hadi bakeeemm.. :34:

evet kumaşı içi özellikle pamuklu. elyaf,polar gibi türleri de var onlar terletiyo sanırım. bahar bebe yazıyo bizimkinde. bulunduğumuz şehirde fazla seçenek olmadığı için biraz pahalıya almış olabilirim. internette bulamadım resim gönderirdim yoksa

Bu arada bakın şöyle bişey yaptım kuzuma : Eki Görüntüle 530469 Önümüzdeki ay, doğumgününde güncelleyeceğim. Çok keyifli bişey oldu, tavsiye ederim.

ya senem bunu face de de gördüm ben nasıl yaptın bunu, formatı nereden buldun, nasıl yaptın bende Emire istiyorum böle bişi..
her ay fotosunu çekiyorum ben onun, yanına rakamlar yazarak.. onu kocamaan bir çerçeve yaptıracam bende yaşında, odasına asacam sonra, ama henüz böyle bir format bulamadım bende düzenleme yapmak için böyle bişi arıyodum.. bana da yardım eeet, lütfen..

ya google da bebek tulumları diye arıyodum görsellerden neler varmış diye, bakın ne bulduum.. ya tipe bakın tipeee... :16::16::16:

Eklentiler

• $bebek-el-orgusu-uyku-tulumu-giymis.jpg
    $bebek-el-orgusu-uyku-tulumu-giymis.jpg
    43,1 KB · Görüntüleme: 34
Bebeği uyku problemi yaşayan annelere Allah kolaylık versin perişan oluyorsunuzdur. Allaha şükür biz iyi gidiyoruz bu ara inşallah böyle devam eder..
Uyku tulumu bana da hediye gelmişti şu kolsuz çuval gibi olanlardan bence de pek kullanışlı değil ibrahim de döne döne uyuyor onunla rahat edemez uyanır sık sık daha kötü olur. O pamuklulara bakmak lazım şimdi bile terleyen bebekleri elyaf daha da terletebilir.
Senemcim ay ay yaptığın fotoğraf düzenlemesi şahane olmuş eline sağlık ben de yapmak istiyorum hangi programla yaptın?

Back