2011 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

arkadaşlar saçlarımı boyatmak istiyorum ama emzirirken boyanıyormu acaba yaa.varmı aranızda saçını boyatan.bide ben hamileyken 25 kilo aldım normal doğum yaptım 10 kilo gitti.sonra emzirirken sürekli canım tatlı istiyo. 2 kilo aldım.ben merak ediyorum karnım şiş göbek mi yoksa rahim şişliğimi .. hala karnı şiş olan varmı acaba.benim çok moralim bozuluyo bu duruma ya.53 kiloyla hamile kaldım.76 doğuma girdim.68 kiloyum :KK43: gerçi cumartesi alttan muayene olucam bi problem yoksa spora başlıcam artık hayırlısı...

ben de 23 haziranda normal doğum yaptım, 15 kilo almıştım 2 haftada 10 kilosu gitmişti, 5 kilosu şimdilik kaldı ama bebekler hareketlendikçe geri kalan kilolar da gider diye düşünüyorum. ben belimi sarıyorum, başta çok sıkmamak için kuşakla sarmıştık şimdi korsede sırada. hemen toparlıyor karın böylece. ben faydasını gördüm karnımı sarmanın, tavsiye ederim. rahim şişliği olduğunu sanmıyorum, hem normal doğum yapmışsınız hem de emziriyosunuz sanırım rahim toparlamıştır kendini. 40ında ultrason muayenesiyle bakılıyor rahmin toparlanıp toparlanmadığına ve smear testi yapılıyor, o zaman da bilgi sahibi olunabilir.

arkadaşlar saçlarımı boyatmak istiyorum ama emzirirken boyanıyormu acaba yaa.varmı aranızda saçını boyatan.bide ben hamileyken 25 kilo aldım normal doğum yaptım 10 kilo gitti.sonra emzirirken sürekli canım tatlı istiyo. 2 kilo aldım.ben merak ediyorum karnım şiş göbek mi yoksa rahim şişliğimi .. hala karnı şiş olan varmı acaba.benim çok moralim bozuluyo bu duruma ya.53 kiloyla hamile kaldım.76 doğuma girdim.68 kiloyum :KK43: gerçi cumartesi alttan muayene olucam bi problem yoksa spora başlıcam artık hayırlısı...

aynı dert bende de var.48 kiloyla hamile kaldım.73 ile doğuma gittim.şu an 59 kiloyum.ne zaman veririm bilmiyorum:KK59:.kıyafetlerim olmuyo.göbeğim biraz kaldı.iki aydır aynnı kilodayım.napcez yaa:KK37:.bu göbek artık benimle mi yaşıycak yoksaaa.:KK53::KK53:

herkese merhabalarr mutlu pazarlarrr
cuma güü akşamüstü kızım çok ağlamaya başladı, gaz da çıkarabiliyo olmasına rağmen acaip ıkınıyodu da, biz de çalıştığım hastaneye gittik çocuk acili olduğu için, fekat şirket muhasebesinin bi hatası yüzünden personel indirimi yapılamıyodu, özel hastane olduğu için de mecburen devlet hastanesi aramaya başladıdk, o kadar para yoktu üzerimizde
bağcılar eğt. araştırma hastanesine gittik, nöbetçi doktor sağolsun muayene bile etmeden lavman yaptırmamızı ve idrar torbası taktırıp idrar tahlili vermemizi istedi...hem hastanenin pisliği hem de doktorun bu tuhaf yaklaşımı bizi ürküttü, hiçbişey yapmadan gerisin geri eve döndük Allahtan kızım da sakinlemişti.
dün sabah önce hastane muhasebesine uğrayıp hatayı g,derdik sonra da aylık kontrolümüze erken gitmiş olduk ama içimiz de rahatldı
maşaallah İnci 4100 gr olmuş, boyu 52 cm, ayda 1 kilo alıyo ortalama, kendi doktorumuz iyicene muayene etti, şu anda lavman ya da idrar tahlili gerektiren bi durum olmadığını söyledi, günde 2 sefer neo baby gaz giderici şurup, akşamları da bifiform prebiyotikli damla kullanacağız, ayrıca çocuk çok ıkınır zorlanırsa gliserin kansuk fitille kakaya çıkartın dedi...eğer idrar kokusunda bi değişiklik veya morarırcasıba ıkınma gibi bi sorun olursa lavman veya tahlil için görüşelim dedi...içim acaip rahatladı kızlar, Allah hiçbirimizi evladımızla sınamasın...
yarın da ssk ya gidiyorum doğum parası için, torba yasası muhabbetine göre, doktorumdan erken doğum yaptığıma dair rapor aldım, inşallah param kesilmeyecek
bende haberler bböle, hepinizi öptüm

herkese selam
geçmişi okumaya vaktim yok ama bodrumun mesajını gördm
canım öncelikle bebeğinin iyi olmasınaçok sevindim allah birdaha yaşatmasın

süt konusuna geince sana ve tüm sütü asz olan annelere tavsiyem maltana malt içeceği
migroslrda satılıyor

benimde bebeğim iki gün yoğun bakımda kaldı üzüntüden tamamen kesilmiş olan sütüm bu içecekle yeniden gelmeye başladı

benim kızımıda biberonla beslemişler bei emmiyor ama sağıp biberonla da olsa anne sütü vermeye çalışıyorum mama takviyemizde var tabii

merhaba kızlar, ben de uzun zamandır giremedim nete. Fatma ya çok üzüldüm, Allah sabır versin, çok zor bir durum onun yaşadığı... benim oğlum 13 haziranda sezaryenle dünyaya geldi, 3610 gr. 52 cm., şimdi çok iyi Allah a şükür ama geceleri hiç uyumuyor artık hiç gece olmasın istiyorum, sabahlara kadar onunla uğraşıyorum. annelik = sabır olduğunu anladım. boşuna cennet anaların ayağı altına serilmemiş, hamilelikle başlayan ve hiç bitmeyen bir uğraş annelik ama yine de çok güzel Allah isteyen herkese nasip etsin, öncelikle Fatma ya en kısa zamanda inşaAllah...

kızlar merhabalar,

uzun zamandır girip size yazamadım..oglum tam 20 gün sonra yogun bakımdan cıktı..şimdilik iyi cok şükür..buara tekrar kontrolleri var bazı testler yapılıyor kromozom analizi, göz, kemik, işitme testi vs. bisürü test istedi hastane..umarım bi sorun daha cıkmaz..ama uzun bi zamandan sonra cok şükür ogluma kavuştum..cok güzel bi duyguymuş ama tabi bu sürecte onu beklerken cok yıprandım o yüzden de sütüm cok az geliyor..humana, ısırgan otu cayı, rezene cayı, kuru börülce neler neler yapıyorum yine de aşırı az ve cocuga mama vermeye başladık mecbur..ve yogun bakımdada biberonla başladıkları için beslemeye asla memeyi istemiyo aglamaya başlıyor sütüm kesilcek diye korkuyorum..yani bi de bu sorunum eksikti diyorum ama buna şükür napayım..bagırsak ameliyatı gecirdigi için de anne sütü alması cok önemli..işte biz de durumlar böyle..umarım herkesin bebegi saglıkla dünyaya gelmiştir ve benim yaşadıgım bu kötü tecrübeyi kimse yaşamamıştır..kendinize ve bebişlerinize iyi bakın...:KK54:[/QUOT

oğluna kavuştuğuna çok sevindm canm,bidaha hiç ayrılmazsnz inşşş

bakalım önce şu bio gai yi deneyeyim faydası olmassa metsili de denerim artık. ama o kimyasalmış bio gai bitkiselmiş birde prebiyotikmiş canlı organizmalar varmış içinde. inşallah faydasını görürüz

emziğe ben de başladım canım. enazından emme içgüsünü gideriyor. bebekler huzursuz olduğunda sürekli emmek istiyorlarmış çünkü. zeytinyağı ama ishal yapmaz mı?
seninki 4 gün büyükmüş benim kzıımdan abla:))allah bağışlasın..

bizede aynı damlayı verdi doktor ama nurse harvey diye bi damla daha verdi,ikisi birlikte daha etkili dedi,ayrıca emziğe mutlaka başlayın dedi,çünkü gazı olan çocuk daha çok emmek istermi,emdikçede daha çok gazı olurmuş.emzikle daha az gazı olur dedi,bizde damaklı kauçuk emzik aldk tuttu gibi ve çok büyük rahatlıklıkmş.ilk defa bugün kendimi rahat hissettm

Merhaba bayanlar, ben yeni üye oldum, haziran 2011'de anne olmaya hazırlanıyorum hayırlısıyla.. 8 yaşında bir kızım var sonrasında da iki düşük yaşadım sonunda tekrar hamile kaldım. Biraz sıkıntılı geçiyor, kan sulandırıcılarla devam ettiriyaruz bu gebeliği. Şu an 13 haftalık hamileyim ama bu kez de tansiyonum yüksek olduğu için sıkıntı yaşıyorum. Aranızda benim gibi tansiyon problemi yaşayan var mı acaba? Beni de aranıza alırsanız sevinirim... Şimdiden teşekkürler...

İlk mesajımı buldum.. Çok duygulandım..

ben çok geç farketttm bu forumu,keşke o zamanlardan katılsaymışm bende aranıza

hala uyumadık,bu gece çok uzun oldu dün gece 10 dan beri uyumuyoruz,ben neysede bu çocuk nasıl duruyo ya bunca saat:KK53::KK53:

bizimkide önceki gün hiç uyumadı,ama dün gece uyudu,sanırım bi gece yorulup ertesi gün dinleniyolar.bende kendi uykusuzluğuma değil,onun o haline üzüldm

ben boyattım canım bi sorun olmuyor:21:

kızlar merhabalar,

uzun zamandır girip size yazamadım..oglum tam 20 gün sonra yogun bakımdan cıktı..şimdilik iyi cok şükür..buara tekrar kontrolleri var bazı testler yapılıyor kromozom analizi, göz, kemik, işitme testi vs. bisürü test istedi hastane..umarım bi sorun daha cıkmaz..ama uzun bi zamandan sonra cok şükür ogluma kavuştum..cok güzel bi duyguymuş ama tabi bu sürecte onu beklerken cok yıprandım o yüzden de sütüm cok az geliyor..humana, ısırgan otu cayı, rezene cayı, kuru börülce neler neler yapıyorum yine de aşırı az ve cocuga mama vermeye başladık mecbur..ve yogun bakımdada biberonla başladıkları için beslemeye asla memeyi istemiyo aglamaya başlıyor sütüm kesilcek diye korkuyorum..yani bi de bu sorunum eksikti diyorum ama buna şükür napayım..bagırsak ameliyatı gecirdigi için de anne sütü alması cok önemli..işte biz de durumlar böyle..umarım herkesin bebegi saglıkla dünyaya gelmiştir ve benim yaşadıgım bu kötü tecrübeyi kimse yaşamamıştır..kendinize ve bebişlerinize iyi bakın...:KK54:[/QUOT

oğluna kavuştuğuna çok sevindm canm,bidaha hiç ayrılmazsnz inşşş

bizede aynı damlayı verdi doktor ama nurse harvey diye bi damla daha verdi,ikisi birlikte daha etkili dedi,ayrıca emziğe mutlaka başlayın dedi,çünkü gazı olan çocuk daha çok emmek istermi,emdikçede daha çok gazı olurmuş.emzikle daha az gazı olur dedi,bizde damaklı kauçuk emzik aldk tuttu gibi ve çok büyük rahatlıklıkmş.ilk defa bugün kendimi rahat hissettm

ben çok geç farketttm bu forumu,keşke o zamanlardan katılsaymışm bende aranıza

bizimkide önceki gün hiç uyumadı,ama dün gece uyudu,sanırım bi gece yorulup ertesi gün dinleniyolar.bende kendi uykusuzluğuma değil,onun o haline üzüldm

ben sana ne demıstım bodrum ıyı hatırlaa gececek bu kötü gunler dıyee.. hey masallah allah bırlıktelıgınızi daim etsın canım inanki cok sevındım :KK64:

Son düzenleme:
merhaba kızlar, ben de uzun zamandır giremedim nete. Fatma ya çok üzüldüm, Allah sabır versin, çok zor bir durum onun yaşadığı... benim oğlum 13 haziranda sezaryenle dünyaya geldi, 3610 gr. 52 cm., şimdi çok iyi Allah a şükür ama geceleri hiç uyumuyor artık hiç gece olmasın istiyorum, sabahlara kadar onunla uğraşıyorum. annelik = sabır olduğunu anladım. boşuna cennet anaların ayağı altına serilmemiş, hamilelikle başlayan ve hiç bitmeyen bir uğraş annelik ama yine de çok güzel Allah isteyen herkese nasip etsin, öncelikle Fatma ya en kısa zamanda inşaAllah...

annelik = sabır çok doğru dedin canım inanırmısınız saat 3ten beri oğlum süreki ağladı saç kurutma makinası ve emme beni 10ar dakika dinlendirdi onun haricinde ayayğımda sallamaktan ee eee diye bağırmaktan evde o baştan bu başa kucağımda tur atmaktan öyle yoruldumki anlatamam ve nihayet uyudu.3-4 ila 8-9 saatleri arası bizim için çok zor çünkü benim oğlum kolikli bir bebek...

bu günler geçecek inşallah, kırkı atlatınca en zor kısım atlatılıyormuş, sonrasında yavaş yavaş uyku vs düzene girecek inşallah. benimki de gündüz iyi uyuyor baya ama gece olunca gözler faltaşı gibi açılıyor. gece saatlerin herbirini görünce artık bunalım geçirmeye başlıyorum. uykusuzluk yorgunluk çok zor ama iyi olsunlar da bunlar bişey değil.

bende boyatcam canım bıse olmuyormus ayrıca kılo bakımından 11 kg almıstım 10 gıttı suan tartılsam belkıde daha cok verdım hafıfledım cunkı :21:

zaten çok az almışsın maşallah.ben 25 kilo aldım 10 u gitti 15 kaldı :) hala hafiflemedim yaniiiiiiiiiii hatta memelerde dolunca dahadamı ağır basıyo ne:KK61:

ben de 23 haziranda normal doğum yaptım, 15 kilo almıştım 2 haftada 10 kilosu gitmişti, 5 kilosu şimdilik kaldı ama bebekler hareketlendikçe geri kalan kilolar da gider diye düşünüyorum. ben belimi sarıyorum, başta çok sıkmamak için kuşakla sarmıştık şimdi korsede sırada. hemen toparlıyor karın böylece. ben faydasını gördüm karnımı sarmanın, tavsiye ederim. rahim şişliği olduğunu sanmıyorum, hem normal doğum yapmışsınız hem de emziriyosunuz sanırım rahim toparlamıştır kendini. 40ında ultrason muayenesiyle bakılıyor rahmin toparlanıp toparlanmadığına ve smear testi yapılıyor, o zaman da bilgi sahibi olunabilir.

teşekkür ederim.ama az kilo almışsınız o yüzden de çabuk oparlamış olabilir karnınız.bende ilk doğum yaptığım zamanda sardım 2 hafta falan ama ben 25 kilo aldım 10 gitti ama 15 kilo hala var o yüzden sanırım.zamanla heralde geçecek. birde normal doğum yapanlar vajinal defarmasyonunuz çok oldumu acaba.

ben 19 eylülde başlıcam. 13 haftam o zaman doluyor. sonra da kadromu alınca (sözleşmeliydim) ücretsiz izine çıkabilirim sanırım iyi bi bakıcı bulamazsam tabi..

benim raporum ağustosun 8 de bitiyor özelde çalışıyorum ve ücretsiz izin kullanmak istiyorum.devlette daha kolaydır izin işleri.nasıl izin alıcam sorun çıkaracaklar diye kafam takıldı

kızlar birbuçuktan beri ayaktayım.:KK37:emzirmeye kalkmıştım emzirme sonrası göğsümde inanılmaz bir sızı .bıçak saplanıyor gibi .beni ağlatıyor o derece.ve geçmedi.bebek 18 günlük ben göğüs çatlağıyla yeni tanıştım.çok zormuş çok.ve geçmiyor.lansinoh sürdüm ama nafile.varmı önerisi olan acaba:KK43:

X